ahhh ah eskiden donanımcı baba formunda küçük ama etkili bir toplulukla millete sistem toplar, teknolojik gelişmeleri takip ederdik. Hepsi amdciydi o dönemler amd bu kadar kaliteli değildi, şimdi diyorum ki adamlar çok haklıymış:D Ayhan hocam severek takip ediyorum seni, tüm donanımcıbaba ailesine de selamlar.
pluton delikanli olsaydı, etrafında asteroid birakmazdi. yorungesi delik desik olmus yol gecen hanina donmus. kalkmis gezegen oldugunu iddaa ediyor. pluton gezegenmis gibi davranarak takiye yapan bir asteroiddir. bir de kalplerle sempatik olmaya calisip kamuoyunda lobi yapmaya calisiyor. seni gezegen yaptirmayacagiz soguk p.c.
@@Suikastadam.q onlar yancı asteroidler kardeşim. ben onlara truva asteroidleri ismini uygun bulmuyorum. zafer algöz asteroidleri ismi daha bir yakışıyor.
8:00 Birkaç gün önce süpernova olmadan da kara deliğe dönüşen yıldız hakkında okumuştum, belki de bir zamanlar çift yıldız sistemi olmuş sonra yıldızlardan biri ölmüş ola bilir
@@tokatl1282 stephen hawking in kitabinda okumustum. evrenin ilk zamanlarinda bizim gunesimizin kutlesinden bile daha az kutlede kara delikler olusabilir yaziyordu.
Ayhan hocam iyi akşamlar, hocam hitabını hak ediyorsunuz, hem en zor konuları en basit şekilde anlattığınızdan dolayı, aynı zamanda da üniversite hocası olmanızdan dolayı, bu tarz videoların devamını sizden diliyoruz, inşallah bu kanal uzun süre yaşar, sizden yeni videolar bekliyoruz, tekrar iyi akşamlar.
@@8bitlikadam920 burdan çıkardığım sonuç şu. Aslı da Ayhan abi aşşçeşpub adlı bir wakandalı prof amiralin uşağı ve bi ara genetkik kulonlamayla Ayhan Tarakçıyı seven adamı oluştırmuş.
Hiç haberim yoktu iki üç hafta önce bir astronomi uygulamasında farkettim doğru düzgün türkçe kaynak bulamadım bu iyi oldu. Ne istesem çıkıyor ADAMSIN 👍
Hocam 9. Gezegenle ilgili Jüpiter'in güneşten uzaklaşma sürecinde Venüs ve dünyanın çarpışmasını 9 . Gezegenin kütleçekimi ile engellediği ve bunun sonucunda güneş sisteminden dışarı çıktığı ile ilgili bir hipotez vardı .
Plütonun diğer gezegenlerden küçük olduğu dibi spagetti canavarindanda küçüktür gezegenlikten çıkmasının bir diğer önemli nedenine kütlesinin spagetti canavarının domates sorunun kütlesinden az olmasıdır bunu bilmeyende ne bileyim yaani :)
evet hocam sizden, James web Teleskobu ile ilgili bir video bekliyorum, daha çok son haberler üzerine bir video bekliyorum, çünkü bu çok gecikti aslında fırlatılması gerekiyordu zannediyorum bir sene öncesine kadar fırlatılması gerekiyordu, gerçekten dediğiniz gibi bir an önce fırlat olsa da, biz evrenin sırlarını yavaş yavaş vakıf olsak, bu konuda gerçekten bir video bekliyorum öpüyorum sizi.
Ayhan Bey videolarınız severek takip ediyorum. Özellikle bilim, teknoloji ve uzay konularında daha nice video bekleriz.. Bir ufak eleştirim var: Kuiper kuşağına neden ısrarla "kupyer" (hatta sonlara doğru "küpyer"'e döndü) dediniz :) başka videolarınızda da böyle başka orjinal isimlendirmelerinize denk geldim :) Ne olursunuz doğru telaffuz edelim. İzleyenler yanlış öğrenmesinler.. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
Merhaba Video güzel hoş lâkin şuna '' Küp_Yer '' dememesek orjinal fonotiği ile seslendirsek ,mümkünse seslendirmeden orjinalini dinleyip ona göre ses versek. Biraz fazla kulak tırmalıyor çünkü. İyi yayınlar. ..
