Καλησπερα Κωστα. Προσωπικα εγω εχω το κινητο στα 60χερτσ, σκοτεινη ταπετσαρια και σκοτεινη ρυθμιση γενικοτερα στο κινητο. Θεωρητικα παντα αυτο εχουν ως πλεονεκτημα οι amoled σε σχεση με LCD. Η amoled σβηνει οταν πρεπει να δειξει μαυρο.. Εκτος αν κανω τοσο λαθος, οποτε διορθωσε με..
Ή ποιότητα τού σήματος παίζει τεράστιο ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Στο σπίτι μου έχω σχεδόν μηδενικό σήμα και ή κατανάλωση ήταν πολύ μεγάλη οπότε ενεργοποίησα την ΠΤΗΣΗ μαζί με WiFi calling και ή κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική Στα τηλεφωνήματα γιατί απλά λειτουργεί μόνο το WiFi και Με ότι κατανάλωση μπορεί νά έχει αυτό.
@@in2mobileGr Ναι είναι φοβερή λύση και τώρα με την αλλαγή των μηνυμάτων σέ RCS μπορείς καί νά στείλεις αλλά και νά λάβεις κανονικά τά μηνύματα. Σέ android κινητά προς το παρόν αλλά από ότι διάβασα σύντομα τό RCS θα ενεργοποιηθεί και Στα iPhone.
Μήπως θα μπορούσατε να μα πείτε πως ακριβώς ενεργοποιείται αυτό το RCS με το οποίο μπορεί να λάβουμε μυνήματα με wifi γιατί θα μου ητνα πολύ χρήσιμο στην δουλειά μου, ευχαριστώ.
@@imprezastityper326 Δεν κάνεις κάτι συγκεκριμένο είναι κάτω στις επιλογές όταν στέλνεις τό μήνυμα. Τουλάχιστον σέ εμένα πού έχω Την εφαρμογή της Google για τά μηνύματα έτσι λειτουργεί
Απλά θα πρέπει νά έχουν υπόψη όσοι στέλνουν μηνύματα με RCS ότι όταν Δεν έχουν WiFi γιατί είναι στον δρόμο και λειτουργούν με κεραίες θά πρέπει νά έχουν ενεργοποιημένα τά δεδομένα (4g,5g) για νά στείλουν τά μηνύματα .
Κώστα, συγχαρητήρια, για ακόμα μια φορά! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρήσουμε την υγεία της μπαταρίας μας, μετά από κάποια χρόνια χρήσης της συσκευής μας;
Καλημέρα ! Η υγεία της μπαταρίας είναι ένας πολύ σχετικός όρος. Με την πάροδο του χρόνου μία μπαταρία αλλάζει με διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας είναι φυσικά ότι μειώνεται η χωρητικότητα της, αλλά ταυτόχρονα αλλάζει και η χημική σύσταση της. Το δεύτερο είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ένδειξη ποσοστού που αλλάζει απότομα. Υπάρχουν εφαρμογές που υποτίθεται ο τη δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μία μπαταρία αλλά ποτέ δεν είναι αξιοπίστες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η χωρητικότητα που αναφέρεται για κάθε μπαταρία είναι η ονομαστική που δηλώνει ο κατασκευαστής πάντα όμως οι μπαταρίες σε κάθε συσκευή έχουν μία μικρή απόκλιση από τη χωρητικότητα αυτή από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Όταν λοιπόν η εφαρμογή προσπαθεί να υπολογίσει μία χωρητικότητα με βάση την τυποποιημένη τιμή που αναφέρει ο κατασκευαστής αυτό πάντα θα έχει απόκλιση
Τώρα πλέον στην έκδοση τού android 14 οποιαδήποτε εφαρμογή καί εάν χρησιμοποιήσει κάποιος για την μπαταρία 🔋 τού δείχνει και πόσους ολοκληρωμένους κύκλους φόρτισης έχει κάνει ή μπαταρία 🔋 οπότε έτσι μπορείς να υπολογίσεις σέ τί κατάσταση βρίσκεται ή μπαταρία σου.
Και πάλι, από τη στιγμή που υπολογίζει την δηλωμένη χωρητικότητα από την οποία υπάρχει απόκλιση σε κάθε τηλέφωνο, η ένδειξη θα είναι αστεία λανθασμένη.
Γειά σου Κώστα, Εχω το s24 Ultra σπο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, δεν παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα και η μπαταρία του ήταν φοβερή. Μετά το τελευταίο update του Απριλίου άρχισε να θερμαίνεται στην περιοχή δίπλα των καμερών και γενικά στο πάνω κομμάτι και γίνετε απότομα και έντονα, αυτό μετά από επαναφορά έστρωσε λίγο αλλά πάλι μου το κάνει σε άσχετο χρόνο και κυρίως όταν ανοίγω την κάμερα κύριος με το ζουμ αλλά μερικές φορές όταν απλά έχω ανοιχτή την κάμερα. Επίσης έχει επηρεαστεί και η μπαταρία λρατα λιγότερο. Έχεις παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο?? Η κάποια συμβουλή?
