Karideslerde üreme faaliyetlerinin durmasının birçok nedeni olsa da senin bahsettiğin sıcaklıktan dolayı olabilir. En uygun sıcaklık 22-23 derecedir. O derecelerde ayarlamanı tavsiye ederim. Bir de geçen videoda karidesler ölü karidese saldırmıştı yorum yapamamıştım. Onun sebebi az protein almalarıdır ( üreme faaliyetlerinin durmasının bir diğer sebebi bu olabilir ) yem atarken dikkatli ol marketten karides alıp haşlayarak verebilirsin elini korkak alıştırmanda fayda var. Bunları gözden geçir eğer ki halen üreme yoksa başka nedenler aramalısın. İyi günler ( balıklardan strese girmiş olabilirler fakat bunun böyle saklanma alanı bol olan bir tankta pek rastlanır bir durum olduğunu zannetmiyorum )
Taklit diyenlere aldırış etme , eline emeğine sağlık sezonluk dizi gibi izliyorum bir çok detay keşfediyorum anlatımın kaliteli ve düzgün içimde tekrar akvaryum hevesi oluşturdun çok teşekkür ederim kolay gelsin … videoların devamını bekliyoruz
Abi ben bu videoyu akvaryumu kurmadan önce görsem senin sisteminle yapardım kesinlikle lav kırığı aldım bitkileri zaten zar zor ektim. Bir de co2 sistem, filtre, katı gübre derken yetmedi çürüdüler sıvı gübre ve tekrar bitki aldım. Dediğin gibi bu hobide paylaşım çok önemli benden sonra bu sistemi görüp uygulayan benim gibi acemi kişiler çok sevmiştir bu hobiyi daha zahmetsiz ve öğretci bir sistem. Çünkü gübre, co2 kullandığında acrmiyken sorun nerede bitkiler neden büyümüyor çürüyor bilemiyorsun. Videolarınız için çok teşekkürler bana çok şey kattınız.
Kesinlikle haklısınız. Ben de geçmişte her yöntemi denedim çok prof. sistemler hariç. En sonunda yahu dedim doğda gölde duran bitkiler neden bizde çürüyor. Sonra bitkilerin en büyük ihtiyacının ışık ve zemin gübresi olduğunu anlayınca bu sisteme geçtim. Bu sistem herkese aslında başlangıç olarak mantığı anlatıyor. Sonrasında isterlerse co2, isterlerse prof. sistem tabi ki kurulabilir. Lav kırığını genelde kanalizasyon olarak en altta kullanılıyor özellikle iri taneli olanları. Küçük taneli kum olanıysa bitkiler için güzel kök gelişimi sağlıyor ancak bu sistemde sürekli bitki dikecekseniz zemini çok deşmemek lazım.
Önemli olan deneyimleri paylasmak. Dün Co 2 ile ilgili RUclips de bir video izledim, anlatan kişi bildiğin yazılı metni bize okuyor. Okuduğu gözükmüyor ama metinden okuduğu o kadar belli ki. Hatta altına yorum yazacaktım bize deneyimlerini anlat diye ama vazgeçtim. Diyeceğim deneyimler en büyük yazılı olmayan metinlerdir bana göre. Onun için sizin videoları zevkle izliyorum.
Hayırlı hobiler karideslerinde yumurta görmemen büyük olasılıkla tanka balık eklendiği için strese girmiştirler. Bende beslemekteyim trcrübelerime dayanarak yorum yapıyorum sıcaklıkla çok alakalı oucağını sanmıyorum👍🤗
Üstat emeğine sağlık yine çok iyi bir video paylaşmışsın. Ben de Foo The Flowerhorn takipçisiyim ve şunu belirtmek isterim ki "alıntı yapmışsın", "kopyalamışsın" diyenleri lütfen kafanıza takmayın. Ben şahsen iki kanalı da keyifle takip ediyorum. Sizin de dediğiniz gibi; bu tarz konseptleri neden sadece yabancı kaynaklardan görelim ki? Bu yöntemi merak edip yapmışsınız ve bizimle tüm tecrübelerinizi paylaşıyor, çok güzel çekimler yapıyor ve fikir alış verişi de yapıyorsunuz. Gayet etkileşimli bir video serisi ve gayet de bilgilendirici. Umarım ileride bütçeniz arttıkça nice nice farklı akvaryum kurulumlarınız olur. Başarılar, teşekkürler.
Ben hobinin içinde olduğum halde senin videoları severek takip ediyor ve izliyorum. Sayende Türkçe içerik olarak izledik, izliyoruz bu sistemi. Emeğine sağlık.
Daha sabah ilk videolardan birine yorum yaptım toprakla ilgili, azmettim bütün videoları izledim. Aklımda hiç soru işareti kalmadı. Çok hoşuma gitmesine rağmen bitkili akvaryumdan korkardım. Kısmetse en yakın zamanda başlıcam.
@@HobimAkvaryum hemen seni yakalamışken sorayım. Bu sistemde taban çimi olarak yetiştirebileceğimiz bi bitki var mı? Orta açıklık çim kenarlarda uzun bitkiler olarak düşünüyorum şu an
@@ErbasErsin Monte carlo imkansız dense de yetiştirenler gördüm. Denemeyi düşünüyorum ben de. En kötü zemine tele sarılı moss yapabilirim. Bunlar dışında bir deneyimim yok ama mutlaka vardır basit bakımlı zemin bitkisi.
Yaptığınız yöntemin zorluğuna bir kez daha hak verdim. 2. ayın sonunda bitkilerin gelişimi durunca Co 2 set almak zorunda kaldım. Co2 vermeye başladığım anda da bitkilerde de fotosentez hemen başladı. Bitki bakımı hem çok zor, hem de çok pahalı Türkiye şartlarında. Videolarınızı izlemeye zevkle devam.
Bitki toprağı mı denemiştiniz? Köklü bitkiler bu sistemde daha iyi iş çıkarıyor. Ama toprak suya hem co2 hem de genel gübre takviyesi yapıp aynı zamanda yararlı bakterileri tuttuğu için diğer bitkiler de kötü gitmiyor.
@@HobimAkvaryum Tetra'nin bitki toprağı var zeminde, misket gübre kullanıyorum. Bitkilerin hepsi köklü bitki. Bir ay önce budama yapmıştim. Ondan beri gelişme düştü. Ama bitkilerin kökleri çok iyi gelisiyor yalnız bitkilerde büyüme yok. Bu da bitki den bitkiye değişiyor iyi gelisme gösteren bitkilerim de var. Şunu gördüm bitkilerde, gelişme durunca yosun problemi de oluyor. Onla da uğraştım. Bir deneyimi mi daha paylaşmak istiyorum. Spot yosun oluştuğunda zeytin bitkisini tamamen kaplamıştı. Ne yapacağımı kara kara düşünürken çok ufak olan adı salyangozlar bu spot yosunlari yaklaşık bir hafta da yok ettiler. Adı salyangozlarin popülasyonunu azalmak için haftalık bir kısmını sudan çıkarıyorum. Ama şunu gördüm adı salyangoz spot yosun avcısı, bunu gördükten sonra adi salyongoza bakış açım değişti ama kontrollü nüfus sağlamak şart.
