abi örneğin 15 litre akvaryumda 3 lepistes var. Filtre tüm suyu günde 10 kez çeviriyor. Su temiz kalıyor. Balıklar bu şartlarda sağlıklı yaşayabilir mi? ve filtrenin bakteriyi tutma özelliği olmazsa olmaz mı?
15 litre balık bakmak için küçük bir akvaryum. 3 Lepistes balığı 15 litre az değil ancak yetmez. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhabalar muhteşem bilgilendirmeler icin teşekkür ederim..Benim bir sorum olucak 2 moli ve 2 lepistes baliklarimvar dogumları cok yakin motorsuz ve bitkisiz 40 lt akvaryuma dogum olana kadar alsam sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Ben teşekkür ederim. Olur ancak su sıcaklığını ve değerlerini arada kontrol etmeyi unutma, çünkü yem verdikçe suyun kalitesi düşer. Haftada en az 1 kere yüzde 30 kadar su değişimi yap.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Beta baligi hakkinda tek merak ettigim sey su normal bir su dolduruyorlar kucuk akvaryuma bir onu bir de betayi koyuyorlar bu yani, hic hava motoru olsun vb. gerek duymuyor mu isitici filan?
Beta balığı hava almak için su yüzeyine çıkar, hava motoru olsa da olmasa da bunu yapar ama hava motoru olursa bunu daha az yapar. Sıcaklık 24-26 derecelerde olmalı. Bundan daha düşük ya da yüksek derecelerde beta balığının renkleri solar. 18 derecenin altında da hasta olup, ölür. Bu yüzden de ısıtıcı mutlaka olmalı.
@@cocobaskan4352 Fanusta senin yaşadığını düşün tıpkı bir zindan gibi küçücük daracık kimsesiz..... deneme böyle birşeyi sonuçta o da bir canlı bence biraz büyüğünü al içine bir kaç dekor koy unutma dediğimi ha.
Abi benim japon baliği akvaryumum var 67litre 75uzunluk 30yükseklik 30da eni içinde 35cmlik hava taşı ve biyolojik hava süngeri var 3günde bi dip çekimi yapiyom ama suyun rengi bulanik sari 6japon 2vatoz var ben dış filutre alsam olurmu akvaryuma ne önerirsin benim akvaryumun suyunu rengibi berrak yapicak ve temizliyicek bi dış filitre ne önerirsin şimdiden teşekkür ederim
Akvaryumda 8 balık var ve bu sekiz balık için akvaryumunun en az 250 ile 275 litre arasında olması gerekir. Yeni kurduğun akvaryumda su anda amonyak patlaması olma ihtimali çok yüksek. Yeni akvaryum sendromu dediğimiz, akvaryumda henüz oluşmamış bakteriyel döngü yüzünden balıkların oluşturduğu amonyak ve nitrit, balıkların sağlıklı olarak yaşamasını engelliyor. Yapman gereken, haftada en az 3-4 defa yaklaşık yüzde 30 su değişimi yapmalısın ve suyu en az 2 gün ağzı açık bir kapta bekletilmiş musluk suyu ile yapmalısın. Bunu yaparken dipten çekerek, suda ki atıkları ve yenmemiş yemleri almalısın. Yemde günde sadece bir kere yeter. O da balığın gözü kadar olsun. Fazla yem hem suyu bozar hem de amonyak fazlası oluşur. Su değişim işlemi yaklaşık 2 ay boyunca yapmalısın. Ancak bu şekilde bakteriyel döngüyü başlatabilirsin. Daha sonra bu işlemi haftada 2 ye düşürebilirsin. Ama sana tavsiyem, en yakın zamanda en az 250 litrelik tam teşekküllü bir akvaryuma geçmen. Böylece balıkların hem daha çok sağlıklı olacaktır hem de su değişimini hafta da 1 yapman yetecektir.
Cem bey merhaba, ben 45 litre akvsryun var icine bitki alacam ve 5 plati bakacam ic filtre biraz guclu ama hava musgulu ile kistim yine akinti var sorun olurmu birde benim bulundugum yer baya sicak yasarlarmi isiticisiz bitki koysam filtre ihtiyac varmi tesekkurler.
Her balığın ısıtıcıya ihtiyacı vardır eylüle kadar ısıtıcı olmadan balıklar yaşayabilir ama sonbahar gelince hepsi ölür ısıtıcı ya şimdi yada 3-4 ay sonra almak zorundasınız bence şimdi alın fiyat artabilir birde plati 1erkek 3dişi olması daha doğru 5 balık yerine 4 balık alın son olarak pipo filtre platilere daha iyi olur filtre çok akıntı yaparsa balıklar ölebilir pipo alıcaksanız hava motoru da almanız gerekir
Selamün aleyküm Reis, 2 3 adet Japon balığı alsam, kaç litrelik bir akvaryum tercih etmem lazım? Bide filtre kesin lazım mı? Eğer lazımsa 24 saat çalışması mi lazım? Bide japon balıkları kaç derece suda yaşarlar..
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Filtre mutlaka olmalı. 24 saat de çalışmalı. Japon balıkları renklerini en güzel 18 ila 22 derecelerde gösterir. 24 e kadar normal olarak yaşar ancak 24 dereceden sonra zorlansa da 30 dereceye kadar yaşar. 30 dereceden yüksek ve 16 dereceden düşük dereceler, japon balıkları için çok risklidir. Ani sıcaklık değişiklikleri de balıkları şoka sokar.
Abi ben Japon balıklarımı FANUSTA besliyorum 2 tane 1’inin kuyruğunda siyahlık yavaş,yavaş artıyor kara benek diyorlar ne yapmam gerek bide 2.baktığımda turuncu bu aralar kuyruğu yada yüzgeçi değişmiş büzüşmüş gibi bide 2.balığım sürekli suyun üstünde nefes alıyor arada suyun içine giriyor ne yapmam lazım bunların tedavileri nedir noluur abim yardım et🙏
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi hava filtresi olup şuanda çalışmasına ragmen 1 teleskop balığım 2 japon balığım yukarı doğru çıkıyor acıkmış olma ihtimali var mı yoksa oksijensiz mi kalıyorlar?
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Şu an fanusda duruyorlar hocam büyüyünce büyük kaba alacaktım her gün de su değişimi yapıyorum çabuk kirletiyor peki filtre motor olması şart mı büyük bir plastik kaba koyarsam
@@CemCelikel peki hocam ben biraz büyüyünce degistrcektim ama illa akvaryum değil de büyük bir plastik kaba da koysak olur mu ve içine tuz mu atmaliyiz öyle bı yerde okumuştum bu doğru mu birde içinde renkli taşlar var bnde ektra boncuk falan koymak istiyorum olur mu ?
Filtre ve hava motoru japon balığı akvaryumunda olmalı. Plastik kapta olur ancak büyük olması ve dediğim gibi filtre, hava motorunun da olması şartıyla. Tuz atma, çünkü japon balıkları yumuşak su sever, tuz akvaryum suyunu sertleştirir. Renkli taş, boncuk koyma. Koyacaksan 2-3 mm kalınlığında çakıl koy.
8 melek için şimdilik uygun bir akvaryum olsa da ileride küçük gelebilecek bir akvaryum. Melek balığı akvaryumda fazla bir hareket istemez. Pipo yerine şelale tarzı bir filtreyi tercih ederim. Ancak pipo filtre varsa da bu filtrenin hava ayarını iyi yapmakta fayda var. Bunun için pipo filtreye hava getiren boruya bir hava musluğu takman yeterli. Pipo filtre de akvaryuma hava verecektir.
Yaşayabilir de yaşayamaz da. Burada kriter aslında filtre değil, suyun temiz ve oksijenli olmasıdır. Suyu temiz ve oksijenli tutarsan, yıllarca da yaşar. Suyu kirli ve oksijensiz bırakırsan da bir gün bile yaşamaz. Ancak eğer balık idareten 1-2 gün kalacaksa, öncelikle yem verme. Hiç bir balık 1-2 gün yem yemese, ölmez.
Abi tetra balıgim var 12 tane 20 litre akvaryumum var ve bir hava motoru var sadece ama hava motoru disarda duruyor bir boru icerde sadece ve ucundan hava cikiyor ve 3 haftada bir su degistiricem sence yaşarlarmı
Abi sa ben bu hobiye daha yeni başladım büyük şeffaf plastik saklama kutularından akvaryum yaptım( tez zamanda değiştireceğim) rs 602 iç filtre aldım ama suyu tam temizlemiyor pislikleri çekemiyor içine elyaf koydum tavsiyen varmıdır 5 tane Japon balığım var
Kaç litre bu şeffaf plastik? 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba hocam ben 10 litrelik bir akvaryum aldım 2 adet japon balığım var filtre de aldım ama çok ses yapıyor rahatsız oldum ne önerirsiniz lütfen yardım edin baya yardıma ihtiyacım var balıkları aldığım adam çok yardımcı olmadı
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Bu akvaryuma hangi filtreyi alırsan al, bu balıkları fazla yaşatamazsın. Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu kısa sürede hastalanır. Yapman gereken, akvaryumu en kısa zamanda büyütmen. İkicisi, su değerlerin normal kalması için her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bu akvaryuma pipo filtre yeter. Ancak dediğim gibi, ne yaparsan yap, bu balıkları bu akvaryumda fazla yaşatamazsın.
@@CemCelikel anladım hocam sagolun yani büyük Akvaryum şart anliyirum ayrıca hocam bir şey daha sormak isterim izninizle suyumuz Filtreli ordan doldurup 24 saat bekletip koyuyorum tam Çeşme suyu değil yani olur mu
Abi merhaba ben japon balığı alacağım ve onları hep ekmekle besleğeceğim olurmu bide fanus alacağın Cam fanusa 2tane japon balığı olurmu abi birde bitanesi dişi bitanesi erkek olsa yavruları olurmu birde cam fanusa hava filitresi gereklimidir içinj hiçbir ilaç atmayacağım
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Bu yüzden de fanusta yaşamaz. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba abi hevesle çocuk için japon ve koi balığı aldım ama hava motoru 3 güne kadar gelecek. Acaba ölürler mi hava motoru gelmeden birde 40 litrelik akvaryumda 10 balık İdeal mi ?. Balıklar ve akvaryum hakkında hiçbir bilgim yok. Şimdiden teşekkürler abi 🙏
10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 375 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. 40 litrede yaşayabilecek balıklar, Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio. Filtre var mı?
Her balık için, filtre, ısıtıcı ve hava motoru gerekir. Bu balık beta bile olsa. Eğer balığına uzun seneler bakmak istiyorsan, mutlaka bu dediklerimi almalısın. Ayrıca beta balığı en güzel 40 litre akvaryumda bakılır.
Merhabalar ben 5 gün önce 2 tane Japon balığı ve orta boyutlu da bir fanus aldım. Fakat araştırmalara göre fanusta fazla yaşamayacak gibiler zaten günlerinin çoğunu da suyun yüzeyine çıkıp nefes almakla geçiriyorlar. Her gün sularını değiştirmek zorunda kalıyorum çünkü sabah değiştirsem akşamına suyu bulanıklaştırıp kirletiyorlar çok fazla. Su böyle olduğu zaman yem de yemiyorlar. Yarın akvaryum almaya karar verdim 50 cm genişliğinde yeterli mi bilmiyorum balıklarda öyle aşırı büyük değil. Akvaryumu alacağım fakat geriye kalan ekipmanları hava motorudur filtresidir o tarz şeyleri almaya gücüm henüz yetmiyor anca 2 hafta sonra alabilirim. Sizce yarın akvaryum alsam 2 hafta yaşayabilirler mi? Suyun birazını değiştirmem yenisini eklemem fayda etmiyor çok fazla pislik çıkarıyorlar ve bazen yemi yemediklerinde dibe batıyor onunda pisliği oluşuyor. Sularını değiştirdiğimde çok mutlular dolanıp ediyorlar haraketleniyorlar bayaa
@nefisesoyler Merhabalar, maalesef balıklar için çok uğraşmama rağmen tam akvaryum almaya gittiğim gün geri döndüğümde ölmüşlerdi.. Sadece 1 hafta yaşadılar. Kesinlikle balık fanusta 1 hafta bile kalamıyormuş onu artık daha iyi anladım. Hala çok üzülüyorum.. 🥺
@@CemCelikel Evet bende fazla almadım o yüzden akvaryumumda çok çok büyük olmadığı için çünkü 2 japon almıştım onlar büyüktü biraz fazla yaşatamadım öldüler. Çok oksijen tüketirlermiş öyle okumuştum bi yerde çabukta kirletirlermiş akvaryumu ama lepistesler öyle kirletmiyor
Abi be japon ve 1 adet copcu besliyorum akvaryumum su fazla buyuk olmayan 45tlliklerden kac lt bilmiyorum canli bitkimi koysam cansiz bitkimi koysam filtreye ihtiyacduymaz?
