επίσης στο φινάλε μιλάς για "όρια που σήμερα θεωρούμε απαραβίαστα" ενώ με βάση τον ειρμό της συγκεκριμένης πρότασης "ως τότε θεωρούνταν απαραβίαστα" (καθώς σήμερα η πτήση είναι κάτι κοινό και τετριμμένο!) (γουστάρουμε φυσική, συνέχισε!!!)
@@kapoiosenadip7157Πρώτον, σκόπιμα δεν ανέφερα πουθενά το φαινόμενο Bernoulli. Δεύτερον, δεν είναι απαραίτητο οι ροές να συναντιούνται την ίδια χρονική στιγμή στο τέλος του φτερού για να μελετήσεις την κάθε ροή χρησιμοποιώντας την εξίσωση του Bernoulli. Η διαφορά πίεσης πάνω και κάτω από το φτερό είναι γεγονός, το θέμα είναι γιατί δημιουργείται και όχι ποιες εξισώσεις θα χρησιμοποιήσεις για να την περιγράψεις. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποιες από τις πηγές που έχω παραθέσει.
Σε κάτι τετοια βίντεο, που κάποιος μοχθησε και κατανάλωσε πάρα πολλές ώρες για να καταφέρουμε εμείς οι απλοί να κατανοησουμε κάτι τόσο απίθανο σε 5 μόλις λεπτά, πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί του like,μόνο και μόνο για να δείξουμε σε αυτόν τον άνθρωπο να συνεχίσει να παράγει αυτά τα εκπληκτικά βίντεο.
Η τεράστια διαφορά σε εσένα και στους άλλους δύο πιστεύω πως είναι στα γραφικά. Οκ ο Astronio δεν χρησιμοποιεί γραφικά αλλά εικόνες αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τα βίντεο σου είναι πραγματικά ευχάριστα στο μάτι και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπονται τρομακτικά ευχάριστα. Φυσικά είσαι τυχερός που έχεις και αυτή την πολύ ταιριαστή φωνή σαν εκφωνητής. Σου αξίζουν πολλά μπράβο. Σε ευχαριστούμε πολύ.
Εκπληκτικό το βίντεο με πολύ ωραία θεματολογία. Ο τρόπος που παρουσιάζεις κάθε θέμα το κάνει κατανοητό και ευχάριστο. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου.
Καλημέρα Σέφανε! Πολύ ωραίο βιντεάκι, απλό και κατανοητό! Μια παρατήρηση μόνο : Η ανάμιξη του καυσίμου με τον αέρα, και η ανάφλεξη του μίγματος γίνονται στο ίδιο κομμάτι, στον καυστήρα του κινητήρα, γιατί η αδιαβατική θερμοκρασία φλόγας είναι μεγαλύτερη από τη θερμική αντοχή των πτερυγίων του στροβίλου, και σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την καταστροφή τους. Συνέχισε την καλή δουλειά!!
Μετα απο κάθε βιντεο δικο σου, του Mad Sc1ent1st, του αστρονιο μαθαίνεις τοσα πολλα πραγματα που εξηγούν τι πραγματικα συμβαίνει γύρω σου καθημερινά που το μονο που μπορεις να σκεφτείς είναι "What a time to be alive" σας ευχαριστουμε 🔥👍
Είσαι απίθανος και πολύ αστείος συγχαρητήρια για την καλή δουλειά συνέχισε έτσι και πιστεύω ότι τους 200k τους δεις στο τσεπακι σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!!!
Βιο-ηλεκτρική αύρα, χρησιμοποιεί τον ηλεκτρομαγνητισμό που παράγει το σώμα του, για καμπύλωση του χοροχρόνου-βαρύτητας, με ενέργεια που αντλεί από τον ήλιο. Για μικρές κινήσεις και αλματάκια (10-20 μέτρα), το κάνει απλά με τη μυική δύναμη. :)
πολύ ωραίο το βίντεο σε κάνει να καταλάβεις κάποιες βασικές αρχές τον αεροσκαφών!!! Το εντυπωσιακό όσο αφορά τα αδέρφια Ράιτ είναι οτι ήταν κατασκευαστές ποδηλάτων και η πρώτη πτήση κράτησε 12 δευτερόλεπτα με 37 μετρά απόσταση
Καλημέρα Στέφανε ωραίο βίντεο για ακόμη μια φορά!! θα το δω και 2η φορά! θα μπορούσες να κάνεις βίντεο με θέμα τους σεισμούς αν δεν το έχεις στο πρόγραμμα!
