Grundlovsændringen i 1915: Historien om de 7 F'er
HTML-код
- Опубликовано: 13 дек 2024
- Fruentimmere, folkehold, fattige, fremmede, fallenter, fjolser og
forbrydere. De såkaldte 7 F'er blev ikke fundet værdige til stemmeret, da Grundloven blev vedtaget i 1849. Ved grundlovsændringen i 1915 fik bl.a. fruentimmerne - altså kvinderne - valgret efter en længere kamp, mens et par af F'erne heller ikke har stemmeret den dag i dag. Ph.d.-studerende Anne Engelst Nørgaard fortæller her, hvorfor det var så vanskeligt at for dem at opnå valgret.
hvad ville fremmede sige i 1849 eller for den sags skyld i 1915 hvor Schleswig jo ikke var dansk endnu i forhold til i dag?
hvad ville en udenlandsdansker sige for det var der ikke noget der hed i 1915? kan det f.eks. være sportsfolk der er bosiddende i udlandet?
Grundloven af 1953 nævner IKKE fænomenet "Demokrati". Den beskriver kun de facto Enevælde. Som er det der gælder i Danmark i dag.
Det passer ikke da enevælden blev afskaffet ved den allerførste grundlov 1849.
@@Rex1987 1.Dokumenter HVOR i "Lov nummer 169 af 5. juni 1953" at ordet "Demokrati" fremgår? 2. Din UVIDENHED er jo IKKE et gangbart argument.
comment
Tror da lige du venligst for læse alle 8 Grundlove, så du med sikkerhed vil kunne forstå hvad der mangler !!!
+wilhelm4512 hej, jeg skal skrive en opgave om lige netop det her, og jeg må være helt ærlig at sige, at jeg ved ikke, hvad der mangler. Kan du evt. uddybe lidt, da jeg naturligvis gerne vil gøre det så godt som muligt. På forhånd tak!
TUSIND TAK!
:)
@@guardplex Har du fjernet svaret?
@ ??? nope