Καλησπέρα ! Το να αλλάξει η συμπεριφορά της συσκευής δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ούτε πρόβλημα με κάποιον τρόπο. Το ότι ζεσταίνεται δεν σημαίνει επίσης ότι αποτελεί πρόβλημα. Δεν υπάρχουν μαγικά όπως έχω πει πολλές φορές. Απόδοση = θερμοκρασία παντού και πάντα. Ένας επεξεργαστής έχει συγκεκριμένη αναλογία απόδοσης και καταναλωσης ενέργειας που σημαίνει και συγκεκριμένη παραγωγή θερμοκρασίας. Η σχέση αυτή δεν αλλάζει σε κανένα ηλεκτρονικό προϊόν με αναβάθμιση / αλλαγή λογισμικού. Μπορεί να περιοριστεί η απόδοση για να μειωθεί καταναλωση και θερμοκρασία, μπορεί να αυξηθεί αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η σχέση μεταξύ τους. Αν ζεσταίνεται περισσότερο σημαίνει απλά ότι λειτουργεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο απόδοσης για να κάνει αυτό που του ζητάς.
Ισως δεν ειναι η απάντηση που ψαχνεις αλλα δοκιμασεις να δεις μηπως καποια εφαρμογή μενει ανοιχτη στο background?Δες τι σου καταναλώνει μπαταρια στις ρυθμίσεις μπαταρίας
Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και αναλυτική σας υποστήριξη. Το ζήτημα με την αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής με ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς εμφανίστηκε άμεσα μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Συγκεκριμένα, εντός δύο ωρών από την εγκατάσταση της ενημέρωσης, η συσκευή άρχισε να υπερθερμαίνεται (όταν τη χρησιμοποιούσα και κυρίως κατά τη διάρκεια της κάμερας), ενώ πριν από αυτό δεν είχε παρουσιάσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα, ούτε καν κατά την αρχική της ρύθμιση και εγκατάσταση εφαρμογών.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την μπαταρία, εδώ και μια εβδομάδα είμαι κάτοχος s24 και έχω ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ με την μπαταρία. Το βγάζω από τον φορτιστή στις 09:00 και κατά τις 14:30~15:00 είμαι με 20. Ξέρω ότι θέλει καμία εβδομάδα για να γίνει optimize η μπαταρία, αλλά πλέον αρχίζω και ανησυχώ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια βλάβη;
Καλησπέρα ! Δεν υπάρχει κάτι που μετά από μία εβδομάδα θα λειτουργεί σε καλύτερα σε όποιοδήποτε τηλέφωνο αφού μονίμως προσαρμόζεται στο πώς χρησιμοποιείς ότι έχεις εγκατεστημένο. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σου απαντήσω σε αυτό αφού εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας
@@in2mobileGr είμαι στην φάση που το χρησιμοποιώ αρκετά και κυρίως social media, δεν κάνω και τη ποιο χαλαρή χρήση αλλά σίγουρα το Α52 που είχα, κράταγε άνετα μια ημέρα μέχρι και τώρα που η μπαταρία του ήταν τραγική 🤷🏻♂️. Τέλος πάντων θα του δώσω άλλη μια εβδομάδα να δω πως θα πάει και αν δω ότι δεν κρατάει θα πάω να μιλήσω μήπως και αλλάξω την μπαταρία, επειδή μόνο εκεί έχω πρόβλημα. Τσέκαρα και στο διαδίκτυο και οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα 🤷🏻♂️
@@in2mobileGr αα οκέι , εγώ γενικά δεν είχα αλλάξει καθόλου τον τρόπο χρήσεις απο το προηγούμενο κινητό μου το Α52 5G, το οποίο πλάκα πλάκα και τώρα μου κρατάει όλοι την ημέρα χωρίς θέμα 😅 (γυρνάω σπίτι 22:00~23:00 με 5% , δεν μου έχει κλείσει ποτέ στον δρόμο 😅). Απλά είναι λίγο μ*λκια ένα κινητό 1.000€ και ναυαρχίδα να μην κρατάει όσο ένα τον 400€.
Τα κινητά που έχουν αποσπώμενη μπαταρία όταν τα έχουμε αποθηκευμένα και δεν τα χρησιμοποιούμε, καλό θα είναι να αφαιρούμε την μπαταρία τους από πάνω. ( όπως πωλούνται μέσα στην συσκευασία δηλαδή)
@@in2mobileGr Σε ένα παλαιότερο βίντεο όμως που είχες κάνει με απλά κινητά με πλήκτρα για αναδρομή στο παρελθόν τις είχες αφαιρέσει από πάνω τις μπαταρίες.
