SLEEVE ERGONOMICS IN THE FORMIC ACID PROCESS

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 окт 2024

Комментарии • 18

  • @Hüzzam-Segah
    @Hüzzam-Segah Год назад +1

    Rabbimin güzel kulu Rabbim razı ola Konya'dan selamlar..

  • @Kaptan_77_71
    @Kaptan_77_71 Год назад +1

    Hocam Allah'ın selamı üzerinize olsun. Birkaç haftadır videolarınızı izliyorum. RUclips'da amatör olarak arıcılık yapan kişilerin videoları olduğu gibi, sizin gibi profesyonel anlamda değerli bilgiler veren kıymetli RUclipsr'larda var. Takip ettiğim birkaç kanalda arıcılığı insanlara sevdiren, gönül vermesini sağlayan videoların olması nedeniyle zevkle ve hevesle sizleri izliyorum. Ama sizin farkınız; videolarınızda sistemli bir şekilde ve bilgiye odaklanarak videoları fazla uzatmadan konuyu açıklamanız benim açımdan çok etkili oluyor. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Devamını da benim gibi bekleyenlerin olduğuna da eminim. Kolaylıklar dilerim.

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад +1

      Aleyna ve Aleykümselam. Teşekkür bizden. Bir söz verdik, ömür varsa, sabit arıcının 1 yıllık temel döngüsünü tamamlamaya çalışıyoruz. Sonrası ALLAH el-Kerim. 2.yılda varsak, inşaALLAH detay uygulamalar ve püf noktalar ile Mobil Arıcılık konularını işlemeye niyetimiz var. Ya nasip.

    • @Kaptan_77_71
      @Kaptan_77_71 Год назад +1

      Emeğinize sağlık. Naçizane tavsiyem videolarınızın sayısı artmadan konularına göre video listeleri oluşturursanız çok iyi olur. Kullanıcılar bu sayede videolar üzerinden aradığı bilgiye daha kolay ulaşabildiği gibi konu bütünlüğü sağlanmış olur diye düşünüyorum. Saygılar, iyi çalışmalar.

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  9 месяцев назад

      yapalım inşaALLAH

  • @yunussen19
    @yunussen19 Год назад +1

    Merhabalar bilgiler için teşekkürler poşet ile besleme derecesi kaç olmalı ?

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад +1

      Kardeşim memnun oldum. Siz zaten biliyor ve uyguluyorsunuz. Poşet uygulamasında temel 2 gaye var bildiğiniz üzere. 1.si soğuk havalarda arıların dış kenara yakın konumda duran şurupluğa ulaşıp, ihtiyacını karşılayıp, tekrar geri salkıma veya görev yerine varamaması sonucu oluşan arı ölümlerini azaltmak, 2.si şuruba, havanın veya katı başka bir şeyin temasını engelleyerek bozulmasını geciktirmek. Buzdolabı poşeti peteklerin üzerine top gibi değil de bildiğiniz üzere ince bir tabaka ama geniş bir alanı kapatacak şekilde konulması gerekli ki kazara patlayıp peteklere boca olmasın ve aynı anda tüm petek aralarındaki arıların üstünü kaplayıp hemen üstten alabilmelerini sağlasın. Bilahare boşalan poşetleri bekletmeden geri almalı ki, arılar onu kovandan çıkarmak için, parçalayarak petek aralarından aşağı çekip kovan giriş ağzından atmaya çalışarak büyük bir uğraşın içine girmesinler. Sıcak havalarda arıların, kovan girişinden ve petek üstünden eş zamanlı kanat çırparak havalandırma yaptığını ve bu alanın bu dönemde açık olması gerektiğini ve keza ilkbahar döneminde petek kabartan arıların da yine kovanın duvar peteği tarafında çalışmaya zorlandıklarından ötürü, şurupluğun, kabartılacak ham petek yüzey alanına yakın olmasının kolaylık sağlayacağını da düşünürsek, BANA GÖRE ŞURUP, TEK KATLI KOVANLARDA, gündüz ~20-22C üzeri sıcaklıklarda yan şuruplukla, bunun altındaki gündüz sıcaklıklarında ve özellikle geceleri 10C altına düşmeye başladı ise hareket kaabiliyeti azalacağından poşetle verilmesi uygun olur.

    • @yunussen19
      @yunussen19 Год назад +1

      @@ari_muhendisi teşekkür ederim tekrardan 👍 Ben yaz sonu ve son bahar döneminde açık besleme yapmayı tercih etmiyorum arıların fazlaca hey heylenip yağma riski doğurduğunu düşünüyorum. Bölgemde sabah akşam sıcaklık farkı çok fazla gündüz 20 derece civarı ise gece 2-3 derecelere kadar düşüyor. 20 derece ve altı bir sıcaklık varsa sıvı besleme yapmıyorum. Tabi önceden önlemleri almak koşulu ile.

