Yhden hengen vaellustelttojen testivoittaja - Hilleberg Akto

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 дек 2024

Комментарии • 11

  • @kke
    @kke 3 года назад

    Jummi jammi että voi olla vaikeaa ihmisellä kun pitäisi valita teltta talveksi. Hinnalla ei oikeastaan ole väliä, koska saan sen urheiluvälinebonariin, mutta en osaa valita. Jotain priimaa saisi olla kun nyt kerran reilusti rahaa voi pistää haisemaan. Pääasiallinen käyttö siis talvi, muille kausille on eri vehkeet. Tuskin olen mihinkään antarktikselle menossa, mutta ei kai urheiluautoilijatkaan ole usein menossa autourheilemaan, hienot vehkeet vaan on cool.
    Tällä hetkellä vaihtoehtoina päässä pyörii Hilleberg Soulo BL, Hilleberg Staika ja Fjällräven Keb Dome 2. Dome on spekseiltään lähes sama, mutta joiltain osin vaikuttaa paremmalta kuin Staika, mutta Hilleberg tuntuisi valmistajana reteämmältä. Toisaalta myös Nammatj 2 voisi olla pätevä, mutta vapaasti seisovassa on omat etunsa kallioisessa ja möykkyisessä maastossa, jossa pääasiassa telttailen. Vapaasti seisovat kyllä painaa enemmän, paitsi yhden ukon Soulo, mutta tykkäisin mahdollisuudesta satunnaisesti mahduttaa kaksi henkilöä. Varsinaisesti ei tietysti olisi oikeasti mikään pakko olla black label / expedition class, koska en ole napamatkaaja, mutta tuntuu että se on "premiumimpaa" ja ehkä pitkäikäisempi sijoitus.
    Helpompaa olisi elämä kun olisi oikea tarve eikä vaan hifistelyn hinku.

  • @jpnurminen
    @jpnurminen 3 года назад +2

    Hyvä testi&vertailu! Pari kommenttia ja kysymystä kuitenkin. Miksi Hillebergiltä oli testissä Akto eikä Enan, kun testi oli kuitenkin sulan maan retkikauden teltoille? Tuulitestistä olisin halunnut enemmän tarinaa itse arvosteluun tai sitten telttojen erot olisi voinut näyttää laajemmin tässä videolla. Lisäksi välillä videolla on päässyt esille myös ”hyvä ostos”. Akton erot Abisko Lite 1:n kanssa olisi ollut herkullinen asetelma videoon.

    • @retki-lehtioutdoormediaoy4108
      @retki-lehtioutdoormediaoy4108  3 года назад +1

      Tästä keskusteltiin paljonkin Hillebergin edustajien kanssa. He eivät halunneet Enania tähän. Aktohan on toki kaiken kelin teltta mutta toisaalta halusimme telttoja, jotka pärjäävät myös tunturissa syyskuussa. Lopulta päädyimme yhdessä Hillebergin kanssa Aktoon (jonka saamisessa oli ongelmia). Tuulitestiä olisi tarkoitus kehittää niin, että se suoritettaisiin vielä "tieteellisemmin" eli toistetaan useaan kertaan jokaisen teltan kohdalla. Silloin voisimmin esittää telttojen erot selvemmin ja perustella ne uskottavasti. Hyviä pointteja sinulla! -Petri

    • @OutdoorswithJussi
      @OutdoorswithJussi 3 года назад +1

      En ymmärrä miksei Enan menisi tunturissa syksyllä? Noin paksu kangas, ja samat kaaret kuin Aktossa niin jos se ei kestä syyskeliä tunturissa valmistajalla on kyllä jotain vialla kun yleisesti paljon kevyemmätkin teltat kestää.
      Miksi Hillebergin pakkauspussia arvostettiin huonoksi? Iso pakkauspussi on olennainen kun pakataan telttaa heikossa kelissä. Sen ylimääräisen saa kompressoitua puristamalla pois, mutta liian pieni pussi, kuten useimmissa testin teltoissa on ei korjaannu mitenkään.

