La actionarea manuala ai avea randament mai bun la ridicarea burghiului din pamant, daca pe axul pe care se infasoara franghia ai interpune un butuc de lemn sau un corp de diametru mai mare pe care sa se faca infasurarea. Desigur varianta actionata de motor in doua sensuri ar putea sapa si ridica burghiul. Felicitari pentru ingeniozitate, ti-ai gasit o meserie noua!
Acum vre-o 20 de ani, eu am facut acelasi tip de sapa, in ambele variante. Varful sapei ceva mai lung, pentru a tine directia verticala de inaintare, prelungitoarele din teava rotunda de 3/4 , d-aia romaneasca, nu tampeniile care le fac azi, "investitorii" , care in niciun caz nu vor sa progresam noi, ca natie, iar imbinarile le-am facut prin infiletare, surubul sudat pe o teava si piulita pe cealalta. Nu era nevoie de strangere intre ele, ca se strangeau destul la foraj. Singurul put (facut singur, in mai putin de zece ore) pentru apa, l-am facut pana la adancimea de 9m, unde am dat de o piatra mare. La varful tevii pregatita pentru a-i monta pompa (de mana), am sudat un dorn facut din tija de sinda, si batuta cu barosul, am trecut de piatra, dupa care am gasit apa. Dinsus de acel dorn (spit), am facut perfotatii pe un metru de teava formand sorbul, si odata batuta dincolo de piatra cam cu 2m, am avut apa asa de multa, incat nu scadea nivelul oricat as fi pompat.Facusem masuratori radiestezice de detectare a sursei de apa, mai inainte, din care stiam ca apa va fi la 9m.
La motor pune o roata mai mare, pentru a reduce turatia, sau un variator de tensiune. E chiar periculos la vitezele alea, poate chiar sa rupa sfoara sau sa sara din agregate. Si buton tip sonerie, e mai sigur. Pentru tragere manuala recomand un ax/tambur cu diametru mai mare, ca sa ai spor, sa infasori mai multa sfoara la o rotatie completa de mana. TI-as da o idee de testat pentru scoaterea pamantului fara sa mai scoti si tronsoanele, dar nu stiu daca e fezabila/realista: o cuva mobila, incastrabila in cea fixa de la burghiu, axata pe tronsoane cilindrince si infiletabile. Macaraua trage doar de cuva, (burhiul si tronsoanele raman pe loc), care culiseaza pe verticala, printr-o teava scurta, concentrica cu tronsoanele, dar ceva mai larga pentru a nu avea frecare si in acelasi timp care sa o poata tine totusi verticala. Cand ajunge sus, manivela trebuie sa fie detasabila, astfel incat sa poata fi scoasa cuva de pe ax. Problema este cum o poti cobori inapoi astfel incat sa pice cu deschiderile fix pe fantele pentru pamant ale cuvei fixe de la burghiu. Probabil printr-un sistem de cătări. Cel mai probabil ar fi mai bune tronsoane rectangulare (la fel si concentricul de la cuva). Avantajul ar fi ca se poate marca una din laturi astfel incat daca se potriveste cuva mobila pe directia respectiva, sa coboare fix pe pozitie, pe aceleasi fante cu cele de la cuva burghiului. Bine-nteles, instalatia va trebui sa fie de data asta cu trepied, ceva mai inalta, 2-3 m. Ideea mi-a venit acum, poate-i o tampenie, nu stiu, dar ar fi tare fain sa mearga si in practica....
Din p-ctul meu de vedere fantana este tot fantana, am 3 000 litri de apa ca rezerva, eu am aproape 3 betoane si am sapat fantana intr-o singura zi, intr-a devar 4 oameni si pamantul super bun, nisipos cu totul, doar scoarta terestra a fot un pic mai tare !!! Ce burghiu va trebuie, vedeti-va de treaba :)
Gata si ultimul proiect !! Pentru cei interesati de forarea ieftina a unui put de apa la mica adancime va rog sa accesati: Put Forat Manual de la A la Z --Video 1/10 -- Introducere + putina istorie Orice nelamuriri/ sugestii/ crititci-- le discutam in comentarii.
+Foreza Manuala un put ca in video il puteti sapa ? , cine poate ? si nu se pun tuburi in gaura? adica as dori un put "la cheie", cu tot cu pompaDaca va command un burghiu, il puteti trimite, cit costa ? un nr de tel ?contact ?
foarte frumos conceput videoclipul si destul de explicativ pentru oamenii cu IQ mai mare sa inteleaga cum se foreaza. Bravo, iti doresc success sa ai cat mai multi clienti.Cat despre motor cand ridica ,ridica prea repede ,ar trebui sa ii faci/cumperi un regulator de turatie sau de tensiune. Apropo peste tot unde sapi e lut la 10 metri adancine ? Cum naiba arata planeta plina de lut ,ma mir ca mai avem vegetatie.
mai simplu este sa faci rost de cateva bucati de teava de 2 toli,pui un con cu gauri si le bati in pamant sau te ajuti de tirantii unui tractor. dupa ce desfunzi izvoarele poti introduce in interiorul tevii o alta teava mai ingusta cu sorb. e cea mai simpla varianta. e gata in cateva ore,mai mult dureaza sudatul tevilor. asa ce faci tu...daca dai de vreun pietroi dupa ce ai sapat 5-6 metrii esti nevoit sa renunti.
Buna seara, pentru tema de licienta trebuie sa proiectez un dispozitiv de forat puturi, puteti sa imi trimiteti ceva documentatie de unde v-ati informat? Imi este util videoclipul, va multumesc
Stimati domni ,sunteti foarte inventivi !!Bravoo ,asa cum am mai spus sunt interesat de o astfel de instalatie .As dori sa-mi specificati cu exactitate ce contine un set de forare manuala si pretul . Multumesc !