@@in2mobileGr κι'εγω θα συμφωνήσω έχει πολύ καλούς χρόνους στο gsmarena,άλλα βλέποντας το vivo v30 με 5000mA ,υπάρχει διαφορά. Αφού θα πάω σε πιο αργό επεξεργαστή ,τουλάχιστον να έχω μεγάλη αυτονομία(X6 pro έχω).
Κανονικά ο τίτλος δεν θα έπρεπε να λέει Πόσο κρατάει η μπαταρία!!! Το 2018, είχα αγοράσει το Xiaomi Redmi 5. Μετά από 6 μήνες η μπαταρία που είχε το τηλέφωνο( η εργοστασιακή )χάλασε και αγόρασα καινούρια. Και όταν λέμε χάλασε, δεν έγινε επειδή είχα πολλές εφαρμογές στο κινητό και έγινε από την πόλη χρήση του... Από τότε που άλλαξα την μπαταρία, με την χρήση που το έχω κάνει, μετά από 6 χρόνια αρχίζει να πέφτει πολύ γρήγορα η μπαταρία του. Δηλαδή, μία μέρα αν θα ακούσω από το πρωί μέχρι της 14:00 το μεσημέρι μουσική ( έχω κάποια τραγούδια στην κάρτα μνήμης) θα φτάσει από το 100% στο 55% και μετά αν ανοίξω το WiFi ή τα δεδομένα του κινητού για να δω live streaming, το απόγευμα θα έχει φτάσει στο 20%. Ενώ μέχρι πέρσι δεν είχα κανένα απόλυτος πρόβλημα. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα η μπαταρία ήταν στο 65%. Και ναι, τα δεδομένα του κινητού και το WiFi όντως καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία. Υ.Γ. Επίσης τα Xiaomi κινητά έχουν μία εφαρμογή την ασφάλεια και πριν καιρό διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να αναβαθμιστεί. Και πριν 3 μέρες είδα στο διαδίκτυο μία σελίδα που έλεγε ποια Xiaomi κινητά δεν θα έχουν πλέον ασφάλεια. Συγκεκριμένα από Xiaomi Redmi, μέχρι το Xiaomi Redmi 8 A. Για την ασφάλεια και μόνο θα αγοράσω καινούριο κινητό. Αλλιώς αν η ασφάλεια αναβαθμίζονταν, δεν θα το άλλαζα. Δύο κινητά είχα μέχρι και σήμερα (το προηγούμενο ήταν το Huawei Y5 2015) που είχαν επεξεργαστή Snapdragon και δεν με έχουν κολλήσει ποτέ.
Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και πως να απαντήσω σε όλα αυτά. Αρχικά σε τόσο καινούρια συσκευή γιατί άλλαξες μόνος σου μπαταρία ? Εγγύηση δεν είχε ? Από πού πήρες και τι μπαταρία ήταν αυτή? Την έβαλες μόνος σου? Φταίει το τηλέφωνο που δεν δουλεύει μετά ?
@in2mobileGr 1ον Είμαι Τεχνικός Ηλεκτρονικών υπολογιστών. 2ον Το τηλέφωνο το είχα αγοράσει από τον Κωτσόβολο ( μου βγήκε λίγο ακριβά με δόσεις). 3ον Το τηλέφωνο το πήγα στο Service που έχει ο Κωτσόβολος και μου έδωσε να πάρω τηλέφωνο στην Xiaomi greece (αυτοί δεν αναλάμβαναν να κάνουν τίποτα). Παίρνω τηλέφωνο στην Xiaomi greece και μου λένε ότι η αλλαγή της μπαταρίας δεν είναι μέσα στην εγγύηση. Εγώ όμως για να αλλάξω μπαταρία, θα έπρεπε να στείλω το τηλέφωνο στην Xiaomi greece , για να μου περάσουν την μπαταρία. Δηλαδή, εγώ να πληρώσω εκτός από την μπαταρία και τα εργασιακά. Τώρα καταλάβατε;
@Sar2973 Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό που ρώτησα. Αρχικά τεχνικός υπολογιστών που θεωρεί ότι η ασφάλεια ενός τηλεφώνου καθορίζεται από το αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή που έχει την ονομασία "ασφάλεια" αλλά διαφορετικό λόγο ύπαρξης και χρησιμότητα, δεν θεωρώ ότι σου προσφέρει κάτι εδώ το επάγγελμα σου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Παρόλα αυτά. Άλλαξες μόνος σου μπαταρία, δεν μπορείς να κατηγορήσεις της εταιρία για την απόδοση της μπαταρίας αυτής, ούτε για συσκευή