Respect ,George pentru chestia cu apa de puț! Resursele naturale,Nu Sunt bun propriu! moștenit cu Certificat de Proprietate.))! Nu putem fi egoiști cu generațiile viitoare... Excelent clip!
Adauga un robinet de inchidere pe conducta comunicanta. Este util in cazul in care ai de lucru cu doar unul din rezervoare deoarece poti sa folosesti in continuare rezervorul care nu necesita reparatii. De asemenea util este sa ai acces de la suprafata la acel robinet. Se poate rezolva electric. Sau mecanic - cu o parghie "smart made" cu manevrare de la nivelul solului / gradinii. La adancimea gropii eu nu prefer acoperire cu pamant, ci crearea unei camere cu pereti si plafon betonate si izolate simplu cu polistiren. Va fi la fel de bine din punct de vedere izolatie termica si de nepretuit in cazul unei reparatii. Multe succese, apreciez foarte mult eforturile tale pentru informatie si mai ales pentru sustenabilitate!
Mult succes și multă sănătate. Nu te stresa prea tare. Totul se va rezolva în timp. Am urmărit fiecare episod. Este o casă inteligenta și va deveni și mai frumoasă când va fi finalizata. Spor la treaba și la bani.
Salut George. In calitate de absolvent al Facultatii de Hidrotehnica si doctor in domeniul geotehnica si fundatii nu iti recomand sa folosesti apa din acviferul de la 40m pentru a unda gradina de zarzavaturi. Apa respectiva este destul de poluata si pe urma toti "gargaunii" din ea ajung in legume. Iti recomand sa faci (in cazul in care nu ai facut deja) o analiza calitativa a apei respective.
S-a dat si el in spectacol ca a terminat o facultate se exprima cu ''gargauni'' din aceasta exprimare, ne dam si noi seama ca ar vrea sa spuna ceva dar inca nu este pregatit ..
Ideea este buna dar cam scump. Si eu am o fosa septica de 9 metri cubi pe care nu am apucat sa o folosesc deoarece a fost bagata canalizare in zona. Si la fel am bagat apa de ploaie in fosa si mai departe la canalizare cand se umple. Este foarte util daca ai mult de udat si mai ales daca apa de la retea nu este suficienta. Dar poate fi facuta cu bani mai putini
7:48, e o diferenta intre apa epurata si apa tratata. La fel si la statie de epurare si de tratare. Scriu asta pentru ca celalalt domn pare ca stie ceva despre apa dar a cam dat=o in bara aici. Asadar, statia de epurare epureaza apa uzata din canalizare si o da inapoi in mediul natural (un rau de exemplu), pe cand statia de tratare ia apa dintr-un lac sau izvor subteran si o face potabila pentru populatie.
E foarte bine ca ai activat comentarile domnul George ca asa ne putem da si noi seama ce nivel jos de gandire au oamenii din jurul nostru in proportie sa zic de 80 % !
Bun si pe la urma cu ce filtreaza aceasta apa de ploaie pentru ca apa cand scurge in rezervoare de pe acoperis mai aduna si frunze prafuri si mizerii depinde de zona si daca nu este filtrata apa dupa un tim in rezervoare apare un namol pe fund ce tot se aduna si nu doar fura din capacitatea rezervorului ci si poate strica pompa cu care este evacuata apa respectiva
One more thing, ai putea sa folosesti apa de ploaia sau din put, care am inteles ca nu e potabila, la toaleta, astfel salvezi apa potabila pentru bucatarie si spalat pe maini :)
N-am inteles raspunsul tau George. Mi se pare o idee super buna si chiar cred ca ar merita costul unei tevi in plus pana la toaletele din casa. Chiar zilele trecute ascultam un podcast (podbay.fm/show/1242486356/e/1501262418?autostart=1) si spuneau ca in America de exemplu in medie o gospodarie foloseste 70l de apa pe zi numai pentru tras apa.
Frumos ce va faceți acolo, dar am o rugăminte, cine treb sa suporte cheltuielile ptr racordarea la canalizare, pana la limita proprietăți,? Va multumesc
Sincer ,aceste case fac bani pentru firmele care le construiesc.O asa investitie se amortizeaza in 100 de ani,timp in care tehnologia domnule Buhnici evolueaza:D
Sa nu ti cumperi telefon mobil pentru ca la anul tehnologia evolueaza si o sa fie depasit, plus ca nu ti scoti investitia. Nu are sens ce spui, tehnologia evolueaza constant, daca e sa fie asta un factor nu mi mai cumpar nimic pentru ca maine se face altceva mai bun.
Razvan Popa ,evoluează tehnologia dar o casa nu costa cât un telefon și deocamdată tehnologia verde nu este atât de economicos ținând cont de recuperarea investiției. Cred ca domnul Buhnici ar fi fost mai în economie pe construcția clasica
Ideea cu rezervorul de apa e buna, costul nu o justifica insa. Iti dai seama ca multe din extraoptiunile pe care le adaugi la casa asta sunt cu titlul "protectia mediului". Multe dintre ele nu vor apuca sa-si rentabilizeze investitia pana cand vor capitula. O casa prietena cu mediul e costisitoare la buzunar si nejustificata financiar pentru un muritor. Efortul tau e picatura in ocean in ceea ce priveste protectia mediului. Apreciez efortul si dorinta de a demonstra cum se poate realiza o casa la urmatorul nivel. Ca demo tehnologic, jos palaria !
