Polttopuita 10 heittokuutiota liiteriin. Kannattaako lämmittää puilla?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 авг 2018
  • Kannattaako ostopuilla lämmitys, olisiko sähköllä lämmittäminen järkevämpää.
    Klapikauppias soitti, mahtuisiko vielä puita liiteriin. Mahtuu, mutta siinä yhteydessä en ymmärtänyt, että kuka ne pinoo liiteriin. Sain nauttia puista ensilämmöt ihan itse. Kyllä niistä monet lämmöt saa jo ennen polttamista.

Комментарии • 7

  • @ossikeinanen1242
    @ossikeinanen1242 5 лет назад

    Kalliita puita.Onko tulisija huono lämmittämään vai mikä?Kyllä eroa pitäisi olla kuukaudessa muutama kymppi jos puulla lisäksi lämmittää /jos ei lämmittäisi.Kallista on ostaa puuta.Joskus olen ostanut ja paljon tehnyt ja melkein ilmaista rakennus puuta saan myös onneksi.

    •  5 лет назад

      Sitä tuossa juuri pähkäilen, puut maksoi 900 eur. Lisäksi 16 tuntia liiteriin laittoa + vielä sisälle kantaminen, nuohous ym. Jos jättää puut ostamatta ja laittaa saman rahan sähköön. Sähkölaskussa on n. 100 euron ero kuukaudessa jos ei lämmitä lainkaan puilla. Meillä ei ole ollut sähkölämmitys lainkaan päällä. Viime keväänä lämmitettiin muutama kuukausi sähköllä kun puut loppuivat. Sähkölasku tulee joka kuukausi. Mittari on etäluettava joten sähkölasku oli todellista kulutusta, ei arvio kulutusta. Normaali sähkölasku n. 200 eur/kk sähköllä lämmittäessä n.300 eur/kk Lämmittää pitää ehkä 9 kk vuodesta.
      Jos taas miettii sitä ilmaista puuta. Työtunteja siihen kuluu todella paljon. Eipä siitäkään taida saada työlleen edes vähäistä korvausta. Liikunta taitaa olla ainoa jonka siitä saa. Päivätyöni on hyvinkin fyysinen, sitä liikuntaa en osaa arvostaa tässä kohdassa.

    • @ossikeinanen1242
      @ossikeinanen1242 5 лет назад

      @ Itsellä lämmitys kustannukset tekee noin 100 euroa jos olisi patterit päällä.Pari öljysähkö lämmitintä olen ostanut tavan sähkö patterien lisäksi.Lattia lämmitykset päällä enemmän tai vähemmän.Just ja just se minulla kannattaa kun saan sitä ilmaista puuta.Viime syksynä pääsin eläkkeelle joten joutaa ja jaksaa paremmin kuin töissä ollessa joka minullakin oli hyvin fyysistä.Jonkinlainen kunto näin hoituu.No nyt näin ja tulevaisuudesta ei tiedä.

    •  5 лет назад

      @@ossikeinanen1242 Meillä kertyy se n.200 euron sähkölasku pääsääntöisesti lämminvesivaraajasta ja suihkutilojen lattialämmityksestä. Tietysti siinä sähkölaskussa on perusmaksuja, meillä vielä yö-sähkö josta tulee myös perusmaksut. Jos olisin eläkkeellä tai säännöllisellä kuukausipalkalla keräisin myös itse lämmityspuut niin säästyisi selvää rahaa. Tällä hetkellä tuloni muodostuu tehdystä työstä. Olen ollut yrittäjänä viimeiset 30 vuotta.

  • @Finnlander2
    @Finnlander2 2 года назад

    pystytkö lämmittämään käyttöveden puulla? Mulla menee noin 5 kertaa enemmän puuta. Jos laskin oikein. Sun 10 kuutiota on kiintoina 4 kuutiota. Mulla menee 30 pinokuutiota klapeja joka tekee 20 kiintoa. Käyttösähköä 7000 kwh vuodessa se maksaa reilun tonnin vuodessa. Jos lämmitäsin sähköllä sitä menis varmaan 25000kwh lisää koska me ei säästellä yhtään sisä lämpötilassa. Se tekis vuodessa noin 3500€ nyky sähkön hinnoilla. Toki tuon 30 pinokuutioon tarvitaan 40 rankakuutiota, jonka tekemiseen menee arviolta 400 tuntia vuodessa, joten brutto tienesti olis 8€ tunti. Siitä pitää vähentää moottorisahan bensa ja traktorin kulut. Joten aika lailla nolliin se mullakin menee.

    •  2 года назад

      Käyttövesi lämpiää yösähköllä. Viimeisinä vuosina arkipäivisin vaan yksi henkilö käyttänyt vettä. Itse olen vaan viikoloppuisin kuluttamassa vettä ja sähköä. Lämmityskuluissa ei meillä pysty säästämää, koko talo pidettävä lämpimänä. 😁

    • @Finnlander2
      @Finnlander2 2 года назад +1

      @ Juu, ei meilläkään säästellä lämmöissä. Meillä 4 naispuoleista ja minä joten lämmintä vettä kuluu paljon. Varaajassa 2000 litraa niin sitä riittää. Kesällä käytän 13kw ohivirtauslämmitintä tehostamaan käyttöveden lämpötilaa, niin voi pikkuisen harventaa kattilan lämmitystä. Sitä kattilaa tosin pitää lämmittää kesälläkin joka viikko jotta saa roskat poltettua.