Yıllar önce okuduğum asla aklımdan silinmeyen bir eser... Zaten kaç yıl geçmesine rağmen şuan bu videoyu izliyor olmamdan aklıma nasıl kazındığı anlaşılmıştır. Herkes mutlaka okumalı kesinlikle pişman olmazsınız. Başkasının ağzından kitabın analizini dinlemek çok keyif verdi. Anlatımınız için teşekkürler...
Kitabı kitaplığıma koyalı 2 yıl oldu. Okumak için bir türlü zamanı gelmemişti. O kadar güzel noktalara değindiniz ki sayenizde kitapla ilgili alt bilgim arttı. Birazdan kitabı okumaya başlayacağım. Katkınız için çok teşekkürler.😊
@@turhanyildirim Bir referans noktası olabilecek, mihenk taşı niteliğinde eserler olmazsa olmazımız. Zihin haritamızın sınırlarını da bir anlamda bunlar çiziyor.
Bütün şehirlerin birbirine benzediği, çalışmamak gibi bir seçeneğinizin olmadığı, sürekli aynı şeyleri giymenize neden olacak kadar az kıyafetinizin olması (sadece birkaç tane), mülk sisteminin olmaması, size ait özel alanınızın olmaması, renklerin yokluğu, farklılıklara neredeyse yok denecek kadar az yer verilmesi… Böyle bir dünya gerçekten de ideal bir dünya ve mutluluk sebebi olabilir mi? Pek sanmıyorum. Düşünün, Thomas More’un Ütopya’sında yaşayan bir gençsiniz, seyahat etmek ve macera yaşamak istiyorsunuz; ancak nereye gitseniz hepsi birbirinin aynı, şehirlerin planı birbirlerine olan mesafesi bile. Thomas More’un eşitlik kavramını ölçüsüz kullandığını düşünüyorum. Şu ana kadar eleştirilerimden bahsettim elbette kitabın içinde takdir edilmesi gereken çağının ötesinde olumlu gelişmeler de yer alıyor, ancak siz oldukça mükemmel bir dünya çizdiniz zihinlerimizde. Bir de bu perspektiften bakalım istedim. Kısaca birinin ütopyası başka birinin distopyası olabilir. Video için teşekkür ederim.
Öncelikle videomu izleyip kıymetli yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim. Ütopyaların çıkış nedenlerine baktığımızda, aslında yazarların dönemlerindeki siyasi iktidarı kolaylıkla eleştirilebilmesi adına yazılmış bir tür maskeleyici metinler olduğunu görebiliyoruz. 19. yüzyılla birlikte distopik anlatım daha fazla kendini gösteriyor. Eserleri öncelikle dönemine göre değerlendirmeyi tercih ediyorum. Bugünden baktığımızda yazarın metninde pek çok kusurlu yan bulabiliriz ki bu çok doğaldır. Ama takdir edersiniz ki neredeyse aradan 500 yıllık bir zaman geçti. Mükemmel dünya tasvirinin bizatihi kendisi zaten distopya yaratıcısı. Keza Kara Dörtlü'den biri olan Cesur Yeni Dünya her ne kadar distopik bir metin olarak bilinse de orada yaratılan dünya bir tür ütopya. Fakat görürüz ki kitabın ana karakteri için aslında distopyadır yaşadığı evren.
Çok samimi ve çok açıklayıcı anlatmışsınız, çok teşekkürler :) yalnız 1534 diyeceğinize, 1634 demişsiniz:) açıklama kısmına bu bilgiyi eklerseniz izleyenler de yanlış anlamamış olurlar zaman dilimini..
Aslında açıklama bölümünün ilk cümlesi şöyle başlıyor: "Bu videoda İngiliz yazar Thomas More'un 1516 yılında yazdığı romanı Ütopya'dan bahsettim." Güzel sözleriniz ve videoyu izlediğiniz için çok teşekkür ederim.
Kitap ve yazarı hakkında bilgim yoktu, sadece kavram olduğunu zannediyordum, çok bilgilendim teşekkürler. Sosyalizmin fikir babası bir aziz, çok iyiymiş 😺
Önümüzdeki dönemde incelemesi gelecek kitaplar arasında. Fakat bu tür için ilk sırada William Morris'in Hiçbir Yerden Haberler kitabı var. Değerli öneriniz için çok teşekkür ederim.