Nici macar de protectia mediului nu se poate vorbi, pai cata motorina sa ars pentru sapare ? dar pentru transortul si fabricarea rezervoarelor cat sa poluat ? Si sa nu uitam peste 50 de ani cand vor fi casate unde vor ajunge ? Nu cred ca sunt biodegradabile.
+Narcis nu le casez. Vor tine spre 100 de ani. Indiferent de anotimp, secetă sau orice eu am o rezervă de apă. Ce faci dacă rămâi fără în caz de calamitate, război etx
Treaba asta o vor face si fermierii la un moment dat. Asa cum s-a vrut sa se faca acel canal Dunare-Marea Neagra, ar putea fi facut unul subteran care sa se umple iarna si sa fie folosita apa in perioadele de seceta si la cum se prezinta situatia, vor aparea astfel de "instalatii" si la nivel industrial.
Apa din puț este dură din cauza solului si lasă urme pe masină după clătire pe când cea de ploaie nu lasă pete vopseaua are luciu iar urâtul grădini se face foarte ok din puț la 40m nu se termina apa cheltuială mare pentru nimic.
Plus creste si traficul pt ca mai intri sa vezi ce sa mai comentat dovada cele 43.000 vizionari in numai 2 zile ... asa fara comentari vezi o data clipul si adio, iar pe blog e prea dificil de comentat nu fuctioneaza in timp real.
@@luceafarbland91 s-au mai si scumpit, intre timp, destul de mult, urmaresc si pietele metalelor (pe langa cele ale perechilor valutare si altele) si au crescut alarmant de mult.
Niste legaruri cu plabanda zincata pentru ancorarea bazinelor si era perfect. Sau macar un dren. Daca ploua mult cum ziceti si se imbiba pamantul cu apa este posibil sa se produca efectul de balon si se vor rupe cuplarile, posibil sa l scoata si afara. La asa investitie, pentru siguranță, mai merita o investitie de cateva sute. Si este foarte indicat sa se construiasca peste ele, mai ales ca sunt 1.2 m pamant compactat. Este indicata tit o placa beton usor 😉
De ce vrea sorb in fiecare rezervor? Daca cele doua rezervoare comunica intre ele, nu se poate trage apa doar din unul si sa se golească la același nivel ambele?
Personal apreciez ce ai facut desi sincer nu inteleg complet de ce ai avut nevoie de rezervoarele acestea. Ai putul din care poti scoate oricand apa pentru a folosi la udat si spalat masina, trotuare. Eu folosesc de 6 ani un put la 30 de metri si desi am avut in cap sa colectez si eu apa de ploaie, totusi nu i-am vazut rostul, pentru ca indiferent de cat de secetoase au fost verile, nu am avut nicio problema. O vad mai mult o solutie la casele unde nu exista put, ci doar apa stradala. Pana la urma fiecare face cum crede el, de asta sunt mereu case unice:).
Nui asa de mult 10.000litri. Eu am vazut alta varianta cu oale de beton de un metru innaltime si la 5 6 metrii largime pui vreo 4 5 oale intro groapa si e simplu. Acum nu stiu exact costurile.
Am bazin la tara de 10mii de litri unde stochez apa de ploaie care o folosesc la baie bucatarie si masina de spalat, am facut bazin de ciment pentru ca nu am apa pentru fantana
Salut. Este o casa eco. Dc se spune ca e toxica vata baxaltica si periculosa pt om. Si ca an unele tari este interzisa fabricarea ei. Deci concluzie este toxica ori nu.
Ce indicator de nivel vei folosi? Later Edit. Am o cabana la munte si folosesc o solutie identica de captare/stocare apei de ploaie (am ales-o din necesitate pentru ca nu am acces la nici o sursa de apa, zona fiind foarte saraca dpdv al panzei freatice). Chiar ma intrebam cum si unde ai gasit rezervor de 5000 litri la 2000 lei?! Eu am doua (unul principal de 3000 l si unul de decantare de 500 l) si m-a costat mult mai mult.
Salutare. Imi poate cineva oferi un link unde as gasi un astfel de vas la 2000 ron ? Am cautat si am cerut oferte si pentru 5000 L am primit preturi in jur de 4000 Ron. Stiu ca in mod normal iese mai ieftin cu un camin facut din beton, dar ma scutesc de meseriasii din ziua de azi , prefer sa am ceva gata facut .