Renkli taş koyma. Salınım yapıp balığı zehirleyebilir. Normal kum koyabilirsin. Hava motoru çok gerekli. En ufağından da olsa al. Ucuna da bir tane hava taşı takıp, akvaryuma sallandır. Bitki de olsun ki, suyu filtre etsin. Filtre olmazsa balık zehirlenir.
Japon balığı akvaryumuna çöpçü veya vatoz konmaz. Çünkü japon balığı ne var ne yok yer. Ayrıca fazla yem atarsan da fazla atık çıkar bu da suyunu bozar. Su bozulursa da balıklar ölür. Günde bir kere ve balığın gözü kadar büyüklükte yem ver. Çöpçüyü de geri ver.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Merhabalar sizlere bi sorum olucak bende filtre yok sadece hava motoru var ve 20 cm lik hava taşı var şuan akvaryumun suyunu değiştim su sisli gibi bu suyu nasıl berrak edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle akvaryum suyu asla bir seferde yüzde yüz değişmez. En fazla yüde 30-40 değişir. Yoksa balıkların yeni akvaryum sendromuna yakalanır. Akvaryum suyunu temizleyen, bakterilerdir ve sen her tam su değişiminde bu faydalı bakterileri de yok ediyorsun. Bu yüzden de su her zaman bulanık. Bu konu ile ilgili bir videom var. Orada daha çok şey hakkında bilgi veriyorum. İzlemeni tavsiye ederim. ruclips.net/video/5CaPtSzJl1o/видео.html
Su içerisinde, yeni kum koyduğunuz zaman, yoğunluğu sudan nispeten hafif olan parçacıklar, su içerisinde uçuşur. Ancak su oturdukça, bu parçalar da akvaryumun dibine inecektir. Bu olduğu zaman, küçük bir hortum ile dip çekimi yap ve o küçük parçaları akvaryumdan at.
Geçmiş olsun. Kanalımda balık türleri, o türlerin hangi şartlarda yaşatılabileceği ve üretilebileceği ile ilgili videolar var. İzlersenve tabiki abone de olursan. Sevinirim. Aklına bir soru takılırsa da gene sorarsın. Bu aşağıda ki linkten abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Filtresiz 2 litrelik suda yaşayan yaklaşık 3 cm boyundaku bir japon balığım var. Suyunu her sabah %25 değistiriyorum eklediğim suyu bir gün oda sıcaklığında ağzı açık bir şişede bekletiyorum bunlar yeterli olur mu
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Şimdilik yeterli olabilir ancak küçük akvaryumlarda ne yaparsan yap bu kadar çok uzun yaşamazlar.
Cem abi ben birtane japon balığı aldım akvaryumunda ölçüleri Yükseklik 25cm En 34 cm Yan taraf 15cm bunun için nasil bir filtre kullanmalıyım yada fitresizde yaşarmı içinde ki suda 4ay dinlenmış ara ara 220V-240V 50HZ 6watt bir iç filitre çalıştırdım bu fitre fazlamı yoksa idal mi birde akşamliyin karanlıkta kalırsa balık birşey olurmu ? (cevaplarsan çok sevinirim Cem abi seviliyor ve takip ediliyorsun)
Verdiğin ölçülere göre 25*34*15= 12750/1000=12,75 litre akvaryumun var. Bu akvaryum büyüklüğünde değil japon, hiç bir balık beslenmez. Japon balığı besleyeceksen en az 60 litrelik bir akvaryumun olmalı. Tropikal balık besleyeceksen de en az 40 litre. Bu akvaryumda balık beslenmez ancak ille de ben besleyeceğim diyorsan o zaman filtre hacminin 12,75 * 5 = 63,75 litre / saat kapasitesinde olması gerekir. Suyu boş boş dinlendirmenin balığa klorun sudan gitmesi dışında neredeyse hiç faydası yok. Suda bakteri oluşması gerekir ki bu da suyu kendi kendine temizleyen mekanizmanın en önemli parçasıdır. Bakteri de zamanla, amonyak oluşumunun olması ile başlar ve gelişir. Gece ışıkları kapatmalısın. Akvaryum en fazla günde 6 ila 12 saat gün ışığı, 4 ila 8 saat akvaryum ışığı almalı. Her gün en az 6 ila 10 saat akvaryumun ışıkları kapalı olmalı.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 250 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel 40 litreden fazla bir alvaryumu temin ediyorum bir kaç güne elimde olacak ancak ben bu bendeki akvaryumda boş kalsın istemediğimden yine burada da besliyorum. Araştırdım ve uzun süre akvaryum kullanan kişilerle de görüştüm bana balık sayısını düşürüp yavru almam söylendi. Bunun sebebi balıkların akvaryum tipi ve yem aralığına bağlı gelişimini sağlaması. Bu akvaryumda da tek sıkıntım iç filtrem iki adet var biri 850 f biri 300 f ve ben 850 f olanı kullanıyorum ancak bana nedense biraz gücü fazla geliyor. Size de ondan balık türünü sordum. Eğer moli balığına gerek olmazsa onların akvaryumu ayrı 2 adet var bende onlarda ki 300 f lik iç filtre yi büyüğe takacağım.
40 litre için önerdiğim balıklar ve adetleri şöyle. 8 adet Lepistes, Plati, Moli, Zebra danio, Kılıç kuyruk. 6 adet neon veya kardinal tetra, 2 adet cüce gromi, çöpçü balığı. 1 adet beta, vatoz. Bu balıklardan karma bir akvaryum yapabilirsin ama balık adedi en fazla 8 olacak şekilde.
@@CemCelikel saolun hocam çok teşekkür ediyorum. Ben çok sayıda balık düşünmüyorum zaten dediğiniz türlerin bazılarıyla tecrübem var çok teşekkür editorum size.
Abi lütfen yanıt ver çöpçü balığı almayı düşünüyorum akvaryumda 3 lepistes var hava motoru ve filtre birleşik ama sürekli çalıstırmıyorum sadece yem attıktan 1 saat sonra yarımşar saat ve gü de 2 veya 3 kere yemliyorum çöpçü yaşar mı
@@CemCelikel abi kusura bakma seni uğraştıracağımda abi aldım yer bi arkadaşın akvaryumu yerli tür onda hemen hemen 100 tane balık var ve onda filtre dahi yok haftada bir dip çekim yapıyo
Değerli hocam, Sizlere geçen soruda belirttiğim gigi, 2 3 japon balığı alacağımı söylemiştim sizlerde japon balıkları en çok amonyak bırakan ve en az 100 litre üzeri akvaryuma ihtiyacım olduğunu söylemiştiniz Malesef bu şartları sağlıyamıyacağımdan dolayı acaba sizin başka önereceğiniz en az amonyak bırakan ve 20 30 litrelik akvaryumlarda yaşayabilen balıklar varmı bi kaçtane tavsiye ismi verebilirmisiniz?
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Ben bu şekilde hava motoru ve filtresi olmayan akvaryumlarda balık bakılmasına sıcak bakmıyorum. Beta da gene her ne kadar hava motoru istemese de filtre mutlaka olmalı. Beta bakacaksan da en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı.
Beta bakacaksan en az 30 ial 40 litre arasında bir akvaryumun olmalı. Ayrıca ısıtıcı, hava motoru ve suyu çok hareketlendirmeyen bde bir filtren olmalı.
Fanusta balık bakılmasını tavsiye etmiyorum. Bu yüzden de hiç bir önerim yok. Balık bakacaksanız en az 40 litrelik bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhaba yardimci olursaniz cok sevinirim. 60 lt lik akvaryumuzda 1 moli,20 kadar 2 aylik yavru moli,2 de cüce vakos cöpcü baligimiz var. 3 hafta tatile gidecegiz, 3 haftalik yem birakip,filtreyide cikarsam yasarlar mi. Cok bitkimiz var
Filtreyi neden çıkarıyorsun ki? Filtren varsa çalışsın. Çıkarma. Bitki varsa da korkma. Bir şey olmaz. Yalnız dikkat etmen gereken. Hava motoru ve filtrenin sürekli çalıştığına emin ol.
Oluşur ancak çok daha zor. Hava sirkülasyonu olması, bakterilerin de hava almasını sağlar. Eğer akvaryumda hava motoru yerine geçecek bir süreç oluşmuşsa, muhtemelen oluşacaktır ancak hava filtresi olmayan ya da bunun yerine, bu görevi yapan bir durum yoksa, faydalı bakteriler 4 saat sonra ölmeye başlar ve iki gün içinde hepsi ölür.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
O zaman, her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün balığı bir kere besle. O da azar azar. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel birde jabon baliklari hangi sebzeleri yer haftada kac ker vereyim yem olarak ne tavsiye edersiniz birde gokkusagi baligi ile jabon baligi gecinirmi ve ayni yemi faln yer mi
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel sık sık suyunu degiştirmek iç dekorları akvaryum u temizlemek gerekiyor daha say say bitmez ilacıydı filtresiydi hem masraflı hem zahmetli
Benim akvaryum 300 litre ve 2 ay sonra ilk defa bugün eksilen suyu tamamladım. 6 yıldır da akvaryumu temizlemiyorum. Bu 6 yıl içinde sadece 1 veya 2 kere balıklardan bir veya bir kaçı, göz fungusu olduğu için ilaç kullandım (Sadece hasta olan balıkların gözüne damlatmak için) başka ilaç kullanmadım. Dekor, kum ve aksesuarlara hiç dokunmuyorum. 2 filtre var. Birini en son 2 sene önce birini de en son 6 ay kadar önce temizledim. O da en fazla 15-20 dakikamı aldı. Yemleri kendim hazırlıyorum. Bir tek elektrik masrafım var. O kadar da olur.. Bu anlattıklarımın hepsinin videoları da var.
@@CemCelikel bu anlattıklarınız aynısını her insan alamıyor tam donanımlı bir akvaryum yapmak baya bir fiyat tutar o yüzden küçük evdeki her gencin evinde olan akvaryum inanın böyle olmuyor küçük akvaryumda 2 3 ay yaşıyor balıklar sonra ölüyor siz artık profesyonel olmuşsunuz keşke dediginiz gibi olsa öyle bir akvaryumum olsa
40 litrelik akvaryum alamıyorlarsa, balık bakmasınlar. Kedi köpek bakanlar bir iğneye 100 tl ödüyor. Kısırlaştırma 1000 tl den başlıyor. Köpeğin en az 500 TL aylık masrafı var.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığı ile de çöpçü yaşamaz.
@@CemCelikel hocam benim 25 litrelik bir akvaryumum var bir teleskop japon birde bildiğimiz japon var bir tanede çöpçü alıcam iç filtrem var onun yerine hava motorumu tercih etmem mi gerek ?
Japon balığı çok büyüyebilen ve uzun ömürlü bir balıktır. Akvaryumu da çok çabuk kirletir. Benim tavsiyem 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Hava motoru ve filtre mutlaka olmalı.
Balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi balık görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok balık varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balık, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Balığınız kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Filtre almayacaksan, bitki mutlaka al. Akvaryumu temizleyen bitkilerin videosu var. Onu izleyip, arasından balığa uygun olanı seç. ruclips.net/video/Jn5rGFFPGHU/видео.html
Merhaba ben 35 litrelik nano bir akvaryum kuruyorum bolca bitki ve hava taşı kullanıcam ayrıca co2 vericem balık olarak neon tetra bakıcam yaklaşık bi 10 tane falan fakat filtre kullanmayacağım siz ne dersiniz bakabilirmiyim
Eğer azot döngüsünü yani bakteriyel filtrasyon döngüsünü oturta bilirsen, bakılabilir. Ancak Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Bu balıklar 10 ila 15 sene yaşar hatta 40 sene yaşayanlar var. Ancak küçük akvaryumlarda bu kadar fazla yaşamaz, hele ki filtresi hiç yaşamaz hatta 4 japon balığının bir fanus kadar küçük bir akvaryumda bir hafta yaşamaları bile mucize.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
@@CemCelikel ben tek bir balık bakacağım için böyle ortalama boylarda kre veya dikdörtgen kaplar varmış 20 20 20 olanlar onlar yeterli olurmu peki betta için
10 litre akvaryum balık bakmak için küçük bir akvaryum. O akvaryuma da filtre olmaz. Sık sık su değişimi yap. Yalnız her seferinde en fazla suyun yarısını değiştir. Suyu değiştirirken dipten çek. Yenmemiş yemleri ve atıkları da bu su ile beraber akvaryumdan at. Günde bir kez yem ver.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Akvaryumu büyütmezsen maalesef balıklar ölür. Amonyak patlaması sonucu kaybedersin. 3 balık için en az 130 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın var. Hava motoru, ısıtıcı ve bir filtreye ihtiyacın var.
Anlayacağın, bir çok sebep yüzünden, bu süre uzar ya da kısalır. Ancak su değişimi de yaparsan, 2 gün dayanabilirler. Yem verme. Açlığa dayanabilirler. Yem verirsen daha çok atık çıkartacakları için, suyu da kirletirler. Japon balığı 15 gün yem yemeden de durur.
Beta balığı için uygun büyüklükte bir akvaryum, yeterli saklanacak yer varsa, bir çok balıkla rahatlıkla yaşar. Bununla ilgili bir videom var. İzlemeni tavsiye ederim. ruclips.net/video/B4dy6JeBTg8/видео.html
Fanus muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalıdır. Fanus küçük olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölebiliyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, her iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Fanusta bu balıkları bakmak zordur. Hava motoru mutlaka olmalı. Birde bitki koyarsan, özellikle tilki kuyruğu, bir şansın olur ancak fazla da fanusta bakılmamalı.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Abi lütfen yardımcı olur musun 150 litre akvaryum aldım 1000 litre dış filtre çok pahalı 1 ay içinde alacağım ama şimdilik besleyebileceğim balık var mı
1000 litre çevirme 150 litre için fazla. 750 lik yeter. Bence riske gitmeye gerek yok. Balığa vereceğin parayı şimdilik tut. Filtreyi alınca balık koymaya başlarsın. Zaten balık koymadan önce, balıksız döngüyü oluşturmak gerekiyor çünkü yeni akvarum sendromu sonucu amonyak patlaması yaşaman, kuvvetle muhtemel.
150 litre akvaryum için alsan iyi olur. Ama iç filtre ile de idare edebilirsin. Ama dış filtre gibi randıman vermeyebilir. Akvaryumda balık bakmak, sabır gerektirir. Eğer gerekli sabrı göstermezsen, bundan en çok balıkların zarar görür. Ama gerekli sabrı gösterirsen de bundan en çok sen fayda görürsün.
Hiç bir balık yaşamaz. Balık bakacaksan en az 40 litre olmalı. 40 Litre akvaryumda bakabileceğin balıklarda şunlar. Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio.
Hocam 100 litre akvaryumum var 20 W ve üzerinde F. Max : 1200 L/H yazıyor iki parçalı iç filtre cok güçlü diye bir parçasını çıkardım yani iki farklı bölüm iki farklı sünger üste üste eklenmiş cıkardım markası da Aquarium İnternal filter model AQ607F bilgi verir misiniz
@@CemCelikel teşekkürler Cem bey bide ben yavruları mı ana tankta yavrulukta doğum gerçekleştiriyorum ordan alıp başta tanka mı koyayım yoksa ana tankta yavrulukta mı kalsın teşekkürler
Ben her zaman yavru akvaryumunda balıklara bakmayı tercih ederim. Ancak burada önemli olan konular var. İlki ve en önemlisi su koşulları ve su sıcaklığı. Yavrulukta bulunan suyun ana akvaryumda ki sudan farklı olmaması gerekir. Özellikle su sıcaklığı aynı olmalı. Amonyak ve nitrit barındırmamalı. İkincisi yemleme kısmı. Yavru akvaryumunda daha sağlıklı beslenebilirler ancak suda yenmeyen yem ve atıklar, suyun amonyak ve nitrit seviyelerini arttırır ki yavru balıklar bu durumdan çok çabuk etkilenir ve en kötüsü de ölürler. Bunun dışında yavrulukta bu gibi sorunlar daha az rastlanır ancak yavruların gelişimi de yavaşlar.
Yaşar ancak bunun için iyi bir filtrasyon sistemin olması gerekir. Ayrıca akvaryumun büyük ve bol bitki de olmalı. Tabi düzeli su değişimi ve mümkün olduğunca akvaryumda az atık olmalı.
2 japon balığı için en az 160 litre akvaryum gerekir ki, uzun seneler bakasın. Tabi ki renklerinin de canlı kalması için akvaryumun bu büyüklükte mutlaka olması gerekir.
Abi melek balığı filtresiz yasarmi aslında büyük akavaryumumuz var ama Japonların kuyruğunu yemeye başladı oyüzden ayırıyorüm (ayiracagim akavaryumda çok küçük değil )
Bitki koyabilirsen, bitki koy. Sık sık da su değişimi yap. Her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir.Dinlenmiş musluk suyu koy. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. O zaman belki daha çok şansın olur.
2 japon balığı, filtresi, ısıtıcısı, hava motoru ve diğer bütün aksesuarları tam olan en az 100 litrelik bir akvaryumda bakılır. 55 litrede filtresiz akvaryumda bakarsan, balıklar amonyak patlaması sonucu ölür.
Eğer filtre çok kuvvetli çalışıyor ve yavru çok küçük ve kaçamazsa, öldürür. İç filtrenin hava gelen kısmında kihortumun üzerine hava musluğu takarak, gelen havayı kısabilirsin.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhaba, Beta balığı aslında sakın bir balıktır ve sadece kendi türüne karşı kavga eder. Onun dışında savunmasızdır. Bu yüzden de sakin balıklar ile ilgili yaşamalıdır. Cüce gromi, kuhli loach, küçük Tetra türleri neon, barb gibi, vatoz, çöpçü balığı, lepistes gibi baliklar. Yalnız bunların arasında bazı lepisteler, kuyruk yeme eğilimindedir. Bazen beta balığının kuyruğuna saldırabilir.
Her akvaryumun filtreye ihtiyacı olur. Akvaryum küçüldükçe balıkların hastalanma riski artar. Belki 30 litre sadece beta için yeterli olabilir ama yanına başka balık koyacaksan, 40 litreden az olmasın akvaryumun. Ama bir pipo filtre de olsa koy. Daha sonra bakteriyel filtrasyon döngüsünün oluşmasını sağla. Bu bir akvarum için çok önemli.
İyi günler. Beta balığı akvaryumun içinde filtresiz ve motorsuz yaşayabilir mi? İyi olur mu? Sürekli suyunu değiştiririm. Elimden geldiğince akvaryumun içindeki pislikleri ve yemediği yemleri de temizlerim. Solunum konusunda sıkıntı yaşar mı? Öğrenciyim ve param yok. 2. el akvaryum almak istiyorum. Aslında 2. el motor da alabilirim ama elektrik faturası çok gelirse diye pek alamıyorum. Eğer böyle yaşarsa sadece 2. el bir akvaryum alacağım. Pet shop ta el kadar fanusta durmasını istemiyorum.
Beta balığı hava motoru ve filtre olmadan da yaşar ancak burada dikkat etmen gereken, suyun balık için uygun şartları sağlaması. Düzenli olarak yüzde 30 kadar su değişimi ile bunu sağlayabilirsin. Ayrıca şu değişimini yaparken, dipten yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yapmalısın. Günde sadece balığın gözü kadar yem ver. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Bir de maden. Filtre alamiyorsun. O zaman bir bitki koy. Tilki kuyruğu bunun için en ideal bitkidir. O suyu biraz da olsa filtreler. Beta da kendini daha çok kendi ortamında sanat. Sana 30-40 litrelik bir beta akvaryumu yeter.
Bitkiyi petshopdan bulabilirsin. Eğer dediğim gibi yemlersen, haftada bir yeterli. Ancak ilk başlarda 2 veya 3 günde bir de değiştirebilirsin. Zaten filtresiz akvaryumlarda su bozulmaya başlarsa, hemen kokmaya da başlar. Kokmadan suyu değiştirmen iyi olacaktır.
Merhaba abi okuyup yardımcı olursan sevinirim ben sarkoy de oturuyorum burda petshop yok geçen İstanbul'a gitmiştim çok vaktım yoktu ama orda avmdeki bir petshoptan albino bir melek balığı görüp aldım ordaki abiyede durumu anlattım en küçük akvaryumu birde iç hava motoru aldım ama motoru çalıştırınca balık yuzemiyordu bende mecbur kapattım param kalmadığı için bir kaç gün sonra büyük akvaryum alabildim ama aynı gün akvaryumu göremeden öldü :( şimdi büyük akvaryumu aldığım kişiden bitki aldım ektim motor çalışıyor kum var bir kaç gunede balıkları alicam yasayicaklar artık diye umuyorum ama kalan küçük akvaryumdada beta beslemek istiyorum birtane biraz bitki hava taşı ve kum koysam yasarmi akvaryum fanustan biraz daha büyük kare şeklinde sizce yasayabilirmi yasamazsa yasayabilicek bir tür varmı ve bir sorum daha var şimdi hazırladığım melek akvaryumuna ayrı bir filtremi almam gerekiyor anlamadım içinde hava motoru var sadece aralarındaki fark ne Google'da hemen hemen aynı resimler çıkıyor benim kullandığım model klasik içeriye su püskürten tepede borusu olanlardan
Öncelikle geçmiş olsun. Melek balığı büyük akvaryum balıklarındandır, bu yüzden küçük akvaryumlarda yaşaması çok zordur ayrıca bulundukları akvaryumda ki dalgalanma çok ama çok az olmalıdır çünkü yapıları gereği çok çabuk bu dalgalanmalardan etkilenir ve strese girerler. İç filtrelerin hava akışını denetleme için hava musluğu kullanmalısın. Hava muslukları, filtrelerin hava aldığı hortumların ucuna takılır. Bu musluğu sıkarak ya da açarak, akvaryuma giren hava miktarını ayarlayabilirsin. Akvaryumlar için kullanılan hava musluğu da 50 krş. civarında ucuz bir aparattır. Genelde akvaryum ile uğraşan herkesde bulunur. Yeni akvaryum kuruyorsan, öncelikle dikkat etmen gereken şey, akvaryumu balıkların yaşaması için gerekli ortamı, balıklar daha gelmeden oluşturmandır. Böylece balıkları akvaruma koyduğunda "Yeni akvaryum sendromu" yaşamazlar. Yeni akvaryum sendromu akvaryumda balıkların kısa sürede ölmesine sebep olan amonyak ve nitritinin temizlenememesi sonucu oluşur. Bu sık su değişimi ve faydalı bakterilerin oluşması ile önlenir. Bununla ilgili bir videom var mutlaka izle. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Yeni büyük akvaryumun kaç litre? Hangi balığı besleyeceksin? Küçük akvaryum kaç litre? Bana en-boy-yükseklik bilgilerini verirsen, sana kaç litre olduğunu söylerim. Beta balığı için olması gereken en küçük akvaryum 40 litredir. Bundan küçük akvaryumlarda beta bakılmaz. Daha doğrusu, 40 litrenin altında ki akvaryumlarda, hiç bir balık bakılmaz. Ancak yavru balık büyütülür ya da karantina akvaryumu olarak kullanılır. Hava motoru sadece akvaryuma hava veren bir motordur. Filtresi ise, bu hava motoru sayesinde akvaryum suyunu süzen süngerlere, suyun girip, süzülmesini sağlar. Filtre, hava motorsuz çalışmaz. Her balığın ve her akvaryumun olmazsa olmazı, Filtre, ısıtıcı ve hava motorudur. Bunun dışındakiler (Aksesuar, bitki, kum vb.) balığın cinsine, adedine, yaşama şartlarına uygun olup olmadığına bağlıdır. Ama bu ilk saydığım 3 nesne, mutlaka her akvaryumda olmalıdır.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Neon Tetra gibi tatlı su balıkları için oksijen ihtiyacı oldukça önemlidir. Havasız bir ortam, bu türlerin sağlığına zarar verebilir ve ölümlere yol açabilir. Bu nedenle, bir akvaryumda Neon Tetra veya benzeri balıkları tutarken yeterli oksijen seviyelerini sağlamak önemlidir.
