VIENA. România trebuia sa aibă 42 de astfel de autostrăzi. Comparație cu Austria

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 ноя 2024
  • Austria e o republica federala cu 9 landuri și 8 milioane de locuitori. Are 18 autostrăzi. Raportul autostrăzi / număr locuitori ne arată că România, după standardul austriac, ar trebui sa aibă 42 de astfel de autostrăzi. Priviți, comparați și puneți întrebarea cheie: Noi de ce nu avem asa ceva?
    Poti susține acum, și direct activitatea mea, pe www.patreon.com/malinbot

Комментарии • 48

  • @claudiucontac2690
    @claudiucontac2690 6 лет назад +9

    Te apreciez Malin pentru ce faci succes in continuare!

  • @dodisogollie1644
    @dodisogollie1644 6 лет назад +4

    Austriecii au autostrazi inca din 1967 prima autostrada A1 mergea de la Viena la Salzburg.
    Asadar un avans (in timp) de 51 de ani. Austriecii nu au avut de platit rusilor pagube de razboi , iar inainte de 1918 Austria a fost parte a imperiului Austro Ungar.Situatia economica a cetateanului astriac in aceeasi perioada de timp a fost net superioara celei a cetatenilor romani. Comunitatile (orase si sate ) din Austria au avut o intelegere corecta a cee ce inseamna o sosea publica de calitate.La noi nici astazi nu o sa gasesti doi romani care sa-ti identifice efectul pozitiv al unei sosele in economia unei regiuni. Austriecii produc piese pentru automobile pentru industria germana, cea franceza, olandeza si britanica de-a lungul unei perioade de 50 de ani daca nu si mai mult. Ei au avut si au nevoie de sosele rapide, cai ferate de incredere ca sa poata transporta eficient produsele catre industriile din vestul Europei.
    Noi in Romania am intrat in Uniunea Europeana si asteptam ca Uniunea Europeana sa ne faca autostrazi.
    Noi nu avem ingineri constructori competenti care sa poata proiecta o autostrada cu toate conectiile, viaductele, si rampele necesare si negocia cu indivizii care vor trebui mutati de pe traseul autostrazii. Nu exista legi cre sa poata transfera o proprietate de pe traseul unei autostrazi de interes national de la particulari.
    Singura si cea mai costisitoare experienta pentru noi in materie de autosrada a fost afacerea Bechtel in care am platit pentru 45 Km de autostrada pretul unei constructii de 450 Km de autostrada. Asta se traduce in platii viitoare pentru generatiile de romini care vor veni dua noi si noi, la ora actuala nu avem decit 45 Km de autostrada relativ noua in Romania.
    Politicienii nostrii , la toate nivelele au inselat poporul , competenta lor ca lideri este aproape de zero , ei au vazut aceste alegeri a lor in pozitii de putere ca un mijloc de a fura direct sau indirect din avutul obstesc.

  • @michaelamitulet9801
    @michaelamitulet9801 6 лет назад +5

    Frumos. ..

  • @Verbsdescribeus
    @Verbsdescribeus 3 года назад

    Salutări vieneze în această săptămână! Știu că ai spus să ne izolăm dar apucasem să confirm pentru 2 evenimente culturale speciale. Viața e aproape de normal aici doar că se poartă măști ffp2 în interioare, dacă nu le ai îți iei amendă de 40 de euro și oricum nu te primește în locurile publice închise...

  • @dumitrumedrea1269
    @dumitrumedrea1269 6 лет назад +1

    Prea multe comparații 😉. Aceste fantezii , sunt irealizabile în Ro. , în viitorul îndepărtat 😆😘🤗

  • @dexteryo2368
    @dexteryo2368 6 лет назад +4

    Cat de legal și moral este sa plătești taxe și impozite unui stat condus de infractori? Oare nu, acționând așa, vom aduce legea la nivel de imoralitate, de inuman? De ce mai depun jurământ magistrații, când ei nu acționează uman și nu au nici un gram de moralitate, de conștiința, de regret? Când politica devine egoista, cum sa mai iubim altruismul? Cine sunt cei care ne dicteaza viața, când nu ei ne-au dat-o?

