TÜRKİYE MAŞALLAH ÇOK HIZLI TEDBİRLER ALDI CORONA İÇİN BEN ALMANYA'DA YAŞIYORUM ALMANYA BİLE CORONA SÜRECİNİ ÇOK KÖTÜ YÖNETTİ. GEÇEN İSTANBULA GELDİM MAŞALLAH SOKAKLARDA ARABA PARK EDECEK YER YOK SIRF BU YÜZDEN İNSANLAR DOGRU DÜRÜST YÜRÜYEMİYOR HER YER ARABA DOLMUŞ (CORONADAN ÖNCE) ULAN ESKİDEN KİMSEDE ARABA OLMAZDI ŞİMDİ ADAM HEM KENDİSİNE HEMDE KARISINA ALIYOR AMA SORSAN ÇOK FAKİRİZ ÇOK BERBAT DURUMDAYIZ FASA FİSO HEP. ALMANYADA BİLE DAHA AZ BMW VAR BEN BİLE PASSAT KULANIYORUM AMA TÜRKİYEDE MASALLAH BMW MERCEDES PORSCHE GIRLA SORSAN GEÇİNEMİYORUZ DERLER
@@phoenix1453 Dostum her şeyden önce tüm metni büyük harfle yazmak iyi algılanmaz, hoş bir şey değildir. İkincisi Almanya'da yaşayıp buradaki günlük yaşamı ölçemezsin, daha doğrusu yanlış ölçersin. Evet Türkiye'de Bmw sayısı arttı ama Türkiye'de kişi başına düşen borç da arttı ve hala o Bmw'leri Almanya üretiyor, sorun burada.... bunun nedenini iyice bir düşün ve araştır derim ben..
Bölümle ilgili ayrıntılı özel tanıtım videosu gelsin. Insanlar üniversite hayatının nasıl geçeceği hakkında bilgi sahibi olmalı ve özellikle de sizden dinlemeli.
Jeologlar gününüz kutlu olsun. Celal Şengör'ün bulabildiğim tüm yayınlarını izledim, okuduğum bölümle alakasız olmasına rağmen (belki kişisel olarak biraz ilgili sayılabilirim) kendisinin teorik derslerini bile dinleyebilirim, anlatış tarzı harika, ego diye bir şeyin bahsi bile yok hatta karşınızda bir arkadaşınız varmış gibi. Ondan ders alanlar olarak, kulübünüzdeki arkadaşlarınız gibi mesleki konuda sohbet etme fırsatı yakalayanlar olarak çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Umarım söyleşi kayıtları, teknik arazi gezileri gibi içerikleri burada da görürüz.
20 senelik meslek hayatımda normal bir İTÜ lü hiç görmedim :) Celal hocam bigün koridorda beni gösterip bu kara çocuk benim öğrencim dediydi Naci hocam da bu kara çocuk benim de öğrencim demişti. iyiki sizlerin öğrencisi olmuşum hocam. sizlere uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. iyiki normal biri olmamayı yani İTÜ yü tercih etmişim :) Naci GÖRÜR hocamın da kulakları çınlasın.
@@karker7 keyifli bir meslek hayatım var. hergün öğreniyorum. umarım bu şekilde keyifle de noktayı koyarım. mümkün olursa da keyifli bir emeklilik hiç fena olmazdı. o bölümde de öğrenecek çok şey var. ne yaptım? öğrenmeye devam ettim.
@@mehmetzengin8425 herkes jeoloji yazarsam işsiz kalacağımı söylüyor aslında ben öğrenmek için okumak istiyorum iş için değil ama ekonomik özgürlüğümü kazanmazsam da çok zor hayat jeoloji okursam iş bulmakta çok zorlanır mıyım
@@aaaaaaaaiii çok kısa cevap vermeye çalışayım. hobini satmadığın sürece mutsuz yaşarsın. insanların %99 u mutsuz. işsiz kalmak zor durum. o nedenle hobi edinmek lazım. o hobiyi satmak lazım. örnek olur mu bilemem? kağıt toplamayı hobi olarak yapan 3-5 kişi vardı nette mutlulardı. jeoloji bilip süs taşı toplayıp satanlar da var. üniversitede kabul gören bi bölüm yazıp işsizlik sorununda az olan tarafda kalmak mantıklı olan. jeoloji seviyor isen öğrenmek de mümkün hobi olacak kadar. sevmesen de bi iş yapar para kazanırsın. jeoloji hobin ile de ne bileyim süs taşı toplar onları kestirir veya kesesin. millete bu sana özel diye satarsın ki yalan değil hiçbir taşın bi benzeri daha yok.
@@karker7 Dostum, Keşke sana da insanların hatalarını sebepsiz bir şekilde yüzlerine vurarak hayatta başarılı olamayacağını söyleyen biri olsaydı. :) Allah acil şifalar versin.
Hoca söylediklerinde çok haklı. ITU 2010 mezunuyum ve çok pişmanım. Keşke odtuye gitseydim! İTÜ bana ne değer verdi, ne yurt sunabildi, ne doğru düzgün sosyal imkanlar sunabildi, ne bir yön verebildi. Yediğimiz hamburgerin üzerinde bile itu logosu vardı, köpeğe versen zor yer! Okulu sevemedikten sonra, 18-22 yaşındaki bir gencin okuldan birşey almasi da mümkün olmuyor. İTÜ'de ne hocaların, ne rektörlüğün, hiç kimsenin umurunda değilsiniz. Derse gel, geç, herkes işini yapmış görünüyor ama onbinlerce beyin harcanıyor. Mezun oldum ama çok daha farklı bir üniversite hayatım olabilirdi. ODTÜ'de çok zaman geçirdim, oradan çok arkadaşım oldu ve her yönüyle İTÜ'yü katlar. Öğrencilerin, hocaların, mezunların okula karşı bir sevgisi, bağlılığı var çünkü okullarını seviyorlar. Bu sevgi emeğe, saygıya ve işini severek yapmaya dönüşüyor, bu da başarıyı getiriyor. Ben ve arkadaşlarım İTÜ'den nefret ederek mezun olduk. Sonuçta hocanın söylediği gibi, hayatımızı karartarak ortalama bir eğitim aldık. Mezun olduktan sonra da okula adım atmadim, atmam da.