@@Ayj517 kontrollü nüfus ve maksimum yosun temizliği istersen poso rabbit salyangoz öneririm fiyatı diğer salyangoz türlerine göre biraz tuzlu dolar kurundan ve uzun zaman periyodlarinda urediklerinden dolayı . Ama hem üretiminden ufak çaplı kazanç sağlayabilirsin hem de izlemesi çok keyifli canlılar.
Çok iyi. Aslında her canlının bir faydası var. Nüfus kontrolü önemli yukarıda yazıldığı gibi. O zaman denge oluşuyor. Salyangozları yiyecek canlı olmadığı için kontrolü bize kalıyor.
merhabalar bitkili akvaryum oynatma listesindeki videolarınızı sırasıyla baştan sonra izledim. paylaşımlarınız çok başarılı ve faydalı buluyorum. karidesler için bir yorum yapmıştım ama burada toparlamak isterim. öncelikle su ürünleri mezunu değilim ve bilgilerimin çoğu gözlem ve deneyimler sonucudur. yanıldığım yerde beni düzeltiniz lütfen. su değerlerini oynatacak sebepler bence torf suyunuzu yumuşatıyor olabilir. budama işlemlerinde bitkilerin kesilen kısımlarında salınımlar su değerlerinde oynama yaratıyor olabilir. mesela su pirelerinin budama sonrası akvaryumun bitkisi az olan ön orta kısmında toplanması dikkat çekici. bu yoğun bitkili akvaryumda yırtıcı stresinin pek olacağını sanmıyorum ama (başka akvaryumlar için) sığınma yeri yoksa bu da bi sebeptir tabiki. karideslerde kabuk değişimine pek rastlamıyor olmanızın iki sebebi vardır. hayvansal protein ve su sertliği. yumuşak suyun ph değeri düşüktür ve asidik kabul edilir. suyun sertliğini arttıran kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi elementlerdir. muz magnezyum açısından zengin bir meyvedir ve karideslerin muza diğer besinlerden daha çok ilgi göstermelerinin sebebi de budur. ölü karides ise ihtiyaç duydukları bu element ve besinlerin depolanmış halidir. üremedeki sebepler de yine hayvansal protein ve su sertliğidir. dişi karideslerde döllenmemiş yumurtalar gövde içerisinde at eyeri gibi görünür. döllenmiş olan yumurtalar da kabuk dışında alt yüzgeçlere tutunmuş vaziyette görünür ve bozulmamaları için sürekli olarak yüzgeç hareketleriyle havalandırırlar. suyun değeri yumurtaların bozulup tutunmasına engel olabilir. dişi karidesin yumurtalar çatlamadıkça kabuk değiştirdiğini hiç görmedim. kabuk değiştiren karides, yengeç, ıstakoz vb. aşırı yumuşak olurlar ve yırtıcılar bu durumu kolay fark ederler. yavruların kabuk değiştirmeleri riskli. su pirelerini kısa sürede aşırı azaltmış ve gelişen 5 tane avcınız var. tetra türleri zeki ve kurnaz olurlar. lepistesler veya japon balıkları gibi kuyruklarını sürekli sallamak yerine bir iki yüzgeç hareketi ve az enerjiyle çok hızlı yol ve pozisyon alabilirler. ve bir o kadar da narindirler. son olarak zeminden çıkan kabarcıklar metan gibi çürükçül gazlar olmalı sanırım. en başta dediğim gibi su sertliğini değiştirebilir. torf aşırı organik yapısı olan bir toprak ve çürüyen organiklerin yerini her kabarcıkta fiziksel olarak üst katmandaki kum dolduruyor olabilir. dikkat etmenizde fayda görüyorum. kum eklemek basit çözüm olabilir. BAŞARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.
Merhalar bukadar canlının bulunduğu suyu nasıl değişim yapıyorsunuz tüm videolarınızda bulamadım su bulanık olmuyormu nasıl değiştiriyorsunuz , yardımcı olurmusunuz
selamlar video serinizi ilgiyle izledim fakat ufak bir sorum olacak. Bu süreç aşamasında ortamda su da koku oluşuyor mu yani lağımsı yada batak su kokusu gibi.
Yeni armatür hayırlı olsun hocam . Işığa doğru bir yönelme olması ışığın aslında yetersiz olduğu anlamına geliyor . Işığa doğru değilde yayılım gösteriyorsa ışığın watti yetiyor demektir . Ayrıca emeğinize sağlık her haliyle güzel.
Abi ben de senden ve senin gibi kanallardan motive olup bitkili akvaryum kurdum ve dediğin gibi kanal da açtım, beni anlatmışsın videoda resmen :) Bazen karidesler üremelerine ara verebiliyor. Balıklardan da olabilir tabii ama benim akvaryumda balık yok, ona rağmen belirli aralıklarla üreyip ara verebiliyorlar bazen. Sanırım doğaları bu, eğer değilse henüz sorunu çözemedim :)
Abi kralsin bende flo the flowerhorn walstad yöntemi gibi yaptım bitkiler neredeyse aynı sen olmasan walstad ne demek bilmezdik seviliyorsun böyle devam
Üstad bitki toprağı hagen ışık üçlüsünü dile getirdin. Bitki toprağı olmadan sadece hagen kum kullanabilir miyim. Zira 35 litrelik karides akvaryumum var ve şuan sadece ısıtıcı hagen kum ve ışık var. Kullanmış olduğum bitkiler moss ve zeytin diye tabir edilen bitki. Teşekkür.
Videolarınızı izlerken çok keyif alıyorum ve kendi akvaryumumu kurdum kum olarak aynı kumu kullanıyorum. İlk bitkili akvaryumum ve sudaki döngüyü yakalamam için extra birşey yapmam gerekir mi 1 ay dolmak üzere bulanıklık hala devam ediyor camları siliyorum sakal yosunu olarak belirttiğiniz yosunlarıda temizliyorum ama bulanıklık geçmedi :(( Su değişimim konusunda ve bu bulanıklığın nasıl geçeceği konuda bilgi verirseniz çok sevirim
Üst katman çok mu ince acaba sürekli alttan bitki toprağı mu salınım yapıyor? İlk aklıma bu geldi. Bir de klorlu suyla su değişimi yaparsanız da bulanıyor. Sistem bakteri düzeni çöküyor bir süre?
