Neyi, neden yaptığınızı detaylıca anlatmanız muhteşem. Gerçekten ziraat mühendisleri bile bu denli güzel açıklayamıyor. Kanal değil, tarım okulu resmen. İyi ki varsınız! Emeklerinize sağlık
Samimi anlatımınızı beğeniyorum, kulaktan dolma bilgilerle değil, bir araştırma ve öğrenme süreci sonrası videolar çektiğinizi müşahede ediyorum. Yararlanıyoruz. Bu hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
YA VALLA ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM TAM TAMINA TARIM FİLOZOFU BİR ZİRAAT MÜHENDİSİ BİLE BU KADAR AYDINLATICI SUNUM YAPAMAZ VALLA BEN ÇOK SEVDİM BU ARKADAŞI
Hocam gerçekten harikasın, sana dua ediyorum sayende amatörde olsa kendi ağaçlarıma bakabiliyorum. ayrıca kameraman arkadaşada teşekkürlerimi ilet seni güzel takip ediyor iyi bir şekilde gözlem yapmamızı sağlıyor. Allah her işinde hayırlar nasip etsin
Çoook çok teşekkür ederim, sağolun var olun. Anlatımlarınızın detaylarıyla ve mütavazı duruşunuzla bizlere akdardığınız tecrübe ve bilgilerinizle gerçekten büyük değer katıyorsunuz… Ben tarım ve tarıma dair yapılması gerekenleri hiç bilmeyen birisi olarak sizden çok şey öğreniyorum. Bilgim arttıkça ve ne yapmam gerektiğini anladıkça bahçemi ve ağaçlarımı daha çok sevmeye nlara itine göstermeye başladım… İnsan bağzen kimi konuşarda bilinçsizliğinin kurbanı oluyor. Siz buna büyük katkı sağlıyorsunuz. Varlığınız daim ömrünüz hayırlı ve güzl olsun… Saygı ve sevgilerimle
@@RENKLERVEZEVKLER bizim çevredeki zirai ilaç firmalarında genellikle toz olan satılıyor. 16litreye 1 su bardağı toz dökebilirsiniz dedi. Benim bahçem çok büyük olmadığından 5litrelik bidonda hazırlayıp 1litrelik fısfıs ile sıkmayı düşünüyorum.
Bu yıl memlekette küçük bir bağ aldım,içinde 40 kadar meyve var,ama çoğu yeni dikilmiş,bilegimdem ince,,çok seviyorum tarımı,hayvanları,, tayin isteyip gidecem kısmetse,, videolarınızı zevkle,ve dikkatle takip ediyorum, Allah razı olsun,,, teşekkür ediyorum
Allah razı olsun sizden yeni bilgiler öğrendim. Kendime şarjlı pompa alıp zeytin ağaçlarımı kendim ilaçlamak istiyorum… Yazın sinek böcek ilacı da atarım…
Merhabalar, bilgilerinizden cok faydalaniyorum, tesekkurler, sizin bibi bir bilgi dolu beyne sahip insanin uzun yasamasi gereklidir, lutfen agaci korumak icin ilaclama yapiyorsaniz kendinizide en az agac kadar korumalisiniz. ilaclama yaparken bir eldoven ve o dandik maske sizi korumaz. lutfen, gozluk, ve iyi filitre edilmis hava alabileceginiz bir maske takmadan ilaclama yapmayin, bilgili insanlar uzun yasamalidir. Saygilar , selamlar hurmetler ve basarilar
Çok Faydalı bir video...Marmara bölgesinde henüz havalar soğuk olduğu için ve cemreler de düşmediği için muhtemelen bordo bulamacını martın 15 inden sonra atacağım.Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
Akdenizde iklim daha ılıman olduğu için bahar buralara çok erken geliyor. Marmara bölgesinde biraz daha vakit var. En uygun zamanda atınız inşallah ağaçlarınıza faydalı olur bu en gerekli ilaç.
Çok teşekkür ederim sağolun. Ben ziraat mühendisi değilim. Halk arasında ben pek katılmasam bile şöyle bir söz vardır "Ziraat mühendisleri ziraati bilmezler" diye 🤗 Ortalama bir insanın Bordo Bulamacı hakkında bilmesi gereken tüm bilgileri araştırarak uygulamalı bir video hazırladık. İnşallah faydalı olmuştur size de. Yakında yine ağaç bakımı ile ilgili yeni videolarımız yayınlanacaktır. Takipte kalın Selamlar 🖐️👍
hocam elinize sağlık , yine güzel ve öğretici bir video olmuş lakin eklemek istediğim bir durum var müsadenizle : yaptığınız bordo bulamacına metal değirmeyiniz , metal kapta hazırlamayınız , karıştırırken plastik ya da ahşap bir malzeme kullanmanız daha iyi olur , saygılar.
Teşekkür ederiz değerli katkınız için. Eski usül hazırlanan bordo bulamaçlarında bu bahsettiğiniz inceliklere riayet etmek olmazsa olmaz şeylerdir. Bu şekilde hazır kullanılan bakır sülfatlı içeriklerde buna gerek yoktur ama yine de metalleri uzak tutmakta fayda vardır.