Γειά σου Στέφανε κ άλλο ένα μπράβο για το ωραιότατο βίντεο. Μήπως όμως σε παρακαλώ να προσπαθήσετε οι φυσικοί να αποφεύγετε να λέτε "ίση και αντίθετη"... Σκοτώνομαι μετά να το βγάλω από το μυαλό των παιδιών στα διανύσματα... Τους λέω : "Μπορούν να είναι ίσα τα διανύσματα, μπορούν να είναι αντίθετα... Δεν μπορούν να είναι και ίσα και αντίθετα!!!". Κι εκεί κάπου μου λένε "μας το έχει πει ο φυσικός.. " 😥
5 λεπτά βίντεο; Είναι σαν να δίνεις σε πεινασμένο άστεγο το σουσάμι από τα κουλούρια που κρατάς για να χορτάσει.... Εσύ ευθύνεσαι που ξύπνησε ο μαθητής μέσα μας, μαζί με τα άλλα δύο παλικάρια τον Παύλο και το Στάμο. Θέλουμε μισάωρα βίντεο ανά τριήμερο. At least!!! Από τον καθένα σας!! Και SciTalks ανά Σ/Κ. Minimum! Πι. Ες. Συγχαρητήρια για το όπως πάντα άψογο βίντεο, και για όλη τη δουλειά σου γενικότερο. Respect.
Τωρα σκεφτείτε το αντεστραμμένο σχημα του φτερου και Τσουπ εχεις αεροτομη για αυτοκίνητο που αυξανει σταθεροτητα. Aerodynamics. Πολυ καλο βιντεο αλλη μια φορα.
@@frizstyler μα η αεροτομη εχει μια κλιση προς τα πανω σε αντιθεση με τα φτερα των αεροπλανων που ειναι προς τα κατω . Συμφωνα με τον νομο Κοαντα προσκολλαται ο αερας στην αεροτομη και ουσιαστικα η ιδια η αεροτομη ωθει τον αερα προς τα πανω με αποτελεσμα συμφωνα με τον 3 νομο του νευτωνα ο αερας να σπρωχνει ( να ασκει δυναμη ) κατω στο αμαξι . Αρα μεγαλυτερη τριβη και επομενως σταθεροτητα
Πολύ καλή η επεξήγηση!!Δυστυχώς οι περισσότεροι μαθητές εξακολουθούν να μαθαίνουν απο καθηγητές τους ότι τα αεροπλάνα πετούν αποκλειστικά λόγω Bernoulli....
Στο 1:10 είναι σωστό ότι τα μόρια του αέρα είναι περισσότερα από την όψη της υπερπίεσης; Στην όψη υπερπίεσης οι γραμμές ροής δεν αραιώνουν άρα από εξίσωση συνέχειας υΑ=υ1Α1+υ2Α2=ct(A1 πχ από κάτω) Α1 αυξάνεται και άρα υ1 μειώνεται. Αφού υ1 μειώνεται από Bernulli p1 αυξάνεται;
Καλησπερα Στεφανε! Συγχαρητηρια για την δουλεια σου. Εχω μια απορια αν μπορεις να μου εξηγησεις πως γίνεται να μη σπανε τα τζαμια απο τα παραθυρα του αεροπλανου απο την πιεση? Ευχαριστω. Καλη συνεχεια!
Πολύ καλό Στέφανε, συγχαρητήρια. Έχω (είχα πάντα) μια απορία σχετικά με το θέμα. Αν είσαι στο διάστημα και πετάξεις ένα φτερό αεροπλάνου υπό γωνία πάνω σε μια μικρή μπάλα, μετά την σύγκρουση δεν θα έχει το φτερό μια μικρή κατεύθυνση προς τα "πάνω" και η μπάλα προς τα "κάτω"? Γιατί δεν μας κάνει αυτό το μοντέλο για να εξηγήσουμε πώς δουλεύουν τα αεροπλάνα? (Δηλαδή ότι ο αέρας αποτελείται από πολλές μικρές μπάλες πάνω στις οποίες πέφτει το φτερό υπό γωνία)
Αν θέλεις να πετάξεις, εξαρτάται αν είναι για πάρτι σου ή σαν επάγγελμα. Άρα ή πας σε μία απ τις πολλές σχολές του εσωτερικού για πτυχίο πιλότου ή στο εξωτερικό για επαγγελματίας. Τα υπόλοιπα για αερολεσχες και τα συναφή απλά για να λέμε. Το α/ε είναι ένα όχημα όπως το αμάξι, με άλλα δεδομένα. Τοχεις ή φοβάσαι...
Στεφανε, εχω την εντυπωση, οτι μπερδεψες στο βιντεο σου την αεροδυναμικη αντισταση με την αντωση. Αν και το αεροπλανο χρειαζεται και τα δυο φαινομενα για να "πεταξει", δεν ησουν αρκετα ξεκαθαρος ως προς τον διαχωρισμο τους.
Μετά το 'πως επιπλέουν τα πλοία' και το 'πως πετανε τα αεροπλάνα' αναμένουμε το 'πως εκτοξευονται τα διαστημόπλοια' για να ολοκληρωθει το epic trilogy'! Καλή συνέχεια!
