Ma bucur mult sa ascult apicultori de o asemenea noblete si cutura apicola.va rog mult sa continuati cu astfel de explicatii practice intrucit multi apicultori va stimeaza.permanent profesionalismul va fi apreciat si de cei care nu sint de acord cu dumneavoastra.cu respect un mic apicultor.
A propos de tipuri de stupi in pat rece/cald: care sunt avantajele- dezavantajele? Eu am optat din comoditate pentru pat cald dar cred ca cu aceasta ocazie am obtinut si ceva protectie in plus la varooa. Ce parere aveti?
Foarte tare clipul ! Sper sa mai faceți ceva de genul cu apicultori de elită ! Dacă puteți într-un clip viitor sa ne prezentați o fermă care are în jur de 2-3 mi de familii ! 👍👍👉🥃
Overall tot respectul pt munca domnului Grama, două mențiuni: în 2020 să vorbim de albine care atacă cosașul trecătorii, animalele, 😂 și partea asta cu suflatul în stup zilnic iarăși este o aflare în treabă.
Bună ziua! Am și eu cîțiva stupi, dar luna mai și iunie i-am ținut mai mult cu sirop, altfel erau pe nicăieri. Vă doresc numai bine! Remus Ilteu, jud. Arad.
Felicitari pentru interviu! Din pacate esti foarte agresiv si violezi tot spatiul invitatului! Inteleg ca vrei sa d ai continuitate interviului si sa ramai pe subiect,dar exagerezi! Gesticulezi foarte mult,parasesti cadrul,preferi sa te uiti prin natura si sari din subiect (Mihai incercat sa explice ceva,iar tu l-ai distras..”nici urzica nu a crescut cum trebuie”) Sper sa nu te superi si sa intelegi ca iti ofer un sfat benefic muncii tale!
Nu ma supar ... insa daca vrei sa dai un sfat, este bine sa inveti cum sa o faci si pe urma este bineprimit. Deci ... fa cumva si fi pozitiv ... spune cum ar trebui sa fac, spune ce articole, studii sau cursuri indica sustinerile tale. Totusi, parerea mea este ca tu ar trebui sa te concentrezi la continut nu la eventualele defecte ale freunui vorbitor. Daca nu ai inteles ceva, poti foarte bine sa pui o intrebare si ti se raspunde. In final, nu uita ca este o dezbatere (asa scrie si in titlu), nu este interviu, monolog sau predica. Oricum apreciez sugestia, insa te rog completeaz-o cu ce am scris mai sus
Cred ca este destul de pozitiv daca am inceput comentariul cu “felicitari”. Stiu ca nu este usoara munca ta,dar am incercat sa iti dau un sfat,depinde de tine daca vrei sa ti cont de el.Consider ca te-am sustinut prin like urile oferite si vizionare clipurilor in procent foarte mare.
@@GabrielTirlie inteleg perfect ce spui... de aceea ti-am cerut sa spui cum vezi tu ca ar trebui sa fac. Cererea a fost foarte serioasa si fara suparare. Iti multumesc pentru sustinere :)
Raducule, explicatiile despre varroa contin o doza de adevar dar interpretarile-s puerile. Acarianul are nevoie de 300 de ore pentru a-si incheia ciclul reproductv complet, adica sa ajunga la maturitate si sa se imperecheze toate cele 7-8 fice ale femelei care a infestat initial celula respectiva. De ce 12,5 zile sau 300 de ore pe faza de pupa ? Simplu pentru ca asa s-a calibrat genetic de milioane de ani pe apis cerana - gazda naturala a acarianului. (Ciclul biologic la apis cerana este 3 zile ou 7,5 zile larva si 12,5 zile pupa ) . Daca citim cartile de apicultura vom vedea ca la apis melifera stadiul normal de pupa dureaza cca 260 ore deci nu toate dintre ficele femelei care a infestat initial celula ajung la maturitate. Daca colonia nu poate mentine temperatura de 35 de grade Celsius pe puietul capacit fie datorita temperaturilor ambientale nefiresti de mici fie spargerilor de cuib in primavara cu rama sau, si mai grav, cu catul atunci cele 260 de ore despre care ne povestesc manualele de apicultura pe faza de nimfa se prelungesc pana la 280 de ore si chiar mai mult si-atunci mai multe fice au timp sa ajunga la maturitate si infestarea stupinei creste-n progresie geometrica. De ce am fost foarte evaziv cand am spus ca manualele ne spun 260 de