Konuşuyorken fikir üreten ve güçlü ifade eden iki insanın izleyen olarak da olsa üçüncüsü olmak, ekran perdesine rağmen çok mutlu etti. Defaatle, düşünerek ve kendimce eklemlenerek izledim. Dostlarıma, öğrencilerime sevinçle tavsiye ettim.Teşekkür yetmez. Teşekkür ederim.
Böyle bir projeye beraber başlamanıza çok sevindim. Okan beyin daha çok mizahi, Yalın beyin ise oldukça kitabi bir dille konuları ele alışı , güzel bir denge olmuş
Yeni Keşfettiğim Bi Kanal Okan Bayülgeni Görünce Direkt Atladım Hatta Nasıl Daha Önce Görmedin Diye Kendi Kendime Hayıflandım ❤Okan Bayülgen Saatlerce Günlerce Konuşsa Hiç Sıkılmadan Dinlerim Offf İyi ki Var Daha Çok Program Yapsa Keşke ❤
Yalın Alpay ı severek takip eden biriyim ama Okan Bayülgen in sohbetini sevmiyorum ve Yalın ın Flu tv dönemini özlüyorum . Yalın ı dinlemek için Okan a katlandım diyebilirim.
Cok guzel bir sohbetti ikinize de cok tesekkurler. Vidyo izleme suresi 3 daikaya dusse de kaliteli sofistike sohbetler her daim dinleyicisini izleyicisini bulur. Ayrica Okan bey’in ay konusundaki goruslerine kesinlikle katiliyorum, 69 yilindaki ay’a inisin maalesef bilim tarihinin en buyuk aldatmacalarindan birisi oldugunu dusunuyorum.
Güzel sohbetti. Programın devam etmesini diliyorum. Yalın Bey'in son argümanı, video o ana gelmeden önce aklımda bulunan sorulara cevap oldu. Eskiden, üretilen içerik sayısı azdı ve bu sayede kitle, o sanat eseri her neyse, ister istemez o eseri yüceltme ve hakkında daha fazla konuşma imkanı bulabiliyordu. Şu an üretilen o kadar fazla/spesifik içerik var ki; sadece, yıllar önce az sayıda üretilen eserlerin üzerine konuşabiliyorken, günümüzde her mecrada, sınırsız sayıdaki içerik hakkında konuşan birileri bulunabiliyor. Bu da, herhangi bir kitlenin sayı olarak üstünlük sağlayıp yüceltebileceği işlerin ortaya çıkamamasına sebep oluyor. Örneğin müzik. Türkçe sözlere sahip olan ve Türkçe konuşan insanlara hitap ettiğini varsayarak, Radyo'nun yeni yeni evlere girmesi ve Zeki Müren'in bu sayede Anadolu halkı tarafından tanınması ve öldükten sonra Sanat Güneşi olarak anılması. Sorum şu: Zeki Müren o dönemin sayılı ve halka ulaşabilme imkanı olmasından dolayı mı kitleler tarafından sevilmiş ve hâlâ dinlenmektedir, yoksa gerçekten iyi ve yetenekli bir sanatçı olmasından dolayı mı? ya da Okan Bayülgen. Özel televizyonların yeni yeni ortaya çıktığı bir dönemde, bulduğu imkanlar aracığıyla yaptığı programlarının nicelik olarak azlığından dolayı mı parlamıştır, nitelik olarak gerçekten iyi olduğundan dolayı mı? Okan Bayülgen günümüzde 25-30'lu yaşlarında olsaydı, RUclips ya da diğer mecralarda kendine yer edinebilir miydi? (Okan Bayülgenle alıp veremediğim bir şey yok. Kendisini seviyorum. Sadece beyin fırtınası için ve iyi anlaşılabilmek için bu örneği verdim.) Sorularımdaki özneler özellikle ve art niyet ile seçilmedi. Bu kişilerin yerine başka alanlardan başka kişileri de koyabiliriz ve aynı soruları sorabiliriz. Bir eserin 'İyi' veya 'Yüksek Kültür' ürünü olmasına kim, hangi kriterler aracılığıyla karar veriyor? Eğer bahsi geçen eser, bulunduğu alanın standartlarını yerine getiriyorsa, bu o alan için iyi bir eserdir ve vasattır diyebiliriz. Bu da o eserin, geniş kitlelerin teveccühünü almış olmasıyla doğru orantılı değil midir? Şu an 'efsane' olarak nitelendirdiğimiz filmler, kitaplar, müzikler, grupların büyük bir çoğunluğu bu sayede kült olmamış mıdır? İyi bir eseri, 'iyi' yapan tam olarak nedir?