Multumim de apreciere!.. Pentru 12 m de tronsoane + capul de sapat( burghiul spiral cu peretele din tabla) + maner transversal pretul este 420 lei. Ranga este separat -110 lei. Instalatia suplimentara de forare o face fiecare in felul sau, ce am facut eu aici e inutil de complicat! Nu este nevoie de motoare, axe, rulmenti , fulii etc. AM sa fac o filmare in primavara si am sa demonstrez cat de usor poate fi- si de ieftin mai ales- maximum 30 lei in cazul in care nu ai nici un lemn mai lung pe acasa.. Acesta e si scopul de fapt.. sa fie cat mai ieftin si cat mai productiv. Sarbatori Fericite!
Aveti dreptate ! e foarte important pretul ,tocmai pt aceea incercam cu totii sa alegem calea cea mai ieftina .Poate sunt prea insistent ,dar vreau sa -mi fie clar ce voi primi exact .Asadar vreau sa stiu daca este inclus in pret si dispozitivul care tine franghia sa nu se invarta , Ce lungime au tijele,si daca profilul(teava patrata )este si sudata sau doar presat la cald ,dupa cum banuiesc eu .Cam asta ar fi ,daca suntem sanatosi eu o sa comand un astfel de set , la inceputul anului . Sarbatori Fericite !
udvary iosif Mi se pare corect. Deci kit-ul (420 lei) include: 12 m tevi + maner +burghiul p-zis + tronsonul cu dispozitivul anti-rotire a funiei - defapt tot- in afara de ranga, funie si instalatia de ridicare. Daca aveti bolovani - Ranga separat - 110 lei.- sau daca aveti posibilitatea sa vi-o faceti acasa- dintr-o bucata mica de cale ferata modelata umpic cu autogenul -va arat eu cum- totul se rezolva rapid si mai ales ieftin. Nu am inteles exact la ce tije va referiti mai sus, dar presupun la tronsoanele de teava; -sunt de 1m si de 2 m lungime, Imbinarile - teava patrata cu teava rontunda- sunt facute prin presare si apoi sudare + ca le-am polizat foarte mult. => nu se vede bine in videoclip dar va asigur ca sunt facute bine. Raspund mai greu in mesaje pe youtube dar daca doriti putem vorbi si la adresa :burghiupamant@gmail.com Sa auzim de bine!
Problema la scoaterea burghiului din pamant cred ca se datoreaza faptului ca nu ati pus tuburile concomintent cu forarea , cel putin asa am vazut la altii ca forau manual , practic burghiul era in tub si precum inaintau cu forarea asa apasau tubul in jos ,iar la scoatere era o joaca deoarece burghiul era cu ceva mai mic decat tubul iar frecarea de peretii de pamant al putului disparea automat
Cand voi ajunge la Schitu-Giurgiu voi face fotografii. Se va vedea mormanul de nisip, dar teava este introdusa pana la nivelul pamantului, este acoperita cu un o punga de plastic si o galeata- pentru protectie. Pe langa teava meseriasul a introdus pietris, aproape 5 roabe , care a disparut in pamant-nisip. Pe langa teava nu s-a introdus pamant pentru fixare, se asteapta primavara pentru a incerca poate o noua abordare a problemei.
Deci cu aceasta metoda sigur nu se mai surpa nimic. Kútfúrás Budapesten, Csepel Szigeten és környékén-Water well drilling Problema e ca nu stiu unde gasiti asemenea echipa in zona dvs.
PREA MULTA MUNCA FIZICA ! Puteati pune acel motor sa infileteze tot el burghiul in pamant! Eu sunt automatist industrial. Ar putea fi facut foarte usor un sisstem mecanic prin care acel motor sa actioneze axul respectiv cand burghiul este infiletat in pamant, Tot cu acel motor poate fi scoasa tija aceea din pamant care extrage burghiul dar fara rudimetara funie ! ci printr-un sistem de roata dintata , Eu cred ca un strungar sau mai precis lacatus mecanic sau sculer matriter
Ioane, asta nu-i industrie. Omului i-a trebuit sa-si foreze ieftin un put. A avut aparatul de sudura si cateva scule de lacatuserie cu care si-a incropit foreza si un motor, probabil de la circular. De acord si cu tine: industrial ar fi putut improviza un sistem cu 1-2 motoare cu reductor, controlate din convertizor si un sistem mecanic facut pe strung, masina de mortizat dantura, etc. Practic, din cate stiu eu, se flolsesc foreze hidraulice.
Mai multe filmulete, mai multe locuri unde sa spui ce gandesti. Toate bune si frumoase, pana ajungi sa comanzi burghiul. Nici n-o sa-l primesti! Ramane la nivel de teorie! Eu m-am lamurit, dupa ce am dat comanda de doua ori si in interval de o luna n-am primit nimic.
Imi cer scuze pentru situatie, nu numai dvs dar si si altor persoane pe care le-am promis acelasi lucru. E doar partial vina mea. In momentul asta am terminat de probat si ultimul prototip, am facut si preturi mai bune. Problema e ca si eu la randul meu depind de alti distribuitori, ca sa produc mai multe comenzi trebuie sa astept acum o saptamana sa-mi vina materiale tocmai din Italia. IN Romania nu mai gasesc ce trebuie. Doar stiti situatia. Sau gasesc la niste preturi umflate 200%, de nu se mai renteaza nimic. Plus ca incerc de 3 zile sa realizez un contract de transport. Trebuie sa dai 5 telefonae si 4 mailuri ca sa primesti un raspuns cu o oferta de 2 lei ce nu te avantajeaza / nu difera cu mai nimic fata de pretul normal. Am crezut ca o sa dureze o saptamana dar s-a facut o luna asa cum spuneti. Va sun astazi.
