14:19 "Hiç gramer bilmiyorsan, kaliteli feed-back almıyorsan, kelime bilgin yoksa, cümle kuramıyorsan konuşarak sadece bildiğini daha hızlı söylemeyi öğrenirsin".
Dilin temel altyapı zenginliği, o dili kullanabilme yeteneğine yardımcı olan önemli faktörlerdendir. Bu, videoda vurgulanan önemli prensiplerden biridir. Dil öğrenimi dışında da bu zenginlik, diğer sahalarda da önemli bir faktördür. Video konusu, dili öğrenmenin kriterleri bakımından muhatabını kontrol yükümlülüğüne sokarak, bu probleme ufuk açıcı bir çözüm yolu üretmeye yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle teşekkür ederim.
Çok mantıklı gerçekten, Helal olsun. Nokta atisi bir degerlendirme. Kesinlikle katılıyorum. Videoyu izlemeden ben de "Hadi canim" falan demiştim açıkçası ama izledikten sonra gerçekten hemen hepsine katildim. Ve ornek de gerçekten çok iyi geldi yorumu yazarken :D :D Benim de Ingilizce konuşma becerim ayni sekilde gelişti. Yurtdisina kendini atmak çare degil, yeterli degil dili öğrenmek için. Erasmus ile Portekize geldim ve bunu tecrübe ettim bu dediklerinizi kesinlikle.
Laz, Arap ve Kürt kökenli arkadaşlarımın çok kolay İngilizce öğrendiğine şahit oldum. Bence küçük yaşta anadilleri dışında Türkçe'ye de maruz kaldıkları için dil zekaları daha çok gelişiyor.
Her konu videolarını izledikçe ve sizin bizlere göstermiş olduğunuz yol ve çalışma yöntemlerini anlattıkça bu işin sizin dediğiniz gibi sabır, amaçtan ve hedeften vazgeçmemek, her gün tekrar ve pratik yapmak olduğu. İyi ki varsınız. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
sanırım benim hatam bir devamlılık sağlayamıyorum. belirli bir altyapım var birçok kaynaktan çalışmaya başlıyorum ancak bir anda bir şeyler engel oluyor ya da kendim engel olarak önüme koyuyorum. aslında görmeyi bilirsek o kadar güzel paylaşımlarınız var ki bize yardımcı olabiliecek... teşekkür ederiz emeğinize saglık
Aynı durumu yaşıyoruz. Geçmişte aile modelimizin bize yetiştirme tarzından etkilenerek sorumluluk alıp birşeyi devam ettirememe sorunu var ve lçsel motivasyonumuzu sağlayıp düzenli bir program ayarlayıp başlamamız gerekiyor sanırsam.
Genel Bir Değerlendirme ve 3.Madde İçin Kaynak Tavsiyem Herkese merhaba. Sakarya'dan yazıyorum. Bu işe yıllarını vermiş uzman bir eğitimciden birkaç ay önce ingilizce eğitimi almaya başladım. Her ne kadar Hüseyin Demirtaş hocanın yayınladığı tüm video içerikleri takip edemesem de beğenerek izlemeye çalışıyorum. Temelde bu yabancı dil gelişimi herkesin bildiği gibi şu 3 çalışma egzersizlerinde düğümleniyor: "OKUMA-YAZMA-DİNLEME" Ve niteliksel olarak da "SEBAT/DEVAMLILIK" Haddim olmayarak kısa bir değerlendirme olarak bunları yazmak istedim. Hikaye kaynak tavsiyesi olarak Engin yayınevi'nin hikaye kitaplarını biz eğitim programımızda vazgeçilmez bir çalışma olarak işletiyoruz. Stage 1 Stage 2 ... şeklinde 6 aşama toplam 30 kitap var. Stage 1 (temeli olanlar stage 1'i atlayabilir.) çok basit-temel hikaye kitapları. Ondan sonrakiler gayet öğretici. Bu kitapların en büyük ayrıcalığı kitapların son kısımlarında Glossary başlıklı hikayede geçen öğrenilen kelimelerin sözlükçesi olması. Ve ayrıca bu hikayelerin mp3 ses dosyaları bizde var. Bu da hikayeleri dinleme yapmamızı sağlıyor ki bu muhteşem. O bakımdan Engin Yayınevi'nin 6 aşamdan oluşan 30 kitaplı hikaye kitaplarını bizzat bunlara çalışan bir öğrenci olarak diğer tüm öğrencilere de tavsiye etmek istedim. (Mp3 dosyalarını nasıl temin edebilirsiniz bilmiyorum. Ben kendi hocamdamçn aldım. Siz de yayınevini arayıp öğrenebilirsiniz.) (Kitaplar için bknz.: www.kitapyurdu.com/yayinevi/engin-yayinevi/726.html) Ayrıca bu şekilde sözlükçeli ve mp3'lü nitelikli hikaye kitabı tavsiye eden olursa çok iyi olur, istifade ederiz. Herkese iyi çalışmalar. Hüseyin hocaya da çok teşekkürler.