Bir esere iyi demek için bağlı olduğu sanat kategorilerinin eğitimini almanız gerekir. İyiden kastınızın da ''güzel'' olduğunu düşünüyorum. İyi kötü ahlak konusudur. Güzel çirkin sanatın konusu. Ayrıca hiç mi duymadınız konservatuar, güzel sanatlar fakültesi? Bunun dışında diğer yazdıklarınız da popüler olmayla alakalı. Lacrimosa popülerdir. Güzel bir sanattır da. "Çikita muz" parçası da popülerdir. Fakat güzel sanat kabul edilemez. Bu farkı da eğitimi alan, ya da sanata dair bilgisini geliştiren anlayabilir. Ünlü olmak veya halk tarafından sevilmek için illa da güzel sanat yapmanıza gerek yoktur. Hele ülkemizde asıl olay sansasyondur. Sizin verdiğiniz zeki müren örneğinde iki özellik de bulunuyor. Hem bir sansasyon hem de kaliteli bir sanatçıdır kendisi. Özetle çok kafaya takmamak gerek şu, şu zaman olsaydı olur muydu gibi soruları. Zamanı gelen olur.
Çok zevk alarak izledim. Ben ne yapıyorum ne ile ilgileniyorum-neden hiçbir konuyu tamamlayamıyorum ve neden aklımda hiçbir şey kalmıyor minvalinde sorular sordum. Bu sorular da nihayetin üzüntü verici. Alpay'ın söylemiyle çekilen verilerin, gerçekten çekilebildiğini mi sorgulamak gerekir ya da içeriğini mi? Bugün bize her yerden saldırıda bulunan enformasyonlar yüksek kültür edinimleri eğiliminde bulunan zihinlerin de yakasını bırakmıyor. Kısıtlı zaman sahibi olduğumuz için nitelik filtresini hususiyetle ihtiyacımız var. Yalınlaşmak gerek :)
Okan'a tüketimin çok hızlanması hakkında söylediklerinde katılıyorum. Gerçekten bir filmi izlediğinizde filmdeki bir sahne ile özdeşlik kurmak üzerine düşünmek çok değerli şeyler ve bir çok farklı filmi izlemektense böyle filmler üzerine uzun uzun düşünmeyi yeğlerim.
Bolumlerinizin cogunu izledim, sohbetiniz cok keyifli. Lutfen baska insanlari da karsina alip felsefi tartismalara devam et. Sosyal medya hakkindaki soylediklerin inanilmaz dogruydu bir bolumde.
Vaoooovv okanı susturAbilen birini ilk kez görüyorum. Okan kadar dolu bi adam dAha olmaz diodum hayran kaldım👏🏻.suan abone oldum ve tüm videolarını izlicem. VAOOOVV🫠
16:47 Programın en güzel bölümü burası olmuş.🌟Yeni dünyada çabuk tüketim ve değersizleşme ile eski zamanlarda her üretimin daha değerli olması. Eskiden bir albüm aldırırdım babama. Evde oturup teypte ya da walkman'de o şarkıları hiçbir şey yapmadan dinlerdim. Ve düşünürdüm. Bir film izlerdim TV'de ya da sinemada düşünürdüm. Yaşadığım bir şeyi, tanıştığım insanları düşünürdüm. Şu an düşünmüyoruz. Next diyoruz, beynimiz bağlantı kuramıyor. Nöronlar bağlantı kurmayınca da ortalık derinliksiz insan kaynıyor.
Ses düşük biraz yükseltin lütfeeeeen🌹 içerik harikaaa❤ Bu arada izleyenler için , Byung Chul Han'ın Şeffaflık Toplumu , Yorgunluk Toplumu kitabını da tavsiye etmek isterim.