Güneş sisteminin çapı 1 ila 2 ışıkyılı arasındadır, yani 10 trilyon km uzaklığa kadar çevresinde dönen irili ufaklı gezegenler olabilir. Güneş sistemlerinde gezegenler düzenli bir yörünge sistemi icinde hareket ederler. Açıklamak gerekirse, bir gezegenin güneşten uzaklığı yaklaşık olarak kendinden önceki iki gezegenin Güneş'e uzaklıkları toplamı kadardır. (Mars ile Jüpiter arasında bir gezegen olmalı hipotezi de buradan çıktı, arada bir gezegen olmaması bu kuralı bozuyordu, ancak bir gezegenin parcaları olsn meteorlar ve cüce gezegenler keşfedildi). Bu nedenle 9. Gezegeni aramak için ilk bakacağımız mesafe Uranüs ve Neptün'ün Güneş'e uzaklıkları toplamı olan yaklaşık 7,5 milyar km ötesidir, orası değilse 12 milyar, değilse 19,5 milyar vs böyle gider birkaç trilyon km'ye kadar. Ama bu 9. gezegeni görmenin çok daha kolay bir metodu var. Bunun için Güneş'in yörünge düzlemine dik olarak yükselecek bir uydu göndermek. Bu uydu Hubble gibi bir teleskop taşıyacak ve en az birkaç milyar km yükselecek ve o noktadan Güneşin yörünge düzlemine bakacak . Toz bulutları ve Asteroit kuşakları arasındaki boşlukları görerek o bölgeleri tarayacak. Ne kadar yükselirse görme şansı o kadar kolay olacaktır. Ayrıca Güneş'ten uzaklaşınca Güneş'in salınımlarını daha iyi algılayacağı için Güneş cevresindeki kütleyi hesaplamak daha kolay olacak ve göremesek bile ne kadar gezegen olduğunu tahmin edebileceğiz.
Merhaba, Türkiye'nin uzay çalışmaları ve uydularını kendi uzay roketleri ile taşıyabilmesi üzerine çalışmalar yapan ve 2016 yılında kurulan Delta V Uzay Teknolojileri A.Ş. isimli bir firma var, bunun yaptığı roketler ile ilgili bir video hazırlar mısınız. Teşekkürler
Bu kutleçekim etkisi karanlık madde de olabilir. Eğer diğer cüce gezegenleri etkiliyorsa ve gozlemlenemiyorsa, benim aklıma direkt karanlık madde geliyor.
Ayhan Bey,katıl butonuyla size destek olmak niyetindeyim,fakat o ara işten çıkartıldım ve bunu hayata geçiremedim,fakat sonrasında "katılcılara" ayrı sıradan abonelere ayrı muamele yaptığınızı görünce "katılcı" olmadığıma sevindim,prensipte çok temel bir hata yaptığınızı düşünüyorum ve önceleri beni heyecana sevk eden video bildirimleriniz hiç etkilemez oldu,kendi özelimde yaptığınız uygulama beni hat safhada rahatsız etti,inanın sizi sıkı takip eden ve şahsınıza gıpta ile bakıp hayranlık besleyen birisiydim,ancak samimiyetiniz ve samimiyetimiz sarsıldı,üzülerek aboneliğinizden ayrılıyorum,bugüne kadarki bedavadan izlettirdiğiniz videolar için hakkınızı helal ediniz,emekleriniz için teşekkürler...
Ayrıca iddialara göre Dünya'nın şu anda var olabilmesinin sebebi de bu dokuzuncu gezegen. Neptun ve Jübiter'in Dünya'nın yörüngesini bozmasını ve başka gezegenlerle çarpışıp yok olmasını engellemiş olabileceği iddia ediliyor. Sanırım How the Universe Works 'ün bir bölümünde anlatılıyordu.
Hocam bu aralar M60T tanklarının modernize edilip M60TM modeline yükseltildiği söyleniyor. Tabi bizim basında da "Sadece Türkiyede var, Dünyada bir numarayız" falan gibi başlıklarla geçiyor. Bu konuda bizi aydınlatırmısınız? Nedir, ne değildir bu modernizasyon. Bu kadar önemli bir şey mi?
Evet, 2000 yılında yapıldı. Ama şu anki yeni nesil tank ve tank savaşı teknolojisinin gerisindeler. Türkiye coğrafyasına uygun tank satın alınmalı yada geliştirilmeli. Altay kesinlikle böyle bir tank değil. Zaten hala da seri üretim yok. Alman Leopard tankları Türkiye ve şehir savaşlarına uygun değil. Suriye'de bu ayan beyan görüldü. Keza Ukrayna'da da görüldü.
