Yav spitfire detaylarına o kadar dikkat edilmişti ki size şu örneği veriyorum. Spitfire in ilk modelleri (filmde kullanılan model) Alman uçakları gibi yakıt enjekteli değildi karbirator vardı ve uçaklar ters g kuvveti yedikleri zaman motora yakıt gitmiyordu ve gitmesi gereken yakıt karbirator haznesine doluyordu. Uçak normal halini aldığı zaman ya motor fazla yakıtı atıyordu (arkasından siyah duman çıkarıyordu aynı filmde olduğu gibi) yada hiç çalışmıyordu. Tüm film uçak ters g kuvveti yiyecekmi diye bekledim ve 1 sahnede tom uçağı ters şekilde yukarı çekti ve düzeltiğinde egzozdan siyah Duman çıktı ben orda şok oldum zaten.
Filmi izlemedim youtube a koyulan birkaç sahne dışında onlarda gördüğüm stuka sahneleri ve stuka dalışa geçtiğinde çıkarttığı sirene benzeyen ses üstüne senin bu yorumun iyice heyecanlandırdı beni
Hans Zimmer’in ses illüzyonu için kullandığı “Shepard tone” denilen bir yöntem varmış. Ses sürekli yükseliyormuş hissi uyandırıyor ama aslında sürekli aynısı çalınıyor. Ve Zimmer neredeyse tüm film müziklerinde bunu kullanıyormuş.
"Cumali Cebere gidin", "Sürekli Sen Ne Diyon atın", "Kötü Çocuğu bi daha gömün" kitlesini boş verip Sinema Günlükleri atmanız, kaliteli ve ciddi incelemeler yapmanız falan çok mutlu ediyor :D Umarım Doctor Who da devam eder de daha da bi mutlu oluruz. Özlüyoruz Cevdet abiyi.
Fikir güzel 👍🏻 AMA; Bir bitmediniz 90,000 asker sarıkamışta kurşun atmadan öldücüler... Şunun doğrusunu öğrenmek 2017 yılında bu kadar zor olmamalı elinizin altında internet varken :(
Ah keşke Nolan gibi bir yönetmenimiz olaydı. Kaç tane bizim kültürümüzde böyle trajedi var. En basitinden Çanakkale cephesi. Kaç tane hikaye var mermilerin havada birbirine çarptığıyla ilgili.
Hepinizin filmde aşırı hollywoodvari duygusallık olmamasını övmesi gibi, ben de videoda bir kez bile Harry Styles'tan bahsetmemenize bayıldım, tebrik ediyor, ayakta alkışlıyor ve şapka çıkarıyorum, sevgiler.
Pelin Zaten filme o anlamda hayran kaldım.Filmin yarısından da sonra Harry Styles'ın karakterini tanıdım.Çocuk da hiç fena oynamamış.Ama helal olsun cidden hiç reklam yapılmamış çocuğun.
Bu kanal işden alıyor. Sonunda düzgün dunkirk incelemesi izledim. Yok bir insan bir filmi beğenmeyebilir ama bakış açı sığ ise bir problem var demektir. Hamburgeri özleyen şişko bir asker, gözü yaşlı elizabeth Yok diye filmi beğenmeyenler neyin kafasında anlamadım.
IMAX izledim fakat aradığımı bulamadım. Hans'ın müzikleri çok iyi fakat o müziğe göre bir patlama sahnesi bekliyorsun hadi oldu olacak diyorsun fakat filmin sonuna kadar öyle gidiyor.
Sonunda izleyebildim, buarada dunkirk kasabasının normalde yerle bir olması gerekiyor ancak filmde evler kapılar sapasağlam. Bir ingiliz tarihçiden duymuştum.
Dunkirk, bir karakter hikayesi olmasından ziyade savaştaki olayları mesafeli ve Hollywood ürünü diğer filmlere göre daha doğal ve göz oyalamayan şekillerde odak noktasına alması ile 1981 yapımı “Das Boot” ile birtakım ortaklıklar taşıyan bir yapıya sahip. O filmde de bir U-41 denizaltısında askerlerin başından geçen olaylar karakterleri odağın dışında bırakarak ve sade hatta yer yer mekanikleşen diyaloglara yer vererek anlatılıyordu. Gerek U-41 denizaltısı gibi dar koridorlara sahip bir yerde ustaca kullanılan kamera açıları ve hareketleri, gerek askerler arasındaki diyalogların hiçbir ideolojiyi izleyiciye geçirmeyecek sadelikte kullanılması filmin başarılı özelliklerindendi. Bu yönleriyle iki filmi ele aldığımızda karakter çözümlemeye gidilmemesi bir eksik değil bir zorunluluktur. Ancak Das Boot’a kıyasla Dunkirk’te maalesef yersiz bir İngiliz milliyetçiliği seziliyor: Filmin başında ve ilerleyen sahnelerinde durumu çok umursanmayan Fransız askerler için son sahnelerde limanı terk etmek istemeyen amiral, ( ya da her neyse rütbesi ) Union Jack bayraklı küçük tekneler sahneye girdiğinde çalan dramatik müzik, yine filmin sonlarında verilen Churchill konuşması bu milliyetçiliği destekleyen ögeler. Bu ögeler çerçevesinde değerlendirince film, bu ideolojiye ister istemez hizmet etmiş oluyor. Böylece daha katmanlı bir değerlendirme yapılmasına sekte vurulmuş oluyor.
