Hocam video da bazı terimlerden bahsediyorsunuz. Float çark ve UML delgramı gibi(anladığım kadarıyla). Ancak bunlar hızlı konuşurken anlaşılamıyabiliyor. Kullandığınız çok yeni yabancı terimleri(kitap ismi, programlamada bir teknoloji, yöntemler fln) videonun altına kısaca yazsanız, bizim de araştırma şansımız olsa. Çok teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.
uml diagramı çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor mesela yazacağımız kodu methodları, classları bu diagramda gösteriyoruz. flow chart'ta ise bir işin akış şemasını çiziyorsun. çeşitli amaçlar için kullanılmaya müsait şeyler.
Ben kısaca açıklamaya çalışayım. Flowchart : Algoritma bir işin adım adım nasıl yapılacağını gösterir. İşin kışının yazılı halidir. Eğer iş akışını şemaya dökersek buna Akış şeması (Flowchart) adı verilir. Anlam olarak aynı gösterim olarak diyagram ve okunması daha kolay olduğu için kullanılır. Recursive functions: Bir fonksiyon hazır çağrılabilir bir koddur. Örneğin bilgisayara yaz (print, Write, vb) dediğimizde bu işlemi nasıl yapması gerektiğini bir kütüphaneye bakarak öğrenir. O fonksiyonun içeriği kütüphanede kayıtlıdır. Bazı fonksiyonlar kendilerini tekrar çağırabilir. Bir fonksiyon kendi kendini çağırıyorsa buna recursive fonksiyon adı verilir. Lambda Calculus: Bir prblemin bilgisayrad çözülüp çözülemeyceği "Hesaplanabilirlik problemi" adı ile anılır (Evet her sorunu çözemez bilgisayarlar) Turing maiknesi sanal bir makinedir ve bilgisayarın yaptığı en temel işlemleri kullanarak bir problemin çözümünü simule eder. Lambda calculus bu makinenin matematiksel modelidir. (ya da şöyle söyleyeyim Lambda calculus ile ifade edilemeyen problemler bilgisyarda da çözülemezler. UML Diagram: Bir programın dilden bağımsız olarak şematik gösteriminin gerçekleştirilebilmesi için üretilmiş bir şemalandırma dili ya da yöntemidir. Big O notation: Bir algoritamnın karmaşıklık düzeyini hesaplamak için kullanılan yöntemlerden (gösterimlerden) biridir. Başka terimleri merak edenler yazabilir.
Hem hocama hem de size sormak istiyorum. Php, java, python vesaire hangi türkçe tutorial izlesem adamlar sadece toplama çıkarma ve hello World yazdırıyor, yani python la uçak uçuracak adamlar ben bakıyorum toplama çıkarma. Ve bunu mantık algoritma için yaptıklarını söylüyorlar. Ya göstermelik iş yapıyorlar ya da ben de bir sıkıntı var. Düzinelerce bakıyorum bunun somut olarak nereye ait oldugunu gösteren bir şeyler yok İngilizce kaynak mı tüketmeliuim
Tutorial izliyorum (php, java. Aspnet python vesaire) toplama çıkarma yapıp duruyorlar. Ben yani örnek php ben nasıl database den bilgi çekecegim, nasıl altyapı oluşturacağım asla anlamıyorum.
4 года назад+14
Udemy'dan kurs aldım ve temel programlama eğitimlerini her konuda eğitmenin örnekleri ve kendi kafamdan kurduğum 2-3 örnekle geçtim. Klasik algoritma kitaplarında yer alan 60-65 tane soru örneği var. Genelde matematiksel işlemler, matrisler falan. Bunların hepsini çözdükten sonra mı diğer konulara geçmeliyiz. Yoksa bu kadar takılmaya gerek yok mu
Merhaba ben üniversiteye yeni başladım programlama dersinde akış diyagramları vs anlatıldı 2 ders boyunca.. bende internetten biraz araştırmak istedim ama aynı soruyu farklı bi diyagramla yapanları gördüm bazı şeyleri atlayanlar olmuş.. bana algoritma ve akış diyagramları ile ilgili bi kaynak önerir misiniz? Ve bu kadar büyük farklılıklar nasıl oluyor anlaması gerçekten güç..
