Despre siguranțe fuzibile și cum se calculează un element fuzibil

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 ноя 2024

Комментарии • 40

  • @florincheche163
    @florincheche163 4 года назад +3

    Nu cumva esti singura persoana care explici pe înțelesul tuturor sa fi prea simplu sa nu înțelegi felicitări in continuare

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  4 года назад +3

      Probabil deformație profesională...cadru didactic.
      Ținem aproape!

  • @mirceatodosi4602
    @mirceatodosi4602 Год назад

    Felicitări sărbători fericite 👍👍👍!!!!

  • @andreiionescu12
    @andreiionescu12 7 месяцев назад

    Eu ma tot uit la tine la stefan si la emil si nu as face asa ceva niciodata. Nu sunt electrician. Aveti grija oameni buni la ce oameni aduceti sa va lucreze ca instalatia electrica e cea mai ieftina, raport siguranta/pret din toata constructia unei case.

  • @Kapornyaieddy
    @Kapornyaieddy 2 года назад

    Domnule Constantinescu, va felicit pentru acest canal si pentru informatiile furnizate aici.Ca electrician in devenire ma bucur enorm ca am dat peste acest canal si va rog sa mai postati continut nou legat de electrica cat mai des.Daca am fi avut si in liceu un astfel de profesor, cu siguranta as fi optat pentru meseria de electrician mai devreme.Multumesc mult si sanatate!

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  2 года назад

      Salutare,
      Mă bucur că tema vă este de ajutor! Pe acest canal sunt peste 100 de videoclipuri, dintre care cel putin 60 sunt pentru electricitatea de joasă tensiune; celelalte sunt pentru electricitate/electonică auto. Ați ales o meserie bună și care este de viitor! Succes în carieră!

  • @florinp.2311
    @florinp.2311 4 года назад

    SUPER FAIN EXPLICAT!👍👍👍

  • @elicrisnep
    @elicrisnep 4 года назад

    Mulțumesc, FOARTE util!

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  4 года назад

      Cu plăcere! Încerc să mă adaptez la problemele curente.

  • @constantinisdimitri1607
    @constantinisdimitri1607 3 года назад

    UTIL si concret.

  • @alexandrubondaret6143
    @alexandrubondaret6143 3 года назад

    Bv, domnule! 😉👍👏👏

  • @ioanstelian192
    @ioanstelian192 2 года назад

    Multumesc mult

  • @aurelpopa1348
    @aurelpopa1348 2 года назад

    Foarte Bine

  • @danielluca5619
    @danielluca5619 4 года назад

    Foarte bine explicat, multumesc. Un link util: solderer.tv/wire-size-fuse-calculator/

  • @gheorgheeftimie4452
    @gheorgheeftimie4452 Год назад

    foarte bun

  • @Electricity_safety
    @Electricity_safety 4 года назад

    👍

  • @ovisan0257
    @ovisan0257 4 года назад

    Buna, interesante prezentările mai ales cele despre motoare electrice si legăturile acestora. Am un motor monofazic tip ,," robot" de 1.8 s-au 2,2 ,problema e că trebuie să-i schimb sensul,din ce am văzut firele bobinei de lucru nu sunt deosebite de ale bobinei auxiliare si nu știu cum să le indentific , măsurare ohmetrica ,mai mult mai am si trei condensatori care complică schema,Va rog să mă ajutați cu o schema SI un sfat , mulțumesc

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  4 года назад +2

      Salutare,
      Singura modalitate de a identifica infasurarea auxiliara/pornire fata de cea de LUCRU este masurarea cu ohmmetru a celor doua infasurari(rezistenta electrica). Infasurarea de pornire/auxiliara are in jur de (3-4) ori valoarea rezistentei electrice mai MARE fata de cea de lucru/principala. Depinde de schema de conexiuni a motorului, dar este posibil sa aveti un condesator pe infasurarea de pornire si doi montati in paralel pe cea de lucru. Problema este ca schimbarea sensului la monofazat se face INVERSAND intre ele CONDUCTOARELE infasurarii de pornire acolo unde sunt conectate circuit ! Practic trebuie numai sa identificati prin masurarea cu un simplu ohmmetru( multimetru) capetele infasurarii de pornire si sa le schimbati ordinea conducatoarelor. Schema este realizata, nu are rost sa va trimit o alta schema pentru ca nu trebuie sa faceti modificari in ce aveti! Sper ca este motor cu faza auxiliara si nu un motor trifazat adaptat la monofazat ( cazul acesta se rezolva conform viodeoclipului prezenat la inversarea sensului la motoare trifazate pornite in monofazat).
      Succes!