στην οποία έχει γίνει επέμβαση από οποιονδήποτε που δεν είναι το επίσημο σέρβις. Είτε τα έκανες όλα σωστά είτε όχι, είτε η μπαταρία ήταν αυθεντική είτε όχι, είτε ήταν χρησιμοποιημένη είτε όχι. Η μπαταρία δεν καλύπτεται από εγγύηση μετά τους έξι μήνες ή ενα χρόνο κατά περίπτωση σε όλες τις εταιρίες. Δεν αποτελεί κάτι ξεχωριστό για την Xiaomi. Υποχρεωμένος να πληρώσεις την εταιρία για την αλλαγή της φυσικά και δεν είσαι. Όμως υπάρχει φυσικά διαφορά. Πληρώνεις αλλαγή μπαταρίας επειδή δεν καλύπτεται με εγγύηση μετά από ένα χρονικό διάστημα. Αν η συσκευή συνεχίζει να έχει μη λογική διάρκεια μπαταρίας, προφανώς το υπόλοιπο τηλέφωνο έχει ακόμα εγγύηση, και έχεις σαν επιχείρημα ότι σου έχει αλλάξει το σέρβις μπαταρία και δεν φταίει αυτή. Φυσικά, δεν μπορείς και καλά κάνεις και δεν μπορείς να πας ένα τηλέφωνο στο επίσημο σέρβις, να πεις ότι έχεις αλλάξει μόνος σου μπαταρία και να ζητήσεις να επισκευαστεί οτιδήποτε άλλο εντός εγγύησης. Αυτό μας έλειπε κιόλας. Αν εσύ είσαι τεχνικός υπολογιστών, εγώ έχω 9 χρόνια στο σέρβις τηλεφώνων, τάμπλετ και ρολογιών της Samsung. Μαζί μου βρήκες να κάνεις τέτοια συζήτηση και να παρουσιάσεις σαν πρόβλημα κάτι τέτοιο ? Αλήθεια ?
@in2mobileGr 1ον για την αλλαγή μπαταρίας, τώρα το θυμήθηκα, είχαν περάσει 6 μήνες και 1 εβδομάδα και δεν ήταν μέσα στην εγγύηση. Εγώ επειδή ήξερα πως να ανοίξω από πίσω το καπάκι του τηλεφώνου, είδα ποια μπαταρία είναι και την αγόρασα μέσω Κίνας. 2ον δεν σας επιτίθεμαι. 3ον Εγώ ως προς το Τεχνικό κομμάτι, μόνη μου έμαθα ότι έμαθα μέσα σε 6 χρόνια. Διαβάζοντας στο διαδίκτυο. Γιατί τον υπολογιστή που είχα αγοράσει με τα Windows Vista, όλο προβλήματα είχα και δεν μπορούσα συνέχεια να τον πηγαίνω για Service και να δίνω συνέχεια χρήματα. Την σχολή Τεχνικός Ηλεκτρονικών υπολογιστών τυχαία έμαθα πως υπήρχε στα ΙΕΚ και μπορούσα να πάω να μάθω για να πάρω το χαρτί. Επίσης, όσον αφορά τα κινητά, εγώ κινητά επισκευάζω από τότε που βγήκαν. Τώρα όσον αφορά για την ασφάλεια των τηλεφώνων που έγραψα, σε μία ξαδέρφη μου ήθελα να το γράψω και το έγραψα εδώ.
Κώστα καλησπέρα, πολύ ωραίο βίντεο! Θα ήταν ενδιαφέρον αν έκανες ένα βίντεο που θα παρουσίαζες το hyper os, και τις αλλαγές που έχει από το miui 14.
Καλημέρα ! Θέλω να το κάνω, προσπαθώ να βρω τον χρόνο ! 🥲
Καλησπερα Κωστα. Προσωπικα εγω εχω το κινητο στα 60χερτσ, σκοτεινη ταπετσαρια και σκοτεινη ρυθμιση γενικοτερα στο κινητο.
Θεωρητικα παντα αυτο εχουν ως πλεονεκτημα οι amoled σε σχεση με LCD. Η amoled σβηνει οταν πρεπει να δειξει μαυρο..
Εκτος αν κανω τοσο λαθος, οποτε διορθωσε με..
Έχει διαφορά όταν προβάλλει μαύρο χρώμα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη που να κάνει κάποια αισθητή διαφορά.
@@in2mobileGr μαλιστα ωραια..
@DimiProject2 😀
Ή ποιότητα τού σήματος παίζει τεράστιο ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Στο σπίτι μου έχω σχεδόν μηδενικό σήμα και ή κατανάλωση ήταν πολύ μεγάλη οπότε ενεργοποίησα την ΠΤΗΣΗ μαζί με WiFi calling και ή κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική Στα τηλεφωνήματα γιατί απλά λειτουργεί μόνο το WiFi και Με ότι κατανάλωση μπορεί νά έχει αυτό.
Σωστό ! Αυτή τη λύση, παρότι λειτουργεί, δεν την είχα σκεφτεί ποτέ !