Foreza Manuala Poate nu atat lipsa sculei doare (in definitiv era contra cost), insa a nu primi nici un raspuns atata timp, dupa ce stabilisem detaliile de doua ori..... Asta e, poate alta data
Valy Tudor Aveti dreptate. e doar vina mea. Totusi ca sa ma revansez am sa va inchiriez GRATIS burghiul. Ce trebuie sa faceti dvs in schimb e ca sa sfarsit sa ne puneti tuturor pe youtube un videoclip in care ati ajuns la apa si in care v-a trecut supararea. Cateodata ne intindem mai mult decat putem cuprinde si facem greseli. Inca o data imi cer iertare. Mult succes in ceea ce intreprindeti! Nu uitati sa-mi lasati un raspuns daca acceptati "oferta":)
Foreza Manuala Cred ca inca mai e un pic de confuzie, nu voiam sa ajung la nici o apa, imi trebuia doar pentru fixat niste stalpi. Insa am rezolvat, multumesc!
Nu se procedeaza asa. Si eu am apa potabila din pamant prin hidrofor dar am procedat altfel. Cand bati teava in pamant trebuie sa o bati si sa o invarti mereu dupa fiecare lovitura pana cand dai de pamant moale. Atunci inseamna ca ai ajuns la stratul de nisip.Cam la 7-8 metri, acolo dam de apa buna de baut fara mizerie. Mai dai cateva lovituri sa se aseze teava bine, apoi instalezi un compresor cu un furtun normal de aer (ca cel de la apa), si ii dai drumul pana la fundul tevii. Apoi mai adaugi un furtun tot pana la fundul tevii pentru scurgerea apei.Astupi bine gaura tevii sa nu iasa apa pe acolo fiindca apa va iesi pe furtunul 2 instalat. Dai drumul la compresor si lasi asa o zi, doua, pana se curata de nisip si mizerie.Presiunea de aer va forma o fantana in pamant si va indeparta toata mizeria. Atunci vei vedea ce apa potabila vei avea. Nu vei mai dori sa bei apa cumparata. De aceea se plang multi de faptul ca nu au apa curata fiindca nu stiu cum sa procedeze.
Prima panza freatica este la 4 m, chiar mai putin. Am sapat cu cei din sat (putari) si din cauza nisipului nu au sapat decat 5 m.. Au luat sculele si banii si banii si am ramas cu o gaura in pamant care are apa pentru udat gradina (500 mp). Sotia a dorit sa montez hidrofor asa ca am vorbit cu alti *specialisti * din satul vecin care au facut o gaura in pamant de 8 m si nu au trecut de stratul de nisip. Au introdus teava de fi 200 mm. Am apa cu nisip.Nisipul urca pe teva 3 m si nu am apa decat 3 minute. Au spus ca vor incerca in 2014_primavara sa sape o alta gaura_ adca put. Deja sunt foarte nervos.
Incercati sa trimiteti pozele la adresa burghiupamant@gmail.com. Sa vad exact cum arata acel nisip.Trebuie sa exste o rezolvare chiar daca eu nu o stiu.
Daca filtru pe care l a facut acei "putari" a fost facut cu flexul iati adio de la acel put , eu lucrez cu utilaje mare de forat si iti dau un sfat treci de acel strat de nisip pana dai in tare se acolo lasi teava si pe langa sa bagi margaritar ca bobu de orez
FELICIDADEZ A SU ESFUERZO PERO SE VE MUY TARDADO AL PARECER HAY UN METODO PARA EVACUAR LA TIERRA APLICANDO AGUA SE CONVIERTE EN LODO Y ES MAS RAPIDO Y FACIL LIMPIAR EL AVANCE DEL POZO
Salutare!. Nu am sapat decat 5 m si ceva. Apa este mult mai jos aprox 14-18 m. Am apa curenta nu am nevoie efectiva de un put. Am facut asta doar pentru demonstratie! Metodele traditionale sunt ori scumpe, ori inaccesibile (locatii/ mana de lucru),ori cu prea mult noroi/ nevoie de 200l apa / curent etc. Cu acest burghiu am incercat sa elimin cat de cat aceste probleme. Pentru ca nici la 5 m nu am dat de apa ,am turnat cateva galeti bune in groapa facuta si am sapat peste. Merge brici. Teoretic ar trebui sa fie la fel si la 15 m adancime intr-o situatie reala. In primavara am sa sap langa albia raului -ca sa dau de apa rapid(2-3 m) doar pentru a vedea cum se comporta burghiul in acest caz. Te tin la curent! Mult succes!
