Amerikalıyla Abanticus Peşinde
HTML-код
- Опубликовано: 7 фев 2025
- Selamlar saygılar efendim, bildiğiniz üzere Türkiye nin önde gelen fly ustalarından Tuncay Uyanık ağabey ve Amerikalı bir fly ustasıyla beraber 1-10 Ağustos arasında Türkiye nin farklı akarsu havzalarında farklı türdeki 10 alabalık türünü yakalayıp fotoğraflarını çekmek için yola çıkmıştık.
İşte bu eşsiz maceradaki ikinci durağımızda Toros dağlarında Amerikalı misafirimiz Ted çok güzel bir av yapmış derede gerçekten fly takımını ustaca kullanmıştı açıkcası ben bile FLY avcılığının üstünlüğünü kabul etmiştim ancak üçüncü durağımızda salmo labecula ların fly yemlerine çok ilgi göstermemiş ve doğru döner kaşık seçimiyle ben beş tane balık yakalamıştım ve Ted sıfır çekmişti hatta en son onun atış yaptığı yere ardından atmış bir büyük kaçırmış iki tane de küçük yakalamıştım ,dördüncü noktada çok güzel bir fly merasında Anadolu Alabalığı(salmo platycephalus) peşindeydik ve ben bile fly ile iki tane Anadolu Alabalığı kandırmıştım. Bir sonraki bölümde ise turun beşinci türü olan Fıratın serin kaynak sularında salmo okumusi'nin peşine düşmüş onu da resimlemiştik. son yayınladığım bölümde ise yine Fırat Nehri'nin kollarında farklı bir tür olan Munzuricus un peşindeydik. Sonraki bölümde ise Dicle havzasının yakışıklı balığı TİGRİDİS' in peşine düşmüş ve yakalamıştık. Sonraki bölümde ise harika bir merada Kafkas Alabalığı'nın peşindeydik. Bir diğer bölümde ise Çoruh nehrinin kollarında Çoruhensis ve Rizeensisi kandırmaya çalışmıştık. Ancak Batı Karadenizde peşine düşüp iki defa kaçırdığımız Abanticusla poz verememiştik. Batı Karadenizde pek çok göle aşılanan abanticus Doğu Anadoluda benim daha önce gittiğim ancak balık kandıramadığım bir gölde de vardı işte orda yakalamak için yine düştük yollara arabayı ve Tuncay ağabeyi arabanın gitmediği bu göle 2 saatlik uzaklıkta bırakıp tabana kuvvet dedik. Umarım videoyu beğenirsiniz.
Bu işin nirvanası elbetteki fly avcılığıdır. Balığa çok az zarar verir yakala bırak için son derece uygundur.
Daha önceki bölümlerin linkleri;
Küçük derelerde Fly avı nasıl yapılır
• Küçük derelerde Fly av...
Fly mı verimli yoksa spin mi
• Fly mı verimli yoksa s...
FLY ile ilk Alabalık
• FLY ile ilk Alabalık(d...
Yakalamayı en çok istediğim Alabalık
• Yakalamayı en çok iste...
Fırat Nehrinin güzel kırmızı beneklisi
• Fırat Nehrinin güzel k...
Dicle'nin Yakışıklı Alabalığı
• Kafkas Alabalığı(harik...
Kafkas Alabalığı
• Kafkas Alabalığı(harik...
Bir dere iki Alabalık türü
• Bir dere iki Alabalık ...
Takım bilgisi
fly takımları su üstü yapay sinekler
DİKKAT: BU NADİDE BALIKLARIN NESLİNİN DEVAMI İÇİN BULUNDUKLARI MERALARIN PAYLAŞILMASINI UYGUN BULMUYORUM takdir edersiniz ki eğer onların bulundukları meralar bilinirse oralarda balık bulmak çok zor olur. onun için bırakın gizli kalsınlar ki çoğalsınlar...
ÖNEMLİ VİDEOLARIMIZ;
derede alabalık avı nasıl yapılır(malzeme seçimi);
• Derelerde alabalık avı...
Alapalukçunun kaşıkları neler;
• Alapalukçunun döner ka...
Alabalıklara yemli takım hazırlama;
• alabalıklara yemli tak...
kalama ayarı nasıl yapılır;
• Kalama ayarı nasıl yap...
En sağlam klips düğümü;
• en sağlam klips düğümü
Döner kaşık modifiyesi nasıl yapılır (uygulamalı);
• Döner kaşık modifiyele...
önemli not: Biz her ne kadar yakala bırak yapsak da yeni başlayanlar ve bilmeyenler için doğal alabalıklarla ilgili 5/2 Tebliğde geçen kuralları hatırlatalım;
*Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız iç su ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.(yani akarsularda solucan böcek kurt gibi doğal yemlerle alabalık avcılığı yasaktır)
*Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır.(yani derenin yatağını değiştirerek avlanmak yasaktır)
*Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.
*1EKİM -28 ŞUBAT arası doğal alabalıkların yumurtlama dönemidir ve avlanılması yasaktır.
Doğal alabalıklarda kişi başı alıkonulabilir balık sayısı üç adettir(evdeki kişi sayısına göre değil avlanan kişi sayısına göredir) ve minimum boy limiti 25cm dir. Спорт
Başarılar ve her zaman rastgele birol tangut
Çok teşekkür ederim
Dağların havası yeter abi. Keyfiniz daim olsun.
Çok teşekkür ederim Ömerim
Tebrikler abi güzel bir av olmuṣ. Rastgele 🤚
Çok teşekkür ederim,daha güzelleri oltanızdan eksik olmasın