Saygısızlık yapmak istemem ama bu kadar beklenen bir videonun altına bile konuyla alakasız bu kadar yorumun gelmesi çok üzücü ya. Kanalın 'sen ne diyon' programından dolayı oldukça kitlesinde bir artış olsa da sonuç sadece boş ve kalitesiz mizah yapmaya çalışan yorumlarla doldurdu video altlarını. "Ah o eskiler ne güzeldi!" deme gibi bir niyetim yok ama üzerine böyle nefes tüketilip emek harcanmış videoların altına çoğunlukla bomboş niteliksiz yorumların gelmesi gerçekten çok üzücü.
Katılıyorum. SND'dan kanala 5 kişi geliyorsa , 4 pleb + 1 geek şeklinde oluyor. Umarım yakın zamanda SND'un formatını değiştirirler veya tamamen kaldırırlar.
Tüm ihtişamına ve çok iyi bir iş olmasına rağmen,puan ve eleştirmen notları da dahil ne olursa olsun sinema tarihi bu filmi gerektiği yere koyar,orası da vasattır hepimiz görürüz,kimse kendisini germesin bana da saydırmasın bu film ne hatırlanır ne konuşulur,propoganda filmi değildir ama mesajı açıktır sinema izleyicisinin aklında bu tür mesajlar kalmaz,bunlarla tarihçiler ilgilenir sinema öğrencileri içinde kıymetlidir,savaş lanet birşeydir kaçanı da kahramanı da olmuştur daha da olacaktır,ağzınıza sağlık dostlar...
Memento'da zaman çizgisi ile oynamanın tema bakımına eklediği şeyler vardı; karakter özelliklerine de, hikayeye de uyan bir anlatım yoluydu. Dunkirk'te filmin bu şekilde daha iyi çalışması dışında herhangi bir neden olmadığını düşünüyorum.
Harika sanat filmi. İkinci saniyeden icine aliyor sonuna kadar üç farklı acidan sizi birakmiyor. Bittiginde neden bitti dedim. Harikaydi! Savaş isteyen def olsun gitsin baska sey istesin*
2. Dünya Savaşı hakkında çok fazla kitap toplayıp okumaya çalışıyorum ve filmleri izlememeye dikkat ediyorum. Çünkü cidden tarihi yok ederek sırf savaş olsun bir kişiyi de kahraman yapalım kahraman parayı vuralım kafasında filmler çıkacak diye korkuyorum. Ama bunu izleyeceğim.
Filmin çok iyi yaptığı birçok şey var. Görsel anlatım, zamansal olarak ayrı ilerleyen 3 hikaye, sesler, kaşış hissi, kapana kısılmışlık hissi, karakterlere değil hikayeye odaklanma ve bunu görsel anlatımla yapma, düşmanı kanlı canlı bir kişiliğe büründürtmeme tercihi falan müthişti. Ancak bu şölen filmin son 10 dakikası olan tek bir sahne ile düştü. Şöyle ki; Filmin bütününde kahramanlık hikayesi yaratmamak için özen gösterilmiş. Ancak pilotun yakıtı bitmesi ile başlayan süreç, mantık hataları ile bir kahramanlık hikayesine dönmüş (yada benim gözden kaçırdığım bir şeyler var). Ağa geri dönmemeyi göze aldı ok, benzini bitti ok, havada süzülerek savaştıya bile okeyim. Ama bu uçak denize inebilir, paraşütle uçaktan atlayıp ingilizlerin olduğu sahile çıkıp oradan tahliye edilen ekibe katılabilir. Yok ağa gitti düşmanın içine indi, sonra da uçağı yaktı. Madem yakacaktın uçağı, niye paraşütle kendi sahiline inmedin. Orda patlardı uçak sende kendi evine dönerdin. Yada havada süzülme sahnesinden sonra başka hiçbir sahne koyma pilotla ilgili, yine olurdu. Bağlama kahramanlığa. Yok bizim pilot fedakar, cefakar, kendini diğer askerlerin hayatı için feda ediyor. Sonuna kadar savaşıyor. Bu kahramanlık hikayesi değil de nedir? Oysa ki filmin tümünde kahramanlık değil, bir durum- dunkirk tahliyesi anlatılmış. Bilmiyorum belki sinemada izlerken bu sorunları anlamlandıracak bir şeyleri kaçırmışımdır. Eğer öyle ise biri söylesin bana da. Kısacası izlerken 8 puan mı 9 puan mı diye düşünürken, film bitince 6 puan mı 7 puan mı noktasına geldim. 7 dedim yinede. Çünkü filmin müthiş yaptığı çok fazla şey vardı.
