کلیاتی درباره شیدا، عارف، امیرجاهد و ... رهی معیری

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 16 окт 2024
  • زندگی و آثار محمدعلی امیرجاهد
    در گفتگو با مهران مهرنیا و سعید کریمی
    کلیاتی درباره شیدا، عارف، امیرجاهد و ... رهی معیری
    16 اردی‌بهشت سالروز درگذشت شاعر و تصنیف‌ساز جریان‌ساز، زنده‌یاد استاد محمدعلی امیرجاهد است. سال گذشته، در زادروز این هنرمند برای بررسی آثار و نقش ایشان در تکامل تصنیف‌سازی و ترانه‌سرایی گفتگویی انجام دادیم با جنابان مهران مهرنیا و سعید کریمی در صفحه اینستاگرام هزارصدا.
    در این گفتگو که هر کدام از این دوستان هنرمند و پژوهشگر هر کدام دوبار به سوالات مجری پاسخ دادند، هم بخشی از زندگی و فعالیت های این شاعر و تصنیف ساز ملی بررسی شد و هم درباره تفاوت های تصنیف و ترانه و اهمیت جایگاه این هنرمند در این زمینه و همچنین نقطه نظراتی درباره ی علی اکبرخان شیدا، عارف قزوینی و رهی معیری.
    مهران مهرنیا، آهنگساز، نوازنده و مدرس موسیقی پیش از آن و پس از آن در این سلسه برنامه‌ها حضور یافته و درباره نقش کلام در موسیقی سخن گفته بود و این بار در گفتگویی دیگر به همراه سعید کریمی و به بهانه چهل و سومین سالگرد درگذشت امیرجاهد به بررسی نقش ایشان در تکامل و تاریخ تصنیف‌سازی خواهند پرداخت.
    سعید کریمی، نویسنده، پژوهش‌گر، شاعر، ترانه‌سرا و آهنگساز با پنج عنوان کتاب داستان و شعر و همچنین کتاب‌های منتشر شده «پاپ‌نامه، پژوهشی مفصل در آلبوم‌های موسیقیِ 93-1394» و«مبانیِ ترانه‌سرایی» و «مکث در مه، نظریاتِ بنیادیِ ترانه‌سرایی» در باب ترانه و آثار در دستِ چاپ «مارش جمهوری، تصحیحِ انتقادیِ تصنیف‌های عارف قزوینی»، «رسوای دل، ترانه‌های رهی معیری»، «اجتماعِ انفرادی، مجموعه مقالات در زمینه‌ی ترانه و موسیقی» و «جریان‌شناسیِ موسیقیِ مردم‌پسندِ ایران» از محققان پرکار و موفق این روزهای موسیقی و کلام است. وی در زمینه آهنگسازی موسیقیِ متنِ چندین انیمیشن ایرانی و خارجی (تعطیلات نوروزی، المو، اوسو، قطارها و ...)(1387-1391)، ترانه‌های کودکانه: آلبومِ قاصدک (1390) و رباعیاتِ خیام با صدای کیکاووس یاکیده ( انتشار:1391 ) را در کارنامه دارد.
    این گفتگو را ببنید و برای ثبت در تاریخ شفاهی موسیقی و ترانه معاصر برای دوستان و علاقمندان پیگیر بفرستید.
    instagram:
    / arashnasiri777
    / 1000seda.ir

Комментарии •