Selamlar hocam verdigin bilgilerden cok faydali isler ben amator olarak bahceyle ugraşiyorum kendi bahcem varbazi yanimdaki komşular agaclara badana ve ya plastikin icine bordo bulamci atip kariştiriyorlar agaclaria firca ile boyuyorlar sizin düşuncenizi bildirirseniz seviniriz selamla.
HOCAM TEŞEKKÜR EDERİM Allah razı olsun hocam göztaşı ve kireç ile yapılışını da bigün anlatırsanız çok sevinirim. çünkü o en kaliteli ve en kuvvetli bi uygulama oluyor. onu yıkasan bile çıkmıyor ağaçtan. BİDE HEM UCUZ HEMDE EN KALİTELİSİ . ama yapılışı ve hazırlanışı biraz dikkat istiyor.
Hocam sizi uzun süredir izlerim. Çok şey öğreniyorum, teşekkür ederim. Konya Kuluda yaşıyorum. İklim sert. Bordo bulamacının tam zamanını öğrenmek isterim. Ayrıca videoda yanlış anlamadıysam bir su bardağı bir de çay bardağı demişsiniz. Hangisi? Bir de iki defa atın diyorsunuz. Bir yerde bir son baharda bir de çiçek öncesi, başka bir yerde on dört gün arayla çiçek öncesi iki kere. Bu konuyu netleştirir misiniz? Emeğinize sağlık...
Detaylı ve faydalı anlatımınız için size ve ayrıca görseli kaydeden arkadaşa teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgiler arasında "Bağına bahçesine kimyasal sokmak istemeyen" bende dahil tedirgin arkadaşlarımız var, meselâ geç kalınmış ve çiçekleri açmış meyve fidanlarının odunumsu kısımlarını ilaçlarken çocuklarımıza bu ağacın meyvelerini çekinmeden verebilecekmiyiz? sürekli yani her yıl iki sefer yapıldığında zamanla toprağa ağaca zarar vermezmi? zira bakır sülfat zararlı bir kimyasal. Arılar için ne kadar zararlı ve sakıncalı? Önerebileceğiniz aşka alternatif varmıdır? Teşekkürler kolay gelsin.
Hocam verdiğiniz bilgiler çok kıymetli ne kadar teşekkür etsek azdır. Bursa da yaşıyorum. 5 yıldır bakım yapılmayan; ceviz, incir, asma, kiraz, cennet hurması, dut, kestane, elma meyvelerinin olduğu bir bahçeyi aldım. Benimde bahçe bilgim yok. Ağaçların çoğu çürümüş, yıkılan dahi var. Sarmaşık sarmış. Havalar da ısınıyor ağaçları bulayıp mı yoksa budamadan mı bordo bulamacı yapmalıyım. Bu ağaçlar düzelir mi yoksa yenisini mi diksem. Teşekkür ederim kolay gelsin
Yürekten kutluyorum sizi. 15 yıldır uğraştığım amatör bahçecilikle ilgili nice çabama en kalıcı katkıları sizin sitenizde buldum. Neredeyse pes ettiğim dönemde bitkilerle uğraşmaya tekrar bağlandım sayenizde. Deniz kenarındaki bahçeye emek harcamak özel bir sorun olmakla birlikte artık daha güçlenecek ağaç ve bodur bitkilerim eminim. Bir sorum olacak konuyla ilgili: Bordo bulamacını zeytin ağaçlarına atarken yükseklik nedeniyle üst dallara ulaşamama sorunu yaşıyoruz. Bu çok önemli mi acaba?
Gülleci bulamacı ile ilgili bir içerik oluşturacağız. Mantar hastalıklarına karşı özellikle gülde ve asmada külleme gibi fungal hastalıkların önlenmesinde doğal bir yöntemdir. İnşallah bir video oluşturacağız. Şubat Mart aylarında uygulayabilirsiniz. Biraz ağır kokar ve oluşturulması zahmetlidir. Aynı zamanda doğal bir zararlı kovucu, ağaç koruyucudur.
Orhan abi sizden her sahada çok fazla istifade ediyoruz.sagol Varol.abi bordo bulamaci gündüzün vurulduğunda arılar hemen yanında,arılara zararı olurmu.bilgilendirirseniz mutlu oluruz.cicek açmadan vurulması daha mantıklı, Allah razı olsun, hayırlı çalışmalar.
Bilgiler ićin teşekkürler benimde balkonda biberlerim var ama kahverengi çok küçük bir bit gibi bocek olustu acaba onlarada arap sabunu sıksam.uzaklastirirmiyim lutfen cevap yazarmisiniz??tsk.
Çok şey öğrendiğim videolarınız için teşekkür ederim...bilginiz ve paylaştığınız için...bordo bulamacı uygulamanızda birşey dikkatimi çekti.Çiçekteki narenciye yi de ilaçladınız...çiçekteki bitkiyi de bordo bulamacı yapabilir miyiz?
Üstadım emeğin icin teşekkürler. Sizden ricam limon araçlarındaki sakız belası için de bir video çekmeniz (şayet çözümü yada onlemi varsa). Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.