Και τώρα επιτέλους καταλαβαίνω, γιατί βλέπω τα flaps, να κατεβαίνουν κατά τη φάση προσγείωσης όσο μειώνεται η ταχύτητα του αεροπλάνου ενώ πλησιάζει το έδαφος. Δημιουργείται περισσότερο Lift αλλά και drag, λόγω ότι τα flaps, αυξάνουν την Angle of Attack,οποτε Το αεροπλάνο ακουμπάει με σχετικά μικρή ταχύτητα στο έδαφος. Υ. Γ. Στέφανε, μπορείς κάποια μέρα αν φυσικά είναι στον κλάδο σου, να κάνεις βίντεο για κινητήρες γενικώς; πως παράγουν ροπή, ωση κτλπ;
Quiz: Το οποιο καταλαβαινω διαισθητικα αλλα δεν μπορω να το απαντησω επιστημονικα. Ειναι ενα αεροπλανο σε εναν κυλιωμενο διαδρομο τοσο μεγαλο οσο και το μεγεθος ενος διαδρομου απογειωσης σε ενα αεροδρομιο. Ο κυλιομενος διαδρομος κινειται αντιθετα με την φορα του αεροπλανου. Το αεροπλανο ανταπτυσσει την καταλληλη ταχυτητα απογειωσης. Ο διαδρομος κινειτε αντιθετα με την ιδια ταχυτητα με αποτελεσμα το αεροπλανο να παραμενει στην αρχικη του θεση . Ο πιλοτος τραβαει το μοχλο για να απογειωθει. Απογειωνεται το αεροπλανο ή οχι?
Το αεροπλάνο δε θα απογειωθεί, επειδή στο παράδειγμά σου η ταχύτητα της ροής του αέρα στο αεροπλάνο θα είναι αμελητέα. Δηλαδή ο αέρας δε θα κινείται σε σχέση με το αεροπλάνο. Αν άλλαζες το παράδειγμά σου και είχες έναν πολύ μεγάλο και ισχυρό ανεμιστήρα μπροστά από το αεροπλάνο, θα απογειωνόταν ακόμα και ακίνητο και με σβηστές τις μηχανές
Κανονικά δεν θα απογειωθεί αλλά αν είναι πολύ δυνατό για το βάρος του μπορεί να απογειωθεί αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνει ένα δύο μέτρα για να γείρει προς τα πάνω. Επίσης κάποια αεροπλάνα έχουν ειδηκα φλαπσ που σπρώχνουν τον αέρα το έλικα από τα φτερά απευθείας κάτω (αλλά δεν θα βοηθήσει ο κιλιομενος διάδρομος έτσι κι αλλιώς
Καλησπέρα, φοβερό βίντεο! Θα ήταν επιπλέον ενδιαφέρον να κανεις ένα βίντεο που να σχετίζει τη φυσική με τις πτήσεις και γιατί θεωρείται ασφαλές μέσο το αεροπλάνο
Πάντως η ανυψωτική δύναμη στα φτερά από την διαφορά πίεσης (φαινόμενο Bernoulli) δεν είναι αρκετή για να κρατήσει το αεροπλάνο στον αέρα. Υπάρχει μια ακόμη δύναμη (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά της που το πήρε από αυτόν που την ανακάλυψε) που είναι η κύρια αιτία.
ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!ΣΤΕΦΑΝΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΑΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΝΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΜΕ
Αυτό που ανέφερες για την γωνία προσβολής ισχύει, παρόλα αυτά τα περισσότερα αεροπλάνα βασίζονται στο σχήμα του φτερου το οποίο επιταχύνει τον αέρα στο πάνω μέρος της πτέρυγας με αποτέλεσμα η πίεση να μειώνετε, by Mr Μπερνούλι.
@John Kakos Το φτερό εχει lift με zero angle of attak, θα μπορουσες να μου τεκμηριώσεις γτ ειναι παρανόηση καθως μου φαινετε περιεργο να ειναι παρανοηση διότι προβάλλετε σε εκπαιδευτικα βιντεακια testin of aerofoils in wind tunels της nasa, επίσης μηχανικός αεροσκαφών σπουδάζω και οταν έδινα αεροδυναμική αυτο εμαθα το βιβλιο μου αυτο λεει.......
@John Kakos Η πηγή σου είναι αρκετά αξιόπιστη και μου βάζει φυτιλιές να το ψάξω παραπάνω για να δω αν οντως αναιρεί τον μπερνούλι γτ οπως φαίνεται και στο πείραμα ο αέρας στο πανω μερος οντως επιταχύνεται λόγο του σχήματος και η δυναμική των ρευστών λεει οτι όταν η ταχύτητα αυξάνεται η πίεση πέφτει.
Διόρθωση στο 3:13. Θα έπρεπε να αναγράφεται μέτρα (m) και όχι χιλιόμετρα (km). Αν πετούσες στα 12.000 km μάλλον θα βρισκόσουν σε διαστημόπλοιο!