Merhaba emeğinize sağlık farkındalık oluşturmak anlamında hakkınızı ödeyemem. Yaklaşık 9 aydır metedolojiniz üzerinde çalışmaya devam ediyorum. En büyük hatam bildiğimi sandığım çoğu şeyi bilmediğimi farkettim sayenizde. Öncelikle Dilbilgisi kitabının en başından sindire sindire hem normal kitaptan hemde internette dersimizingilizce diye bir siteden faydalandım çalıştım. Duolingo uygulamasında neredeyse sona geldim. Duolingo hem Türkçe ing. İng Türkçe yazma inanılmaz faydasını gördüm. Bir diğeride memrise uygulamasının telaffuz ve kelime öğrenimi beni baya geliştirdi. Şu an İnternette cambridge sözlükten hergün memrise üzerinde öğrendiğim kelimeleri tekrarla örnek kelimeleri not alıyorum. Kelime defterini de drive üzerinde yazıyorum ki boş kaldığımda cep telefonumdan girip tekrar kelimelere bakıyorum. Araçla işe giderken voa learning sitesinden telefonuma gelen haberi dinleyerek gidiyorum. İşyerinde de okumaya gayret ediyorum. Son olarak Kindle e kitap okuyucu ile günlük amazon sitesinden ücretsiz hikaye kitaplarını okuyorum. Özellikle okurken bilmediğimiz kelimenin üzerinde dokununca oxford ing-ing sözlük açılıyor burada kelimenin yanında örnek cümlede veriyor reading konusunda bu şekilde aşmaya çalışıyorum ve çok faydalı oldu. Mesleki Türkiye de bulamadığım İngilizce kitapları da buradan okumaya başladım. Yıllardır boşa kürek çekmişiz. Sizin kitaplarınızı da şimdi sipariş vereceğim hakkınızı helal edin. Gecikmemin Sebebi zaten çok kaynaktan temeli geliştirmeye çalıştığımdan onu belirli bir zaman sonra yaparım diye düşündüğümdendir. Neyse özür dilerim benim gibi arkadaşlara ve size tecrübemin geribildirimini sunmak istedim. Başarılarınızın devamını diliyorum. İzmir den selamlar İstanbul a geldiğimde vaktiniz olursa yüzyüze görüşmek isterim. Tekrar selamlar.
Enes Poyraz tecrübelerinizi buradan herkesle paylaştığınız için teşekkür ederim Enes Bey. Gelmeden birkaç hafta önce yazarsanız sizi bir görüşme ayarlamaya çalışırız. Selamlar
Size sonsuz katılıyorum. Yerinde tespitleriniz ve bunları bizlerle paylaşmak için verdiğiniz emeğe de ayrıca gönülden teşekkürler. Özellikle yıllar önce online yazışma hususu beni kısa sürede çok ilerilere taşımıştı. Başlangıçta sadece 1 kişiye cevap vermede zorlanırken zamanla 6-7 kişiye eş zamanlı yetişir hale gelmiştim. Ayrıca benzer şekilde yazdıkları blogları okuyup anlama onlara cevap yazmakta gelişimime çok katkı sağlamıştı.