Okan Bayülgen bir seyi anlatırken o kadar uzun uzun örnekler veriyor ki. İcim bunaliyor, bir kararti çöküyor. Sozun özüne asla gelmiyor ornek vermeye devam ediyor
Bu programdaki yorumlari okuyorsa OkanBey.Sanırım en cok o lezzet almıstır.Çunku kendi seviyesinde bir insan var karşısinda.Keske Okan Bey kendi iç dunyasını yansıtabilecegi bir alanda olsa.Yalın Beyse devam.entellektuel.saygıli.
Keyifle izledik. İki eleştirim var; ses ayarı dengesiz olmuş, okan bayülgen’in sesi oldukça yüksek kalmış. Diğeri de, özellikle videonun ilk kısımlarında kamera geçişleri çok miktarda. Biraz yorucu ve dikkat dağıtmış. “Ay’a gidilmedi” yorumuna yeterince “haaadi lan” diyemedik 😎
Merhaba Yalın Bey; çok keyifli ve verimli bir sohbetti. Yalnız Antropolog olarak nacizane birşeyi düzeltmek isterim. Robin Dunbar Sosyolog dediniz, fakat kendisi Antropolog'tur.
Henry Ford'a bir gencin, Charles Lindberg'in, Atlantik Okyanusu'nu kendi başına uçarak geçtiğini söylemişler. "Bu bir şey değil, bir topluluk uçunca haber verin." demiş. Who's in Charge - Michael Gazzaniga. Yalın Hoca'nın dedikleri bu kitabı anımsattı bana. Emergence kavramından bahsettiği kısım özellikle ilginç. Hocam okusanız ne bağlantılar kurarsınız kim bilir.
36:35 Bu sözü edilen benzeme konusu markalar özelinde olduğu kadar tüketiciler/bireyler için de geçerli. Herkes aynı ürünleri aynı markaları tüketerek ve daha derinde para harcayarak farklılaşmaya çalışıyor. Oysa son sürat aynılaşma yaşanıyor. Sevgili Yalın'ın geçmiş videolarından birinde sözünü ettiği; "Bir yönüyle pozitif başkasılık hali - kimsenin bilmediği müzisyenleri ya da müzik gruplarını dinleyerek kendini toplumdan ayrıştırdığı/soyutladığı ve daha pozitif bir yere konumlandırdığını düşünenler buna bir örnektir. Bu müzisyenler ya da müzik grupları kitleler tarafından farkedilir ve dinlenmeye başlanırsa bireyler bu benim üzerimdeki pozitif soyutlanmayı azaltıyor ve benim artık bu gruba talep göstermeme gerek yok çünkü herkes bunu bilir oldu düşüncesiyle yenilik arayışına çıkarlar." konusuna paralellik gösteriyor. Keyifli bölümdü, yeni seri hayırlı olsun.
7:25 dinlerken aklıma gelen , "geçim sıkıntısı ve can sıkıntısı" O yüzden Türkiye'mizde pek can sıkıntısı yaşanmadığı için bir şeyler gelişemiyor. Sanat vs..
touchapp'e kayıt oldum bütün hevesimle profilimi oluşturup incelemeye başladım. Karşıma "neden osururuz" videosu çıktı. Osuruktan mevzular değil de gerçekten elit içerik üretecek üreticilerin aplikasyona katılımlarını sabırsızlıkla bekliyor ve geliştiricilerin bu tarz içerikleri eleme sistemini nasıl oluşturacaklarını merak ediyorum.
Elestirdiklerimiz olduğumuzu görünce insan nasıl da şaşırıyor di mi? En'lerin yarışmasında egonun tutsagindan çıkmış sevgiyle üreten bir platform bulursanız lütfen haber verir misiniz?
48:14 "Yüksek kültür sınırlı kalır." sözü bana, Nietzsche'nin "Nadir olan her şey de nadir olanların olacaktır." sözünü hatırlattı.
Ne mutlu bize ki youtube üzerinden biraz gayretle rafine zevke ve anlayışa hitap eden yayınlara ulaşabiliyoruz.