@@in2mobileGr Ναι είναι φοβερή λύση και τώρα με την αλλαγή των μηνυμάτων σέ RCS μπορείς καί νά στείλεις αλλά και νά λάβεις κανονικά τά μηνύματα. Σέ android κινητά προς το παρόν αλλά από ότι διάβασα σύντομα τό RCS θα ενεργοποιηθεί και Στα iPhone.
Μήπως θα μπορούσατε να μα πείτε πως ακριβώς ενεργοποιείται αυτό το RCS με το οποίο μπορεί να λάβουμε μυνήματα με wifi γιατί θα μου ητνα πολύ χρήσιμο στην δουλειά μου, ευχαριστώ.
@@imprezastityper326 Δεν κάνεις κάτι συγκεκριμένο είναι κάτω στις επιλογές όταν στέλνεις τό μήνυμα. Τουλάχιστον σέ εμένα πού έχω Την εφαρμογή της Google για τά μηνύματα έτσι λειτουργεί
Απλά θα πρέπει νά έχουν υπόψη όσοι στέλνουν μηνύματα με RCS ότι όταν Δεν έχουν WiFi γιατί είναι στον δρόμο και λειτουργούν με κεραίες θά πρέπει νά έχουν ενεργοποιημένα τά δεδομένα (4g,5g) για νά στείλουν τά μηνύματα .
Κώστα, συγχαρητήρια, για ακόμα μια φορά! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρήσουμε την υγεία της μπαταρίας μας, μετά από κάποια χρόνια χρήσης της συσκευής μας;
Καλημέρα ! Η υγεία της μπαταρίας είναι ένας πολύ σχετικός όρος. Με την πάροδο του χρόνου μία μπαταρία αλλάζει με διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας είναι φυσικά ότι μειώνεται η χωρητικότητα της, αλλά ταυτόχρονα αλλάζει και η χημική σύσταση της. Το δεύτερο είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ένδειξη ποσοστού που αλλάζει απότομα.
Υπάρχουν εφαρμογές που υποτίθεται ο τη δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μία μπαταρία αλλά ποτέ δεν είναι αξιοπίστες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η χωρητικότητα που αναφέρεται για κάθε μπαταρία είναι η ονομαστική που δηλώνει ο κατασκευαστής πάντα όμως οι μπαταρίες σε κάθε συσκευή έχουν μία μικρή απόκλιση από τη χωρητικότητα αυτή από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Όταν λοιπόν η εφαρμογή προσπαθεί να υπολογίσει μία χωρητικότητα με βάση την τυποποιημένη τιμή που αναφέρει ο κατασκευαστής αυτό πάντα θα έχει απόκλιση
Τώρα πλέον στην έκδοση τού android 14 οποιαδήποτε εφαρμογή καί εάν χρησιμοποιήσει κάποιος για την μπαταρία 🔋 τού δείχνει και πόσους ολοκληρωμένους κύκλους φόρτισης έχει κάνει ή μπαταρία 🔋 οπότε έτσι μπορείς να υπολογίσεις σέ τί κατάσταση βρίσκεται ή μπαταρία σου.
@KostasPap-mv3rl Καλά και αυτό κατά προσέγγιση είναι
@@in2mobileGr εννοείται ότι είναι κατά προσέγγιση απλά για να ξέρεις στο περίπου πόσο ταλαιπωρημένη και χρησιμοποιημένη είναι ή μπαταρία 🔋 σου.
Και πάλι, από τη στιγμή που υπολογίζει την δηλωμένη χωρητικότητα από την οποία υπάρχει απόκλιση σε κάθε τηλέφωνο, η ένδειξη θα είναι αστεία λανθασμένη.
Γειά σου Κώστα,
Εχω το s24 Ultra σπο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, δεν παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα και η μπαταρία του ήταν φοβερή. Μετά το τελευταίο update του Απριλίου άρχισε να θερμαίνεται στην περιοχή δίπλα των καμερών και γενικά στο πάνω κομμάτι και γίνετε απότομα και έντονα, αυτό μετά από επαναφορά έστρωσε λίγο αλλά πάλι μου το κάνει σε άσχετο χρόνο και κυρίως όταν ανοίγω την κάμερα κύριος με το ζουμ αλλά μερικές φορές όταν απλά έχω ανοιχτή την κάμερα. Επίσης έχει επηρεαστεί και η μπαταρία λρατα λιγότερο. Έχεις παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο?? Η κάποια συμβουλή?
Καλησπέρα ! Το να αλλάξει η συμπεριφορά της συσκευής δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ούτε πρόβλημα με κάποιον τρόπο. Το ότι ζεσταίνεται δεν σημαίνει επίσης ότι αποτελεί πρόβλημα.
Δεν υπάρχουν μαγικά όπως έχω πει πολλές φορές. Απόδοση = θερμοκρασία παντού και πάντα. Ένας επεξεργαστής έχει συγκεκριμένη αναλογία απόδοσης και καταναλωσης ενέργειας που σημαίνει και συγκεκριμένη παραγωγή θερμοκρασίας.