Kitabı sonunda Mina Urgan'ın Thomas More'un hayatı ve kitabı ile ilgili bölümü okuduktan sonra bir de benim kendisi ile ilgili yaptığım araştırmalardan sonra kendi yaşamı ile kitapta yazdıkları arasında yaman çelişkiler hemen göze çarpıyor. Ütopya da din ve vicdan özgürlüğünün savunurken kendi yaşamında Protestanlara ağır hakaretler etmiş,Protestanlara "Domuz,Veba gibiler" demiştir. Ütopya da evli çiftlerin anlaşamıyorlar ise boşanmaları gerektiğini savunurken,Kral 8.ci Henry'in boşanmasına ölümü pahasına karşı çıkmıştır.Ütupya da bu dünyada doğanın bize sunduğu tüm nimetlerden ve zevklerden istifade edilmesi gerektiğini söylerken, kendi yaşamında ise dünya nimetlerine ve zevklerine sırt çevirmiştir. Kaderin cilvesi bu olsa gerek, ölümü kitabın birinci sayfasında methiyeler dizdiği kral 8.ci Herny'nin elinden olacaktır. Velhasıl kelam,Yazıldığı dönemi göz önünde bulundurarak şunu söyleyebilirim;ayrıntılarda katılmadığım noktalar olsa da döneminin çok çok ilerisinde evrensel bir eser.
Dediğiniz gibi yazıldığı dönemin çok ötesinde bir eser. More'un bugün bize olumsuz gelen yanları da aslında dönemin getirdikleri. Değerli katkınız için çok teşekkür ederim.
Thomas More kendince ve o dönem için çok değerli ve insani görünen bir ülke yaratmış, saygı duyuyorum. Yazıldıktan yüzyıllar sonra okuduğumuzda değer yargıları, yönetim biçimleri, toplumsal düzen çok değiştiği için tabii ki günümüz ütopyası diyemeyiz ve ütopyanın kelime anlamını belki de yanlış kullanıyor oluruz. Ama o dönem açısından bakınca bile bu kitap sadece Thomas More'un kafasındaki toplum düzenini yansıtıyor ve ütopia=ideal toplum değil, ütopia=Thomas More'un ideal toplumu. Çünkü o dünyada hala krallık var demokrasi yok, hala köleler var insan hakları ve eşitlik yok, kadınlara saygı var ama hala cinsiyet ayrımcılığı var, ezberlenmiş roller var vs vs. Kitabın yazıldığı dönem içinde bakacak olsanız bile, altının kölelere verilmesi nasıl yüceltilebilir ki. Köle denilen bir rol olması zaten yanlış, değerli bir nesnenin değersizleştirilip, değersiz görülen bir insana verilmesini de matah bir şeymiş gibi yapmak da kara mizah olsa gerek. Ben kitabı okurken bu tür saçmalıklara tahammül edemediğim için bitiremedim. Özellikle bu nedenle incelemeniz ilgimi çekti, belki farklı bir bakış açısı bulurum izledikten sonra. Sevgiler.
Değerli yorumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yine de okumanın gerekli olduğu bir kitap. Belirttiğiniz gibi zamanına göre değerlendirmek lazım.
Turhan Bey selamlarrr, sizden bir ricam var, acaba Victor Hugo ile ilgili de bir video hazırlayabilir misiniz yakında? Yazarın Sefiller, Notre Dame'ın Kamburu gibi eserleri kadar şiirlerinin de yazıldığı dönemde çok ses getirdiğini okudum fakat maalesef güvenerek alabileceğim bir şiir derlemesini bulamadım, acaba siz biliyor musunuz diye de bir sormak istedim. Sevgilerimle, sağlıcakla kalınız...
Victor Hugo'ya özel hayatı ve eserleri videosu çekmek istiyorum, sizin için tarihini daha yakın bir zamana alırım. Şiirleri için tek bir seçeneğiniz var ama onun da yeni baskısı yok. Seçme Şiirler olarak Bordo-Siyah Yayınları baskısını nadirkitap.com dan bulabilirsiniz. Bunun dışında bildiğim kadarıyla şiirlerinin başka bir baskısı yok.