Okan abinin ilk defa birini böyle can kulağıyla dinlediğini görüyorum , tebrikler yalın abii .
Aslında her zaman böyle gözlerini ayırmadan dinler ilgisini çeken bir konuşma olunca
Yalın Alpay ve Okan Bayülgen naçizane tebrik ediyorum, çok keyifli ve zihin açıcı bir söyleşi, rica edeceğim devamı gelsin.👋👋👋
Konuşuyorken fikir üreten ve güçlü ifade eden iki insanın izleyen olarak da olsa üçüncüsü olmak, ekran perdesine rağmen çok mutlu etti. Defaatle, düşünerek ve kendimce eklemlenerek izledim. Dostlarıma, öğrencilerime sevinçle tavsiye ettim.Teşekkür yetmez. Teşekkür ederim.
O masada oturan üçüncü kişi, sessiz dinleyici olmak harikaydı. İyi ki varsınız, değerli Okan Bayülgen ve kıymetli Yalın Alpay.
Siz birbirinizi ne güzel de buldunuz.Birkaç yıldır şahane bir sinerji doğdu.Tam gaz devam...izlemekte ve izlettirmekteyiz...
Videoyu açar açmaz kaç dk olduğuna bakıp, çok kısa değilmiş diye büyük bir rahatlama yaşamak… 🙃 Bu ikiliyi dinlemek çok büyük keyif, çok!
''Kalite, birçok alternatif arasından bilgece olanın seçilmişliğini temsil eder.'' denir. Sadece alternatif istiyoruz, gerisi bizim bilgeliğimiz.
Ülkemin fikir üreten, öğreten, esin kaynağı olan, nadir insanlarındansınız teşekkür ederim
Sizi dinlerken uzun süredir kafamı kurcalayan tüm düşüncelerim olgunlaşıyor.Teşekkür ediyorum.
Böyle bir projeye beraber başlamanıza çok sevindim. Okan beyin daha çok mizahi, Yalın beyin ise oldukça kitabi bir dille konuları ele alışı , güzel bir denge olmuş
Yeni Keşfettiğim Bi Kanal Okan Bayülgeni Görünce Direkt Atladım Hatta Nasıl Daha Önce Görmedin Diye Kendi Kendime Hayıflandım ❤Okan Bayülgen Saatlerce Günlerce Konuşsa Hiç Sıkılmadan Dinlerim Offf İyi ki Var Daha Çok Program Yapsa Keşke ❤
Yalın Alpay ı severek takip eden biriyim ama Okan Bayülgen in sohbetini sevmiyorum ve Yalın ın Flu tv dönemini özlüyorum . Yalın ı dinlemek için Okan a katlandım diyebilirim.
Canım ya çok kıymetli bir isim. İçinde bulunduğu tüm videoları ilgiyle takip edip tek kelime kaçırmadan dinliyorum .
Okan bayülgen hep özleniyor ve ne kadar mütevazi. Şahane program olmuş, tebrik ederim
Okan Bayulgen, aya gidilmedigi savini ortaya atıp üzerine savı geliştirmeye calisirken Yalın Alpay'in aklından neler geçti acaba :)
Aynı şeyi düşünmüşüz.
He en çok siz biliyorsunuz
Ay'a gidildiğine ben de inanmıyorum. Okan Bey'e katılıyorum.
Dikkatli izlediyseniz savı ortaya atan kendisinin olmadığını söyledi ve sizin gibi dusunenlere de gerekli cevabı verdi.
@@sngyk dünya düz
Her dakikası ayrı bir soru analiz içeren sohbetiniz için teşekkürler.🌹
Harika bir içerik ortaya çıkarmışsınız. Çok beğendim, bayıldım. Muhakkak devamı gelmeli.👏👏👏
muhteşem kere muhteşem. ikiniz de ihtiyarlaşana kadar dünyanın bütün konularını konuşup devasa bir külliyat yaratabilirsiniz.
Her zamanki gibi harika bir sohbet. Okan Bayülgen'i de takip ederim Yalın Alpay'ı da.