Σε αγαπαω
Οπότε όπως καταλαβαίνεις ένα από τα επόμενα βίντεο πρέπει να έχει τίτλο "Πώς πετάνε τα διαστημόπλοια;"
επίσης στο φινάλε μιλάς για "όρια που σήμερα θεωρούμε απαραβίαστα" ενώ με βάση τον ειρμό της συγκεκριμένης πρότασης "ως τότε θεωρούνταν απαραβίαστα" (καθώς σήμερα η πτήση είναι κάτι κοινό και τετριμμένο!)
(γουστάρουμε φυσική, συνέχισε!!!)
Κανε βιντεο για την πυρινικη φυσικη
@@kapoiosenadip7157Πρώτον, σκόπιμα δεν ανέφερα πουθενά το φαινόμενο Bernoulli. Δεύτερον, δεν είναι απαραίτητο οι ροές να συναντιούνται την ίδια χρονική στιγμή στο τέλος του φτερού για να μελετήσεις την κάθε ροή χρησιμοποιώντας την εξίσωση του Bernoulli. Η διαφορά πίεσης πάνω και κάτω από το φτερό είναι γεγονός, το θέμα είναι γιατί δημιουργείται και όχι ποιες εξισώσεις θα χρησιμοποιήσεις για να την περιγράψεις. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποιες από τις πηγές που έχω παραθέσει.
Σε κάτι τετοια βίντεο, που κάποιος μοχθησε και κατανάλωσε πάρα πολλές ώρες για να καταφέρουμε εμείς οι απλοί να κατανοησουμε κάτι τόσο απίθανο σε 5 μόλις λεπτά, πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί του like,μόνο και μόνο για να δείξουμε σε αυτόν τον άνθρωπο να συνεχίσει να παράγει αυτά τα εκπληκτικά βίντεο.
Εγω που σου πατισα like στο comment για να φενετε ότι το διάβασα : ναι ναι σημφονω
Η τεράστια διαφορά σε εσένα και στους άλλους δύο πιστεύω πως είναι στα γραφικά.
Οκ ο Astronio δεν χρησιμοποιεί γραφικά αλλά εικόνες αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι.
Τα βίντεο σου είναι πραγματικά ευχάριστα στο μάτι και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπονται τρομακτικά ευχάριστα.
Φυσικά είσαι τυχερός που έχεις και αυτή την πολύ ταιριαστή φωνή σαν εκφωνητής. Σου αξίζουν πολλά μπράβο.
Σε ευχαριστούμε πολύ.
Εκπληκτικό το βίντεο με πολύ ωραία θεματολογία. Ο τρόπος που παρουσιάζεις κάθε θέμα το κάνει κατανοητό και ευχάριστο. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου.
Είμαι θεωρητική. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λες αλλά παρόλα αυτά κάθομαι και παρακολουθώ. Μπράβο Στέφανε εξαιρετική δουλειά😄
Αεροσυνοδός: Καφέ ή τσάι;
Στέφανος: Ένα κοσμικό λαττε, ευχαριστώ!
Χαχαχα, τέλειο!! 😆😄
@@christi_ana; 0 α
Άλλη εκδοχή:
Αεροσυνοδός : καφέ ή τσάι
Στέφανος : αν είναι σε κούπα κοσμικολατε ευχάριστος
Τα βιντεακια σας είναι καταπληκτικά!!!Ευχαριστούμε
ανακάλυψα το κανάλι σου πριν απο 1 μήνα περίπου, και έχω δει ολα τα βίντεο σου. Χάρηκα πολύ που έβγαλες καινούριο, είναι ολα πολυ ενδιαφέροντα !
ωραια δεν ειναι?
Ο παππούς ο στέφανος! Τα παιδιά και Σανάπσταγκραμ! Εγώ πάντως είμαι 15 και ακόμα χρησημοποιώ σαΐτες!
Εγώ είμαι 127,6 και χρεισιμοποιω μόνο σναμπσταγκραμ
Καταπληκτικος για πολλοστη φορα,Απλα κατανοητα κ πολλα ωραια γραφικα, κ σε ολα αυτα υπαρχει κ το χιουμορ.Μπραβο
Καλημέρα Σέφανε! Πολύ ωραίο βιντεάκι, απλό και κατανοητό! Μια παρατήρηση μόνο : Η ανάμιξη του καυσίμου με τον αέρα, και η ανάφλεξη του μίγματος γίνονται στο ίδιο κομμάτι, στον καυστήρα του κινητήρα, γιατί η αδιαβατική θερμοκρασία φλόγας είναι μεγαλύτερη από τη θερμική αντοχή των πτερυγίων του στροβίλου, και σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την καταστροφή τους. Συνέχισε την καλή δουλειά!!
Μπράβο σου Στέφανε ! Άλλο ένα καταπληκτικό βίντεο !
Το καλύτερο Σαββατιάτικο ξύπνημα! Αγαπάμε καθημερινή φυσική ❤
"καθημερινή" φυσική ... Μία φορά το μήνα και αν :'( (Στεφανε το κοινό σε πωθεί !!!)