HERKESİN AKVARYUM İLE İLGİLİ ARADIĞI HERŞEY BURADA
goo.gl/Zmrprv
Cem Celikel abi sayende balık beslemeye başlicam
Abi bitkiye filtre şart mı?
Filtre, hava motoru, ısıtıcı her zaman şart.
Yaşar yaşar sıkıntı olmaz bne 10 ay 5 litre akvaryumda baktım filtresis
Sonra ne oldu?
abi örneğin 15 litre akvaryumda 3 lepistes var. Filtre tüm suyu günde 10 kez çeviriyor. Su temiz kalıyor. Balıklar bu şartlarda sağlıklı yaşayabilir mi? ve filtrenin bakteriyi tutma özelliği olmazsa olmaz mı?
15 litre balık bakmak için küçük bir akvaryum. 3 Lepistes balığı 15 litre az değil ancak yetmez. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhabalar muhteşem bilgilendirmeler icin teşekkür ederim..Benim bir sorum olucak 2 moli ve 2 lepistes baliklarimvar dogumları cok yakin motorsuz ve bitkisiz 40 lt akvaryuma dogum olana kadar alsam sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Ben teşekkür ederim. Olur ancak su sıcaklığını ve değerlerini arada kontrol etmeyi unutma, çünkü yem verdikçe suyun kalitesi düşer. Haftada en az 1 kere yüzde 30 kadar su değişimi yap.
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Beta baligi hakkinda tek merak ettigim sey su normal bir su dolduruyorlar kucuk akvaryuma bir onu bir de betayi koyuyorlar bu yani,
hic hava motoru olsun vb. gerek duymuyor mu isitici filan?
Beta balığı hava almak için su yüzeyine çıkar, hava motoru olsa da olmasa da bunu yapar ama hava motoru olursa bunu daha az yapar. Sıcaklık 24-26 derecelerde olmalı. Bundan daha düşük ya da yüksek derecelerde beta balığının renkleri solar. 18 derecenin altında da hasta olup, ölür. Bu yüzden de ısıtıcı mutlaka olmalı.
@@CemCelikel abi peki çok büyük bir fanusta bitkili ve taşlı 2 tane beta birlikte yaşarmı
Denemek lazım, zaten yaşayıp yaşayamayacağını çok kısa bir süre sonra anlarsın.
@@CemCelikel beta tek fanusta yaşarmi erkek
@@cocobaskan4352 Fanusta senin yaşadığını düşün tıpkı bir zindan gibi küçücük daracık kimsesiz..... deneme böyle birşeyi sonuçta o da bir canlı bence biraz büyüğünü al içine bir kaç dekor koy
unutma dediğimi ha.
Değerli abecim, herkesin sorularını cevaplıyon benim sorumu neden cevaplamadin?
Ne yazmıştın ki? Görmemişimdir. Bir daha sor. Bazen eski sorulmuş soruların altına sorulunca, time da çıkmıyor. Ona denk gelmiştir.
Ben vatoz balığı alcam filtre var ama gündüzleri 2 veya 3 saat çalıştırıyorum birşey olmaz demi bide vatoz balığı havasız yaşarmı teşekkürler
Vatoz balığı filtresiz akvaryumlarda yaşamaz. Filtre sürekli çalışmalıdır. 2-3 saat çalışması iyi olmaz.
Abi benim japon baliği akvaryumum var 67litre 75uzunluk 30yükseklik 30da eni içinde 35cmlik hava taşı ve biyolojik hava süngeri var 3günde bi dip çekimi yapiyom ama suyun rengi bulanik sari 6japon 2vatoz var ben dış filutre alsam olurmu akvaryuma ne önerirsin benim akvaryumun suyunu rengibi berrak yapicak ve temizliyicek bi dış filitre ne önerirsin şimdiden teşekkür ederim
Akvaryumda 8 balık var ve bu sekiz balık için akvaryumunun en az 250 ile 275 litre arasında olması gerekir. Yeni kurduğun akvaryumda su anda amonyak patlaması olma ihtimali çok yüksek. Yeni akvaryum sendromu dediğimiz, akvaryumda henüz oluşmamış bakteriyel döngü yüzünden balıkların oluşturduğu amonyak ve nitrit, balıkların sağlıklı olarak yaşamasını engelliyor. Yapman gereken, haftada en az 3-4 defa yaklaşık yüzde 30 su değişimi yapmalısın ve suyu en az 2 gün ağzı açık bir kapta bekletilmiş musluk suyu ile yapmalısın. Bunu yaparken dipten çekerek, suda ki atıkları ve yenmemiş yemleri almalısın. Yemde günde sadece bir kere yeter. O da balığın gözü kadar olsun. Fazla yem hem suyu bozar hem de amonyak fazlası oluşur. Su değişim işlemi yaklaşık 2 ay boyunca yapmalısın. Ancak bu şekilde bakteriyel döngüyü başlatabilirsin. Daha sonra bu işlemi haftada 2 ye düşürebilirsin. Ama sana tavsiyem, en yakın zamanda en az 250 litrelik tam teşekküllü bir akvaryuma geçmen. Böylece balıkların hem daha çok sağlıklı olacaktır hem de su değişimini hafta da 1 yapman yetecektir.
Cem bey merhaba, ben 45 litre akvsryun var icine bitki alacam ve 5 plati bakacam ic filtre biraz guclu ama hava musgulu ile kistim yine akinti var sorun olurmu birde benim bulundugum yer baya sicak yasarlarmi isiticisiz bitki koysam filtre ihtiyac varmi tesekkurler.
Her balığın ısıtıcıya ihtiyacı vardır eylüle kadar ısıtıcı olmadan balıklar yaşayabilir ama sonbahar gelince hepsi ölür ısıtıcı ya şimdi yada 3-4 ay sonra almak zorundasınız bence şimdi alın fiyat artabilir birde plati 1erkek 3dişi olması daha doğru 5 balık yerine 4 balık alın son olarak pipo filtre platilere daha iyi olur filtre çok akıntı yaparsa balıklar ölebilir pipo alıcaksanız hava motoru da almanız gerekir
Isıtıcı, hava motoru ve filtre her akvaryum için şart.
Selamün aleyküm Reis, 2 3 adet Japon balığı alsam, kaç litrelik bir akvaryum tercih etmem lazım? Bide filtre kesin lazım mı? Eğer lazımsa 24 saat çalışması mi lazım? Bide japon balıkları kaç derece suda yaşarlar..
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Filtre mutlaka olmalı. 24 saat de çalışmalı. Japon balıkları renklerini en güzel 18 ila 22 derecelerde gösterir. 24 e kadar normal olarak yaşar ancak 24 dereceden sonra zorlansa da 30 dereceye kadar yaşar. 30 dereceden yüksek ve 16 dereceden düşük dereceler, japon balıkları için çok risklidir. Ani sıcaklık değişiklikleri de balıkları şoka sokar.
@@CemCelikel 26 dereceden düşük riskli demişsiniz ama 16 derece yazmak istediniz sanırım.
Doğru, 16 olacak. Düzelttim. Teşekkür ederim.
Abi ben Japon balıklarımı FANUSTA besliyorum 2 tane 1’inin kuyruğunda siyahlık yavaş,yavaş artıyor kara benek diyorlar ne yapmam gerek bide 2.baktığımda turuncu bu aralar kuyruğu yada yüzgeçi değişmiş büzüşmüş gibi bide 2.balığım sürekli suyun üstünde nefes alıyor arada suyun içine giriyor ne yapmam lazım bunların tedavileri nedir noluur abim yardım et🙏
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@@CemCelikel Yanii Ölmez Demi Abi Artsada Siyahlik???
@@CemCelikel fanusta
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi hava filtresi olup şuanda çalışmasına ragmen 1 teleskop balığım 2 japon balığım yukarı doğru çıkıyor acıkmış olma ihtimali var mı yoksa oksijensiz mi kalıyorlar?
Suda ki Amonyak miktarı arttığı için havasız kalıyorlar. Hemen suyun yüzde 30 kadarını değiştir.
Bekletilmiş musluk suyum var o olur mu?
@@selen3776 zaten en iyisi o olur.
Abi şuan altınımsı rengi olan balığım teleskop balığına rahat vermiyo akvaryum küçük ve onu kovalıyo vuruyo ne yapmam gerek
ve japon balığımda yüzeye doğru çıkıp ses çıkartıyo
İki tane küçük japon balığım 5lt plastik kabta beslenir mi ve filtre hava motoru yok şart mı
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Şu an fanusda duruyorlar hocam büyüyünce büyük kaba alacaktım her gün de su değişimi yapıyorum çabuk kirletiyor peki filtre motor olması şart mı büyük bir plastik kaba koyarsam
@@CemCelikel peki hocam ben biraz büyüyünce degistrcektim ama illa akvaryum değil de büyük bir plastik kaba da koysak olur mu ve içine tuz mu atmaliyiz öyle bı yerde okumuştum bu doğru mu birde içinde renkli taşlar var bnde ektra boncuk falan koymak istiyorum olur mu ?
Filtre ve hava motoru japon balığı akvaryumunda olmalı. Plastik kapta olur ancak büyük olması ve dediğim gibi filtre, hava motorunun da olması şartıyla. Tuz atma, çünkü japon balıkları yumuşak su sever, tuz akvaryum suyunu sertleştirir. Renkli taş, boncuk koyma. Koyacaksan 2-3 mm kalınlığında çakıl koy.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim sağ olun
150 litre akvaryumum var 8 adet orta boy melek için piponun yaptığı dalgalanma oksijen için yeterli olur mu su yüzeyini baya bir hareketlendiriyor ?
Akvaryumun filtrasyon sistemini sump sağlıyor bu arada pipo daha da berraklık için abicim
8 melek için şimdilik uygun bir akvaryum olsa da ileride küçük gelebilecek bir akvaryum. Melek balığı akvaryumda fazla bir hareket istemez. Pipo yerine şelale tarzı bir filtreyi tercih ederim. Ancak pipo filtre varsa da bu filtrenin hava ayarını iyi yapmakta fayda var. Bunun için pipo filtreye hava getiren boruya bir hava musluğu takman yeterli. Pipo filtre de akvaryuma hava verecektir.
Merhaba abi. Lütfen şu sorumu cevaplaya bilirmisin. Filtreye ihtiyacı olan balık filtresiz ne kadar yaşar? Yani 1-2 gün yaşarmı. Başarılar dilerim.❤
Yaşayabilir de yaşayamaz da. Burada kriter aslında filtre değil, suyun temiz ve oksijenli olmasıdır. Suyu temiz ve oksijenli tutarsan, yıllarca da yaşar. Suyu kirli ve oksijensiz bırakırsan da bir gün bile yaşamaz. Ancak eğer balık idareten 1-2 gün kalacaksa, öncelikle yem verme. Hiç bir balık 1-2 gün yem yemese, ölmez.
@@CemCelikel cevabladığın için sağolasın abi. Çok yardım etdin. Tüşükkür ederim❤️🔥
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi tetra balıgim var 12 tane 20 litre akvaryumum var ve bir hava motoru var sadece ama hava motoru disarda duruyor bir boru icerde sadece ve ucundan hava cikiyor ve 3 haftada bir su degistiricem sence yaşarlarmı
Bir mucize olmazsa, yaşamazlar.