Bilinmeyen gezegene Planet X adının verilmesi aslında Plüton'a bir vefa :) Roma rakamında X on sayısıdır, yani varsa böyle bir gezegen onuncu gezegen olacaktır :)
Hiç merak etmeyin dediğiniz mevzuların çoğu hakkında şuan videonuz yok hocam kusura bakmayın ama gözümde sayılı youtburlardansini başarılarınız devamını dilerim.
Abi videoda sesin normalden fazla basslı çıkıyor, sesin kulaklarımı boğuyor. Sesi azaltınca gidiyor ama o zaman sesin duyulmuyor. Videonun bass ayarını düşür.
Voyager 1 bize kuiper kuşağı ile iç oort bulutu arasında bir boşluğun olduğunu gösterdi.Kuiper elemanlarını hizada tutan ve oort bulutundan ayıran bir kütle olması gerektiği ilk ozamanlar tartışılmaya başlandı.Satürnün halkalarına bakıldığında halkaları birbirinden ayıran ,çoban uydular denen yapıların olduğu biliniyor.Sednanın yörüngesini saymıyorum bile .. 9. gezgen kaçınılmaz olarak birgün keşfedilicek
😂😂😂 Plüton olayı çok güzeldi hocam elinize ağzınıza sağlık bu arada sizden ufak bir ricam olacak eski intro müziğini daha çok seviyordum arada onu koyabilirseniz çok mutlu olurum saygılar
Arkadaşlar RUclips sapıtmış durumda. Yorumlarınızı göremiyorsanız silindiğinden değil teknik bir sorun var. haberiniz olsun.
Benim yorum yok
Abi contact , interstellar, arrival tarzı filmleri öneriyordun tekrar yaparmısın
Abi tişörtün çohhh güzeeeeel
Ayhan hocam b52 videosu istiyoruz
Ayhan Tarakcı Ayhan bey Nükleer Uçak Programı Convair X-6 Hakkında video gelecek mi ?
Cem Yılmaz'ın dediği gibi, sen binlerce yıl yörüngede dön, kahverengi takım elbiseli bir adam pluto gezegen değil desin :d
Ne gülmüştüm ona yaa..
😂😂😂
E ben dönüyorum yıllardır yörüngede ?..
Sen de dön sen de ama açıktan..☺️☺️
@@barisoska Bende çok gülmüştüm, çoğu skeçini de izledim :D
@@mehmetyldz2523 O'nu kesin Satürn gaza getirmiş.
9.gezegen değilde 10.gezegen olsaydı "PLANET X" ismi daha çok uyardı ama yapıcak bir şey yok :D
pluton gezegenken atmışlardı o adı
@berkush güzel sallamıssında oradaki x roma rakamı degil bilinmeyen
Ahmet KARACA ozaman “9s plus” olsun adı
PLANET IX olabilirmiş aslında
ahhh ah eskiden donanımcı baba formunda küçük ama etkili bir toplulukla millete sistem toplar, teknolojik gelişmeleri takip ederdik. Hepsi amdciydi o dönemler amd bu kadar kaliteli değildi, şimdi diyorum ki adamlar çok haklıymış:D Ayhan hocam severek takip ediyorum seni, tüm donanımcıbaba ailesine de selamlar.
amd hala kaliteli değil.. forza intel
Plüto için diyebileceğim tek söz var; "Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin"
plütona yapılan bu haksızlığa karşı birleşmeliyiz Ayhan çok ayıp ettiler
pluton delikanli olsaydı, etrafında asteroid birakmazdi. yorungesi delik desik olmus yol gecen hanina donmus. kalkmis gezegen oldugunu iddaa ediyor.
pluton gezegenmis gibi davranarak takiye yapan bir asteroiddir. bir de kalplerle sempatik olmaya calisip kamuoyunda lobi yapmaya calisiyor. seni gezegen yaptirmayacagiz soguk p.c.
Plüton: ee biz boşuna mı burdayız babayiğit
@@emreparlayan9987 Jüpiter'in yörüngesinde ki Truva astreoitleri nedir peki o zaman jüpiterde gezegen değil kardeşim ayağını denk al oglim
@@Suikastadam.q onlar yancı asteroidler kardeşim. ben onlara truva asteroidleri ismini uygun bulmuyorum. zafer algöz asteroidleri ismi daha bir yakışıyor.
