Μας αρέσε πολύ το πρώτο μέρος Ανδρόνικε. Ο τρόπος που "ξεδίπλωσες " τις σκέψεις σου, η ανάλυση ήταν μοναδική!!! Πάμε για το δεύτερο μέρος!!! Τέλεια 👌 👏👏🙋 Ευχαριστούμε!!!
Δεν εχω λογια!!! Ουτε ο ιδιος ο Σακελλαριος να σου τα εκμυστερευθηκε !!! Φοβερη αναλυση του τροπου γραφης θεατρικου εργου κ δη φαρσοκωμωδιας!!!! Μακαρι να σε ακουνε νεοι δημιουργοι!!!!
Η συνοχή και το δέσιμο των σκηνών με τόσο προσεγμένο και αριστοτεχνικό τρόπο δίνει τόσο μεγάλη αξία τόσο στο έργο όσο και στην ερμηνεία των ηθοποιών με την πολύ έξυπνη σκηνοθεσία που δεν κρεμάει πουθενά η ταινία εν προκειμενω . Πολύ καλή ανάλυση συγχαρητήρια
Κόντεψε να "καούν" όλα τα εγκεφαλικά μου κύττταρα, αλλά πάντα η φαιά ουσία αναρωτιόταν με τί μαεστρία είχαν γραφτεί όλα αυτά τα σενάρια (ή θεατρικά έργα)!!!!!!!! Απίστευτο, αλλά κι από εδώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!
καλησπέρα, Ανδρόνικε! καταρχάς να δηλώσω ότι βρίσκω εξαιρετική την ιδέα της ανάλυσης των θεατρικών κειμένων και σεναρίων κι ελπίζω να έχεις την δύναμη και την διάθεση να συνεχίσεις κι αυτή σου την σπουδαία προσπάθεια. θα ήθελα επίσης να προσθέσω παρατηρήσεις μου σχετικά με το κείμενο: προς επίρρωσιν της αντίθεσης των χαρακτήρων οι συγγραφείς μας δείχνουν την φτωχή οικιακή βοηθό να επιμένει να καταβάλει το αντίτιμο του τηλεφωνήματος, που ούτε καν αυτό δεν της επιτρέπει η «κυρία» της να κάνει από το σπίτι, όμως όταν έρχεται η σειρά της «κυρίας», όχι μόνον δεν προτίθεται να πληρώσει το τηλεφώνημα το οποίο κι εκείνη έκανε, αλλά λέει στον Λάμπρο «λοιπόν, δέκα κι ένα έντεκα, ένα ούζο και μία σόδα», δηλαδή ούτε την κατανάλωση στο κατάστημα δεν πληρώνει. επιπλέον παραγγέλνοντας η Αλέκα ούζο και ο Ορέστης σόδα μας δείχνει ξεκάθαρα και το ποιός είναι ο ...άντρας του σπιτιού, μία εξουσία που η Αλέκα και την προβάλει και την απολαμβάνει (μέχρι και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις με τον Λάμπρο αυτή τις διεκπεραιώνει), όμως όταν τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο, τότε λέει στον άβουλο Ορέστη «τι να σου πω, χρυσέ μου, εσύ είσαι ο άνδρας του σπιτιού, κανόνισέ τα όπως νομίζεις»... πράγματι, όπως κι εσύ ανέφερες ένα «κεντημένο» σενάριο!
Έχετε αμφότεροι δίκιο στις επισημάνσεις για το ποιος ασκεί εξουσία και διαχείριση στο αριστοκρατικό διαμέρισμα της χαρτοπαιξίας... Παρόλα αυτά,δεν γίνεται να συμφωνήσω με τα εντελώς απαράδεκτα κοινωνικά μηνύματα που περνούσαν κάποιες φορές αυτές οι πολυαγαπημένες μας, ταινίες και τα έχεις θίξει Ανδρονικε κατά καιρούς...Και δυστυχώς στις περισσότερες ταινίες,η γυναικεία προσωπικότητα -προτυπο, υφίσταται κακοποιήσεις,γελοιοποιήσεις κλπ.,μα θέλοντας να είμαι ειλικρινής, ίσως να ήταν έτσι και στην πραγματικότητα τελικά... πώς να ξέρουμε; Οι μεταβατικές περίοδοι των κοινωνιών αλέθουν στα δόντια τους σαν πολυκοφτες -μπλεντερ, προσωπικότητες,καταστάσεις κλπ., ώστε στο αποτέλεσμα της ανάμιξης να μην μπορεί κανείς θνητός να ξεχωρίσει τις πταίει τελικά,τι είναι τί; Ας είναι... Στηρίζω σθεναρά την συνέχεια της υπέροχης προσπάθειας Ανδρονικε γιατί εκτός από απολαυστική η διαδικασία,γενικότερα,μόνον κερδισμένοι θα είμαστε μετά από κάθε τέτοια εκπομπή σου σε πολλαπλά επίπεδα
Μια απόδειξη για το πόσο δύσκολο είναι γράψεις ένα έξυπνο σενάριο και το πως οι σημερινές "κωμικές" ταινίες ή σειρές ειναι τεμπελικες καταφεύγοντας σε ευκολα πραγματα! Ευγε Κυριε Ανδρονικε και παλι! 👍👌👏👏👏 ΥΓ Να πουμε ότι η ταινία η καινούρια είχε διαφορετικό τέλος και άλλαξε όλο το στορυ την ιδέα και το χάλασε
Αρχικά να πω πως είναι υπέροχα τα βίντεό σας και η όλη προσπάθεια για τις παλιές ελληνικές ταινίες που κι εγώ λατρεύω. Έχω άπειρες ενστάσεις σε σχέση με την ανάλυση. Όπως κάθε εκ των υστέρων ανάλυση είναι μια υπόθεση. Και ασφαλώς θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλες εκδοχές, άλλες υποθέσεις. Αλλά δεν έχει νόημα να πω τις διαφωνίες μου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην ανάλυση. Είναι απόλυτα σωστά δομημένη η επιχειρηματολογία και απόλαυσα να την παρακολουθήσω 😁❤👍🏻
Χριστός Ανέστη! Είδα το βίντεο με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Είναι συναρπαστικό το ταξίδι στο στήσιμο και στη δραματουργική δομή αυτής της τοσο αγαπημένης κωμωδίας παρεξηγήσεων των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου. Σας ευχαριστούμε για ακομη μία φορά. Δεν ξέρω εάν το εχουν ήδη επισημάνει οι υπολοιποι φίλοι του καναλιού ( το πιθανότερο είναι πως ναι) , αλλά στην πρώτη πράξη, ο Ηλίας έρχεται σε αμεση επαφή με την πέτρα του σκανδάλου, δηλαδή το δαχτυλίδι με το μεγάλο μπριγιάν. Το βλεπει, το πιάνει στο χέρι του, το περιεργάζεται εστω και στιγμιαία, και μαζί με αυτον και οι θεατές, όταν, η Κυβέλη Θεοχάρη καινο Γαβριηλίδης, μπαίνοντας στο καφενείο του Λαμπρου, περιμενοντας τον για την ενεχυρίαση - συναλλαγή και συζητώντας για το καρέ που πρόκειται να λαβει χώρα στο σοιτι τους το