Melek balığı akvaryumumumda vatozlar im öldü tekrar vatoz alsam melekle çakişirmi ve farklı akvaryumdan alsam bir sıkıntı olurmu bu arada konuşma şeklin ve anlattığın şeyler çok güzel
@@HobimAkvaryum eldoelarda oldu kökleri yoktu herhalde ve sıvı gübre aldım zaten. Bu arada isterseniz size eldoa veya moss gönderebilirim 2 hafta sonra ;)
Bende 3 sene önce bitkili akvaryum kurmuştum ama başarılı olamamıştım bilmediğim çok şey varmış, yavaş yavaş öğrendiğimi düşünüyorum şuan bir tank kurdum, bu yöntemle değil ama bir sıkıntı yok bir hafta olmasına rağmen her şey yolunda. Elimde olan lepistesler de çok mutlular, zeytin bitkisini sizden keşfettim en keyifli onların bakımı oluyor. Teşekkürler devam etmeniz dileğiyle..
Sa hocam kaç kg dere kumu kaç km bitki toprağı kullandınız ve akvaryum ölçüleri nedir Kaç litre Yani ben kendi akvaryumlarimda nasıl hesaplayayim Kum hesabımda 7cm kalınlık hesabı çıkıyor 7cm in kaç cm i Bitki kumu kaç cm i hagen kullanılsın
Ustam oncelikle başarılar dilerim.bana onerebilcegin bitki,kum onerirmisin? Daha dogrusu bu karidesler icin bitki cesidi cok onemlimi? İlk basliycam karides onerin nedir? Tesekkurler
Ben de karideslerde yeniyim. Bol bitki olması en güzel kısım ya da bol bol moss olması. Bitki kumu çok büyük seçenek, bu sistemden kuracaksınız videoda bahsediyorum. Çok teşekkürler!
Dostum selamlar, senin bu video serini izleyerek 15 yıl sonra hobiye geri döndüm :) Walstad yöntemi ile Aquael Shrimp Set 30'a akvaryumu kurdum. Gül, Limon, Zeytin ve Sessiliflora olarak toplam 30 kök ekledim. Yakında moss ball ve su mercimeği de ekleyeceğim. Yosun sorunu çok başlamadan farklı bir videoda gördüğüm şekilde kurulumdan 3-4 gün sonra iki adet Nerite salyangozu ekledim. Şimdilik bu şekilde devam ediyorum. Nerite'ler baya dışkılıyorlar :) Filtreleme de olmadığı için suyun dengesi bozulur mu diye endişe ediyorum. Bu dışkılar bitkiler için doğal gübre mi? Yoksa sürekli dip çekimi ile bunları da toparlamalı mıyım?
Bitki kumu gübresiz yani kimyasal olmayan deyince ne çiçekçi nede pet shop tan bulamadım bende gittim parktaki çimlerin altındaki kumu eleyip aldım üzerine hagen kumla kapattım ve suyunu doldurdum calico cichlid balıklarım vardı direk kendi sularını ekleyip su inanılmaz derecede pisken yaşadı sizcede sistem oturmuş mudur ? Teşekkürler
Yaptığın videoların daha az konuşma ile ingilizce formatta yapıp yan bir kanalına yüklersen daha fazla insana ulaşır global bir iş yapmış olursun eline sağlık kolay gelsin
Sizdeki eski aydınlatmadan var bende ortayı aydınlatıyor arka taraf karanlık kalıyor bitkiler gelişmiyor. Bu yeni armatürde benzer durum var mı? Video tanıtım fotoğrafında arka taraflar biraz karanlık gözüküyor.
İdeal sıcaklık 20-22 derece .24 dereceyi gecince yine yumurta toplar fakat coğunlugu erkek olur.26 derecede üreme durur , daha sıcakta ölmeye başlarlar kardeşim
Merhaba bitkili 40 litre akvaryumumda ısıtıcı kullanıyorum fakat biraz büyük bir ısıtıcı iki gündür bitkilerimde sararma başladı ve Moss bitkisinde yosunlasma başladı sanırım bu problemlerin kaynağı ısıtıcı mıdır nasıl çözebilirim. Teşekkür ederim.
abi motor kulllanmıyor musunuz yani balıklar ve karidesler bitkiler sayesinde mi oksijen alıyor? bir de su çok temiz duruyor ne kadar da bir yeniliyorsunuz suyu? teşekkürler
Su değişimi neredeyse yok denecek kadar az. Camdaki yosunları silerken biraz değişim yapıyorum. Motor filtre yok. Bitki bol olunca oksijen de yeterli oluyor. Ayrıca oran olarak küçük canlıların olması da Oksijen tüketimini min. tutuyor.
Karidesleri yeni kuracağınız ısıtıcısız tankta bakmanız çok daha iyi olacaktır. Karidesler mevsimsel farkı algılamalı. Kışlama denilen yöntem ile mevsim farklılığı hissettirilirse yazın normalin üstünde üreme olacaktır. Ayrıca tetralar yavruları kesinlikle avlıyordur.
@@HobimAkvaryum karidesler 18 dereceye kadar sağlıklı şekilde yaşayabilirler. Karides yavruları yumurtadan çıktıkları an boyutları 1.5 mm yi geçmez. Tetralar genel olarak avcı balıklardır hareket eden her şeye içgüdüsel ilgi duyarlar. Pirelerin üremesindede yavaşlama görebilirsiniz onların yavrularıda çok küçük oluyorlar.
Merhaba bende co2 siz akvaryum kurdum fakat bitkilerimiz farklı. 5 karides 2 neon tetra var fakat karidesler hep arkalarda geziyor. Yeni akvaryun olduğu için mi böyleler sizce?
Bitki toprağı çok öneriyorum bu sistem için. Toprağı kullanırsanız her kum olur genel olarak (silis kadar inceler hariç) Toprak olmayacak ise o zaman hagen güzel oluyor ya dere kumu.
merhaba burada herkese bir sorum var akvaryumun üstü açık olduğu zaman odadaki toz akvaryumun içine de doluyor bu herhangi bi sorun teşkil eder mi balıklar için çoğu kişi üstü açık kullanıyor sanırım
@@HobimAkvaryum sadecelav kırıgı lepisteslerde bı sıkıntı cıkarırmı çünkü bi abi dedı yem artıkları pislıkler falan araya gırıp ılerıde balıkları oldurebılıyomus
@@HobimAkvaryum abi senın tavsıyen ben acık renk ıstıyorum ve bıtkılere ıyı olmasını ıstıyom kalıtelı acıık renk kum hangısını kullanayım lav kırıgının uzerıne
Cok guzel,boyle devam❤️Gurjistandan selamlar🇬🇪🇹🇷
Teşekkür ederim. Gürcistan'a selamlar!
Tiflis'te misiniz hocam?
