Комментарии •

  • @Transistorcu
    @Transistorcu 3 месяца назад +1

    Video size emanet dostlar 👍Beğeni bırakın, paylaşın. Alt yazı da ekledik bir de öyle deneyin renk kattı bence 👍

  • @serapdurak23
    @serapdurak23 3 месяца назад +4

    Teorik bilgiden sonra pratik ile konuların daha fazla pekişeceğine inanıyorum teşekkürler🙏

  • @yunusemreozturk25
    @yunusemreozturk25 3 месяца назад

    Emeğinize sağlık. Gerçekten ülkemizin ihtiyacı olan bir bilgi paylaşımı. Devamlı olması dileğiyle...

  • @ha13151
    @ha13151 3 месяца назад +1

    Abone oldum, beğendim, şimdi de yorum yapıyorum. Çok detaylı bir AR-GE çalışması olmuş adeta BD435 'in içinden geçilmiş. Emeğinize sağlık çok emek harcanmış! RUclips' un böyle faydalı içeriklerle kullanılmasını görmek çok güzel. Umarım hak ettiğiniz milyonlarca aboneye ulaşırsınız.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад +2

      Emeğimizin farkına varılmış olması gurur verici. Çalışmalarımız bi işe yarıyorsa doğru yoldayız demektir. Saygılar 👋

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 месяца назад

      @@Transistorcu hocam video iyi hoş da böyle şeyleri herhalde ee öğrencileri falan izliyordur.
      videoda dediğin terimlerden anlamıyorum.
      şöyle hızlıca bir göz attım kanala ama gözüme çarpmadı bu terimlerin tanımının olduğu bi video. ama vardır muhakkak yoksa da bekliyoruz.
      mekatronik org atölye günlüğü forumunda gördüm, geldim

  • @lahanamuhendisi
    @lahanamuhendisi 3 месяца назад +1

    Mükemmel. Kanal artık başka bi seviyeye evrilecek anlaşılan.

  • @mustafamurattasc8064
    @mustafamurattasc8064 3 месяца назад

    Çok iyi bir video olmuş. Diğer deney videolarını da sabırsızlıkla bekliyoruz.

  • @Yorumcu63
    @Yorumcu63 3 месяца назад

    Mükemmel anlatım.
    Belki bundan sonraki testlerde küçük pcb lerle bunlara paralel tekli dip switclerle (componenti iptal etmek veya açık hale getirip devredeki komponenti devreye almak için) kullanılabilir .dişi headerlarda kullanılabilir .Ayıca giriş çıkışlarda lehimlenmiş kablolarla yapılırsa daha iyi olabilir(Bunlar başlangıçta biraz zahmetli olur ancak triyak tristor mosfet anlatımları için hepsinde'de kullananilabilir.)
    Son derece faydalı videolar .Asla olumsuz eleştirileri dikkate almayın .
    Videoalrın devamını bekliyoruz.
    Başarılar

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад +1

      Çok iyi fikir! Bundan sonraki çalışmalarda yapılabilir. Kalıcı bir deney devresi tasarlayıp çizebilirsek, üretime gönderip geri alır, devreleri onun üzerinde kurup çalıştırabiliriz-harika olur👍

  • @tayyipekim2379
    @tayyipekim2379 3 месяца назад

    Video çok güzel olmuş 🎉 Emek verilmiş tebrikler👏

  • @harunkokten3691
    @harunkokten3691 3 месяца назад

    son kısımda C-E --> 79mV ve C-GND'yi 0.4V olarak ölçtün. Bunun nedenini jumper kablonun uzunluğuna bağlıyorum. O jumper kablonun direncini hassas olarak ölçmen lazım. Bir de breadboard faktörü de var. Her atlama ek bir direnç demek.
    Mesela breadboard'da haberleşme devresi pek çalışmaz. Ama PCB de çalışır. Bunun nedeni mili ohm düzeyindeki çok küçük dirençler devrenin yapısını değiştiriyor. Normal devrelerde bunu önemsemediğimiz için atlıyoruz.

