Robotistan PicoBricks - Raspberry Pi Pico'yu Thonny IDE ve Micro Python ile Kodlama

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • Robotistan PicoBricks kartındaki Raspberry Pi Pico W’yi Thonny IDE tümleşik geliştirme ortamında Micro Python dili ile kodluyoruz.
    Bir önceki yayınımızda Picobricks elektronik geliştirme kartını Picobrics IDE ile online olarak kodlamayı öğrenmiştik.
    Bu yayınımızda ise öncelikle Micro Python programlama dili hakkında bilgiler veriyoruz. Micro Python nedir ve hangi elektronik kartları programlamak için kullanılır sorularına yanıt arıyoruz.
    PicoBircks kitleri farklı içeriklere sahip olarak sunulmaktadır. Bu videoda en kapsamlı kit olan PicoBricks Zero to Hero Kit'i kullanıyoruz.
    PicoBricks Kitleri:
    PicoBricks Zero to Hero Kit: bit.ly/3Cldwqq
    PicoBricks Iot Expert Kit: bit.ly/43RJfv9
    PicoBricks Base Kit: bit.ly/3NltqYo
    Kanalımıza özel SKY0304 indirim kodu ile Robotistan alışverişlerinizi %5 indirimli gerçekleştirebilirsiniz.
    - - - Udemy Kursları - -
    A’dan Z’ye Arduino Dersleri ile Robotik Kodlama Projeleri Kursu
    🌐 bit.ly/robotik...
    C# Dersleri ile Programlama Temelleri Kursu
    🌐 bit.ly/csharpde...
    Ürün çekilişleri ve eğitim duyurularından haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz.
    --- Web Sitesi, Mail ve Sosyal Medya Hesapları --
    Web Sitesi : 🌐 www.sendekodyaz...
    Facebook : 🌐 / sendekodyaz
    Instagram : 🌐 / sendekodyaz
    Twitter : 🌐 / sende_kodyaz
    E-Mail : 🌐 muammer_guler@hotmail.com
    Micro Python için yaygın olarak kullanılan Thonny IDE tümleşik geliştirme ortamının bilgisayarımızı kurulum adımlarına başlayalım. Program kurulumunu tamamladıktan sonra Thonny IDE'ye PicoBricks kartını tanıtma ve ayarlara değiniyoruz.
    Thonny uygulamasını bilgisayarınıza yüklemek için thonny.org/ web sayfasını ziyaret ediniz. Windows, Mac veya Linux işletim sisteminden son sürümün bilgisayarınızı indirilmesini sağlayınız. Ardından program kurulumunu gerçekleştiriniz.
    Programı ilk çalıştırdığınızda ara yüzün üst kısmında menü gelmez ise, ekranın sağ üst köşesindeki “regular mode” kısmına tıklayarak ara yüzün görünümünü değiştiriniz. Böylece üst menüler ve benzeri ek ayarlar ara yüze dahil olacaktır. Değişikliğin aktif olması için programı kapatıp açınız.
    Program ara yüzünü tekrar değiştirmek isterseniz. Tools-Option menü adımlarından General sekmesine gelip UI Mode ayarını değiştirebilirsiniz.
    Thonny uygulamasında ve PicoBricks kartında aşağıdaki ayarları adım adım yapınız.
    PicoBricks üzerindeki Raspberry Pi Pico W üzerindeki BOOTSEL butona basılı tutarak PicoBricks’i USB üzerinden bilgisayara bağlıyoruz.
    Ardından Run - Configure interpreter… menü seçimini yapıyoruz. Which kind of interpreter should Thonny us efor running code? Tonny uygulamasının ne tür bir yorumlayıcı kullanacağına ilişkin bilgiyi MicroPython - Raspberry Pi Pico seçimini yaparak düzenliyoruz.
    Port or WebREPL yani port seçme alanını “Try to detect port automatically” - Bağlantı noktasını otomatik olarak algılamayı deneyin ayarında bırakıyoruz. Alt kısımdaki Install or update MicroPython seçimine tıklıyoruz.
    Target volume kısmında sürücü ismimiz görüntülenecektir. Yeni açılan pencerede variant kısmından Raspberry Pi · Pico W / Pico WH seçimi yapıyoruz. Family olarak RP2 seçimi kalıyor. Versiyon son versiyon olarak belirleniyor. Ardından Install butonuna tıkladığımızda MicroPython’un son sürümü indirilip kuruluyor. Manuel kurulum için burada bir linkte yer alıyor.
    micropython.or...
    Done - Tamam ifadesini sol altta gördüğümüzde işlem sona ermiş demektir. Bu pencerede Close, ana ayar penceresinde Ok seçimi yapıyoruz.
    Şimdi sıra PicoBricks'e Micro Python kütüphanesini yüklemeye geldi.
    PicoBricks’in MicroPython için bir kütüphanesi aşağıdaki GitHub sayfasında yer almaktadır. Buradan Download raw file seçimi yaparak picobricks.py dosyasının bilgisayarımıza indiriyoruz.
    github.com/Rob...
    View menüsünden files seçimini yapıyoruz. Böylece dosya gezgini pencereleri uygulama ara yüzüne dahil ediliyor.
    Kütüphane dosyasını yerel diskinizden çift tıklayarak açabilir ve kütüphane içeriğindeki komut dizelerine göz atabilirsiniz.
    Dosya gezgininden bu dosyaya ters tıklayarak “Upload to ” seçimini yapıyoruz. Böylece dosya cihazımıza yükleniyor.
    Sen de Kod Yaz RUclips kanalımızda programlama ve robotik kodlamaya dair yeni eğitim videolarında görüşmek üzere. Hoşçakalın.
    #robotik #micropython #kodlama #robotistan #picobricks #raspberrypi

Комментарии • 5

  • @taylanutkuozen5716
    @taylanutkuozen5716 8 месяцев назад

    Hocam merhabalar bir konuda izninize ihtiyacım var. Eğitimlerinizi gördüm çok beğendim. Notlar tutarak çalışan birisiyim. Emeğe saygıdan ötürü uygun görürseniz not tutmak ve sonradan tekrar edebilmek için kaydetmek isterim. Saygılarımla,

  • @hangala2566
    @hangala2566 7 месяцев назад

    hocam merhabalar, picobricks yuklu olarak gelen kodu nereden indirip tekrar nasil yukleriz, resmi github sayfalarina baktim ama bulamadim

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 месяцев назад

      Merhabalar. Robotistan ile durumu mail ile görüşürseniz size geri dönüş yapacaklardır. Yine de sorunu çözemezseniz ben geliştirme ekibi ile iletişime geçer sizlere geri dönüş yaparım.

  • @user-fq4id9rj7t
    @user-fq4id9rj7t 8 месяцев назад

    hocam size nasıl ulaşacağız mail adresinizi paylaşıyormusunuz

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  8 месяцев назад

      Merhaba. muammer_guler@hotmail.com