Plüton tekrar gezegen oldu
2:12 - 2:30
Duygularımıza tercüman oldun hocam 😆😆😅
2:12 yemin ediyorum Plütonun gezegen olmadığını öğrendiğim zaman aynı tepkiyi vermiştim :D
2:30 daki oyunculuk efsaneydi hocam
Beton yetmez hocam
mddfskfsf tek yorumun bu olması :v
@@emrecanarduc4378 XD
Ayhan abinin yorumu beğenmesi peki 😂😂
8:00 Birkaç gün önce süpernova olmadan da kara deliğe dönüşen yıldız hakkında okumuştum, belki de bir zamanlar çift yıldız sistemi olmuş sonra yıldızlardan biri ölmüş ola bilir
Aga süpernova olmadan patlama olabilir küçük yıldız bu şekilde patlar ama küçük yıldızlar patlayınca sadece Beyaz cüce oluşur karadelik oluşmaz
@@tokatl1282 stephen hawking in kitabinda okumustum. evrenin ilk zamanlarinda bizim gunesimizin kutlesinden bile daha az kutlede kara delikler olusabilir yaziyordu.
bunlar herhangi bir supernova patlamasiyla olusan kara deliklerde degil
dostum çift yıldızlı sistemde biri pulsara dönüşüyor diye biliyorum pulsarın da yaydı radyasyon ve x ışınları bizim sistemimizide alt üst ederdi bence
Sonunda beklenilen video geldi ellerine sağlık kral, 6. Hudut Tugayından selamlar
Hayırlı görevler kardeşim..
Hayırlı görevler abi
Ayhan hocam iyi akşamlar, hocam hitabını hak ediyorsunuz, hem en zor konuları en basit şekilde anlattığınızdan dolayı, aynı zamanda da üniversite hocası olmanızdan dolayı, bu tarz videoların devamını sizden diliyoruz, inşallah bu kanal uzun süre yaşar, sizden yeni videolar bekliyoruz, tekrar iyi akşamlar.
Ellerine sağlık Ayhan abim
Sen kimsin Ayhan abinin kendisimisin klonumusn nesin sen
🤔🤔🤔
tarikat mısınız lan siz
@@8bitlikadam920 burdan çıkardığım sonuç şu. Aslı da Ayhan abi aşşçeşpub adlı bir wakandalı prof amiralin uşağı ve bi ara genetkik kulonlamayla Ayhan Tarakçıyı seven adamı oluştırmuş.
Ellerine sağlık Ayhan Tarakçıyı Seven Adam
PLUTON ADAMDIR LAN!
@skyt7rk KANITLA! NERDEN BİLİYORSUN!
@skyt7rk Savunmadım !!! Çıkar göster !
@skyt7rk makckksnfn
Yorumları kahkaha atarak okuyorum mdbddkdhsldjdldndl
@skyt7rk turcoman balll
Iyi yayınlar Ayhan Bey. Bilgi için teşekkürler.
Ayhan bey iyi yayınlar.
En sevdiğim Bilgi kanalısın abim. Samimi ortamın ve samimi anlatımınla öğrenim bozukluğu olan ben bile öğreniyorum.
Seviliyorsun Hocam ❤️
Hiç haberim yoktu iki üç hafta önce bir astronomi uygulamasında farkettim doğru düzgün türkçe kaynak bulamadım bu iyi oldu. Ne istesem çıkıyor ADAMSIN 👍
Usta her şey çok güzel ama bu tür videolar da daha çok konu içeriğine uygun görüntüler görmek istiyoruz sen kendini çok çekiyorsun
Üstad bir merakım var , gezegenlerin yörüngeleri neye göre yatay neye göre dikey ?
Beklediğim video geldi çok şükür
çok teşekkür ederim Ayhan Abi
Hocam 9. Gezegenle ilgili Jüpiter'in güneşten uzaklaşma sürecinde Venüs ve dünyanın çarpışmasını 9 . Gezegenin kütleçekimi ile engellediği ve bunun sonucunda güneş sisteminden dışarı çıktığı ile ilgili bir hipotez vardı .