Eu zic ca te complici degeaba , nu o sa folosesti asa multa apa menajera si ar fi fost indeajuns doar din put, plus ca am dubii la calitatea apei de ploaie care aproape sigur va fi destul de murdara
+bitch slap Apreciez fiecare comentariu. Pic de invidie aici. După o sâmbătă trezit la 6 după 5 ore de somn, cu capul în soare îmi iau lecții de viață pentru un calcul greșit. Multumesc frumos
Ce fel de pompa ai bagat in put? Am facut si eu unul am dat de apa la 12 m adancime nu stiu exact ce pompa sa folosesc ( avand in vedere ca nu am curent la cabanuta)...mersi
Sigur te-a costat doar 2000 ron un rezervor? La romstal cel de 3000l costa 3400 ron. Preturile spuse de tine nu sunt realiste pentru ca nu se gasesc in piata. Caut de aproape 1 luna asa ceva si pretul cel mai ieftin gasit e aproape 4300 lei-volum 5mc.
De ce nu ai ales să forezi pentru apă potabilă bună până la 100m și ai ales-o pe cea publică? Nu știu cum e apa în Corbeanca, însă eu locuiesc într-o localitate vecină și apa publică este slab calitativă, nu o folosim pentru băut. Later edit: am văzut ulterior într-un alt clip că ai specificat că apa potabilă se afla la 300m. Într-adevăr prea scump...
nu sunt urmaritor prea entuziast, dar poate invatam si noi niste mate intre timp, 5*4*3 „e” 60 bre, asta chiar e matematica simpla, sau cred ca au inceput sa conteze doar nr de urmaritori si mai putin exactitatea informatiilor, pe stilu' putin dar bun sau mult si prost. Imi cer scuze pentru cei care se simt ofensati
A explicat george clar va capta apa de ploaie si o va folosi in scop menajer ca sa nu uzeze apa potabila e o chestie ecologica in primul rand e alegerea lui eu o inteleg !!!
Aici se aduna multi "esperti" si "intelijenti" care probail nu stiu nici macar in ce directie se strange un surub :) . Eu cred ca sunt mai de apreciat sugestii de gen: " ar fi mai bine asa". Daca omu asa vrea sa isi faca, e casa lui; el va locui in ea si va beneficia dupa urma proiectului pe cand "postacii" vor invidia mai departe pe altii.
N-ai cu cine. Nivelul de rezonament în România este același ca și acum 50 de ani. Am evoluat pe alocuri din punct de vedere tehnologic datorită Europei și normelor impuse de aceasta, altfel eram încă la Dacia 1310 la București și caleașcă cu măgar în provincie.
Daca ai put, ce-ti trebe apa de ploaie? Nu pompezi din put, pompezi din bazin. Chiar merita? Teren blocat, bani ingropati, trasee tevi, cabluri, complicatenie putin rentabila. Parerea mea. Acum, dupa 4 ani, zi-ne daca a meritat. Sincer! Multumesc!
Da, intradevar este treba de bun simt cu apa de pe acoperis care vine colectata! Nu cunosc pe cineva in Germania care nu are asemenea rezervoare. Apa potabila este si aici scumpa si nu se merita sa o versi pe plante. In afara de asta sisteleme de reciclare a apei sunt creata sa aiba un oarecare circuit al apei care este in mare parte inchis iar daca eu scot apa din acest sistem, acesta este dezechilibrat. Este o mare problema pentru instalatiile de purificare a apei in care s-au bagat o gramada de bani si de ex. din 5 statii construite (finantate) sa pui in uz doar 2 sau 3 din lista apei. Cineva trebuie sa plateasca si cele 2-3 care stau pe bara!
Sincer nu inteleg efortul, ce rost are toata investitia si oboseala. Sa explic ce am inteles eu. Apa de pe casa se scurge prin burlane si tevi in acele rezorvoare care sunt in pamant. De acord ca alge nu se fac ca nu patrund razele Soarelui si ca temperatura este constanta si mai scazuta. Dupa ce rezervoarele au apa si vine seceta, folosesti o pompa ca sa tragi apa din butoaie la suprafata pentru a uda gradina, deci consumi acel curent pentru a trage apa. Intrebarea este, de ce tot efortul daca poti folosi un hidrofor care trage apa din acel put de 40m deja sapat cu aceeasi energie? In putul facut la 40m este apa suficienta sa uzi gradina cand vrei tu, si nu folosesti apa potabila. Daca montai cumva niste butoaie negre la nivelul dintre etaje in care sa colectezi apa care mai apoi tot prin cadere sa uzi gradina poate era o inventie buna, dar ceea ce ai facut acolo este doar abureala comerciala. Omul a vandut, tu ai cumparat, si traiesti si cu impresia fericita ca ai facut cine stie ce economie. Si crede-ma caci daca scoti apa din put cu un hidrofor care are puterea de 1KWh cu debit de 1" te costa cam 60 de bani pe ora pentru a scoate cam 4mc de apa pentru gradina, ieftin, economic, si protejezi reteaua comunei fara probleme.
1. A făcut o investiție care se amortizează singură fără niciun efort. 2. S-au inventat energiile sustenabile cum ar fi energia fotovoltaică, altă investiție inteligentă după părerea mea. Deci cheltuială 0 ca să scoată apa din acele bazine cu un hidrofor sau pompă de apă submersibilă. O instalație fotovoltaică făcută inteligent cu un acumulator corespunzător, iarăși va dura în timp. 3. Fântânile/puțurile sunt predispuse să sece. Nu trăim pe Marte, toată lumea a văzut sau a auzit măcar de un vecin care a rămas fără apă în fântână datorită secetei.