Üstad saygılar ; Algoritma öğrenmek istiyorum videolarınızı takip ediyor ve çok beğeniyorum ; Algoritma ile ilgili bu videonuzda pek bir şey anlamadım açıkcası temel komutlarım zayıf biraz. Önerebileceğiniz bir kaynak varsa müteşşekir olurum. Saygılar
öncelikle bir programlama dilinin temellerini çok iyi seviyede öğrenmenizde fayda var, programlama dili bilmeden algoritmalar zor gelebilir, hatta mümkünse algoritmadan önce veri yapılarını da öğrenmenizde fayda var. Şurada bir ilerleme sıralaması var, bu sıralama ile başlarsanız daha kolay olacaktır. : sadievrenseker.com/wp/?page_id=546 Başarılar
@@Sadievrenseker_BK Hocam vermiş olduğunuz bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum. Verdiğiniz linke bende tıklayıp liste sırasına göre gitmek istedim fakat linkl güncelliğini yitirmiş olacak ki sayfa içerisindeki yönlendirme linkleri çalışmıyor veya tepki vermiyor. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler başarılar :)
Ben bu programlaya yeni başladım. İktisat mezunuyum. Önümüzdeki yıl 2 senelik bilgisayar programcılığı okuyacağım. Okul vaktine kadar birşey ler öğrenmeye çalışıyorum. Algoritma önemli birşeymiş. Başlangıç seviyesindeyim. Algoritma üzerine hangi kitabı alayım
chart ben de kullanmıyorum. notlar alıyorum. sadece sorunum declare ettiğim memory variable değişkenlerin adları. zaman, rotor,torque filan bişeyler tanımlamışım ama float mı string miydi neydi. isimleri karışıyor bazen. yoksa eski kodları yeniden çözümlemek zorunda kalmazdım. Chart hiç kullanmadım ama bazen yeni birşey eklemek çok zor olabiliyor. örneğin gui aktifse ve menu == 1 ise diye bir şey eklemek için if(......) { } gibi eklemeler yapmam gerekiyor. yeni şeyler ekleyince sorun çıkıyor. yeniden hesap yapmak o zaman yoruyor.
input olarak joystick kullanırken menüden acceleration eklemek için menu scene de ayrı değişiklikler yapmak onları playerprefs olarak kaydedip oyunun scene de çağırıp ona göre joystick i kapatıp acceleration kullanmak (android develope etme ve tablet ya da telefonda bunu test etmeyi düşün.) çok zorluyor hakbuki ilk olarak acceleration ekleyip dosyanın develope edilmesi basitken ve telefona ya da tablete yükleyip test etmek varken.) bir de google protect de izin vermemeye başlayınca. test etmek upload etmek play store e ölüm. baştan düşünseydim bunu dediğim çok kez oldu.
Pembe Hasan 4 yıl İngilizce eğitim almış biriyim, C1 İngilizce seviyesindeyim, bana mı öğretiyorsun Türkçesi olup olmadığını? Tabii ki bir kısmının Türkçe karşılığı tam olarak yok, onlara hiçbir sözüm yok ama bazıları çok abartı seviyede.