Είσαι φοβερός!!
Άριστη δουλειά!!
Συγχαρητήρια!
Ενα ακόμα βίντεο, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας! Καλή συνέχεια!
Thanks. Μας δινεις την ευκαιρια να ασχοληθουμε και τα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας χωρις να τα καταλαβαινουμε( Σκραπας στην φυσικη εδω)
Φοβερο το βίντεο και με πολλή απλά λόγια ότι πρέπει για μικρά και μεγαλα παιδιά!!! Μπραβο!!!
Πολυ ωραιο βιντεο ! Μου αρεσε που εθιξες και την τεχνοοικονομικη οψη του θεματος !
Μετα απο κάθε βιντεο δικο σου, του Mad Sc1ent1st, του αστρονιο μαθαίνεις τοσα πολλα πραγματα που εξηγούν τι πραγματικα συμβαίνει γύρω σου καθημερινά που το μονο που μπορεις να σκεφτείς είναι "What a time to be alive" σας ευχαριστουμε 🔥👍
Υπέροχο βίντεο, καταπληκτική δουλειά Στέφανε 💖
Υπέροχο βίντεο και εύκολα το καταλαβαίνει και κάποιος που δεν γνωρίζει τα βασικά
Πολύ οραια βιντεακια θα μπορούσα να σε ακούω όλοι μέρα πολύ καλή δουλειά!!!
Είσαι απίθανος και πολύ αστείος συγχαρητήρια για την καλή δουλειά συνέχισε έτσι και πιστεύω ότι τους 200k τους δεις στο τσεπακι σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!!!
*τους έχεις
Επιτελους ρε στεφανε, καινουριο επισοδιο!!
Εξαιρετική ανάλυση σε αυτό που μας έδειξες . ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. Κάνε ένα βίντεο στο οποίο θα μας λες πως γίνεται η απογείωση και η προσγείωση των αεροπλάνων.
πολύ προσεγμένο, όπως όλα σας τα βιντεάκια ! Μπράβο !
Στέφανε θελουμε και αλλαααα όσο πιο γρήγορα μπορείς ευχαριστούμε !!
Πολυ ωραιο και απλο βιντεο μπραβο Στεφανε
Ευχαριστώ ρε φίλε γιατί φτιάχνω τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και δεν μου πετάνε και νόμιζα ότι έφταιγε το Moter
Ευχάριστο και επιμορφωτικό το βίντεο. Τα συγχαρητήρια μου!
Νόμιζα ότι πετάνε με μαγεία... Ευχαριστούμε Στέφανε!!!
Κάθε φορά και καλύτερος συνονόματε (IRL)! Συνέχισε την καλή δουλειά!
Έπρεπε να κανεις κλήρωση για αεροπλάνο
Κληρωση για ενα ταξιδι στην... Τιμοσοαρα με Ryanair :)
kliriosi gia kamia Cessna 280
Κλήρωση για κάνα μυαλό 🧠
ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
@@limedashseven enoeis cessna 172
Ποοολυ ωραιο βιντεο!Το λατρεψα
Περιμένουμε τώρα και τον Mad να κάνει βίντεο!!!
Edit: Κάνα Sci Talk παίζει άμεσα;
Yes. Αμεσότατα.
@@kathimerinifysiki 👍👍👍
Ο Mad ετοιμάζει βίντο με τίτλο "Πως μας ψεκάζουν τα αεροπλάνα!"
@@spyrosma 😂😂😂
Τέλειο βίντεο Στέφανε!
Φοβερός απλά. Thumbs up and keep going 👌👏
Επιτέλους! Φοβερός για άλλη μια φορά 😍
Ο κύριος Νεύτωνας😂 Μπράβο Στέφανε τέλειο βίντεο
Γιατί κάθε επίλογος βίντεο σου ρε Στέφανε να με συγκινεί τόσο πολύ; Συνεχίστε έτσι!
Πόλη ωραίο βίντεο Στέφανε, μπράβο...
Κ έτσι ξεκινάει καλά το Σάββατο 🖖
ωραιο βιντεο αλλα ο superman πως πεταει?