Advice Media eu nu am vazut produsul in oferta romstal online. Dar am gasit asta, care pare acelasi produs doar ca nu e dublu ci de peste 4 ori mai mult!: www.hornbach.ro/shop/Rezervor-de-apa-Valrom-subteran-vertical-cilindric-5000-litri/5985778/produs.html
Respect ,George pentru chestia cu apa de puț!
Resursele naturale,Nu Sunt bun propriu! moștenit cu Certificat de Proprietate.))!
Nu putem fi egoiști cu generațiile viitoare...
Excelent clip!
Corect ! Ca în România ! Probleme frecvente ... Spor la treabă și mulțumesc pt postările și explicațiile date ! Salutări !
Tot respectul domnilor Romania aer nevoie de persoane ca voi doi mult succes in continuare George
Adauga un robinet de inchidere pe conducta comunicanta. Este util in cazul in care ai de lucru cu doar unul din rezervoare deoarece poti sa folosesti in continuare rezervorul care nu necesita reparatii. De asemenea util este sa ai acces de la suprafata la acel robinet. Se poate rezolva electric. Sau mecanic - cu o parghie "smart made" cu manevrare de la nivelul solului / gradinii.
La adancimea gropii eu nu prefer acoperire cu pamant, ci crearea unei camere cu pereti si plafon betonate si izolate simplu cu polistiren. Va fi la fel de bine din punct de vedere izolatie termica si de nepretuit in cazul unei reparatii.
Multe succese, apreciez foarte mult eforturile tale pentru informatie si mai ales pentru sustenabilitate!
Mult succes și multă sănătate. Nu te stresa prea tare. Totul se va rezolva în timp. Am urmărit fiecare episod. Este o casă inteligenta și va deveni și mai frumoasă când va fi finalizata. Spor la treaba și la bani.
Salut George. In calitate de absolvent al Facultatii de Hidrotehnica si doctor in domeniul geotehnica si fundatii nu iti recomand sa folosesti apa din acviferul de la 40m pentru a unda gradina de zarzavaturi. Apa respectiva este destul de poluata si pe urma toti "gargaunii" din ea ajung in legume. Iti recomand sa faci (in cazul in care nu ai facut deja) o analiza calitativa a apei respective.
S-a dat si el in spectacol ca a terminat o facultate se exprima cu ''gargauni'' din aceasta exprimare, ne dam si noi seama ca ar vrea sa spuna ceva dar inca nu este pregatit ..
Dacă tu crezi că apa de ploaie este mai poluată decât cea din subsol, te sfătuiesc să mai absolvi o facultate, să fie în domeniu de această dată.
Ideea este buna dar cam scump. Si eu am o fosa septica de 9 metri cubi pe care nu am apucat sa o folosesc deoarece a fost bagata canalizare in zona. Si la fel am bagat apa de ploaie in fosa si mai departe la canalizare cand se umple. Este foarte util daca ai mult de udat si mai ales daca apa de la retea nu este suficienta. Dar poate fi facuta cu bani mai putini
7:48, e o diferenta intre apa epurata si apa tratata. La fel si la statie de epurare si de tratare. Scriu asta pentru ca celalalt domn pare ca stie ceva despre apa dar a cam dat=o in bara aici. Asadar, statia de epurare epureaza apa uzata din canalizare si o da inapoi in mediul natural (un rau de exemplu), pe cand statia de tratare ia apa dintr-un lac sau izvor subteran si o face potabila pentru populatie.
+Razvan Popa domnul acela e un om și el, care a muncit in soare toată săptămâna pentru ca sâmbătă să ii dea lecții Internetul.
E foarte bine ca ai activat comentarile domnul George ca asa ne putem da si noi seama ce nivel jos de gandire au oamenii din jurul nostru in proportie sa zic de 80 % !
bravo George sa sti ca am furat de la tine niste idei o sa incep si eu cat de curand., multa sanatate bravo
apa de ploie are e diferita de apa de fantana si e net superioara pt gradina +ca rezervoarele merg fertilizate natural etc
Chapeau!
Bun si pe la urma cu ce filtreaza aceasta apa de ploaie pentru ca apa cand scurge in rezervoare de pe acoperis mai aduna si frunze prafuri si mizerii depinde de zona si daca nu este filtrata apa dupa un tim in rezervoare apare un namol pe fund ce tot se aduna si nu doar fura din capacitatea rezervorului ci si poate strica pompa cu care este evacuata apa respectiva
mai uitate inca o data la videoclip si o sa intelegi de ce
În primele minute de ploaie apa se poate devia printr-un sistem sau se pot instala filtre.
Salut, imi place ce faci am aflat chiar si niste informatii noi ! Sa te bucuri de noua casa !!! O zi faina!
Bravo george mă bucur pentru cea ce faci sport la munca
One more thing, ai putea sa folosesti apa de ploaia sau din put, care am inteles ca nu e potabila, la toaleta, astfel salvezi apa potabila pentru bucatarie si spalat pe maini :)
+Razvan Popa nu am râs
N-am inteles raspunsul tau George. Mi se pare o idee super buna si chiar cred ca ar merita costul unei tevi in plus pana la toaletele din casa.