Merhaba,bu kadar iyi izah duymamıştım.beni anlatmışsınız,alt boş olduğu için Amerikan arkadaşımla hiç birşey konuşamıyorum.çok dürüstsünüz,iyiki varsınız!
teşekkürler hocam biri de nihayet çıkıp açık açık gerçekleri söyleme cesaretini gösterdi bunun için size gerçekten teşekkür ederim dinlerken 20 dakıka su gıbı akıp geçti.
Gölge Felfecir hayat ilginç. Bakın siz ne güzel dinlemiş, değerlendirmiş medeni bir şekilde yorumunuzu tecrübelerinize dayandırarak yazmışsınız. Bir yandan da daha dersi anlamadan izlemeden ileri geri sallayanlar var.
Evet haklisiniz dogru.Ama baska dogrular da var:)) Yuzmeyi ogrenmek icin denize girmek lazim.(msjlasma orneginiz) Yurt disinda bir kursa rastladim tabi ne kadar basarililar bilmiyorum.Soyle bir sistemleri vardi.Hic bi sekilde kitap veya grammer yok.Tamamen konusarak ogrenme.Derslerin disinda da kursta vakit gecirebiliyorsunuz vs. Kaydolmadim ama bana gayet mantikli geldi. Bir bebek once konusmayi ogrenir.dil bilgisini sonra ya gorur ya gormez. Once konusmayi ogrenip sonra grammar ogrenmek lazim . Bizim sistemimiz konusmaya yonelik degil.Teorik grammare yonelik.Sinav sistemlerimiz de bu sekilde. Ben yurt disindayim .Karsilastigim insanlar native konusuyor ama grammare o kadar dikkat etmiyolar.Mesela he don't diyolar.doesn't kullanmiyolar.
Yani temelde aslında herşey ne kadar hızlı yazıp telaffuz etmek ve çok kelime bilmekte(günlük) bitiyo öyle mi. Bol bol yazı çalışması yapmalı ve yazıdan başlamalıyız o zaman ya da kelime bilgisi ya da ikiside. sizce hangisi
I think you recorded a very extraordinary video that causes to make clear how people can speak English. I just wanted to write this comment in English :) I'm grateful to you for your explanation.
Aslında bu müfredatın ve ortaokuldan liseye kadar olan bilinçsiz ingilizce ogretmenlerimizin de suçu.Sadece grammer ve test teknikleriyle bir yere gelinmez...Benim yaptigim hatalardan bahsedeyim biraz...Dizileri türkçe alt yazılı izlemek,son 1 senedir ingilizce alt yazili izliyorum ve bilmedigim kelimeleri ve kaliplari not aliyorum.Kelimeleri eş anlamlari ve zit anlamlarini da öğreniyorum ve ekstra olarak telaffuzunu(fonetigini de)yaziyorum not defterine ve bunu yapinca çok şaşırdım çünkü bu zamana kadar bildiğim çoğu kelimeyi aslında yanlış telaffuz ediyormusum.Ayrıca şu da var eğer alanınız ingilizce değilse yani birisi size rehberlik etmiyorsa ve belli bir tekniğiniz yoksa ilerlemeniz daha da yavaş olacaktır.Telaffuz icin linguistic diye bir ders var.Türkçede ki gibi ulama var her kelimeyi cikartmaniz gerekmiyor bazi kelimeler daha vurgusuz ve birbirine bagliyorlar bu sebeple konusurken daha hızlı konusuyorlar ve biz anlamıyoruz.Bunu aşmak için cok pratik yapmak lazim.Eğer her kelimeyi vurgularsaniz sizin sinirli olduğunuzu düşünürler.Ses bilim herkes öğrensin demiyorum ama temek seyleri bile öğrenmek size cok sey katar.Yaptığım ikinci yanlış ise;ingilizce bir hikaye okurken sürekli sözlüğe bakmak bu çok yorucu.Tavsiye etmiyorum ama ben kitabı ilk başta baştan sona sözlüksüz okuyorum.Sonra bilmedigim kelimelere bakıp tekrar okuyorum.Son olarak söylemek istedigim şey bence ilkokullar da,ortaokullar da ve liseler de sadece grammer