@@turhanyildirim Çok teşekkür ederim, çok incesiniz . Acaba yayınevlerine mail atarak ya da herhangi bir yol ile acaba boyle bir talep olduğunu belirtisek dikkate alirlar mi? Daha önce bu tarz bir sey tecrübe ettiniz mi?
Güzel bir anlatım ama bir yüzyıl ileri gidip 1600'lü yıllardan bahsediyorsunuz. Sizin de bildiğiniz gibi Thomas More 1535'te öldü. Lütfen bu yanlışınızı düzeltin.
Çok güzel bir kitap. Yakın zamanda okumuştum fakat tekrar okuyacağım istiyorum. Çünkü önceden okuduğum yayınevinin basımından memnun kalmamıştım. bu yüzden hangi yayınevinin basımını okumalıyım diye sormak istedim. Bide bu kitabı yeğenime almak istiyorum çocuklar için hafifletilmiş baskısı var mı bu kitabın? Kendisi 2. Sınıf
Zevk kavramına bakışı özellikle ilgimi çekti çünkü bilenler bilir, hristiyanlık çok pesimist ve acıyı kutsayan bir dindir. Misal hristiyanlıkta evlendikten sonra bile cinsellikte zevk almamaları tavsiye edilir(" parti sex'i pis bir lavman gibi görmemizi istiyordu."). Dindar bir hristiyan olmasına rağmen toplumunda zevk'i geri plana atmaması oldukça ilgi çekici. Çok güzel bir inceleme olmuş ağzınıza sağlık
Yıllar önce okuduğum asla aklımdan silinmeyen bir eser... Zaten kaç yıl geçmesine rağmen şuan bu videoyu izliyor olmamdan aklıma nasıl kazındığı anlaşılmıştır. Herkes mutlaka okumalı kesinlikle pişman olmazsınız. Başkasının ağzından kitabın analizini dinlemek çok keyif verdi. Anlatımınız için teşekkürler...
Videoyu izlediğiniz ve güzel sözleriniz için asıl ben teşekkür ederim. Hakikaten çok ama çok değerli bir kitap.
Öyle güzel anlatıyorsunuz ki başka hiçbir yerde bu kadar sade öz bilgiye ulaşmak mümkün değil. İnstant edebiyat .
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
finalim için oldukça yardımcı oldu videonuz kitabı okuduktan sonra izledim çok güzel yorumlamışsınız teşekkürler 🙏😊
İşinize yaramasına sevindim. Güzel sözünüz için de teşekkür ederim.
Fevkaladenin şevkinde , mükemmel bir anlatım olmuş , ağzınıza sağlık efendim
daha da büyümeniz keşfedilmeniz dileğiyle , sevgiyle kalın.
Güzel dilekleriniz ve sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Diline yüreğine sağlık Turhan. Bu video çok işime yaradı.
Çok teşekkürler Doğukan, eksik olma. İşine yaradıysa ne güzel.
kitabı dün bitirdim ve sizin düşüncelerinizle konuşur gibi olmak çok keyifliydi elinize sağlık
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Kitabı kitaplığıma koyalı 2 yıl oldu. Okumak için bir türlü zamanı gelmemişti. O kadar güzel noktalara değindiniz ki sayenizde kitapla ilgili alt bilgim arttı. Birazdan kitabı okumaya başlayacağım. Katkınız için çok teşekkürler.😊
Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Çok güzel anlamışsınız. Zevkle dinledim. Teşekkürler emeğinize sağlık
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Çok akıcı bir anlatımınız var. Emeğinize sağlık, çok güzel bir video olmuş. ✨
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
2000 yılında internetten aldığım ilk kitaptı. İyi ki okumuşum.
"İyi ki okumuşum" denilecek kitaplardan.
@@turhanyildirim Bir referans noktası olabilecek, mihenk taşı niteliğinde eserler olmazsa olmazımız. Zihin haritamızın sınırlarını da bir anlamda bunlar çiziyor.
@@selmanaydemir Kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Çok kıymetliler.
Bölümüm ingiliz dili ve survey dersi için izliyorum gercekten muhteşem bir anlatim olmuş teşekkür ederim 🙏👌
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Videomun işinize yaramasına sevindim.