ore ? Pentru ca am facut masuratori in diferite luni ale sezonului activ si am si pus esantion de fagure cu puiet proaspat capacit de albina in incubator de cresterea matcilor reglat la 35 grade Celsius si 65 % umiditate. Rezultatele sunt uluitoare si contradictorii. Varroa a intrat in Romania in anul 1978, dar a fost recunoscuta oficial in vara anului 1981 adica la cca doua luni dupa ce am terminat liceul apicol. Ei bine eu am facut parte din ultima generatie care la liceul apicol nu a invatat nimic despre combaterea varroa pentru simplu motiv ca ea, oficial, nu exista. La terminarea facultatii in 1986 varroa deja s-a extins asa de tare si de agresiv, iar apicultorii erau intr-o ceata totala pentru ca nu intelegeau ce-i lovise si cum pot lupta cu un inamic asa de pervers. Ghici cine era cel mai mare fraier dintre ei ? Sigur ca eu ! Atunci am hotarat sa-mi iau viata-n propriile maini din punctul asta de vedere si sa incerc sa-l inteleg si, daca-i posibil, sa-i gasesc calcaiul lui ahile citind tot ce am gasit pe subiectul asta si facand toate masuratorile posibile la nivel de stupina. Suna-ma si-ti povestesc mai multe despre varroa.
@@mydor2000 da ovidiu " ce sa vrem ?" Generatia Facebook se-astepta la niste retete miraculoase promovate de niste neica nimeni care au grija, doar sa amintesaca periodic ( cam la 5 minute ) ca ei faceau apicultura si-acum 20 de de ani dar e ok sa spargi cuibul, chiar si cu catul, ca e ok sa prelevezi larve pentru cresterea matcilor de 48 de ore ca e ok pentru un stupar incepator cu 10-12 colonii care are jumatate din matci de salvare si cealalta jumatate de roire sa incerce sa le vanture pe toate, afectand grav si ireversibil microclimatul pentru a le echilibra in primavara. Poate din noroc, sau intmplare, sau pentru ca sunt mai agresive si le-a mai sarit in primavara acele 2-3-4 familii mai bune au sansa sa ridice ceva miere in cat, dar ghici ce ? Raducu ne sfatuieste sa le slabim si pe alea ca nu stiu de unde-a preluat el ideea asta bizara ca toate trebuie sa fie cat mai aproape posibil de un prag minim. Ovidiu, cu tot respectul, astia-s formatorii de opinie pe care-i meritam daca nu avem niste cunostinte teoretice solide la care sa raportam toate ineptiile servite de niste oameni care au doar interese comerciale si-n rest nimic ! Nici verticalitate, nici decenta, nici un minim de cunostinte.... ZERO TOTAL !!!!!!
Dadant 12 rame, cu 2 magazii de jumătate, este cel mai simplu de lucrat pentru un începător, și poți face sortiment, sau Dadant pe 10 rame cu magazie tot de 1/1, îi un pic mai greu, la orizontal se dezvoltă bine familia dar nu ai producție de miere la fel de mare.
La cei orizontali poti sa-i imparti in trei compartimente.Unul in mijloc de 10 rame pentru cuib si alte 2 compartimente stinga dreapta cu cite 8 rame fiecare pentru magazia de miere.intre ele se pune grila honeyman(queen excluder ) si fiecare incapere are urdinisul individual.Unulpe mijloc mai larg pentru cuib si altele doua rotunde ptr.compartimentele de magazie.
Buna, nu sunt apicultor dar imi dau si eu cu parerea, sper să nu deranjez. Daca varroua fuge de căldura hai să ii dam căldură. Panouri solare..., stupuri smart care sa asigure o temperatură optima, stupul trebuie construit ca o casa pasivă. Cu mar fi ca stupul sa aibe temperatura optimă, constanta in toate cele 12 luni?
@@viitorsanatos6279 Din păcate există şi un astfel de public pe youtube, care nu e capabil să aprecieze munca pe care o depuneți. Nu are rost nici măcar să vă obosiți să le rețineți numele.
@@bartosrobert4213 Robert nu sunt prostești pentru că în săptămânile care au trecut ,având o vreme dificilă sunt mătci care nu au ieșit la timp pentru împerechere, timpul tace și trece și nu mai știi ce să faci că albinele simt situația și ajungi că omoară matca și treaba este mai rea de aici poate și nedumerirea omului.