βράδυ, εμφανιζουν στους θεατές το δαχτυλιδι της Λουκίας, το οποίο από μια αδέξια κίνηση του Ορέστη , πεφτει στο πατωμα και δη πολυ κοντά στο τραπέζι, όπου κάθεται ο Ηλίας. Ο τελευταιος , εχοντας ακούσει το διάλογο του ζεύγους, το περιμαζευει και το περιεργάζεται στιγμιαία , προτού το δώσει- επιστρέψει στην Κυβελη Θεοχάρη , που σπεύδει στο σημείο γιαα να το πάρει, ειρωνευόμενη και καταφρονώντας αυτόν, οταν την ρώτησε: " Δικό σας ειναι αυτό το δαχτυλίδι ;;;". Μην ξεχνάμε οτι οι πολύτιμες πληροφορίες οου συλλέγει ο Ηλίας για την συναλλαγή με το δαχτυλίδι, κατα την πρώτη πράξη, θα αποτελέσουν πολύτιμο εφόδιο για τον Ηλία, στην τριτη πράξη του έργου, οταν, θα εντυπωσιάσει τον αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος Τζενεράλη, με την αστυνομικη του διαίσθηση, καθώς έντεχνα περιγράφει στον Αξιωματικό ολη την αλήθεια για το δαχτυλίδι κι ετσι ανεβαίνει ψηλά στην εκτίμησή του: "Μπράβο , παιδί μου, Μπράβο! Θα κανω και μια αναφορά στο Διοικητή σου! ", λέει στον Ηλία ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος, επαινωντας τον!! Ο Ηλίας, ο Κεντρικός ήρωας, συμβάλλει τα μέγιστα στη λύση του μυστηρίου για την υποτιθέμενη κλοπή του δαχτυλιδιού από την υπηρέτρια Τασία. Είναι ενας τιμιοςτ άνθρωπος και το αποδεικνύει. Το αναγνωρίζει εμπρακτα και η υπηρέτρια και του λέει: " Σ' ευχαριστώ! Μονον εσύ με υπερασπιστηκες!!!". Επιπλέον, τα βγάζει περα παλληκαρισια με τις επίσημες αστυνομικές αρχές. Ειναι θύμα παρεξήγησης αλλά την παρεξηγηση αυτή την ξεδιαλύνει, εθναι πειστικός στο ρολο του ως αστυνομικός! Ουδείς τον υποψιάζεται, ουτε από τους αστυνομικούς, ουτε από τους λοιπούς εμπλεκόμενους! Τι μαστορες οι Σακελλάριος - Γιαννακόπουλος!!!
Φανταστικη δουλειά, συγχαρητήρια!Θα ηθελα να επιχειρήσεις το ίδιο για την " Κομησα της φάμπρικας"" και το' Μιας πεντάρας νιάτα"" αγαπημένες ταινίες εξίσου και φαρσοκωμωδίες επίσης.
Εξαιρετική ιδέα και καλοδουλεμένο το αποτέλεσμα. Είναι μια προέκταση - ολοκλήρωση των επίσης εξαιρετικά διαφωτιστικών και αναλυτικών, από πλευράς σεναρίου, εκπομπών του καναλιού kastalia για τους δεύτερους ρόλους. Εκεί αρχίσαμε να παίρνουμε μια ιδέα της πραγματικά μαστόρικης (όπως έχεις τονίσει) δουλειάς των δημιουργών. Σαφώς και περιμένουμε συνέχεια και με άλλες αγαπημένες και καλοδουλεμένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Ανδρόνικε καλησπέρα. Πολύ ωραία η κίνησή σου αυτή& έχει ενδιαφέρον. Όπως είπα και στο προηγούμενο σου βίντεο, τη συγκεκριμένη ταινία - θεατ. έργο δεν την έχω δει ποτέ. Μου προκάλεσεις όμως το ενδιαφέρον όχι μόνο για κάτι επόμενο, όχι μόνο για φαρσοκωμωδίες αλλά και για άλλου στυλ έργα.
Αγαπητέ Ανδρόνικε η ανάλυση της συγγραφής της συγκεκριμένης φαρσοκωμωδίας ήταν εξαιρετική. Είναι ολοφάνερο ότι πέρα από τι γνώσεις ...έχεις και ταλέντο σε αυτό που κάνεις. Θα ήθελα όμως να εστιάσω σε αυτό που είπες στο τέλος του βίντεο. Ισως δεν το κατάλαβες αλλά μόλις δημιούργησες την βάση για μια ακόμα ιδέα. Γιατί οχι ....μπορούμε να ξεκινήσουμε ...Εσυ και Εμείς ...το χτίσιμο μια νέας φαρσοκωμωδίας. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει στο επόμενο βίντεο. Στο τέλος της ανάλυσης ...μπορείς να προστεθεί ένα τμήμα στο οποίο ...Εσύ θα κάνεις τα βασικά ερωτήματα και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λαμβάνεις θα χτίζεις το σενάριο. Εσυ ερωτάς εμείς απαντάμε. Πως σου φαίνεται σαν ιδέα?
Αναμφίβολα για εκεί το πάω. Θέλει όμως λίιιγο καιρό ακόμη το θέμα. Να κάνουμε κανα δυο ακόμη αναλύσεις και να καταφέρω και επιτέλους, από τεχνικής απόψεως να κάνω και κανα live. Στο live μπορεί να γίνει αυτό που λες. Σε ζωντανό χρόνο, να το χτίζουμε.
Πολλά συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά αυτή. Θα ήθελα να επισημάνω πως εντέχνως ο ρόλος του Ηλία, που θέλει να φύγει άρον άρον από το σπίτι αφού ''αϊντε κατακαημένε Θωμά'' και για να μην αποκαλυφθεί το αδίκημα ''αντιποίηση στολής'', αλλάζει μέσα του, όταν νιώθει την αδικία που πάνε να ρίξουν στο....φτωχαδάκι, οι πλούσιοι κακόψυχοι (πλην του συζύγου). Γιγαντώνοντας την ανθρωπιά του μπατιριού σε συνθήκες που παρανομεί. Συνέχισε να δείχνεις και να προβάλλεις τι σημαίνει μεράκι και σεβασμός σε πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Τα σέβη μου!!!
Εννοείται ότι μας άρεσε και απ ότι μαντεύω σειρά έχουν οι Κοντογιωργηδες , ούτε γάτα ούτε ζημιά , Τα κίτρινα γάντια…. Θα πρότεινα επίσης κάποια στιγμή να μας δείχνατε και σκηνοθετικά κόλπα που τα αντιληφθήκαμε ή όχι.. 👍👍
Καταρχήν μπράβο. Εξαιρετική η πλοκή και οι συλλογισμοί χαρισματικός και προικισμένος ο Ανδρόνικος. Ας ξεκινήσουμε μια καινούρια ιστορία. Ένας τύπος πεθαίνει . Έχει όμως βρει ένα τρόπο να μπαίνει στο σώμα κάποιου άλλου και προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη σε κάποια αδικία που έχει γίνει εις βάρος του. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κόμικά στοιχεία. Περιμένω απάντηση.