+Foreza Manuala Pana la ce adancime se poate merge cu asemenea instalatie ??Ati atins vre-o adancime maxima ????Se poate ajunge la 20 -22 m???Amsapat odata cu o instalatie asemanatoare cu diametru mai mic , niste foraje de studiu intr-un sol argilos fara pietre si nu am mers mai jos de 15m era foarte greu in 2 persoane
Eu am săpat pana la 15 metri, am clienti care au ajuns la 17m - idea e ca asta este o instalație pentru o forare ușoara, de suprafața. Cred ca se poate sapa si pana la 22 m dar eu nu va garantez ca veți reușii chiar si fără pietre. Motivul e evident - pe o asemenea lungime, torsionarea tronsoanelor este foarte mare si rotația nu se transmite eficient. Apare un fenomen de elasticitate - rotești deasupra din greu dar capul de forare jos rămâne pe loc. Plus ca dacă scapi mânerul si pârghia din mana, se rotește brusc inapoi , si te pleznește pe unde te prinde. Iar la o asemenea torsionare o pleznire din plin te poate accidenta grav. Am întâlnit acest fenomen si la 15 m - era un bolovan mare la fund si chiar dacă roteam la suprafața capul de forare stătea în loc. Din aceasta cauza cred ca la o adâncime mai mare acest fenomen poate sa apară si in argila simpla nu trebuie neapărat sa fie piatra. Dar dvs puteți încerca si ne spuneți si noua ce ați reușit.. De ce nu? :) Spor la treaba!
Am ajuns la 3 mt si nu mai pot inainta... Am dat deja de apa si cand scot burghiul se spala cu apa din pit. Nu mai pot sa scot nimic Are careva ceva ideie care sa ma ajute please ? Multumesc
@@MrDenisJoshua ați aruncat bentonita în apa din put? Puteți da mai multe detalii? La mine am dat de nisip și se prabusesc pereții de fiecare data când bag burghiul
@@gicugigel3790 Asa era si la mine... da daca bagi bentonita in gaura, se face un fel de clei mai tare care pe urma formeaza un sigilant la pereti... ceva de genul asta. Ai grija ca bentonita se intareste numai dupa vreo 15-20 de minute. Depinde si de tipul bentonitei. Succes.
cati bani ai investit in toate mai puteai investit si intrun trepied care sa aiba un tambur si o rola sus si in loc de smecheria ta cu arcul ala ca sa nu se invarta puneai un vartej , asa cv se foloseste pe la lantul de caine , dar tu puteai face unul si nu costa deloc si munca si mai putina
+Constantin Ion Aiurea , intra in pamant 5 metri , si incep sa i se rupa sudurile sau se faace precum melcul de la masina de tocat din cauza frecarii cu pamantul , daca era asa simplu toata lumea se invartea cu tractorul sau dacia cu o parghie mai lunga ha ha , se vede ca prietenul mai de sus nu a vazut niciodata o instalatie de foraj de adancime mai de aproape , au baieti niste tevi de foraj din niste oteluri mai speciale decat tevile de tun
sistemul asta de forare este primitiv nu e nimic nou acum 20 ani l-am vazut prima data asa ca ce a aratat acest domn e ceva vechi si nu merita asa ceva sa faci acum
Acolo unde am casa la tara dupa ce se sapa aprox. 5 m incepe un strat de de nisip de minim 8 m. Cei cara au incercat sa sape , dupa 6 m au introdus teava pvc fi 200 mm iar pe interior au folosit pompa (teava cu supapa) - inaintarea este mica si nu reusesc sa atinga 10 m ca sunt epuizati (trei persoane). Oare nu exista o solutie pentru a trece de acest strat de nisip ? Pot fi contactat si la vasilemet@gmail.com Cu respect, Vasile Met
multumesc pentru filmare ! mi se pare interesant si util in acelasi timp ! sa-ti ajute Dumnezeu in toate !
foarte bine explicat si exemplificat. 👏
BRAVO OMULE
CHIAR DACA SISTEMUL E UN PIC RUDIMENAR, CEDCA MERITA OSTENEALA SI FAPTUL CA DA IDEI CREATIVE....
MERCI PT VIDEO
Mai avem o speranta!!! Mai sant si oameni inventivi in RO. Felicitari.
Cu respect Pall A.
Bravo domnilor! multumesc de postare , foarte folositor .👍
La actionarea manuala ai avea randament mai bun la ridicarea burghiului din pamant, daca pe axul pe care se infasoara franghia ai interpune un butuc de lemn sau un corp de diametru mai mare pe care sa se faca infasurarea. Desigur varianta actionata de motor in doua sensuri ar putea sapa si ridica burghiul. Felicitari pentru ingeniozitate, ti-ai gasit o meserie noua!
felicitari! munca si imaginatia la un loc ajuta mult in trebuirle gospodaresti. iti doresc sanatate si spor!
Acum vre-o 20 de ani, eu am facut acelasi tip de sapa, in ambele variante. Varful sapei ceva mai lung, pentru a tine directia verticala de inaintare, prelungitoarele din teava rotunda de 3/4 , d-aia romaneasca, nu tampeniile care le fac azi, "investitorii" , care in niciun caz nu vor sa progresam noi, ca natie, iar imbinarile le-am facut prin infiletare, surubul sudat pe o teava si piulita pe cealalta. Nu era nevoie de strangere intre ele, ca se strangeau destul la foraj. Singurul put (facut singur, in mai putin de zece ore) pentru apa, l-am facut pana la adancimea de 9m, unde am dat de o piatra mare. La varful tevii pregatita pentru a-i monta pompa (de mana), am sudat un dorn facut din tija de sinda, si batuta cu barosul, am trecut de piatra, dupa care am gasit apa. Dinsus de acel dorn (spit), am facut perfotatii pe un metru de teava formand sorbul, si odata batuta dincolo de piatra cam cu 2m, am avut apa asa de multa, incat nu scadea nivelul oricat as fi pompat.Facusem masuratori radiestezice de detectare a sursei de apa, mai inainte, din care stiam ca apa va fi la 9m.
Datim,de,finisat,interiore,pejudetul,ssslaj
Mai aveți instalația de foraj?
Merci ok vad foarte buna ideea
Bravo. Folositoare ideile !