Ca "si tu ai fost pe acolo" nu demonstreaza nici o minciuna; demonstreaza doar ca ai fost pe acolo. Totusi, poti detalia ce consideri tu ca ar fi neadevarat ...
Ce secrete? Prea multe povesti eu am făcut apicultura acum 40 de ani cu tatăl meu, acum este tehnologie dar nu se mai face miere ,prea multe povesti.Toata lumea știe clonării de mătci ,povesti prea multe.
zici ca ai rezervat loc la primarie si nu te ai dus ca nu a meritat!!...in video cu legea apiculturii criticai aglomerarile!!!....daca ai rezervat si nu te ai dus...nu ai incurcat pa altu care nu a avut loc " de rezervarea ta?" puteai sa faci 55 de re,ervari si efectiv te duci la a 56-a!!!
Radu, am facut un roi . Regina a inceput ponta. Cand m-am uitat atent, regina nu are aripi...S-o fi impetecheat in stup. Am legat subiectul de discutiacta cu Mihai Grama
Ma bucur mult sa ascult apicultori de o asemenea noblete si cutura apicola.va rog mult sa continuati cu astfel de explicatii practice intrucit multi apicultori va stimeaza.permanent profesionalismul va fi apreciat si de cei care nu sint de acord cu dumneavoastra.cu respect un mic apicultor.
Salutare. Te felicit pentru aceste clipuri. Mai ales astea cu domnul Mihai Grama. Tot respectul.
Ăsta e un semn domnilor ne îndreptăm din ce în ce spre mai rău. Dumnezeu sa ne ajute sa ne binecuvinteze
Sa ne rugam sa ne fereasca de ce e mai rau
Super ...2 oameni cu drag de alllbine și apicultori !! Oameni de omenie cum puțin sunt ....
Foarte importante filmarile cu dom grama avem ce invata de la el de la tine minunat
!!!.Vă salut.Mulțumesc de lecție .Sănătate ... (din Cernăuți , Ucraina )
Sanatate maxima
Felicitări, foarte multe de învățat pentru apicultorii începători.
Mulțumim Grama și Pandrea.
Multumim si noi
Salut, felicitări pentru ce faci. Faceți un video, cu D-l Grama și despre loca. Mulțumesc
Bun subiect. Il vom intreba si pe el despre loca. Insa aveti un voideo despre loca facut candva in luna mai sau iunie
Felicitari.
A propos de tipuri de stupi in pat rece/cald: care sunt avantajele- dezavantajele? Eu am optat din comoditate pentru pat cald dar cred ca cu aceasta ocazie am obtinut si ceva protectie in plus la varooa. Ce parere aveti?
Foarte tare clipul ! Sper sa mai faceți ceva de genul cu apicultori de elită ! Dacă puteți într-un clip viitor sa ne prezentați o fermă care are în jur de 2-3 mi de familii ! 👍👍👉🥃
Am prieteni cu peste 1000 de familii ... insa nu vor sa vorbeasca in fata camerei de filmat
Frumos.Bravo!
Overall tot respectul pt munca domnului Grama, două mențiuni: în 2020 să vorbim de albine care atacă cosașul trecătorii, animalele, 😂 și partea asta cu suflatul în stup zilnic iarăși este o aflare în treabă.
Bună ziua! Am și eu cîțiva stupi, dar luna mai și iunie i-am ținut mai mult cu sirop, altfel erau pe nicăieri. Vă doresc numai bine! Remus Ilteu, jud. Arad.
Felicitari pentru interviu!
Din pacate esti foarte agresiv si violezi tot spatiul invitatului! Inteleg ca vrei sa d ai continuitate interviului si sa ramai pe subiect,dar exagerezi!
Gesticulezi foarte mult,parasesti cadrul,preferi sa te uiti prin natura si sari din subiect (Mihai incercat sa explice ceva,iar tu l-ai distras..”nici urzica nu a crescut cum trebuie”)
Sper sa nu te superi si sa intelegi ca iti ofer un sfat benefic muncii tale!
Nu ma supar ... insa daca vrei sa dai un sfat, este bine sa inveti cum sa o faci si pe urma este bineprimit. Deci ... fa cumva si fi pozitiv ... spune cum ar trebui sa fac, spune ce articole, studii sau cursuri indica sustinerile tale.