  • @novusmundi9131
    @novusmundi9131 6 лет назад +21

    Domnule Bot,
    Imi place gindirea matale referitore faptull ca Romania ".......ar trebui sa aibă 42 de astfel de autostrăzi. " similare cu cele pe care matale te plimbai in Austria.
    Ceea ce uiti matale este ca Transilvania (Romania). ca parte a Imperiului Austro-Ungar a contribuit la belsugul si bogatiile Austriei si ale Vienei.
    Este dificil de cuantificat aportul Transilvaniei la aceste bogatii , dar Transilvanienii mai ales au suferit platind la portile Vienei si contribuind la cuferele trezoreriei Austriece.
    De fapt Romania inainte de 1877 -1878 (razboiul Ruso-Turc) a platit la portile Otomane (Constantinopol) a venit apoi Imperiul Austro - Ungar am platit la portile Vienei, si acum mai modern, ne-am pus jugul deghizat in "libertate si democratie " de la Brussels/Strasbourg care altfel este de fap jugul "Uniunii" Europene.
    Noi nu avem autostrazi fiindca "tovarasii nostrii " de aproape 30 de ani utilizeaza "guvernarea" (scaunele ministeriale) si partidele ca unelte de imbogatire personala, toate acestea combinate cu lipsa acuta de oameni calificati profesional in constructii de infrastructura de transport: sosele, poduri, viaducte, automobile , trenuri, cai ferate, aeropoarte, avioane etc.

    • @novusmundi9131
      @novusmundi9131 6 лет назад +4

      @UCthI8n0vGqvmhOKprxYMNqA
      Atitudinea matale este una de acceptare a situatiei actuale din Romania. Asta se datoreste tuturor rominilor , lipsei de educatie si lipsei de mijloace de sustinere financiare.
      Multi dintre Romanii cu drept de vot de la sate au fost "cumparati" sa voteze pentru 50 de lei . Mai mult , am auzit ca si mortii au semnat listele de vot ale PSD-ului de-alungul evolutiei acestui partid.
      Ceea ce vreau sa spun este ca PSD a venit la putere( majoritate) prin frauda electorala, cel putin partial.
      Nu stiu care a fost strategia actualilor guvernanti PSD-isti, dar o analiza iti aduce in evidenta faptul ca multi care stau pe scaune de ministrii astazi sint din Teleorman, si ca ei au primit recompensa pentru ca l-au sustinut pe Dragnea.
      Ceea ce se intimpla in Romania este faptul ca multi Romani accepta situatia, fiindca hotie in Romania este faptul zilnic in ultimii 30 de ani.

    • @unhandsomedevil
      @unhandsomedevil 6 лет назад +1

      @@novusmundi9131 Domnule, ne ati explicat de ce nu avem autostrazi. Dar nu vad legatura cu faptu ca noi am dat bani la austrieci si la turci.

    • @novusmundi9131
      @novusmundi9131 6 лет назад

      @@unhandsomedevil
      Simplu: bani pe care noi ii platim inafara economiei romanesti nu-i mai vedem niciodata.
      Cu acei bani , folositi cu chibzuinta , puteam sa construim NOI autostrazile noastre , puteam sa construi NOI, poduri, viaducte etc.
      Capisci ?

    • @novusmundi9131
      @novusmundi9131 6 лет назад +4

      @@enolaaron
      Nu se roaga nimeni de romini. Cind EU iti da bani , nu iti da bani fiindca trezoreria de la Bruxelles plesneste pe la incheieturi de prea multi bani si nu stie ce sa faca cu ei. " Tovarasii " de la Bruxelles vor o asigurare ca nu pun bani intr-o "gaura neagra "(black hole - ia interpretarea astronomica a termenului) ci vor banii inapoi plus o dobinda pe ei.
      Banii de la UE sint accesati numai daca noi romanii dovedim ca proiectele noastre sint viabile.( adica investitia initiala este sanatoasa si aduce un profit) .
      Daca vrei o explicatie mai amanuntita intreaba pe Mario Draghi (care este ales ca presedinte al ECB si Christine Madeleine Odette Lagarde care este Managing Director(Director Administrativ) and Chairwoman of the International Monetary Fund.( IMF).
      Draghi si Christine Lagarde raporteaza Uniunii Europene in Bruxelles.
      Romania , Bulgaria, Ungaria , Polonia, etc au devenit noile colonii ale fostului "imperiu colonial" care il gasesti azi in "Minunea" Europeana.
      Industriile acestor tari au fost "spulberate " intentionat sau de catre oportunistii interni, in Romania , pe strazi vezi Mercedes, Audis, Porsche, Opel, Volkswagen, Citroen, Renault , multe din ele cumparate la mina a 2-a care umplu Bucurestiul de gaze nocive care omoara 10,000 de oameni anual.
      Du-te in mahgazine sa vezi cite produse de tehnica sau din uzul casnic sint produse "Made in Romania"
      Padurile noastre sint rase de Schweighofer (Austria) si noi nu putem sa ii oprim fiindca avem mentalitatea de sclavi.
      Mai modern platim anual o taxa de membru in "Minunea" Europeana. Si mai recent am tinut sa facem parte din NATO unde din nou platim taxe si sintem obligati sa trimite trupe in zone de razboaie incepute de americani unde baietii nosti nevinovati mor pentru noul Imperiu European cu "capitala"la Bruxelles.
      Ma opresc aici ca sa te intreb: matale pe ce planeta traiesti ?