Selam 19 girişli İTÜ öğrencisiyim. Gözlemlediğim şey şu İTÜ ile ilgili: okul kültürü diye bir şey yok, daha doğrusu kalmamış. Okula bağlılık diye bir olay yok. Bounla ve odtüyle sidik yarışına giriliyor her konuda. Boun ve odtüdeki okul kültürü yok. Sıradan bir üniversiteye giden zeki öğrenciler var sadece. Kocaman bir kampüs ama herkes birbirinden habersiz, okulda sizi çeken bir şey yok arkadaşlarınız dışında. Ya böyle bir üniversitenin geleneği göreneği olmaz mı? Olmuyor işte. Kıçı kırık bir boykot bile yapılamadı şaka gibi. Güvenlik öğrenci dövüyor, toplanan kişi sayısı 30u geçmez. Büyük bir hayal kırıklığı gerçekten.
@@yeahhhhhhman Evet benim okuduğum yıllar da pek farklı değildi. Herkes okula zorla geliyordu, dersler için gelmek bile istemiyorduk biz, dersler bitince de kampüste yapacak birşey yoktu, karanlık kantin sandalyeleri dışında, ilk fırsatta kaçıyorduk zaten. Şimdi duyuyorum en azından kampüse kafe gibi zaman geçirecek, insan gibi bişeyler yiyip içilecek, zaman gecirilebilecek yerler, yurtlar açılmış. En azından bu şansınız var. Benim ilk yılımda bana yurt çıkmadı, ikinci dönem bin bir uğraşla vadiye girdim. Şartlar o kadar iğrençti ki hayattan soğudum! Son yılımda da beni zorla goletten çıkardılar yeni öğrencilere yer açmak için... 1 yıl için eve çıkmak zorunda kaldım. Öğrencisine daha barınacak yer sağlayamayan bir okul işte, sorsan 276 yıllık, Türkiye'nin en iyi teknik üniversitesi, yersen :) Evet çok yazık, onbinlerce insan en güzel yıllarında o kadar emek verip, İTÜ adına güvenip geliyor. Fakat karşılaştıkları kocaman bir hayal kırıklığı. Öğrenciler okulun umurunda değil, kim ne yapmış, ne yemiş, nerede kalmış, nereye gidecek... Böyle olunca da okul ne öğrencilerin, ne de mezunların umurunda oluyor. Mezunlar derneğinden emailler alıyoruz, ama inan hiçbirimizin umurunda değil. Bize umursamayan bir kurumu biz neden umursayalim! Celal hoca da isyan ediyor kimse kütüphaneye yardım etmedi diye, kusura bakmasın da neden edelim?!
Celal Hocanın bahsettiği kişi Tayfun Öner, İstanbul'un Hazineleri diye aratarak Bizans dönemiyle alakalı çalışmalarını bulabilirsiniz. Ayrıca byzantium1200.com diye bir sitesi var.
15:15 çini geçtim batıda da geleneksel çin tıbbı adı altında pazarlanıyor yıllardır bu saçmalıklar. genel olarak alternatif tıp konusunda sert tedbirler gerekiyor.
Amerikada deprem nerde ne zaman olur cok karisik, ama halkda cok iyi jeologlar var ve iyi is cikariyorlar. Türkiyede nerde nezaman deprem olmasini söylemek daha kolay, ama halkda cok jeologiden anlayan insan yok. Bu yüzden amerika ve türkiye bu konuda dengede diyor.
hocam öyle diyorsun ama cambridge mimarlık bölümü mezunu bir türk. türkiyede denklik alamadığı için mimar sinana geldi okumaya 3 dönem aynı projeden kaldı okulu bıraktı.
En önemli cümlesi "Sen İTÜ'nün öğrencisine şu kadar(üç parmağını birleştirip) değer verdiğini düşünüyor musun?". İtü öğrenciyi sınıfta bırakmaya yönelik bir eğitim sistemine sahiptir.
@@sonmezz boşver sen insanları. roman okumak empati yeteneğini, insanlarla olan ilişkilerini vb. geliştirir. ama hep de roman okunmaz yani nadiren arada sırada okunur işin edebiyat değilse.
@Efe Alca Pardon özür dilerim, bir bakıma evet mantıkla yaklaşmış hoca birinin hayal dünyasından banane derken, herkes böyle düşünse zaten kimse okumazdı, Dostoyevski, Tolstoy gibi adamlar okumayı bırak yazmazdı bile tercih meselesi ben banane diyemiyorum.