Okan Bayulgeni cok seviyorum ♥️ Her gun program yapsa bikmadan izlerim, soyledigi her kelime cok degerli ♥️ öpücükler
Yeni keşfettim seriyi ve 3 bölüm olmuş bile. Oh beee nefes aldirdiniz. Konular ve konulari ele alis biciminiz harika.
Okan bey açılıştaki konuşmanız çok doğru.Îkinizi izlemek dinlemek bir ayrıcalık. Çok teşekkürler bizimle paylaştığınız için.
Cok guzel bir sohbetti ikinize de cok tesekkurler. Vidyo izleme suresi 3 daikaya dusse de kaliteli sofistike sohbetler her daim dinleyicisini izleyicisini bulur. Ayrica Okan bey’in ay konusundaki goruslerine kesinlikle katiliyorum, 69 yilindaki ay’a inisin maalesef bilim tarihinin en buyuk aldatmacalarindan birisi oldugunu dusunuyorum.
sabaha kadar program yapsaniz uyumadan izlerim.harikasiniz...
Harikulâde bir programdı, her ikinize de teşekkürler.
👏👏👏
Güzel sohbetti. Programın devam etmesini diliyorum. Yalın Bey'in son argümanı, video o ana gelmeden önce aklımda bulunan sorulara cevap oldu. Eskiden, üretilen içerik sayısı azdı ve bu sayede kitle, o sanat eseri her neyse, ister istemez o eseri yüceltme ve hakkında daha fazla konuşma imkanı bulabiliyordu. Şu an üretilen o kadar fazla/spesifik içerik var ki; sadece, yıllar önce az sayıda üretilen eserlerin üzerine konuşabiliyorken, günümüzde her mecrada, sınırsız sayıdaki içerik hakkında konuşan birileri bulunabiliyor. Bu da, herhangi bir kitlenin sayı olarak üstünlük sağlayıp yüceltebileceği işlerin ortaya çıkamamasına sebep oluyor. Örneğin müzik. Türkçe sözlere sahip olan ve Türkçe konuşan insanlara hitap ettiğini varsayarak, Radyo'nun yeni yeni evlere girmesi ve Zeki Müren'in bu sayede Anadolu halkı tarafından tanınması ve öldükten sonra Sanat Güneşi olarak anılması.
Sorum şu: Zeki Müren o dönemin sayılı ve halka ulaşabilme imkanı olmasından dolayı mı kitleler tarafından sevilmiş ve hâlâ dinlenmektedir, yoksa gerçekten iyi ve yetenekli bir sanatçı olmasından dolayı mı?
ya da Okan Bayülgen. Özel televizyonların yeni yeni ortaya çıktığı bir dönemde, bulduğu imkanlar aracığıyla yaptığı programlarının nicelik olarak azlığından dolayı mı parlamıştır, nitelik olarak gerçekten iyi olduğundan dolayı mı? Okan Bayülgen günümüzde 25-30'lu yaşlarında olsaydı, RUclips ya da diğer mecralarda kendine yer edinebilir miydi? (Okan Bayülgenle alıp veremediğim bir şey yok. Kendisini seviyorum. Sadece beyin fırtınası için ve iyi anlaşılabilmek için bu örneği verdim.)
Sorularımdaki özneler özellikle ve art niyet ile seçilmedi. Bu kişilerin yerine başka alanlardan başka kişileri de koyabiliriz ve aynı soruları sorabiliriz. Bir eserin 'İyi' veya 'Yüksek Kültür' ürünü olmasına kim, hangi kriterler aracılığıyla karar veriyor? Eğer bahsi geçen eser, bulunduğu alanın standartlarını yerine getiriyorsa, bu o alan için iyi bir eserdir ve vasattır diyebiliriz. Bu da o eserin, geniş kitlelerin teveccühünü almış olmasıyla doğru orantılı değil midir? Şu an 'efsane' olarak nitelendirdiğimiz filmler, kitaplar, müzikler, grupların büyük bir çoğunluğu bu sayede kült olmamış mıdır?
İyi bir eseri, 'iyi' yapan tam olarak nedir?