@@turhanyildirim rica ederim,çok sağolun🌿
Çok güzel akıcı bir anlatım olmuş ağzına sağlık. Çok şey öğrettin bize teşekkürler. 🙂
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Çok güzel bir inceleme, teşekkür ederiz ağzınıza fikrinize sağlık
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Bütün şehirlerin birbirine benzediği, çalışmamak gibi bir seçeneğinizin olmadığı, sürekli aynı şeyleri giymenize neden olacak kadar az kıyafetinizin olması (sadece birkaç tane), mülk sisteminin olmaması, size ait özel alanınızın olmaması, renklerin yokluğu, farklılıklara neredeyse yok denecek kadar az yer verilmesi… Böyle bir dünya gerçekten de ideal bir dünya ve mutluluk sebebi olabilir mi? Pek sanmıyorum. Düşünün, Thomas More’un Ütopya’sında yaşayan bir gençsiniz, seyahat etmek ve macera yaşamak istiyorsunuz; ancak nereye gitseniz hepsi birbirinin aynı, şehirlerin planı birbirlerine olan mesafesi bile. Thomas More’un eşitlik kavramını ölçüsüz kullandığını düşünüyorum.
Şu ana kadar eleştirilerimden bahsettim elbette kitabın içinde takdir edilmesi gereken çağının ötesinde olumlu gelişmeler de yer alıyor, ancak siz oldukça mükemmel bir dünya çizdiniz zihinlerimizde. Bir de bu perspektiften bakalım istedim. Kısaca birinin ütopyası başka birinin distopyası olabilir. Video için teşekkür ederim.
Öncelikle videomu izleyip kıymetli yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim. Ütopyaların çıkış nedenlerine baktığımızda, aslında yazarların dönemlerindeki siyasi iktidarı kolaylıkla eleştirilebilmesi adına yazılmış bir tür maskeleyici metinler olduğunu görebiliyoruz. 19. yüzyılla birlikte distopik anlatım daha fazla kendini gösteriyor. Eserleri öncelikle dönemine göre değerlendirmeyi tercih ediyorum. Bugünden baktığımızda yazarın metninde pek çok kusurlu yan bulabiliriz ki bu çok doğaldır. Ama takdir edersiniz ki neredeyse aradan 500 yıllık bir zaman geçti. Mükemmel dünya tasvirinin bizatihi kendisi zaten distopya yaratıcısı. Keza Kara Dörtlü'den biri olan Cesur Yeni Dünya her ne kadar distopik bir metin olarak bilinse de orada yaratılan dünya bir tür ütopya. Fakat görürüz ki kitabın ana karakteri için aslında distopyadır yaşadığı evren.
Kesinlikle okuyacağım
Harika inceleme hocam ağzınıza sağlık.
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Güzel bir inceleme videosu olmuş hocam emeğinize sağlık.
İzlediğiniz için çok teşekkür ederim.
Çok samimi ve çok açıklayıcı anlatmışsınız, çok teşekkürler :) yalnız 1534 diyeceğinize, 1634 demişsiniz:) açıklama kısmına bu bilgiyi eklerseniz izleyenler de yanlış anlamamış olurlar zaman dilimini..
Aslında açıklama bölümünün ilk cümlesi şöyle başlıyor: "Bu videoda İngiliz yazar Thomas More'un 1516 yılında yazdığı romanı Ütopya'dan bahsettim." Güzel sözleriniz ve videoyu izlediğiniz için çok teşekkür ederim.
Emeklerinize sağlık güzel video olmuş
Çok teşekkür ederim.
Kitap ve yazarı hakkında bilgim yoktu, sadece kavram olduğunu zannediyordum, çok bilgilendim teşekkürler. Sosyalizmin fikir babası bir aziz, çok iyiymiş 😺
Sosyalizmin fikir babası aziz kısmı tam bir kara mizah unsuru.
Bu arada okumadıysanız şayet,Tommaso Campanella'nın Güneş Ülkesi kitabını da okumanızı tavsiye ederim.
Önümüzdeki dönemde incelemesi gelecek kitaplar arasında. Fakat bu tür için ilk sırada William Morris'in Hiçbir Yerden Haberler kitabı var. Değerli öneriniz için çok teşekkür ederim.
@@turhanyildirim rica ederim.Önerdiğiniz kitabı mutlaka okuyacam.Ayrıca kitap incelemenizi merakla bekliyor olucam.