Η σχέση αυτή δεν αλλάζει σε κανένα ηλεκτρονικό προϊόν με αναβάθμιση / αλλαγή λογισμικού. Μπορεί να περιοριστεί η απόδοση για να μειωθεί καταναλωση και θερμοκρασία, μπορεί να αυξηθεί αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η σχέση μεταξύ τους.
Αν ζεσταίνεται περισσότερο σημαίνει απλά ότι λειτουργεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο απόδοσης για να κάνει αυτό που του ζητάς.
Ισως δεν ειναι η απάντηση που ψαχνεις αλλα δοκιμασεις να δεις μηπως καποια εφαρμογή μενει ανοιχτη στο background?Δες τι σου καταναλώνει μπαταρια στις ρυθμίσεις μπαταρίας
@@in2mobileGr ναι μπορεί όμως να είναι και bug
Σαφως και μπορεί. Αλλά έχει κάνει ήδη επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων
Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και αναλυτική σας υποστήριξη.
Το ζήτημα με την αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής με ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς εμφανίστηκε άμεσα μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Συγκεκριμένα, εντός δύο ωρών από την εγκατάσταση της ενημέρωσης, η συσκευή άρχισε να υπερθερμαίνεται (όταν τη χρησιμοποιούσα και κυρίως κατά τη διάρκεια της κάμερας), ενώ πριν από αυτό δεν είχε παρουσιάσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα, ούτε καν κατά την αρχική της ρύθμιση και εγκατάσταση εφαρμογών.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την μπαταρία, εδώ και μια εβδομάδα είμαι κάτοχος s24 και έχω ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ με την μπαταρία. Το βγάζω από τον φορτιστή στις 09:00 και κατά τις 14:30~15:00 είμαι με 20. Ξέρω ότι θέλει καμία εβδομάδα για να γίνει optimize η μπαταρία, αλλά πλέον αρχίζω και ανησυχώ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια βλάβη;
Καλησπέρα ! Δεν υπάρχει κάτι που μετά από μία εβδομάδα θα λειτουργεί σε καλύτερα σε όποιοδήποτε τηλέφωνο αφού μονίμως προσαρμόζεται στο πώς χρησιμοποιείς ότι έχεις εγκατεστημένο. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σου απαντήσω σε αυτό αφού εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας
@@in2mobileGr είμαι στην φάση που το χρησιμοποιώ αρκετά και κυρίως social media, δεν κάνω και τη ποιο χαλαρή χρήση αλλά σίγουρα το Α52 που είχα, κράταγε άνετα μια ημέρα μέχρι και τώρα που η μπαταρία του ήταν τραγική 🤷🏻♂️. Τέλος πάντων θα του δώσω άλλη μια εβδομάδα να δω πως θα πάει και αν δω ότι δεν κρατάει θα πάω να μιλήσω μήπως και αλλάξω την μπαταρία, επειδή μόνο εκεί έχω πρόβλημα. Τσέκαρα και στο διαδίκτυο και οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα 🤷🏻♂️
@@in2mobileGr αα οκέι , εγώ γενικά δεν είχα αλλάξει καθόλου τον τρόπο χρήσεις απο το προηγούμενο κινητό μου το Α52 5G, το οποίο πλάκα πλάκα και τώρα μου κρατάει όλοι την ημέρα χωρίς θέμα 😅 (γυρνάω σπίτι 22:00~23:00 με 5% , δεν μου έχει κλείσει ποτέ στον δρόμο 😅). Απλά είναι λίγο μ*λκια ένα κινητό 1.000€ και ναυαρχίδα να μην κρατάει όσο ένα τον 400€.
@justnick22 Η αλήθεια είναι ότι η μπαταρία είναι μικρή στο S24 δυστυχώς
@@in2mobileGr δυστυχώς ναι, θα δω να κάνω κάτι για αυτό επειδή εντάξει κρίμα τώρα...
Τα κινητά που έχουν αποσπώμενη μπαταρία όταν τα έχουμε αποθηκευμένα και δεν τα χρησιμοποιούμε, καλό θα είναι να αφαιρούμε την μπαταρία τους από πάνω. ( όπως πωλούνται μέσα στην συσκευασία δηλαδή)
Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα αν την έχουμε πάνω στο τηλέφωνο !
@@in2mobileGr Σε ένα παλαιότερο βίντεο όμως που είχες κάνει με απλά κινητά με πλήκτρα για αναδρομή στο παρελθόν τις είχες αφαιρέσει από πάνω τις μπαταρίες.
@C05TV Επειδή είχαν καταστραφεί μετά από περισσότερο από 10 χρόνια.
ποια κινητα εχουν αποσπωμενη? δεν το καταλαβα αυτο
@DimiProject2 πλέον σχεδόν κανένα !