Bir esere iyi demek için bağlı olduğu sanat kategorilerinin eğitimini almanız gerekir. İyiden kastınızın da ''güzel'' olduğunu düşünüyorum. İyi kötü ahlak konusudur. Güzel çirkin sanatın konusu. Ayrıca hiç mi duymadınız konservatuar, güzel sanatlar fakültesi? Bunun dışında diğer yazdıklarınız da popüler olmayla alakalı. Lacrimosa popülerdir. Güzel bir sanattır da. "Çikita muz" parçası da popülerdir. Fakat güzel sanat kabul edilemez. Bu farkı da eğitimi alan, ya da sanata dair bilgisini geliştiren anlayabilir. Ünlü olmak veya halk tarafından sevilmek için illa da güzel sanat yapmanıza gerek yoktur. Hele ülkemizde asıl olay sansasyondur. Sizin verdiğiniz zeki müren örneğinde iki özellik de bulunuyor. Hem bir sansasyon hem de kaliteli bir sanatçıdır kendisi. Özetle çok kafaya takmamak gerek şu, şu zaman olsaydı olur muydu gibi soruları. Zamanı gelen olur.
Mükemmel bir programdı. Devamı uzun süreli olsun lütfen. Sizi dinlemeyi seviyoruz.
Çok keyifli bir bölümdü, yeni bölümü sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Muhteşem bir sohbetti. Lütfen ikili devam edin böyle.
Bu ortak yayın için çok sevindim.. Çok besleyiciydi, sevgiler.. ✨
Çok güzel bir sohbette, birden fazla kez izlenecek kadar ❤
Çok zevk alarak izledim. Ben ne yapıyorum ne ile ilgileniyorum-neden hiçbir konuyu tamamlayamıyorum ve neden aklımda hiçbir şey kalmıyor minvalinde sorular sordum. Bu sorular da nihayetin üzüntü verici. Alpay'ın söylemiyle çekilen verilerin, gerçekten çekilebildiğini mi sorgulamak gerekir ya da içeriğini mi? Bugün bize her yerden saldırıda bulunan enformasyonlar yüksek kültür edinimleri eğiliminde bulunan zihinlerin de yakasını bırakmıyor. Kısıtlı zaman sahibi olduğumuz için nitelik filtresini hususiyetle ihtiyacımız var. Yalınlaşmak gerek :)
İçerik de prodüksiyon da harika devamını merakla bekliyoruz. Rahatsız eden tek şey Okanın çok fazla söz kesmesi
Bilgisi ve duygusu çok yerinde bir sohbet. İyi ki varsınız 🎉
İyi. Okan bayülgen sağlığını komplolarla koruduğuna sevindim 😊
Çok keyifli ve doyurucuydu. Emeğiniz için teşekkür ederim.
Okan'a tüketimin çok hızlanması hakkında söylediklerinde katılıyorum. Gerçekten bir filmi izlediğinizde filmdeki bir sahne ile özdeşlik kurmak üzerine düşünmek çok değerli şeyler ve bir çok farklı filmi izlemektense böyle filmler üzerine uzun uzun düşünmeyi yeğlerim.
Bolumlerinizin cogunu izledim, sohbetiniz cok keyifli. Lutfen baska insanlari da karsina alip felsefi tartismalara devam et. Sosyal medya hakkindaki soylediklerin inanilmaz dogruydu bir bolumde.
2 muhtes erkek. İyiki varsınız. kafamdaki sorular aydınlanıyor.
Dunyada en cok tanismak istedigim iki insan :) Harikulade olmus.
Vaoooovv okanı susturAbilen birini ilk kez görüyorum. Okan kadar dolu bi adam dAha olmaz diodum hayran kaldım👏🏻.suan abone oldum ve tüm videolarını izlicem. VAOOOVV🫠
16:47 Programın en güzel bölümü burası olmuş.🌟Yeni dünyada çabuk tüketim ve değersizleşme ile eski zamanlarda her üretimin daha değerli olması. Eskiden bir albüm aldırırdım babama. Evde oturup teypte ya da walkman'de o şarkıları hiçbir şey yapmadan dinlerdim. Ve düşünürdüm. Bir film izlerdim TV'de ya da sinemada düşünürdüm. Yaşadığım bir şeyi, tanıştığım insanları düşünürdüm. Şu an düşünmüyoruz. Next diyoruz, beynimiz bağlantı kuramıyor. Nöronlar bağlantı kurmayınca da ortalık derinliksiz insan kaynıyor.