@ Aynen kardesim
Karideslerde üreme faaliyetlerinin durmasının birçok nedeni olsa da senin bahsettiğin sıcaklıktan dolayı olabilir. En uygun sıcaklık 22-23 derecedir. O derecelerde ayarlamanı tavsiye ederim. Bir de geçen videoda karidesler ölü karidese saldırmıştı yorum yapamamıştım. Onun sebebi az protein almalarıdır ( üreme faaliyetlerinin durmasının bir diğer sebebi bu olabilir ) yem atarken dikkatli ol marketten karides alıp haşlayarak verebilirsin elini korkak alıştırmanda fayda var. Bunları gözden geçir eğer ki halen üreme yoksa başka nedenler aramalısın. İyi günler ( balıklardan strese girmiş olabilirler fakat bunun böyle saklanma alanı bol olan bir tankta pek rastlanır bir durum olduğunu zannetmiyorum )
Çok teşekkürler hepsini dikkate alacağım. Eskiden dondurucuya attığım karides yemlerim vardı onları denemek lazım :)
Taklit diyenlere aldırış etme , eline emeğine sağlık sezonluk dizi gibi izliyorum bir çok detay keşfediyorum anlatımın kaliteli ve düzgün içimde tekrar akvaryum hevesi oluşturdun çok teşekkür ederim kolay gelsin … videoların devamını bekliyoruz
videonun sonunda benim akvaryumumu paylaştığınız için teşekürler çok mutlu etiniz beni :)
ne demek ben teşekkür ederim gönderdiğiniz için :)
Abi ben bu videoyu akvaryumu kurmadan önce görsem senin sisteminle yapardım kesinlikle lav kırığı aldım bitkileri zaten zar zor ektim. Bir de co2 sistem, filtre, katı gübre derken yetmedi çürüdüler sıvı gübre ve tekrar bitki aldım. Dediğin gibi bu hobide paylaşım çok önemli benden sonra bu sistemi görüp uygulayan benim gibi acemi kişiler çok sevmiştir bu hobiyi daha zahmetsiz ve öğretci bir sistem. Çünkü gübre, co2 kullandığında acrmiyken sorun nerede bitkiler neden büyümüyor çürüyor bilemiyorsun. Videolarınız için çok teşekkürler bana çok şey kattınız.
Kesinlikle haklısınız. Ben de geçmişte her yöntemi denedim çok prof. sistemler hariç. En sonunda yahu dedim doğda gölde duran bitkiler neden bizde çürüyor. Sonra bitkilerin en büyük ihtiyacının ışık ve zemin gübresi olduğunu anlayınca bu sisteme geçtim. Bu sistem herkese aslında başlangıç olarak mantığı anlatıyor. Sonrasında isterlerse co2, isterlerse prof. sistem tabi ki kurulabilir. Lav kırığını genelde kanalizasyon olarak en altta kullanılıyor özellikle iri taneli olanları. Küçük taneli kum olanıysa bitkiler için güzel kök gelişimi sağlıyor ancak bu sistemde sürekli bitki dikecekseniz zemini çok deşmemek lazım.
@@HobimAkvaryum Lav kırığı üzerine hagen veya dere kumu kullanmak gerekiyormuş.
28 bölümü tek tek ilgiyle izledim. eline emeğine sağlık dostum . senin sayende bende ufak bir akvaryum kurmaya karar verdim
abi bu arada kimse senin gibi anlatamıyo bütün videolarını izliyorm çok başarılısın tebrik ederim
ben de olduğu kadar yapmaya çalışıyorum beğeniyorsanız ne ala :)
Kesinlikle en iyi anlatım ve görseller bu platformda.
Super hizmet, filtresiz akvaryum olmaz diyenler gorsun... En iyi aritici bitkilerdir... tebrikler...
Önemli olan deneyimleri paylasmak. Dün Co 2 ile ilgili RUclips de bir video izledim, anlatan kişi bildiğin yazılı metni bize okuyor. Okuduğu gözükmüyor ama metinden okuduğu o kadar belli ki. Hatta altına yorum yazacaktım bize deneyimlerini anlat diye ama vazgeçtim. Diyeceğim deneyimler en büyük yazılı olmayan metinlerdir bana göre. Onun için sizin videoları zevkle izliyorum.
Çok teşekkür ederim. Yoğun takipçi olduğunuzu farkettim. Her videoda desteğiniz var.
Hayırlı hobiler karideslerinde yumurta görmemen büyük olasılıkla tanka balık eklendiği için strese girmiştirler. Bende beslemekteyim trcrübelerime dayanarak yorum yapıyorum sıcaklıkla çok alakalı oucağını sanmıyorum👍🤗
Tabi biz sadece ember tetralar karidesleri yemiyor diye baktık olaya :D karideslerin olası stresini düşünemedik. Teşekkür ederim!
@@HobimAkvaryum Yavrularını yiyorlar ama değil mi ?
Muhteşem videoların akvarist dostlara ışık olduğuna eminim
Çok teşekkürler!
Üstat emeğine sağlık yine çok iyi bir video paylaşmışsın. Ben de Foo The Flowerhorn takipçisiyim ve şunu belirtmek isterim ki "alıntı yapmışsın", "kopyalamışsın" diyenleri lütfen kafanıza takmayın. Ben şahsen iki kanalı da keyifle takip ediyorum. Sizin de dediğiniz gibi; bu tarz konseptleri neden sadece yabancı kaynaklardan görelim ki? Bu yöntemi merak edip yapmışsınız ve bizimle tüm tecrübelerinizi paylaşıyor, çok güzel çekimler yapıyor ve fikir alış verişi de yapıyorsunuz. Gayet etkileşimli bir video serisi ve gayet de bilgilendirici. Umarım ileride bütçeniz arttıkça nice nice farklı akvaryum kurulumlarınız olur. Başarılar, teşekkürler.
Ben hobinin içinde olduğum halde senin videoları severek takip ediyor ve izliyorum. Sayende Türkçe içerik olarak izledik, izliyoruz bu sistemi. Emeğine sağlık.
Teşekkürler 🙏🏼
Daha sabah ilk videolardan birine yorum yaptım toprakla ilgili, azmettim bütün videoları izledim. Aklımda hiç soru işareti kalmadı. Çok hoşuma gitmesine rağmen bitkili akvaryumdan korkardım. Kısmetse en yakın zamanda başlıcam.
Bu sistem insanı bitkili akvaryuma geri getiriyor resmen. Kötü sonuçlar ile başlasa da sonra güzel toparlıyor. Teşekkür ederim!
@@HobimAkvaryum hemen seni yakalamışken sorayım. Bu sistemde taban çimi olarak yetiştirebileceğimiz bi bitki var mı? Orta açıklık çim kenarlarda uzun bitkiler olarak düşünüyorum şu an
@@ErbasErsin Monte carlo imkansız dense de yetiştirenler gördüm. Denemeyi düşünüyorum ben de. En kötü zemine tele sarılı moss yapabilirim. Bunlar dışında bir deneyimim yok ama mutlaka vardır basit bakımlı zemin bitkisi.
Google Lens aplikasyonu ile bilmedigin bitkilerin fotograflarini cekerek arama yapabilirsin. Kolay gelsin.
Teşekkürler mutlaka deneyeceğim.
Knk profilindeki beatboxci dimi hep sasiran adam
bende de aynı sorun var yumurtalı karides yok son doğuran neredeyse 1 ay oldu
Balık var mı sizde?