  • @onebreh
    @onebreh 3 месяца назад

    Zahmetli bir video olmuş. Elinize sağlık. Breadboarddaki kontak dirençlerini ve kullanılan jumper kablolardaki gerikim düşümü etkisini yorumlayamamışsınız. Bu işe biraz erken soyunmuşsunuz.

  • @FHacivelioglu
    @FHacivelioglu 3 месяца назад

    Breadboard ve jumper kablo ile çalışırken çok dikkatli olmak gerekir. Emiter ucundaki jumper kablo yerine, E-GND arasına doğrudan bir jumper tel bağlayın. Böylelikle jumper kablonun direncinden kurutulursunuz ve E-GND arasında 0V ölçersiniz. Geri kalan tüm öçlümleri de daha sağlıklı yapaiblirsiniz.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад

      👍 bi dahakine deneyelim.

  • @fatihhocka5354
    @fatihhocka5354 2 месяца назад

    elinize kolunuza sağlık hocam çok verimli bir video olmuş

  • @FinansBilgim
    @FinansBilgim 2 месяца назад

    Hocam editor ariyorsunuz anladigim kadariyla. Yardimci olabilirim

  • @Heisenberg-pr1hk
    @Heisenberg-pr1hk 2 месяца назад

    sonunda uygulamalı video atan bir kanal

  • @halilkorates4503
    @halilkorates4503 3 месяца назад

    Emeğinize sağlık. Transistör çalışması için ayrı ayrı ölçümler yapıp video haline getirmek kolay bir iş değil. Bahsettiğiniz gerilim farkları breadboard temas dirençleri ve ayrıca hiç ummadığınız jumper kablolarının dirençleri. Özellikle hassas ölçümlerde devreyi pcb üzerinde (delikli pertinaks vs.) ve kalın kesitli kablolarla yapmak daha doğru sonuçlara götürecektir. Bir diğer faktörse güç kaynağı. Stabil bir güç kaynağı çok büyük önem arz ediyor. Teşekkür ederim çalışmanız için.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад

      Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz. Milivoltlar seviyesinde çalışınca güç kaynağımın yetmediğini gördüm. Onu bir şekilde aştık, devreye gelmesi gereken gerilime odaklandık ama inanın şu jumper kabloların milivolt seviyesindeki çalışmalarda bu kadar ön plana çıkacağını asla tahmin etmiyordum.

  • @MustafaFurkan-b7o
    @MustafaFurkan-b7o 2 месяца назад

    dünya sizin gibi insanların hatrına dönüyor

  • @aliveli4810
    @aliveli4810 3 месяца назад

    Harika anlatım teşekkürler

  • @erdoganceylan3875
    @erdoganceylan3875 3 месяца назад

    Hocam elinize sağlık. Güzel video olmuş. Ama benim için biraz ağır olmuş. Yeni tanıştığım kanalınızın videolarını inceliycem. Belki başlangıç seviye videoları paylaşmışsınızdır.

  • @aliberkcetin6914
    @aliberkcetin6914 3 месяца назад

    Hocam siz bilmesenizde sonunda başıma bela olan elektronik 1 dersini sayenizde verdim ve mezun oldum.Sizlere hocam diyorum ama herhangi bir akedemik kariyeriniz var mı bilemiyorum 😀😀.Her şey için teşekkürler.

    • @deniz7234
      @deniz7234 18 дней назад

      Merhaba sence eem yazılırmı? mezun oldum demişsin iş bulabildinmi? Cevaplarsan çok sevinirim

  • @metametaux5760
    @metametaux5760 3 месяца назад

    Hasas olan unit ölçü aleti hangisi

  • @KaptanDerya
    @KaptanDerya 2 месяца назад

    O bağlantı kabloları çok kötü, dirençleri yüksek onu da hesaba katmak lazım oralarda akım kayıpları oluyor.