Ayhan Tarakçı ile bu sefer aynı görüşteyim ve bu benı çok mutlu etti.
ellerinize saglik ayhan hocam tamda boyle bir video istiyodum iyi oldu likemi attim başarilarinizin devamini dilerim
Plüton a ırkçılık yapmışlar abi, tüm gezeğenler özgürdür, isteyen istediğini yapar, lütfen saygı gösterin ve adamın statüsünü geri verin
Plütonun diğer gezegenlerden küçük olduğu dibi spagetti canavarindanda küçüktür gezegenlikten çıkmasının bir diğer önemli nedenine kütlesinin spagetti canavarının domates sorunun kütlesinden az olmasıdır bunu bilmeyende ne bileyim yaani :)
Hocam bu seriye devam et, gerçekten çok ilgi çekici bir konu
sonunda istedigim konu geldi, sagolasin Ayhan abim
evet hocam sizden, James web Teleskobu ile ilgili bir video bekliyorum, daha çok son haberler üzerine bir video bekliyorum, çünkü bu çok gecikti aslında fırlatılması gerekiyordu zannediyorum bir sene öncesine kadar fırlatılması gerekiyordu, gerçekten dediğiniz gibi bir an önce fırlat olsa da, biz evrenin sırlarını yavaş yavaş vakıf olsak, bu konuda gerçekten bir video bekliyorum öpüyorum sizi.
Ayhan Bey videolarınız severek takip ediyorum. Özellikle bilim, teknoloji ve uzay konularında daha nice video bekleriz..
Bir ufak eleştirim var: Kuiper kuşağına neden ısrarla "kupyer" (hatta sonlara doğru "küpyer"'e döndü) dediniz :) başka videolarınızda da böyle başka orjinal isimlendirmelerinize denk geldim :) Ne olursunuz doğru telaffuz edelim. İzleyenler yanlış öğrenmesinler..
Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
İzleyerek seviyoruz hocam
Merhaba Video güzel hoş lâkin şuna '' Küp_Yer '' dememesek orjinal fonotiği ile seslendirsek ,mümkünse seslendirmeden orjinalini dinleyip ona göre ses versek. Biraz fazla kulak tırmalıyor çünkü. İyi yayınlar. ..
Güneş sisteminin çapı 1 ila 2 ışıkyılı arasındadır, yani 10 trilyon km uzaklığa kadar çevresinde dönen irili ufaklı gezegenler olabilir. Güneş sistemlerinde gezegenler düzenli bir yörünge sistemi icinde hareket ederler. Açıklamak gerekirse, bir gezegenin güneşten uzaklığı yaklaşık olarak kendinden önceki iki gezegenin Güneş'e uzaklıkları toplamı kadardır. (Mars ile Jüpiter arasında bir gezegen olmalı hipotezi de buradan çıktı, arada bir gezegen olmaması bu kuralı bozuyordu, ancak bir gezegenin parcaları olsn meteorlar ve cüce gezegenler keşfedildi). Bu nedenle 9. Gezegeni aramak için ilk bakacağımız mesafe
Uranüs ve Neptün'ün Güneş'e uzaklıkları toplamı olan yaklaşık 7,5 milyar km ötesidir, orası değilse 12 milyar, değilse 19,5 milyar vs böyle gider birkaç trilyon km'ye kadar.
Ama bu 9. gezegeni görmenin çok daha kolay bir metodu var. Bunun için Güneş'in yörünge düzlemine dik olarak yükselecek bir uydu göndermek. Bu uydu Hubble gibi bir teleskop taşıyacak ve en az birkaç milyar km yükselecek ve o noktadan Güneşin yörünge düzlemine bakacak . Toz bulutları ve Asteroit kuşakları arasındaki boşlukları görerek o bölgeleri tarayacak. Ne kadar yükselirse görme şansı o kadar kolay olacaktır. Ayrıca Güneş'ten uzaklaşınca Güneş'in salınımlarını daha iyi algılayacağı için Güneş cevresindeki kütleyi hesaplamak daha kolay olacak ve göremesek bile ne kadar gezegen olduğunu tahmin edebileceğiz.
00:42 video neden az izlendiği belli oldu
2.27 de Ayhan hocayı böyle hiç görmediniz 🤣🤣kral 👑 adam ya
Yine mükemmel bi video olmuş. Umarım bu tarz konularda daha çok video gelir.
Çok güzel video olmuş Ayhan hocam ellerine sağlık
Ayhan abi neden kuiper kuşağındaki materyaller birleşip bir gezegen oluşturmuyor. Veya buna engel olan şey ne?