Limon Budama videosunun sonlarına doğru aslında biraz bahsediliyor. Ustaların yapmış oldukları önlemleri oradan izleyebilirsiniz. Reçinenin bir çok sebebi olabilir. Yetersiz sulama yada fazla sulama. Yaz aylarında gerçekleşen bu hastalık kısa bir süre sürer. Belirtiler, sıcak ve kuru havada ortaya çıkmaktadır. Ağacın kuru yerlerini iyice sulayın.. Kök bölgesini serin tutmak ve buharlaşmanın az olması için ağaç diplerine, kök bölgesi etrafına malçlama yapılmalıdır. Malçlama, ağaç kabuğu, yongası veya herhangi bir su buharlaşmasını önleyici bir malzeme olabilir. Ağaçlara hazırlanacak senelik bir gübreleme programı ile ağaçlarınızı hastalıklara karşı dirençli hale getirebilirsiniz. Yaşlı ağaçlar için sende bir kez kışın sonlarına doğru veya erken ilkbaharda yapmak uygun olacaktır. Genç ağaçlar için ise bahar ve yaz aylarında yapılacak 2-3 gübreleme önerilmektedir. Ağaç gövdesindeki yara ve çatlaklar mikroorganizmanın ağaca daha rahat girmesini sağlar. Bu tip hasarları mutlaka aşı macunu ile kapatmak gerekmektedir. Yaralı ve hasarlı dallar budanarak ağaçtan uzaklaştırılmalıdır. Budama aletlerinizi çamaşır sulu bir temizleyici ile temizlemeniz önem arz etmektedir. Temizlenmeyen aletler bir sonraki budamada başka ağaçlara yayılmasına neden olmaktadır. Ayrıca budama yapılan dallar ortalığa saçılmadan belli bir alanda toplanmalı ve çöp poşetlerine koyularak alandan uzaklaştırılmalıdır. Tedavisi var mıdır peki: Maalesef ballanma ve akıntının kesin bir tedavisi yoktur. Sağlıklı olan ağaçlarda bu durum kısa sürer ve geçer. Ağır vakalrda kabuk altındaki tabak çürür ve içi boşalır. Devrilme tehlikesi arz ettiği düşünülen ağaçların kesilmesi önerilmektedir. Küçük ballanma alanları eğer ki başka önlemlerle giderilememişse bıçak destere gibi bir aletle hastalıklı bölge ağaçtan temizlenmeli ve açık alan hava almayacak şekilde aşı macunu ile kapatılmalıdır.
Değerli bilgileriniz güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Abim 1 yıllık şeftali agaclarim var 60 adet.. bu mevsimde bordo bulamacı ilacı atsam uygunmudur acaba.. ve şeftali ağaçlarına başka hangi donemde hangi ilaclamayi yapmam gerekir? Teşekkür ederim 🙏
Hocam merhaba. Bordo bulamacı ile gülleci bulamacı karşılaştırması yapabilir misiniz? Kimi arkadaşlar bordo sonbaharda gülleci baharda uygulanır vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizin son zamanlardaki uygulamanız nedir?
ellerinize sağlık güzel bir video olmuş birşey sormak istiyorum yanıtlarsanız sevinirim Bahçemde ankara eriği ve armut var 4 senelik ağaçlar ilk sene meyve verdi ikiside ama geçen sene armut çiçek açmadı erik çiçek açtı bir tane bile meyve vermedi bunun sebebi ne olabilir yer ege bölgesi izmir/kemalpaşa
Kolay gelsin usta yeni diktiğim erik çiçek açmaya başladı birde bezelye ve nohutta çiçeklendi şimdi atsam bordo bulamacı uygunmu aralık ayında atmştım ilk postayı ozamn bzlye nohut ekili değildi yer Antalya tşkr ediyorm
Merhaba 2 çay bardağı 16 litreye verdiniz. Bu uygulama yüzde kaçlık uygulamaya denk geliyor acaba? Kışın yüzde 2, baharında yüzde 1 lik atılması gerekiyor ya o yüzden sordum. Yüzde kaçlık uygulamaya denk geliyor?
Orhan hocam,bilgiler ve anlatim cok gezel Tesekkurler .Sorum su;Bordo bulamacini fidanin topragina ve koke dogru da versek kok hastaliklarini onler mi?
Bilgileriniz icin tesekurler bizim saksida bir kumkat agacimiz var gecen yil okadar cok cicek acti ama sonunda 22 kadar bir meyvesi oldu aldigimizda 70 ustu meyve vardi birde dallarinin alt kismindan yapraklarini biraz doktu neden olabir acaba tesekkurler
Emeklerinize sağlık bir sorum olacak bordobulamacı yapıcam bahçemdeki ağaçlara bahçede güvercinde besliyorum bir zararı olurmu otlardan taş topraktan yiyolar tavukları görünce videoda size danışmak istedim
Neyi, neden yaptığınızı detaylıca anlatmanız muhteşem. Gerçekten ziraat mühendisleri bile bu denli güzel açıklayamıyor. Kanal değil, tarım okulu resmen. İyi ki varsınız! Emeklerinize sağlık
Sağolun Allah razı olsun
Samimi anlatımınızı beğeniyorum, kulaktan dolma bilgilerle değil, bir araştırma ve öğrenme süreci sonrası videolar çektiğinizi müşahede ediyorum. Yararlanıyoruz. Bu hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
YA VALLA ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM TAM TAMINA TARIM FİLOZOFU BİR ZİRAAT MÜHENDİSİ BİLE BU KADAR AYDINLATICI SUNUM YAPAMAZ VALLA BEN ÇOK SEVDİM BU ARKADAŞI
Teşekkürler sağolun varolun 🤗☺
@@RENKLERVEZEVKLER 16 litre suya ne kadar hazır bordo bulamacı atmam gerekiyor yardimci olurmusun
.m
Bilgi başkanlıkça güzeldir.