Εύγε! Συνέχισε. Υπάρχει σπουδαίο μαστόρικο υλικό! Πεθαίνω για πλοκή των "Τά κίτρινα γάντια", "Η κόμησσα τής φάμπρικας", "Ο Θόδωρος και το δίκαννο" και τόσες άλλες! Είδες τι έπαθες τώρα; Σού κάνουμε παραγγελίες 😂😂😂😂😂
@@Hi-storyteller-e3k Η απάντησή σου, μουσική στ' αυτιά μου! 😂😂😂😀 Αν συνεχίσεις να είσαι έτσι προσηνής θα κάνω ρελάνς (Αλεκάρα Σακελλάριος δια στόματος Φωτάρα Φωτόπουλου) και θα σου προτείνω να γράψεις, με την ωραία σου πένα θεατρική κωμωδία και να σχηματίσουμε θίασο οι ακόλουθοι τής Κασταλίας να την ανεβάσουμε! 😂😂😀
Πολυ καλη η σκεψη να το γραφαμε εμεις........Το ερωτημα που θα βασανιζει θαναι το ιδιο......""Θαταν το ιδιο πετυχημενο???"" Αμα ξεραμε προκαταβολικα την απαντηση ε ???Σκεψεις κανω 🔄🔄🔄🔄
Διευκρίνησα από το πρώτο βίντεο "Αν είχαμε το ταλέντο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου". Ωστόσο, δεν μπορεί να ξεκινήσει κανείς να γράφει αν δεν έχει μια φλόγα, ένα μικρό ταλεντάκι! Συνεπώς το βίντεο απευθύνεται και σε αυτούς που διαπιστωμένα έχουν κάποια έφεση στη γραφή και προσπαθούμε τώρα εδώ να ξεκλειδώσουμε μαζί τα μυστικά και τους κώδικες της φαρσοκωμωδίας ώστε να βοηθηθούν. Για τους υπόλοιπους, απλώς εξασκούμαστε στο να βλέπουμε λίγο πιο βαθιά στα κείμενα και με άλλο "μάτι".
Καλησπέρα αγαπητέ κ. Ανδρόνικε! Ξέρετε κάτι; Το να μας ρωτάτε αν μας άρεσε και αν θέλουμε να συνεχίσετε αυτά τα βίντεο, κάνετε το ίδιο με τον Ξενίδη στον "Ηλία του 16ου" που ρωτούσε τους άλλους δύο αν συμφωνούσαν να πάνε να βουτήξουν την αρβύλα!!!😄🤣😂
Ανδρόνικε καλησπέρα κ καλή χρονιά! Ξαναείδα σήμερα τα δυο βίντεο με τον Ηλία κι έχω μια απορία σε σχέση με την θεατρική παράσταση και την ταινία. Στην ταινία μας δείχνουν τον Βέγγο να καθυστερεί να κανει την διάρηξη γτ πέφτει πάνω σε δυο γυναίκες που κουτσομπολεύουν. Στην παράσταση πως το καταλαβαίνει ο θεατής αυτό? Ευχαριστώ εκ των προταίρων κ σε περιμένουμε σύντομα κοντά μας!
Δεν είναι ανάγκη να καταλάβει τόσες λεπτομέρειες ο θεατής. Δεν χρειάζονται στο έργο. Στην δεύτερη πράξη, η Μαρίκα Κρεββατά λέει πως πάει να φέρνει έναν αστυφύλακα και τραβολογά επάνω τον Ηλία. Εκείνος κάθεται σε αναμμένα καρφιά και οι θεατές καταλαβαίνουν πως τον "έσυραν" στο διαμέρισμα πριν ολοκληρωθεί η διάρρηξη. Κάποια στιγμή μάλιστα "μασάει" και τη φράση "πρέπει να δω τι κάνει κι ο κατακαημένος Θωμάς". Στην τρίτη πράξη, ο αστυφύλακας που συνέλαβε τον Βέγγος, περιγράφει τη σκηνή, όπως τη βλέπουμε "με φώναξε, τον βοήθησα να κατέβει, μου είπε την ψήσαμε κ.λπ." Είναι σαφή όλα. Στη μεταφορά στον κινηματογράφο πρέπει να βάλει και κάποια κινηματογραφική δράση ο Σακελλάριος. Γι'αυτό και πρόσθεσε τις κουτσομπόλες. Προσδίδει δράση, εντείνει την αγωνία (στην παράσταση δεν χρειάζονται τέτοια στοιχεία) και γεμίζει και τους νεκρούς χρόνους με τα πλάνα αυτά.
Πόσο ενδιαφέρον!! Φαντάζομαι θα σας ζητήσουν διάφορα, νομίζω όμως ότι η απόλυτη φάρσα του κυρ-Αλέκου ήταν το "Η Ρένα εξώκειλε", δλδ τα κίτρινα γάντια. Θα έλεγα ότι επιβάλλεται η προσέγγισή του, όπως αυτή του Ηλία
Πολυ ενδιαφέρον αυτό το νέο εγχειρημα. Πολύ διδακτικό. Βέβαια να μην ξεχνάς Ανδρόνικε πως εμείς οι θεατές με την ρηχή θα έλεγα αντίληψη των πραγμάτων, έχουμε μάθει σε αυτά τα έργα να λέμε "εντάξει, έργο έιναι". Δηλαδή όταν κάποια γεγονότα συμβαίνουν με μια απίστευτη σύμπτωση μπορεί όπως λες να είναι γουστόζικα δραματουργικά και να φτιάχνουν την φάρσα, είναι όμως νομίζω πέρα από τα όρια της κοινής λογικής. Στην περίπτωση αυτή ναι, δημιουργείτε σασπένς και γέλιο αλλά πολλά είναι τραβηγμένα για να φτασουν τα πράγματα εκεί που έφτασαν. Για εμένα ας πούμε πάντα ήταν τραβηγμένο πως ο Βέγγος φώναξε και έδωσε την αρβύλα στον λάθος αστυνομικό. Ε, ένας τύπος (οσο και αγαθος να ειναι) που περίμενε ώρες και κατάφερε να κλέψει αυτό που έπρεπε, θεωρώ παράξενο να μην κατάλαβε τον λάθος αστυνομικό. Όπως φυσικά και γενικά με την απόλυτη ορχηστρωμένη οργάνωση των γεγονότων που έφτασαν εκεί που έφτασαν. Ειναι κάτι που γελάς αλλά δύσκολο να συμβεί στην πραγματικότητα.
Εντόπισα κι εγώ κάποια μέσα στο κείμενο, όπως το τηλεφώνημα της Τασίας στο καφενείο. Είναι αναπόφευκτα και όντως κάνουμε τα στραβά μάτια λόγω καλού συνόλου. ΥΓ. Η αντίληψη του κοινού θεατή δεν είναι ρηχή. Απλώς δεν είναι εξοικειωμένος με τον βαθύτερο κώδικα. Αν αναλύσουμε δυο τρεις ταινίες και κάποιος τα παρακολουθήσει με προσοχή, θα διαπιστώσει πως θα αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στο νόημα και τα πιάνει αμέσως. Κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος.
