OLED TV Alınır mı? OLED mi yoksa QLED mi?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 сен 2024
  • Adem Helvacı kanalına abone olmak için tıklayın : www.youtube.co...
    İnceleriz kanalımıza abone olmak için tıklayın : www.youtube.co...
    En iyisi şu açıklamayı yapıştırayım zira garip mesajlar geliyor :))
    Bir takipçime verdiğim cevabı yapıştırıyorum aşağıya.
    Özellikle 2015 sonrası üretimlere odaklanın, özellikle bu gün satın alınan tv lere odaklanalım ve hiç yorum dahi yapmayalım, Allah hepimize ömür verirse bu konu nasılsa daha 3-5 yıl devam edecek, bu gün satın alınan tv lerin bu 3-5 yıl içerisinde nasıl sapır sapır döküldüklerine şahit olacak ve ne demek istediğimi anlayacaksınız. :))
    Buna paralel, bu gün satın alınan bir tv nin 7-10 yıl çalışma olasılığı yok mu? Elbette var.
    Peki buradan hareketle biz insanlara ''Ey Millet, alın bu malları rahatlıkla en az 10 sene çalışır'' diyebilirmiyiz sizce?
    Zaten amaç ÇALIŞMASIN değil, benimki sadece bir uyarı. Neye dayanan bir uyarı? son 4-5 yıldır önüme gelen yüksek sayıda televizyonun yaş gurubunun ortalamasına dayanan bir uyarı.
    Önüme gelenlerin dışında şirket hattından, sosyal mecradan bana ulaştırılan onbinlerce ürünün barkodlarındaki üretim tarihlerinden alınan bilgilere dayalı bir uyarı.
    Mesleki olarak bu iş ile iştigal halinde olmamın yanısıra sosyal mecradaki yoğun aktivitem nedeniyle bana paylaşılan bilgi oranı çok yüksek ve birisi bana ulaştı ise ve hatta birisi beni tanıdı ise mutlaka Televizyonunda bir sorun olduğu için beni tanımıştır, o nedenle bana veriler ulaştırıyorlar, tv nin markası modeli üretim yılı arızası ve sonucu bunların tamamı bende mevcut.
    Genel ortalama üzerinden bu bilgileri paylaşıyorum sizlere yoksa ben de neticede bir karar mercii değilim :=)
    Günümüzde sıkılıkla sorulmaya başlanmış sorudur.
    OLED Alınır mı?
    OLED TV alayım mı?
    OLED TV ler çabuk bozulur mu?
    OLED mi yoksa QLED mi?
    Hangisi daha dayanıklı
    Hangisi daha iyi
    Bu konu ile ilgili Wiki şunları söyler
    Organik LED (Işık yayan diyot) "Organic Light Emitting Diode"
    Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır. Normal operasyonda düşük enerji tüketmesi, ince ve hafif olması sayesinde son zamanlarda cep telefonlarında kullanımı yaygınlaşmıştır. Zamanla parlaklıklarını yitirdikleri şeklinde eleştiriler almaktadır. Gelişmekte olan ve gelecek vadeden bir teknolojidir. Işık yayan diyot(LED) familyasının son türü "Organic Light Emitting Device" ya da "Organic Light Emitting Diode" açılımına sahip bir akronimdir. "Organic Electroluminescent Device" (OEL) olarak da anılır. Tipik olarak iki elektriksel kontak(elektrot) arasında kalan ve ışık yayan bir dizi ince film organik katmandan oluşur. OLED'ler molekül ağırlığı düşük organik malzemeler (SM-OLED)veya polimer bazlı materyalden (PLED , LEP) oluşur. Farklı katmanlara sahip LCD'ler ve FED‘ lerden farklı olarak OLED'ler monolitik (tek katmanlı)dırlar. Çünkü yapılışı sırasında her katman diğeri üzerine kaplanarak yekpare olacak şekilde üretilir.
    Başlangıçta gösterge uygulamaları için geliştirilen OLED'ler parlak renkli görüntüleri ile düşük güçte geniş görüş açısı sağlayan ekranların yapılabilmesini sağladılar. LCD ekranlarda olduğu gibi bunlar için arkadan aydınlatma gerekmez. OLED'ler genelde cam üzerinde üretilirler ancak plastik ve kıvrılabilir malzeme üzerinde olabiliyorlar. Örneğin Universal Display'in yaptığı kıvrılabilir OLED modeli "FOLED" böyledir. Bu türden ekranların üretilmesinin ileride taşınabilir cihazlarda devrim yaratacağı konuşuluyor. Örneğin cebinizden bir kalem çıkarıyorsunuz. Çekince açılıyor, üzerine rulo şeklinde sarılmış ekran ortaya çıkıyor.

Комментарии • 892