Ben de filmi aşırı beğenmiş biri olarak eleştireceğim tek yer burası. Neden gidip oraya indiriyorsun uçağı? Neden sizin dediğiniz gibi paraşüt açmıyorsun?
Bence filmde Barry Keoghan'un (George) karakterinin geçmişiyle bağ kurup karakterizasyon yaratmaları o çocuğun sivil bir birey olmasına dayanıyor. Savaşı ve savaşın getirdiği çileleri bütün çıplaklığıyla yüzümüze vurmak isteyen, hatta daha ileri gidip bunu bizlere hissettirmek isteyen bu filmde üniformalı askerlerin karakter geçmişine girilmemesi biraz onların o 400.000'den birisi olduğunu, orada aslında birey olarak bulunamadıklarını vermeye çalışmışlar gibi düşünüyorum. Hepsinin tek bir derdi var, oda canını kurtarmak. George'a gelicek olursak askerlik çağına yakın bir yaşta ve kendisini savaşa karşı sorumlu hisseden bir genç. Onun belki de aşırı saçma ölümü bizlere filmin anlatmak istediği temayı mühür bir şekilde ortaya koyuyor.
YÜCO'yu özlemişim yahu. Bana göre filmin en beğendiğim olayı karakterlerin yaşadıklarını eş zamanlı ya da farklı zaman çizelgeleriyle bizlere sunması oldu. Ayrıca OST çok sağlam. Çok fena gerdi beni izlerken. Neyse, Atomic Blonde inceleme nerede?
Bu filmi çok eski das boot diye bir alman deniz altı filmi vardı 2 . dünya savaşında geçiyordu ona çok benzettim gerilim hikaye olarak oda bu kafaday dı cok güzel filmdi çok beğendim Hans zimmer + Nolan + Tom hardy hepsi kendi klasmanında epik
açıkçası ben er ryani kurtarmak 2 kafasıyla gittim, beklediğimi bulamadım ama gördüklerim de çok hoşuma gitti. -ohh ne sıktılar be almanlara- boşalmasındansa, anti militarizm fikri ekilmesi Nolan amcamın en sevdiğinden.
Film güzel di nolan abimiz demiş sinema tarihine adımı altın harflerle yazdircaksam savaş filmide çekerim hemde kendi tarzımda çok da iyi çekerim onun dışında karakter ister koysun ister koymasın savaşın ana fikrini veren yüzlerce film izlediğim için çok iyi çekilse de yükselmedim sadece beğendim. Bide izlerken gravity aklıma geldi niyeyse :))
Ha ben çok fazla hikaye yazan ve karakter yazmayı seven biri olduğum için battı bana bu durum. Herkese batmaması doğal bir durum. Yani kaptanın 1 cümlede arka hikayesini verebilen, teknede ölen çocuğa 2 saniyede empati kurdurabilen adamdan açıkçası daha fazlasını bekliyordum. Bence filmi kurban eden en büyük mesele de bu. Milletin beklenti öyle yükseklerdeydi ki her şeyiyle mükemmel bir film bekliyordu insanlar. Beğenmeyenler de ondan beğenmedi bence...
Bahsettiğiniz gibi ilk defa bir 2.Dünya filminde Almanlar pistir, kakadır, hadi hepsi gebertelim havası yoktu, hatta olayın politik taraflardan çok gençlerin yaşadıklarına yönelmişti fakat gene de filmin sonununda, Churchill'in klasik leş Access High konuşmasıyla bitmesiyle bir tarafta kalmışlar. Son sahnelerdeki taraflılık ve vatansever sahneler olmasaydı tamamen memnun kalacaktım.
ben C. Nolan'ın yerinde olsam paperclip harekatı film yapardım. harekat hikayesi tam ona göre; Nazi bilimadamlarının ülke dışına amerikaya kaçırılması olayı. daha ne olsun hikaye diye film diye ben buna derim. hem adamın tarzına uygun gerçek bir olay.
dunkirik filmi bana neden ayla gibi savaş filmlerini çok fazla sevemediğimi bir kere daha hatırlattı. Bütün film boyunca o çaresizliği içimde hissettim, sivil tekneler gelince o çoşkuyu bende yaşadım ama hiçbiri saçma sapan replikler ve saçma sapan duygusal müzikler ve repliklerle anlatılmamıştı. Savaş, olduğu gibi anlatılmış. Hiçbir duygu seyircinin gözüne gözüne sokulmamıştı. İngiliz askerlerine bakıp arkalarından 'işte bu çocuklardır vatanı kurtaracak' falan gibi ucuzluk yapılmamış. Sen ne hissedersen onu hissediyorsun, Nolan sana bunu yapabilmene fırsat vermiş. Ayla gibi filmlerde ise tam tersi bu ucuz duygu sömürüsü üzerine kurulu.