@@yico3176 Aslanım adam sana mı soracak nasıl konuşacağını? Hepsinin karşılığı var ama sektörel bir konu bu, herkes kendi diline göre konuşursa çorba olur.
meraba benim sorularım varda burada sorarsam cevap verecek olan varı soru-1)Klavyeden girilen 100 elemanlı tam sayı değerlerine sahip A[100] dizisinin, tek sayı değerine sahip elemanlarını B[ ] dizisine çift sayı değerine sahip elemanlarını ise A[ ] dizisinde tutan ayrıca elde edilen A[ ] ve B[ ] dizilerini ekrana yazan C programını yazınız. soru-2)A dersi için, 100 öğrencinin Vize(V) ve Final (F) notları klavyeden girilmektedir. Buna göre A dersini geçen öğrenci sayısını (os) bulup ekrana yazan C programını yazınız. Not: Ortalama (ort), vize sınvının %40 ve final sınavının %60’ının toplamından oluşmaktadır. (A dersini geçme şartı: Final ≥ 50 ve Ortalama ≥ 50 olmalı ) soru-3)Klavyeden girilen iki pozitif tek doğal sayı (a,b) arasındaki çift sayıları ekrana yazan C programını yazınız. soru-4):: Üç basamaklı rakamları birbirinden farklı ve 3’e bölünebilen tüm sayıları bulup ekranda gösteren ve bu kurala uygun kaç tane sayı olduğunu söyleyen C programını yazınız.
Hocam bi sorum var cevaplarsanız beni mutlu ve zihnimdeki soru işaretinden kurtarmış olacaksınız. Matematiğim çok kötü fizik bilmiyorum ama liseyi bilişim teknoloji olarak okumuştum gama developer ve bi web sayfası tasarlarken yazmaya baya bi hevesim var lise çağı bittikten sonra uni okumadım ama okumak istiyorum ve bölüm olarak bilgisayar mühendisliği yada bilişim mühendisliği okumayı çok istiyorum benim için çok zor olur mu dersler şimdiden teşekkür ederim.
webde sorun olmaz mat ve fiziğin kotu olması. sadece universte okursanız eğer bilgisayar vs bolumu orda verilen liner cebir kalkulus fizik gibi dersler zorlar sizi benimle aynı sınıfta matematiği çöp olan insanlar vardı ama proqramla yetenekleri mükemmeldi tam gaz devam
Thomas Cormen Introduction to Algorithms başlangıç için iyidir. Daha ileri seviye için Micheal Sipser'in kitabını alabilirsiniz (Theory of computation)
bu kalitede yok ne yazık ki (en azından bildiğim kadarıyla) ancak bunlar dünyada standart olarak okutulan kitaplardır, hemen her ülkedeki bilgisayar mühendisliklerinde bu kitapları bulabilirsiniz.
hocam en önemli olanı if onu söylemelisin. yoksa dallanma başlamaz. neyi neye göre yapacağız bu önemli.. sonra while, wend, foreach olabilir belki. ama ilk değerlendirme if ile başlamalı. bütün algoritma if üzerine olmalı. if then.... else... else if... vb. ile başamalıyız. bana kanal açtırma algoritma üzerine yahu. :)
:) iyi yakalamışsınız, gerçekten hatırlamıyorum, yanlışlıkla söylemiş de olabilirim veya saat farkı gibi sebepler olabiliyor, neden böyle olmuş bilmiyorum.
Hocanın dakika 7 bahsettiği matematik konuları:
*lambda calculus
*recurssive function
*complex analysis (Big O - growth rate)
Teşekkürler bilgilendirme için.
On dakikalık bir konuşmayla nasıl ufuk açılır, sağolun hocam.
Hocam video da bazı terimlerden bahsediyorsunuz. Float çark ve UML delgramı gibi(anladığım kadarıyla). Ancak bunlar hızlı konuşurken anlaşılamıyabiliyor. Kullandığınız çok yeni yabancı terimleri(kitap ismi, programlamada bir teknoloji, yöntemler fln) videonun altına kısaca yazsanız, bizim de araştırma şansımız olsa. Çok teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.
*flowchart
uml diagram,
lambda calculus
recursive functions
big O notation
root ret?
uml diagramı çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor mesela yazacağımız kodu methodları, classları bu diagramda gösteriyoruz. flow chart'ta ise bir işin akış şemasını çiziyorsun. çeşitli amaçlar için kullanılmaya müsait şeyler.