Ne-ai explicat că la "prosti".Foarte frumos realizat clipul
La motor pune o roata mai mare, pentru a reduce turatia, sau un variator de tensiune. E chiar periculos la vitezele alea, poate chiar sa rupa sfoara sau sa sara din agregate. Si buton tip sonerie, e mai sigur. Pentru tragere manuala recomand un ax/tambur cu diametru mai mare, ca sa ai spor, sa infasori mai multa sfoara la o rotatie completa de mana.
TI-as da o idee de testat pentru scoaterea pamantului fara sa mai scoti si tronsoanele, dar nu stiu daca e fezabila/realista: o cuva mobila, incastrabila in cea fixa de la burghiu, axata pe tronsoane cilindrince si infiletabile. Macaraua trage doar de cuva, (burhiul si tronsoanele raman pe loc), care culiseaza pe verticala, printr-o teava scurta, concentrica cu tronsoanele, dar ceva mai larga pentru a nu avea frecare si in acelasi timp care sa o poata tine totusi verticala. Cand ajunge sus, manivela trebuie sa fie detasabila, astfel incat sa poata fi scoasa cuva de pe ax.
Problema este cum o poti cobori inapoi astfel incat sa pice cu deschiderile fix pe fantele pentru pamant ale cuvei fixe de la burghiu. Probabil printr-un sistem de cătări. Cel mai probabil ar fi mai bune tronsoane rectangulare (la fel si concentricul de la cuva). Avantajul ar fi ca se poate marca una din laturi astfel incat daca se potriveste cuva mobila pe directia respectiva, sa coboare fix pe pozitie, pe aceleasi fante cu cele de la cuva burghiului. Bine-nteles, instalatia va trebui sa fie de data asta cu trepied, ceva mai inalta, 2-3 m.
Ideea mi-a venit acum, poate-i o tampenie, nu stiu, dar ar fi tare fain sa mearga si in practica....
foarte interesant si util..multumim!
ingenios ,felicitari.
Din p-ctul meu de vedere fantana este tot fantana, am 3 000 litri de apa ca rezerva, eu am aproape 3 betoane si am sapat fantana intr-o singura zi, intr-a devar 4 oameni si pamantul super bun, nisipos cu totul, doar scoarta terestra a fot un pic mai tare !!!
Ce burghiu va trebuie, vedeti-va de treaba :)
Stupar Baia Mare cu ce ati sapat?
Gata si ultimul proiect !! Pentru cei interesati de forarea ieftina a unui put de apa la mica adancime va rog sa accesati:
Put Forat Manual de la A la Z --Video 1/10 -- Introducere + putina istorie
Orice nelamuriri/ sugestii/ crititci-- le discutam in comentarii.
+Foreza Manuala un put ca in video il puteti sapa ? , cine poate ? si nu se pun tuburi in gaura? adica as dori un put "la cheie", cu tot cu pompaDaca va command un burghiu, il puteti trimite, cit costa ? un nr de tel ?contact ?
Adriana D
băi omule esti tare !
vă rugăm să arate această piesă de fixare care împiedică coarda ghemuiesc pe tija mai aproape .
foarte recunoscător
PEDRO
felicitari
foarte frumos conceput videoclipul si destul de explicativ pentru oamenii cu IQ mai mare sa inteleaga cum se foreaza. Bravo, iti doresc success sa ai cat mai multi clienti.Cat despre motor cand ridica ,ridica prea repede ,ar trebui sa ii faci/cumperi un regulator de turatie sau de tensiune. Apropo peste tot unde sapi e lut la 10 metri adancine ? Cum naiba arata planeta plina de lut ,ma mir ca mai avem vegetatie.
Un reductor
Buna idee dar nu merge decat la pamant reavan. Poti sa sapi 100 metri si sa dai la 1 metru de panza freatica de strat pietros si s-a dus munca.
...GrasiAz... Poderoso Ejemplo... ASi ES ...O...
salut imi place filmuletul as dori sa stiu ce tip de teava ati folosit la prelungitor felicitari pentru munca depusa
muy bueno
Muito bom gostei,perabens e obrigado pela ideia.
mai simplu este sa faci rost de cateva bucati de teava de 2 toli,pui un con cu gauri si le bati in pamant sau te ajuti de tirantii unui tractor. dupa ce desfunzi izvoarele poti introduce in interiorul tevii o alta teava mai ingusta cu sorb. e cea mai simpla varianta. e gata in cateva ore,mai mult dureaza sudatul tevilor. asa ce faci tu...daca dai de vreun pietroi dupa ce ai sapat 5-6 metrii esti nevoit sa renunti.
Buna seara, pentru tema de licienta trebuie sa proiectez un dispozitiv de forat puturi, puteti sa imi trimiteti ceva documentatie de unde v-ati informat?
Imi este util videoclipul, va multumesc
Stimati domni ,sunteti foarte inventivi !!Bravoo ,asa cum am mai spus sunt interesat de o astfel de instalatie .As dori sa-mi specificati cu exactitate ce contine un set de forare manuala si pretul . Multumesc !
Multumim de apreciere!..
Pentru 12 m de tronsoane + capul de sapat( burghiul spiral cu peretele din tabla) + maner transversal pretul este 420 lei.
Ranga este separat -110 lei.
Instalatia suplimentara de forare o face fiecare in felul sau, ce am facut eu aici e inutil de complicat! Nu este nevoie de motoare, axe, rulmenti , fulii etc.
AM sa fac o filmare in primavara si am sa demonstrez cat de usor poate fi- si de ieftin mai ales- maximum 30 lei in cazul in care nu ai nici un lemn mai lung pe acasa..