Ooo ağır toplar toplanmış.Dunkirk'e yakışır. Ayrıca diğer filmlerde kullanmadıkları bütün övme pointleri buna saklamışlar.Bundan sonraki 5 film kafadan çöp. İşin esprisi bir yana Nolan'ın cidden zaman ile ilgili ayrı bir takıntısı var.Onun işlerini en farklı yapan etmenlerden biri bu. Temizinden 2 oscarı hak ediyor.
Yav spitfire detaylarına o kadar dikkat edilmişti ki size şu örneği veriyorum. Spitfire in ilk modelleri (filmde kullanılan model) Alman uçakları gibi yakıt enjekteli değildi karbirator vardı ve uçaklar ters g kuvveti yedikleri zaman motora yakıt gitmiyordu ve gitmesi gereken yakıt karbirator haznesine doluyordu. Uçak normal halini aldığı zaman ya motor fazla yakıtı atıyordu (arkasından siyah duman çıkarıyordu aynı filmde olduğu gibi) yada hiç çalışmıyordu. Tüm film uçak ters g kuvveti yiyecekmi diye bekledim ve 1 sahnede tom uçağı ters şekilde yukarı çekti ve düzeltiğinde egzozdan siyah Duman çıktı ben orda şok oldum zaten.
Filmi izlemedim youtube a koyulan birkaç sahne dışında onlarda gördüğüm stuka sahneleri ve stuka dalışa geçtiğinde çıkarttığı sirene benzeyen ses üstüne senin bu yorumun iyice heyecanlandırdı beni
Hans Zimmer’in ses illüzyonu için kullandığı “Shepard tone” denilen bir yöntem varmış. Ses sürekli yükseliyormuş hissi uyandırıyor ama aslında sürekli aynısı çalınıyor. Ve Zimmer neredeyse tüm film müziklerinde bunu kullanıyormuş.
Kısa kısa anlatmaya çalıştıklarımı, uzun uzun, bire bir ifade etmişsiniz, ağzınıza sağlık.
Aaa sungur bir inceleme videosunda
Tom Hardy ve öbürleri demek büyük bir hakarettir ve genellikle böyle bahsetmek yasaktır.
Türkiyede filmi anlamış tek topluluk. Ağzınıza sağlık.
"Cumali Cebere gidin", "Sürekli Sen Ne Diyon atın", "Kötü Çocuğu bi daha gömün" kitlesini boş verip Sinema Günlükleri atmanız, kaliteli ve ciddi incelemeler yapmanız falan çok mutlu ediyor :D Umarım Doctor Who da devam eder de daha da bi mutlu oluruz. Özlüyoruz Cevdet abiyi.
90-100 bin askerin tek kurşun atamadan Sarıkamış'da ölme hikayesini verecen Nolan'a mis gibi film çıkarır
Fikir güzel 👍🏻 AMA;
Bir bitmediniz 90,000 asker sarıkamışta kurşun atmadan öldücüler... Şunun doğrusunu öğrenmek 2017 yılında bu kadar zor olmamalı elinizin altında internet varken :(
Cem TOPALOĞLU popcorcu gelmiş kesin buda Atatürk'ün suçudur
Cem TOPALOĞLU Doğrusu nedir acaba, bilmediğimden soruyorum?
o kadar kalabalık değil
@@enestarcan05 30.000
Ah keşke Nolan gibi bir yönetmenimiz olaydı. Kaç tane bizim kültürümüzde böyle trajedi var. En basitinden Çanakkale cephesi. Kaç tane hikaye var mermilerin havada birbirine çarptığıyla ilgili.
Hepinizin filmde aşırı hollywoodvari duygusallık olmamasını övmesi gibi, ben de videoda bir kez bile Harry Styles'tan bahsetmemenize bayıldım, tebrik ediyor, ayakta alkışlıyor ve şapka çıkarıyorum, sevgiler.
Pelin Zaten filme o anlamda hayran kaldım.Filmin yarısından da sonra Harry Styles'ın karakterini tanıdım.Çocuk da hiç fena oynamamış.Ama helal olsun cidden hiç reklam yapılmamış çocuğun.
Sonunda çektirdik Dunkirk incelemesini
Nolan filmlerine Sinema Günlükleri gelsin lütfen.
Vicktor Kanalım prestige memento...