Ben kısaca açıklamaya çalışayım.
Flowchart : Algoritma bir işin adım adım nasıl yapılacağını gösterir. İşin kışının yazılı halidir. Eğer iş akışını şemaya dökersek buna Akış şeması (Flowchart) adı verilir. Anlam olarak aynı gösterim olarak diyagram ve okunması daha kolay olduğu için kullanılır.
Recursive functions: Bir fonksiyon hazır çağrılabilir bir koddur. Örneğin bilgisayara yaz (print, Write, vb) dediğimizde bu işlemi nasıl yapması gerektiğini bir kütüphaneye bakarak öğrenir. O fonksiyonun içeriği kütüphanede kayıtlıdır. Bazı fonksiyonlar kendilerini tekrar çağırabilir. Bir fonksiyon kendi kendini çağırıyorsa buna recursive fonksiyon adı verilir.
Lambda Calculus: Bir prblemin bilgisayrad çözülüp çözülemeyceği "Hesaplanabilirlik problemi" adı ile anılır (Evet her sorunu çözemez bilgisayarlar) Turing maiknesi sanal bir makinedir ve bilgisayarın yaptığı en temel işlemleri kullanarak bir problemin çözümünü simule eder. Lambda calculus bu makinenin matematiksel modelidir. (ya da şöyle söyleyeyim Lambda calculus ile ifade edilemeyen problemler bilgisyarda da çözülemezler.
UML Diagram: Bir programın dilden bağımsız olarak şematik gösteriminin gerçekleştirilebilmesi için üretilmiş bir şemalandırma dili ya da yöntemidir.
Big O notation: Bir algoritamnın karmaşıklık düzeyini hesaplamak için kullanılan yöntemlerden (gösterimlerden) biridir.
Başka terimleri merak edenler yazabilir.
adam bide onlami ugrassin aratabilirsin yanlis yazarsan google duzeltir
Təşəkkürlər , hocam. Bəzi suallarıma cavab tapdım)
Hem hocama hem de size sormak istiyorum. Php, java, python vesaire hangi türkçe tutorial izlesem adamlar sadece toplama çıkarma ve hello World yazdırıyor, yani python la uçak uçuracak adamlar ben bakıyorum toplama çıkarma. Ve bunu mantık algoritma için yaptıklarını söylüyorlar. Ya göstermelik iş yapıyorlar ya da ben de bir sıkıntı var. Düzinelerce bakıyorum bunun somut olarak nereye ait oldugunu gösteren bir şeyler yok İngilizce kaynak mı tüketmeliuim
100saat in sonundaki mutlulukdan bahsetmişdiniz hocam. sizden dinledigim "programlamaya giriş" dersinin 2. sinin sonunda kendi kucuk hesap makinami yapinca 10dk yerimde oturamadm mutlulukdan :D
o derslerin vidyosu burda varmı?
işte o ilk kıvılcım çok önemli ! herhalde şimdi uzman olmuşsunuzdur !
@@sercanzindanc9939 ya da bırakmıştır. :D
@@ardaguney7117 şuan bir oyun şirketinde çalışıyor
@@denizbaran6815 nerden biliyorsun
teşekkürler hocam güzel anlatmışsınız.
Hocam gunlerdir aradigim cevabi aldim. Tesekkurler
Cok faydali videolari yapiyorsunuz. Cok Tesekkurler
Hocam sizin ile hızlı bir şekilde nasıl iletişime geçebilirim
linkedinden veya mail yoluyla ulaşılabilir şadi evren şeker yazsan google a her şey çıkıyor zaten
Tutorial izliyorum (php, java. Aspnet python vesaire) toplama çıkarma yapıp duruyorlar. Ben yani örnek php ben nasıl database den bilgi çekecegim, nasıl altyapı oluşturacağım asla anlamıyorum.