Su bardağı diyor.cay bardağı kullanıyor caymi Su bardagimi
Hocam gerçekten harikasın, sana dua ediyorum sayende amatörde olsa kendi ağaçlarıma bakabiliyorum. ayrıca kameraman arkadaşada teşekkürlerimi ilet seni güzel takip ediyor iyi bir şekilde gözlem yapmamızı sağlıyor. Allah her işinde hayırlar nasip etsin
Çoook çok teşekkür ederim, sağolun var olun. Anlatımlarınızın detaylarıyla ve mütavazı duruşunuzla bizlere akdardığınız tecrübe ve bilgilerinizle gerçekten büyük değer katıyorsunuz… Ben tarım ve tarıma dair yapılması gerekenleri hiç bilmeyen birisi olarak sizden çok şey öğreniyorum. Bilgim arttıkça ve ne yapmam gerektiğini anladıkça bahçemi ve ağaçlarımı daha çok sevmeye nlara itine göstermeye başladım… İnsan bağzen kimi konuşarda bilinçsizliğinin kurbanı oluyor. Siz buna büyük katkı sağlıyorsunuz. Varlığınız daim ömrünüz hayırlı ve güzl olsun… Saygı ve sevgilerimle
Bizi böyle aydınlattığınız içşn sonsuz şükranlarımı sunarım.Emeklerineze sağlık başarılar dilerim.
👍👏🙏
Bu kadar açıklayıcı olamazdı sıkılmadan izliyorum videoları. Taşın içinde limonlara bayıldım. Helal olsun.
🙏🤗👍
@@RENKLERVEZEVKLER bizim çevredeki zirai ilaç firmalarında genellikle toz olan satılıyor. 16litreye 1 su bardağı toz dökebilirsiniz dedi. Benim bahçem çok büyük olmadığından 5litrelik bidonda hazırlayıp 1litrelik fısfıs ile sıkmayı düşünüyorum.
Bu yıl memlekette küçük bir bağ aldım,içinde 40 kadar meyve var,ama çoğu yeni dikilmiş,bilegimdem ince,,çok seviyorum tarımı,hayvanları,, tayin isteyip gidecem kısmetse,, videolarınızı zevkle,ve dikkatle takip ediyorum, Allah razı olsun,,, teşekkür ediyorum
Tebrik ediyorum bugüne kadar izlediğim en sade ve kalıcı bilgilendirme
Faydalı olabilmişsek ne mutlu bize 🤗 👏 🎊
Ne zaman bahçe bakımı için sıkıssam başvurduğum bu kanaldır.Herseyin en doğrusunu sizden öğreniyoruz,tesekkurler.
Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize 🤗🙏
Çok yararlandığım bir kanal ilgilenenlere tavsiye ediyorum 👍
Allah razı olsun sizden yeni bilgiler öğrendim.
Kendime şarjlı pompa alıp zeytin ağaçlarımı kendim ilaçlamak istiyorum…
Yazın sinek böcek ilacı da atarım…
Gerçekten herkesin anlayacağı bir dil ve anlatım teşekkür ederim kolay gelsin
Sağolun teşekkürler 🙏
Ğüzel Bileğiniz için tşk. Sizi iki yildır takip ediyorum çok faydalı bilği ediniyorum sağ olun🧿🧿
Teşekkürler sağolun
Bizleri bilgilendirdiniz çok teşekkür ediyorum sağlıklı günler diliyorum selamlar saygılar
Çok güzel anlatımı var tam bir öğretmen zirai konuda bilgili videolarından faydalanıyoruz saygılar
Faydalı bilgilerinizi ilgililere yansıtmanızı memnuniyet verici,Teşekkürler iyi günler dilerim.
En en en faydali video
🙏🙏
Teşekkürler hocam. Sizin videolarınızı izleyince aklımda o konuyla alakalı ilgili bir soru işareti kalmıyor 😊
Merhabalar, bilgilerinizden cok faydalaniyorum, tesekkurler, sizin bibi bir bilgi dolu beyne sahip insanin uzun yasamasi gereklidir, lutfen agaci korumak icin ilaclama yapiyorsaniz kendinizide en az agac kadar korumalisiniz. ilaclama yaparken bir eldoven ve o dandik maske sizi korumaz. lutfen, gozluk, ve iyi filitre edilmis hava alabileceginiz bir maske takmadan ilaclama yapmayin, bilgili insanlar uzun yasamalidir. Saygilar , selamlar hurmetler ve basarilar
Hocam ağzına sağlık. Hiç bilgi sahibi olmadığım bir konuda çok güzel bilgiler verdiğin için teşekkür ederim.
