Cum să construiești un generator de înaltă tensiune de 50KV

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 сен 2024
  • #electronica
    🔬 Bine ai venit pe "Electronic Club," sursa ta de încredere pentru tot ce ține de știință, electronică și embedded! Consideră acest canal ca un Netflix pentru viitorii cercetători și entuziaști ai electronicii.
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    📚 Ce oferim?
    - Tutoriale pas-cu-pas pentru proiecte DIY
    - Cursuri de electronică pentru toate nivelurile
    - Și multe altele!
    🔗 Link-uri utile:
    - Portalul de cursuri în limba română: science-storie...
    - Curs de electronică pentru începători: electronic-clu...
    🌟 Membrii Science Stories au acces la conținut exclusiv!
    Devino și tu membru aici: science-storie...
    📱 Social Media:
    - Instagram: / elektronikklub

Комментарии • 15

  • @swrekcfest
    @swrekcfest 10 месяцев назад +1

    frumos explicat si usor de inteles

  • @valentin333
    @valentin333 10 месяцев назад

    Folosesc pe android aplicația electric circuit studio dar la analiza oscilatoarelor are ceva probleme.Poti să-mi recomanzi ceva mai bun?. Mulțumesc.

    • @Electronic-Club
      @Electronic-Club  10 месяцев назад

      qspice, lt spice, multisim. tina, target, altium, etc.
      si ce vrei sa spui pe Adnroid. lucreaza la PC.

  • @porojnicciprian9886
    @porojnicciprian9886 10 месяцев назад

    Salut Bogdan ! Am un generator de impulsuri pentru un gard electric destinat animalelor. Cum as putea marii puterea socului electric? Alimentarea se face de la 230v, contine un condesator, transformator,modul impulsuri

    • @Electronic-Club
      @Electronic-Club  10 месяцев назад +1

      pai sunt mai multe posibilitati sau modificari care le poti face dar care depind de circuitului tau. nu cred ca poti modifica asa usor o versiune comerciala. mai bine construiesti una de la zero.
      dar devine periculos si nu este de jucat cu asa ceva.
      daca spui de marirea puterii socului, asta inseamna sa maresti curentul sau sa maresti tensiunea. asa superficial, fara sa stiu ce montaj ai si presupunand ca la iesire este o tensiunea "AC", tensiunea se poate mari prin adaugarea unui circuit multiplicator de tensiune, care este alcatuit din niste diode si condesatori. la mine pe canal cauta dupa "ionizator", acolo poti sa vezi ceva asemanator.
      oricum nu recomand sa te bagi la experimente. mai bine cauta o versiune comerciala care indeplineste cerintele tale

    • @porojnicciprian9886
      @porojnicciprian9886 10 месяцев назад

      @@Electronic-Club mulțumesc!

  • @leonleutul1179
    @leonleutul1179 6 месяцев назад

    Cum se numește programul

  • @gheorghebuga3096
    @gheorghebuga3096 10 месяцев назад

    👍👍👍Salut Bogdan. Apreciez foarte mult ceea ce faci. Spune-mi te rog cum se numeste simulatorul din prezentare. mi se pare de un real folos.

  • @4costindan
    @4costindan 10 месяцев назад

    👍👍👍 - pentru comentariul din ultima parte....in special

  • @videotutorialegratis6232
    @videotutorialegratis6232 10 месяцев назад +1

    👍👍👍👍👍👍👍

  • @CatalinMarancea
    @CatalinMarancea 10 месяцев назад

    Foarte interesant

  • @marianl8718
    @marianl8718 10 месяцев назад

    Faptul că funcționarea unui montaj poate fi simulată pe calculator și că până și un osciloscop cu care se pot vedea diferite semnale poate fi și el simulat pare ceva extraordinar.
    Nu ! Este ceva ORIBIL ! Este dovada că MAȘINA a luat controlul asupra omului, că intruziunea ei în domeniul inclusiv al creativității umane este paralizantă și că omul a ajuns să fie ceva de disprețuit.
    Și eu am fost pasionat de electronică și am făcut destule, dar ceea ce avem acum nu mai este electronică, este dictatura MAȘINII. Mașina le face pe toate în locul omului, a mai rămas să mai și respire pentru el !

    • @Electronic-Club
      @Electronic-Club  10 месяцев назад +2

      Simulările de circuite electronice pe calculator au început să fie utilizate în anii 1970. Unul dintre primele software-uri de simulare a circuitelor electronice a fost SPICE (Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis), dezvoltat la University of California, Berkeley, în 1973. Deci nu este nimic nou

    • @marianl8718
      @marianl8718 10 месяцев назад

      @@Electronic-Club Nu este vorba de asta, ci de faptul că totul a fost confiscat de MAȘINĂ. Omului i s-a creat un cadru de joacă unde se joacă potrivit regulilor mașinii. Mizerii de invenții cum ar fi imprimanta 3D sau gravoarele cu laser sunt primite astăzi cu aplauze de cei care nu realizează că au ajuns slugile mașinii. Ce farmec mai are electronica azi, ce farmec mai are fizica, ce farmec mai are fotografia, ce farmec mai au multe ? Totul a fost confiscat de MAȘINĂ, tot ce înainte era sau ar fi trebuit să fie AL OMULUI a fost confiscat de mașină ! Dacă eu acum mă folosesc de Internet, nu o să îi mulțumesc nimănui că mi-a dat așa ceva ! Am prins și eu timpurile fără Internet, timpuri când nu erau decât telefoane fixe și când mai scriam și eu din când în când câte un articol la revista "Tehnium", despre tot felul de montaje electronice, unele chiar inedite, de exemplu un microvoltmetru pentru tensiuni continue (cu care puteam pune în evidență chiar fracțiuni de microvolt), un magnetometru pentru măsurat câmpuri magnetice foarte slabe (mult mai slabe decât cel terestru) și altele. Astăzi însă TOTUL este făcut, omul nu mai trebuie decât să bată din palme de bucurie, îi dă MAȘINA tot ce vrea. Mai are doar, cum ziceam, să respire în locul lui.