Αν ήθελε να δείξει ή να δηλώσει κάτι, θα έπρεπε να το κάνει. Στα κείμενα πάντα ισχύει μόνο ότι ακούμε και βλέπουμε. Αλλιώς επέρχεται σύγχυση στους θεατές με τα "μήπως" και τα "ίσως". Το τηλεφώνημα έπρεπε να γίνει από το καφενείο. Ηταν απολύτως αναγκαίο να γίνει εκεί για να το ακούσουμε εμείς και ο Ηλίας. Θα έπρεπε να το δικαιολογήσει λίγο καλύτερα ο Σακελλάριος.
Στο θέατρο βεβαίως και υπήρχε η σφαλιάρα αλλά όχι αναμεσα στον Χατζηχρήστο και τον Βέγγο, αλλά ανάμεσα στον Λογοθετίδη που έκανε τον Ηλία και τον Βασίλη Ανδρεόπουλο που έκανε τον Θωμά. Και βεβαίως δεν είχε καμία σχέση με την επεισοδιακή σφαλιάρα όπως ήταν στην ταινία.
Αχ βρε Ανδρόνικε τι μας έκανες... Όλο σενάρια κάνουμε στο μυαλό μας. Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο όπως αποδεικνύεται να δώσεις στον άλλο να καταλάβει τι γίνεται χωρίς να του αποκαλύψεις όλη την αλήθεια. Πρόταση για νέο βίντεο; Μα τι άλλο, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες.
Τελεια και....χειρουργικα...προοικονομομενη η...ανάλυση της καλύτερης ταινίας για μένα μαζί με τον Μπακαλογατο...του Τρισμεγιστου...Κωστα Χατζηχρήστου!!...😅👌👍🤝💯💥 με την καλύτερη ατάκα του Ηλια... Κρεβατα:-μα τι θα δειξω απόψε στον άντρα μου;!! Χατζηχρήστος:-αποψε δειξτου κάτι άλλο!..😂😅 Φυσικα και θέλουμε συνέχεια...εχει απίστευτο ενδιαφέρον, πλάκα, ευθυμία, χαρά, τόσα όμορφα vibes μέσα στην μιζέρια των τελευταίων ημερών!!... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!...😉😊👋🏾💎♦️💎♦️🎬❤📽❤💖💖💖🌬🌊🐬
Πόσο, μα πόσο, διαφορετικό είναι να γράψεις ένα σενάριο, από ένα διήγημα! Ίσως το θεατρικό κείμενο να είναι ακόμα δυσκολότερο, μιας που ενέχει και μια σταλιά σκηνοθεσίας. Η αλήθεια είναι πως, θεωρούσα "θολή" τη σκηνή με την υπηρέτρια και το τηλεφώνημα της. Το ίδιο και στην σκηνή της εμφάνισης του μέντιουμ στον "Θησαυρό του μακαρίτη", που τη θεωρούσα ομοίως "θολή, έως άκυρη". Αλλά, τελικά, μου τις ξεκαθάρισες και τις δύο. Την πρώτη σκηνή, εδώ. Τη δεύτερη, σε μια παλαιότερη ανάλυση σου. Μπράβο, μπράβο, μπράβο...!
Τά'κανα απ' ό,τι είδα, ολίγον μαντάρα στο μονταζ, από βιασύνη και λόγω καυσώνου. Συχωράτε με.
YOU ARE SOMETHING SPECIAL!
Δηλαδή; "Δεν αντελειβην" τίποτα 😅
Μια χαρά είναι το μοντάζ 👍👌
@@ntinantina2997 Εχεις κάτι ψιλοατέλειες, ως χοντρές θα έλεγα. Δεν πειράζει
@@kastalia8812 🤫...να το κοιτάξεις αυτό, πάντως (που απαντάς στον εαυτό σου, κάνοντας και σκληρή κριτική 😜)
Όπως το πρώτο βίντεο έτσι και αυτό υπέροχη η περιγραφή του!!
Είσαι φοβερός...🎉🎉 τελεία και παύλα
Υπεροχη και διασκεδαστικη αναλυση. Και αλλες τετοιες παρακαλω.
Excellent.
ΑΝΔΡΌΝΙΚΕ ΠΑΝΤΌΣ ΕΔΏ ΠΟΥ ΤΑ ΛΈΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΡΆΦΕΙΣ ΕΝΑ ΈΡΓΟ. ΜΠΡΆΒΟ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ. ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΠΑΡΆ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΟ.
Μπράβο Ανδρόνικε τέλειο και το δεύτερο μέρος του αφιερώματος 👍🏻
Μας αρέσε πολύ το πρώτο μέρος Ανδρόνικε. Ο τρόπος που "ξεδίπλωσες " τις σκέψεις σου, η ανάλυση ήταν μοναδική!!!
Πάμε για το δεύτερο μέρος!!! Τέλεια 👌 👏👏🙋 Ευχαριστούμε!!!
Δεν εχω λογια!!! Ουτε ο ιδιος ο Σακελλαριος να σου τα εκμυστερευθηκε !!! Φοβερη αναλυση του τροπου γραφης θεατρικου εργου κ δη φαρσοκωμωδιας!!!! Μακαρι να σε ακουνε νεοι δημιουργοι!!!!
Καλησπέρα φίλε μου ανδρονικε ευχαριστούμε για τα βίντεο που ανεβάζεις και ή Παναγιά μαζί σου και για την οικογένεια σου
Εξαιρετικό βίντεο, για ακόμη μία φορά! Περιμένουμε φυσικά τη συνέχεια των ταχύρρυθμων μαθημάτων κωμικογραφίας, με νέο κείμενο ή νέα ταινία!
Ονειρεμένο, ευφυέστατο, μπράβο Ανδρονικε!
Το έχεις πάει πλεον σε αλλο επίπεδο ! Ζούμε μεγάλες στιγμές όσοι λατρεύουμε τον Ελληνικό κινηματογράφο 👌
Η συνοχή και το δέσιμο των σκηνών με τόσο προσεγμένο και αριστοτεχνικό τρόπο δίνει τόσο μεγάλη αξία τόσο στο έργο όσο και στην ερμηνεία των ηθοποιών με την πολύ έξυπνη σκηνοθεσία που δεν κρεμάει πουθενά η ταινία εν προκειμενω .
Πολύ καλή ανάλυση συγχαρητήρια
Τέλεια και η συνέχεια, το έργο είναι τέλεια δομημένο. Φανταστική η ανάλυση.
Τί έφτιαξες πάλι κ. Ανδρονικε!!! Εξαιρετικό! Φυσικά περιμένουμε τα επόμενα! Συγχαρητήρια πολλά!!!
Κινηματογραφική Σχολή Ανδρόνικος . Έγραψες και εμάς μας εκπαίδευσες
Ο Ηλίας του 16ου κορυφαία ταινία .
Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας ταξιδεύεις Ανδρόνικε. Να είσαι καλά να κάνουμε πολλά ταξίδια μαζί σου
Κόντεψε να "καούν" όλα τα εγκεφαλικά μου κύττταρα, αλλά πάντα η φαιά ουσία αναρωτιόταν με τί μαεστρία είχαν γραφτεί όλα αυτά τα σενάρια (ή θεατρικά έργα)!!!!!!!! Απίστευτο, αλλά κι από εδώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!
Δωρεάν μαθήματα συγγραφής... Ευχαριστούμε!
καλησπέρα, Ανδρόνικε!
καταρχάς να δηλώσω ότι βρίσκω εξαιρετική την ιδέα της ανάλυσης των θεατρικών κειμένων και σεναρίων κι ελπίζω να έχεις την δύναμη και την διάθεση να συνεχίσεις κι αυτή σου την σπουδαία προσπάθεια.
θα ήθελα επίσης να προσθέσω παρατηρήσεις μου σχετικά με το κείμενο:
προς επίρρωσιν της αντίθεσης των χαρακτήρων οι συγγραφείς μας δείχνουν την φτωχή οικιακή βοηθό να επιμένει να καταβάλει το αντίτιμο του τηλεφωνήματος, που ούτε καν αυτό δεν της επιτρέπει η «κυρία» της να κάνει από το σπίτι, όμως όταν έρχεται η σειρά της «κυρίας», όχι μόνον δεν προτίθεται να πληρώσει το τηλεφώνημα το οποίο κι εκείνη έκανε, αλλά λέει στον Λάμπρο «λοιπόν, δέκα κι ένα έντεκα, ένα ούζο και μία σόδα», δηλαδή ούτε την κατανάλωση στο κατάστημα δεν πληρώνει.
επιπλέον παραγγέλνοντας η Αλέκα ούζο και ο Ορέστης σόδα μας δείχνει ξεκάθαρα και το ποιός είναι ο ...άντρας του σπιτιού, μία εξουσία που η Αλέκα και την προβάλει και την απολαμβάνει (μέχρι και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις με τον Λάμπρο αυτή τις διεκπεραιώνει), όμως όταν τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο, τότε λέει στον άβουλο Ορέστη «τι να σου πω, χρυσέ μου, εσύ είσαι ο άνδρας του σπιτιού, κανόνισέ τα όπως νομίζεις»...
πράγματι, όπως κι εσύ ανέφερες ένα «κεντημένο» σενάριο!
Οντως. Για να αναλωθώ και σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες, χρειαζόμουν άλλο ένα βίντεο. Καλά κανείς και τις επισημαίνεις!
Έχετε αμφότεροι δίκιο στις επισημάνσεις για το ποιος ασκεί εξουσία και διαχείριση στο αριστοκρατικό διαμέρισμα της χαρτοπαιξίας... Παρόλα αυτά,δεν γίνεται να συμφωνήσω με τα εντελώς απαράδεκτα κοινωνικά μηνύματα που περνούσαν κάποιες φορές αυτές οι πολυαγαπημένες μας, ταινίες και τα έχεις θίξει Ανδρονικε κατά καιρούς...Και δυστυχώς στις περισσότερες ταινίες,η γυναικεία προσωπικότητα -προτυπο, υφίσταται κακοποιήσεις,γελοιοποιήσεις κλπ.,μα θέλοντας να είμαι ειλικρινής, ίσως να ήταν έτσι και στην πραγματικότητα τελικά... πώς να ξέρουμε; Οι μεταβατικές περίοδοι των κοινωνιών αλέθουν στα δόντια τους σαν πολυκοφτες -μπλεντερ, προσωπικότητες,καταστάσεις κλπ., ώστε στο αποτέλεσμα της ανάμιξης να μην μπορεί κανείς θνητός να ξεχωρίσει τις πταίει τελικά,τι είναι τί;
Ας είναι...
Στηρίζω σθεναρά την συνέχεια της υπέροχης προσπάθειας Ανδρονικε γιατί εκτός από απολαυστική η διαδικασία,γενικότερα,μόνον κερδισμένοι θα είμαστε μετά από κάθε τέτοια εκπομπή σου σε πολλαπλά επίπεδα
Μια απόδειξη για το πόσο δύσκολο είναι γράψεις ένα έξυπνο σενάριο και το πως οι σημερινές "κωμικές" ταινίες ή σειρές ειναι τεμπελικες καταφεύγοντας σε ευκολα πραγματα! Ευγε Κυριε Ανδρονικε και παλι! 👍👌👏👏👏
ΥΓ Να πουμε ότι η ταινία η καινούρια είχε διαφορετικό τέλος και άλλαξε όλο το στορυ την ιδέα και το χάλασε
Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Υπέροχο βίντεο 😊😊😊
Ευχαριστούμε Ανδρόνικε για την πολύ καλή σου ανάλυση!
Περιμένουμε και για επόμενες ταινίες την εξίσου ιδιαίτερη περιγραφική ανάλυση!
Αρχικά να πω πως είναι υπέροχα τα βίντεό σας και η όλη προσπάθεια για τις παλιές ελληνικές ταινίες που κι εγώ λατρεύω.
Έχω άπειρες ενστάσεις σε σχέση με την ανάλυση. Όπως κάθε εκ των υστέρων ανάλυση είναι μια υπόθεση. Και ασφαλώς θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλες εκδοχές, άλλες υποθέσεις. Αλλά δεν έχει νόημα να πω τις διαφωνίες μου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην ανάλυση. Είναι απόλυτα σωστά δομημένη η επιχειρηματολογία και απόλαυσα να την παρακολουθήσω 😁❤👍🏻
nai θέλουμε 😁κι άλλο!!!
Φοβερο!!!🙂
Αχ,ναι,θέλουμε κι άλλο!!!! Είναι υπέροχη ιδέα, τέλεια!!!
Ένας τύπος βίντεο που χρειαζόμασταν αλλά δεν το γνωρίζαμε! Άκρως απολαυστικά και τα δύο μέρη! Ευελπιστούμε σε συνέχεια!