Hepsi hepsi
Yücel abi konuşmaya başlayınca etrafa bir dinginlik bir kültür bulutu yayılıyor. (Ses seviyesini arttırıyorum)
Geekyapar! Ekibi Cumali Cebere gidip Kötü Çocukla kapıştırmanızı bekliyorum.
Rick Sanchez +99192993959949392910499
Enough is enough.
Rick Sanchez bende gitmelerini istiyorum
+sonsuz
+
Tam bugün bu filme gittim ardından inceleme gelmiş.Arka Sokaklar izleyen kuruyemişci gibi mutlu oldum.
Bu kanal işden alıyor. Sonunda düzgün dunkirk incelemesi izledim. Yok bir insan bir filmi beğenmeyebilir ama bakış açı sığ ise bir problem var demektir. Hamburgeri özleyen şişko bir asker, gözü yaşlı elizabeth Yok diye filmi beğenmeyenler neyin kafasında anlamadım.
IMAX izledim fakat aradığımı bulamadım. Hans'ın müzikleri çok iyi fakat o müziğe göre bir patlama sahnesi bekliyorsun hadi oldu olacak diyorsun fakat filmin sonuna kadar öyle gidiyor.
Savaşın ne kadar kötü olduğunu değil, sadece savaşın ne olduğunu anlatan, imax ile coşan bir başyapıttır bana göre.
Çok keyifli bir muhabbet oldu. ellerinize, gözlerinize, dillerinize, anlayışınıza sağlık :)
Keşke Cillian Murphy'nin karakteri üzerine de konuşsaymışsınız, güzel bir inceleme videosu olmuş.
Sonunda izleyebildim, buarada dunkirk kasabasının normalde yerle bir olması gerekiyor ancak filmde evler kapılar sapasağlam. Bir ingiliz tarihçiden duymuştum.
CS'nin sevdiği bir inceleme videosu Bu kırk yılda bir olur
Dunkirk, bir karakter hikayesi olmasından ziyade savaştaki olayları mesafeli ve Hollywood ürünü diğer filmlere göre daha doğal ve göz oyalamayan şekillerde odak noktasına alması ile 1981 yapımı “Das Boot” ile birtakım ortaklıklar taşıyan bir yapıya sahip. O filmde de bir U-41 denizaltısında askerlerin başından geçen olaylar karakterleri odağın dışında bırakarak ve sade hatta yer yer mekanikleşen diyaloglara yer vererek anlatılıyordu. Gerek U-41 denizaltısı gibi dar koridorlara sahip bir yerde ustaca kullanılan kamera açıları ve hareketleri, gerek askerler arasındaki diyalogların hiçbir ideolojiyi izleyiciye geçirmeyecek sadelikte kullanılması filmin başarılı özelliklerindendi. Bu yönleriyle iki filmi ele aldığımızda karakter çözümlemeye gidilmemesi bir eksik değil bir zorunluluktur. Ancak Das Boot’a kıyasla Dunkirk’te maalesef yersiz bir İngiliz milliyetçiliği seziliyor: Filmin başında ve ilerleyen sahnelerinde durumu çok umursanmayan Fransız askerler için son sahnelerde limanı terk etmek istemeyen amiral, ( ya da her neyse rütbesi ) Union Jack bayraklı küçük tekneler sahneye girdiğinde çalan dramatik müzik, yine filmin sonlarında verilen Churchill konuşması bu milliyetçiliği destekleyen ögeler. Bu ögeler çerçevesinde değerlendirince film, bu ideolojiye ister istemez hizmet etmiş oluyor. Böylece daha katmanlı bir değerlendirme yapılmasına sekte vurulmuş oluyor.
Bence aksine, abartı olmayacak şekilde vermiş onu da çünkü hiçbir isim başrol değil; filmdeki başrol İngiltere.
Saygısızlık yapmak istemem ama bu kadar beklenen bir videonun altına bile konuyla alakasız bu kadar yorumun gelmesi çok üzücü ya. Kanalın 'sen ne diyon' programından dolayı oldukça kitlesinde bir artış olsa da sonuç sadece boş ve kalitesiz mizah yapmaya çalışan yorumlarla doldurdu video altlarını. "Ah o eskiler ne güzeldi!" deme gibi bir niyetim yok ama üzerine böyle nefes tüketilip emek harcanmış videoların altına çoğunlukla bomboş niteliksiz yorumların gelmesi gerçekten çok üzücü.
Katılıyorum. SND'dan kanala 5 kişi geliyorsa , 4 pleb + 1 geek şeklinde oluyor. Umarım yakın zamanda SND'un formatını değiştirirler veya tamamen kaldırırlar.
Katılıyorum. Sen ne diyon atıldıkça izliyorum (diğer videolar atılınca izlediğim gibi) ama sadece sen ne diyon isteyen kitle çok mutsuz ediyor beni.