Yaptığınız yöntemin zorluğuna bir kez daha hak verdim. 2. ayın sonunda bitkilerin gelişimi durunca Co 2 set almak zorunda kaldım. Co2 vermeye başladığım anda da bitkilerde de fotosentez hemen başladı. Bitki bakımı hem çok zor, hem de çok pahalı Türkiye şartlarında. Videolarınızı izlemeye zevkle devam.
Bitki toprağı mı denemiştiniz? Köklü bitkiler bu sistemde daha iyi iş çıkarıyor. Ama toprak suya hem co2 hem de genel gübre takviyesi yapıp aynı zamanda yararlı bakterileri tuttuğu için diğer bitkiler de kötü gitmiyor.
@@HobimAkvaryum Tetra'nin bitki toprağı var zeminde, misket gübre kullanıyorum. Bitkilerin hepsi köklü bitki. Bir ay önce budama yapmıştim. Ondan beri gelişme düştü. Ama bitkilerin kökleri çok iyi gelisiyor yalnız bitkilerde büyüme yok. Bu da bitki den bitkiye değişiyor iyi gelisme gösteren bitkilerim de var. Şunu gördüm bitkilerde, gelişme durunca yosun problemi de oluyor. Onla da uğraştım. Bir deneyimi mi daha paylaşmak istiyorum. Spot yosun oluştuğunda zeytin bitkisini tamamen kaplamıştı. Ne yapacağımı kara kara düşünürken çok ufak olan adı salyangozlar bu spot yosunlari yaklaşık bir hafta da yok ettiler. Adı salyangozlarin popülasyonunu azalmak için haftalık bir kısmını sudan çıkarıyorum. Ama şunu gördüm adı salyangoz spot yosun avcısı, bunu gördükten sonra adi salyongoza bakış açım değişti ama kontrollü nüfus sağlamak şart.
@@Ayj517 kontrollü nüfus ve maksimum yosun temizliği istersen poso rabbit salyangoz öneririm fiyatı diğer salyangoz türlerine göre biraz tuzlu dolar kurundan ve uzun zaman periyodlarinda urediklerinden dolayı . Ama hem üretiminden ufak çaplı kazanç sağlayabilirsin hem de izlemesi çok keyifli canlılar.
Çok iyi. Aslında her canlının bir faydası var. Nüfus kontrolü önemli yukarıda yazıldığı gibi. O zaman denge oluşuyor. Salyangozları yiyecek canlı olmadığı için kontrolü bize kalıyor.
@@HobimAkvaryum Değerlendirme ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
merhabalar bitkili akvaryum oynatma listesindeki videolarınızı sırasıyla baştan sonra izledim. paylaşımlarınız çok başarılı ve faydalı buluyorum. karidesler için bir yorum yapmıştım ama burada toparlamak isterim. öncelikle su ürünleri mezunu değilim ve bilgilerimin çoğu gözlem ve deneyimler sonucudur. yanıldığım yerde beni düzeltiniz lütfen. su değerlerini oynatacak sebepler bence torf suyunuzu yumuşatıyor olabilir. budama işlemlerinde bitkilerin kesilen kısımlarında salınımlar su değerlerinde oynama yaratıyor olabilir. mesela su pirelerinin budama sonrası akvaryumun bitkisi az olan ön orta kısmında toplanması dikkat çekici. bu yoğun bitkili akvaryumda yırtıcı stresinin pek olacağını sanmıyorum ama (başka akvaryumlar için) sığınma yeri yoksa bu da bi sebeptir tabiki. karideslerde kabuk değişimine pek rastlamıyor olmanızın iki sebebi vardır. hayvansal protein ve su sertliği. yumuşak suyun ph değeri düşüktür ve asidik kabul edilir. suyun sertliğini arttıran kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi elementlerdir. muz magnezyum açısından zengin bir meyvedir ve karideslerin muza diğer besinlerden daha çok ilgi göstermelerinin sebebi de budur. ölü karides ise ihtiyaç duydukları bu element ve besinlerin depolanmış halidir. üremedeki sebepler de yine hayvansal protein ve su sertliğidir. dişi karideslerde döllenmemiş yumurtalar gövde içerisinde at eyeri gibi görünür. döllenmiş olan yumurtalar da kabuk dışında alt yüzgeçlere tutunmuş vaziyette görünür ve bozulmamaları için sürekli olarak yüzgeç hareketleriyle havalandırırlar. suyun değeri yumurtaların bozulup tutunmasına engel olabilir. dişi karidesin yumurtalar çatlamadıkça kabuk değiştirdiğini hiç görmedim. kabuk değiştiren karides, yengeç, ıstakoz vb. aşırı yumuşak olurlar ve yırtıcılar bu durumu kolay fark ederler. yavruların kabuk değiştirmeleri riskli. su pirelerini kısa sürede aşırı azaltmış ve gelişen 5 tane avcınız var. tetra türleri zeki ve kurnaz olurlar. lepistesler veya japon balıkları gibi kuyruklarını sürekli sallamak yerine bir iki yüzgeç hareketi ve az enerjiyle çok hızlı yol ve pozisyon alabilirler. ve bir o kadar da narindirler. son olarak zeminden çıkan kabarcıklar metan gibi çürükçül gazlar olmalı sanırım. en başta dediğim gibi su sertliğini değiştirebilir. torf aşırı organik yapısı olan bir toprak ve çürüyen organiklerin yerini her kabarcıkta fiziksel olarak üst katmandaki kum dolduruyor olabilir. dikkat etmenizde fayda görüyorum. kum eklemek basit çözüm olabilir. BAŞARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.
Ayrıca yabancı dil bilmeyen arkadaşlar içind e güzel kaynak oluyor . Ellerine sağlık
Çok teşekkürler!
dibe coken yemler icin petri kabi bulundurmani tavsiye ederim. plenerya olusabilir.
Önemli bir konu. Balıkların pleneryaya tepkisi ne olur acaba?
@@HobimAkvaryum tepkileri olmaz baya baya igrenc bir canli diger nematodlari yiyebilir tetralar ama pleneryalari cok yiyen olmuyor
Bütün videolarını büyük bi zevkle izledim emegin için teşekkürler
Ember tetralar biraz toparlanmış karideslere zarar vermese de yeni doğmuş küçük karidesleri mutlaka yerler yani ısıtıcıyla ilgili değil bana göre.
Merhalar bukadar canlının bulunduğu suyu nasıl değişim yapıyorsunuz tüm videolarınızda bulamadım su bulanık olmuyormu nasıl değiştiriyorsunuz , yardımcı olurmusunuz
çok güzel kaliteyi hiç bozmadan devam ediyorsunuz seve seve izliyorum :)
Çok teşekkürler!:)
Abi rüyamda seninki senin gibi bitki akvaryumum var idi Cox güzel idi😍
İnşallah gerçekte de olur:)
selamlar video serinizi ilgiyle izledim fakat ufak bir sorum olacak. Bu süreç aşamasında ortamda su da koku oluşuyor mu yani lağımsı yada batak su kokusu gibi.