@Altaylı Bir doğa bilimci için kesinlikle zaman kaybı olabilir lakin bir sosyal bilimci için bu böyle değil. Romanlar empati kurma konusundaki becerinizi geliştirir. Psikoloji alanında geçerli bir ün yapmış insanların büyük kısmının ifadesinden anlaşılacağı üzere; Dostoyevski'nin kitaplarından bir çok şeyi kavramsal olarak olmasa da içsel ve manasal olarak anlayabilmişlerdir. Yani roman okuma kısmı kişinin ilgisine göre gereklilik özelinde çok büyük farklılık gösterir.
her universitede ogrencinin iyi yetismesi ogrenciye bagli bunu gormek zor degildir sadece hepsini ziyaret edip daha ozel isimleri gormeye calisin saygilar
arkadaşlar siz çok özelsiniz bikere itü öğrencisisiniz adeta siz diyarbakır karpuzu biz adana karpuzu sizlerle biz ölümlüler kıyas kabul etmeyiz hocanın aksine ben sizi kimseyle kıyaslayamam
+1 odtu, istda olsa bogaziciyle rahat kapisir siralamalarda. Itü 2 3 bolum haric siralama düşük ogrenciler giriyor . Bir okulu iyi yapan ogrencilerdir. Özyegin ve Bahcesehirin tam burslu kisimlari ituden yüksek . En basitinden dersler ingilizce degil bundan kaybediyo :D turkce ders olursa okul kaybeder öğrenci anlaminda
Boş yapiyor o kisimda, itudede okudum,bogazicindede muhendislik dersleri anlaminda bogazici daha kaliteli ve daha zor. Ucurum var iki okul arasinda. Itu daha kolay.
Hocam, öncelikle size saygım sonsuz, çalışmalarınızdan _pek anlamasam da_ mümkün mertebe medyadan takip ediyor, başarınızı takdir ediyorum, İTÜ mezunlarının %99'u sizin "böyle isen gelme" dediğiniz insanlarlardan oluşuyor. %1'i hatta belki %0.0001'i ise NASA ile iş yapıyor. Bu ODTU fizik bölümünü yazan her öğrencinin NASA'da iş bulacağını düşünmesi gibi. Kusura bakmayın hocam, İTÜ gibi öğrencisini bezdirmeyen yerlerden mezun olup da NASA'da çalışan da bir hayli insan var. Hatta keşke alternatif bir evreni gözlemleme imkanımız olsaydı da, üniversite sınavlarında Türkiye'nin en iyi puanlarını almış olan öğrencilerden İTÜ'ye gidenleri başka üniversitelerde görseydik ve o zaman ne kadar başarılı olacaklarını; bazılarının egoları ya da kafa yapıları uğruna öğrencilere kaybettirdikleri zamanları öğrenciler kaybetmeseydi bugün nerelerde olabileceklerini gözlemleme imkanımız olsaydı. Ben bu kişilerin NASA'da olmak yerine kendi SpaceX'lerini kurabileceklerini düşünüyorum. Belki İTÜ mezunlarını alternatif evrende inceleyemeyiz fakat İTÜ'den ayrılıp da sizin kıstasınızla NASA'da çalışan insan yok mu? Bal gibi de var. Tabi bundan bahsetmiyoruz ya da ona da "İTÜ havası solumuş" diyoruz sanki okul gerçekten çok bir şey başarmış gibi. 2000'li yılların başında teslimiyet bayrağını açık seçik ilk üniversite olarak açmış bir üniversitenin hala değeri var mı? Yok. Fakat boyacıya gidip de "benim duvarlarımı boyamam lazım mı?" diye sorarsanız herhalde "boyamasan da olur" cevabını almayı bekleyemezsiniz. Üniversitede öğretmek eğer hocanın görevi değilse o zaman bir zahmet sadece öğrenciler ve kitapların bulunduğu mecralar haline gelsin Türkiye'de üniversiteler. Keza bilim yapmak adına ülke olarak çok ilerlediğimizi ve bunun da üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde olduğunu _buna gerçekten inanarak_ söyleyebilecek insan yoktur herhalde. Hayır, ne olursa olsun öğrenmek öğrencinin, öğretmek de öğretmenin görevidir her durumda. Deveye sormuşlar "iniş mi iyidir çıkış mı?", "düze gözün kör müdür?" demiş. Neden herkes kendi sorumluluğunu gerçekleştirmesin? Ha, şurası kesin ki öğrenmek ve öğretmek kavramlarını bir kenara bırakırsak, öğrenciyi hayattan bezdirmeyi görev edinmiş hocalardan neden konuşmuyoruz? Alın size bir örnek vereyim. Okulunuzun bir mezunu bölüm birincisi olmasına rağmen hayatında sadece 1 dersten kaldı. Bu yüzden de burs alamadı. İsimler söylemeye gerek yok, bu, gayet okul kayıtlarından da teyidi yapılabilir bir durum. 2006-2008 yılları arasında. Sizin verdiğiniz 38000'de 1 örneğe karşılık da gayet geçerli bir örnek olduğunu düşünüyorum. İşin iç karartıcı tarafı ise vermiş olduğunuz güzel örneğe göre bu tip kötü örneklerin bir hayli yoğunlukta olması. İTÜ herhalde iyi bir okul, Türkiye'nin en akıllı çocukları farklı farklı şehirlerden canlarını dişlerine takıp üniversite bittiğinde daha iyi yerlere gelebilmek adına çalışıp giriyorlar buraya. Fakat üniversitenin iyiliği ne kampüsü, ne hocaları, ne yönetimi, ne şehri, ne manzarası, ne kızları (ki hiç yoktu eskiden şimdi nasıl bilmiyorum), ne şehri, ne labaratuvarları ne... bu saydıklarımın hiçbirinden gelmiyor. Tek olay öğrencilerinin çoğunun yüksek potansiyeli. Onu da hiç etmekte okul bir hayli kabiliyetli malesef.
@@bulentkarakis Medyatik olması hocanın elinde olan bir şey değil, çok bilge bir insan ve bir çok konuda uzman olacak kadar derin bilgiye sahiptir, dolayısıyla çok soru geliyor o da cevap veriyor. Jeoloji zaten kendisinin uzmanlık alanı ama sosyoloji, felsefe, tarih özellikle de dinler tarihi ve özelinde de islam dini bilgisine hiç bir ilahiyat hocası cevap veremiyor. Böyle bir hocayı yakalamışken, Türkiye'nin, depremlere önlem almada neden bu kadar kayıtsız kaldığını sorardım, deprem konusunda ne gibi önlemler alınması gerektiğini, bu konuda yeterli eğitim verilip verilmediğini, iktidarların depremle ilgili bir önlem almayacağı artık bilinen bir gerçek neden üniversiteler inisiyatifi ele alıp sivil bir çalışma başlatmıyor, Hayrettin Karaca'nın ağaçlandırma konusunda yaptığı gibi soruları sorardım.