    • @novusmundi9131
      @novusmundi9131 6 лет назад

      @@enolaaron
      Cum explici tu faptul ca "jugul UE" te roaga sa ii iei banii si Romania nu este in stare sa acceseze aceste"fonduri Europene" ?

  • @leejuro
    @leejuro 6 лет назад +2

    Mi-a placut discutia, foarte instructive, intrebari si raspunsuri bune. Felicitari! Eu locuiesc de foarte multi ani in USA, si vin des in Romania. Imi e greu sa accept ca in atatia ani de la caderea comunismului, timp in care UE a acordat bani sa sa faca infrastructura, Romania sa nu poata veni cu proiecte sa foloseasca acesti bani, care sunt pierduti! Am fost recent prin Croatia si Italia de nord si am vazut autostrazi construite pe deasupra raurilor! Si Romania nu poate construi autostrazile pe valea Prahovei si valea Oltului! Oare la conducatorii tarii nu le e rusine de situatia din tara? Se duc pe la conferinte in alte tari si nu le crapa obrazul de rusine? Ce fel de oameni sunt astia? Chiar nu mai au nici o constiinta? Milioanele de needucati, prostimea, care-i voteaza o acuz si pe ea, dar ei sunt multi inculti, merg ca oile dupa un regim plin de propaganda, dar astia de sus, plin de ei si avizi doar de putere si dupa avere, chiar nu mai au nici un pic de mandrie, de bun simt si dorinta sa scoata tara din mizeria asta in care se complac? ... Unde esti tu, Tepes, Doamne, ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete, in smintini si in misei... Dar nici opozitia nu e mai breaza, e faramitata, si asa se duce de rapa o tara, cum nu prea gasesti in lume! Trist, foarte trist!

  • @soloevasolo1932
    @soloevasolo1932 6 лет назад +3

    Numai daca se pune sechestru pe averile celor care au furat se poate recupera furtul, vandute casele si bunurile dobandite prin furt si cu banii recuperati se fac si in Romania autostrazi.

  • @manuiela71
    @manuiela71 6 лет назад +3

    Malin sunt multi care vb de buzunarul tau care,chiar poti sa-ti rişti viata dar de buzunarele la parlamentari ce spun!

  • @lilianahohage6822
    @lilianahohage6822 6 лет назад +1

    Se putea face şi la noi dar nu s-a vrut.
    Eu am plătit vreo 2 amenzi pentru depasire de viteza 60 km /h
    am mers cu 70 km / h şi mi-a trimis Fotografia acasă cu data,ora şi chitanta de transfers de 20 €.

    • @whocares1481
      @whocares1481 6 лет назад

      Stilul asta de inregistare la aceasta maniera a oricarei abateri cat de mica si taxa-o...ce-mi displace.Nu asa se evita cu adevarat raul/pericolul..sunt lucruri care trebuiesc sa vina din constiinta proprie,educatie!
      De aceeasi tehnologie moderna se folosesc sa intre pana si in intimitatea omului,maine poimane si ce faci in propria casa/curte vor avea dreptul sa urmareasca..strigator la cer,pervers,paranoic,...a innebunit lumea,si-a pierdut orice masura a decentei si bunei cuviinte!

  • @narciscostel20
    @narciscostel20 3 года назад +1

    In Germania mai trebuie sa faci și un curs după ce îți suspenda permisul și plus psihologul,care este adevărat ca se obține foarte greu, eu am făcut scoala de șoferi în Berlin și știu ca îți explică toate chestiile astea.

  • @CatalinAioanei
    @CatalinAioanei 6 лет назад +1

    Nu, dacă iei o amendă te duci la primăria de care aparții și nu stai la nicio coadă.
    Trimestrial 220 euro ? Asta înseamnă 660euro/an. Pentru o mașină asemănătoare, în România, RCA-ul maxim 150euro/an + impozitul maxim 50 euro/an. Diferență exagerată de 460 euro. Mult prea mult.

    • @CatalinAioanei
      @CatalinAioanei 6 лет назад

      @@jc8060 Stiu asta. Ce am vrut sa scot in evidenta este faptul ca salariile si taxele din Romania sunt direct proportionale cu cele din Austria si nu numai.