egitimi değil bunun yani sıra kelime bilgisi,writing,listening ve reading olarak farklı gruplara ayirmalilar ve herbirine ayni öğretmen yerine farklı öğretmen girmeli ancak böyle daha iyi bir sonuç alırız.Ben lise de dil sinifinda olmama rağmen yaptığımız tek sey grammer kurallari bilmek,kelime calismak ve paragraf sorusu çözmekti.Kimse bize ingilizce alt yazili dizi izleyin demedi ya da herhangi bir tol gostermedi bazı insanlar o yolu kendileri buluyorlar bazilari da pes ediyorlar.Ve unutmadan bence derste ingilizce konusmalari lazım ama grammeri ingilizce konusarak anlatmak tabiki de faydali olmaz onun yerine reading ve writing derslerimiz olsa ve ingilizce öğretmenleri ingilizce konusarak anlatsalar daha iyi olurdu.Ben kendi donemimden bahsettim şuan liseler ve ortaokullarda ki ingilizce eğitimi nasıl bilemem..Bir kelimeye bakarken kaliteli bir sözlük alıp ondan bakın derim ben hocamizin da dedigi gibi.Internetten bakmak her zaman daha kolay gibi görünebilir ama cok faydali olduğunu düşünmüyorum eğer seviyeniz b1 ve ustuyse cambridge ve oxford'ın advance sozluklerinden birisini alabilirsiniz.Internetten sözlük icin yine cambridgete fonetigini gosteriyor ve merrriam webster var bu sözlüğü indirebilirsiniz internetiniz olmasa bile dışarda çalışıyor ama sözlük ing-ing onu söyleyim.Değinmeden geçemeyeceğim her konu da olduğu gibi dil öğrenmekte bir istikrar meselesi...Yaptığım diğer bir seyi söyleyim kaliteli kaynak bulmak zor o sebeple internette ücretsiz pdf kitaplari var ben 2 tane cikarttim ve çalışıyorum.Eger kaynak sıkıntısı çekiyorsanız internetten pdf kitaplari indirip bir kitapçıda cikartabilirsiniz gayet güzel oluyor..Çalışan herkese başarılar diliyorum..
Şimdi youtubedan takip ettiğim kanallari yazmak istiyorum umarim faydasını görürsünüz. Learn English with Alex Appuseries Speaking English with Christina Jack's English A Espresso English
Konuşmak için neler gerekli çok güzel anlatmışsınız. Ben, Speaky diye bir uygulama kullanıyorum. Native ingilizce konuşan pek çok kişiyle yazışabilirsiniz.Emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Selamünaleyküm. "Dilin nasıl çalıştığını bilirseniz" dediniz hocam, küçük bir çocuk dili nasıl öğreniyor? Önce duyarak, sonra söyleyerek, daha sonra anlayarak değil mi?
Hocam bence çok güzel bir tespit yapmışşsınız. Benim de temel sıkıntım cümle kurma. Temel düzeyde cümleleri kurabiliyorum. Fakat daha kompleks Ielts academic için düzgün cümle kurmayı denediğimde çok zorlanıyorum. Bu sorunu aşabilmem için ne önerirsiniz.
hocam daha yeni başladim inglizce ye, en az 1500 kelime ezberledim, ama cumle kuramiyorum.kurduyum cumlelerde yanliş, lutfen yardam edermisiniz nasil dogru cumle kurabilirim
Latin alfabesini dahi bilmeyen ülkelerden gelen insanlar, bulunduğum ülkenin günlük hayat dilini kullanıp,belki bin kelimeyi geçmez, çat pat yazmayı öğrenip, orta halli bir iş bulup hayatlarını devam ettiriyorlar. İş, tamamen dilden ne beklediğine bağlı. Amacın nedir? Dile olan zorunluluk dereceniz nedir? Konuşma dışında diğer becerilerden ne kadarı amacın için gereklidir? Sağlam adımlarla başlamak ve devam etmek isteyenin, hocanın verdiği yöntemi uygulaması gayet mantıklı.