@@CemCelikel abi 4 gundur yasiyorlar
Ama sende haklısın gittim hava motoru aldım
Icerde duruyor hepsi icindeki tel gibi seyi yikadım taktım calisiyor
@@CemCelikel abi bide hava sl 2800 yazan bir şey var o ne işe yarıyor ucundan hava çıkıyo galiba adı hava taşı
Abi sa ben bu hobiye daha yeni başladım büyük şeffaf plastik saklama kutularından akvaryum yaptım( tez zamanda değiştireceğim) rs 602 iç filtre aldım ama suyu tam temizlemiyor pislikleri çekemiyor içine elyaf koydum tavsiyen varmıdır 5 tane Japon balığım var
Kaç litre bu şeffaf plastik? 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba hocam ben 10 litrelik bir akvaryum aldım 2 adet japon balığım var filtre de aldım ama çok ses yapıyor rahatsız oldum ne önerirsiniz lütfen yardım edin baya yardıma ihtiyacım var balıkları aldığım adam çok yardımcı olmadı
Ayrıca hocam bazıları pipo ve şelale fitreyi önerdi bilemedim çok arada kaldım yardımcı olursanız çok çok sevinirim
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Bu akvaryuma hangi filtreyi alırsan al, bu balıkları fazla yaşatamazsın. Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu kısa sürede hastalanır. Yapman gereken, akvaryumu en kısa zamanda büyütmen. İkicisi, su değerlerin normal kalması için her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bu akvaryuma pipo filtre yeter. Ancak dediğim gibi, ne yaparsan yap, bu balıkları bu akvaryumda fazla yaşatamazsın.
@@CemCelikel anladım hocam sagolun yani büyük Akvaryum şart anliyirum
ayrıca hocam bir şey daha sormak isterim izninizle suyumuz Filtreli ordan doldurup 24 saat bekletip koyuyorum tam Çeşme suyu değil yani olur mu
"Filtreli oradan doldurup dediğin", arıtma su mu?
Betta balığım var fanusta yaşıyor.Normal içme suyu sıcaklığındaki su onun için uygun mudur?
Uygun olur ama beta sıcak su balığıdır. Su sıcak olursa iyi olur. 24-28 derece arası olsun.
Abi merhaba ben japon balığı alacağım ve onları hep ekmekle besleğeceğim olurmu bide fanus alacağın Cam fanusa 2tane japon balığı olurmu abi birde bitanesi dişi bitanesi erkek olsa yavruları olurmu birde cam fanusa hava filitresi gereklimidir içinj hiçbir ilaç atmayacağım
Ekmek mayalı olduğu için balığın bağırsaklarına yapışır ve şişer, balığı kısa sürede öldürür.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Bu yüzden de fanusta yaşamaz. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba abi hevesle çocuk için japon ve koi balığı aldım ama hava motoru 3 güne kadar gelecek. Acaba ölürler mi hava motoru gelmeden birde 40 litrelik akvaryumda 10 balık İdeal mi ?. Balıklar ve akvaryum hakkında hiçbir bilgim yok. Şimdiden teşekkürler abi 🙏
10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 375 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
40 litrede yaşayabilecek balıklar, Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio.
Filtre var mı?
@@CemCelikel hava filtresi yarın gelecek inşallah daha yeni aldım abi
Yeni akvaryum sendromu yaşaman da kuvvetle muhtemel.
En büyük boy bir fanusda kavgacı siyam balığı bakıyorum hava taşı almam gerekli midir? Ciğerleri olduğu için kendileri solunum yapabiliyor biliyorum
Her balık için, filtre, ısıtıcı ve hava motoru gerekir. Bu balık beta bile olsa. Eğer balığına uzun seneler bakmak istiyorsan, mutlaka bu dediklerimi almalısın. Ayrıca beta balığı en güzel 40 litre akvaryumda bakılır.
Merhabalar ben 5 gün önce 2 tane Japon balığı ve orta boyutlu da bir fanus aldım. Fakat araştırmalara göre fanusta fazla yaşamayacak gibiler zaten günlerinin çoğunu da suyun yüzeyine çıkıp nefes almakla geçiriyorlar. Her gün sularını değiştirmek zorunda kalıyorum çünkü sabah değiştirsem akşamına suyu bulanıklaştırıp kirletiyorlar çok fazla. Su böyle olduğu zaman yem de yemiyorlar. Yarın akvaryum almaya karar verdim 50 cm genişliğinde yeterli mi bilmiyorum balıklarda öyle aşırı büyük değil. Akvaryumu alacağım fakat geriye kalan ekipmanları hava motorudur filtresidir o tarz şeyleri almaya gücüm henüz yetmiyor anca 2 hafta sonra alabilirim. Sizce yarın akvaryum alsam 2 hafta yaşayabilirler mi? Suyun birazını değiştirmem yenisini eklemem fayda etmiyor çok fazla pislik çıkarıyorlar ve bazen yemi yemediklerinde dibe batıyor onunda pisliği oluşuyor. Sularını değiştirdiğimde çok mutlular dolanıp ediyorlar haraketleniyorlar bayaa
Merhaba balıklarınızı merak ettim ne yaptınız acaba
@nefisesoyler Merhabalar, maalesef balıklar için çok uğraşmama rağmen tam akvaryum almaya gittiğim gün geri döndüğümde ölmüşlerdi.. Sadece 1 hafta yaşadılar. Kesinlikle balık fanusta 1 hafta bile kalamıyormuş onu artık daha iyi anladım. Hala çok üzülüyorum.. 🥺
@@slacayr1744 çok üzüldüm bende kötü olmuş
Lepistesler hava motoru vs olmadan yaşarmı? akvaryumda düzenli olarak suyunu değiştirmeyle?
Hava motoru olmazsa yaşamaz ancak düzenli su değişimi ve bitki koyarsan ve gene akvaryum büyükse, yaşar.
@@CemCelikel Evet akvaryumum şu dikdörtgen olanlardan ve küçükte değil orta diyelim içinde 2 tane lepistesim var ama yavru henüz büyük değiller
@@CemCelikel Canlı bitki değilmi?
Evet, canlı bitki. 2 Lepistes çok rahat yaşar.
@@CemCelikel Evet bende fazla almadım o yüzden akvaryumumda çok çok büyük olmadığı için çünkü 2 japon almıştım onlar büyüktü biraz fazla yaşatamadım öldüler. Çok oksijen tüketirlermiş öyle okumuştum bi yerde çabukta kirletirlermiş akvaryumu ama lepistesler öyle kirletmiyor
Abi be japon ve 1 adet copcu besliyorum akvaryumum su fazla buyuk olmayan 45tlliklerden kac lt bilmiyorum canli bitkimi koysam cansiz bitkimi koysam filtreye ihtiyacduymaz?
Canlı bitki koyacaksın tabi ki. Havalandırma da mutlaka olmalı.
Ama abi akvaryumu kücük canlı bitki petshopta bulsam alirim.o renkli taslarin icine koysam yasarmi.hava motoru cok mu gerekli
Abi Bide ben gunde 10 yem veriyom sabah 5 aksam 5 ama japonlar hepsini yiyor ve yemesede yem dibe dusmiyor napacam ?
Renkli taş koyma. Salınım yapıp balığı zehirleyebilir. Normal kum koyabilirsin. Hava motoru çok gerekli. En ufağından da olsa al. Ucuna da bir tane hava taşı takıp, akvaryuma sallandır. Bitki de olsun ki, suyu filtre etsin. Filtre olmazsa balık zehirlenir.
Japon balığı akvaryumuna çöpçü veya vatoz konmaz. Çünkü japon balığı ne var ne yok yer. Ayrıca fazla yem atarsan da fazla atık çıkar bu da suyunu bozar. Su bozulursa da balıklar ölür. Günde bir kere ve balığın gözü kadar büyüklükte yem ver. Çöpçüyü de geri ver.
Abi japon balığı filtresiz ve hava motorsuz yaşarmı benim balığım hep suyun üstünde ağzını açıyor havasız mı kalmıştır
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@@CemCelikel abi destan yazmışsin bu kadar bildigiyi usenmeden sıkılmadan takipçilerine uzun uzun anlatan en iyi hobicisin
Herkes öğrensin. Bu hobiyi severek yapsın.
Çok sevindim..:))
@@CemCelikel sağol dostum gerçekten arkadaşın dediği gibi fedakarca bilgileri paylaşman hayvansever olduğuna kanıttır.
Merhabalar sizlere bi sorum olucak bende filtre yok sadece hava motoru var ve 20 cm lik hava taşı var şuan akvaryumun suyunu değiştim su sisli gibi bu suyu nasıl berrak edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle akvaryum suyu asla bir seferde yüzde yüz değişmez. En fazla yüde 30-40 değişir. Yoksa balıkların yeni akvaryum sendromuna yakalanır. Akvaryum suyunu temizleyen, bakterilerdir ve sen her tam su değişiminde bu faydalı bakterileri de yok ediyorsun. Bu yüzden de su her zaman bulanık. Bu konu ile ilgili bir videom var. Orada daha çok şey hakkında bilgi veriyorum. İzlemeni tavsiye ederim. ruclips.net/video/5CaPtSzJl1o/видео.html
@@CemCelikel İlk akvaryumu kurdum daha komple degismedim suyunu hocam sadece hani filtresiz nasıl o sisli suyu temizliyebilirim fikriniz varmı
Su içerisinde, yeni kum koyduğunuz zaman, yoğunluğu sudan nispeten hafif olan parçacıklar, su içerisinde uçuşur. Ancak su oturdukça, bu parçalar da akvaryumun dibine inecektir. Bu olduğu zaman, küçük bir hortum ile dip çekimi yap ve o küçük parçaları akvaryumdan at.
@@CemCelikel tmm teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Hocam 35×15×27 ebatlarında ki bir akvaryumda hangi balıklar yaşar? Yaklaşık 10 litre su alıyor.
10 litre suda balık yaşamaz. En az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı.
40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
@@CemCelikel haklıymışsın abi öldü balığım :(
Geçmiş olsun. Kanalımda balık türleri, o türlerin hangi şartlarda yaşatılabileceği ve üretilebileceği ile ilgili videolar var. İzlersenve tabiki abone de olursan. Sevinirim. Aklına bir soru takılırsa da gene sorarsın. Bu aşağıda ki linkten abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Ben 10 lt lik akvaryumda lepistes ve moli bakıyırum hiç birşey de olmuyo zaten bakılmıyacak olsa o akvaryumu yapmazlar
Filtresiz 2 litrelik suda yaşayan yaklaşık 3 cm boyundaku bir japon balığım var.
Suyunu her sabah %25 değistiriyorum eklediğim suyu bir gün oda sıcaklığında ağzı açık bir şişede bekletiyorum bunlar yeterli olur mu
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Şimdilik yeterli olabilir ancak küçük akvaryumlarda ne yaparsan yap bu kadar çok uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel tabii ki tam olarak bilemeyiz ama tahminen bu şekilde ne kadar yaşatabilirim :(
1 hafta da bakabilirsin, 2-3 ayda. Senin yapacağın bilinçli bakım ile alakalı olarak, bu süre uzayabilir de kısalabilirde.
@@CemCelikel üstad haftada bir bezelye veya haşlanmış ıspanak vereyim mi
Yoksa sadece hasta olduğun mı vereyim
Haftada en az bir kere vermen gerekir. Hastalanmasını bekleme..
Cem abi ben birtane japon balığı aldım akvaryumunda ölçüleri
Yükseklik 25cm
En 34 cm
Yan taraf 15cm
bunun için nasil bir filtre kullanmalıyım yada fitresizde yaşarmı içinde ki suda 4ay dinlenmış ara ara 220V-240V 50HZ
6watt bir iç filitre çalıştırdım bu fitre fazlamı yoksa idal mi birde akşamliyin karanlıkta kalırsa balık birşey olurmu ?
(cevaplarsan çok sevinirim Cem abi seviliyor ve takip ediliyorsun)
Verdiğin ölçülere göre 25*34*15= 12750/1000=12,75 litre akvaryumun var. Bu akvaryum büyüklüğünde değil japon, hiç bir balık beslenmez. Japon balığı besleyeceksen en az 60 litrelik bir akvaryumun olmalı. Tropikal balık besleyeceksen de en az 40 litre.
Bu akvaryumda balık beslenmez ancak ille de ben besleyeceğim diyorsan o zaman filtre hacminin 12,75 * 5 = 63,75 litre / saat kapasitesinde olması gerekir.
Suyu boş boş dinlendirmenin balığa klorun sudan gitmesi dışında neredeyse hiç faydası yok. Suda bakteri oluşması gerekir ki bu da suyu kendi kendine temizleyen mekanizmanın en önemli parçasıdır. Bakteri de zamanla, amonyak oluşumunun olması ile başlar ve gelişir. Gece ışıkları kapatmalısın. Akvaryum en fazla günde 6 ila 12 saat gün ışığı, 4 ila 8 saat akvaryum ışığı almalı. Her gün en az 6 ila 10 saat akvaryumun ışıkları kapalı olmalı.