Sonunda geldi 👍🏻
Dünya benim gücümü gördüğünde şaşa kalıcak
Cs'nin Küreği yüce kürek 😂😂
Tüm ihtişamına ve çok iyi bir iş olmasına rağmen,puan ve eleştirmen notları da dahil ne olursa olsun sinema tarihi bu filmi gerektiği yere koyar,orası da vasattır hepimiz görürüz,kimse kendisini germesin bana da saydırmasın bu film ne hatırlanır ne konuşulur,propoganda filmi değildir ama mesajı açıktır sinema izleyicisinin aklında bu tür mesajlar kalmaz,bunlarla tarihçiler ilgilenir sinema öğrencileri içinde kıymetlidir,savaş lanet birşeydir kaçanı da kahramanı da olmuştur daha da olacaktır,ağzınıza sağlık dostlar...
Dört başı mamur sözün doğrusu lakin bir baş için birbirimizi kırmayalım.
Memento'da zaman çizgisi ile oynamanın tema bakımına eklediği şeyler vardı; karakter özelliklerine de, hikayeye de uyan bir anlatım yoluydu. Dunkirk'te filmin bu şekilde daha iyi çalışması dışında herhangi bir neden olmadığını düşünüyorum.
vay yüceli özlemişiz
filme gömersiniz belki diye elimde roketle izledim pc ye fırlatacaktım ama neyse ki sizde benim gibi beğenmişsiniz.
İşte Geekyapar işte beklediğimiz övme divanı!
Şişkoyum stajyer arıyor musunuz!?
Harika sanat filmi. İkinci saniyeden icine aliyor sonuna kadar üç farklı acidan sizi birakmiyor. Bittiginde neden bitti dedim. Harikaydi! Savaş isteyen def olsun gitsin baska sey istesin*
Talha Gunhen ne dersen de bu film de savaş filmi kategorisine giriyor?
Bu kanalda ince ve yakışıklı adam istemiyoruz .Atın onu aranızdan.Dünya yı şişmanlar yönetsin.
Süper inceleme süper film valla. Nolan savaş klişe yeri değildir demiş çocuğu koymuş.
birisi lütfen kaç kere laf kesiliyor couner yapabilir mi ?
2. Dünya Savaşı hakkında çok fazla kitap toplayıp okumaya çalışıyorum ve filmleri izlememeye dikkat ediyorum. Çünkü cidden tarihi yok ederek sırf savaş olsun bir kişiyi de kahraman yapalım kahraman parayı vuralım kafasında filmler çıkacak diye korkuyorum. Ama bunu izleyeceğim.
Muhteşem bir filmdi.İnceleme için teşekkürler Geekyapar ailesi :)
stajer şişko yücel daha çok video da olsun 💕
Filmin çok iyi yaptığı birçok şey var. Görsel anlatım, zamansal olarak ayrı ilerleyen 3 hikaye, sesler, kaşış hissi, kapana kısılmışlık hissi, karakterlere değil hikayeye odaklanma ve bunu görsel anlatımla yapma, düşmanı kanlı canlı bir kişiliğe büründürtmeme tercihi falan müthişti. Ancak bu şölen filmin son 10 dakikası olan tek bir sahne ile düştü. Şöyle ki;
Filmin bütününde kahramanlık hikayesi yaratmamak için özen gösterilmiş. Ancak pilotun yakıtı bitmesi ile başlayan süreç, mantık hataları ile bir kahramanlık hikayesine dönmüş (yada benim gözden kaçırdığım bir şeyler var). Ağa geri dönmemeyi göze aldı ok, benzini bitti ok, havada süzülerek savaştıya bile okeyim. Ama bu uçak denize inebilir, paraşütle uçaktan atlayıp ingilizlerin olduğu sahile çıkıp oradan tahliye edilen ekibe katılabilir. Yok ağa gitti düşmanın içine indi, sonra da uçağı yaktı. Madem yakacaktın uçağı, niye paraşütle kendi sahiline inmedin. Orda patlardı uçak sende kendi evine dönerdin. Yada havada süzülme sahnesinden sonra başka hiçbir sahne koyma pilotla ilgili, yine olurdu. Bağlama kahramanlığa. Yok bizim pilot fedakar, cefakar, kendini diğer askerlerin hayatı için feda ediyor. Sonuna kadar savaşıyor. Bu kahramanlık hikayesi değil de nedir? Oysa ki filmin tümünde kahramanlık değil, bir durum- dunkirk tahliyesi anlatılmış. Bilmiyorum belki sinemada izlerken bu sorunları anlamlandıracak bir şeyleri kaçırmışımdır. Eğer öyle ise biri söylesin bana da.