Az kaldı adam beni 10 dak. ateist edecekti😁.Çok şükür insanda olan bütün duyguları hatırladım ve kendime geldim.Düşünsenize ! İnsan ve hayvanlarda şu korku duygusu olmasa (yani bütün canlılarda korku sıfır) dünya ne hale gelirdi !!!
Celal hoca'nın hoşuna gitmez ancak Mezhep ayırımı olmaksızın bütün fıkıh eserleri "Taharet" (Temizlik) bölümüyle başlar.Helal gıdalar anlatılır. Su imkânlarının oldukça kısıtlı olduğu şatlarda müslümanlara bu taharet ve gıda disiplin ve bilincini kazandıran o kutlu Nebi’ye (s.a.v) minnet borçluyuz.
keşke ekşideki başlık "3 nisan 2020 celal şengör rezaleti" şeklinde olsaymış. zira o tip başlıklardaki serzenişler kadar saçma sapan ipe sapa gelmeyen suçlamalar okuduğum için buraya geldim ve sorunun nerede olduğunu arıyordum.
hocam uzaktan boyle yerlerle calismak icin itulu olmaya gerek oldugunu dusunmeniz cagin gerisine dustugunuzu gosteriyor ne yazik ki boyle ve benimde arkadaslarim var ciddi yerlerle calisan universiteyi reddedip diplomayi dahi almadilar inanin onlarin da sirketi ofisi yok evdeler
Saçmalamış. İtü anarşikmiş de tutucuymuş da. Hikaye. İtü'de ne öğrenci birliği vardır, ne hoca birliği, ne de mezun birliği. Yemyeşil Ayazağa Yerleşkesi Sanayi Mahallesine döndü de kimsenin sesi çıkmıyor.
1,5 milyar insanı akla mantığa sığmaz şekilde aynı kabul eden ırkçı bir yorumu üstelik okulun adını kullanarak neden yayınladığınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
Ya böyle bir adamın konuşmasını niye kırptınız. Bazı yerleri kırpmışsınız, koysanıza hepsini 2 saat izleyelim.
TÜRKİYE MAŞALLAH ÇOK HIZLI TEDBİRLER ALDI CORONA İÇİN BEN ALMANYA'DA YAŞIYORUM ALMANYA BİLE CORONA SÜRECİNİ ÇOK KÖTÜ YÖNETTİ. GEÇEN İSTANBULA GELDİM MAŞALLAH SOKAKLARDA ARABA PARK EDECEK YER YOK SIRF BU YÜZDEN İNSANLAR DOGRU DÜRÜST YÜRÜYEMİYOR HER YER ARABA DOLMUŞ (CORONADAN ÖNCE) ULAN ESKİDEN KİMSEDE ARABA OLMAZDI ŞİMDİ ADAM HEM KENDİSİNE HEMDE KARISINA ALIYOR AMA SORSAN ÇOK FAKİRİZ ÇOK BERBAT DURUMDAYIZ FASA FİSO HEP. ALMANYADA BİLE DAHA AZ BMW VAR BEN BİLE PASSAT KULANIYORUM AMA TÜRKİYEDE MASALLAH BMW MERCEDES PORSCHE GIRLA SORSAN GEÇİNEMİYORUZ DERLER
@@phoenix1453 alamancı kürt hemen damlamış bakıyorum. SES KES KÜRT ÇÖLÜNE DÖN
@@phoenix1453 Dostum her şeyden önce tüm metni büyük harfle yazmak iyi algılanmaz, hoş bir şey değildir. İkincisi Almanya'da yaşayıp buradaki günlük yaşamı ölçemezsin, daha doğrusu yanlış ölçersin. Evet Türkiye'de Bmw sayısı arttı ama Türkiye'de kişi başına düşen borç da arttı ve hala o Bmw'leri Almanya üretiyor, sorun burada.... bunun nedenini iyice bir düşün ve araştır derim ben..
@@healthandbeauty1674 Oraya gidelim, onlarla olanakları paylaşalım, istemiyor olabilirler belki...
@@khulagukhan şşşşşşş 🤫 Irkçılık yok, sâkîn.
Bölümle ilgili ayrıntılı özel tanıtım videosu gelsin. Insanlar üniversite hayatının nasıl geçeceği hakkında bilgi sahibi olmalı ve özellikle de sizden dinlemeli.
Arkadaşlar Humbold değil Humboldt olacak, bu röportajı zevkle seyreden eski bir İTÜ'lü olarak düzeltmek istedim. Sevgiler.
Merhaba, uyarınız ve iyi dilekleriniz teşekkür ederiz. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağız.
Neden kırpıyorsunuz ? İTÜ'yü övdüğü bölümleri almışsınız, eleştirdiği yerleri kırpmışsınız.
Yalnız itünün öğrencisine değer vermediğini söylediği kısmı kesmişsiniz dinliyeydim yani beynimde eleştiri yapıyorum.
Jeologlar gününüz kutlu olsun. Celal Şengör'ün bulabildiğim tüm yayınlarını izledim, okuduğum bölümle alakasız olmasına rağmen (belki kişisel olarak biraz ilgili sayılabilirim) kendisinin teorik derslerini bile dinleyebilirim, anlatış tarzı harika, ego diye bir şeyin bahsi bile yok hatta karşınızda bir arkadaşınız varmış gibi. Ondan ders alanlar olarak, kulübünüzdeki arkadaşlarınız gibi mesleki konuda sohbet etme fırsatı yakalayanlar olarak çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Umarım söyleşi kayıtları, teknik arazi gezileri gibi içerikleri burada da görürüz.