Βλέποντας τα νέα κινητά,βλέπω ότι ο 7gen 3 κρατάει περισσότερο στα συγκριτικά.
Το edge 50 pro κόβεται λόγο μπαταρίας(και τιμής).
Για την τιμή θα συμφωνήσω. Η μπαταρία δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.
@@in2mobileGr κι'εγω θα συμφωνήσω έχει πολύ καλούς χρόνους στο gsmarena,άλλα βλέποντας το vivo v30 με 5000mA ,υπάρχει διαφορά.
Αφού θα πάω σε πιο αργό επεξεργαστή ,τουλάχιστον να έχω μεγάλη αυτονομία(X6 pro έχω).
@aristidis540 Συμφωνώ σε αυτό !
Τηλέφωνα που κρατάει η μπαταρία andoud pois einai και που έχουν μεγάλη αυτονομία 2 μέρες μέχρι 500€;
Το Fortnite μου καταναλώνει την μπαταρία στο. Νοrd 3,και Μ καίει το τηλεφωνο
1:47 μύγα;
ή και κάποιο άλλο ιπτάμενο έντομο
🤣
🎉🎉🎉
Παραλίγο !
Δηλώνω ένοχος. Στέλνω ακόμα sms. Επίσης, άμα θέλει να με βρει ο άλλος να ξοδευτεί και να στείλει sms.
🤣🤣🤣🤣
Αφού και αυτά σχεδόν δωρεάν είναι πλέον !
Κανονικά ο τίτλος δεν θα έπρεπε να λέει Πόσο κρατάει η μπαταρία!!!
Το 2018, είχα αγοράσει το Xiaomi Redmi 5.
Μετά από 6 μήνες η μπαταρία που είχε το τηλέφωνο( η εργοστασιακή )χάλασε και αγόρασα καινούρια.
Και όταν λέμε χάλασε, δεν έγινε επειδή είχα πολλές εφαρμογές στο κινητό και έγινε από την πόλη χρήση του...
Από τότε που άλλαξα την μπαταρία, με την χρήση που το έχω κάνει, μετά από 6 χρόνια αρχίζει να πέφτει πολύ γρήγορα η μπαταρία του.
Δηλαδή, μία μέρα αν θα ακούσω από το πρωί μέχρι της 14:00 το μεσημέρι μουσική ( έχω κάποια τραγούδια στην κάρτα μνήμης) θα φτάσει από το 100% στο 55% και μετά αν ανοίξω το WiFi ή τα δεδομένα του κινητού για να δω live streaming, το απόγευμα θα έχει φτάσει στο 20%.
Ενώ μέχρι πέρσι δεν είχα κανένα απόλυτος πρόβλημα.
Από το πρωί μέχρι το απόγευμα η μπαταρία ήταν στο 65%.
Και ναι, τα δεδομένα του κινητού και το WiFi όντως καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία.
Υ.Γ. Επίσης τα Xiaomi κινητά έχουν μία εφαρμογή την ασφάλεια και πριν καιρό διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να αναβαθμιστεί.
Και πριν 3 μέρες είδα στο διαδίκτυο μία σελίδα που έλεγε ποια Xiaomi κινητά δεν θα έχουν πλέον ασφάλεια.
Συγκεκριμένα από Xiaomi Redmi, μέχρι το Xiaomi Redmi 8 A.
Για την ασφάλεια και μόνο θα αγοράσω καινούριο κινητό.
Αλλιώς αν η ασφάλεια αναβαθμίζονταν, δεν θα το άλλαζα.
Δύο κινητά είχα μέχρι και σήμερα (το προηγούμενο ήταν το Huawei Y5 2015) που είχαν επεξεργαστή Snapdragon και δεν με έχουν κολλήσει ποτέ.
Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και πως να απαντήσω σε όλα αυτά.
Αρχικά σε τόσο καινούρια συσκευή γιατί άλλαξες μόνος σου μπαταρία ? Εγγύηση δεν είχε ? Από πού πήρες και τι μπαταρία ήταν αυτή? Την έβαλες μόνος σου? Φταίει το τηλέφωνο που δεν δουλεύει μετά ?
@in2mobileGr 1ον Είμαι Τεχνικός Ηλεκτρονικών υπολογιστών.
2ον Το τηλέφωνο το είχα αγοράσει από τον Κωτσόβολο ( μου βγήκε λίγο ακριβά με δόσεις).
3ον Το τηλέφωνο το πήγα στο Service που έχει ο Κωτσόβολος και μου έδωσε να πάρω τηλέφωνο στην Xiaomi greece (αυτοί δεν αναλάμβαναν να κάνουν τίποτα).
Παίρνω τηλέφωνο στην Xiaomi greece και μου λένε ότι η αλλαγή της μπαταρίας δεν είναι μέσα στην εγγύηση.