Çok güzel
Yeni armatür hayırlı olsun hocam . Işığa doğru bir yönelme olması ışığın aslında yetersiz olduğu anlamına geliyor . Işığa doğru değilde yayılım gösteriyorsa ışığın watti yetiyor demektir . Ayrıca emeğinize sağlık her haliyle güzel.
Çok teşekkürler 🙏🏼
Abi ben de senden ve senin gibi kanallardan motive olup bitkili akvaryum kurdum ve dediğin gibi kanal da açtım, beni anlatmışsın videoda resmen :) Bazen karidesler üremelerine ara verebiliyor. Balıklardan da olabilir tabii ama benim akvaryumda balık yok, ona rağmen belirli aralıklarla üreyip ara verebiliyorlar bazen. Sanırım doğaları bu, eğer değilse henüz sorunu çözemedim :)
Teşekkürler çok. Karideslere bakacağız artık zamanla ne olacak:)
Yine Güzel video vlog tadında seriye devam takipteyiz hocam maşallah 🙏
Çok teşekkürler!
Her ne kadar bir şey yapmaz gibi görünse de karidesler balık var diye strese girip yumurtalarını bırakıyor olabilirler.
Yeni aydınlatman çok güzel aşırı ışık vermiyor ama renkleri ayırıp ön plana çıkarıyor eskisinde herşey yemyeşil gözüküyordu
Kesinlikle fazla bir ışık vardı öncesinde. Etrafa da yayıyordu. Yakına koyunca da güçlü olduğu için şerit şeklinde yosun yapıyordu. Bu çok iyi oldu.
Abi kralsin bende flo the flowerhorn walstad yöntemi gibi yaptım bitkiler neredeyse aynı sen olmasan walstad ne demek bilmezdik seviliyorsun böyle devam
Çok teşekkür ederim! Yeni kurulum için de heyecanla bekliyorum :) Videonu gönderirsen yayınlarız bir sonraki videoda
@@HobimAkvaryum nereye gönderebilirim benim 12. Güne kadar günden güne gelişimin fotoları var
abi dut yaprağını senmi hazırlıyon petşoptanmı alıyon kendin hazırlıyorsan nasıl hazırlıyon
kendim ağaçlardan koparıyorum yazın. bahar aylarında da dökülmüş yapraklarını topluyorum. Tazeleri kaynatıp veriyorum kurumuşları direk atıyorum.
Üstad bitki toprağı hagen ışık üçlüsünü dile getirdin. Bitki toprağı olmadan sadece hagen kum kullanabilir miyim. Zira 35 litrelik karides akvaryumum var ve şuan sadece ısıtıcı hagen kum ve ışık var. Kullanmış olduğum bitkiler moss ve zeytin diye tabir edilen bitki. Teşekkür.
Hocam merhabalar, karideslerin uremelerinin yavaslamasıyla ilgili sorunun kanımca beslenmeyle alakalı. "Sera shrimps natural" bu karides yemini haftada 2 defa verirsen, uremede kesinlikle artis gorecegini düşünüyorum.
Balık yemi vermeye başlayınca bile hemen yumurta tuttular. Karides yemi de alacağım
çok güzel video olmuş yeni akvaryumda karidina cinsleri kullanırsanız daha güzel olur gibi ama ısıtıcısız biraz zor, seçim sizin teşekkürler
Çok teşekkürler
Rica etsem elindeki memnun olduğun armaturun renk dizilimi ve kaç sıra olduğunu soylermisin,smdidrn teşekkürler
Bu sisteme hangi vatoz u kullanabiliriz xamlardaki yosun için
Videolarınızı izlerken çok keyif alıyorum ve kendi akvaryumumu kurdum kum olarak aynı kumu kullanıyorum. İlk bitkili akvaryumum ve sudaki döngüyü yakalamam için extra birşey yapmam gerekir mi 1 ay dolmak üzere bulanıklık hala devam ediyor camları siliyorum sakal yosunu olarak belirttiğiniz yosunlarıda temizliyorum ama bulanıklık geçmedi :(( Su değişimim konusunda ve bu bulanıklığın nasıl geçeceği konuda bilgi verirseniz çok sevirim
Bitkilerdeki gelişimler beni çok şaşırtıyor hızlı büyüyorlar ama bulanıklığa çözüm bulamadım :((
Üst katman çok mu ince acaba sürekli alttan bitki toprağı mu salınım yapıyor? İlk aklıma bu geldi. Bir de klorlu suyla su değişimi yaparsanız da bulanıyor. Sistem bakteri düzeni çöküyor bir süre?
Euro star akdeniz 600 videosu ne zmn gelir cok merek ettim 😁
Haftaya haftasonu için hazırlıyorum şimdiden :) 4.gündeyim. Çok fazla bitki yok ama sıfırdan başladım yine :)
Melek balığı akvaryumumumda vatozlar im öldü tekrar vatoz alsam melekle çakişirmi ve farklı akvaryumdan alsam bir sıkıntı olurmu bu arada konuşma şeklin ve anlattığın şeyler çok güzel
Vatoz bakmadım ama vatozlar neden öldü? Melek saldırmadıysa sorun olmaz gibi
@@HobimAkvaryum öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler diğer vatozla çakışmıştı o yüzden diye biliyorum
Anladım biraz bilgimin dışında bir durum sanırım
Hocam emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş nasıl havucu yiyiyorlarmı
en yavaş havuç yiyorlar, iyi haşlamak lazım sanırım :)
Aqua led den memnunmusun bitkilerin fotosentezi için yetiyor mu
Fotosentez gözle görünmüyor ama bitkiler büyüyor. Genel olarak yetiyor bana
Abi foo to flowerhorn konuşmuyor sen sohbet ediyon geç şunların mesajlarını yaa
Eyvallah çok sağol :)
Slm ısıtıcıyı kaç derecede çalıştırıyorsunuz
masallah kullandıgınız bıtkı kumun ısmı varmı ve aydıtlatma ne kullandınız bılgı ala bılırmıyım
Aqualed 10k dı şimdi full Spectrum u var. Bitki toprağı genel kullanım diye geçiyor. Özelliği yok pek
Haklısın abi sayende bunu deneyimlendik bunu yakın Zaman'da uygulayacağım ben de
Ben armatür led kullanıyorum. Bitkilerin gelişimi hızli fakat gövdeden kök salan eldoelsr var. Güllerr baya kızardı
gövdeden kök salması besin yetersizliği oluyor bazen benim gülde de oluyor. Köklü olmayan bitkilerde çok oluyor sanırım.
