Mildiyö ve Külleme Hastalığı Var Olan Bağı Suladık ! (3 Temmuz 2023)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024
  • Yağışlı, bulutlu ve nemli havaların bizlere hediye ettiği mildiyö ve külleme hastalıkları ile ciddi bir mücadele içindeyiz. Tüm bu hastalıklarla mücadele edip aynı zamanda da üzümlerimizde gelişim kat etmek zorunda olduğumuzdan bağımızı suladık ve gübreledik.
    Tane büyüklüğü için eğer şimdi çaba göstermezsek ileride ne yaparsak yapalım pek bir etkisi olmayacak bunu biliyoruz. Tam da bu sebeptendir ki bağımızı suladık ve durdurduğumuz külleme ve mildiyöyü tekrar hortlatma riskini sonuna kadar aldık.
    Peki damlamadan hangi gübreleri dekara hangi miktarda verdik? İş bu videoda bu soruya cevap bulacaksınız.
    İyi seyirler…
    Kalın Sağlıcakla 👋

Комментарии • 5

  • @kemalkara3160
    @kemalkara3160 8 месяцев назад

    Merhaba İsmail bey .kolay gelsin.ben Samsun'dan yazıyorum.rakkım 760 hobi amaçlı 7 farklı çeşit fidan diktim ilaçlama konusunda güzel bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz .çok memnun olurum .Samsun'dan selamlar

    • @ismailgokcen
      @ismailgokcen  8 месяцев назад

      Merhabalar Kemal Bey.
      Öncelikle belirtmem gerekir ki benim tarım üzerine bir lisansım bulunmamaktadır. Bu kanalımda öğrendiklerimi paylaşıyorum.
      Samsun güzel yer gezme imkanım olmuştu. Yanılmıyorsam Samsun ve Manisa’nın aldığı yıllık yağış miktarı toplamda birbirine yakın değerler. Ancak dağılımı farklı. İlk bahar ve yaz aylarında Samsun’da yağışlar devam ediyor. Bu aylarda 50 mm aylık yağış alıyor orası. Manisa’da ise asmaların sürgün gelişiminin yaşandığı bu dönemde en fazla 20 mm yağış görüyoruz. O da genellikle haziran ayında. Bulutlu gün sayımız size göre daha bahar ve yaz aylarında. Bu sayede asmaların gelişimi için en önemli faktör olan fotosentez daha rahat gerçekleşiyor. Ancak son iki yıldır, paylaşımlarımı da takip ettiyseniz görmüşsünüzdür, bahar ve yaz yağışlarının çokluğundan dolayı külleme mildiyö gibi hastalıklarda artış söz konusu Manisa bölgesinde.
      Tüm bu sebeplerden dolayı Samsun’da sizin ilk dikkat etmeniz gereken külleme ve mildiyö gibi mantari hastalıklar olmalı bence. Bu hastalık hava sirkülasyonu olmayan asmalarda daha çok görüldüğünden mutlaka yaprak açma işlemi ile asmanın hava almasını sağlamalısınız. Yağış ortalaması ilk bahar ve yaz aylarında da yüksek seyrettiği için Samsun’da fazla sulama yapmaktan kaçının.
      Gelelim zirai ilaç tavsiyesine. Ben burda ne yazık ki zirai ilaç önerisinde bulunmuyorum. Ancak sürgünler 25-30 cm iken kükürt ve bordo bulamacı uygulaması mutlaka yapın asmalarınıza diyebilirim bu saydığım sebeplerden dolayı.
      Kalın Sağlıcakla👋

  • @mustafaatila8555
    @mustafaatila8555 Год назад

    Kolay gelsin üstad bende de Sultaniye ve K7 cinsi üzüm fidanları var üzüm tane büyütücü mutlaka kullanmalı mı fidanlar 4 yaşında çok iyi salkım üzümleri var geçen yıl bir kaç salkım vardı taneleri küçük kalmıştı bu çeşitten kaynaklı mı bu tanelerin yoksa asma küçük olduğu için mi fidanlar bayağı büyümüş bu arada

    • @ismailgokcen
      @ismailgokcen  Год назад

      Merhaba. Asmalarınız henüz çok genç. Ticari amaçlı üzüm yetiştirmiyorsanız hiç büyütücü atmayın genç asmalara. Büyütücü atarsanız üzüm taneleri bu yıl büyür kök gelişimi ise yavaşlar. Ancak önümüzdeki yıl kök gelişemediği için meyve tutulumu da azalır.

    • @mustafaatila8555
      @mustafaatila8555 Год назад

      @@ismailgokcen sağolun asmaların kök sistemi baş parmakla işaret parmağını birleştirdiğinde oluşan bir kalınlığa geldi umarım taneler normal boyutta olur bilği paylaşımı için çok çok teşekkürler