Heyacanla güzel söyleşilerin devamını bekliyoruz, emeklerinize sağlık.
Celal hocam bende acaip bir insanım, yerimi buldum seneye İtüdeyim inşallah
gittin mi
Bu adam çok çok önemli bir adam Türkiye için ve bunun gibi adamları Türkiye çok iyi değerlendirmeliydi..
Çok bayat sorular soruyorsunuz internette celal şengörle alakalı böyle sorular tonla var
1:46 Desenize hocam, Tayfun Nasabaşı iş bulmuş hahaha :))
Boşluğuma geldi kahkaha attım allah effetsin
Kötü ama çok iyi. :)
@@tunakoseoglu650 zeus mu affetsin ?
@@tunakoseoglu650 yahu bu bir tabirdir, sıkıntılı mısın arkadaşım ya
@@tunakoseoglu650 sende sağlam bir zeka geriliği var. Şifa diliyorum.
20 senelik meslek hayatımda normal bir İTÜ lü hiç görmedim :) Celal hocam bigün koridorda beni gösterip bu kara çocuk benim öğrencim dediydi Naci hocam da bu kara çocuk benim de öğrencim demişti. iyiki sizlerin öğrencisi olmuşum hocam. sizlere uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. iyiki normal biri olmamayı yani İTÜ yü tercih etmişim :) Naci GÖRÜR hocamın da kulakları çınlasın.
Sonrasında n'aptın
@@karker7 keyifli bir meslek hayatım var. hergün öğreniyorum. umarım bu şekilde keyifle de noktayı koyarım. mümkün olursa da keyifli bir emeklilik hiç fena olmazdı. o bölümde de öğrenecek çok şey var. ne yaptım? öğrenmeye devam ettim.
@@mehmetzengin8425 herkes jeoloji yazarsam işsiz kalacağımı söylüyor aslında ben öğrenmek için okumak istiyorum iş için değil ama ekonomik özgürlüğümü kazanmazsam da çok zor hayat jeoloji okursam iş bulmakta çok zorlanır mıyım
@@aaaaaaaaiii çok kısa cevap vermeye çalışayım. hobini satmadığın sürece mutsuz yaşarsın. insanların %99 u mutsuz. işsiz kalmak zor durum. o nedenle hobi edinmek lazım. o hobiyi satmak lazım. örnek olur mu bilemem? kağıt toplamayı hobi olarak yapan 3-5 kişi vardı nette mutlulardı. jeoloji bilip süs taşı toplayıp satanlar da var. üniversitede kabul gören bi bölüm yazıp işsizlik sorununda az olan tarafda kalmak mantıklı olan. jeoloji seviyor isen öğrenmek de mümkün hobi olacak kadar. sevmesen de bi iş yapar para kazanırsın. jeoloji hobin ile de ne bileyim süs taşı toplar onları kestirir veya kesesin. millete bu sana özel diye satarsın ki yalan değil hiçbir taşın bi benzeri daha yok.
@@mehmetzengin8425 teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için
12:09 humbold kim
Emeğinize sağlık, yine çok güzel bir video olmuş 👍🏻🐝🔨
İTÜ'nün anarşik olduğuna katılmıyorum ama geleneği var. Underrated bir üniversite.
Celal Hocanın anlattığı dersi de kanala yüklerseniz güzel olur. Teşekkürler
Hocam ituluyum, katiliyorum. Isvecteyim yanliz, cogumuz beyin gocuyle kactik. Kacilmayacak gibi degil. Seviyorum sizi, keske tanissaydik, oturup sohbet edebilseydik. ❤️
Ne mezunusunuz
Keşke "yalnız" yazmayı öğretselerdi.
@@karker7 Dostum, Keşke sana da insanların hatalarını sebepsiz bir şekilde yüzlerine vurarak hayatta başarılı olamayacağını söyleyen biri olsaydı. :)
Allah acil şifalar versin.
14:40'tan sonrası bugün yaşadığımız sorunların nedenini özetliyor...
Hoca söylediklerinde çok haklı. ITU 2010 mezunuyum ve çok pişmanım. Keşke odtuye gitseydim! İTÜ bana ne değer verdi, ne yurt sunabildi, ne doğru düzgün sosyal imkanlar sunabildi, ne bir yön verebildi. Yediğimiz hamburgerin üzerinde bile itu logosu vardı, köpeğe versen zor yer!
Okulu sevemedikten sonra, 18-22 yaşındaki bir gencin okuldan birşey almasi da mümkün olmuyor. İTÜ'de ne hocaların, ne rektörlüğün, hiç kimsenin umurunda değilsiniz.
Derse gel, geç, herkes işini yapmış görünüyor ama onbinlerce beyin harcanıyor. Mezun oldum ama çok daha farklı bir üniversite hayatım olabilirdi.
ODTÜ'de çok zaman geçirdim, oradan çok arkadaşım oldu ve her yönüyle İTÜ'yü katlar. Öğrencilerin, hocaların, mezunların okula karşı bir sevgisi, bağlılığı var çünkü okullarını seviyorlar. Bu sevgi emeğe, saygıya ve işini severek yapmaya dönüşüyor, bu da başarıyı getiriyor. Ben ve arkadaşlarım İTÜ'den nefret ederek mezun olduk. Sonuçta hocanın söylediği gibi, hayatımızı karartarak ortalama bir eğitim aldık. Mezun olduktan sonra da okula adım atmadim, atmam da.