    • @retki-lehtioutdoormediaoy4108
      @retki-lehtioutdoormediaoy4108  3 года назад +1

      @@OutdoorswithJussi Enan on aika viileä tunturissa syksyllä, kun sisäteltan iso oviaukko on hyttysverkkoa. Ainakin itse koin sen tuuliseksi saaristossa, kun sitä muutama vuosi sitten käytin. Hilleberg haluaa luokitella teltat omalla tavallaan, kuten tiedät, ja meidän on myös kuunneltava valmistajien mielipiteitä. Ja kun Enan on keltaisen sarjan teltta ja Akto punaisen sarjan, niin Hilleberg valitsi mieluiten Akton testiin. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Enan varmaankin kestää syyskeliä. Mielestäni emme pitäneet Akton pakkauspussia huonona, vaan siinä olisi kehittämistä. Muilla merkeillä on pakkauspussissa esim kompressiohihnat, erilliset kiinnitykset kaarille/kiiloille, pussiin on painettu kokoamisohjeet jne. Hilleberg ei oikein ole kehittänyt pussiaan. Olen siinäkin samaa mieltä, että monilla merkeillä on aivan liian pieni pussi!

    • @OutdoorswithJussi
      @OutdoorswithJussi 3 года назад +1

      @@retki-lehtioutdoormediaoy4108 Enan tosiaan on hiukan tuulettuvampi, mutta toisaalta makuupusait blokkaa tuulen joten sinäänsä se ei haittaa kauheasti. Jopa kondension kannalta parempikin. Itsellä kummatkin mainitsemani teltat ollut, ja luovuin Aktosta tuon heikon suunnittelun vuoksi jossa sisäteltta roikkuu naamalla jatkuvasti. Toki en telttaile lumiseen aikaan tuolla Enanilla, mutta talvellakin nukkunut monta yötä. Ymmärrän toki että Hilleberg halusi punaisen telttansa tähän vaikka tosiaan Enan menisi suurimmalle osalle mainiosti.
      Pakkauspussin kompressiota en oikein ymmärrä koska teltta menee kasaan kun sen survoo rinkkaan sisään, ja toisaalta nuo ulkopuoliset kiinnitykset kaarille myös on aika turhia koska kaaret yleensä rinkassa erikseen pystyssä ja teltta poikittain puristettuna pieneen tilaan. Ymmärrän nuo ehkä jos haluaa säilyttää telttaansa rinkan ulkopuolella. Kokoamisohjeet ehkä voisi olla, mutta toisaalta nehän tulee erillisenä vihkona teltan mukana muutenkin. Ei sitä varmaan kukaan toki reissussa kanna mukana.

  • @sakkeraappana
    @sakkeraappana 3 года назад +1

    Hyvän näköinen teltta 👍 löytyykö tarkempi arvostelu lehdestä? Kiinnostaa mm. Painot sekä mikä sai parhaat pisteet tuulitestistä!

  • @patrikpeltolinna6214
    @patrikpeltolinna6214 3 года назад +1

    Jotensakin yllättävää, että Akto voitti vastaavan testin jo vuonna 1997. Eikö sooloteltoissa ole todellakaan tapahtunut olennaista kehitystä 24 vuodessa? Mitenkäs ne puolikiloiset Amerikan ja Kiinan ihmeet pärjäsivät?

    • @OutdoorswithJussi
      @OutdoorswithJussi 3 года назад +2

      Ei mitenkään kun ne rajattiin tarkoituksella ulos kun edellytettiin että ei saa käyttää erillisiä salkoja/vaellussauvoja.

    • @retki-lehtioutdoormediaoy4108
      @retki-lehtioutdoormediaoy4108  3 года назад

      @@OutdoorswithJussi Juuri näin. Testeissä pitää olla rajauksia, jotta niiden tekeminen on järkevää. UL-teltoista olisi tulossa oma testi ensi vuonna.