  • @asdfasdf-jv9fl
    @asdfasdf-jv9fl 3 месяца назад +1

    Hocam gercek hayat uygulamaları iyi oluyor teşekkürler

  • @ismailgorur
    @ismailgorur 3 месяца назад

    Ne yapmaya çalışmışsın belli değil, laboratuvarlara özel ölçü aletleri ve laboratuvar şartlarına göre yapılması gereken şeyleri yapnışsın ama , amacın ne,transistörlerin spesifikasyonları internette istemediğin kadar var, bunun yerine transistörler ile devre kursan ve çalışmalarını anlatsan daha verimli olur ki emeğiniz boşa gitmez, yazık olmuş emeğine.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад +2

      İyi de ne yapalım yani birinin tasarladığı devreyi 50 yıl boyunca kendi aramızda evirip çevirip anlatalım mı tasarım yoluna milleti sokmayalım mı? İlla abilerinin yaptığı işi görüp kopyalayıp yapmak mı senin amacın? Hayırdır bilime ne zamana gireceğiz istediğiniz ezbere bilgilerden ibaretse burada o yok burada gözlem yapıyoruz test yapıyoruz öğrenmeye ve merak duygumuzu doyurmaya çalışıyoruz o laboratuvar ortamında çalışan kişilerin çoğu kibirinden bu bilgileri o cihazlarla test edip paylaşmaz. Tenezzül etmez. Kimse öğrensin istemez. Senin söylediklerini ise zaten forum sayfalarından tut videolara kadar herkes yapıyor ezbere bilgiler çoğu boş beleş…

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад +2

      Zaten videoda bu işlerin laboratuvar ortamında yapılması gerektiğinden bahsettim yine bizim millete has davranış sergileyip izlemeden yorum yapmışsın. Çok seversiniz fikir olmadan zikir yapmayı.

    • @ismailgorur
      @ismailgorur 3 месяца назад

      @@Transistorcu Bana izlemeden yorum yapmışsın diyorsunda sende önyargılı olarak hemen karşı cevap yazmışsın, dediğimi anlamamışsın, bir emek verip zaman harcamışsın ya demem o ki emeğin boşa gitmesin, sana tavsiyem ; bak bildiğin çin varya tersine nühendislik yaparak elektronik üretiminde dünya devi oldu,. madem elektronik bilgin sağlam o zaman sende tersine mühendislik yap ve üretime geçerek ekonomiye katkı yap, zaten bilinen emiter kollektör arası kaçak akım bilmem ne ,bunlar malzeme bilgi belgelerinde detaylı yazıyor, aynı değerleri bularak amacın ne onu anlamadım, ancak eleştiriye de açık ol dostum, kolay gelsin.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu 3 месяца назад +3

      Ben eleştiriye açığım öyle saçma sapan olmadıkça konuşmuyorum. Ben de sana eleştirimi yapıyorum. Öyle cahilce yazıp kaçmak yok sıkıldım böyle insanlardan. Herkes kadar anca bilirler konuşmakta kimseye pabuç bırakmaz “en bilgili” görünürler. Bu kanalda teori anlatıyorum hiç oralarda yorumların yok zor mu geliyor onları anlamak? İlla ezbere iş yapalım diyosun işte? tersine mühendislik dediğin nedir? Onu da ezbere yapıyorlar tam beceremiyorlar. benim ilgi alanımda o yok. Ben öğrenme yolunu seçtim. Ezberleme, robota bağlama, anlamadan yapma yolunu değil. Öğrenen adam sevilmiyor kardeşim bu Ortadoğu’da. İlla üç kere beş on beş işleri konuşulsun isteniyor. Çinin yaptığını ülkede ne startup lar şirketler yapamamış ben mi yapıcam tek başına? Zaten onu da yapmayı beceremiyorlar bi kişi de görmedim ki arkadaşlar bu tasarımı ben yaptım sizle de tüm hesaplamasına kadar paylaşıyorum diyen…ülkedeki elektronikçilerin hali belli. Tamircisinden profuna. Ben kendim öğrenip öğretiyorum belli seviyenin üstündekiler burada kalsa yeterli diyeli 3 yıl oldu.

    • @KAMILTEKE
      @KAMILTEKE 3 месяца назад

      Amacinizin izlenmek takipçi veya para kazanmak olmadığına tüm samimiyetimle ben inanıyorum . Anlatımınız güzel ve akıcı . Her çalışma masası bence bir laboratuvardir. Kendisi bir video çek desen gak guk iki kelimeyi bir araya getiremez bence hem işine yapamıyorsa izlemesin bu kadar basit