Totusi, parerea mea este ca tu ar trebui sa te concentrezi la continut nu la eventualele defecte ale freunui vorbitor. Daca nu ai inteles ceva, poti foarte bine sa pui o intrebare si ti se raspunde.
In final, nu uita ca este o dezbatere (asa scrie si in titlu), nu este interviu, monolog sau predica.
Oricum apreciez sugestia, insa te rog completeaz-o cu ce am scris mai sus
Cred ca este destul de pozitiv daca am inceput comentariul cu “felicitari”.
Stiu ca nu este usoara munca ta,dar am incercat sa iti dau un sfat,depinde de tine daca vrei sa ti cont de el.Consider ca te-am sustinut prin like urile oferite si vizionare clipurilor in procent foarte mare.
@@GabrielTirlie inteleg perfect ce spui... de aceea ti-am cerut sa spui cum vezi tu ca ar trebui sa fac. Cererea a fost foarte serioasa si fara suparare.
Iti multumesc pentru sustinere :)
Raducule, explicatiile despre varroa contin o doza de adevar dar interpretarile-s puerile. Acarianul are nevoie de 300 de ore pentru a-si incheia ciclul reproductv complet, adica sa ajunga la maturitate si sa se imperecheze toate cele 7-8 fice ale femelei care a infestat initial celula respectiva. De ce 12,5 zile sau 300 de ore pe faza de pupa ? Simplu pentru ca asa s-a calibrat genetic de milioane de ani pe apis cerana - gazda naturala a acarianului. (Ciclul biologic la apis cerana este 3 zile ou 7,5 zile larva si 12,5 zile pupa ) . Daca citim cartile de apicultura vom vedea ca la apis melifera stadiul normal de pupa dureaza cca 260 ore deci nu toate dintre ficele femelei care a infestat initial celula ajung la maturitate. Daca colonia nu poate mentine temperatura de 35 de grade Celsius pe puietul capacit fie datorita temperaturilor ambientale nefiresti de mici fie spargerilor de cuib in primavara cu rama sau, si mai grav, cu catul atunci cele 260 de ore despre care ne povestesc manualele de apicultura pe faza de nimfa se prelungesc pana la 280 de ore si chiar mai mult si-atunci mai multe fice au timp sa ajunga la maturitate si infestarea stupinei creste-n progresie geometrica. De ce am fost foarte evaziv cand am spus ca manualele ne spun 260 de ore ? Pentru ca am facut masuratori in diferite luni ale sezonului activ si am si pus esantion de fagure cu puiet proaspat capacit de albina in incubator de cresterea matcilor reglat la 35 grade Celsius si 65 % umiditate. Rezultatele sunt uluitoare si contradictorii. Varroa a intrat in Romania in anul 1978, dar a fost recunoscuta oficial in vara anului 1981 adica la cca doua luni dupa ce am terminat liceul apicol. Ei bine eu am facut parte din ultima generatie care la liceul apicol nu a invatat nimic despre combaterea varroa pentru simplu motiv ca ea, oficial, nu exista. La terminarea facultatii in 1986 varroa deja s-a extins asa de tare si de agresiv, iar apicultorii erau intr-o ceata totala pentru ca nu intelegeau ce-i lovise si cum pot lupta cu un inamic asa de pervers. Ghici cine era cel mai mare fraier dintre ei ? Sigur ca eu ! Atunci am hotarat sa-mi iau viata-n propriile maini din punctul asta de vedere si sa incerc sa-l inteleg si, daca-i posibil, sa-i gasesc calcaiul lui ahile citind tot ce am gasit pe subiectul asta si facand toate masuratorile posibile la nivel de stupina. Suna-ma si-ti povestesc mai multe despre varroa.
Jos palaria.Mai vrem.
Perfect adevarat dl. Craciun, va felicit pentru profesionalismul dumneavoastra, astept un telefon din partea dvs. 0767 943 103, o zi buna va doresc.