Chiar zilele trecute ascultam un podcast (podbay.fm/show/1242486356/e/1501262418?autostart=1) si spuneau ca in America de exemplu in medie o gospodarie foloseste 70l de apa pe zi numai pentru tras apa.
George Buhnici, la min. 1:15 cum ai calculat 5X4X3= 36 metri cubi ?
Poate 60.
toata stima si respectul pentru Dumneavoasta
Frumos ce va faceți acolo, dar am o rugăminte, cine treb sa suporte cheltuielile ptr racordarea la canalizare, pana la limita proprietăți,? Va multumesc
Sincer ,aceste case fac bani pentru firmele care le construiesc.O asa investitie se amortizeaza in 100 de ani,timp in care tehnologia domnule Buhnici evolueaza:D
Sa nu ti cumperi telefon mobil pentru ca la anul tehnologia evolueaza si o sa fie depasit, plus ca nu ti scoti investitia. Nu are sens ce spui, tehnologia evolueaza constant, daca e sa fie asta un factor nu mi mai cumpar nimic pentru ca maine se face altceva mai bun.
Razvan Popa ,evoluează tehnologia dar o casa nu costa cât un telefon și deocamdată tehnologia verde nu este atât de economicos ținând cont de recuperarea investiției. Cred ca domnul Buhnici ar fi fost mai în economie pe construcția clasica
Cred ca totul este o reclama mascata pe care domnul Buhnici o face firmelor cu care colaborează ,având costuri mult diminuate
Da ce faci Geo , te apuci de grădinărit
Spune-ne și noua ce cultivi ?
Roșii , vinete , castraveți ?
Ca sa știm, sa cumpărăm de la tine
O ideie geniala bravo
am dat scroll in jos in timp ce vizualizam ,
a venit acel moment cand intelegi de ce are comentariile dezactivate :))
Cata dreptate ai.....
In cazul meu,am preferat sa forez pentru apa de gradina ...
1:15 5×4×3=36 (60) metri cubi
corect 60mc
A lipsit de la ora de matematica :)))
Vreau sa stiu si eu, unde ati gasit voi un botoi din asa cu 2000 lei? Daca imi arati, il cumpar pe loc. Stai, cumpar doua, numai spune-mi unde.
Ideea cu rezervorul de apa e buna, costul nu o justifica insa.
Iti dai seama ca multe din extraoptiunile pe care le adaugi la casa asta sunt cu titlul "protectia mediului". Multe dintre ele nu vor apuca sa-si rentabilizeze investitia pana cand vor capitula.
O casa prietena cu mediul e costisitoare la buzunar si nejustificata financiar pentru un muritor. Efortul tau e picatura in ocean in ceea ce priveste protectia mediului.
Apreciez efortul si dorinta de a demonstra cum se poate realiza o casa la urmatorul nivel. Ca demo tehnologic, jos palaria !
Nici macar de protectia mediului nu se poate vorbi, pai cata motorina sa ars pentru sapare ? dar pentru transortul si fabricarea rezervoarelor cat sa poluat ? Si sa nu uitam peste 50 de ani cand vor fi casate unde vor ajunge ? Nu cred ca sunt biodegradabile.
+Narcis nu le casez. Vor tine spre 100 de ani. Indiferent de anotimp, secetă sau orice eu am o rezervă de apă. Ce faci dacă rămâi fără în caz de calamitate, război etx
Pai daca va fi o apocalipsa de genul asta, vor veni puhoi la tine acasa oamenii, ca toti stiu ca ai apa. Buna ideea cu YT lol
Ce nu se justifică? Faptul că ai și folosești apă gratis toată viața? Pe bune, în țara asta se chestionează și ce pică din cer!
Treaba asta o vor face si fermierii la un moment dat. Asa cum s-a vrut sa se faca acel canal Dunare-Marea Neagra, ar putea fi facut unul subteran care sa se umple iarna si sa fie folosita apa in perioadele de seceta si la cum se prezinta situatia, vor aparea astfel de "instalatii" si la nivel industrial.
Apa din puț este dură din cauza solului si lasă urme pe masină după clătire pe când cea de ploaie nu lasă pete vopseaua are luciu iar urâtul grădini se face foarte ok din puț la 40m nu se termina apa cheltuială mare pentru nimic.
Vrăjeală ieftină cu vasele de 5000 de litrii la 2000 de lei... poate 2000 de euro....
Fix acum am comandat unul. 7700 lei cu accesoriile necesare
Daca vasele comunica atunci nu trebuie facut preaplin decat la un singur rezervor nu la fiecare in parte. Principiul vaselor comunicante. 18:04
E placut sa mai ai acces la comentarii :) , mai schimbi o parere , doua...Multumim
Plus creste si traficul pt ca mai intri sa vezi ce sa mai comentat dovada cele 43.000 vizionari in numai 2 zile ... asa fara comentari vezi o data clipul si adio, iar pe blog e prea dificil de comentat nu fuctioneaza in timp real.
ce se intampla cu apa de ploaie dupa nu mai pot prelua rezervoarele apa?