Udemy'dan kurs aldım ve temel programlama eğitimlerini her konuda eğitmenin örnekleri ve kendi kafamdan kurduğum 2-3 örnekle geçtim. Klasik algoritma kitaplarında yer alan 60-65 tane soru örneği var. Genelde matematiksel işlemler, matrisler falan. Bunların hepsini çözdükten sonra mı diğer konulara geçmeliyiz. Yoksa bu kadar takılmaya gerek yok mu
Çok takılma knk programlamaya başla
merhaba, udemyden memnun musunuz??
algoritmaya giriş pakedinin almak istiyorumda
@@dilarayaprak5604 Böyle bir şey varsa rica etsem linkini atar mısınız? Teşekkürler...
Merhaba ben üniversiteye yeni başladım programlama dersinde akış diyagramları vs anlatıldı 2 ders boyunca.. bende internetten biraz araştırmak istedim ama aynı soruyu farklı bi diyagramla yapanları gördüm bazı şeyleri atlayanlar olmuş.. bana algoritma ve akış diyagramları ile ilgili bi kaynak önerir misiniz? Ve bu kadar büyük farklılıklar nasıl oluyor anlaması gerçekten güç..
ruclips.net/video/iFR4mXU7fZw/видео.html
Örnek bir algoritma sorabili rmiyim yapıp gonderme imkaniniz var mi?
Üstad saygılar ; Algoritma öğrenmek istiyorum videolarınızı takip ediyor ve çok beğeniyorum ; Algoritma ile ilgili bu videonuzda pek bir şey anlamadım açıkcası temel komutlarım zayıf biraz. Önerebileceğiniz bir kaynak varsa müteşşekir olurum. Saygılar
öncelikle bir programlama dilinin temellerini çok iyi seviyede öğrenmenizde fayda var, programlama dili bilmeden algoritmalar zor gelebilir, hatta mümkünse algoritmadan önce veri yapılarını da öğrenmenizde fayda var. Şurada bir ilerleme sıralaması var, bu sıralama ile başlarsanız daha kolay olacaktır. : sadievrenseker.com/wp/?page_id=546
Başarılar
Çok teşekür ederim. Sizi takipte kalacağım hocam.
Hocam yeni başlayacak olanlar için verdiğiniz linkteki konuları sırasıyla mı takip edelim? yoksa farklı bir sıralama mı var ? :)
@@Sadievrenseker_BK Hocam çok teşekkür ederim. Emeklerinize sağlık.
@@Sadievrenseker_BK Hocam vermiş olduğunuz bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum. Verdiğiniz linke bende tıklayıp liste sırasına göre gitmek istedim fakat linkl güncelliğini yitirmiş olacak ki sayfa içerisindeki yönlendirme linkleri çalışmıyor veya tepki vermiyor. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler başarılar :)
hocam lütfen söylediğiniz tüm yabancı kelimelerin açıklamasını yazın veya söyleyin 1.sınıf olarak baya zorlanıyorum:)
ben sıfırım o ne olacak :D
Flo cart nedir nasil yazilir
Float chart
Flow chart
Akış şeması metinsel olarak yazdığın algoritmanın şekilli hali tablo diyebiliriz.
Bu adamın cevap vermediği soru kalmamış şapkamızı çıkarma vakti
Ben bu programlaya yeni başladım. İktisat mezunuyum. Önümüzdeki yıl 2 senelik bilgisayar programcılığı okuyacağım. Okul vaktine kadar birşey ler öğrenmeye çalışıyorum. Algoritma önemli birşeymiş. Başlangıç seviyesindeyim. Algoritma üzerine hangi kitabı alayım
Bilisim bolumu ilk dönemi hangi ders konu işlenir
Universitelerin ders programlarına internetten ulaşabilirsiniz
hocam fortran ile ilgil birkaç sorum var da yardımcı olur musunuz.?
