مکانیز دفاعی تشخیص گذاری اختلالات / دکتر پویان مقدم

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 фев 2025
  • .
    پ.۱: محدود کردن مشکلات، انسان ندیدن خود، اچبار به تکرار در پروسه شرم گین شدن، از خود ایرادگیری مثل والدینمون، احساس اینکه دارم یه کار مثلا علمی برای خودم و مشکلاتم می‌کنم، تلاش و یا بهتره بگم دست و پا زدن برای فهم خود... و موارد دیگه همه می‌تونن عواملی باشن که ما روی یک سری نشانگان روانشناختی مشترک بین آدمها که ریشه و علت‌های کاملا متفاوتی در افراد مختلف دارن اسم بذاریم.
    .
    پ.ن۲: اسم گذاشتن روی مسائل روانشناختی آدم‌ها و خودمون، مثل اسم گذاشتن روی آدمیه که خودش اسم داره. چقدر بدتون می‌اومد توی مدرسه همکلاسی‌هاتون بادقصد مسخره کردن روتون اسم بذارن؟! اسم، صرفا کلمه‌ای در شناسنامه ما نیست، ما وقتی نام گذاری می‌شیم، به صورت استعاری داریم هویت پیدا می‌کنیم، خیلی ها اسم دارم اما نامی ندارن، هویتی ندارن، در ادبیات کهن بسیار داریم که فلانی برای خودش نامی مهیا کرد... نام هر کسی چنانکه ژاک لکان اشاره می‌کنه، در فرایند تعریف او از خودش رخ می‌ده نه در یک لحظه و این تعریف تمامی نداره.
    .
    پ.ن۳: (تخصصی روانکاوی) وقتی لکان اشاره می‌کنه: سوژه از دالی به دال دیگه هویدا می شه، در واقع داره می‌گه از اسم گذاری روی مسائل آدمها خودداری کنید، این موضوعی است که تمامی اگزیستانسیالیست ها از هوسرل، هایدگر گرفته تا سارتر بر اون تاکید داشتن، انسان وسیله نیست که خراب بشه و روی خرابیش یک اسم قطعی بذاریم، انسان موجودی زنده و در تغییره که فقط به اندازه‌ی شناختی که اکنون از او داریم می‌تونیم اندکی مطمن باشیم که چیزی از او فهمیدیم.
    .
    پ.ن۴: در واقع چون با کودک در گذشته به عنوان انسان رفتار نشده، و او رو ماشینی برای انجام وظایف دیدن یا خود والدین ماشین های موظف به تربیت بودن، حالا ما توی اتاق درمان مراجعی داریم که نمی‌تونه خودش رو در توصیف خودش پیدا کنه و باید روی خودش چند تا اسم روانپزشکی بذاره و تمام... تمام... همینه که آدمها شروع نشده تمام می‌شن، هیچ انسانی یک اسم قطعی نداره، هر مراجع از جلسه‌ای به جلسه دیگه کس دیگری است، و سختی کار روانکاو، دیگری شدن در برابر دیگرشدگی مراجعینشه.
    .
    .
    ▪️به نظر شما چه چیزهایی باعث می‌شه افراد بخوان روی مسائلشون اسم بذارن؟!
    .
    .
    متن: #دکتر_پویان_مقدم
    روان‌درمانگرتحلیلی
    .
    .
    .
    💠 از اینکه در زمان بازنشر مطالب این صفحه حقوق گردآورنده را رعایت کرده و منبع و نام نویسنده را قید می‌کنید ممنونم.
    .
    .
    #روانکاوی #سوبژکتیویتی #هویت #سوژگی #فردیت #اگزیستانسیالیسم #تشخیص_گذاری #اختلال #روان‌_درمانی_تحلیلی #روان_درمانی_روانکاوانه #دکتر_پویان_مقدم #پويان_مقدم

Комментарии • 3

  • @Ellashams
    @Ellashams Год назад +1

    چقدر درخشان و بینظیر وجود انسان رو به رسمیت شناختید همیشه سعی داشتم با دقت و تمرکز به حرف‌های شما گوش بدم و این باعث میشه هر‌بار نکته‌ای جدید یادبگیرم و درون خودم رو کاوش کنم مانا باشید🌱✨

  • @Parinaz_1989
    @Parinaz_1989 Год назад

    چقدر به شنیدن اینکه با انسان طرفیم نه با یک ماشین که قراره قطعاتش را عوض کنیم نیاز داشتم 🤍
    به این موارد فکر کرده بودم و با درمانگرم هم درمیون گذاشتم
    ازتون ممنونم 🌷

  • @leiliMahmoudi-ih2ic
    @leiliMahmoudi-ih2ic Год назад

    ممنون دکتر ، مثل همیشه عالی بود ، دقیقا همین طور هست ، یادم میاد یک سالی یک تراپیست به من گفت 'افسردگی خودش یک مکانیسم نا خودآگاهی هست برای کنترل شرایط درونی و صد البته بیرونی ، پس ما خودمان هم گاها برای قانع کردن خودمون زیر پوشش برچسب پنهان میشیم ، انگار خوابیدن جندی بیشتر زیر این پتو پر برچسب راحت تر از مواجهه با اینکه حالا چکار کنم ، هست ، بی نهایت سپاس گزارم.