Bir önceki yorumumda kısaca karşı çıktığımı belirtmiştim. Şimdi daha detaylı bir şekilde yazmaya çalışacağım neden ve neye karşı çıktığımı... Öncelikle Hüseyin Hocam'ın dün akşamki mesajı şu şekildeydi: "Şu an üzerimde çok ilginç bir hal var. Az önce İngilizce konuşma pratiği yapmadan nasıl çok iyi İngilizce konuşulur konulu 20 dakikalık bir ders çektim. Toplumun doğru bildiği yanlışları karşıma aldım. Başımdan geçenleri çok kişisel bir hikaye üzerinden adım adım anlatıp bu bahsettiğim şeyin nasıl mümkün olduğunu tek tek gösterdim. Bu dersin İngilizce eğitimi piyasasındaki pek çok kişiyi rahatsız edebileceğini düşünüyorum ama çekmezsem, paylaşmazsam size kötülük etmiş olduğumu hissedecektim çünkü uzun süredir çok önemli bir konu olarak aklımdaydı. Şu an içimde hem bu dersi çekmiş olmanın derin iç huzuru hem de ortaya çıkabilecek bir ton tartışmayla ilgili "ah ah" enerji lazım modu var. Dersi yayına aldığımda haberdar olmak için yorum ekleyin. İlginç bir hafta olacak." Burada genel olarak uygulanan yöntemlere karşı çıkılarak farklı bir şeyden bahsedecekmiş gibi bir algı ortaya çıkıyor. Anlattığı şeylerde kimseyi rahatsız edecek bir şey yok çünkü genel olarak o eğitimi alan kişinin, konuşma konusunda motivasyonu olması halinde konuşmaması tuhaf olur zaten. Bahsettiği olay lise 2-3 dönemlerinde geçiyor. Kendisinin bu işe eğiliminin ve yeteneğinin olduğu çok açık. Bunu zaten kendi sitesinde şu sözlerle açık bir şekilde ifade ediyor: "Lise son sınıfa geldiğimde ise İngilizce seviyem dünya standartlarına ulaşmıştı. Dünyanın dört bir yanından sürekli sohbet ettiğim İngilizce mektup arkadaşlarım vardı. Zaman zaman lisedeki hazırlık sınıflarının derslerine girer olmuştum." Lise son sınıfa gelene kadar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde muhtemelen hazırlıkta 24 saat, lise 1'de 10 saat, lise 2 ve 3'te 20 saat civarı ders gördü sayın hocamız. Bu kadar eğitimi alan bir kişi, aynı zamanda istekli ve yetenekliyse "konuşma pratiği yapmadan, nasıl iyi ingilizce konuşulur?" diyemez. Konuşabilmesi için her türlü ortam ve şartlar uygun çünkü. Karşı çıktığım olay burası. Evet, kendisi ile aynı dönemde okuyan arkadaşlarının çoğu onun gibi değildi ancak aralarındaki fark, Hüseyin hocamın bu konuda hem yetenekli hem de istekli olması. O kadar temel oluşturduktan sonra, kelime öğrenimi ve güzel konuşma konusunda istekli olduktan sonra bunların olması normal. O ana kadar native yani ana dili İngilizce olan kişilerle pratik yapmamış olabilir ancak okulda dersleri İngilizce gördü, İngilizce kitaplar okudu, İngilizce sohbetler etti, yazılar yazdı. Kısacası dersler dışında sözlü olarak konuşmamış olsa bile yaptığı yazma çalışmaları, sohbetler ile zaten diline vurmasa da yüzlerce, binlerce saat o dile maruz kalarak beynine bunlar kodlanmış oldu. Ancak günümüz şartlarında bu söylediklerinizi uygulamak pek mümkün değil. İnsanların ya da öğrencilerin istekli olmamasının dışında, kimse bu kadar saat İngilizce'ye kolay kolay maruz kalmıyorlar okullarda. Önceden grammer bilgisi en üst düzeyde öğrencilere veriliyordu ve üstüne bir şey katanlar sayın hocam gibi güzel konuşmayı başarıyordu. Ancak artık ne eskisi gibi eğitimler veriliyor, ne de eskisi gibi öğrenciler çıkıyor. İngilizce ile Hüseyin Hocam kadar geçmişe sahip olmayan birisinin sadece grammer kurallarına odaklanarak bu şekilde konuşmasının mümkün olacağını düşünmüyorum. Bu video, "profesyonel insanlar" için yani İngilizce alt yapısı iyi olup konuşamayan insanlar için çekilmişse katılıyorum ancak "genele hitap" ediyorsa işte katılmadığım nokta orası.