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim Cem abi
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi 80cm boyunda büyük akvaryumum var ama filtresiz ve hava motorsuz bakmak istiyorum ne besleyebilirim
Öyle akvaryumda balık bakılmaz. En azından ufak bir filtre almalısın.
Hocam ben 7 adet japon aldımda bunları 30litlerik fanusta besliyorum birşey olur mu
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 250 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam peki fanusta 30 litlerik ye kaç yıl yasar
Tek bakarsan ve gerekli ve kuralına uygun su değişimi yaparsan 2 sene yaşar. Ancak 7 tanesi 1-2 hafta zor yaşar.
Hocam hepsi bir andamı ölür ozaman
Amonyak patlaması yaşarlar ve hepsi bir anda ölebilir. Çünkü bu akvaryum çok küçük ve çok kalabalık.
Hocam 15-20 litre için hangi balık türlerini önerirsiniz bende zebra danio, moli ve lepistes var
Bu akvaryum büyüklüğüne hiç bir balık önermem. En az 40 litre olmalı.
@@CemCelikel 40 litreden fazla bir alvaryumu temin ediyorum bir kaç güne elimde olacak ancak ben bu bendeki akvaryumda boş kalsın istemediğimden yine burada da besliyorum. Araştırdım ve uzun süre akvaryum kullanan kişilerle de görüştüm bana balık sayısını düşürüp yavru almam söylendi. Bunun sebebi balıkların akvaryum tipi ve yem aralığına bağlı gelişimini sağlaması. Bu akvaryumda da tek sıkıntım iç filtrem iki adet var biri 850 f biri 300 f ve ben 850 f olanı kullanıyorum ancak bana nedense biraz gücü fazla geliyor. Size de ondan balık türünü sordum. Eğer moli balığına gerek olmazsa onların akvaryumu ayrı 2 adet var bende onlarda ki 300 f lik iç filtre yi büyüğe takacağım.
40 litre için önerdiğim balıklar ve adetleri şöyle. 8 adet Lepistes, Plati, Moli, Zebra danio, Kılıç kuyruk. 6 adet neon veya kardinal tetra, 2 adet cüce gromi, çöpçü balığı. 1 adet beta, vatoz. Bu balıklardan karma bir akvaryum yapabilirsin ama balık adedi en fazla 8 olacak şekilde.
@@CemCelikel saolun hocam çok teşekkür ediyorum. Ben çok sayıda balık düşünmüyorum zaten dediğiniz türlerin bazılarıyla tecrübem var çok teşekkür editorum size.
İç filtrelerin hava gücünü, motora hava getiren boru üzerine bir hava musluğu takarak ayarlayabilirsin.
Abi lütfen yanıt ver çöpçü balığı almayı düşünüyorum akvaryumda 3 lepistes var hava motoru ve filtre birleşik ama sürekli çalıstırmıyorum sadece yem attıktan 1 saat sonra yarımşar saat ve gü de 2 veya 3 kere yemliyorum çöpçü yaşar mı
Eğer hava motorunu sürekli çalıştırmazsan, diğer balıkların yaşaması da zor.
@@CemCelikel abi ben onlara 3 aydır sıkıntısız bakıyorum
@@CemCelikel düzenli dip cekimi yapıyorum
@@CemCelikel bide akvaryum ebatları 3 balığa büyük
@@CemCelikel abi kusura bakma seni uğraştıracağımda abi aldım yer bi arkadaşın akvaryumu yerli tür onda hemen hemen 100 tane balık var ve onda filtre dahi yok haftada bir dip çekim yapıyo
Değerli hocam, Sizlere geçen soruda belirttiğim gigi, 2 3 japon balığı alacağımı söylemiştim sizlerde japon balıkları en çok amonyak bırakan ve en az 100 litre üzeri akvaryuma ihtiyacım olduğunu söylemiştiniz Malesef bu şartları sağlıyamıyacağımdan dolayı acaba sizin başka önereceğiniz en az amonyak bırakan ve 20 30 litrelik akvaryumlarda yaşayabilen balıklar varmı bi kaçtane tavsiye ismi verebilirmisiniz?
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Knk herkes voyle dio ben 15 litrede 3 japon 1 copcu baktim
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi cüce vatoz yaşarmı filitresiz
Bir süre yaşar ancak sonra bu balıklar da çok atık bırakır ve akvaryumda yeterli bir bakteriyel filtrasyon yoksa, kısa sürede hastalanır.
Abi Filtre ve havamotoru olmadan beta yaşarmı (ve beta için kaç litre su olmalı) ?
Ben bu şekilde hava motoru ve filtresi olmayan akvaryumlarda balık bakılmasına sıcak bakmıyorum. Beta da gene her ne kadar hava motoru istemese de filtre mutlaka olmalı. Beta bakacaksan da en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı.
@@CemCelikel teşekkürler abi
abi moli balığı filtresiz akvaryumda yaşayabilir mi cevaplar San çok sevinirim
Eğer akvaryumda havalandırma ve filtre görevi gören bitkiler varsa, su dengesini de koruyabilirsen, yaşar.
Efendim merhabalar,
emeğinize yüreğinize sağlık.
İçine tilki kuyruğu bitkisi ve hava taşlarının bulunduğu 65 litrelik akvaryumumda filtresiz Moli bakabilir miyim ?
Su dengesini koruduğun sürece bakabilirsin.
Abi 35 cm'e 15 cm ebatlarında bir akvaryumum var. Hangi balıkları önerirsin?
Bana en, boy ve yükseklik verirsen, kaç litre olduğunu söylerim. Ona göre tavsiye verebilirim..
@@CemCelikel abi eni 35 boyu 15 tir galiba
En boy yükseklik nedir? Kaçar santim?
Abi halfmoon betta balığı sıradan küşük kavanoz akvaryumda yaşayabilir mi hava motorsuz
Beta bakacaksan en az 30 ial 40 litre arasında bir akvaryumun olmalı. Ayrıca ısıtıcı, hava motoru ve suyu çok hareketlendirmeyen bde bir filtren olmalı.
@@CemCelikel fanus için önereceğin balık var mı
Fanusta balık bakılmasını tavsiye etmiyorum. Bu yüzden de hiç bir önerim yok. Balık bakacaksanız en az 40 litrelik bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhaba yardimci olursaniz cok sevinirim. 60 lt lik akvaryumuzda 1 moli,20 kadar 2 aylik yavru moli,2 de cüce vakos cöpcü baligimiz var. 3 hafta tatile gidecegiz, 3 haftalik yem birakip,filtreyide cikarsam yasarlar mi. Cok bitkimiz var
Filtreyi neden çıkarıyorsun ki? Filtren varsa çalışsın. Çıkarma. Bitki varsa da korkma. Bir şey olmaz. Yalnız dikkat etmen gereken. Hava motoru ve filtrenin sürekli çalıştığına emin ol.
Abi merhaba..
Bizim bir akvaryumumuz var kapaklı.
Ama akvaryumda hava motorumuz yok
Onu taksam balıklar havasızlıktan ölür mü?
Hava motorunu mutlaka tak.
Peki en kısa zamanda edineceğim, teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma.👍😃
Ya rahatsız edicem kusura bakmayın😅
Hava motoru takınca kapağı takabilirim değilmi
Evet, takabilirsin. Hava motoru akvaryumda 7-24 çalışması gereken bir araçtır.
Abi ben fanusta beta beslersem hava pompasına ihtiyaç varmı veya fanusta besleyebileceğim bildiğin bir balık türü varmı?
Hava olması gerekir. Beta en iyisi.
Abi zebra danilar yaşarmı motorsuz düzenli su degişimi ile ?
Dayanıklı balıklardır ancak 20 litrede o dediğin olmaz.
abi ben lepistes ve tetra almak istiyorum hangisini tercih edersiniz hava motoru mu filtre mi
Her ikisini de ben severek bakmıştım. Ancak lepistesin bende her zaman yeri başladır. Her ikisinin de olmasında fayda var.
@@CemCelikel peki tetrayla lepistes çiftleşirmi bide yumurtaların hepsi çıkar mı
Çiftleşmez. Yumurta da çıkmaz.
sizce hangi balığı alıyım
Ben lepistesleri hep daha çok sevmişimdir.
Abi motorsuz akvaryumda bakteri kültürü oluşurmu
Oluşur ancak çok daha zor. Hava sirkülasyonu olması, bakterilerin de hava almasını sağlar. Eğer akvaryumda hava motoru yerine geçecek bir süreç oluşmuşsa, muhtemelen oluşacaktır ancak hava filtresi olmayan ya da bunun yerine, bu görevi yapan bir durum yoksa, faydalı bakteriler 4 saat sonra ölmeye başlar ve iki gün içinde hepsi ölür.
50-60 Cm akvaryumda japon balığı beslenirmi
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Abi jabon balilari filtresiz yasarmi her gun suyunu degistirsem
Yaşar ancak bu çok zahmetli bir iştir. Bence akvaryuma uygun, en ucuzundan bir filtre kullan.
@@CemCelikel olsun ben ugrasmayi seven birisiyim
O zaman, her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün balığı bir kere besle. O da azar azar. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel birde jabon baliklari hangi sebzeleri yer haftada kac ker vereyim yem olarak ne tavsiye edersiniz birde gokkusagi baligi ile jabon baligi gecinirmi ve ayni yemi faln yer mi
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
Abi 3 tane japon balığım var büyük bir akvaryum var hava motoru gerekli mi çok pahalı alamıyorum
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi akvaryum var zaten hava motoru olmazsa olur mu diye soruyorum
Hava motoru olmazsa olmaz.
Çok zahmetli iş balık beslemek bende besledim çok zahmet li 😏🤦🏻♂️
Eğer akvaryum büyükse ve gerekli şartları da yerine getirirsen, aslında çok kolay.
@@CemCelikel sık sık suyunu degiştirmek iç dekorları akvaryum u temizlemek gerekiyor daha say say bitmez ilacıydı filtresiydi hem masraflı hem zahmetli
Benim akvaryum 300 litre ve 2 ay sonra ilk defa bugün eksilen suyu tamamladım. 6 yıldır da akvaryumu temizlemiyorum. Bu 6 yıl içinde sadece 1 veya 2 kere balıklardan bir veya bir kaçı, göz fungusu olduğu için ilaç kullandım (Sadece hasta olan balıkların gözüne damlatmak için) başka ilaç kullanmadım. Dekor, kum ve aksesuarlara hiç dokunmuyorum. 2 filtre var. Birini en son 2 sene önce birini de en son 6 ay kadar önce temizledim. O da en fazla 15-20 dakikamı aldı. Yemleri kendim hazırlıyorum. Bir tek elektrik masrafım var. O kadar da olur.. Bu anlattıklarımın hepsinin videoları da var.
@@CemCelikel bu anlattıklarınız aynısını her insan alamıyor tam donanımlı bir akvaryum yapmak baya bir fiyat tutar o yüzden küçük evdeki her gencin evinde olan akvaryum inanın böyle olmuyor küçük akvaryumda 2 3 ay yaşıyor balıklar sonra ölüyor siz artık profesyonel olmuşsunuz keşke dediginiz gibi olsa öyle bir akvaryumum olsa
40 litrelik akvaryum alamıyorlarsa, balık bakmasınlar. Kedi köpek bakanlar bir iğneye 100 tl ödüyor. Kısırlaştırma 1000 tl den başlıyor. Köpeğin en az 500 TL aylık masrafı var.
Abi 2 lepistesim hamile tahminen 12 günlerinin oldunu düsünüyorum rafya koydum akvaryuma rafya suya salınım yaparmı
Benim bildiğim yapmaz. Ancak rafyanın binlerce markası ve kalitesi ver. Yüzde yüz yapmaz da diyemem.
@@CemCelikel tm abi 2 gündür suda durdu bi sıkıntı yok
Abi japon balığının yanına hangi balık koyabilirim motorsuz yaşıyan balık
Japon balığı motorsuz yaşamaz. Onun yanına da motorsuz akvaryumun varsa, hiç bir balığı koymamalısın.