@@mydor2000 da ovidiu " ce sa vrem ?" Generatia Facebook se-astepta la niste retete miraculoase promovate de niste neica nimeni care au grija, doar sa amintesaca periodic ( cam la 5 minute ) ca ei faceau apicultura si-acum 20 de de ani dar e ok sa spargi cuibul, chiar si cu catul, ca e ok sa prelevezi larve pentru cresterea matcilor de 48 de ore ca e ok pentru un stupar incepator cu 10-12 colonii care are jumatate din matci de salvare si cealalta jumatate de roire sa incerce sa le vanture pe toate, afectand grav si ireversibil microclimatul pentru a le echilibra in primavara. Poate din noroc, sau intmplare, sau pentru ca sunt mai agresive si le-a mai sarit in primavara acele 2-3-4 familii mai bune au sansa sa ridice ceva miere in cat, dar ghici ce ? Raducu ne sfatuieste sa le slabim si pe alea ca nu stiu de unde-a preluat el ideea asta bizara ca toate trebuie sa fie cat mai aproape posibil de un prag minim. Ovidiu, cu tot respectul, astia-s formatorii de opinie pe care-i meritam daca nu avem niste cunostinte teoretice solide la care sa raportam toate ineptiile servite de niste oameni care au doar interese comerciale si-n rest nimic ! Nici verticalitate, nici decenta, nici un minim de cunostinte.... ZERO TOTAL !!!!!!
Foarte interesantă teoria dvs , sper să nu cedați și să dezvoltați soluții benefice pentru bietele colonii .😊succes!
Multumim,lucruri interesante,apicultori desevirsitl
Multumim si noi pt sustinere
Daca am pe verticala, cate rame de puiet e recomandat sa am in cuib, ca sa nu-mi consume mierea la cules? Multumesc.
Pentru un incepator,ce lazi ati recomanda?
Orizontale
Dadant 12 rame, cu 2 magazii de jumătate, este cel mai simplu de lucrat pentru un începător, și poți face sortiment, sau Dadant pe 10 rame cu magazie tot de 1/1, îi un pic mai greu, la orizontal se dezvoltă bine familia dar nu ai producție de miere la fel de mare.
Multumesc frumos
Am lazi orizontale ce fac renunț nu sunt rentabile RĂSPUNDE ȚI VĂ ROG MULTUMESC
Dece nu mai faceți cu Grama acum clipuri?
Buna ziua. Sunteti amabil să îmi răspundeți la mesajele în legătură cu aparatul de scos păstura din faguri?
La cei orizontali poti sa-i imparti in trei compartimente.Unul in mijloc de 10 rame pentru cuib si alte 2 compartimente stinga dreapta cu cite 8 rame fiecare pentru magazia de miere.intre ele se pune grila honeyman(queen excluder ) si fiecare incapere are urdinisul individual.Unulpe mijloc mai larg pentru cuib si altele doua rotunde ptr.compartimentele de magazie.
Buna idee
Super buna ! De unde luam grila honyman pentru orizontala ?
E bine sa lasam colectoarele de polen pana la culesul de salcam ?
Intrebarea dvs necesita un referat ...Vom face un video pentru raspuns
Dl Grama in ce zona a Mediasului ati fost ?
Buna, nu sunt apicultor dar imi dau si eu cu parerea, sper să nu deranjez. Daca varroua fuge de căldura hai să ii dam căldură. Panouri solare..., stupuri smart care sa asigure o temperatură optima, stupul trebuie construit ca o casa pasivă. Cu mar fi ca stupul sa aibe temperatura optimă, constanta in toate cele 12 luni?
Salut,
Puteţi face un clip în care să prezentați diferitele tipuri de turte .
Mulțumesc.
Mai spre toamna ... promit, chiar daca Ionut Ilea va incepe iar sa socoteasca cand facem reclama :))
@@viitorsanatos6279 Din păcate există şi un astfel de public pe youtube, care nu e capabil să aprecieze munca pe care o depuneți.
Nu are rost nici măcar să vă obosiți să le rețineți numele.
Măi Mihai! Lada pe orizontală e foarte bună de ținut făina.
Buna Domnu Mihai dacă vreau să cumpăr o familie trebuie sa obtin aprobarea vecinilor
Cum se poate obține produse
MA SCUZATI A FOST O OBSERVATIE NU O JIGNIRE. SANATATE SI TOATE CELE BUNE
Da câte stupine ai dl Pandrea că tot pe la prieteni filmezi? La Lona este a d voastră
? 😀 😀 😀
Aia de mergi la ea pe sub autostradă? 😀 😀 😀
@@PopPop-eq3ze 2 ..erau 3...acum 2 daca nu gresesc
In ce an
Eu stiam ca sub 16 grade florile nu secreta nectar. Stiam gresit ?
Depinde de floare, insa in general asa este
18:27 Pentru cei care nu il cunosc pe Dl. Mihai Grama!!