Χριστός Ανέστη! Είδα το βίντεο με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Είναι συναρπαστικό το ταξίδι στο στήσιμο και στη δραματουργική δομή αυτής της τοσο αγαπημένης κωμωδίας παρεξηγήσεων των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου. Σας ευχαριστούμε για ακομη μία φορά. Δεν ξέρω εάν το εχουν ήδη επισημάνει οι υπολοιποι φίλοι του καναλιού ( το πιθανότερο είναι πως ναι) , αλλά στην πρώτη πράξη, ο Ηλίας έρχεται σε αμεση επαφή με την πέτρα του σκανδάλου, δηλαδή το δαχτυλίδι με το μεγάλο μπριγιάν. Το βλεπει, το πιάνει στο χέρι του, το περιεργάζεται εστω και στιγμιαία, και μαζί με αυτον και οι θεατές, όταν, η Κυβέλη Θεοχάρη καινο Γαβριηλίδης, μπαίνοντας στο καφενείο του Λαμπρου, περιμενοντας τον για την ενεχυρίαση - συναλλαγή και συζητώντας για το καρέ που πρόκειται να λαβει χώρα στο σοιτι τους το βράδυ, εμφανιζουν στους θεατές το δαχτυλιδι της Λουκίας, το οποίο από μια αδέξια κίνηση του Ορέστη , πεφτει στο πατωμα και δη πολυ κοντά στο τραπέζι, όπου κάθεται ο Ηλίας. Ο τελευταιος , εχοντας ακούσει το διάλογο του ζεύγους, το περιμαζευει και το περιεργάζεται στιγμιαία , προτού το δώσει- επιστρέψει στην Κυβελη Θεοχάρη , που σπεύδει στο σημείο γιαα να το πάρει, ειρωνευόμενη και καταφρονώντας αυτόν, οταν την ρώτησε: " Δικό σας ειναι αυτό το δαχτυλίδι ;;;". Μην ξεχνάμε οτι οι πολύτιμες πληροφορίες οου συλλέγει ο Ηλίας για την συναλλαγή με το δαχτυλίδι, κατα την πρώτη πράξη, θα αποτελέσουν πολύτιμο εφόδιο για τον Ηλία, στην τριτη πράξη του έργου, οταν, θα εντυπωσιάσει τον αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος Τζενεράλη, με την αστυνομικη του διαίσθηση, καθώς έντεχνα περιγράφει στον Αξιωματικό ολη την αλήθεια για το δαχτυλίδι κι ετσι ανεβαίνει ψηλά στην εκτίμησή του: "Μπράβο , παιδί μου, Μπράβο! Θα κανω και μια αναφορά στο Διοικητή σου! ", λέει στον Ηλία ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος, επαινωντας τον!! Ο Ηλίας, ο Κεντρικός ήρωας, συμβάλλει τα μέγιστα στη λύση του μυστηρίου για την υποτιθέμενη κλοπή του δαχτυλιδιού από την υπηρέτρια Τασία. Είναι ενας τιμιοςτ άνθρωπος και το αποδεικνύει. Το αναγνωρίζει εμπρακτα και η υπηρέτρια και του λέει: " Σ' ευχαριστώ! Μονον εσύ με υπερασπιστηκες!!!". Επιπλέον, τα βγάζει περα παλληκαρισια με τις επίσημες αστυνομικές αρχές. Ειναι θύμα παρεξήγησης αλλά την παρεξηγηση αυτή την ξεδιαλύνει, εθναι πειστικός στο ρολο του ως αστυνομικός! Ουδείς τον υποψιάζεται, ουτε από τους αστυνομικούς, ουτε από τους λοιπούς εμπλεκόμενους! Τι μαστορες οι Σακελλάριος - Γιαννακόπουλος!!!
Φανταστικη δουλειά, συγχαρητήρια!Θα ηθελα να επιχειρήσεις το ίδιο για την " Κομησα της φάμπρικας"" και το' Μιας πεντάρας νιάτα"" αγαπημένες ταινίες εξίσου και φαρσοκωμωδίες επίσης.
Ναι, γιατί όχι; Αν σας αρέσουν αυτά τα βίντεο!
Καλησπέρα Ανδρόνικε, προχώρα ακάθεκτος... Εξαιρετική δουλειά, χρήσιμη και σε εμάς, αλλά χρήσιμη και σε νέους συγγραφείς...
Εξαιρετική ιδέα και καλοδουλεμένο το αποτέλεσμα. Είναι μια προέκταση - ολοκλήρωση των επίσης εξαιρετικά διαφωτιστικών και αναλυτικών, από πλευράς σεναρίου, εκπομπών του καναλιού kastalia για τους δεύτερους ρόλους. Εκεί αρχίσαμε να παίρνουμε μια ιδέα της πραγματικά μαστόρικης (όπως έχεις τονίσει) δουλειάς των δημιουργών. Σαφώς και περιμένουμε συνέχεια και με άλλες αγαπημένες και καλοδουλεμένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Καλημερα Ανδρονικε.Παντος ο Χατζηχριστος εχει ξαναχαστουκιση τον Θαναση Βεγγο.στην ταινια..Μαρια η πενταγιωτισσα...❤
Γαμάτο....
Τέλειο! Προχώρα!
Εξαιρετικό βίντεο, για ακόμη μία φορά
Εξαιρετικό! Φυσικά και περιμένουμε και άλλα τέτοιου είδους βίντεο!
Με σένα αρχίζω να βλέπω αλλιώς τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο
Ανδρονικε, μην σταματάς!
Ανδρόνικε καλησπέρα. Πολύ ωραία η κίνησή σου αυτή& έχει ενδιαφέρον.
Όπως είπα και στο προηγούμενο σου βίντεο, τη συγκεκριμένη ταινία - θεατ. έργο δεν την έχω δει ποτέ. Μου προκάλεσεις όμως το ενδιαφέρον όχι μόνο για κάτι επόμενο, όχι μόνο για φαρσοκωμωδίες αλλά και για άλλου στυλ έργα.
Αγαπητέ Ανδρόνικε η ανάλυση της συγγραφής της συγκεκριμένης φαρσοκωμωδίας ήταν εξαιρετική. Είναι ολοφάνερο ότι πέρα από τι γνώσεις ...έχεις και ταλέντο σε αυτό που κάνεις. Θα ήθελα όμως να εστιάσω σε αυτό που είπες στο τέλος του βίντεο. Ισως δεν το κατάλαβες αλλά μόλις δημιούργησες την βάση για μια ακόμα ιδέα. Γιατί οχι ....μπορούμε να ξεκινήσουμε ...Εσυ και Εμείς ...το χτίσιμο μια νέας φαρσοκωμωδίας. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει στο επόμενο βίντεο. Στο τέλος της ανάλυσης ...μπορείς να προστεθεί ένα τμήμα στο οποίο ...Εσύ θα κάνεις τα βασικά ερωτήματα και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λαμβάνεις θα χτίζεις το σενάριο. Εσυ ερωτάς εμείς απαντάμε. Πως σου φαίνεται σαν ιδέα?
Αναμφίβολα για εκεί το πάω. Θέλει όμως λίιιγο καιρό ακόμη το θέμα. Να κάνουμε κανα δυο ακόμη αναλύσεις και να καταφέρω και επιτέλους, από τεχνικής απόψεως να κάνω και κανα live. Στο live μπορεί να γίνει αυτό που λες. Σε ζωντανό χρόνο, να το χτίζουμε.
Πολύ καλό βίντεο. Θέλουμε και άλλα τέτοια. Μπράβο!!!
Πολλά συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά αυτή. Θα ήθελα να επισημάνω πως εντέχνως ο ρόλος του Ηλία, που θέλει να φύγει άρον άρον από το σπίτι αφού ''αϊντε κατακαημένε Θωμά'' και για να μην αποκαλυφθεί το αδίκημα ''αντιποίηση στολής'', αλλάζει μέσα του, όταν νιώθει την αδικία που πάνε να ρίξουν στο....φτωχαδάκι, οι πλούσιοι κακόψυχοι (πλην του συζύγου). Γιγαντώνοντας την ανθρωπιά του μπατιριού σε συνθήκες που παρανομεί.