Selam 19 girişli İTÜ öğrencisiyim. Gözlemlediğim şey şu İTÜ ile ilgili: okul kültürü diye bir şey yok, daha doğrusu kalmamış. Okula bağlılık diye bir olay yok. Bounla ve odtüyle sidik yarışına giriliyor her konuda. Boun ve odtüdeki okul kültürü yok. Sıradan bir üniversiteye giden zeki öğrenciler var sadece. Kocaman bir kampüs ama herkes birbirinden habersiz, okulda sizi çeken bir şey yok arkadaşlarınız dışında. Ya böyle bir üniversitenin geleneği göreneği olmaz mı? Olmuyor işte. Kıçı kırık bir boykot bile yapılamadı şaka gibi. Güvenlik öğrenci dövüyor, toplanan kişi sayısı 30u geçmez. Büyük bir hayal kırıklığı gerçekten.
@@yeahhhhhhman Evet benim okuduğum yıllar da pek farklı değildi. Herkes okula zorla geliyordu, dersler için gelmek bile istemiyorduk biz, dersler bitince de kampüste yapacak birşey yoktu, karanlık kantin sandalyeleri dışında, ilk fırsatta kaçıyorduk zaten. Şimdi duyuyorum en azından kampüse kafe gibi zaman geçirecek, insan gibi bişeyler yiyip içilecek, zaman gecirilebilecek yerler, yurtlar açılmış. En azından bu şansınız var.
Benim ilk yılımda bana yurt çıkmadı, ikinci dönem bin bir uğraşla vadiye girdim. Şartlar o kadar iğrençti ki hayattan soğudum! Son yılımda da beni zorla goletten çıkardılar yeni öğrencilere yer açmak için... 1 yıl için eve çıkmak zorunda kaldım. Öğrencisine daha barınacak yer sağlayamayan bir okul işte, sorsan 276 yıllık, Türkiye'nin en iyi teknik üniversitesi, yersen :)
Evet çok yazık, onbinlerce insan en güzel yıllarında o kadar emek verip, İTÜ adına güvenip geliyor. Fakat karşılaştıkları kocaman bir hayal kırıklığı. Öğrenciler okulun umurunda değil, kim ne yapmış, ne yemiş, nerede kalmış, nereye gidecek... Böyle olunca da okul ne öğrencilerin, ne de mezunların umurunda oluyor. Mezunlar derneğinden emailler alıyoruz, ama inan hiçbirimizin umurunda değil. Bize umursamayan bir kurumu biz neden umursayalim! Celal hoca da isyan ediyor kimse kütüphaneye yardım etmedi diye, kusura bakmasın da neden edelim?!
hemen ekşi sözlüğe girdim 490 sayfa çıktı ; sevilmeyen adam hakkında kimse bu kadar konuşmaz bence
Celal Hocanın bahsettiği kişi Tayfun Öner, İstanbul'un Hazineleri diye aratarak Bizans dönemiyle alakalı çalışmalarını bulabilirsiniz. Ayrıca byzantium1200.com diye bir sitesi var.
keşke biraz daha jeoloji alanında sorular olsaydı
15:15 çini geçtim batıda da geleneksel çin tıbbı adı altında pazarlanıyor yıllardır bu saçmalıklar. genel olarak alternatif tıp konusunda sert tedbirler gerekiyor.
3.kisim gelsin mutlaka
teşekkürler,devamı da vardır umarım :)
Çok saygı duyduğum değerli hocam. :)
Yav nerde bu 3.kisim?
2:42 'de söylediği olay çok çok çok önemli. İşte olay budur....
Emeğinize sağlık 👏👏
6:45'te Celal hocaya İhsan hoca ne demiş tam anlayamadım. Anlayan var mı?
Amerikada deprem nerde ne zaman olur cok karisik, ama halkda cok iyi jeologlar var ve iyi is cikariyorlar.
Türkiyede nerde nezaman deprem olmasini söylemek daha kolay, ama halkda cok jeologiden anlayan insan yok.
Bu yüzden amerika ve türkiye bu konuda dengede diyor.
Hani üniversite yoktu Türkiye'de
Çok teşekkürler.
hocam öyle diyorsun ama cambridge mimarlık bölümü mezunu bir türk. türkiyede denklik alamadığı için mimar sinana geldi okumaya 3 dönem aynı projeden kaldı okulu bıraktı.
@@bulentkarakis mimarlıkta resim falan yok saçmalama. aynı projeyi alarak 3 defa kaldı aynı konu aynı arsa.
En önemli cümlesi "Sen İTÜ'nün öğrencisine şu kadar(üç parmağını birleştirip) değer verdiğini düşünüyor musun?". İtü öğrenciyi sınıfta bırakmaya yönelik bir eğitim sistemine sahiptir.
Roman okumamayı övdü. Hayal kırıklığı yaşattı yine hoca. Canın sağolsun.
Çoğu duygu mastürbasyonu çünkü. Bilgi anlamında bir katkısı olmuyor bazısı hariç. Savaş ve Barış gibi
Müzik de dinlemeyin o zaman
@@sonmezz boşver sen insanları. roman okumak empati yeteneğini, insanlarla olan ilişkilerini vb. geliştirir. ama hep de roman okunmaz yani nadiren arada sırada okunur işin edebiyat değilse.
Celal hocanin filmi soylediginde altyaziya baktim onlarda yazamamislar
Değerli hocamızın alt insanlara lafı çaktığı bir konuşma olmuş, ağzına sağlık.
6:52 kitap okumak hakkında söylediklerine çok şaşırdım gerçekten.
@Efe Alca Pardon özür dilerim, bir bakıma evet mantıkla yaklaşmış hoca birinin hayal dünyasından banane derken, herkes böyle düşünse zaten kimse okumazdı, Dostoyevski, Tolstoy gibi adamlar okumayı bırak yazmazdı bile tercih meselesi ben banane diyemiyorum.