hocam klavyeden girilen cümleyi ters yazdırmanın akış şeması nasıl olur
klavyeden veri girişi ni sağla o veriyi bir değişkene at o değişkende de ters çevir ekrana bas.
string n;
cin >> n;
reverse(n.begin(),n.end());
cout
chart ben de kullanmıyorum. notlar alıyorum. sadece sorunum declare ettiğim memory variable değişkenlerin adları. zaman, rotor,torque filan bişeyler tanımlamışım ama float mı string miydi neydi. isimleri karışıyor bazen. yoksa eski kodları yeniden çözümlemek zorunda kalmazdım. Chart hiç kullanmadım ama bazen yeni birşey eklemek çok zor olabiliyor.
örneğin gui aktifse ve menu == 1 ise diye bir şey eklemek için if(......) { } gibi eklemeler yapmam gerekiyor. yeni şeyler ekleyince sorun çıkıyor. yeniden hesap yapmak o zaman yoruyor.
input olarak joystick kullanırken menüden acceleration eklemek için menu scene de ayrı değişiklikler yapmak onları playerprefs olarak kaydedip oyunun scene de çağırıp ona göre joystick i kapatıp acceleration kullanmak (android develope etme ve tablet ya da telefonda bunu test etmeyi düşün.) çok zorluyor hakbuki ilk olarak acceleration ekleyip dosyanın develope edilmesi basitken ve telefona ya da tablete yükleyip test etmek varken.) bir de google protect de izin vermemeye başlayınca. test etmek upload etmek play store e ölüm. baştan düşünseydim bunu dediğim çok kez oldu.
Neden anadilinizin arasına bolca ingilizce kavram ekliyorsunuz?
@@yico3176 çünkü adam teknik terimler kullanıyor. Bunların Türkçesi yok. Anladın mı?
Pembe Hasan 4 yıl İngilizce eğitim almış biriyim, C1 İngilizce seviyesindeyim, bana mı öğretiyorsun Türkçesi olup olmadığını? Tabii ki bir kısmının Türkçe karşılığı tam olarak yok, onlara hiçbir sözüm yok ama bazıları çok abartı seviyede.
@@yico3176 Aslanım adam sana mı soracak nasıl konuşacağını? Hepsinin karşılığı var ama sektörel bir konu bu, herkes kendi diline göre konuşursa çorba olur.
9:03 arkadaşlar hocamız kendi robotunu yapmış. RUclips videolarında oynatıyor
meraba benim sorularım varda burada sorarsam cevap verecek olan varı
soru-1)Klavyeden girilen 100 elemanlı tam sayı değerlerine sahip A[100] dizisinin, tek sayı değerine sahip elemanlarını B[ ] dizisine çift sayı değerine sahip elemanlarını ise A[ ] dizisinde tutan ayrıca elde edilen A[ ] ve B[ ] dizilerini ekrana yazan C programını yazınız.
soru-2)A dersi için, 100 öğrencinin Vize(V) ve Final (F) notları klavyeden girilmektedir. Buna göre A dersini geçen öğrenci sayısını (os) bulup ekrana yazan C programını yazınız.
Not: Ortalama (ort), vize sınvının %40 ve final sınavının %60’ının toplamından oluşmaktadır.
(A dersini geçme şartı: Final ≥ 50 ve Ortalama ≥ 50 olmalı )
soru-3)Klavyeden girilen iki pozitif tek doğal sayı (a,b) arasındaki çift sayıları ekrana yazan C programını yazınız.
soru-4):: Üç basamaklı rakamları birbirinden farklı ve 3’e bölünebilen tüm sayıları bulup ekranda gösteren ve bu kurala uygun kaç tane sayı olduğunu söyleyen C programını yazınız.
Kardeşim hepsini google da yotube da bulabilirsin az araştır be bacım beee
Bunlar kolay aslında. Algoritma becerin biraz gelişince bunların mantığı kolay geliyor. *bence*
@@kuleden_ Araştırmak için yola çıkmış senin gibi bir angut yoluna taş koyuyor... Bi müsaade et de millet araştırmasını yapsın... be LALE...