Από κάπου πρέπει να υπάρχει μια δράση αντίδραση.... 💨🤣
@@kokovikosgr Δράση: κατανάλωση φασολιών. Αντίδραση: Jet F16
Βιο-ηλεκτρική αύρα, χρησιμοποιεί τον ηλεκτρομαγνητισμό που παράγει το σώμα του, για καμπύλωση του χοροχρόνου-βαρύτητας, με ενέργεια που αντλεί από τον ήλιο. Για μικρές κινήσεις και αλματάκια (10-20 μέτρα), το κάνει απλά με τη μυική δύναμη. :)
Ωραίο βίντεο αξίζει like
Τι μπορουμε να σχολιάσουμε σε αυτο το τιτανομέγιστο βιντεο;;;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΝΤΕΟ
Άλλο ένα υπέροχο βίντεο 😍
πολύ ωραίο το βίντεο σε κάνει να καταλάβεις κάποιες βασικές αρχές τον αεροσκαφών!!! Το εντυπωσιακό όσο αφορά τα αδέρφια Ράιτ είναι οτι ήταν κατασκευαστές ποδηλάτων και η πρώτη πτήση κράτησε 12 δευτερόλεπτα με 37 μετρά απόσταση
Μπράβο Στέφανε. Η αεροδυναμική είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο , αν θες να το αναπτύξεις πιο...αεροπορικά , στη διαθεσή σου . ;) captain Cronusman
Καλημέρα Στέφανε ωραίο βίντεο για ακόμη μια φορά!! θα το δω και 2η φορά! θα μπορούσες να κάνεις βίντεο με θέμα τους σεισμούς αν δεν το έχεις στο πρόγραμμα!
Επιτέλους βίντεο 😍😍😍😍😍
Μπράβο και πάλι!!! :)
Τι τρελή τζαζ είναι αυτή στο τέλος
Η 3 δύναμη του Νεύτωνα μας βοήθησε να επιτύχουμε πράγματα που ουτε φανταζόμασταν. Ωραίο βίντεο...
Γειά σου Στέφανε κ άλλο ένα μπράβο για το ωραιότατο βίντεο.
Μήπως όμως σε παρακαλώ να προσπαθήσετε οι φυσικοί να αποφεύγετε να λέτε "ίση και αντίθετη"... Σκοτώνομαι μετά να το βγάλω από το μυαλό των παιδιών στα διανύσματα... Τους λέω : "Μπορούν να είναι ίσα τα διανύσματα, μπορούν να είναι αντίθετα... Δεν μπορούν να είναι και ίσα και αντίθετα!!!". Κι εκεί κάπου μου λένε "μας το έχει πει ο φυσικός.. "
😥
Έχεις δίκιο... Κακές συνήθειες 😅
Έτσι πεταν..: τσίου τσιοουυυ
ΠΟΣΙΜΠΟΛ
Eternal Eternal Εχω πιασει το Groudon με ποσιμπολ
5 λεπτά βίντεο; Είναι σαν να δίνεις σε πεινασμένο άστεγο το σουσάμι από τα κουλούρια που κρατάς για να χορτάσει....
Εσύ ευθύνεσαι που ξύπνησε ο μαθητής μέσα μας, μαζί με τα άλλα δύο παλικάρια τον Παύλο και το Στάμο. Θέλουμε μισάωρα βίντεο ανά τριήμερο. At least!!! Από τον καθένα σας!! Και SciTalks ανά Σ/Κ.
Minimum!
Πι. Ες. Συγχαρητήρια για το όπως πάντα άψογο βίντεο, και για όλη τη δουλειά σου γενικότερο. Respect.
Ένα από τα λίγα βίντεο που αξίζουν στο RUclips ..
Στέφανε,είσαι ο μοναδικός Γιαννιώτης που συμπαθώ :P.Τέλειο βίντεο :D
Τωρα σκεφτείτε το αντεστραμμένο σχημα του φτερου και Τσουπ εχεις αεροτομη για αυτοκίνητο που αυξανει σταθεροτητα. Aerodynamics. Πολυ καλο βιντεο αλλη μια φορα.
πάντα αναρωτιέμαι πώς καταφέρνουν να δημιουργούν downforce τα αυτοκίνητα ενώ συνολικά έχουν σχήμα φτερού για άνωση
@@frizstyler μα η αεροτομη εχει μια κλιση προς τα πανω σε αντιθεση με τα φτερα των αεροπλανων που ειναι προς τα κατω . Συμφωνα με τον νομο Κοαντα προσκολλαται ο αερας στην αεροτομη και ουσιαστικα η ιδια η αεροτομη ωθει τον αερα προς τα πανω με αποτελεσμα συμφωνα με τον 3 νομο του νευτωνα ο αερας να σπρωχνει ( να ασκει δυναμη ) κατω στο αμαξι . Αρα μεγαλυτερη τριβη και επομενως σταθεροτητα
Ειδικά αν έχεις ρυθμιζόμενη αεροτομή, και ελέγχεις την downforce, εκεί το καταλαβαίνεις καλύτερα! Τελική 80km/h!
Στέφανε πως θα σου φαινόταν να έκανες ένα βιντεάκι για το πως δημιουργούνται οι άνεμοι, οι τυφώνες και όλα αυτά ? Συνέχισε την καλή δουλειά!
Πολύ καλή η επεξήγηση!!Δυστυχώς οι περισσότεροι μαθητές εξακολουθούν να μαθαίνουν απο καθηγητές τους ότι τα αεροπλάνα πετούν αποκλειστικά λόγω Bernoulli....