  • @etemcihangir1234
    @etemcihangir1234 Год назад +1

    İlk baharda verdim çok iyi geldi kaç gün önce verdim çok arı öldü 10 cc verdim saygılar

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад

      Saygılar bizden, neden öyle oldu acaba, biraz açabilirseniz uygulamanın daha verimli olmasını sağlarız. Mesela: dışarı ısısının 25Cnin üzerinde olduğu bir anda yapılırsa, hızlı buharlaşmadan ötürü arı ölümü olabilir. Veya asit doğrudan arıların üzerine sızıntı ve/veya dökülme yaparsa dökülen arılar ölebilir. Veya 10 çıtalı kovanda bölme tahtası ile daraltılıp 5 çıtaya ve 5 çıtalık alana düşürmüşken yine de 10cc uygularsak yine arı ölümü olabilir. Keza alttan az da olsa buharlaşmanın çıkabileceği bir açıklık olması lazımdır. Bunları uygulama videosunda peyderpey anlattım. Ben bu şekilde yapınca arı ölümü olmuyor ama elbette günlüklü gözlerdeki arılar belki çok az ihtimal de olsa etkilenebilir ve günlük kaybı olursa bakıcılar bunları söküp atarlar ve cüz-i miktarda arı ölümü de olabileceğini de ifade ettim. Umarım faydalı olmuştur. Zira niyetimiz budur

  • @abdullahmermer8695
    @abdullahmermer8695 Год назад +1

    Slm aleykum bu video altinda konu dişi olan bir sorum olacak hobi olarak 5 kovan arim var buyuk bir zevkle ilgileniyorum aktif olmalari icin bildiklerim dahilinde elimden geleni yapmaya calisiyorum fakat 1 aydir kovan onunde ucamayan arilar goruyorum takipde oldugum surece ciddi bir nufus kaybi olmuyor bu duruma nasil bir acidan bakmak lazim bir hastalikmi yoksa vakti gelen arilarin ölümümü burda kafam biraz karisti ayrica bir kovanim biraz hircin oldugu icin koyden uzak rakim olarak yuksek ve geceleri soguk olan bir yere goturmustum her hafta konrol etmeye gittim geri getirdim fakat yavru curugu olusmus bir citada kovandan almak istedim ama o citada cok guzel kemer bali ortada yavru ve kenarlar bol polenli oldugu icin kovandan almaktan vaz gectim bu koloni icin bir sıkınti yaratirmi cevabiniz icin simdiden cok tesekkur ederim gonlu guzel insan Allah a emanet olun

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад

      Ve aleyküm selam kardeşim.
      Ana mesleğin yanında edinilebilecek en güzel hobiye sahipsiniz. ALLAH bereketli kılsın. Arıcılıkta güzellikler yanında böyle sıkıntılar da var, hepimiz yaşamaya devam ediyoruz.
      Nette belirtilerini araştırın, kovanınızdaki normal yavru çürükse sıkıştırıp ılık koyu şurupla beslemeye devam edin, ilerlerse veterinerlerde satılır toz ilacı var. Pudra ile karıştırıp peteklere serpin geçmesi lazım. Ölü yavrularda uzama kovanda koku varsa amerikan y çürüğü olabilir dikkat edin. Diğeri de muhtemelen varroğa hasarlı çıkan yavruların halleri. Formikleyip düzenli besleyerek yola devam etmeli. Nosema ise, onun da premixi nette var alıp kullanırsınız. Arılarımızı çok sıkı tutup düzenli vitaminli besleyip devam edin bence. Selamlar

  • @TheFlora6
    @TheFlora6 Год назад +1

    Merhaba hocam formik kac gunde bir ve kac defa verilir

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад +1

      Sonbaharda 13 gün içinde 4 defa 1-5-9-13. Gün
      İlkbaharda 16 gün içinde 4 defa 1-6-11-16.Gün
      10çıtalı kovanda İlk ve son uygulama 5cc diğerleri 10cc

    • @TheFlora6
      @TheFlora6 Год назад +1

      @@ari_muhendisi çok teşekkür ederim

  • @mahmutdogan789
    @mahmutdogan789 Год назад +1

    Keşke formik asit uygulama sonucu atsaydiniz

    • @ari_muhendisi
      @ari_muhendisi  Год назад +1

      Short olarak attım, tekrar atalım inşaALLAH