Uzay ve evren hakkında videolar devam etsin lütfen. 😊
Acaba neden voyager 1 gibi bir uzay aracı/uydu yapıp oraya göndermiyorlar bu sekilde 9. Bir gezegen olup olmadigini ogrenebilirdik 🙂🙂
Çok teşekkürler ayhan hocam
Mitsubishi A6M
ya da Mistubishi Zero yu incelermisin? Bu arada baştaki cosplay'in çok iyidi gül gül öldüm :D
Çok güzel bilgi verdiniz ellerine emeğine sağlık 👍👍 video çok güzel olmuş
Ayhan bey Nükleer Uçak programı Convair X-6 hakkında video hazırlayacak mısınız?
2:28 FASFGAHAFS HARİKASINIZ HOCAM
Emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım.
Merhaba, Türkiye'nin uzay çalışmaları ve uydularını kendi uzay roketleri ile taşıyabilmesi üzerine çalışmalar yapan ve 2016 yılında kurulan Delta V Uzay Teknolojileri A.Ş. isimli bir firma var, bunun yaptığı roketler ile ilgili bir video hazırlar mısınız. Teşekkürler
merkür içinde aynı şey söylenirmiş ta ki izafiyet teorisi çıkana kadar belkide henüz keşfetmediğimiz farklı bir mekanik söz konusudur.
gene güzel video olmuş Ayhan abim
reiiiisssssss video atmış be
Emeğinize sağlık.
İyi çalışmalar..
Müthiş bir video. Ayhan abi videoların çok güzel ben Azerbaycan izliyorum. Selamlar
Bu kutleçekim etkisi karanlık madde de olabilir. Eğer diğer cüce gezegenleri etkiliyorsa ve gozlemlenemiyorsa, benim aklıma direkt karanlık madde geliyor.
Ayhan abi bilim hakkında araştırma yapabileceğimiz kaynakları derleyebilir misin ? ❤
Marduk gezegeni var sanıyordum ama yine de izledim. Bağışla usta..
Ayhan Bey,katıl butonuyla size destek olmak niyetindeyim,fakat o ara işten çıkartıldım ve bunu hayata geçiremedim,fakat sonrasında "katılcılara" ayrı sıradan abonelere ayrı muamele yaptığınızı görünce "katılcı" olmadığıma sevindim,prensipte çok temel bir hata yaptığınızı düşünüyorum ve önceleri beni heyecana sevk eden video bildirimleriniz hiç etkilemez oldu,kendi özelimde yaptığınız uygulama beni hat safhada rahatsız etti,inanın sizi sıkı takip eden ve şahsınıza gıpta ile bakıp hayranlık besleyen birisiydim,ancak samimiyetiniz ve samimiyetimiz sarsıldı,üzülerek aboneliğinizden ayrılıyorum,bugüne kadarki bedavadan izlettirdiğiniz videolar için hakkınızı helal ediniz,emekleriniz için teşekkürler...
Ayrıca iddialara göre Dünya'nın şu anda var olabilmesinin sebebi de bu dokuzuncu gezegen. Neptun ve Jübiter'in Dünya'nın yörüngesini bozmasını ve başka gezegenlerle çarpışıp yok olmasını engellemiş olabileceği iddia ediliyor. Sanırım How the Universe Works 'ün bir bölümünde anlatılıyordu.
Videolarını izlerken her seferinde arkada değişen kitap ilgimi çekiyor videoyu değil kitabı izliyorum. :)
Ayhan abi nolur gor yorumumu ve cevap ver sence leopard mi yoksa armata t14 mu?
Leopard 2. Çünkü t14 sahaya hiç çıkmadı. Ben olsam maceraya değil kalitelisini ispatlamış çözümü kullanırım.
Ayhan abi bi ara kafandan bi gezegen sallayıp video yaparmısın inanıcağıma eminim ama bakalım :)
🤣 buraya da saçmaılık karışmasın
Hocam bu aralar M60T tanklarının modernize edilip M60TM modeline yükseltildiği söyleniyor. Tabi bizim basında da "Sadece Türkiyede var, Dünyada bir numarayız" falan gibi başlıklarla geçiyor. Bu konuda bizi aydınlatırmısınız? Nedir, ne değildir bu modernizasyon. Bu kadar önemli bir şey mi?