Hocam bi sorum var cevaplarsanız beni mutlu ve zihnimdeki soru işaretinden kurtarmış olacaksınız. Matematiğim çok kötü fizik bilmiyorum ama liseyi bilişim teknoloji olarak okumuştum gama developer ve bi web sayfası tasarlarken yazmaya baya bi hevesim var lise çağı bittikten sonra uni okumadım ama okumak istiyorum ve bölüm olarak bilgisayar mühendisliği yada bilişim mühendisliği okumayı çok istiyorum benim için çok zor olur mu dersler şimdiden teşekkür ederim.
webde sorun olmaz mat ve fiziğin kotu olması. sadece universte okursanız eğer bilgisayar vs bolumu orda verilen liner cebir kalkulus fizik gibi dersler zorlar sizi benimle aynı sınıfta matematiği çöp olan insanlar vardı ama proqramla yetenekleri mükemmeldi tam gaz devam
@@MrNobody_0000 yorumun için teşekkürler şu an üni okuyorum bilgisayar mühendisliği
@@CanBozlu vaay h.o
@@CanBozlu hangi üniversitede okuyorsunuz acaba
@@pharmagirl777 BAU
Teşekkürler.
hocam algoritmalar hakkinda onerebileceginiz kitap varmi
Thomas Cormen Introduction to Algorithms başlangıç için iyidir. Daha ileri seviye için Micheal Sipser'in kitabını alabilirsiniz (Theory of computation)
türkçe olarak varmı henüz ingilizce seviyem pek yeterli değil
bu kalitede yok ne yazık ki (en azından bildiğim kadarıyla) ancak bunlar dünyada standart olarak okutulan kitaplardır, hemen her ülkedeki bilgisayar mühendisliklerinde bu kitapları bulabilirsiniz.
yinede tesekkurler hocam
Cormen Türkçeye çevrildi. Algoritmalara Giriş Thomas Cormen diye aratarak bulabilirsiniz.
hocam en önemli olanı if onu söylemelisin. yoksa dallanma başlamaz. neyi neye göre yapacağız bu önemli.. sonra while, wend, foreach olabilir belki. ama ilk değerlendirme if ile başlamalı. bütün algoritma if üzerine olmalı. if then.... else... else if... vb. ile başamalıyız. bana kanal açtırma algoritma üzerine yahu. :)
ustam saclarını bu işi öğrenirkenmi döktün ?
Video nun başında bugün 19ocak diyor video yüklenme tarihi 18ocak :D ?
Bilgisayar Kavramlari Enstitüsü
👍🏽
Hocam size bir algoritma sorusu atsam yardımcı olur musunuz yarın çok önemli bir sınavım var 🙏🏻🙏🏻
Anlattığın şeylerin adları geçerken ekrana görüntüleri de gelse daha iyi olamaz mıydı?
evet iyi olurdu tabi ama bu kadar soruya detaylı cevap vermiş bence sen ona bile şükredebilirsin
Daha detaylı bir şekilde öğrenmek isteyenlere bu kitabı tavsiye ederim www.pdfcim.net/2020/01/introduction-to-algorithms-cormen.html
açılmıyor acaba ismini bizzat yazmanız mümkün mü?
👍
Hoca ancak kendi anlasin diye konusuyor
video yu çektiğin gün 19 Ocak ama video nun youtube ye konulduğu gün 18 Ocak diye görülüyor
:) iyi yakalamışsınız, gerçekten hatırlamıyorum, yanlışlıkla söylemiş de olabilirim veya saat farkı gibi sebepler olabiliyor, neden böyle olmuş bilmiyorum.
10 dk yi geçmesin diye hızlı konuşuyo
Anlatım tarzı beni hayattan soğuttu .s