Rezervor de apa pentru 5000l nu am gasit sub 4500 lei. Nu inteleg de unde pretul din video de 2000 lei
El poate are contract cu firma, prin prisma faptului ca recomanda tot felul de produse. Acum e si mai scump!
Ai ff mare dreptate, am făcut compare imediat, poate dansul are discount ceva, eu nu am găsit mai ieftin de 5400 lei
@@luceafarbland91 s-au mai si scumpit, intre timp, destul de mult, urmaresc si pietele metalelor (pe langa cele ale perechilor valutare si altele) si au crescut alarmant de mult.
nervurile de pe rezervoare sunt facute special sa reziste la presuni interioare si compactari......bihnici ...vezi ca bati campii......
Eu mi-am facut bazin de apa de ploaie din beton. A iesit la jumatate de pret.si capacitate dubla.
ventilatia la tanc sa se poata umple in momentul in care le pui capac
unde o pui
Cum ai facut ??
Niste legaruri cu plabanda zincata pentru ancorarea bazinelor si era perfect. Sau macar un dren. Daca ploua mult cum ziceti si se imbiba pamantul cu apa este posibil sa se produca efectul de balon si se vor rupe cuplarile, posibil sa l scoata si afara. La asa investitie, pentru siguranță, mai merita o investitie de cateva sute. Si este foarte indicat sa se construiasca peste ele, mai ales ca sunt 1.2 m pamant compactat. Este indicata tit o placa beton usor 😉
"5*4*3 = vreo 36 m3 ? cam asa" .. ala si mai destept, poate de la ochelarii harmani se trage ... cam 60 m3 fix iti da :))
De ce trebuiesc doua sorburi ? Functionand pe principiul vaselor comunicante nu e suficient doar un sorb ?
sa faca o factura mai mare ;)
De ce vrea sorb in fiecare rezervor? Daca cele doua rezervoare comunica intre ele, nu se poate trage apa doar din unul si sa se golească la același nivel ambele?
Ce sens are sa pui rezervoarele alea daca oricum ai put?
Salut. Ai reusit sa le umpli? Folosesti aceasta apa pentru udatul gradinii?
Cu scopul ăsta s-a făcut acea instalație.
As putea sa folosesc și rezervoare IBC pt același proces? Bineînțeles tot îngropate, merci pr răspuns
NU , metalul rugineste in pamant , iar ibc ul nu este rezistent la presiunea pamantului si va fi strivit sub greutatea acestuia.
atata timp cat ai put nu ai nevoie de rezervoate de plasric, putul are rezeroarele lui multttt mai mari natural in pamant e chiar atat de simplu
Numai cuvinte de lauda
Daca era facut un bazin din beton nu era mai bine? era mai mare. din put poti sa umpli bazinele, ai apa tot timpu din put?
Frumoasa casa 😀
Personal apreciez ce ai facut desi sincer nu inteleg complet de ce ai avut nevoie de rezervoarele acestea. Ai putul din care poti scoate oricand apa pentru a folosi la udat si spalat masina, trotuare. Eu folosesc de 6 ani un put la 30 de metri si desi am avut in cap sa colectez si eu apa de ploaie, totusi nu i-am vazut rostul, pentru ca indiferent de cat de secetoase au fost verile, nu am avut nicio problema. O vad mai mult o solutie la casele unde nu exista put, ci doar apa stradala.
Pana la urma fiecare face cum crede el, de asta sunt mereu case unice:).
+Filip Alexandru de acord. Eu cred că e o investiție.
👍👍👍👍
Nui asa de mult 10.000litri. Eu am vazut alta varianta cu oale de beton de un metru innaltime si la 5 6 metrii largime pui vreo 4 5 oale intro groapa si e simplu. Acum nu stiu exact costurile.
Am bazin la tara de 10mii de litri unde stochez apa de ploaie care o folosesc la baie bucatarie si masina de spalat, am facut bazin de ciment pentru ca nu am apa pentru fantana
In irlanda este si filtrata si folosita ca apa menajera
Apa ca apa...dar ca sa o tragi din puț ai nevoie de curent...
Salut. Este o casa eco. Dc se spune ca e toxica vata baxaltica si periculosa pt om. Si ca an unele tari este interzisa fabricarea ei. Deci concluzie este toxica ori nu.
Ce indicator de nivel vei folosi?
Later Edit. Am o cabana la munte si folosesc o solutie identica de captare/stocare apei de ploaie (am ales-o din necesitate pentru ca nu am acces la nici o sursa de apa, zona fiind foarte saraca dpdv al panzei freatice). Chiar ma intrebam cum si unde ai gasit rezervor de 5000 litri la 2000 lei?! Eu am doua (unul principal de 3000 l si unul de decantare de 500 l) si m-a costat mult mai mult.
+Cosmin Corcoveanu o sa verific costurile și revin.
Sper la final /pe viitor sa vedem un Model 3 in garaj :)
Cum vor rezista rezervoarele la ger în situația în care sunt încărcate cu apă ?
Sunt îngropate sub linia de inghet .