    • @ovisan0257
      @ovisan0257 4 года назад

      @@upelectricity3333 Mulțumesc mult, nu știu de ce eu credeam că bobina de lucru trebuie sa aibă rezistenta mai mare, acum sunt lamurit si va mulțumesc.Poate abordați si tema contactoarelor,relee termice mici automatizări,schimbătoare de sens mi-am cam prins urechile la o mașină de tocat carne . Mulțumesc

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  4 года назад +1

      @@ovisan0257
      OK! Sunt teme interesante de abordat si le-am notat in agenda!
      Numai bine!

  • @costeltudor8322
    @costeltudor8322 3 года назад

    Bună ziua. 👍
    Ce este omida de fuziune ?

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  3 года назад

      De unde ați luat expresia?

    • @costeltudor8322
      @costeltudor8322 3 года назад

      @@upelectricity3333 din Îndrumarul de laborator - Aparate Electrice, al Facultății de Electrotehnică Craiova. Omida de fuziune este materialul rezultat din topirea elementului fuzibil si a nisipului.
      Pentru că nu am știut definiția, nu mi s-a permis accesul în laborator. Se întâmpla în 1988.

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  3 года назад +1

      @@costeltudor8322 Am intuit că acolo o să ajungeți/ topirea fuzibilului in masa de nisip fin. Mi se pare un termen puțin deviat față de subiect... La topirea fuzibilului apare material topit între capetele fuzibilului, material care tinde să prelungească continuitatea arcului electric, dar sub forma unei sfere, dar denumirea de omidă și fuziune.... Cred că este un termen introdus mai mult de autor, pentru că în alte cărți/manuale de aparate electrice nu este.
      Aveți o adresa de email?

  • @luciancotaie8803
    @luciancotaie8803 3 года назад

    Intreruptoarele curba B dunt mai sensibile decat fuzibilele❔❓🤔🤔

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  3 года назад

      La ce va referiți? Scurtcircuit sau suprasarcină /de lungă durată?

    • @luciancotaie8803
      @luciancotaie8803 3 года назад

      @@upelectricity3333 scurtcircuit

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  3 года назад

      @@luciancotaie8803 Nu se poate da un răspuns corect fără a analiza curbele de declanșare pentru fiecare aparat. De exemplu, siguranțele sunt uneori folosite ca protecție primară pentru unul sau mai multe întreruptoare unde pot fi niveluri ridicate ale curentului de scurtcircuit și timpul de declanșare al MCB-ului nu este suficient pentru s.c .

  • @mishuvv
    @mishuvv 3 года назад

    Sigurantele fuzibile se mai intalnesc in diverse locuri(aparate electrice/electronice, posturi si statii de transformare).
    Elementele de calibrare(asa cum tu le denumesti) NU au existat NICIODATA!!! Explicatia este simplissima!
    Elementul fuzibil si patronul sunt doua chestii diferite! Adica, patronul include fuzibilul!
    Ceea ce spui la min. 10 te contrazici cu ceea ce ai spus la inceputul vlogului privind elementul de calibrare.
    Gresit: puterea instalata sau puterea ceruta!!!(min. 15.40). Este aceeasi DOAR in cazul unui singur consumator pe circuit.

    • @upelectricity3333
      @upelectricity3333  3 года назад +5

      Buna ziua...eu cred că așa se începe un dialog!
      O să discut cu dumneavoastra, nu îmi permit să folosesc pe ''TU'', nu ne cunoaștem! Nu am derulat videoul să urmăresc pe secunde ce am prezentat, am alte priorități. Îmi aduc aminte de ceea ce spun la fiecare video!
      1. Are precizat unde se folosesc si am menționat și instalații ELECTRICE INDUSTRIALE, iar acest lucru spune tot. Credeți că la fiecare video trebuie să înșir tot felul de amănunte? Ar trebui să fac filmări de 3 ore dacă trebuie să țin cont de ce dorește X, Y sau Z!
      2. In toate cărție de specialitate se folosește denumirea de ELEMENT FUZIBIL sau ELEMENT DE ÎNLOCUIRE sau în literatura de specialitate mai veche s-a folosit patron fuzibil. Ceea ce se topește se numește FIR FUZIBIL sau BANDĂ FUZIBILĂ și am precizat în video.
      3. Elementele de calibrare au existat si există pentru cei care știu de ce se folosesc și în ce scop! La capacul cu diametrul de 22 mm si soclul aferent se permite montarea atât a elementului fuzibil/înlocuire de 25A dar și de 6A, ambele cu diametre de 21,5mm si lungimi de 47,5 mm. Practic într-un soclu unde se calculează 6A se poate introduce și element de înlocuire de 25A, dacă nu se ține cont de calcul. Pentru a bloca acest lucru se folosesc aceste elemente de calibrare! Elementul de calibrare nu va permite intrarea elementului de 25A care are un diametru capacului de 14mm, iar cel de 6A are diametrul de 6mm.
      4. Referitor la puterea cerută sau puterea instalației explicație este prezentată logic și matematic în video. Urmăriți cu atenție!
      Numai bine!