Συνέχισε να δείχνεις και να προβάλλεις τι σημαίνει μεράκι και σεβασμός σε πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Τα σέβη μου!!!
Εννοείται ότι μας άρεσε και απ ότι μαντεύω σειρά έχουν οι Κοντογιωργηδες , ούτε γάτα ούτε ζημιά , Τα κίτρινα γάντια…. Θα πρότεινα επίσης κάποια στιγμή να μας δείχνατε και σκηνοθετικά κόλπα που τα αντιληφθήκαμε ή όχι.. 👍👍
Καταρχήν μπράβο. Εξαιρετική η πλοκή και οι συλλογισμοί χαρισματικός και προικισμένος ο Ανδρόνικος.
Ας ξεκινήσουμε μια καινούρια ιστορία.
Ένας τύπος πεθαίνει .
Έχει όμως βρει ένα τρόπο να μπαίνει στο σώμα κάποιου άλλου και προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη σε κάποια αδικία που έχει γίνει εις βάρος του.
Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κόμικά στοιχεία.
Περιμένω απάντηση.
Εχει μπει μια άνω τελεία σε όλα, προσωρινά, και στο Κασταλία. Βιώνω την απώλεια του αδερφού μου, εδώ και δύο μήνες και απέχω. Σύντομα θα επανέλθω.
Αγαπητε φιλε παρακολουθω τη δουλεια σου και την θεωρω πολλη ενδιαφερουσα.
Εξαιρετικό! Πολύ καλή ιδέα και πολυ καλό το αποτέλεσμα. Σίγουρα η συνεχεια θα εχει κι' άλλο Σακελαριο- Γιαννακοπουλο, ελπίζω και Τσιφόρο.
Και Τσιφόρο και Γιαλαμά_πρετεντέρη.
Άριστα!!!
Εύγε!
Συνέχισε. Υπάρχει σπουδαίο μαστόρικο υλικό!
Πεθαίνω για πλοκή των "Τά κίτρινα γάντια", "Η κόμησσα τής φάμπρικας", "Ο Θόδωρος και το δίκαννο" και τόσες άλλες!
Είδες τι έπαθες τώρα; Σού κάνουμε παραγγελίες 😂😂😂😂😂
Γιατί όχι. Μέσα.
@@Hi-storyteller-e3k Η απάντησή σου, μουσική στ' αυτιά μου! 😂😂😂😀
Αν συνεχίσεις να είσαι έτσι προσηνής θα κάνω ρελάνς (Αλεκάρα Σακελλάριος δια στόματος Φωτάρα Φωτόπουλου) και θα σου προτείνω να γράψεις, με την ωραία σου πένα θεατρική κωμωδία και να σχηματίσουμε θίασο οι ακόλουθοι τής Κασταλίας να την ανεβάσουμε! 😂😂😀
Εξαιρετική δουλειά
Πολυ καλη η σκεψη να το γραφαμε εμεις........Το ερωτημα που θα βασανιζει θαναι το ιδιο......""Θαταν το ιδιο πετυχημενο???"" Αμα ξεραμε προκαταβολικα την απαντηση ε ???Σκεψεις κανω 🔄🔄🔄🔄
Διευκρίνησα από το πρώτο βίντεο "Αν είχαμε το ταλέντο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου". Ωστόσο, δεν μπορεί να ξεκινήσει κανείς να γράφει αν δεν έχει μια φλόγα, ένα μικρό ταλεντάκι! Συνεπώς το βίντεο απευθύνεται και σε αυτούς που διαπιστωμένα έχουν κάποια έφεση στη γραφή και προσπαθούμε τώρα εδώ να ξεκλειδώσουμε μαζί τα μυστικά και τους κώδικες της φαρσοκωμωδίας ώστε να βοηθηθούν. Για τους υπόλοιπους, απλώς εξασκούμαστε στο να βλέπουμε λίγο πιο βαθιά στα κείμενα και με άλλο "μάτι".
Εξαιρετικό βίντεο
Πολύ καλός. Μπραβο
Bravo 👏 utube DEDICATION JOHN BAVAS
Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση και στα δυο βίντεο.
Θα ήθελα (αν γίνεται)να κάνετε κάτι ανάλογο για το έργο "Η Αλίκη στο ναυτικό"
Το να μας βαζεις στο "μυαλο" των δημιουργων αυτων των εξαιρετικων ταινιων (κ θεατρικων εργων), ειναι απαραμιλλο... Συνεχισε κ με αλλες ταινιες!
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ
👍
ΤΕΛΕΙΑ!!!! ΘΑ ΜΑΣ ...ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΑΙΝΙΑ????? ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
Καλησπέρα αγαπητέ κ. Ανδρόνικε! Ξέρετε κάτι; Το να μας ρωτάτε αν μας άρεσε και αν θέλουμε να συνεχίσετε αυτά τα βίντεο, κάνετε το ίδιο με τον Ξενίδη στον "Ηλία του 16ου" που ρωτούσε τους άλλους δύο αν συμφωνούσαν να πάνε να βουτήξουν την αρβύλα!!!😄🤣😂
Ανδρόνικε καλησπέρα κ καλή χρονιά! Ξαναείδα σήμερα τα δυο βίντεο με τον Ηλία κι έχω μια απορία σε σχέση με την θεατρική παράσταση και την ταινία. Στην ταινία μας δείχνουν τον Βέγγο να καθυστερεί να κανει την διάρηξη γτ πέφτει πάνω σε δυο γυναίκες που κουτσομπολεύουν. Στην παράσταση πως το καταλαβαίνει ο θεατής αυτό? Ευχαριστώ εκ των προταίρων κ σε περιμένουμε σύντομα κοντά μας!
Δεν είναι ανάγκη να καταλάβει τόσες λεπτομέρειες ο θεατής. Δεν χρειάζονται στο έργο. Στην δεύτερη πράξη, η Μαρίκα Κρεββατά λέει πως πάει να φέρνει έναν αστυφύλακα και τραβολογά επάνω τον Ηλία. Εκείνος κάθεται σε αναμμένα καρφιά και οι θεατές καταλαβαίνουν πως τον "έσυραν" στο διαμέρισμα πριν ολοκληρωθεί η διάρρηξη. Κάποια στιγμή μάλιστα "μασάει" και τη φράση "πρέπει να δω τι κάνει κι ο κατακαημένος Θωμάς". Στην τρίτη πράξη, ο αστυφύλακας που συνέλαβε τον Βέγγος, περιγράφει τη σκηνή, όπως τη βλέπουμε "με φώναξε, τον βοήθησα να κατέβει, μου είπε την ψήσαμε κ.λπ." Είναι σαφή όλα. Στη μεταφορά στον κινηματογράφο πρέπει να βάλει και κάποια κινηματογραφική δράση ο Σακελλάριος. Γι'αυτό και πρόσθεσε τις κουτσομπόλες. Προσδίδει δράση, εντείνει την αγωνία (στην παράσταση δεν χρειάζονται τέτοια στοιχεία) και γεμίζει και τους νεκρούς χρόνους με τα πλάνα αυτά.