Azərbaycandan izliyorum sizi çok deyerli bilgilər veriyorsunuz Allah razı olsun
Sağolun Azerbaycan'a selamlar sevgiler 😊🤗
Çok çok teşekkür ederim ağzına yüreğine sağlık çok faydalı bir video olmuş 👏
Allah razı olsun ufkumu açıyosun abi sen ne süper bir adamsın
🙏🙏
Çok Faydalı bir video...Marmara bölgesinde henüz havalar soğuk olduğu için ve cemreler de düşmediği için muhtemelen bordo bulamacını martın 15 inden sonra atacağım.Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
Akdenizde iklim daha ılıman olduğu için bahar buralara çok erken geliyor. Marmara bölgesinde biraz daha vakit var. En uygun zamanda atınız inşallah ağaçlarınıza faydalı olur bu en gerekli ilaç.
@@RENKLERVEZEVKLER hocam ben dün attım acemiyim babam kızdı yakcan bağları dedi hocam zarar olurmu
Kendini ziraat mühendisi diye bize yutturmaya calisanlar bu güzel anlatimi örnek alsin özellikle Sinan Kara.
Çok teşekkür ederim sağolun. Ben ziraat mühendisi değilim. Halk arasında ben pek katılmasam bile şöyle bir söz vardır "Ziraat mühendisleri ziraati bilmezler" diye 🤗 Ortalama bir insanın Bordo Bulamacı hakkında bilmesi gereken tüm bilgileri araştırarak uygulamalı bir video hazırladık. İnşallah faydalı olmuştur size de. Yakında yine ağaç bakımı ile ilgili yeni videolarımız yayınlanacaktır. Takipte kalın Selamlar 🖐️👍
Kendini ziraat mühendisi diye tanıtan ama doğru düzgün anlatamayan biri var ondan bahsediyor sanırım.
Cok tesekür ederim,cok aydinlatici
Bir anlatim,sagolun var olun.
GÜZEL, AYDINLATICI ANLATIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Faydalı olabilmişsek ne mutlu bize 🤗
Özür dileyerek Fransa’nın Bordo şehri hocam
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
S.a abi oncelikle emegine saglik helal olsun... normalde ziraatcim bile bukadar guzel aciklayici anlatmiyor helal olsun🤗🤗 aydinlandim resmen
Teşekkür ederiz sağolun. İnsanlara faydalı olmak bize mutluluk verir 🤗👏
Hocam elinize emeğiminize sağlık. 🙏🏻 maşallah size. Allah sizlere güç,bahçenize bereket versin. Tüm anlatımlarınızı izledim. Şahanesiniz.
Çok güzel yararlı bilgiler veriyorsunuz çok faydalanıyoruz çok teşekkür ederim.
👏🙏🤗
Ayrıca anlatı ınıza emeğinize sağlık sizden çok şey öğrendim
🙏🙏🙏
Almanya Nürnbergten selamlar. Verdiginiz bilgiler icin tesekkürler.
Sağolun. Aleyküm selam
Hocam anlatma tarzınız harika Allah razı olsun
Teşekkür ederiz Kenan Bey sağolun. Sonbaharda ağaçlarınıza Bordo Bulamacı atmayı ihmal etmeyiniz 👌
Çok uzun ama
Ellerine, dillerine sağlık üstad, yine harikasınız.
Yazlık müstekıl eviniz galiba.maşaAllah doğa ile iç içesiniz
Evet biz tabiatın içinde tabiat bizim içimizde 🤗🌴🙏
hocam elinize sağlık , yine güzel ve öğretici bir video olmuş lakin eklemek istediğim bir durum var müsadenizle : yaptığınız bordo bulamacına metal değirmeyiniz , metal kapta hazırlamayınız , karıştırırken plastik ya da ahşap bir malzeme kullanmanız daha iyi olur , saygılar.
Teşekkür ederiz değerli katkınız için. Eski usül hazırlanan bordo bulamaçlarında bu bahsettiğiniz inceliklere riayet etmek olmazsa olmaz şeylerdir. Bu şekilde hazır kullanılan bakır sülfatlı içeriklerde buna gerek yoktur ama yine de metalleri uzak tutmakta fayda vardır.
Gerek bilgi gerek anlatım güzelliği harika bilgiler aktarıyorsun sağolasın hocam
Teşekkürler çok güzel aydınlttınız budama hakkındada aydınlatmanızı isteriz .
Kanalımızda ‘ağaç budama yöntemleri’ isimli bir oynatma listesi vardır oraya bakın 👍
çok net anlatılmış tebrikler kendim yapacağım bu bilgilerden sonra
Çok güzel anlatmış oldunuz teşekurler
🙏👍
ALLAH razı olsun çok güzel anlattınız.
🤗🙏
Anlatımınız muhteşem. Çok yardımcı oldunuz. Teşekkürler
👍🙏
Verdiginiz bilgilerden dolayi cok tesekkür ederim
👍👍
Kardeşim eline sağlık. Videoların çok yaralı oluyor. Teşekkür ederim.
🙏👏🙏
çok güzel izah ettin eline diline sağlık teşekkürler....