Εγώ όμως για να αλλάξω μπαταρία, θα έπρεπε να στείλω το τηλέφωνο στην Xiaomi greece , για να μου περάσουν την μπαταρία.
Δηλαδή, εγώ να πληρώσω εκτός από την μπαταρία και τα εργασιακά.
Τώρα καταλάβατε;
@Sar2973 Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό που ρώτησα. Αρχικά τεχνικός υπολογιστών που θεωρεί ότι η ασφάλεια ενός τηλεφώνου καθορίζεται από το αν αναβαθμίζεται μια εφαρμογή που έχει την ονομασία "ασφάλεια" αλλά διαφορετικό λόγο ύπαρξης και χρησιμότητα, δεν θεωρώ ότι σου προσφέρει κάτι εδώ το επάγγελμα σου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Παρόλα αυτά.
Άλλαξες μόνος σου μπαταρία, δεν μπορείς να κατηγορήσεις της εταιρία για την απόδοση της μπαταρίας αυτής, ούτε για συσκευή στην οποία έχει γίνει επέμβαση από οποιονδήποτε που δεν είναι το επίσημο σέρβις. Είτε τα έκανες όλα σωστά είτε όχι, είτε η μπαταρία ήταν αυθεντική είτε όχι, είτε ήταν χρησιμοποιημένη είτε όχι.
Η μπαταρία δεν καλύπτεται από εγγύηση μετά τους έξι μήνες ή ενα χρόνο κατά περίπτωση σε όλες τις εταιρίες. Δεν αποτελεί κάτι ξεχωριστό για την Xiaomi.
Υποχρεωμένος να πληρώσεις την εταιρία για την αλλαγή της φυσικά και δεν είσαι. Όμως υπάρχει φυσικά διαφορά. Πληρώνεις αλλαγή μπαταρίας επειδή δεν καλύπτεται με εγγύηση μετά από ένα χρονικό διάστημα. Αν η συσκευή συνεχίζει να έχει μη λογική διάρκεια μπαταρίας, προφανώς το υπόλοιπο τηλέφωνο έχει ακόμα εγγύηση, και έχεις σαν επιχείρημα ότι σου έχει αλλάξει το σέρβις μπαταρία και δεν φταίει αυτή.
Φυσικά, δεν μπορείς και καλά κάνεις και δεν μπορείς να πας ένα τηλέφωνο στο επίσημο σέρβις, να πεις ότι έχεις αλλάξει μόνος σου μπαταρία και να ζητήσεις να επισκευαστεί οτιδήποτε άλλο εντός εγγύησης. Αυτό μας έλειπε κιόλας.
Αν εσύ είσαι τεχνικός υπολογιστών, εγώ έχω 9 χρόνια στο σέρβις τηλεφώνων, τάμπλετ και ρολογιών της Samsung. Μαζί μου βρήκες να κάνεις τέτοια συζήτηση και να παρουσιάσεις σαν πρόβλημα κάτι τέτοιο ? Αλήθεια ?
@in2mobileGr 1ον για την αλλαγή μπαταρίας, τώρα το θυμήθηκα, είχαν περάσει 6 μήνες και 1 εβδομάδα και δεν ήταν μέσα στην εγγύηση. Εγώ επειδή ήξερα πως να ανοίξω από πίσω το καπάκι του τηλεφώνου, είδα ποια μπαταρία είναι και την αγόρασα μέσω Κίνας.
2ον δεν σας επιτίθεμαι.
3ον Εγώ ως προς το Τεχνικό κομμάτι, μόνη μου έμαθα ότι έμαθα μέσα σε 6 χρόνια. Διαβάζοντας στο διαδίκτυο.
Γιατί τον υπολογιστή που είχα αγοράσει με τα Windows Vista, όλο προβλήματα είχα και δεν μπορούσα συνέχεια να τον πηγαίνω για Service και να δίνω συνέχεια χρήματα.
Την σχολή Τεχνικός Ηλεκτρονικών υπολογιστών τυχαία έμαθα πως υπήρχε στα ΙΕΚ και μπορούσα να πάω να μάθω για να πάρω το χαρτί.
Επίσης, όσον αφορά τα κινητά, εγώ κινητά επισκευάζω από τότε που βγήκαν.
Τώρα όσον αφορά για την ασφάλεια των τηλεφώνων που έγραψα, σε μία ξαδέρφη μου ήθελα να το γράψω και το έγραψα εδώ.
Ααααααααα. Οκ
Κατι ασχετο πολλα κινητα δενωφερνουν στην Ελλάδα πχ oppo find x7 ultra
Ούτε στην Ευρώπη πουθενά το συγκεκριμένο
Γειά σου Κώστα!
Καλησπέρα !
❤️😍👍
!!!!
🙏🙏🙏🙏🧡🧡🧡🧡📱📱📱📱
Συνεχίζουμε σταθερά !