Στο 1:10 είναι σωστό ότι τα μόρια του αέρα είναι περισσότερα από την όψη της υπερπίεσης; Στην όψη υπερπίεσης οι γραμμές ροής δεν αραιώνουν άρα από εξίσωση συνέχειας υΑ=υ1Α1+υ2Α2=ct(A1 πχ από κάτω) Α1 αυξάνεται και άρα υ1 μειώνεται. Αφού υ1 μειώνεται από Bernulli p1 αυξάνεται;
Καλησπερα Στεφανε! Συγχαρητηρια για την δουλεια σου. Εχω μια απορια αν μπορεις να μου εξηγησεις πως γίνεται να μη σπανε τα τζαμια απο τα παραθυρα του αεροπλανου απο την πιεση? Ευχαριστω. Καλη συνεχεια!
Πολύ καλό Στέφανε, συγχαρητήρια. Έχω (είχα πάντα) μια απορία σχετικά με το θέμα. Αν είσαι στο διάστημα και πετάξεις ένα φτερό αεροπλάνου υπό γωνία πάνω σε μια μικρή μπάλα, μετά την σύγκρουση δεν θα έχει το φτερό μια μικρή κατεύθυνση προς τα "πάνω" και η μπάλα προς τα "κάτω"? Γιατί δεν μας κάνει αυτό το μοντέλο για να εξηγήσουμε πώς δουλεύουν τα αεροπλάνα? (Δηλαδή ότι ο αέρας αποτελείται από πολλές μικρές μπάλες πάνω στις οποίες πέφτει το φτερό υπό γωνία)
Λογικά αυτό εμπίπτει στο κομμάτι που αναφέρω πως περισσότερα μόρια αέρα βρίσκουν το κάτω μέρος του φτερού απ' ό,τι το πάνω.
Η μουσική που έβαλες για τον Ίκαρο ήταν από το the last door?
Αν θέλεις να πετάξεις, εξαρτάται αν είναι για πάρτι σου ή σαν επάγγελμα. Άρα ή πας σε μία απ τις πολλές σχολές του εσωτερικού για πτυχίο πιλότου ή στο εξωτερικό για επαγγελματίας. Τα υπόλοιπα για αερολεσχες και τα συναφή απλά για να λέμε. Το α/ε είναι ένα όχημα όπως το αμάξι, με άλλα δεδομένα. Τοχεις ή φοβάσαι...
Στεφανε, εχω την εντυπωση, οτι μπερδεψες στο βιντεο σου την αεροδυναμικη αντισταση με την αντωση. Αν και το αεροπλανο χρειαζεται και τα δυο φαινομενα για να "πεταξει", δεν ησουν αρκετα ξεκαθαρος ως προς τον διαχωρισμο τους.
Κι εγώ που νόμιζα ότι το RUclips είναι μόνο Trailers και Fails Compilation.
Εύγε! (Liked, Subscribed κλπ.)
Μετά το 'πως επιπλέουν τα πλοία' και το 'πως πετανε τα αεροπλάνα' αναμένουμε το 'πως εκτοξευονται τα διαστημόπλοια' για να ολοκληρωθει το epic trilogy'! Καλή συνέχεια!
ruclips.net/video/sUQVdW_bStU/видео.html 😀
Respect για maze απο westworld
Είσαι αμείλικτος ειδικά στο τέλος. Σπουδαία δουλειά
φανταστικο!
Θαυμάσια δουλειά, μπράβο Στέφανε είσαι άξιος συγχαρητηρίων!!!
Μου έλειψαν τα βιντεακια σου
Και τώρα επιτέλους καταλαβαίνω, γιατί βλέπω τα flaps, να κατεβαίνουν κατά τη φάση προσγείωσης όσο μειώνεται η ταχύτητα του αεροπλάνου ενώ πλησιάζει το έδαφος. Δημιουργείται περισσότερο Lift αλλά και drag, λόγω ότι τα flaps, αυξάνουν την Angle of Attack,οποτε Το αεροπλάνο ακουμπάει με σχετικά μικρή ταχύτητα στο έδαφος.
Υ. Γ. Στέφανε, μπορείς κάποια μέρα αν φυσικά είναι στον κλάδο σου, να κάνεις βίντεο για κινητήρες γενικώς; πως παράγουν ροπή, ωση κτλπ;
Snapstagramm😂😂😂
Εύγε! Πολύ ενδιαφέρον και χιουμοριστικό.Όλοι like και subscribe!!!
Πολυ ωραιο βιντεο. Η διαφορα πιεσης ομως πως προκυπτει (φαινομενο κοαντα?) ?