    • @costicapruteanu4804
      @costicapruteanu4804 5 лет назад

      Dai 150 de euro..si mergi prin gropi..acolo dai 660 de euro da mergi an siguranta..care e diferenta?

  • @MariusDuna
    @MariusDuna 4 года назад +2

    Bine compari Austria cu Romania. E că și cum compari Dacia cu Jaguar

  • @insistrezistsuntantiipsd4307
    @insistrezistsuntantiipsd4307 6 лет назад +5

    Asa natie asa tara .

  • @andreistoian8043
    @andreistoian8043 6 лет назад +4

    NEXTLEVEL 8
    BELGIA , OLANDA , DANEMARCA
    NEXTLEVEL 9
    LUXEMBURG , NORVEGIA, FINLANDA
    NEXTLEVEL 10
    CANADA , SUA

    • @solisolis9528
      @solisolis9528 5 лет назад

      O ce grandios, ce inaltator, imi bubuie inima de bucurie ! Asadar mergem la NEXT LEVEL 8 si dupa aia la NEXT LEVEL9 si apoi NEXT LEVEL10 si asa ajungem la NEXT LEVEL 100.
      Si dupa aia care NEXT LEVEL vine? Sarim la NEXT LEVEL200 sau mergem direct la NEXT LEVEL1000. Trebuie sa ne pregatim generatiile care vor veni sa mosteneasca aceasta traditie de NEXT LEVELE ?
      Si care este rezultatul final ? Cum zicea nea Caragiale " Dar noi cu cine votam ? "
      Ai auzit de Venezuela zilele trecute?
      Cum ne masuram progresul in NEXT LEVELE sau in ceea ce obtinem efectiv pentru romani si pentru Romania ?

  • @cosminneacsu6537
    @cosminneacsu6537 5 лет назад

    Pe unde ai intrat pe Autostrada din St.Pölten se numeste S33 si dupa intri pe A1

  • @lilianahohage6822
    @lilianahohage6822 6 лет назад +3

    Nu numai Austria şi Nemții.Pe cine nu acuza Dragnea !

    • @danielpopescu5529
      @danielpopescu5529 5 лет назад

      Liliana Hohage,
      Liliana, Dragnea ar trebui impuscat nu numai pentru faptul ca a furat din avutul obstesc ci si pentru faptul ca furturile lui si a clanului lui pun Romania intr-o situatie economica precara si o fac vulnerabila unor pericole din exterior. Dragnea si PSD de indata ce si-au asumat puterea au inceput o politica de diluare a valorilor economiei nationale, nu au creat nimitc din ceea ce au promis poporului Roman prin Program de guvernare (PSD) inainte de alegeri.
      www.cdep.ro/pdfs/oz/Program%20de%20Guvernare.pdf
      Cele 8 spitale regionale promise nu stiu daca unul a fost ridicat si nu stiu stadiul de echipare tehnica a spitalului.

  • @alexandrusavu2100
    @alexandrusavu2100 6 лет назад +4

    ....ai dreptate 99% din ce spui ...dar nu iei in calcul un lucru : compari un imperiu de mii de ani cu o tara inventata in 1918 ?

    • @emilconstantinescu5079
      @emilconstantinescu5079 6 лет назад +1

      Alexandru Savu nu știu dacă cunoști istoria României,spunând că a fost “inventată” în 1918. Eu spun să citești mai mult;)

  • @mecanicul
    @mecanicul 6 лет назад

    Măline,Cind e vorba de construit , parlamentarii nostri se gindesc la buzunarul lor să fie ct mai plin

  • @martongrosz1882
    @martongrosz1882 6 лет назад +1

    Diferenta mare autostrazile din austria nu sau construit la 5-6 metri inaltime ca in romania...unde se face scump nu se face pe stalpi de beton se face ca la copii care se joaca cu nisipul...si sunt facute scump si prost...ie intrun fel bine o alunecare de teren iarasi se repara si totdeauna ie de lucru si se foloseste miliarde de material dus acolo ie un fel de- face bani pe negru ca nimeni nu stie cate tone de piatra bagi acolo???

  • @mariuscosminmascaliuc9310
    @mariuscosminmascaliuc9310 2 года назад +1

    Scumpa Austria

  • @solisolis9528
    @solisolis9528 6 лет назад

    Frumoase sosele au austriecii. noi nu putem sa avem asa ceva , Iulian Stoenescu explica motivele : ruclips.net/video/ipgNtvTqShA/видео.html