@@HobimAkvaryum eldoelarda oldu kökleri yoktu herhalde ve sıvı gübre aldım zaten. Bu arada isterseniz size eldoa veya moss gönderebilirim 2 hafta sonra ;)
@@HobimAkvaryum bu arada size su mercimeği eklemenizi de öneririm ben ekledim doğal bir film olusturuyorm çok az koysanız bile çoğalıyorlar
Bende 3 sene önce bitkili akvaryum kurmuştum ama başarılı olamamıştım bilmediğim çok şey varmış, yavaş yavaş öğrendiğimi düşünüyorum şuan bir tank kurdum, bu yöntemle değil ama bir sıkıntı yok bir hafta olmasına rağmen her şey yolunda. Elimde olan lepistesler de çok mutlular, zeytin bitkisini sizden keşfettim en keyifli onların bakımı oluyor. Teşekkürler devam etmeniz dileğiyle..
Çok teşekkürler. Çok derin bir dalı akvaryum hobisinin. İnşallah devam edeceğim
Gerçekten güzel paylaşım zevkle izledim
Teşekkürler!
@@HobimAkvaryum rica ederim
Sa hocam kaç kg dere kumu kaç km bitki toprağı kullandınız ve akvaryum ölçüleri nedir
Kaç litre
Yani ben kendi akvaryumlarimda nasıl hesaplayayim
Kum hesabımda 7cm kalınlık hesabı çıkıyor 7cm in kaç cm i Bitki kumu kaç cm i hagen kullanılsın
Ustam oncelikle başarılar dilerim.bana onerebilcegin bitki,kum onerirmisin? Daha dogrusu bu karidesler icin bitki cesidi cok onemlimi? İlk basliycam karides onerin nedir? Tesekkurler
Ben de karideslerde yeniyim. Bol bitki olması en güzel kısım ya da bol bol moss olması. Bitki kumu çok büyük seçenek, bu sistemden kuracaksınız videoda bahsediyorum. Çok teşekkürler!
Dostum selamlar, senin bu video serini izleyerek 15 yıl sonra hobiye geri döndüm :) Walstad yöntemi ile Aquael Shrimp Set 30'a akvaryumu kurdum. Gül, Limon, Zeytin ve Sessiliflora olarak toplam 30 kök ekledim. Yakında moss ball ve su mercimeği de ekleyeceğim. Yosun sorunu çok başlamadan farklı bir videoda gördüğüm şekilde kurulumdan 3-4 gün sonra iki adet Nerite salyangozu ekledim. Şimdilik bu şekilde devam ediyorum. Nerite'ler baya dışkılıyorlar :) Filtreleme de olmadığı için suyun dengesi bozulur mu diye endişe ediyorum. Bu dışkılar bitkiler için doğal gübre mi? Yoksa sürekli dip çekimi ile bunları da toparlamalı mıyım?
Abi çok severek isliyorum m teşekkürleri devam farklı bir konsepte de geçebiliriz mesela mikro bitkiler vs.
Teşekkürler! Deneyebiliriz zamanla. Moss da istiyorum aslında bakalım.
Karideslerde yumurta görmemenin nedeni bence sıcaklık karidesler 24 derece daha idealdir
Bitki kumu gübresiz yani kimyasal olmayan deyince ne çiçekçi nede pet shop tan bulamadım bende gittim parktaki çimlerin altındaki kumu eleyip aldım üzerine hagen kumla kapattım ve suyunu doldurdum calico cichlid balıklarım vardı direk kendi sularını ekleyip su inanılmaz derecede pisken yaşadı sizcede sistem oturmuş mudur ? Teşekkürler
Ember tetra ile beta bir arada da yaşarlar mı genel de betanın yanına neon tetra koyuyorlar ama neon pek ilgimi çekmedi ember daha hoş gözüktü.
Abi herşey için teşekkürler, diğer akvaryumda farklı bitkileri denesen daha güzel olmaz mı?
Olabilir. Şu aşamada temelini bu bitkilerle başlayacağım. Sistem oturunca monte carlo ve moss düşünüyorum bakalım:)
@@HobimAkvaryum hiç akvaryumum olmadı ama sizin videolarınızı izlemeyi seviyorum ;)
Lav kırığına eledoa diksem sorun olur mu
Kumu nereden aldığını merak ettim.. Fakat farklı karides türleride olsa çok daha iyi olurdu sanki he..
Petshopdan aldım. Vitasand dere kumu diye geçiyor. Kg ile aldım
Cok guzel,boyle devam et kardeşim takıpteyim
Yaptığın videoların daha az konuşma ile ingilizce formatta yapıp yan bir kanalına yüklersen daha fazla insana ulaşır global bir iş yapmış olursun eline sağlık kolay gelsin
Teşekkürler 🙏🏼
Rasboralarımın yanına Ember Tetra ya da Günışığı Tetra almayı düşünüyordum, Ember Tetraların sürüyü bozmaları beni düşündürdü :D
Sizdeki eski aydınlatmadan var bende ortayı aydınlatıyor arka taraf karanlık kalıyor bitkiler gelişmiyor. Bu yeni armatürde benzer durum var mı? Video tanıtım fotoğrafında arka taraflar biraz karanlık gözüküyor.
Bu akvaryumda mı? Aslında her yerdekinler gelişiyor ama
İdeal sıcaklık 20-22 derece .24 dereceyi gecince yine yumurta toplar fakat coğunlugu erkek olur.26 derecede üreme durur , daha sıcakta ölmeye başlarlar kardeşim
Çok teşekkürler!
Merhaba bitkili 40 litre akvaryumumda ısıtıcı kullanıyorum fakat biraz büyük bir ısıtıcı iki gündür bitkilerimde sararma başladı ve Moss bitkisinde yosunlasma başladı sanırım bu problemlerin kaynağı ısıtıcı mıdır nasıl çözebilirim. Teşekkür ederim.
abi motor kulllanmıyor musunuz yani balıklar ve karidesler bitkiler sayesinde mi oksijen alıyor? bir de su çok temiz duruyor ne kadar da bir yeniliyorsunuz suyu? teşekkürler
Su değişimi neredeyse yok denecek kadar az. Camdaki yosunları silerken biraz değişim yapıyorum. Motor filtre yok. Bitki bol olunca oksijen de yeterli oluyor. Ayrıca oran olarak küçük canlıların olması da Oksijen tüketimini min. tutuyor.
Çok güzel olmuş abi
Teşekkürler! :)
Bu sistemde lepistes ile karidesleri beslesem geçinirlermi
Bitkili akvaryumu üstü kapalı cam balkonlu mekanda tutsak aydınlatma yapmadan nasıl sonuç alabiliriz bir tahmin yürütebilir misiniz.
Çok güneş alırsa çok yosun olur hocam. Birde tahminimcr su yeşile döner. Bi çok hobicinin istediği su aslında ama görğntü olarak çok kötü
Emeğinize sağlık
Tebrikler 👏👏👏
Merhaba güzel bir bitkili akvaryum tabanda torf kullanmıştınız değil mi?
Evet genel kullanım bitki toprağı aldım. Humus katkılı torf diye de geçiyor.
@@HobimAkvaryum Teşekkür ederim.