Çok uyumlu, muazzam sohbet. Çok teşekkürler...
youtube'da izlediğim en iyi sohbet bu.
Yine fevkalade bir program, iyi ki varsınız 🌼🙏
Herzamanki gibi yine çok iyi program tebrikler Yalın hocam
Ses düşük biraz yükseltin lütfeeeeen🌹 içerik harikaaa❤ Bu arada izleyenler için , Byung Chul Han'ın Şeffaflık Toplumu , Yorgunluk Toplumu kitabını da tavsiye etmek isterim.
Okan Bayülgen bir seyi anlatırken o kadar uzun uzun örnekler veriyor ki. İcim bunaliyor, bir kararti çöküyor. Sozun özüne asla gelmiyor ornek vermeye devam ediyor
Her gece dinlediğimiz Okanın arşiv niteliğinde videoları için teşekkürler...
Keşke Yalın Alpay'ın konuşmasına izin verseydin Okan Bayülgen.
Iki zeki ve akilli adam yan yana, harika sohbet olur tabiki😍
Bir zeki ve akıllı adam diyelim :)
Güzel bir yayındı. Ağzınıza sağlık 🌸
Vect: Sevgi veya heyecandan doğan coşkunluk, kendinden geçme, esrime 28:00
İnsanı sorgulamaya iten şahane bir sohbet olmuş.
Bu programdaki yorumlari okuyorsa OkanBey.Sanırım en cok o lezzet almıstır.Çunku kendi seviyesinde bir insan var karşısinda.Keske Okan Bey kendi iç dunyasını yansıtabilecegi bir alanda olsa.Yalın Beyse devam.entellektuel.saygıli.
Müthiş , çok keyif aldım... İyi ki varsınız...
Çok teşekkürler... Zevkle izletiyorsunuz.
içerik ve samimiyet yine sardı sarmaladı, teşekkürler !....
Yalın Alpay ve Okan Bayülgen harikasınız. Çoook büyük bir keyifle dinledim! İyi ki varsınız! ❤
günümü anlamlandırdınız çok teşekkürler Yalın bey emeklerinize zamanınıza sağlık👏❤👏❤
Zihin açıcı bir program olmuş , entellektüel dilinize sağlık yahu
Azərbaycandan salamlayıram çox dəyərli insanları❤️
O. B Toplamda 3 kez Y. A 'In sözünü kesmedi. Muhteşem skor.
Keyifli bir dinleme/izleme oldu, emeğiniz için teşekkürler 🌸
yalın bey çok güzel anlattı.buraya gelenler sanat yapmak için gelmiyor. boş vaktinide değerli birşey öğrenerek geçiriyor. sosyallesiyor yani.
Çok kıymetli bir yayın, şapka çıkartıyorum.
Tebrikler Yalın. Çok guzel, sarsıcı ve hatırlatıcı bir program olmuş. Pazar sabahı çok iyi geldi.
Sizi dinlemenk cok zevkli:) Kenske Yalin bey daha cok konusabilseydi.
Harika bir sohbetti teşekkürler.
iyi denk geldi anasayfada, hemen abone oldum. yalın abi saygılar
okan abi de iyi konuşmuş ağzınıza sağlık
Keyifle izledik. İki eleştirim var; ses ayarı dengesiz olmuş, okan bayülgen’in sesi oldukça yüksek kalmış. Diğeri de, özellikle videonun ilk kısımlarında kamera geçişleri çok miktarda. Biraz yorucu ve dikkat dağıtmış. “Ay’a gidilmedi” yorumuna yeterince “haaadi lan” diyemedik 😎
Merhaba Yalın Bey; çok keyifli ve verimli bir sohbetti. Yalnız Antropolog olarak nacizane birşeyi düzeltmek isterim. Robin Dunbar Sosyolog dediniz, fakat kendisi Antropolog'tur.
