«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Ηλεκτρονικό Έγκλημα»

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 окт 2024
  • Ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη
    Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00΄π.μ.
    στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»
    διοργάνωσε ημερίδα με θέμα:
    «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Ηλεκτρονικό Έγκλημα»
    Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης ήταν ο Γεν. Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης και η παρουσίαση θεματικών ενοτήτων έγινε από εξειδικευμένους αξιωματικούς της υπηρεσίας.
    Οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου που παρακολούθησαν την ημερίδα καθηλώθηκαν από τον καταιγιστικό λόγο του επικεφαλή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελλην . Αστυνομίας κ. Μαν. Σφακιανάκη και εντυπωσιάστηκαν από τίς δράσεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο
    Η εφηβεία θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή του ανθρώπου. Ο έφηβος επιθυμεί να αισθάνεται ελεύθερος και αυτόνομος προκειμένου να ανακαλύψει και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Χρειάζεται να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά την εμφάνισή του, την οργάνωση του χώρου και του χρόνου του, τις παρέες του κλπ. που θα του επιτρέψουν να μετατραπεί σε ένα ανεξάρτητο άτομο σταδιακά. Είναι όμως και ευάλωτος πολύ σε κάθε ερέθισμα και πρόκληση που προέρχεται από ένα φοβερά ελκυστικό μέσο όπως είναι το διαδίκτυο.
    Στόχος της ημερίδας μας είναι :
    1ον Κινητοποίηση αποτελεσματική εκπαιδευτικών και γονιών ώστε να θωρακίσουν τους εφήβους απέναντι στις ψηφιακές απειλές συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικοδόμηση στέρεων βάσεων για την ενδεδειγμένη χρήση του διαδικτύου.
    2ον Έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο προκειμένου να προστατεύονται από τις παγίδες που κρύβει ο on line μαγικός κόσμος.
    3ον Αξιόπιστη καθοδήγηση σε γονείς για διαρκή επαγρύπνηση και διακριτική επίβλεψη.
    4ον Ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών ώστε να διακρίνουν εγκαίρως πιθανές ύποπτες ενδείξεις και να επηρεάζουν θετικά τους μαθητές τους.
    5ον Πρακτικές συμβουλές στους εφήβους περιγράφοντας τις βασικές απειλές ώστε να μπορούν να τις αποφύγουν.
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
    ΚΟΦΙΤΣΑΣ ΒΑΙΟΣ

Комментарии •