@Efe Alca tabi ki dediğiniz gibi, haklısınız.
@Altaylı Bir doğa bilimci için kesinlikle zaman kaybı olabilir lakin bir sosyal bilimci için bu böyle değil. Romanlar empati kurma konusundaki becerinizi geliştirir. Psikoloji alanında geçerli bir ün yapmış insanların büyük kısmının ifadesinden anlaşılacağı üzere; Dostoyevski'nin kitaplarından bir çok şeyi kavramsal olarak olmasa da içsel ve manasal olarak anlayabilmişlerdir. Yani roman okuma kısmı kişinin ilgisine göre gereklilik özelinde çok büyük farklılık gösterir.
Efendim "Humboldt" olacak doğrusu. 12:10
👏👏👏
her universitede ogrencinin iyi yetismesi ogrenciye bagli bunu gormek zor degildir sadece hepsini ziyaret edip daha ozel isimleri gormeye calisin saygilar
Tayfun kim?
arkadaşlar siz çok özelsiniz bikere itü öğrencisisiniz adeta siz diyarbakır karpuzu biz adana karpuzu sizlerle biz ölümlüler kıyas kabul etmeyiz hocanın aksine ben sizi kimseyle kıyaslayamam
Allahü Teala dxd
ilk basta alay ettigini dusundum ama hoca her yabanci kelimeyi orijinal bi sekilde telaffuz etmeye calisiyor. ingilizce, fransizca, almanca da oyle.
Tam bu yorumu okurken celal hocanın söylemesi
ucuncu kismi da var mi??
İTÜ ODTÜ'nün yanında üniversite bile değil maalesef.
Eminosrrr hassiktir ordan trol
Ne İTÜ ne de ODTÜ üniversite.Bu ikisini karşılaştırmak boş bir çaba.
Bu çabayı bu üniversiteleri daha iyi yapmaya harcayabilirsin
@@batuhangul6851 Tamam oldu boş zamanlarımı üniversiteleri daha iyi yaparak harcayayım bundan sonra.
+1 odtu, istda olsa bogaziciyle rahat kapisir siralamalarda. Itü 2 3 bolum haric siralama düşük ogrenciler giriyor . Bir okulu iyi yapan ogrencilerdir. Özyegin ve Bahcesehirin tam burslu kisimlari ituden yüksek . En basitinden dersler ingilizce degil bundan kaybediyo :D turkce ders olursa okul kaybeder öğrenci anlaminda
Ne yani şimdi ODTÜ de okuyan insanlar büyük işler yapamayacak mı
Boş yapiyor o kisimda, itudede okudum,bogazicindede muhendislik dersleri anlaminda bogazici daha kaliteli ve daha zor. Ucurum var iki okul arasinda. Itu daha kolay.
Binali Yıldırım'da itü mezunu, bu bile itü'ye gitmemek için yeterli bir sebep:D
@hasta fenerli nerede gördün övdüğünü?
Yükkkleeeeenmmmisssşs
Yalnız şunu söylemeliyim;
Celal Şengör'e doğru düzgün soru hazırlayan neden birisi yok?
ODTÜ candır :D
Ulan 3.kisim nerde kafayi yicem
Hocam, öncelikle size saygım sonsuz, çalışmalarınızdan _pek anlamasam da_ mümkün mertebe medyadan takip ediyor, başarınızı takdir ediyorum,
İTÜ mezunlarının %99'u sizin "böyle isen gelme" dediğiniz insanlarlardan oluşuyor. %1'i hatta belki %0.0001'i ise NASA ile iş yapıyor. Bu ODTU fizik bölümünü yazan her öğrencinin NASA'da iş bulacağını düşünmesi gibi. Kusura bakmayın hocam, İTÜ gibi öğrencisini bezdirmeyen yerlerden mezun olup da NASA'da çalışan da bir hayli insan var. Hatta keşke alternatif bir evreni gözlemleme imkanımız olsaydı da, üniversite sınavlarında Türkiye'nin en iyi puanlarını almış olan öğrencilerden İTÜ'ye gidenleri başka üniversitelerde görseydik ve o zaman ne kadar başarılı olacaklarını; bazılarının egoları ya da kafa yapıları uğruna öğrencilere kaybettirdikleri zamanları öğrenciler kaybetmeseydi bugün nerelerde olabileceklerini gözlemleme imkanımız olsaydı. Ben bu kişilerin NASA'da olmak yerine kendi SpaceX'lerini kurabileceklerini düşünüyorum. Belki İTÜ mezunlarını alternatif evrende inceleyemeyiz fakat İTÜ'den ayrılıp da sizin kıstasınızla NASA'da çalışan insan yok mu? Bal gibi de var. Tabi bundan bahsetmiyoruz ya da ona da "İTÜ havası solumuş" diyoruz sanki okul gerçekten çok bir şey başarmış gibi. 2000'li yılların başında teslimiyet bayrağını açık seçik ilk üniversite olarak açmış bir üniversitenin hala değeri var mı? Yok. Fakat boyacıya gidip de "benim duvarlarımı boyamam lazım mı?" diye sorarsanız herhalde "boyamasan da olur" cevabını almayı bekleyemezsiniz.