Acesta e si scopul de fapt.. sa fie cat mai ieftin si cat mai productiv.
Sarbatori Fericite!
Aveti dreptate ! e foarte important pretul ,tocmai pt aceea incercam cu totii sa alegem calea cea mai ieftina .Poate sunt prea insistent ,dar vreau sa -mi fie clar ce voi primi exact .Asadar vreau sa stiu daca este inclus in pret si dispozitivul care tine franghia sa nu se invarta , Ce lungime au tijele,si daca profilul(teava patrata )este si sudata sau doar presat la cald ,dupa cum banuiesc eu .Cam asta ar fi ,daca suntem sanatosi eu o sa comand un astfel de set , la inceputul anului . Sarbatori Fericite !
udvary iosif
Mi se pare corect. Deci kit-ul (420 lei) include: 12 m tevi + maner +burghiul p-zis + tronsonul cu dispozitivul anti-rotire a funiei - defapt tot- in afara de ranga, funie si instalatia de ridicare.
Daca aveti bolovani - Ranga separat - 110 lei.- sau daca aveti posibilitatea sa vi-o faceti acasa- dintr-o bucata mica de cale ferata modelata umpic cu autogenul -va arat eu cum- totul se rezolva rapid si mai ales ieftin.
Nu am inteles exact la ce tije va referiti mai sus, dar presupun la tronsoanele de teava; -sunt de 1m si de 2 m lungime,
Imbinarile - teava patrata cu teava rontunda- sunt facute prin presare si apoi sudare + ca le-am polizat foarte mult. => nu se vede bine in videoclip dar va asigur ca sunt facute bine.
Raspund mai greu in mesaje pe youtube dar daca doriti putem vorbi si la adresa :burghiupamant@gmail.com
Sa auzim de bine!
Foreza Manuala
Ma intereseaza ce 2_3,sape,pretty,multumesc
Teava care învârte sapa ce diametru are?
Cit costa o fintina de forat la adâncime de minim 15 m cu materialele dumneavoastră
Si motorul la ce ajuta?
Problema la scoaterea burghiului din pamant cred ca se datoreaza faptului ca nu ati pus tuburile concomintent cu forarea , cel putin asa am vazut la altii ca forau manual , practic burghiul era in tub si precum inaintau cu forarea asa apasau tubul in jos ,iar la scoatere era o joaca deoarece burghiul era cu ceva mai mic decat tubul iar frecarea de peretii de pamant al putului disparea automat
Și în cazul în care este piatră cum se face pentru a depăși
totul depinde de calitatea pamantului..iti trebuie autorizatie?
Un număr de telefon? De unde sunteți?
Cand voi ajunge la Schitu-Giurgiu voi face fotografii. Se va vedea mormanul de nisip, dar teava este introdusa pana la nivelul pamantului, este acoperita cu un o punga de plastic si o galeata- pentru protectie. Pe langa teava meseriasul a introdus pietris, aproape 5 roabe , care a disparut in pamant-nisip. Pe langa teava nu s-a introdus pamant pentru fixare, se asteapta primavara pentru a incerca poate o noua abordare a problemei.
De exemplu aici. Cat de rudimentar si totusi foarte eficient!
ruclips.net/video/U229vv-McNw/видео.html
Deci cu aceasta metoda sigur nu se mai surpa nimic.
Kútfúrás Budapesten, Csepel Szigeten és környékén-Water well drilling
Problema e ca nu stiu unde gasiti asemenea echipa in zona dvs.
motori ausiliari a petrolio vercasi
muita coragem e determinacao .
Foloseste un reductor ,si poti folosii si un motor de 2kw
mar interesa in ploiesti cam 10m si cam cat costa va rog
Estimados como puedo acceder a su material en español, soy peruano de Cajamarca, necesitamos de su técnica, agradeciéndoles
asi pute sa irig 2h cu un asfel de put ?????????? irigatia sa se faca prin picurare ??????
cum se gaseste izvorul de apa
PREA MULTA MUNCA FIZICA ! Puteati pune acel motor sa infileteze tot el burghiul in pamant! Eu sunt automatist industrial. Ar putea fi facut foarte usor un sisstem mecanic prin care acel motor sa actioneze axul respectiv cand burghiul este infiletat in pamant, Tot cu acel motor poate fi scoasa tija aceea din pamant care extrage burghiul dar fara rudimetara funie ! ci printr-un sistem de roata dintata , Eu cred ca un strungar sau mai precis lacatus mecanic sau sculer matriter
***** taci mah ca vorbesti magarii cu ''infinetat'' te-as vedea cum imbini portiunile de cremaliera sa si angreneze corect, nea automatist industrial!
ion reparatorul
Ioane, asta nu-i industrie. Omului i-a trebuit sa-si foreze ieftin un put. A avut aparatul de sudura si cateva scule de lacatuserie cu care si-a incropit foreza si un motor, probabil de la circular.
De acord si cu tine: industrial ar fi putut improviza un sistem cu 1-2 motoare cu reductor, controlate din convertizor si un sistem mecanic facut pe strung, masina de mortizat dantura, etc. Practic, din cate stiu eu, se flolsesc foreze hidraulice.
Mai multe filmulete, mai multe locuri unde sa spui ce gandesti.
Toate bune si frumoase, pana ajungi sa comanzi burghiul. Nici n-o sa-l primesti! Ramane la nivel de teorie! Eu m-am lamurit, dupa ce am dat comanda de doua ori si in interval de o luna n-am primit nimic.
Imi cer scuze pentru situatie, nu numai dvs dar si si altor persoane pe care le-am promis acelasi lucru. E doar partial vina mea.