🙏🤗👏
Selamlar hocam verdigin bilgilerden cok faydali isler ben amator olarak bahceyle ugraşiyorum kendi bahcem varbazi yanimdaki komşular agaclara badana ve ya plastikin icine bordo bulamci atip kariştiriyorlar agaclaria firca ile boyuyorlar sizin düşuncenizi bildirirseniz seviniriz selamla.
Sade açık öz anlatım...sıkıcı deyil tebrik ederim
Sağolun teşekkürler 🙏
Çok güzel 👏👏👏anlaşılır ve detaylı anlatım .
HOCAM TEŞEKKÜR EDERİM Allah razı olsun
hocam göztaşı ve kireç ile yapılışını da bigün anlatırsanız çok sevinirim. çünkü o en kaliteli ve en kuvvetli bi uygulama oluyor. onu yıkasan bile çıkmıyor ağaçtan. BİDE HEM UCUZ HEMDE EN KALİTELİSİ . ama yapılışı ve hazırlanışı biraz dikkat istiyor.
Videonuz çok güzel olmuş, çok işime yaradı. Teşekkürler.
Abi sen muhteşemsin ya gerçekten ALLAH razı olsun bilgileri paylaştıgın için çok işime yaradı
Teşekkür ederim sağolun 🙏
Hocam sizi uzun süredir izlerim. Çok şey öğreniyorum, teşekkür ederim. Konya Kuluda yaşıyorum. İklim sert. Bordo bulamacının tam zamanını öğrenmek isterim. Ayrıca videoda yanlış anlamadıysam bir su bardağı bir de çay bardağı demişsiniz. Hangisi? Bir de iki defa atın diyorsunuz. Bir yerde bir son baharda bir de çiçek öncesi, başka bir yerde on dört gün arayla çiçek öncesi iki kere. Bu konuyu netleştirir misiniz? Emeğinize sağlık...
Bordo Bulamacını da öğrendik. Teşekkürler...
Bayram K. Hayat bir okuldur Bayram Bey. Her gün yeni bir bilgi 😊👌
@@RENKLERVEZEVKLERmasa üstü planua
çok güzel bir video olmuş.elinize sağlık
Abone oldum anlatmanız mükemmel teşekkür ederim
Verdiginiz bilgiler cok faydali bizim bahcede incir agaci var incirleri kurtlu ne yapmam lazım
İnsektisit 4A gurubu böcek ilaçları ile ilaçlama yapmanız gerekir. İlaç atarsanız kurtlanma olmaz ve onlar yiyeceğine siz yersiniz incirleri.
Detaylı ve faydalı anlatımınız için size ve ayrıca görseli kaydeden arkadaşa teşekkür ederiz.
Verdiğiniz bilgiler arasında "Bağına bahçesine kimyasal sokmak istemeyen" bende dahil tedirgin arkadaşlarımız var, meselâ geç kalınmış ve çiçekleri açmış meyve fidanlarının odunumsu kısımlarını ilaçlarken çocuklarımıza bu ağacın meyvelerini çekinmeden verebilecekmiyiz?
sürekli yani her yıl iki sefer yapıldığında
zamanla toprağa ağaca zarar vermezmi? zira bakır sülfat zararlı bir kimyasal.
Arılar için ne kadar zararlı ve sakıncalı?
Önerebileceğiniz aşka alternatif varmıdır?
Teşekkürler kolay gelsin.
Abimin tipini görünce kapatacaktım AMA iyiki kapatmamışım hayran oldum sunumuna. Abim çok teşekkür ederim verdiğiniz emeğe bilgiye, Süper bir sunum.
Demek ki neymiş. Dış görünüşe değil öze önem verilmeli imiş 👌🤗
Hocam verdiğiniz bilgiler çok kıymetli ne kadar teşekkür etsek azdır. Bursa da yaşıyorum. 5 yıldır bakım yapılmayan; ceviz, incir, asma, kiraz, cennet hurması, dut, kestane, elma meyvelerinin olduğu bir bahçeyi aldım. Benimde bahçe bilgim yok. Ağaçların çoğu çürümüş, yıkılan dahi var. Sarmaşık sarmış. Havalar da ısınıyor ağaçları bulayıp mı yoksa budamadan mı bordo bulamacı yapmalıyım. Bu ağaçlar düzelir mi yoksa yenisini mi diksem. Teşekkür ederim kolay gelsin
Bu değerli bilgiler için çoook telekkür edrim hıcam
Teşekkürler. İşiniz gücünüz rast gelsin
Soyadınız konuyla ilgiliymiş :) Sizin de işiniz gücünüz rast gitsin.
ABONE OLDUM. GÜZEL , FAYDALI VİDEO. ELİNE SAĞLIK.
🙏🤗
hocam videoları biraz kısa tutsan , çok teşekkürler
Yürekten kutluyorum sizi. 15 yıldır uğraştığım amatör bahçecilikle ilgili nice çabama en kalıcı katkıları sizin sitenizde buldum. Neredeyse pes ettiğim dönemde bitkilerle uğraşmaya tekrar bağlandım sayenizde. Deniz kenarındaki bahçeye emek harcamak özel bir sorun olmakla birlikte artık daha güçlenecek ağaç ve bodur bitkilerim eminim. Bir sorum olacak konuyla ilgili: Bordo bulamacını zeytin ağaçlarına atarken yükseklik nedeniyle üst dallara ulaşamama sorunu yaşıyoruz. Bu çok önemli mi acaba?