Salutare. Imi poate cineva oferi un link unde as gasi un astfel de vas la 2000 ron ? Am cautat si am cerut oferte si pentru 5000 L am primit preturi in jur de 4000 Ron. Stiu ca in mod normal iese mai ieftin cu un camin facut din beton, dar ma scutesc de meseriasii din ziua de azi , prefer sa am ceva gata facut .
Eu zic ca te complici degeaba , nu o sa folosesti asa multa apa menajera si ar fi fost indeajuns doar din put, plus ca am dubii la calitatea apei de ploaie care aproape sigur va fi destul de murdara
Apa de ploaie e net superioară față de apa subterană, pentru udad grădina, gard viu, livezi etc.
Saut sunt knteresant de un astfel de rezervor dar pana in 500 kg unde gasesc oare
Nu e safety.. trebuia bariere imprejurul acelor gropi destul de periculoase.
La noi asa ie lipsa de respec a clientilor
Mistocar hai sictir ! De la romstal 5000l- 9800 ron
Geniala ideia 👌👌
Domnu George ai prea multe lovele si nu ai ce face cu ele :))) cred ca iti faci casa Bio ! Spor la treaba!
11:18 inalta adancime ? super antinomie :))
Cât e costul total?
am impresia ca va face si sistem automatizat de irigat curtea
36 metri cubi care de fapt sunt 60. Sa nu-l fraieresti pe cel care a sapat :)
5x4x3 = 36, hai ca acuma inchide comentariile si la vieou asta.
+bitch slap Apreciez fiecare comentariu. Pic de invidie aici. După o sâmbătă trezit la 6 după 5 ore de somn, cu capul în soare îmi iau lecții de viață pentru un calcul greșit. Multumesc frumos
De unde ai cumparat aceste rezervoare de apă?
Ce fel de pompa ai bagat in put? Am facut si eu unul am dat de apa la 12 m adancime nu stiu exact ce pompa sa folosesc ( avand in vedere ca nu am curent la cabanuta)...mersi
Daca e rezervorul gol, poti sa te ascunzi in el?
Mario47 da, ai putea, un fel de buncar :-)
S-au colmatat deja?
RAJA Constanta , o sa te taxeze si pentru apa care o extragi din puț ?
Ionut Rizescu Nu, nu il va taxa si pe langa asta el sta in Corbeanca, o localitate de langa Bucuresti deci nu are nicio legatura cu Constanta.
Sa sti ca exact Raja Constanta are legatura acolo.
Sigur te-a costat doar 2000 ron un rezervor? La romstal cel de 3000l costa 3400 ron. Preturile spuse de tine nu sunt realiste pentru ca nu se gasesc in piata. Caut de aproape 1 luna asa ceva si pretul cel mai ieftin gasit e aproape 4300 lei-volum 5mc.
Gabi Diaconu poate el are discount pt youtube
Gabi Diaconu si eu caut la asa pret degeaba 😂😂😂
Si daca nu plouă ???😂😂😂😂😂😂
Mama ei de matematica!!!!
De ce nu ai ales să forezi pentru apă potabilă bună până la 100m și ai ales-o pe cea publică? Nu știu cum e apa în Corbeanca, însă eu locuiesc într-o localitate vecină și apa publică este slab calitativă, nu o folosim pentru băut.
Later edit: am văzut ulterior într-un alt clip că ai specificat că apa potabilă se afla la 300m. Într-adevăr prea scump...
Salutare, felicitari ptr video. Iata cum am facut noi
Apa pluviala uda gradina
ruclips.net/video/oxZX1WpEWsY/видео.html
Verificati daca nu a inghetat apa. Un rezervor ca acela de 5000L costa 6100 roni, nu 2000.
clipule de acum 5 ani, dar adevarat...
Dar de ce nu uzi cu apa din puț ?
Pe acoperiș nu sunt sisteme de captare a apei
nu sunt urmaritor prea entuziast, dar poate invatam si noi niste mate intre timp, 5*4*3 „e” 60 bre, asta chiar e matematica simpla, sau cred ca au inceput sa conteze doar nr de urmaritori si mai putin exactitatea informatiilor, pe stilu' putin dar bun sau mult si prost. Imi cer scuze pentru cei care se simt ofensati
A explicat george clar va capta apa de ploaie si o va folosi in scop menajer ca sa nu uzeze apa potabila e o chestie ecologica in primul rand e alegerea lui eu o inteleg !!!
Rezervoare de 3000 l si 5000 l gasesti aici www.apa-gaz-canalizare.ro/listing-category/rezervoare-apa-potabila/
Iar a uitat maestrul ăsta în technology comentariile activate hahahaha!
Aici se aduna multi "esperti" si "intelijenti" care probail nu stiu nici macar in ce directie se strange un surub :) . Eu cred ca sunt mai de apreciat sugestii de gen: " ar fi mai bine asa". Daca omu asa vrea sa isi faca, e casa lui; el va locui in ea si va beneficia dupa urma proiectului pe cand "postacii" vor invidia mai departe pe altii.