In momentul asta am terminat de probat si ultimul prototip, am facut si preturi mai bune. Problema e ca si eu la randul meu depind de alti distribuitori, ca sa produc mai multe comenzi trebuie sa astept acum o saptamana sa-mi vina materiale tocmai din Italia.
IN Romania nu mai gasesc ce trebuie. Doar stiti situatia. Sau gasesc la niste preturi umflate 200%, de nu se mai renteaza nimic.
Plus ca incerc de 3 zile sa realizez un contract de transport. Trebuie sa dai 5 telefonae si 4 mailuri ca sa primesti un raspuns cu o oferta de 2 lei ce nu te avantajeaza / nu difera cu mai nimic fata de pretul normal. Am crezut ca o sa dureze o saptamana dar s-a facut o luna asa cum spuneti. Va sun astazi.
Foreza Manuala Poate nu atat lipsa sculei doare (in definitiv era contra cost), insa a nu primi nici un raspuns atata timp, dupa ce stabilisem detaliile de doua ori.....
Asta e, poate alta data
Valy Tudor Aveti dreptate. e doar vina mea. Totusi ca sa ma revansez am sa va inchiriez GRATIS burghiul. Ce trebuie sa faceti dvs in schimb e ca sa sfarsit sa ne puneti tuturor pe youtube un videoclip in care ati ajuns la apa si in care v-a trecut supararea. Cateodata ne intindem mai mult decat putem cuprinde si facem greseli. Inca o data imi cer iertare. Mult succes in ceea ce intreprindeti! Nu uitati sa-mi lasati un raspuns daca acceptati "oferta":)
Foreza Manuala Cred ca inca mai e un pic de confuzie, nu voiam sa ajung la nici o apa, imi trebuia doar pentru fixat niste stalpi. Insa am rezolvat, multumesc!
Cat costa un burghiu de asta
Nu se procedeaza asa. Si eu am apa potabila din pamant prin hidrofor dar am procedat altfel. Cand bati teava in pamant trebuie sa o bati si sa o invarti mereu dupa fiecare lovitura pana cand dai de pamant moale. Atunci inseamna ca ai ajuns la stratul de nisip.Cam la 7-8 metri, acolo dam de apa buna de baut fara mizerie. Mai dai cateva lovituri sa se aseze teava bine, apoi instalezi un compresor cu un furtun normal de aer (ca cel de la apa), si ii dai drumul pana la fundul tevii. Apoi mai adaugi un furtun tot pana la fundul tevii pentru scurgerea apei.Astupi bine gaura tevii sa nu iasa apa pe acolo fiindca apa va iesi pe furtunul 2 instalat. Dai drumul la compresor si lasi asa o zi, doua, pana se curata de nisip si mizerie.Presiunea de aer va forma o fantana in pamant si va indeparta toata mizeria. Atunci vei vedea ce apa potabila vei avea. Nu vei mai dori sa bei apa cumparata. De aceea se plang multi de faptul ca nu au apa curata fiindca nu stiu cum sa procedeze.
Foraje puțuri apă Botoșani
Prima panza freatica este la 4 m, chiar mai putin. Am sapat cu cei din sat (putari) si din cauza nisipului nu au sapat decat 5 m.. Au luat sculele si banii si banii si am ramas cu o gaura in pamant care are apa pentru udat gradina (500 mp). Sotia a dorit sa montez hidrofor asa ca am vorbit cu alti *specialisti * din satul vecin care au facut o gaura in pamant de 8 m si nu au trecut de stratul de nisip. Au introdus teava de fi 200 mm. Am apa cu nisip.Nisipul urca pe teva 3 m si nu am apa decat 3 minute. Au spus ca vor incerca in 2014_primavara sa sape o alta gaura_ adca put. Deja sunt foarte nervos.
Incercati sa trimiteti pozele la adresa burghiupamant@gmail.com.
Sa vad exact cum arata acel nisip.Trebuie sa exste o rezolvare chiar daca eu nu o stiu.
Daca filtru pe care l a facut acei "putari" a fost facut cu flexul iati adio de la acel put , eu lucrez cu utilaje mare de forat si iti dau un sfat treci de acel strat de nisip pana dai in tare se acolo lasi teava si pe langa sa bagi margaritar ca bobu de orez
si ce faceti daca la 5 metri sau mai mult dai de o piatra mai mare si decat foreza ce faci n-ai cum sa o anlaturi
A spus ca este nisip si nu asa numitul chisai
A si dori si eu un număr de telefom
FELICIDADEZ A SU ESFUERZO
PERO SE VE MUY TARDADO
AL PARECER HAY UN METODO PARA EVACUAR LA TIERRA APLICANDO AGUA SE CONVIERTE EN LODO Y ES MAS RAPIDO Y FACIL LIMPIAR EL AVANCE DEL POZO
Manivela merge combinată cu o cremalieră.
otimo
republica brasil
ai reusit sa gasesti apa? poate ai si ceva filmari, m-ar ajuta. multumesc.
Salutare!. Nu am sapat decat 5 m si ceva. Apa este mult mai jos aprox 14-18 m. Am apa curenta nu am nevoie efectiva de un put. Am facut asta doar pentru demonstratie!
Metodele traditionale sunt ori scumpe, ori inaccesibile (locatii/ mana de lucru),ori cu prea mult noroi/ nevoie de 200l apa / curent etc.
Cu acest burghiu am incercat sa elimin cat de cat aceste probleme.
Pentru ca nici la 5 m nu am dat de apa ,am turnat cateva galeti bune in groapa facuta si am sapat peste. Merge brici. Teoretic ar trebui sa fie la fel si la 15 m adancime intr-o situatie reala.