Quiz: Το οποιο καταλαβαινω διαισθητικα αλλα δεν μπορω να το απαντησω επιστημονικα. Ειναι ενα αεροπλανο σε εναν κυλιωμενο διαδρομο τοσο μεγαλο οσο και το μεγεθος ενος διαδρομου απογειωσης σε ενα αεροδρομιο. Ο κυλιομενος διαδρομος κινειται αντιθετα με την φορα του αεροπλανου. Το αεροπλανο ανταπτυσσει την καταλληλη ταχυτητα απογειωσης. Ο διαδρομος κινειτε αντιθετα με την ιδια ταχυτητα με αποτελεσμα το αεροπλανο να παραμενει στην αρχικη του θεση . Ο πιλοτος τραβαει το μοχλο για να απογειωθει. Απογειωνεται το αεροπλανο ή οχι?
Το αεροπλάνο δε θα απογειωθεί, επειδή στο παράδειγμά σου η ταχύτητα της ροής του αέρα στο αεροπλάνο θα είναι αμελητέα.
Δηλαδή ο αέρας δε θα κινείται σε σχέση με το αεροπλάνο.
Αν άλλαζες το παράδειγμά σου και είχες έναν πολύ μεγάλο και ισχυρό ανεμιστήρα μπροστά από το αεροπλάνο, θα απογειωνόταν ακόμα και ακίνητο και με σβηστές τις μηχανές
Όχι
Κανονικά δεν θα απογειωθεί αλλά αν είναι πολύ δυνατό για το βάρος του μπορεί να απογειωθεί αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνει ένα δύο μέτρα για να γείρει προς τα πάνω.
Επίσης κάποια αεροπλάνα έχουν ειδηκα φλαπσ που σπρώχνουν τον αέρα το έλικα από τα φτερά απευθείας κάτω (αλλά δεν θα βοηθήσει ο κιλιομενος διάδρομος έτσι κι αλλιώς
ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ!!!!!
ΑΓΑΠΩ τα βίντεο ΣΟΥ!!!!
Η φωνή σου είναι τόσο satisfying
Μάλλον είναι η πρώτη φορά που θέλω να πάρω ένα βιβλιο
Μπράβο!!!
Πολύ καλή δουλειά.
Για να ελκυσεις πιο πολλα παιδια σαν κι εμενα κανε βιντεος στα οποια να εξηγεις θεματα γυμνασιου-λυκειου πιστεψε με θα οφεληθεις!
παμε για 150.000 subscribers!!!
Καλησπέρα, φοβερό βίντεο! Θα ήταν επιπλέον ενδιαφέρον να κανεις ένα βίντεο που να σχετίζει τη φυσική με τις πτήσεις και γιατί θεωρείται ασφαλές μέσο το αεροπλάνο
Συνέχισε έτσι!
μπορεις να εξηγησεις την hawking radiation και τα virtual particles?????
Πάντως η ανυψωτική δύναμη στα φτερά από την διαφορά πίεσης (φαινόμενο Bernoulli) δεν είναι αρκετή για να κρατήσει το αεροπλάνο στον αέρα. Υπάρχει μια ακόμη δύναμη (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά της που το πήρε από αυτόν που την ανακάλυψε) που είναι η κύρια αιτία.
Επομενο επεισοδειο: Η φυσικη τω αφυσικων! Ευχαριστω.
1:26 είναι ίση ( κατά μέτρο) νομίζω κύριε στέφανε[δεν είμαι σίγουρος :)]
σινεχισε εισαι ορεος και με κοσμικο λαττε
ερωτηση:τα adobe προγραμματα τα αγορασες?αν ειναι πειρατικα σε ταλεπωρησαν με ιουσ?
ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!ΣΤΕΦΑΝΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΑΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΝΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΜΕ
Αυτό που ανέφερες για την γωνία προσβολής ισχύει, παρόλα αυτά τα περισσότερα αεροπλάνα βασίζονται στο σχήμα του φτερου το οποίο επιταχύνει τον αέρα στο πάνω μέρος της πτέρυγας με αποτέλεσμα η πίεση να μειώνετε, by Mr Μπερνούλι.
@John Kakos Το φτερό εχει lift με zero angle of attak, θα μπορουσες να μου τεκμηριώσεις γτ ειναι παρανόηση καθως μου φαινετε περιεργο να ειναι παρανοηση διότι προβάλλετε σε εκπαιδευτικα βιντεακια testin of aerofoils in wind tunels της nasa, επίσης μηχανικός αεροσκαφών σπουδάζω και οταν έδινα αεροδυναμική αυτο εμαθα το βιβλιο μου αυτο λεει.......
@John Kakos Η πηγή σου είναι αρκετά αξιόπιστη και μου βάζει φυτιλιές να το ψάξω παραπάνω για να δω αν οντως αναιρεί τον μπερνούλι γτ οπως φαίνεται και στο πείραμα ο αέρας στο πανω μερος οντως επιταχύνεται λόγο του σχήματος και η δυναμική των ρευστών λεει οτι όταν η ταχύτητα αυξάνεται η πίεση πέφτει.
τα διαστημοπλοια πετανε με τον ιδιο τροπο? και αν ναι πως επεστρεψε η αποστολη απο την σελινη
Kαλησπερα. Σ'αγαπώ. Φχαριστω.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