Ulaşabildiğiniz yerlere kadar atın yeterli olur
Herşey için teşekkürler harika güzel bilgi alıyorum ve takipcin
Sağolun çok teşekkür ederiz. Bordo bulamacını atmayı ihmal etmeyin ağaçlarınıza. Mutlaka faydasını ve farkını göreceksiniz.👌
Çok faydalı oldu. Allah işini rast getirsin
Çok can bir insansın
Diline sağlık👍
🙏👏
Süper sin, arkadaşın komşun olsaydım.
Sağolun teşekkür ederim
👏👏👏harikasınız ,Allah razı olsun sizden 🤲
🙏🙏🙏
Gülleci bulamacı hakkında bilginiz var mı peki? Bordo bulamacı ile arasındaki fark nedir ne zaman kullanılır? Şimdiden teşekkür ederim.
Gülleci bulamacı ile ilgili bir içerik oluşturacağız. Mantar hastalıklarına karşı özellikle gülde ve asmada külleme gibi fungal hastalıkların önlenmesinde doğal bir yöntemdir. İnşallah bir video oluşturacağız. Şubat Mart aylarında uygulayabilirsiniz. Biraz ağır kokar ve oluşturulması zahmetlidir. Aynı zamanda doğal bir zararlı kovucu, ağaç koruyucudur.
Çok teşekkür ederim 🙏 yapım aşamasını araştırdım. İlk kez yapacağım umarım başarılı olurum.
gercekten antama bicimi mukemmel
Kanalınızı tesadüfen izledim. Detaylı bilgi veriyorsunuz çok beğendim ve abone oldum. bahçe çiçekleri hakkında da bilgi verirseniz sevinirim
Sağolun hoşgeldiniz kanalımıza. Bahçe işleri konusunda bir çok içerik bulacaksınız Renkler ve Zevkler Kanalında 👌
Yeni aldigim visne fidaninin cikarttigi yeni yapraklar büzüşüyor. Bordo bulamaci tedavi eder mi? Tesekkurler.
Hocam verdiginiz bilgiler icin tsk ederim cennete yasadiginizi bilin
Evet yaşadığımız yeri çok seviyoruz çok beğeniyoruz. Onun için de buraya yerleştik artık 🤗
Orhan abi sizden her sahada çok fazla istifade ediyoruz.sagol Varol.abi bordo bulamaci gündüzün vurulduğunda arılar hemen yanında,arılara zararı olurmu.bilgilendirirseniz mutlu oluruz.cicek açmadan vurulması daha mantıklı, Allah razı olsun, hayırlı çalışmalar.
Bilgiler ićin teşekkürler benimde balkonda biberlerim var ama kahverengi çok küçük bir bit gibi bocek olustu acaba onlarada arap sabunu sıksam.uzaklastirirmiyim lutfen cevap yazarmisiniz??tsk.
hocam emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş teşekkür ediyorum
Çok şey öğrendiğim videolarınız için teşekkür ederim...bilginiz ve paylaştığınız için...bordo bulamacı uygulamanızda birşey dikkatimi çekti.Çiçekteki narenciye yi de ilaçladınız...çiçekteki bitkiyi de bordo bulamacı yapabilir miyiz?
Usta eline diline sağlık valla severem takip ediyorum seni paylaşımların muhteşem çok teşekkür ederim
Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize
Üstadım emeğin icin teşekkürler. Sizden ricam limon araçlarındaki sakız belası için de bir video çekmeniz (şayet çözümü yada onlemi varsa). Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.
Reçine den mi bahsediyorsunuz?
@@RENKLERVEZEVKLER evet ustad. Agaclari bir kanser gibi yavas yavas curuten illet.
Limon Budama videosunun sonlarına doğru aslında biraz bahsediliyor. Ustaların yapmış oldukları önlemleri oradan izleyebilirsiniz. Reçinenin bir çok sebebi olabilir. Yetersiz sulama yada fazla sulama. Yaz aylarında gerçekleşen bu hastalık kısa bir süre sürer. Belirtiler, sıcak ve kuru havada ortaya çıkmaktadır. Ağacın kuru yerlerini iyice sulayın.. Kök bölgesini serin tutmak ve buharlaşmanın az olması için ağaç diplerine, kök bölgesi etrafına malçlama yapılmalıdır. Malçlama, ağaç kabuğu, yongası veya herhangi bir su buharlaşmasını önleyici bir malzeme olabilir. Ağaçlara hazırlanacak senelik bir gübreleme programı ile ağaçlarınızı hastalıklara karşı dirençli hale getirebilirsiniz. Yaşlı ağaçlar için sende bir kez kışın sonlarına doğru veya erken ilkbaharda yapmak uygun olacaktır. Genç ağaçlar için ise bahar ve yaz aylarında yapılacak 2-3 gübreleme önerilmektedir. Ağaç gövdesindeki yara ve çatlaklar mikroorganizmanın ağaca daha rahat girmesini sağlar. Bu tip hasarları mutlaka aşı macunu ile kapatmak gerekmektedir. Yaralı ve hasarlı dallar budanarak ağaçtan uzaklaştırılmalıdır. Budama aletlerinizi çamaşır sulu bir temizleyici ile temizlemeniz önem arz etmektedir. Temizlenmeyen aletler bir sonraki budamada başka ağaçlara yayılmasına neden olmaktadır. Ayrıca budama yapılan dallar ortalığa saçılmadan belli bir alanda toplanmalı ve çöp poşetlerine koyularak alandan uzaklaştırılmalıdır. Tedavisi var mıdır peki:
Maalesef ballanma ve akıntının kesin bir tedavisi yoktur. Sağlıklı olan ağaçlarda bu durum kısa sürer ve geçer. Ağır vakalrda kabuk altındaki tabak çürür ve içi boşalır. Devrilme tehlikesi arz ettiği düşünülen ağaçların kesilmesi önerilmektedir. Küçük ballanma alanları eğer ki başka önlemlerle giderilememişse bıçak destere gibi bir aletle hastalıklı bölge ağaçtan temizlenmeli ve açık alan hava almayacak şekilde aşı macunu ile kapatılmalıdır.