@@CemCelikel sadece 2 tane japon var
Ne kadar dayanırlar abi motorsuz
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam ben zebra danio bakıyorum da akvaryumda canlı bitki yok ama hava motoru var hava motorunu akşamları kapatırsan sorun olurmu
Hava motoru kapalı kalırsa, akvaryumun suyunu devam temizleyen ve filtrede yaşayan bakterileri öldürürsün.
Japon balığı hava motorsuz filtresiz yaşarmı hep suyunu yenilesek
Yaşar ancak çok zahmetli. Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
10 lt 2 tane japon 1 adet çöpcü alcam
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığı ile de çöpçü yaşamaz.
10-15lt suda önerdiğiniz balık varmı 2-3adet bide tane fiyatı
Lepistes bakabilirsin. Ancak dediğim gibi, zahmetli olur. Bol su değişimi yapmalısın.
Neon tetra yaşarmı acill 3 tane var fanusda yaşarmı motorsuz ve benim meleğim neon tetrayı yemeye çalışıyo o yuden koyuyorum fanusa
Yaşamaz. Zaten neon tetra besleyeceksen en az 6-7 adet olmalı. Melek balığı ile yaşatmak istiyorsan en az 300 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın var.
Japon akvaryumuna hava motoru yerine iç filitre aynı işi görür mü?
Akvaryumun büyüklüğüne bağlı.
@@CemCelikel hocam benim 25 litrelik bir akvaryumum var bir teleskop japon birde bildiğimiz japon var bir tanede çöpçü alıcam iç filtrem var onun yerine hava motorumu tercih etmem mi gerek ?
Bu arada biraz bütçem var eğer akvaryumun büyütmem gerekirse 40-50 litre yapabilirim
Japon balığı çok büyüyebilen ve uzun ömürlü bir balıktır. Akvaryumu da çok çabuk kirletir. Benim tavsiyem 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Hava motoru ve filtre mutlaka olmalı.
Ve suda iyi bakterilerin yani hastalıktan koruyacak bakterilerin olması için neler yapmalıyım acil lütfen abi
Biyolojik filtre nasıl yapılır videomu izle. ruclips.net/video/FrprJlTeIus/видео.html
Bu akşam, bakteri oluşumu ile ilgili yeni bir video yayınlayacağım, izle mutlaka.
Abi balıklarım neden dip de duruyor bide yemleri yenmemişler akvaryumun dibinde duruyor
Balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi balık görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok balık varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balık, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Balığınız kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Sadece Dış filitre olmadan hangi balıklar yaşar?
İç filtre olabilir mi?
Ben balık alıcam da sadece fanuslarda yaşayan balıklar hangileri filtresiz ısıtıcısız
Bu videoda ki balıkları filtresiz bakabilirsin ancak ısıtıcısız , hava motorsuz ve canlı bitki olmadan hiç bir balık yaşamaz.
@@CemCelikel bitki falan alırım da yani şöyle fanus küçük ya sığmaz ondan deidm filtresiz ısıtıcısız olan balıklardan bitki taş flaan alıcam
Filtre almayacaksan, bitki mutlaka al. Akvaryumu temizleyen bitkilerin videosu var. Onu izleyip, arasından balığa uygun olanı seç.
ruclips.net/video/Jn5rGFFPGHU/видео.html
Abi 2 tane plati alsam büyük boy fanus alıp için bitki döşesem yaşar mı?
Yaşama ihtimali var. Havalandırma olması lazım...
Cem Celikel Çok teşekkürler, hangi birkileri önerirsiniz uzun bitki olarak.
Tilki kuyruğu.
Biz karantinadada nasıl evde durarak yaşıyorsak oda öyle yaşar kardeşim
Merhaba ben 35 litrelik nano bir akvaryum kuruyorum bolca bitki ve hava taşı kullanıcam ayrıca co2 vericem balık olarak neon tetra bakıcam yaklaşık bi 10 tane falan fakat filtre kullanmayacağım siz ne dersiniz bakabilirmiyim
Eğer azot döngüsünü yani bakteriyel filtrasyon döngüsünü oturta bilirsen, bakılabilir. Ancak Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
@@CemCelikel çok teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Japon balığı filtresiz Yaşar mı 35 cm de 4 tane
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Yani filtresizde Yaşar mı
Bu balıklar 10 ila 15 sene yaşar hatta 40 sene yaşayanlar var. Ancak küçük akvaryumlarda bu kadar fazla yaşamaz, hele ki filtresi hiç yaşamaz hatta 4 japon balığının bir fanus kadar küçük bir akvaryumda bir hafta yaşamaları bile mucize.
Abi lütfen bak fanusda betta veya lapistes beslenirmi
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
@@CemCelikel ben tek bir balık bakacağım için böyle ortalama boylarda kre veya dikdörtgen kaplar varmış 20 20 20 olanlar onlar yeterli olurmu peki betta için
Bence 40 litreden az olmamalı. 8 litre akvaryum da balık bakmak için küçük bir akvaryum. Ancak gene de sen bilirsin.
abi şimdi normal cam akvaryumda balığın suyu değişmezse ölürmü
Ölür. Akvaryumun büyüklüğüne göre haftalık su değişimi ve dip çekimi yapılmalı.
@@CemCelikel sağol abi
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel abone oldum zaten
Teşekkürler...👍🙏
Ciklet balığı havasiz yaşarmı lütfen cevaplayin
çiklet balığının olması gereken en küçük akvaryum 250 litre olması gerekirken, havasız yaşaması imkansız.
Abi beta ısıtıcı var fakat hava motoru yok yaşar mı
Diğer akvaryum şartları uygunsa, yaşar. Filtre var mı?
@@CemCelikel filtre yok ama alabilirim akavryum 10 lt bitki yok
10 litre akvaryum balık bakmak için küçük bir akvaryum. O akvaryuma da filtre olmaz. Sık sık su değişimi yap. Yalnız her seferinde en fazla suyun yarısını değiştir. Suyu değiştirirken dipten çek. Yenmemiş yemleri ve atıkları da bu su ile beraber akvaryumdan at. Günde bir kez yem ver.
Hocam motorumun düzgün çalıştığını nerden anlarım, balıklar can cekisiyor gibi şu an ,suyu da değiştirdim
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
11 litre akvaryum 3 küçük japon balığı neyapmaliyim motor falan
Akvaryumu büyütmezsen maalesef balıklar ölür. Amonyak patlaması sonucu kaybedersin. 3 balık için en az 130 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın var. Hava motoru, ısıtıcı ve bir filtreye ihtiyacın var.
@@CemCelikel 130 litre nedemek balıklar tırnak kadar
Bu balıklar 20-25 cm boya gelir ve en az 15 sene yaşarlar. Yani beslediğin bu balıklara uzun süre bakmak istiyorsan, akvaryumu büyütmelisin.
@@CemCelikel yok ya benim balıklar 5 cm bile deil biri yavru daha küçük
Ama büyüyecek ve büyürken de çok ama çok amonyak bırakacak akvaryuma.
abi fanusta balık besleyecek olsam suyu klorsuzmu olmalı
Tabi ki. Klor balıkların Solungaçları yakar. Kana karışır, balığı zehirler.
@@CemCelikeltamam abi
Japon balıkları hava motoru olmadan kaç gün yaşar bir kaç güne hava motoru alacağım da
Anlayacağın, bir çok sebep yüzünden, bu süre uzar ya da kısalır. Ancak su değişimi de yaparsan, 2 gün dayanabilirler. Yem verme. Açlığa dayanabilirler. Yem verirsen daha çok atık çıkartacakları için, suyu da kirletirler. Japon balığı 15 gün yem yemeden de durur.
5:13 abi betayla diğer balıklar var videoda nasıl yaşıyorlar birlikte
Beta balığı için uygun büyüklükte bir akvaryum, yeterli saklanacak yer varsa, bir çok balıkla rahatlıkla yaşar. Bununla ilgili bir videom var. İzlemeni tavsiye ederim.
ruclips.net/video/B4dy6JeBTg8/видео.html
Benim 3 tane balığım var biri teleskop biri altın baş biride çingene bunlar küçük fanusta yaşıyolar ölürlermı 😣
Fanus muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalıdır. Fanus küçük olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölebiliyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, her iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
O kadar kücük değiller
Fanus küçük gelir bu balıkalara.
@@CemCelikel napcam
Geri vermeye çalış. Küçük, canlı doğuran balıklardan ya da küçük Tetra balıklarından al.
Abi lepites yavruları büyüyene kadar fanusta bakabilir miyim?
Fanusta bu balıkları bakmak zordur. Hava motoru mutlaka olmalı. Birde bitki koyarsan, özellikle tilki kuyruğu, bir şansın olur ancak fazla da fanusta bakılmamalı.
Slm benim 20.cm lik akvaryum yapcam sizce hangi balıkları alayım
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Bazı tetra türleri arasında neon tetra var mı?
Filtre ihtiyacı olan balıklardandır Neon Tetra.
Abi lütfen yardımcı olur musun 150 litre akvaryum aldım 1000 litre dış filtre çok pahalı 1 ay içinde alacağım ama şimdilik besleyebileceğim balık var mı
1000 litre çevirme 150 litre için fazla. 750 lik yeter. Bence riske gitmeye gerek yok. Balığa vereceğin parayı şimdilik tut. Filtreyi alınca balık koymaya başlarsın. Zaten balık koymadan önce, balıksız döngüyü oluşturmak gerekiyor çünkü yeni akvarum sendromu sonucu amonyak patlaması yaşaman, kuvvetle muhtemel.
@@CemCelikel Tamam teşekkür ederim
@@CemCelikel Peki lepistes için gerekli mi dış filtre biraz sabırsızlanıyorum da
150 litre akvaryum için alsan iyi olur. Ama iç filtre ile de idare edebilirsin. Ama dış filtre gibi randıman vermeyebilir.
Akvaryumda balık bakmak, sabır gerektirir. Eğer gerekli sabrı göstermezsen, bundan en çok balıkların zarar görür. Ama gerekli sabrı gösterirsen de bundan en çok sen fayda görürsün.
@@CemCelikel Cevapladığın için çok teşekkürler.Başka sorum olursa sorabilir miyim sonra? Yeni başlıyorum da pek bilgim yok
15-20 litrelik Bi akvaryumda kaç tane balık yaşar acaba cevap verirseniz sevinirim :)
Hiç bir balık yaşamaz. Balık bakacaksan en az 40 litre olmalı. 40 Litre akvaryumda bakabileceğin balıklarda şunlar.
Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio.
@@CemCelikel teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi lepsites yasarmi filtresiz
Eğer akvaryum büyükse, bol bitki varsa ve düzenli su değişim yanında yemlemeye ve suyun temizliğine dikkat edersen, bakabilirsin.
8,5 litrelik bir akvaryumum var içinde 3 japon var hava motoru gerekirmi?
3 japon için en az 120 litre akvaryum gerekli. Öncelikle bu 3 balığa uygun bir akvaryum al. Sonra da hava motoru, filtre ve ısıtıcı alman gerekir.
@@CemCelikel 10 litrede Ufak ısıtıcı var beta var erkek haftada bir bardak su değişim
Japon balığı akvaryumunda bir de beta mı var?
@@CemCelikel bende bir Beta var
Alt alta yazılınca cevaplar karıştı.
Hocam 100 litre akvaryumum var 20 W ve üzerinde F. Max : 1200 L/H yazıyor iki parçalı iç filtre cok güçlü diye bir parçasını çıkardım yani iki farklı bölüm iki farklı sünger üste üste eklenmiş cıkardım markası da Aquarium İnternal filter model AQ607F bilgi verir misiniz
Google da çok daha ayrıntılı bilgi veriyorlar. Bence önce ona sor çünkü bu filtreyi ben kullanmadım hiç.
ACİLLL! Moly 24 saat oksijen motorsuz yaşar mı?
Yem verme. Yaşar..
Yavru balıklara filtre kullanmalimi
Yavru balıklar için pipo filtre öneririm. Böylece filtre içine girip, ölme riski en aza iner.