Ya hu Kral Okan’la devam etsenize… Muhteşem ikilisiniz…! Her programı birlikte yapın işte…
Çok teşekkür ederim 🎉
muhteşemsiniz
Okan bayulgen varsa gelirim en sevdiğim adam kurnazlığı hemen anlıyor
Henry Ford'a bir gencin, Charles Lindberg'in, Atlantik Okyanusu'nu kendi başına uçarak geçtiğini söylemişler. "Bu bir şey değil, bir topluluk uçunca haber verin." demiş. Who's in Charge - Michael Gazzaniga. Yalın Hoca'nın dedikleri bu kitabı anımsattı bana. Emergence kavramından bahsettiği kısım özellikle ilginç. Hocam okusanız ne bağlantılar kurarsınız kim bilir.
çok güzeldi bayıldım
36:35 Bu sözü edilen benzeme konusu markalar özelinde olduğu kadar tüketiciler/bireyler için de geçerli. Herkes aynı ürünleri aynı markaları tüketerek ve daha derinde para harcayarak farklılaşmaya çalışıyor. Oysa son sürat aynılaşma yaşanıyor. Sevgili Yalın'ın geçmiş videolarından birinde sözünü ettiği;
"Bir yönüyle pozitif başkasılık hali - kimsenin bilmediği müzisyenleri ya da müzik gruplarını dinleyerek kendini toplumdan ayrıştırdığı/soyutladığı ve daha pozitif bir yere konumlandırdığını düşünenler buna bir örnektir.
Bu müzisyenler ya da müzik grupları kitleler tarafından farkedilir ve dinlenmeye başlanırsa bireyler bu benim üzerimdeki pozitif soyutlanmayı azaltıyor ve benim artık bu gruba talep göstermeme gerek yok çünkü herkes bunu bilir oldu düşüncesiyle yenilik arayışına çıkarlar." konusuna paralellik gösteriyor.
Keyifli bölümdü, yeni seri hayırlı olsun.
Yalın Alpayın uzun cümlelerini içselleştirebildiğim zaman kendimi daha iyi hissedeceğim. Zorlanıyorum
kanal-izasyon gibi şahane bir Okan Bayülgen filmini de unutmadan buraya yazayım
Okan bayülgen’e bayılıyorum
Muhteşem bir sohbet🍀
Emeginize teşekkürler
Okan Bayülgen' in olduğu her program kalitelidir. Yalın Alpay çok zeki adam ama Okan Bayülgen çok başka bir seviye
Heyecanla beklediğim video gelmiş...😇🥰🤗
Harika iki insan ve harika bir bölüm. ♥
Harika bir seri.
Bizi silkelediniz muhteşem siniz❤
7:25 dinlerken aklıma gelen , "geçim sıkıntısı ve can sıkıntısı" O yüzden Türkiye'mizde pek can sıkıntısı yaşanmadığı için bir şeyler gelişemiyor. Sanat vs..
touchapp'e kayıt oldum bütün hevesimle profilimi oluşturup incelemeye başladım. Karşıma "neden osururuz" videosu çıktı. Osuruktan mevzular değil de gerçekten elit içerik üretecek üreticilerin aplikasyona katılımlarını sabırsızlıkla bekliyor ve geliştiricilerin bu tarz içerikleri eleme sistemini nasıl oluşturacaklarını merak ediyorum.
Elestirdiklerimiz olduğumuzu görünce insan nasıl da şaşırıyor di mi? En'lerin yarışmasında egonun tutsagindan çıkmış sevgiyle üreten bir platform bulursanız lütfen haber verir misiniz?
Gercekten bizdeki sanatçılar hicbir ozgün birsey üretmiyor. Sanat ve sanatcıyı kutasamaktan oteye gidemedi bizde sanat ve sanatçı.
Yalın beyun gorunur olma tesbiti harıka
Yeni gördüm harikasınız:)
Ağzına sağlık ❤️
15. Dakikadan soruyorum videoyu izleyenler yeşillendirsin yalın ne zaman konuşuyor
Okan bey burada seviyeyi düşürüyor, konuyu dağıtıyor. Burada.
Çok güzel bir yayın