Teşekkürler
Kitabı sonunda Mina Urgan'ın Thomas More'un hayatı ve kitabı ile ilgili bölümü okuduktan sonra bir de benim kendisi ile ilgili yaptığım araştırmalardan sonra kendi yaşamı ile kitapta yazdıkları arasında yaman çelişkiler hemen göze çarpıyor.
Ütopya da din ve vicdan özgürlüğünün savunurken kendi yaşamında Protestanlara ağır hakaretler etmiş,Protestanlara "Domuz,Veba gibiler" demiştir.
Ütopya da evli çiftlerin anlaşamıyorlar ise boşanmaları gerektiğini savunurken,Kral 8.ci Henry'in boşanmasına ölümü pahasına karşı çıkmıştır.Ütupya da bu dünyada doğanın bize sunduğu tüm nimetlerden ve zevklerden istifade edilmesi gerektiğini söylerken, kendi yaşamında ise dünya nimetlerine ve zevklerine sırt çevirmiştir.
Kaderin cilvesi bu olsa gerek, ölümü kitabın birinci sayfasında methiyeler dizdiği kral 8.ci Herny'nin elinden olacaktır.
Velhasıl kelam,Yazıldığı dönemi göz önünde bulundurarak şunu söyleyebilirim;ayrıntılarda katılmadığım noktalar olsa da döneminin çok çok ilerisinde evrensel bir eser.
Dediğiniz gibi yazıldığı dönemin çok ötesinde bir eser. More'un bugün bize olumsuz gelen yanları da aslında dönemin getirdikleri. Değerli katkınız için çok teşekkür ederim.
Yine Harika bilgi deposu! 🐣🐥
Teşekkür ederim.
SPOR YAPISINI 1 ÇÜMLE BİR ÇÜMLE İLE ANLATABİLİRMİSİNİZ
Müthiş, ağzınıza sağlık 😊
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Thomas more ütopyasın hangi yayında okuyalım sizce
İş Bankası Hasan Ali Yücel klasiklerinden okuyabilirsiniz.
Thomas More kendince ve o dönem için çok değerli ve insani görünen bir ülke yaratmış, saygı duyuyorum. Yazıldıktan yüzyıllar sonra okuduğumuzda değer yargıları, yönetim biçimleri, toplumsal düzen çok değiştiği için tabii ki günümüz ütopyası diyemeyiz ve ütopyanın kelime anlamını belki de yanlış kullanıyor oluruz. Ama o dönem açısından bakınca bile bu kitap sadece Thomas More'un kafasındaki toplum düzenini yansıtıyor ve ütopia=ideal toplum değil, ütopia=Thomas More'un ideal toplumu. Çünkü o dünyada hala krallık var demokrasi yok, hala köleler var insan hakları ve eşitlik yok, kadınlara saygı var ama hala cinsiyet ayrımcılığı var, ezberlenmiş roller var vs vs. Kitabın yazıldığı dönem içinde bakacak olsanız bile, altının kölelere verilmesi nasıl yüceltilebilir ki. Köle denilen bir rol olması zaten yanlış, değerli bir nesnenin değersizleştirilip, değersiz görülen bir insana verilmesini de matah bir şeymiş gibi yapmak da kara mizah olsa gerek. Ben kitabı okurken bu tür saçmalıklara tahammül edemediğim için bitiremedim. Özellikle bu nedenle incelemeniz ilgimi çekti, belki farklı bir bakış açısı bulurum izledikten sonra. Sevgiler.
Değerli yorumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yine de okumanın gerekli olduğu bir kitap. Belirttiğiniz gibi zamanına göre değerlendirmek lazım.
Turhan Bey selamlarrr, sizden bir ricam var, acaba Victor Hugo ile ilgili de bir video hazırlayabilir misiniz yakında?
Yazarın Sefiller, Notre Dame'ın Kamburu gibi eserleri kadar şiirlerinin de yazıldığı dönemde çok ses getirdiğini okudum fakat maalesef güvenerek alabileceğim bir şiir derlemesini bulamadım, acaba siz biliyor musunuz diye de bir sormak istedim.
Sevgilerimle, sağlıcakla kalınız...
