Eikös tässä tapauksessa se kosteus pääse siirtymään koko seinärakenteen läpi jos ulkoverhousmaali on valiittu oikein ja on myös vesihöyryä läpäisevä? Miten tämä ns eroaa hirsiseinästä lukuunottamatta pahvia ja tervapaperia?
Rintamamiestalossa, kuten tässä kohteessa, seinä ei ole yhtä ainesta, kuten hirsi, joten se käyttäytyy jo lähtökohtaisesti eri tavalla. Esimerkiksi välissä olevia materiaalikerroksia ei voida tietää varmuudella, eikä esimerkiksi sitä, millaisia maaleja on käytetty milloinkin. Klassisesti tällaisessa seinärakenteessa ulko- ja sisäpinta yhtä ovat tiiviitä, kun sisäpinnan pitäisi olla tiiviimpi. Tämä lisää kosteuden tiivistymisen riskiä, etenkin jos ilmanvaihto ei ole kunnossa. Terveisin Mia Susteran viestinnästä
Hei! Videon tarkoituksena on esitellä rakenneavausta. Rakenneavauksia tehdään käytännössä aina, jos kohteessa on riskirakenne, kuten videolla oleva tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä. Riskirakenne aina automaattisesti tarkoita sitä, että rakenne olisi vaurioitunut. Avauksella pyritään selvittämään, onko riski vauriosta toteutunut. 😊 Voit lukea lisää täältä: raksystems.fi/ajankohtaista/rakenneavaus-kuntotarkastuksen-yhteydessa-tuo-varmuutta/T. Jenni / Raksystems
Eikös tässä tapauksessa se kosteus pääse siirtymään koko seinärakenteen läpi jos ulkoverhousmaali on valiittu oikein ja on myös vesihöyryä läpäisevä? Miten tämä ns eroaa hirsiseinästä lukuunottamatta pahvia ja tervapaperia?
Rintamamiestalossa, kuten tässä kohteessa, seinä ei ole yhtä ainesta, kuten hirsi, joten se käyttäytyy jo lähtökohtaisesti eri tavalla. Esimerkiksi välissä olevia materiaalikerroksia ei voida tietää varmuudella, eikä esimerkiksi sitä, millaisia maaleja on käytetty milloinkin.
Klassisesti tällaisessa seinärakenteessa ulko- ja sisäpinta yhtä ovat tiiviitä, kun sisäpinnan pitäisi olla tiiviimpi. Tämä lisää kosteuden tiivistymisen riskiä, etenkin jos ilmanvaihto ei ole kunnossa.
Terveisin Mia Susteran viestinnästä
unohtui kertoa, miksi kyseinen rakenne on terve.
Hei! Videon tarkoituksena on esitellä rakenneavausta. Rakenneavauksia tehdään käytännössä aina, jos kohteessa on riskirakenne, kuten videolla oleva tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä. Riskirakenne aina automaattisesti tarkoita sitä, että rakenne olisi vaurioitunut. Avauksella pyritään selvittämään, onko riski vauriosta toteutunut. 😊 Voit lukea lisää täältä:
raksystems.fi/ajankohtaista/rakenneavaus-kuntotarkastuksen-yhteydessa-tuo-varmuutta/T. Jenni / Raksystems