Kısacası izlerken 8 puan mı 9 puan mı diye düşünürken, film bitince 6 puan mı 7 puan mı noktasına geldim. 7 dedim yinede. Çünkü filmin müthiş yaptığı çok fazla şey vardı.
Ben de filmi aşırı beğenmiş biri olarak eleştireceğim tek yer burası. Neden gidip oraya indiriyorsun uçağı? Neden sizin dediğiniz gibi paraşüt açmıyorsun?
Bence filmde Barry Keoghan'un (George) karakterinin geçmişiyle bağ kurup karakterizasyon yaratmaları o çocuğun sivil bir birey olmasına dayanıyor. Savaşı ve savaşın getirdiği çileleri bütün çıplaklığıyla yüzümüze vurmak isteyen, hatta daha ileri gidip bunu bizlere hissettirmek isteyen bu filmde üniformalı askerlerin karakter geçmişine girilmemesi biraz onların o 400.000'den birisi olduğunu, orada aslında birey olarak bulunamadıklarını vermeye çalışmışlar gibi düşünüyorum. Hepsinin tek bir derdi var, oda canını kurtarmak. George'a gelicek olursak askerlik çağına yakın bir yaşta ve kendisini savaşa karşı sorumlu hisseden bir genç. Onun belki de aşırı saçma ölümü bizlere filmin anlatmak istediği temayı mühür bir şekilde ortaya koyuyor.
İzleyeli kac gun oldu filme hala icimdeydi film.Lan biriyle soyle adam akilli konusamadim su filmi diye üzülüyordum hep.Cok iyi oldu bu
sonunda ibibik ibibik
filimden çıktıktan sonra oturup zamanı doğru sıraya koymak için 5 10 dakika düşündüm
Sonunda incelemesi geldi
YÜCO'yu özlemişim yahu. Bana göre filmin en beğendiğim olayı karakterlerin yaşadıklarını eş zamanlı ya da farklı zaman çizelgeleriyle bizlere sunması oldu. Ayrıca OST çok sağlam. Çok fena gerdi beni izlerken.
Neyse, Atomic Blonde inceleme nerede?
Bu filmi çok eski das boot diye bir alman deniz altı filmi vardı 2 . dünya savaşında geçiyordu ona çok benzettim gerilim hikaye olarak oda bu kafaday dı cok güzel filmdi çok beğendim Hans zimmer + Nolan + Tom hardy hepsi kendi klasmanında epik
22:43 no time for caution dedi. owo
CS cumali ceber'i izle de millet gömme görsün tüm yeteneklerini cumali ceber üzerinde göstermeni istiyorum patlamış mısırımı aldım bekliyorum
90'lardan kalma Stalingrad adlı bi film var . Savaşı bi grup alman askerinin bakış açısı ile anlatıyor, tavsiye ederim.
Ayol sonunda
Çocuğun kör olduğu sahnede ağladım
açıkçası ben er ryani kurtarmak 2 kafasıyla gittim, beklediğimi bulamadım ama gördüklerim de çok hoşuma gitti. -ohh ne sıktılar be almanlara- boşalmasındansa, anti militarizm fikri ekilmesi Nolan amcamın en sevdiğinden.
Film güzel di nolan abimiz demiş sinema tarihine adımı altın harflerle yazdircaksam savaş filmide çekerim hemde kendi tarzımda çok da iyi çekerim onun dışında karakter ister koysun ister koymasın savaşın ana fikrini veren yüzlerce film izlediğim için çok iyi çekilse de yükselmedim sadece beğendim. Bide izlerken gravity aklıma geldi niyeyse :))
Yücel abi CS ve Cevdet Canver'in yanında çaycı Hüseyin gibi kalmış.
Constantine 1.sezon muhabbeti yapsanıza bi ara
Zira güzel diziydi
adam Rogue One'a kitlemeden duramıyo yaa asdfghjklşfghjk
Ha ben çok fazla hikaye yazan ve karakter yazmayı seven biri olduğum için battı bana bu durum. Herkese batmaması doğal bir durum. Yani kaptanın 1 cümlede arka hikayesini verebilen, teknede ölen çocuğa 2 saniyede empati kurdurabilen adamdan açıkçası daha fazlasını bekliyordum. Bence filmi kurban eden en büyük mesele de bu. Milletin beklenti öyle yükseklerdeydi ki her şeyiyle mükemmel bir film bekliyordu insanlar. Beğenmeyenler de ondan beğenmedi bence...
Çok mutlu oldum :)
Bahsettiğiniz gibi ilk defa bir 2.Dünya filminde Almanlar pistir, kakadır, hadi hepsi gebertelim havası yoktu, hatta olayın politik taraflardan çok gençlerin yaşadıklarına yönelmişti fakat gene de filmin sonununda, Churchill'in klasik leş Access High konuşmasıyla bitmesiyle bir tarafta kalmışlar. Son sahnelerdeki taraflılık ve vatansever sahneler olmasaydı tamamen memnun kalacaktım.
hurray!
