Crius Rot8 rev1.1 - DIY ABLETON READY Arduino Midi Controller

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 окт 2024

Комментарии • 7

  • @konstantinospavlakis7621
    @konstantinospavlakis7621 2 года назад

    Λάμπρο πολύ ωραία κατασκευή!
    Περιμένουμε και άλλες!👍👍

  • @doublereso
    @doublereso 9 месяцев назад

    Hey, thanks for the video! Can you please write what was the total cost of that project? (materials etc)

  • @costaspsi
    @costaspsi 2 года назад

    Λάμπρο γεια χαρά! Ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή, που πιστεύω πως θα φανεί πολύ χρήσιμη σε πολλά home studios!
    Έχω αρκετές ερωτήσεις όμως, καθώς σκέφτομαι διάφορες ιδέες που θα εξυπηρετήσουν δικές μου ανάγκες.
    1) Εφόσον εγώ χρησιμοποιώ το cubase, τι αλλάζει στο script που πρέπει να φτιαχτεί για το auto-mapping;
    2) Εγώ έχω οθόνη 16×2 αλλά με I2C. Πόσο αλλάζει ο κώδικας για αυτό;
    3) Για μένα το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσω την παρούσα κατασκευή (που έχει την οθόνη) με το controller με τα 27 ποτενσιόμετρα, που είχες φτιάξει παλιότερα. Αφαιρώντας τα led, όποιο ποτενσιόμετρο (γραμμικό ή περιστροφικό) κουνηθεί, η τιμή του θα φαίνεται στην οθόνη, όπως γίνεται σε πολλά επαγγελματικά recording surfaces. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό;
    Καλή συνέχεια και συνέχισε να κάνεις όλες αυτές τις γαμάτες κατασκευές!

    • @costaspsi
      @costaspsi 2 года назад +1

      Σκέφτομαι επίσης, πως για αυτό που ζητάω, η οθόνη 16×2 είναι υπερβολή! Θα μπορούσε να είναι ένα απλό 3-digit display.

    • @CriusDigital
      @CriusDigital  2 года назад +1

      Ευχαριστώ Κώστα που το βρήκες χρήσιμο!
      Τώρα ξεκινώντας με της οθόνη , αν δε χρησιμοποιήσεις το PCB που σχεδίασα (το οποίο δεσμεύει τα SDA και SCL Pins [ I2C σύνδεση ] του Arduino για το PWM LED Controller) και προφανώς δε χρησιμοποιήσεις και τα LEDs , τότε μπορείς να συνδέσεις την οθόνη με I2C στα SDA και SCL Pins αντίστοιχα. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την LiquidCrystalI2C.h βιβλιοθήκη , αλλά οκώδικας λογικά δε θα αλλάξει πολύ για 8 ποτενσιόμετρα.
      Αν τώρα θέλεις 27 (ή και παραπάνω ποτενσιόμετρα) φαντάζομαι οτι για να μη ξεμείνεις απο memory θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις Array (πινακα δλδ) και να διαβαζεις τις τιμες απο τα ποτενσιομετρα ωστε να συγκρινεις την ΤΩΡΙΝΗ με την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ τιμη και μόνο αν αλλάξει να εμφανιζεται στην οθόνη.
      Ελπίζω να σε βοήθησα!!

    • @costaspsi
      @costaspsi 2 года назад

      @@CriusDigital Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, όντως με βοήθησες και νομίζω ότι κατάλαβες τι θέλω να κάνω. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σκέφτομαι το εξής configuration: 8 main κανάλια, με panpot, solo & mute το καθένα και 8 bus κανάλια με solo & mute επίσης. Σύνολο λοιπόν 8+8+8 =24 ποτενσιόμετρα (16 συρόμενα 60mm για το level και άλλα 8 περιστατικά με μεσαίο stop για τα panpot) και 32 switches (16 για τα κανάλια + άλλα 16 για τα busses). Ισως πρόσθετα άλλα 5-6 για γενικές λειτουργίες (play, stop, rew, jog-, jog+, Κλπ). Το display θα δείχνει την τρέχουσα τιμή του ποτενσιομέτρου που κινήθηκε τελευταίο. Το array που προτείνεις που ακριβώς χρησιμεύει με βάση το setup που σου περιγράφω; Εννοείται πως το pcb θα πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή! Α! Και φυσικά θα χρειαστούν και (τουλάχιστον!) 2 multiplexers!

    • @georgiosroumeliotis4383
      @georgiosroumeliotis4383 2 года назад +1

      ​@@costaspsi Το I2C πρωτόκολλο υποστηρίζει πολλους master και slaves το οποίο σημαίνει πως το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι όλα τα components που είναι πάνω στο I2C να έχουν διαφορετικό address. Το address συνήθως το φτιαχνεις εσύ με κάποια jumpers πάνω στο component αλλιώς θα στο λέει ο κατασκευαστής ή το site που αγόρασες το εξάρτημα. Το μόνο που έχεις να κάνεις στον κώδικα είναι όταν ο master μιλάει να ορίζεις σε ποιο address θέλεις να στείλει το μήνυμα.