Biomimicry: hoe de bouwsector leert van de natuur (Lydia Fraaije - FRAAi architecten)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 сен 2024
  • Biomimicry is leren van de 3,8 miljard jaar research en development ervaring van de natuur en deze enorme database aan technische kennis inzetten om producten, processen en systemen te ontwikkelen die passen binnen een natuurlijk ecosysteem.
    Vaak ziet men door de hele duurzaamheidsdiscussie en alle mogelijke duurzame oplossingen ‘door de bomen het bos niet meer’. En wordt ten aanzien van duurzaamheid alleen gekeken naar het gebruik van materialen en het besparen van energie. Door de toepassing van biomimicry, het denken in ecosystemen, en de natuur als model, mentor en maatstaf te gebruiken worden afwegingen ten aanzien van duurzame beslissingen een helder verhaal. Een verhaal met ontelbare kansen en mogelijkheden.
    Tijdens de lezing krijgt je een introductie in biomimicry en wordt aan de hand van een aantal projecten inzichtelijk hoe biomimicry in de praktijk tot uiting komt.
    Lydia Fraaije studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt in de dagelijkse praktijk als biomimicry architect. Sinds 2006 heeft ze haar eigen bureau FRAAi architecten waarmee ze biomimicry zo veel mogelijk in de praktijk brengt. Haar dagelijkse ontwerppraktijk bestaat uit het ontwerpen van gebouwen, interieurs en meubels. Verder geeft ze regelmatig lezingen. Momenteel ontwerpt ze haar eigen biomimicry show case huis: Vita Pura.
    .
    .
    .
    Facebook: / vibevzw
    LinkedIn: / vibe-vzw
    Instagram: / vibevzw

Комментарии •