Slm reis bende aynı ışıktan sipariş vereceğim gül bitkisi sağda olan sanırım ve hafif bi kırmızılık var
siz de farkettiyseniz doğrudur sanırım. Bazı kırmızı ışıklar tam gül bitkisinin üstüne denk geldi sanırım.
Ember tertralar için hangi yemi kullanıyordunuz?
Abi ben bir 10 litlelik bir okvaryumum var kaç tane Japon balığı alıyım
Abi bende böyle akvaryum kurucam bitki için ne kadar beklim
Bitkileri ektikten sonra 2-3 ay akvaryuma canlı eklemeyin bitkiler kök atıp suya alışsın daha iyi sonuç alırsınız.
@@ozan.nakisci çok teşekkür ederim
@@Ssnail_Man Rica ederim
Abi ben bitkiler için renkli ışık kullanıyorum olur dimi
abi bişey sorucam karides koymasak ya da karides yerine koybileceğimiz bişey var ı
karides yerine yosunlarla savaş için salyangozlar olabilir, özellikle Nerite salyangozu.
Karidesleri yeni kuracağınız ısıtıcısız tankta bakmanız çok daha iyi olacaktır. Karidesler mevsimsel farkı algılamalı. Kışlama denilen yöntem ile mevsim farklılığı hissettirilirse yazın normalin üstünde üreme olacaktır.
Ayrıca tetralar yavruları kesinlikle avlıyordur.
Ember tetra olsa bile mi? Bu arada yeni tankın ısısı 21 civarında geziyor. Biraz düşük geldi ama emin olamadım. Teşekkürler!
@@HobimAkvaryum karidesler 18 dereceye kadar sağlıklı şekilde yaşayabilirler. Karides yavruları yumurtadan çıktıkları an boyutları 1.5 mm yi geçmez. Tetralar genel olarak avcı balıklardır hareket eden her şeye içgüdüsel ilgi duyarlar.
Pirelerin üremesindede yavaşlama görebilirsiniz onların yavrularıda çok küçük oluyorlar.
hocam aqua ledin spectrum ledi ni mi kullanıyorsunuz?
Doğrudur hocam
Ellerine sağlık cok güzel bitki toprağın dan kasıt kestane toprağımı ben kestane toprağını kulandım cok pis bir koku oluştu
genel kullanım bitki toprağı aslında. Kestane değil. Teşekkürler
Abi bu akvaryuma sen mi su piresi ekledin yoksa kedi mi çıktı
Karidesler ile geldi yanlışlıkla :) Çoğaltayım sizlere de göndereceğim bir çekiliş yaparız ona da
@@HobimAkvaryum heyecan ile bekliyorum bende bu sistmi kuararak paylaşım yapmak istiyorum izinsiz olur ise
Bunun için kaç litre akvaryum lazım
bu 45 lt
Sizin akvaryumlarınız 5 gelsin
Video olarak ekliyorum sizin akvaryumlarınızı ama seri olarak da ona devam edebiliriz. Teşekkürler!
Merhaba karideslerin çoğaltımı nasıl oluyor?
kendi halinde ürüyorlar. Karnında yumurta taşıyorlar, sonra yumurtalardan yavrular çıkıyor.
Merhaba bende co2 siz akvaryum kurdum fakat bitkilerimiz farklı. 5 karides 2 neon tetra var fakat karidesler hep arkalarda geziyor. Yeni akvaryun olduğu için mi böyleler sizce?
akvaryumu yeni kurduysanız canlılar ortalık alanda gezmeye çekingenlerdir siz ortalık laan yiyecek koyarsanzı iilakı yemeye gelirler zamanlada alışırlar,
Karidesler için ısıtıcıya gerek yok. 15 ve 28 derecelere yaklaşıldığında üremeleri yavaşlıyor. 22 derece civarı ideal.
Teşekkürler:)
bide bur akvaryuma lepistes ve neon tetra koyabilir miyim
karides yoksa tabi ki. ama karides ile ilgili sorun olur.
Tetra hakkında bilgim yok ama ben kendi bitkili tankımda karides lepistes ve vatoz aynı yerde besliyorum
abi hangı ledı kullanmalıyım akvaryumumum kapaksız senınkı gıbı 60 40 40 cm yukseklıgınde hangı aydınlatmayı kullanmalıyım sence
Seçenek çok var bütçenize göre. Led sistemleri araştırın bence
Abi bitki kumu olarak ne önerirsin?
Bitki toprağı çok öneriyorum bu sistem için. Toprağı kullanırsanız her kum olur genel olarak (silis kadar inceler hariç) Toprak olmayacak ise o zaman hagen güzel oluyor ya dere kumu.
@@HobimAkvaryum teşekkürler abi lav kırığı da önerirmisin
Yani hagen mi alayım lav kırığı mı
Yazdım işte aslında cevabını
Bitki akvaryumu kuruyorum bacopa carolinalara kuma sabitlemeli miyim acaba
Tabi çok sağlam kök tutuyorlar çekince gelmiyor benimkiler
merhaba burada herkese bir sorum var akvaryumun üstü açık olduğu zaman odadaki toz akvaryumun içine de doluyor bu herhangi bi sorun teşkil eder mi balıklar için çoğu kişi üstü açık kullanıyor sanırım
Ben hiç sanmıyorum sorun olsun. Ne kadar tozlu bir ortam tabi bilemedim. Ama o toz bir şey değil bence
güzel yerelre gelirsin umarım
Teşekkürler!
emeğine sağlık
Abi LED i tavsiye ediyomusun
Ben 10 gündür memnunum gayet
abi 100 lıtrelık akvaryuma bıtkı ekmek ıstıyom kum olarak sadece lav kırıgı kullansam ılerıde balıklar ıcın sıkıntı olurmu yoksa lav kırıgının uzerıne ınce tanelı kumda eklemelıyım
Kumu sürekli ağızlarına alan japon balığı-ciklet yoksa ki onlarla doğru düzgün bitki de bakılmıyor, o zaman sorun olmaz.
@@HobimAkvaryum sadecelav kırıgı lepisteslerde bı sıkıntı cıkarırmı çünkü bi abi dedı yem artıkları pislıkler falan araya gırıp ılerıde balıkları oldurebılıyomus
Bakteriler onları dönüştürüyor. Lepistesler ğçin daha yumuşak yapılı kum iyi olur. En kötü midye kırığı, quvarz vs
@@HobimAkvaryum abi senın tavsıyen ben acık renk ıstıyorum ve bıtkılere ıyı olmasını ıstıyom kalıtelı acıık renk kum hangısını kullanayım lav kırıgının uzerıne
Please english subtitle, cause im from indonesia👍🏽😁❤
Ooo sorry. Okay i will try to help you st comments for now:) hi to Indonesia
Oh thank you😁🙏🏾, cause im still watch you content from first set up
Hocam son durum nedir
Abi şuan da akvaryumdaki balıkların yüzey yemi tüketen balık türündenmi değişik bi soru biliyorum 😁
Evet:)