Victor Hugo'ya özel hayatı ve eserleri videosu çekmek istiyorum, sizin için tarihini daha yakın bir zamana alırım. Şiirleri için tek bir seçeneğiniz var ama onun da yeni baskısı yok. Seçme Şiirler olarak Bordo-Siyah Yayınları baskısını nadirkitap.com dan bulabilirsiniz. Bunun dışında bildiğim kadarıyla şiirlerinin başka bir baskısı yok.
@@turhanyildirim Çok teşekkür ederim, çok incesiniz .
Acaba yayınevlerine mail atarak ya da herhangi bir yol ile acaba boyle bir talep olduğunu belirtisek dikkate alirlar mi?
Daha önce bu tarz bir sey tecrübe ettiniz mi?
Böyle bir kitabı yayımlayacak tek yayıncı yky Kazım Taşkent serisi. E-posta gönderebilirsiniz. Dikkate alırlar ama sonuca ulaşır mı bilemiyorum.
teşekkür ederiz
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Hocam metnin konusu ve temel kavramlar nelerdir
Videoda anlattım.
@@turhanyildirim teşekkürler
Merhabalar Thomas More, Utopia kavramı üzerinde ütopyayı incelersek kısaca ne dersiniz?
Videoda tamamını anlattım.
HUKUK YAPISINI 1 ÇÜMLE İLE ANLATABİLİRMİSİNİZ
Bu kitabın tarzı öykü, roman, hikaye kapsamında hangisine girer hocam. Detaylı ama kısa kitap.
Romandır Ütopya.
Güzel bir anlatım ama bir yüzyıl ileri gidip 1600'lü yıllardan bahsediyorsunuz. Sizin de bildiğiniz gibi Thomas More 1535'te öldü. Lütfen bu yanlışınızı düzeltin.
Bu kitabın analizi hakkında biraz biseyler yazar mısınız?
👏👏👏👏👏
benim ütopya kavramında analamdığım şey köle varsa %100 mutluluk yoktur ki günümüzdeki ütopyaya kavramını daha farklı hayal ediyorum
Ütopya zaten ulaşılması imkansız bir kavram.
Bende kultur yayinlari var is bankasindan falan farkli midir
Farklı baskılar.
Hocam ütopyanın aile yapısı hakkında bir şeyler yazabilir misiniz lütfen
Videoyu izlerseniz görebilirsiniz.
@@turhanyildirim çok pardon videoyu tam bitirmedim diye görmemiş olmam lazım şimdi tamamlıyorum teşekkürler
Selamun Aleyküm güzel bir inceleme
Aleyküm selam, teşekkürler.
More 17. değil, 16. yüzyılda yaşadı.
Hatta 15. yüzyıl doğumludur. Düzeltmeniz için teşekkür ederim.
Çok güzel bir kitap. Yakın zamanda okumuştum fakat tekrar okuyacağım istiyorum. Çünkü önceden okuduğum yayınevinin basımından memnun kalmamıştım. bu yüzden hangi yayınevinin basımını okumalıyım diye sormak istedim. Bide bu kitabı yeğenime almak istiyorum çocuklar için hafifletilmiş baskısı var mı bu kitabın? Kendisi 2. Sınıf
İş Bankası baskısından okunabilir. Çocuklar için yok diye biliyorum.
@@turhanyildirim teşekkürler 😊
Verdiğiniz tarihlerde yanlışlık var galiba. More, 1478-1535 tarihlerinde yaşıyor.
Evet, doğru tarihler videonun açıklama kısmında mevcut.
Kölelik var ama o ütopya da bile.
👍🇦🇿🇹🇷
Zevk kavramına bakışı özellikle ilgimi çekti çünkü bilenler bilir, hristiyanlık çok pesimist ve acıyı kutsayan bir dindir. Misal hristiyanlıkta evlendikten sonra bile cinsellikte zevk almamaları tavsiye edilir(" parti sex'i pis bir lavman gibi görmemizi istiyordu."). Dindar bir hristiyan olmasına rağmen toplumunda zevk'i geri plana atmaması oldukça ilgi çekici. Çok güzel bir inceleme olmuş ağzınıza sağlık
Yorumunuzla yaptığınız katkı için ben teşekkür ederim.
nasil bir yönetim bicimi sunuluyor
Komunizm 2.0 hahaha