@@Hi-storyteller-e3k Ευχαριστώ πολύ!!!
Πόσο ενδιαφέρον!! Φαντάζομαι θα σας ζητήσουν διάφορα, νομίζω όμως ότι η απόλυτη φάρσα του κυρ-Αλέκου ήταν το "Η Ρένα εξώκειλε", δλδ τα κίτρινα γάντια. Θα έλεγα ότι επιβάλλεται η προσέγγισή του, όπως αυτή του Ηλία
Ε, ναι. Αυτό μάλλον θα είναι το επόμενο. Εχουμε και Τσιφόρο όμως. Είναι αρκετά.
@@Hi-storyteller-e3k Βέβαια. Με διαθήκες να εμφανίζονται αβέρτα
@@Hi-storyteller-e3k❤🎉❤🎉❤🎉❤🎉
Ανδρονικε σου αλλαζω το ονομα η στο προσθετω. Αριστοφανης. Κι αυτο απο Α. 2Α
Συνεχισε
Πολυ ενδιαφέρον αυτό το νέο εγχειρημα. Πολύ διδακτικό. Βέβαια να μην ξεχνάς Ανδρόνικε πως εμείς οι θεατές με την ρηχή θα έλεγα αντίληψη των πραγμάτων, έχουμε μάθει σε αυτά τα έργα να λέμε "εντάξει, έργο έιναι". Δηλαδή όταν κάποια γεγονότα συμβαίνουν με μια απίστευτη σύμπτωση μπορεί όπως λες να είναι γουστόζικα δραματουργικά και να φτιάχνουν την φάρσα, είναι όμως νομίζω πέρα από τα όρια της κοινής λογικής. Στην περίπτωση αυτή ναι, δημιουργείτε σασπένς και γέλιο αλλά πολλά είναι τραβηγμένα για να φτασουν τα πράγματα εκεί που έφτασαν. Για εμένα ας πούμε πάντα ήταν τραβηγμένο πως ο Βέγγος φώναξε και έδωσε την αρβύλα στον λάθος αστυνομικό. Ε, ένας τύπος (οσο και αγαθος να ειναι) που περίμενε ώρες και κατάφερε να κλέψει αυτό που έπρεπε, θεωρώ παράξενο να μην κατάλαβε τον λάθος αστυνομικό. Όπως φυσικά και γενικά με την απόλυτη ορχηστρωμένη οργάνωση των γεγονότων που έφτασαν εκεί που έφτασαν. Ειναι κάτι που γελάς αλλά δύσκολο να συμβεί στην πραγματικότητα.
Εντόπισα κι εγώ κάποια μέσα στο κείμενο, όπως το τηλεφώνημα της Τασίας στο καφενείο. Είναι αναπόφευκτα και όντως κάνουμε τα στραβά μάτια λόγω καλού συνόλου. ΥΓ. Η αντίληψη του κοινού θεατή δεν είναι ρηχή. Απλώς δεν είναι εξοικειωμένος με τον βαθύτερο κώδικα. Αν αναλύσουμε δυο τρεις ταινίες και κάποιος τα παρακολουθήσει με προσοχή, θα διαπιστώσει πως θα αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στο νόημα και τα πιάνει αμέσως. Κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος.
Μήπως η Τασία δεν ήθελε να δείξει αδυναμία μπροστά στην κυρία της και για αυτό πήγε να τηλεφωνήσει εκτός σπιτιού;
Αν ήθελε να δείξει ή να δηλώσει κάτι, θα έπρεπε να το κάνει. Στα κείμενα πάντα ισχύει μόνο ότι ακούμε και βλέπουμε. Αλλιώς επέρχεται σύγχυση στους θεατές με τα "μήπως" και τα "ίσως". Το τηλεφώνημα έπρεπε να γίνει από το καφενείο. Ηταν απολύτως αναγκαίο να γίνει εκεί για να το ακούσουμε εμείς και ο Ηλίας. Θα έπρεπε να το δικαιολογήσει λίγο καλύτερα ο Σακελλάριος.
Στο θέατρο δεν υπάρχει η σφαλιάρα μεταξύ Χατζηχρήστου και Βέγγου ?
Στο θέατρο βεβαίως και υπήρχε η σφαλιάρα αλλά όχι αναμεσα στον Χατζηχρήστο και τον Βέγγο, αλλά ανάμεσα στον Λογοθετίδη που έκανε τον Ηλία και τον Βασίλη Ανδρεόπουλο που έκανε τον Θωμά. Και βεβαίως δεν είχε καμία σχέση με την επεισοδιακή σφαλιάρα όπως ήταν στην ταινία.
@@Hi-storyteller-e3k Ευχαριστώ .
Αχ βρε Ανδρόνικε τι μας έκανες... Όλο σενάρια κάνουμε στο μυαλό μας. Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο όπως αποδεικνύεται να δώσεις στον άλλο να καταλάβει τι γίνεται χωρίς να του αποκαλύψεις όλη την αλήθεια. Πρόταση για νέο βίντεο; Μα τι άλλο, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες.
Τα υπόλοιπα βιβλίο. Το ετοιμάζω
9.000 + 1.000 = 10.000 όχι 10.000 + 1.000 = 11.000 . Εννέα και ένα 10 όχι 10 και ένα έντεκα για 15 ημέρες .
Τελεια και....χειρουργικα...προοικονομομενη η...ανάλυση της καλύτερης ταινίας για μένα μαζί με τον Μπακαλογατο...του Τρισμεγιστου...Κωστα Χατζηχρήστου!!...😅👌👍🤝💯💥
με την καλύτερη ατάκα του Ηλια...
Κρεβατα:-μα τι θα δειξω απόψε στον άντρα μου;!!
Χατζηχρήστος:-αποψε δειξτου κάτι άλλο!..😂😅
Φυσικα και θέλουμε συνέχεια...εχει απίστευτο ενδιαφέρον, πλάκα, ευθυμία, χαρά, τόσα όμορφα vibes μέσα στην μιζέρια των τελευταίων ημερών!!...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!...😉😊👋🏾💎♦️💎♦️🎬❤📽❤💖💖💖🌬🌊🐬
Πόσο, μα πόσο, διαφορετικό είναι να γράψεις ένα σενάριο, από ένα διήγημα! Ίσως το θεατρικό κείμενο να είναι ακόμα δυσκολότερο, μιας που ενέχει και μια σταλιά σκηνοθεσίας. Η αλήθεια είναι πως, θεωρούσα "θολή" τη σκηνή με την υπηρέτρια και το τηλεφώνημα της. Το ίδιο και στην σκηνή της εμφάνισης του μέντιουμ στον "Θησαυρό του μακαρίτη", που τη θεωρούσα ομοίως "θολή, έως άκυρη". Αλλά, τελικά, μου τις ξεκαθάρισες και τις δύο. Την πρώτη σκηνή, εδώ. Τη δεύτερη, σε μια παλαιότερη ανάλυση σου. Μπράβο, μπράβο, μπράβο...!
❤😊
ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ 😂