Film iyi bir filmdir, filmin videosunu çektiğiniz için bu iyi bir videodur
Yani geeklere göre değil. Ver Thor, ver Jastıs Lig.
Can Sungur u gördüm ve otomatikman elim like a doğru yöneldi.
Fotografindaki kim?
ben C. Nolan'ın yerinde olsam paperclip harekatı film yapardım. harekat hikayesi tam ona göre; Nazi bilimadamlarının ülke dışına amerikaya kaçırılması olayı. daha ne olsun hikaye diye film diye ben buna derim. hem adamın tarzına uygun gerçek bir olay.
her yorumunuza "evet yaaa" diye katılıyorum
beğenmeyenler bence klasik hollywood savaş film klişelerine çok alışmışlar. ya da beklentileri çok yüksek olmalı.
geekyapar cumali ceber izlesin diye kampanya başladıysa link atın imzalıycam
Ne demek goruntulenme yok. Saniyesinde yakaladim. :D
Sonunda
Abi yücel niye volume %10 muş gibi konuşuyor.
Dunkirk incelemesi nerde????
Gerçekten herkese hitap eden ve etmeye çalışmayan bir film olduğu kesin,kanıtım da var ben de dahil olmak üzere filmi sadece 4 kişi izledik : (
İnsaf beee sonundaaaa
valla kimsenin objektif bakmadığı herkesin taraflı masalsı bir şekilde hikaye anlattığı bu günlerde ilaç gibi film
Saving private ryan incelemesi gelsin ....
dunkirik filmi bana neden ayla gibi savaş filmlerini çok fazla sevemediğimi bir kere daha hatırlattı. Bütün film boyunca o çaresizliği içimde hissettim, sivil tekneler gelince o çoşkuyu bende yaşadım ama hiçbiri saçma sapan replikler ve saçma sapan duygusal müzikler ve repliklerle anlatılmamıştı. Savaş, olduğu gibi anlatılmış. Hiçbir duygu seyircinin gözüne gözüne sokulmamıştı. İngiliz askerlerine bakıp arkalarından 'işte bu çocuklardır vatanı kurtaracak' falan gibi ucuzluk yapılmamış. Sen ne hissedersen onu hissediyorsun, Nolan sana bunu yapabilmene fırsat vermiş. Ayla gibi filmlerde ise tam tersi bu ucuz duygu sömürüsü üzerine kurulu.
Bence Er Ryan'ı Kurtarmak filmi başlığında Dunkirk yazan bir videoda adının geçmesini hak etmiyor
Abi Can Sungur Game of Thrones incelemelerinde olsun yether
dunkirk'ün patlayan gözler olmadan filmi bu kadar etkili yapması o filmin eksiği değil başarısıdır.
Yücel kilo alsın gözüm alışamadı ne zamandır stajyer gibi duruyo
Rustin Cohle Halbuki adam sitenin kurucularından biri yani :D
Öle ama bu kanalda zayıf biri görmeye alışamadım yigitcan da erimiş zaten yunanistan da
Ulan dunkirk ün fragmanını izlerken arkadaşım buna dağ 2 mi diye sormuştu
Bu gün izledim sanat filminden de öte effsaanee
Ben istediğim zaman beni konuk alın lan.
SUNGUR ABEMMMMMMMM
Dunkirk dunkirk dunkirk dunkirk dunkirk dunkirk dunkirk dunkirk
Atomic Blonde incelemesi?
Filmi Imax'te mi izlediniz?
11:38 Sakin olun Cevdet Bey
Yeeey
Christopher Nolan'ın yeni filmi gelmeden yetiştirmişsiniz
Bu tarihi unutmayın. Cs inceleme videosunda ve filmi gömmedi.
lan yüceli özlemişim bee
2 kere gidip izledim gerçekten izlenmesi gerek
ÇETİN İNANÇ BU FİLMİ ÇEKSEYDİ NASIL OLURDU:)
Filmi izlerken 3 farklı bakış açısının olduğunu anlamadım...
Sırf bu videoyu izlemek için filmi izledim şimdi.
CS sonunda bir filme para vermiş anladık, yapma CS kendine bunu lütfen her film incelemesine gel
Ooo ağır toplar toplanmış.Dunkirk'e yakışır.
Ayrıca diğer filmlerde kullanmadıkları bütün övme pointleri buna saklamışlar.Bundan sonraki 5 film kafadan çöp.
İşin esprisi bir yana Nolan'ın cidden zaman ile ilgili ayrı bir takıntısı var.Onun işlerini en farklı yapan etmenlerden biri bu.
Temizinden 2 oscarı hak ediyor.
1 başlık 2 film inceleme 👍😍