Acesta este adevarul ..la mine aici in Arizona Varoa se usuca vara datorita umiditatii foarte scazute si temperaturior inalte de vara.
Salutare Geani. Sant in California si as vrea sa iau leg. cu tine. Daca nu cer prea mult lasa-mi un nr. de tel. Multumec mult.
Salut sunt din valcea și anul acesta deloc miere de salcam
Dar matca în cât timp se înperecează după ce iese din ou
Ba da cum draq aveti albine cu intrebari asa prostesti...ai citit o carte de apicultura
@@bartosrobert4213 Robert nu sunt prostești pentru că în săptămânile care au trecut ,având o vreme dificilă sunt mătci care nu au ieșit la timp pentru împerechere, timpul tace și trece și nu mai știi ce să faci că albinele simt situația și ajungi că omoară matca și treaba este mai rea de aici poate și nedumerirea omului.
@@mirceatirban8569 nope o fost o intrebare de gradi.....stiu ca vorbesc cu apicultori....si aud ce se intampla
@@bartosrobert4213 Eu nu sunt apicultor dar tot as vrea sa-nvat din curiozitate. Lasati critica!
Aveti dalta apicola din vechiul regim. un otel foarte bun
Nu l-ai lasat sa zica despre loca?
🤣Reclamă 6:25
Cateodata simt nevoia sa-ti dau un carnetel sa le ti socoteala :)))
Si eu am fost pe acolo, minciuna
Ca "si tu ai fost pe acolo" nu demonstreaza nici o minciuna; demonstreaza doar ca ai fost pe acolo.
Totusi, poti detalia ce consideri tu ca ar fi neadevarat ...
Ce secrete? Prea multe povesti eu am făcut apicultura acum 40 de ani cu tatăl meu, acum este tehnologie dar nu se mai face miere ,prea multe povesti.Toata lumea știe clonării de mătci ,povesti prea multe.
Ok
Au rau de inaltime nu au trait la bloc.
MIHAI E ACTOR DESĂVÂRȘIT NU E APICULTOR RADU NU ÎL SCĂPA PE MIHAI CA VEI REGRETA UNUL CA EL SE NAȘTE LA 100 ANI MĂ AMUZA ARE STOFA DE ACTOR
Oameni buni nu bagați ultrabee in timpul culesurilor ca iese proba de laborator CMO in miere și e bâza!
Ce inseamna cmo in analiza mierii?
@@aurelpopescu1969 sună la un laborator și poate îti spun ce înseamna!
Spunei lui Grama ca mai bun decit Ultrabee nu au romanii.Spunei sa citeasca ce proteine contine Ultrabee.Daca nu intelege... traduce-i.
zici ca ai rezervat loc la primarie si nu te ai dus ca nu a meritat!!...in video cu legea apiculturii criticai aglomerarile!!!....daca ai rezervat si nu te ai dus...nu ai incurcat pa altu care nu a avut loc " de rezervarea ta?"
puteai sa faci 55 de re,ervari si efectiv te duci la a 56-a!!!
Ia-ti Carnica iese afara la racoare.Nu este pretentioasa la schimbari de temperaturi noapte ..ziua.
Radu, am facut un roi . Regina a inceput ponta. Cand m-am uitat atent, regina nu are aripi...S-o fi impetecheat in stup. Am legat subiectul de discutiacta cu Mihai Grama
Cre ca era sfant sa il fi lasat sa vorbeasca de loca
You
La păduche nu-i place la căldură! Da! Dar nici puietul nu viețuiește la 40 grade.
Asa este
La mine nu urca merea în cat ce-i de făcut Victor
Vorbești mult mai mult decat Mihai.
Nu recomand, nu sunt seriosi:
-intarzie comanda
-nu trimit tot ce ai comandat
-raspund foarte greu la telefon
NU RECOMAND
Lasa omul sa vorbeasca, sper sa te corectezi. An apicol bun.
Domnule Grama aveti grija de la bere si alcool creste burta binisor
:)))))) acum am inteles de ce eu sunt fara burta
O afirmație deplasata făcută de un om care după parearea mea nu a îmbrăcat costumul de apicultor
@@DeisisArt Domnule imi cer scuze, dar a fost o gluma
O gluma pe care D-nul Grama a gustat-o dvd nu. Credeti ca apicultorul are un costum anume in afara de masca?
@@mirceacalota3490 👍
Eu am auzit una mai tare:matca se duce la fiecare stup in parte și cheamă trântorii.🤣
:))))