Evet, 2000 yılında yapıldı. Ama şu anki yeni nesil tank ve tank savaşı teknolojisinin gerisindeler. Türkiye coğrafyasına uygun tank satın alınmalı yada geliştirilmeli. Altay kesinlikle böyle bir tank değil. Zaten hala da seri üretim yok. Alman Leopard tankları Türkiye ve şehir savaşlarına uygun değil. Suriye'de bu ayan beyan görüldü. Keza Ukrayna'da da görüldü.
Yardıııır ayhann
Mardukçular ya da nibirucular izlemesin..)))))))))))))).....süpersin hocam..
İlk bir kaç bininci müdavimdim. 400k yaklaşmış. Maşallah Ayhan Bey... hepside like lı...:)
Bilinmeyen gezegene Planet X adının verilmesi aslında Plüton'a bir vefa :) Roma rakamında X on sayısıdır, yani varsa böyle bir gezegen onuncu gezegen olacaktır :)
Hocam valla hem çok sevdim hem devasa merak ettim. Şu tişörtü bı fotosunu psylaşsana lütfen 🙄🙄🙄🥳
Abi senin saçma sapan komplo teorilerine aldırmadan saf bilim yapmanı çok seviyorum.
Hiç merak etmeyin dediğiniz mevzuların çoğu hakkında şuan videonuz yok hocam kusura bakmayın ama gözümde sayılı youtburlardansini başarılarınız devamını dilerim.
Ayhan hocam bide yılanlar lailgili bir video çok sağol un
Plüton üzerimdeki kalbe benzetilen açık renkli kısmın walt disney karakteri pluto ya benzemesi konusunda ne düşünüyorsun?
Təşəkkürlər
Abi videoda sesin normalden fazla basslı çıkıyor, sesin kulaklarımı boğuyor. Sesi azaltınca gidiyor ama o zaman sesin duyulmuyor. Videonun bass ayarını düşür.
Abi kolimatör nişangah ve dürbünlerin tarihi hakkında video yapar mısın?
Elinize Sağlık :D
Emegine saglik hocam
Kitap önerileri çok hoş :D
Abi sıkılıyordum iyi denk geldin
cüce gezengenler ile ilgili video gelsin mi abi
Hocam kitap tavsiyeleri ile ilgili bir video çeker misiniz?
Yörün gesi hesaplana biliyormu bu gezegenin ?
Voyager 1 bize kuiper kuşağı ile iç oort bulutu arasında bir boşluğun olduğunu gösterdi.Kuiper elemanlarını hizada tutan ve oort bulutundan ayıran bir kütle olması gerektiği ilk ozamanlar tartışılmaya başlandı.Satürnün halkalarına bakıldığında halkaları birbirinden ayıran ,çoban uydular denen yapıların olduğu biliniyor.Sednanın yörüngesini saymıyorum bile .. 9. gezgen kaçınılmaz olarak birgün keşfedilicek
James webb teleskobu ile ilgili guncel bi video guzel olur ayhan bey
Eline emeğine sağlık hocam
Astronomi videolarını çok seviyorum devamını bekliyorumm
Supermarine Spitfire avcı uçağı gelecek mi abi?
😂😂😂 Plüton olayı çok güzeldi hocam elinize ağzınıza sağlık bu arada sizden ufak bir ricam olacak eski intro müziğini daha çok seviyordum arada onu koyabilirseniz çok mutlu olurum saygılar
nibiru ile ilgili videolar var onlara ne diyorsunuz hocam?
Bawka kac kac iwik yili uzaklikda qalaksilerde bir hayli gezegen buluyorlar, bizim qalakside bawka gezegen bulamiyorlar. Cok mantiksiz
birçoğu bilimsellik adına "uydurulan" masallar
Astronomi alanında türkiyede net bir numarasın abi
Kitap tavsiyeleri istiyoruz hocam.
Junkers Ju 287 ile ilgili bir video gelirmi Ayhan bey
Yaşlanmışsın reis
Belki de karanlık madde yıldızıdır.
Ayhan Hocam Şu F16 XL DELTA KANAT model hakkında bi video bekliyoruz senden
Ayhan bey orda kara cüce olma ihtimali var mı?
Kupier mi kuiper mi?
İyi de anlamadığım şey Marduk Niburu denilen gezegen zaten o 9. Gezegen değil mi? Nasıl kapsama alanının dışında oluyor? Direk o zaten
Ayhan Abi 99 depremi hakkında video çeker misin havadaki ışık Ayın kırmızı oluşu hakkında