Üniversitede öğretmek eğer hocanın görevi değilse o zaman bir zahmet sadece öğrenciler ve kitapların bulunduğu mecralar haline gelsin Türkiye'de üniversiteler. Keza bilim yapmak adına ülke olarak çok ilerlediğimizi ve bunun da üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde olduğunu _buna gerçekten inanarak_ söyleyebilecek insan yoktur herhalde. Hayır, ne olursa olsun öğrenmek öğrencinin, öğretmek de öğretmenin görevidir her durumda. Deveye sormuşlar "iniş mi iyidir çıkış mı?", "düze gözün kör müdür?" demiş. Neden herkes kendi sorumluluğunu gerçekleştirmesin? Ha, şurası kesin ki öğrenmek ve öğretmek kavramlarını bir kenara bırakırsak, öğrenciyi hayattan bezdirmeyi görev edinmiş hocalardan neden konuşmuyoruz? Alın size bir örnek vereyim. Okulunuzun bir mezunu bölüm birincisi olmasına rağmen hayatında sadece 1 dersten kaldı. Bu yüzden de burs alamadı. İsimler söylemeye gerek yok, bu, gayet okul kayıtlarından da teyidi yapılabilir bir durum. 2006-2008 yılları arasında. Sizin verdiğiniz 38000'de 1 örneğe karşılık da gayet geçerli bir örnek olduğunu düşünüyorum. İşin iç karartıcı tarafı ise vermiş olduğunuz güzel örneğe göre bu tip kötü örneklerin bir hayli yoğunlukta olması.
İTÜ herhalde iyi bir okul, Türkiye'nin en akıllı çocukları farklı farklı şehirlerden canlarını dişlerine takıp üniversite bittiğinde daha iyi yerlere gelebilmek adına çalışıp giriyorlar buraya. Fakat üniversitenin iyiliği ne kampüsü, ne hocaları, ne yönetimi, ne şehri, ne manzarası, ne kızları (ki hiç yoktu eskiden şimdi nasıl bilmiyorum), ne şehri, ne labaratuvarları ne... bu saydıklarımın hiçbirinden gelmiyor. Tek olay öğrencilerinin çoğunun yüksek potansiyeli. Onu da hiç etmekte okul bir hayli kabiliyetli malesef.
ilber hoca diyor ya işte sıradansanız sıkıntı çekersiniz.
Ülkenin koruma altına alınması gereken en önemli hocasına sorulan soru aşk mı para mı?
@@bulentkarakis Medyatik olması hocanın elinde olan bir şey değil, çok bilge bir insan ve bir çok konuda uzman olacak kadar derin bilgiye sahiptir, dolayısıyla çok soru geliyor o da cevap veriyor. Jeoloji zaten kendisinin uzmanlık alanı ama sosyoloji, felsefe, tarih özellikle de dinler tarihi ve özelinde de islam dini bilgisine hiç bir ilahiyat hocası cevap veremiyor. Böyle bir hocayı yakalamışken, Türkiye'nin, depremlere önlem almada neden bu kadar kayıtsız kaldığını sorardım, deprem konusunda ne gibi önlemler alınması gerektiğini, bu konuda yeterli eğitim verilip verilmediğini, iktidarların depremle ilgili bir önlem almayacağı artık bilinen bir gerçek neden üniversiteler inisiyatifi ele alıp sivil bir çalışma başlatmıyor, Hayrettin Karaca'nın ağaçlandırma konusunda yaptığı gibi soruları sorardım.
Az kaldı adam beni 10 dak. ateist edecekti😁.Çok şükür insanda olan bütün duyguları hatırladım ve kendime geldim.Düşünsenize ! İnsan ve hayvanlarda şu korku duygusu olmasa (yani bütün canlılarda korku sıfır) dünya ne hale gelirdi !!!
*Humboldt
aynen hocaaaammm dağlarda daha fazla zelzele olur ayneeeeeen :DsDASd.
Celal hoca'nın hoşuna gitmez ancak Mezhep ayırımı olmaksızın bütün fıkıh eserleri "Taharet" (Temizlik) bölümüyle başlar.Helal gıdalar anlatılır. Su imkânlarının oldukça kısıtlı olduğu şatlarda müslümanlara bu taharet ve gıda disiplin ve bilincini kazandıran o kutlu Nebi’ye (s.a.v) minnet borçluyuz.
keşke ekşideki başlık "3 nisan 2020 celal şengör rezaleti" şeklinde olsaymış. zira o tip başlıklardaki serzenişler kadar saçma sapan ipe sapa gelmeyen suçlamalar okuduğum için buraya geldim ve sorunun nerede olduğunu arıyordum.
Olum korona morana vururum orana burana nerde lan 3.kisim
katılıyorum çin hakkında dediklerine, aptalca bir fikre milyonlar destek verse dahi aptalcadır.
hocam uzaktan boyle yerlerle calismak icin itulu olmaya gerek oldugunu dusunmeniz cagin gerisine dustugunuzu gosteriyor ne yazik ki boyle ve benimde arkadaslarim var ciddi yerlerle calisan universiteyi reddedip diplomayi dahi almadilar inanin onlarin da sirketi ofisi yok evdeler
17:20 hayatınız piç olur😁
Kendi oğlunu Avrupa da okuttu ama
Saçmalamış. İtü anarşikmiş de tutucuymuş da. Hikaye. İtü'de ne öğrenci birliği vardır, ne hoca birliği, ne de mezun birliği. Yemyeşil Ayazağa Yerleşkesi Sanayi Mahallesine döndü de kimsenin sesi çıkmıyor.
az daha kirpsaydiniz
Z I R V A
6.43
1,5 milyar insanı akla mantığa sığmaz şekilde aynı kabul eden ırkçı bir yorumu üstelik okulun adını kullanarak neden yayınladığınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
Beğenmeyen 29 çinli sanırım
yo ben türküm bepenmedim
Amk bi jeolog ulkenin en onemli bilim adami svsbsbs
@@bulentkarakis yav jeoloji alaninda bile bir tane onemli makalesi yom, turkiyede tarihten siyasete her boka yorum yaptiriyo sizin gibiler
@@elokill446 adam makaleleri sayesinde bu konumda amk