In primavara am sa sap langa albia raului -ca sa dau de apa rapid(2-3 m) doar pentru a vedea cum se comporta burghiul in acest caz.
Te tin la curent!
Mult succes!
Acum am gasit si apa. Gasesti aici tot ce ai nevoie sa stii..
Put Forat Manual de la A la Z --Video 1/10 -- Introducere + putina istorie
+Foreza Manuala
Pana la ce adancime se poate merge cu asemenea instalatie ??Ati atins vre-o adancime maxima ????Se poate ajunge la 20 -22 m???Amsapat odata cu o instalatie asemanatoare cu diametru mai mic , niste foraje de studiu intr-un sol argilos fara pietre si nu am mers mai jos de 15m era foarte greu in 2 persoane
Eu am săpat pana la 15 metri, am clienti care au ajuns la 17m - idea e ca asta este o instalație pentru o forare ușoara, de suprafața. Cred ca se poate sapa si pana la 22 m dar eu nu va garantez ca veți reușii chiar si fără pietre. Motivul e evident - pe o asemenea lungime, torsionarea tronsoanelor este foarte mare si rotația nu se transmite eficient. Apare un fenomen de elasticitate - rotești deasupra din greu dar capul de forare jos rămâne pe loc. Plus ca dacă scapi mânerul si pârghia din mana, se rotește brusc inapoi , si te pleznește pe unde te prinde. Iar la o asemenea torsionare o pleznire din plin te poate accidenta grav. Am întâlnit acest fenomen si la 15 m - era un bolovan mare la fund si chiar dacă roteam la suprafața capul de forare stătea în loc. Din aceasta cauza cred ca la o adâncime mai mare acest fenomen poate sa apară si in argila simpla nu trebuie neapărat sa fie piatra. Dar dvs puteți încerca si ne spuneți si noua ce ați reușit.. De ce nu? :) Spor la treaba!
Am ajuns la 3 mt si nu mai pot inainta...
Am dat deja de apa si cand scot burghiul se spala cu apa din pit.
Nu mai pot sa scot nimic
Are careva ceva ideie care sa ma ajute please ?
Multumesc
Cum ai rezolvat?
@@gicugigel3790 AM cumparat 2 saci de bentonita, si am bagat un put... asa a sigilat peretii si am putut merge mai jos.
@@MrDenisJoshua ați aruncat bentonita în apa din put? Puteți da mai multe detalii?
La mine am dat de nisip și se prabusesc pereții de fiecare data când bag burghiul
@@gicugigel3790 Asa era si la mine... da daca bagi bentonita in gaura, se face un fel de clei mai tare care pe urma formeaza un sigilant la pereti... ceva de genul asta.
Ai grija ca bentonita se intareste numai dupa vreo 15-20 de minute. Depinde si de tipul bentonitei.
Succes.
Chi fa da se fa per tre!
what is your nationality
romanian. hello to brasil!
cati bani ai investit in toate mai puteai investit si intrun trepied care sa aiba un tambur si o rola sus si in loc de smecheria ta cu arcul ala ca sa nu se invarta puneai un vartej , asa cv se foloseste pe la lantul de caine , dar tu puteai face unul si nu costa deloc si munca si mai putina
Interesant sistem, care e adancimea maxima la care poti sa forezi ?
+Constantin Ion Aiurea , intra in pamant 5 metri , si incep sa i se rupa sudurile sau se faace precum melcul de la masina de tocat din cauza frecarii cu pamantul , daca era asa simplu toata lumea se invartea cu tractorul sau dacia cu o parghie mai lunga ha ha , se vede ca prietenul mai de sus nu a vazut niciodata o instalatie de foraj de adancime mai de aproape , au baieti niste tevi de foraj din niste oteluri mai speciale decat tevile de tun
FORAJE FINTINI, DENISIPARI, BACAU, zerosaptecincicincitreinouapatrudoipatrudoi
cand dracu mai ajungi asa la 60 de metri
La 60 nu ai nici o sansa:)) dar la 15 m poti ajunge si de multe ori nu trebuie mai mult.
Odata ce ai ajuns in stratul de nisip nu mai poti trece sa te duci inapoi in tare pana nu ai colona
in 2-3 ani :))
Vând mobilă veche
4u
sistemul asta de forare este primitiv nu e nimic nou acum 20 ani l-am vazut prima data asa ca ce a aratat acest domn e ceva vechi si nu merita asa ceva sa faci acum
moglo je to i jednostavmije
scrie pe mercador foreza si ai sa vezi ceva simplu si ieftin.MERITA.
mais pourquoi music on dirait la music des morts
О
cai
LICA A A A A paza ca vine KM ))) ba a a a a a pe VERTICAL )))
La motor iti trebuie un ,, REDUCTOR DE TURAȚIE"
Acolo unde am casa la tara dupa ce se sapa aprox. 5 m incepe un strat de de nisip de minim 8 m.
Cei cara au incercat sa sape , dupa 6 m au introdus teava pvc fi 200 mm iar pe interior au folosit pompa (teava cu supapa) - inaintarea este mica si nu reusesc sa atinga 10 m ca sunt epuizati (trei persoane).
Oare nu exista o solutie pentru a trece de acest strat de nisip ?
Pot fi contactat si la vasilemet@gmail.com
Cu respect, Vasile Met
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤😂😂🎉
Mult scris multă prostie
Are kidding us? Lol
lol
IOANee eeeeee ???? ce stricatai bre e e ))
xxx
))) ma tu ne minti ))