חסידות חב"ד וחסידות ברסלב שניהם יצאו דרך הבעש"ט. ממילא כל הנגונים שורשם משם. וישנו קשר וחיבור בין חב"ד וברסלב למרות שוני הדרך אך שניהם פועלים על אותה מטרה.
ישר כח! רק שמרגיש לי צורך לחדד קצת את העניין. ראשית, בעל התניא (מייסד חב"ד) היה תלמיד של המגיד ממזריטש (שהיה תלמידו וממשיך דרכו של הבעש"ט), אבא של בעל התניא (ר' ברוך) ניגש יחד עם בנו שניאור זלמן (לימים בעל התניא) וביקש ברכה עבור הילד ולא רק שקיבל ברכה אלה הוטל עליו משימה, כמו שמובא מהמגיד באומרו לבעל התניא: "הבעש"ט בנה את הסולם - אך עליך ללמד כיצד לעלות עליו" (מובא במספר רב של מקומות בחסידות). לגבי רבי נחמן, הוא נינו של הבעש"ט מצד אימו, רבי נחמן גדל בין חכמי קבלה וחסידות כל חייו (דרך אגב - התחתן בגיל 13) אך לא היה מתלמידיו של הבעש"ט או המגיד ולכן אין הוא יצא מתלמידי הבעש"ט אלה הוא סלל דרך ייחודית משלו, ויותר מזה - לא היה לו רב מנחה לדרך מסויימת אלה ממש סלל דרך ייחודית, ממה שאני עיינתי בספריו הדרך שלו זה לא בדיוק חסידות אלה ערבוב בין קבלה לחסידות (ולטעמי יותר קבלה), רבי נחמן היה אדם גאון עצום וכל מה שהביא זה ברוח קודש ודאי ואין חלילה חלוקה עליו, אלה אדרבה, בלא מעט דברי הרבי מ"ה מובא ציטוטים מספרי רבי נחמן זיע"א. לסיכום: כולם אהובים, כולם ברורים, כולם גיבורים, כולם קדושים ! הדרך שונה זה נכון וזה בסדר ומבורך, כי כל אחד לפי עניינו. כמו על דרך משל צבא - ישנם לוחמים וישנם חיילים פשוטים יותר שרק בודקים מי נכנס ומי יוצא מהבסיס וכו' וכו' וכולם ביחד מרכיבים דבר אחד שנקרא 'צבא', וכך גם ממש ביהדות, יש המון סוגים שונים של עבודת השם, אך בסופו של דבר כולנו מרכיבים גוף אחד הנקרא 'תורה' (צבא השם). ברכה והצלחה !
יכול בבקשה להראות מקומות שהרבי הביא בשם ר' נחמן? אני אישית חושב שגם השוני בינהם הוא בדקויות ממש. בתכלס אני כמעט ולא רואה הבדל. ההבדל זה ברעש וצלצולים שאנשים עושים. בקריאה בכתבים עצמם אין כזה הבדל.@@DaniyelDavid
❤ HKBH pronto trae tu redención a Tu Pueblo, no por nosotros sino por Ti ❤️.
SHAVUA TOV TO ALL OF YOU FROM VERY MANY OF US !
BEST FROM BERLIN, G E R M A N Y
משיח נאוווווו❤
I WISH I WAS THERE
אשרינו מה טוב חלקינווווו
Machiah archav MAER MAER vacacha ❤❤
💡
זה השיר של חב"ד .
⚡️🕊
👍
חסידות חב"ד וחסידות ברסלב שניהם יצאו דרך הבעש"ט. ממילא כל הנגונים שורשם משם. וישנו קשר וחיבור בין חב"ד וברסלב למרות שוני הדרך אך שניהם פועלים על אותה מטרה.
ישר כח! רק שמרגיש לי צורך לחדד קצת את העניין.
ראשית, בעל התניא (מייסד חב"ד) היה תלמיד של המגיד ממזריטש (שהיה תלמידו וממשיך דרכו של הבעש"ט), אבא של בעל התניא (ר' ברוך) ניגש יחד עם בנו שניאור זלמן (לימים בעל התניא) וביקש ברכה עבור הילד ולא רק שקיבל ברכה אלה הוטל עליו משימה, כמו שמובא מהמגיד באומרו לבעל התניא: "הבעש"ט בנה את הסולם - אך עליך ללמד כיצד לעלות עליו" (מובא במספר רב של מקומות בחסידות).
לגבי רבי נחמן, הוא נינו של הבעש"ט מצד אימו, רבי נחמן גדל בין חכמי קבלה וחסידות כל חייו (דרך אגב - התחתן בגיל 13) אך לא היה מתלמידיו של הבעש"ט או המגיד ולכן אין הוא יצא מתלמידי הבעש"ט אלה הוא סלל דרך ייחודית משלו, ויותר מזה - לא היה לו רב מנחה לדרך מסויימת אלה ממש סלל דרך ייחודית, ממה שאני עיינתי בספריו הדרך שלו זה לא בדיוק חסידות אלה ערבוב בין קבלה לחסידות (ולטעמי יותר קבלה), רבי נחמן היה אדם גאון עצום וכל מה שהביא זה ברוח קודש ודאי ואין חלילה חלוקה עליו, אלה אדרבה, בלא מעט דברי הרבי מ"ה מובא ציטוטים מספרי רבי נחמן זיע"א.
לסיכום: כולם אהובים, כולם ברורים, כולם גיבורים, כולם קדושים !
הדרך שונה זה נכון וזה בסדר ומבורך, כי כל אחד לפי עניינו. כמו על דרך משל צבא - ישנם לוחמים וישנם חיילים פשוטים יותר שרק בודקים מי נכנס ומי יוצא מהבסיס וכו' וכו' וכולם ביחד מרכיבים דבר אחד שנקרא 'צבא', וכך גם ממש ביהדות, יש המון סוגים שונים של עבודת השם, אך בסופו של דבר כולנו מרכיבים גוף אחד הנקרא 'תורה' (צבא השם).
ברכה והצלחה !
רק בליובאוויטש ובברסלב העיניין של ההתקשרות בן רבי לחסיד היה כל כך חשוב
רק מחבד לא מאף אחד אחר
יכול בבקשה להראות מקומות שהרבי הביא בשם ר' נחמן?
אני אישית חושב שגם השוני בינהם הוא בדקויות ממש.
בתכלס אני כמעט ולא רואה הבדל. ההבדל זה ברעש וצלצולים שאנשים עושים. בקריאה בכתבים עצמם אין כזה הבדל.@@DaniyelDavid
Omejn ve"Omejn
ניגון חבד חד משמעי
זה הרבי מחבד הרי
מה זה משנה של מי הניגון
כוחם באותו כיוון
¿It is Jewish, right?
ניגון פוילישער שהופיע בכמה חצרות ולא רק בליובאוויטש או ברסלב הרבי התחיל לעודד 3:19
ניגון חבד ולא ברסלב
קוראים לו הרבי מחבד
ניגון ברסלב
איך אפשר באמת לברר?
ניגון חבד שברסלב לקחו אותו לשירים שלהם
כולם חסידים אחים!!!
זה שיר עממי עתיק אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלינו
זהו ניגון חב"ד המופיע בספר הניגונים של חב"ד ואין שום מקור לכך שמקורו בברסלב...