Ağzına emegine sağlık üstadım
👏🙏🤗
Değerli bilgileriniz güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Abim 1 yıllık şeftali agaclarim var 60 adet.. bu mevsimde bordo bulamacı ilacı atsam uygunmudur acaba.. ve şeftali ağaçlarına başka hangi donemde hangi ilaclamayi yapmam gerekir?
Teşekkür ederim 🙏
Hocam merhaba. Bordo bulamacı ile gülleci bulamacı karşılaştırması yapabilir misiniz? Kimi arkadaşlar bordo sonbaharda gülleci baharda uygulanır vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizin son zamanlardaki uygulamanız nedir?
ellerinize sağlık güzel bir video olmuş
birşey sormak istiyorum yanıtlarsanız sevinirim
Bahçemde ankara eriği ve armut var 4 senelik ağaçlar ilk sene meyve verdi ikiside ama geçen sene armut çiçek açmadı erik çiçek açtı bir tane bile meyve vermedi bunun sebebi ne olabilir yer ege bölgesi izmir/kemalpaşa
Elinize dilinize emeğinize sağlık. Sizi zevkle takip ediyorum. Saygılar.
İnşallah faydalı olmuşuzdur. Elimizden geldiğince bahçe işleri ve ağaç bakımı hakkında bilgiler vermeyi sürdürüyoruz. 👍
@@RENKLERVEZEVKLER bu bordo bulama ilacı nin markası ne acaba
Teşekkür ederiz çok güzel
Kolay gelsin usta yeni diktiğim erik çiçek açmaya başladı birde bezelye ve nohutta çiçeklendi şimdi atsam bordo bulamacı uygunmu aralık ayında atmştım ilk postayı ozamn bzlye nohut ekili değildi yer Antalya tşkr ediyorm
Merhaba
2 çay bardağı 16 litreye verdiniz. Bu uygulama yüzde kaçlık uygulamaya denk geliyor acaba? Kışın yüzde 2, baharında yüzde 1 lik atılması gerekiyor ya o yüzden sordum. Yüzde kaçlık uygulamaya denk geliyor?
bir çay bardağına 150 ml dersek hemen hemen yüzde 2 oluyor
Yeni diktigim tuplü fidanlarda boylari 1 metre civarinda Tek bordo bulamacimi uygulamamiz gerekli yoksa daha farkli ilac da uygulamam gerekli
çOK FAYDALI BİLGİLER EDİNDİM TEŞEKKÜR EDERİM
Orhan hocam,bilgiler ve anlatim cok gezel Tesekkurler
.Sorum su;Bordo bulamacini fidanin topragina ve koke dogru da versek kok hastaliklarini onler mi?
güzel sunum.kutlarım..
👍🙏
Hocam ellerinize sağlık çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Bordo bulamacına yapıştırıcı ve kurt lavra ilacı konmayacak mı
Yok bordo bulamacını başka hiç bir ilaçla karıştırmamak gerekir 👌
@@RENKLERVEZEVKLER çok sağ ol hocam
Bilgileriniz icin tesekurler bizim saksida bir kumkat agacimiz var gecen yil okadar cok cicek acti ama sonunda 22 kadar bir meyvesi oldu aldigimizda 70 ustu meyve vardi birde dallarinin alt kismindan yapraklarini biraz doktu neden olabir acaba tesekkurler
Hocam gülleci bulamacı hakkındada video çekermisiniz lütfen
Ağzınıza sağlık. Teşekkürler.
Sizde sağolun varolun 👏🙏
Bordo bulamaci olarak hangi marka ilac almaliyim.Sizin kullandiginzin adi nedir?
Hulleme yapımı ve kullanım miktarlar aynı zamanda damlamadan verme uygulaması hakkında bi bilgilendirme yapman mümkün mü
Emeklerinize sağlık bir sorum olacak bordobulamacı yapıcam bahçemdeki ağaçlara bahçede güvercinde besliyorum bir zararı olurmu otlardan taş topraktan yiyolar tavukları görünce videoda size danışmak istedim