N-ai cu cine. Nivelul de rezonament în România este același ca și acum 50 de ani. Am evoluat pe alocuri din punct de vedere tehnologic datorită Europei și normelor impuse de aceasta, altfel eram încă la Dacia 1310 la București și caleașcă cu măgar în provincie.
5x4x3=36??? Ești tare...
5x4x3 =36 ? daca manopera a fost tarifata pe metru cub, vreau si eu nr de tel al celui care a sapat :)
+Robert Codreanu m-ai prins în pana de matematica
In tara noastra la capitolul cuvant dat , termen respectat santem repetenti .
Daca ai put, ce-ti trebe apa de ploaie? Nu pompezi din put, pompezi din bazin. Chiar merita?
Teren blocat, bani ingropati, trasee tevi, cabluri, complicatenie putin rentabila. Parerea mea.
Acum, dupa 4 ani, zi-ne daca a meritat. Sincer! Multumesc!
Da, intradevar este treba de bun simt cu apa de pe acoperis care vine colectata! Nu cunosc pe cineva in Germania care nu are asemenea rezervoare. Apa potabila este si aici scumpa si nu se merita sa o versi pe plante. In afara de asta sisteleme de reciclare a apei sunt creata sa aiba un oarecare circuit al apei care este in mare parte inchis iar daca eu scot apa din acest sistem, acesta este dezechilibrat. Este o mare problema pentru instalatiile de purificare a apei in care s-au bagat o gramada de bani si de ex. din 5 statii construite (finantate) sa pui in uz doar 2 sau 3 din lista apei. Cineva trebuie sa plateasca si cele 2-3 care stau pe bara!
Pai nu exista apa fără nitrați și nitriți ptr ca toată provine din pământ!!!
Vezi boss că o sa vină ordin de la șefii tăi că-i ilegal. Caută regiunile din America (Australia?) unde deja e.
Sincer nu inteleg efortul, ce rost are toata investitia si oboseala. Sa explic ce am inteles eu. Apa de pe casa se scurge prin burlane si tevi in acele rezorvoare care sunt in pamant. De acord ca alge nu se fac ca nu patrund razele Soarelui si ca temperatura este constanta si mai scazuta. Dupa ce rezervoarele au apa si vine seceta, folosesti o pompa ca sa tragi apa din butoaie la suprafata pentru a uda gradina, deci consumi acel curent pentru a trage apa. Intrebarea este, de ce tot efortul daca poti folosi un hidrofor care trage apa din acel put de 40m deja sapat cu aceeasi energie? In putul facut la 40m este apa suficienta sa uzi gradina cand vrei tu, si nu folosesti apa potabila. Daca montai cumva niste butoaie negre la nivelul dintre etaje in care sa colectezi apa care mai apoi tot prin cadere sa uzi gradina poate era o inventie buna, dar ceea ce ai facut acolo este doar abureala comerciala. Omul a vandut, tu ai cumparat, si traiesti si cu impresia fericita ca ai facut cine stie ce economie. Si crede-ma caci daca scoti apa din put cu un hidrofor care are puterea de 1KWh cu debit de 1" te costa cam 60 de bani pe ora pentru a scoate cam 4mc de apa pentru gradina, ieftin, economic, si protejezi reteaua comunei fara probleme.
kondord
Nu prea cred ca se consuma aceiași energie când tragi apa de la 4m sau 40m
Ca idee...are panouti solare..casa lui produce curent. Deci ce consuma?
1. A făcut o investiție care se amortizează singură fără niciun efort.
2. S-au inventat energiile sustenabile cum ar fi energia fotovoltaică, altă investiție inteligentă după părerea mea.
Deci cheltuială 0 ca să scoată apa din acele bazine cu un hidrofor sau pompă de apă submersibilă. O instalație fotovoltaică făcută inteligent cu un acumulator corespunzător, iarăși va dura în timp.
3. Fântânile/puțurile sunt predispuse să sece. Nu trăim pe Marte, toată lumea a văzut sau a auzit măcar de un vecin care a rămas fără apă în fântână datorită secetei.
Rezervor de stocat apa... Dar nu zice o vorba cum stochează alea apa de ploaie:)))
La mine imi riesce 60 de metri cubi 5×4×3
Ce se întâmplă cu apa de pe acoperiș după ce se umple rezervoarele la maxim?
+Irinel Mareş se varsă în drenaj
OK
eu mi-am facut put cu teava batuta la 9 metri si nu mai platesc apa comunala niciodata si asta cu 500 lei.
93.000 Eur sunt costurile cu tot cu discounturile pe care le-ai primit? Sper ca nu, altfel este foarte mult...
+Popescu Ionut Ba da. Nu fac o casa ca sa o vând ci ca sa trăiesc eu in ea.
George sta langa Dorian Popa
de unde ai luat rezervor de 5000l cu 2000 ron? La romstal e dublu.
Advice Media eu nu am vazut produsul in oferta romstal online.
Dar am gasit asta, care pare acelasi produs doar ca nu e dublu ci de peste 4 ori mai mult!: www.hornbach.ro/shop/Rezervor-de-apa-Valrom-subteran-vertical-cilindric-5000-litri/5985778/produs.html