@@CemCelikel teşekkürler Cem bey bide ben yavruları mı ana tankta yavrulukta doğum gerçekleştiriyorum ordan alıp başta tanka mı koyayım yoksa ana tankta yavrulukta mı kalsın teşekkürler
Ben her zaman yavru akvaryumunda balıklara bakmayı tercih ederim. Ancak burada önemli olan konular var. İlki ve en önemlisi su koşulları ve su sıcaklığı. Yavrulukta bulunan suyun ana akvaryumda ki sudan farklı olmaması gerekir. Özellikle su sıcaklığı aynı olmalı. Amonyak ve nitrit barındırmamalı. İkincisi yemleme kısmı. Yavru akvaryumunda daha sağlıklı beslenebilirler ancak suda yenmeyen yem ve atıklar, suyun amonyak ve nitrit seviyelerini arttırır ki yavru balıklar bu durumdan çok çabuk etkilenir ve en kötüsü de ölürler. Bunun dışında yavrulukta bu gibi sorunlar daha az rastlanır ancak yavruların gelişimi de yavaşlar.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel yani doğru mu anladım Cem bey yavrular için yeni bi tank kurulmalı
Abiii acillll bende yavru japon var 4 tane bugün iki moli 3 Lepistes aldım 1 Moli ve 2 lepsites hamile aynı akvaryuma koysam sıkıntı olur mu
Sıkıntı olur. Japon balığı soğuk su balığıdır. Diğer balıklar ise tropikal. Ayrıca japon balığı, bu balıkları yakalarsa da yer.
Abi kılıç balığı hava olmadan yaşar mı
Yaşar ancak bunun için iyi bir filtrasyon sistemin olması gerekir. Ayrıca akvaryumun büyük ve bol bitki de olmalı. Tabi düzeli su değişimi ve mümkün olduğunca akvaryumda az atık olmalı.
Teşekkürler abi
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel beni bilgilendirdiğin için teşekkürler kanalına abone oluyorum
Ben de senin kanala abone oldum..👍🏻
Şey abi şu cam renkli kapaklı olanlar varya onlarda japon balığı yasanir mı 2 tane
2 japon balığı için en az 160 litre akvaryum gerekir ki, uzun seneler bakasın. Tabi ki renklerinin de canlı kalması için akvaryumun bu büyüklükte mutlaka olması gerekir.
Abi melek balığı filtresiz yasarmi aslında büyük akavaryumumuz var ama Japonların kuyruğunu yemeye başladı oyüzden ayırıyorüm (ayiracagim akavaryumda çok küçük değil )
Yaşamaz. Tek bir melek balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 75 litre bir çift için ise en az 120 litre olmalı.
abi 14 litrelik akvaryumda hangi baliklar beslenir motorsuz
O kadar ufak ve motorsuz akvaryumda, hiç bir balık beslenmez. Motor alırsan 3- 4 lepistes, veya 3-4 zebra danio besleyebilirsin.
valla abi durumum yokki
Bitki koyabilirsen, bitki koy. Sık sık da su değişimi yap. Her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir.Dinlenmiş musluk suyu koy. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. O zaman belki daha çok şansın olur.
00:52 hangi balk türü?
Pristella tetra, zebra danio
@@CemCelikel Çok teşekürler
Ben teşekkür ederim.
Meraba 2 japon balığı 55 litrelik bir akvaryumda flitresiz yasarmi japon balıkları ?
2 japon balığı, filtresi, ısıtıcısı, hava motoru ve diğer bütün aksesuarları tam olan en az 100 litrelik bir akvaryumda bakılır. 55 litrede filtresiz akvaryumda bakarsan, balıklar amonyak patlaması sonucu ölür.
Tesskur ederim ederim efendim en kısa zaman da şuan dedikleriniz alacağım malzemeler herşey hazır akvaryumu daha uygun hala getirecegim 😊
Akvaryuma en son balık alınır. Önemli olan balikları rahat yaşatabilmek, onun için de balıkların yaşayacağı ortamı oluşturmak.
İç filtre kılıçkuyruk balığı yavrusu ölür mü?
Eğer filtre çok kuvvetli çalışıyor ve yavru çok küçük ve kaçamazsa, öldürür. İç filtrenin hava gelen kısmında kihortumun üzerine hava musluğu takarak, gelen havayı kısabilirsin.
abi fanusta kaç tane balık yaşar
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Merhaba, beta balığı hangi balıklarla beraber sıkıntısız yaşar ?
Merhaba, Beta balığı aslında sakın bir balıktır ve sadece kendi türüne karşı kavga eder. Onun dışında savunmasızdır. Bu yüzden de sakin balıklar ile ilgili yaşamalıdır. Cüce gromi, kuhli loach, küçük Tetra türleri neon, barb gibi, vatoz, çöpçü balığı, lepistes gibi baliklar. Yalnız bunların arasında bazı lepisteler, kuyruk yeme eğilimindedir. Bazen beta balığının kuyruğuna saldırabilir.
Cem Celikel çok teşekkür ederim, şimdilik bir betta, vatoz ve bir veya iki tane çöpçü almayı düşünüyorum.
En az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın olacaktır. Havalandırma, ısıtıcı, filtre de olmalı. Bitki de olması çok iyi olur.
Cem Celikel ısıtıcım var, filtre gerekmiyor demişti balıkçı almadan olmaz mı ki , akvaryumda 30 litre diye biliyorum sıkıntı olur mu ?
Her akvaryumun filtreye ihtiyacı olur. Akvaryum küçüldükçe balıkların hastalanma riski artar. Belki 30 litre sadece beta için yeterli olabilir ama yanına başka balık koyacaksan, 40 litreden az olmasın akvaryumun. Ama bir pipo filtre de olsa koy. Daha sonra bakteriyel filtrasyon döngüsünün oluşmasını sağla. Bu bir akvarum için çok önemli.
Acil cevap melek japon ve çöpçü 72 saat filtresiz yasarmi
Günde yüzde 30 kadar su değiştir. Hava olsun. Eğer kafalarını akvaryumun tepesine yapıştırırlarsa, gene su değiştir. Ama hava daima açık olsun.
bide lepistesle tetra çiftleşirmi
Hayır. Çiftleşmez.
İyi günler. Beta balığı akvaryumun içinde filtresiz ve motorsuz yaşayabilir mi? İyi olur mu? Sürekli suyunu değiştiririm. Elimden geldiğince akvaryumun içindeki pislikleri ve yemediği yemleri de temizlerim. Solunum konusunda sıkıntı yaşar mı? Öğrenciyim ve param yok. 2. el akvaryum almak istiyorum. Aslında 2. el motor da alabilirim ama elektrik faturası çok gelirse diye pek alamıyorum. Eğer böyle yaşarsa sadece 2. el bir akvaryum alacağım. Pet shop ta el kadar fanusta durmasını istemiyorum.
Beta balığı hava motoru ve filtre olmadan da yaşar ancak burada dikkat etmen gereken, suyun balık için uygun şartları sağlaması. Düzenli olarak yüzde 30 kadar su değişimi ile bunu sağlayabilirsin. Ayrıca şu değişimini yaparken, dipten yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yapmalısın. Günde sadece balığın gözü kadar yem ver. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Bir de maden. Filtre alamiyorsun. O zaman bir bitki koy. Tilki kuyruğu bunun için en ideal bitkidir. O suyu biraz da olsa filtreler. Beta da kendini daha çok kendi ortamında sanat. Sana 30-40 litrelik bir beta akvaryumu yeter.
@@CemCelikel Bitkiyi nereden alabilirim/bulabilirim? Bi' de suyunu kaç günde bir değiştirmeliyim?
Bitkiyi petshopdan bulabilirsin. Eğer dediğim gibi yemlersen, haftada bir yeterli. Ancak ilk başlarda 2 veya 3 günde bir de değiştirebilirsin. Zaten filtresiz akvaryumlarda su bozulmaya başlarsa, hemen kokmaya da başlar. Kokmadan suyu değiştirmen iyi olacaktır.
Çöpçü balığı hava motorsuz yaşarmı
Çöpçü çok dayanıklı bir balıktır. Eğer su değerlerini bozmazsan.
Merhaba abi okuyup yardımcı olursan sevinirim ben sarkoy de oturuyorum burda petshop yok geçen İstanbul'a gitmiştim çok vaktım yoktu ama orda avmdeki bir petshoptan albino bir melek balığı görüp aldım ordaki abiyede durumu anlattım en küçük akvaryumu birde iç hava motoru aldım ama motoru çalıştırınca balık yuzemiyordu bende mecbur kapattım param kalmadığı için bir kaç gün sonra büyük akvaryum alabildim ama aynı gün akvaryumu göremeden öldü :( şimdi büyük akvaryumu aldığım kişiden bitki aldım ektim motor çalışıyor kum var bir kaç gunede balıkları alicam yasayicaklar artık diye umuyorum ama kalan küçük akvaryumdada beta beslemek istiyorum birtane biraz bitki hava taşı ve kum koysam yasarmi akvaryum fanustan biraz daha büyük kare şeklinde sizce yasayabilirmi yasamazsa yasayabilicek bir tür varmı ve bir sorum daha var şimdi hazırladığım melek akvaryumuna ayrı bir filtremi almam gerekiyor anlamadım içinde hava motoru var sadece aralarındaki fark ne Google'da hemen hemen aynı resimler çıkıyor benim kullandığım model klasik içeriye su püskürten tepede borusu olanlardan
Öncelikle geçmiş olsun. Melek balığı büyük akvaryum balıklarındandır, bu yüzden küçük akvaryumlarda yaşaması çok zordur ayrıca bulundukları akvaryumda ki dalgalanma çok ama çok az olmalıdır çünkü yapıları gereği çok çabuk bu dalgalanmalardan etkilenir ve strese girerler. İç filtrelerin hava akışını denetleme için hava musluğu kullanmalısın. Hava muslukları, filtrelerin hava aldığı hortumların ucuna takılır. Bu musluğu sıkarak ya da açarak, akvaryuma giren hava miktarını ayarlayabilirsin. Akvaryumlar için kullanılan hava musluğu da 50 krş. civarında ucuz bir aparattır. Genelde akvaryum ile uğraşan herkesde bulunur.
Yeni akvaryum kuruyorsan, öncelikle dikkat etmen gereken şey, akvaryumu balıkların yaşaması için gerekli ortamı, balıklar daha gelmeden oluşturmandır. Böylece balıkları akvaruma koyduğunda "Yeni akvaryum sendromu" yaşamazlar.
Yeni akvaryum sendromu akvaryumda balıkların kısa sürede ölmesine sebep olan amonyak ve nitritinin temizlenememesi sonucu oluşur. Bu sık su değişimi ve faydalı bakterilerin oluşması ile önlenir. Bununla ilgili bir videom var mutlaka izle.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Yeni büyük akvaryumun kaç litre? Hangi balığı besleyeceksin? Küçük akvaryum kaç litre? Bana en-boy-yükseklik bilgilerini verirsen, sana kaç litre olduğunu söylerim.
Beta balığı için olması gereken en küçük akvaryum 40 litredir. Bundan küçük akvaryumlarda beta bakılmaz. Daha doğrusu, 40 litrenin altında ki akvaryumlarda, hiç bir balık bakılmaz. Ancak yavru balık büyütülür ya da karantina akvaryumu olarak kullanılır.
Hava motoru sadece akvaryuma hava veren bir motordur. Filtresi ise, bu hava motoru sayesinde akvaryum suyunu süzen süngerlere, suyun girip, süzülmesini sağlar. Filtre, hava motorsuz çalışmaz.
Her balığın ve her akvaryumun olmazsa olmazı, Filtre, ısıtıcı ve hava motorudur. Bunun dışındakiler (Aksesuar, bitki, kum vb.) balığın cinsine, adedine, yaşama şartlarına uygun olup olmadığına bağlıdır. Ama bu ilk saydığım 3 nesne, mutlaka her akvaryumda olmalıdır.
Jabon balıkları için 2 tane kaç litrede yaşar filtresiz hava motorsuz
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Neon tetra yasar mı havasız
Neon Tetra gibi tatlı su balıkları için oksijen ihtiyacı oldukça önemlidir. Havasız bir ortam, bu türlerin sağlığına zarar verebilir ve ölümlere yol açabilir. Bu nedenle, bir akvaryumda Neon Tetra veya benzeri balıkları tutarken yeterli oksijen seviyelerini sağlamak önemlidir.