Abdullah Çelik fırsat bulunca daha uzunca yazacağım ama cevabınızı okuyunca bazı yerleri farklı anladığınızı bazı yerleri ise varsayıma dayandırdığınızı gördüm. Bu ders a kişisi ya da b kişisi için değil bu tecrübe paylaşımı, herkes anladığı ve istediği ölçüde yorumlasın diye. Bir diğer nokta dil sınıfına başlayana kadar öğretmen lisesi ve 24 saat hazırlık olsa da güçlü bir altyapı yoktu.
Bence siz hocanin ne dedigini ve ne demek istedigini anlamamissiniz. Sadece grammar kurallari degil kelime bilgisi , cumle kurma becerisi ,telafuz ve kendine guvenin konusma becerisini ortaya cikardigini anlatmis. Bir binayi nasil cesitli malzemeleri birlestirerek yapiyorsaniz konusma becerisinde bunun gibi yapi taslarina sahip oldugunu vurguluyor. Oyle ki bir cok ingilizce kitaplarinda -cambridge gibi- bir unitede kelime bilgisi, gramer, telafuz ve okumalar yapildiktan sonra konusmaya gecilir tıpkı huseyin hocanin vurguladigi gibi.
konuşmak çok farklı bir olay ve ben de konuşmak için konuşma pratiğinin şart olduğunu düşünüyorum. çünkü konuşma ile alakalı organ ve kaslar karşılıklı sosyal etkileşim ile tetiklenerek gerçek iletişime yol açıyor. demek istediğim sadece iyi derecede grammar ve kelime bilmek, hayal kurmak kendi kendine konuşmak dışında onu bir araç olarak da kullanabilmek gerekiyor.
Hocam, bilgiler muhteşemdi çok teşekkürler. Kendi adıma, kelimeleri hatırlamakta ve cümleye başlayacağım sözcükleri bulmakta zorluk çekiyorum; ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Hocam, dersinizi dinlemeye başlamadan önce yorumu atiyirum, bu sayede birkaç önce RUclips da izlediğim bir videoda söylenenlerin doğru olup olmadığını da teyit etmiş olacağım . Orada deniyordu ki, eğer herhangi bir dili konuşabilmek istiyorsanız ve etrafinizda bunu pratik yapacağınız uygun bir ortam yoksa, o zaman "YAZ" ın. Çünkü, bu faaliyetlerin her ikisi de beyinde benzer bölgelerde işlenmekte. Özeti buydu, bakalım siz de ayni şeyi mi söyleyecksiniz. Sonraki yorumumda video linkini de atarim.
Ayy sonunda ya bütün dusuncelerimi anlatmisssiniz hocam çok tesekkur ederim. Millet ferhat yildiz gibi insanlara kaniyor"1 gunde ingilizce konusturuyoruz 3 gunde ispanyolca ogretiyoruz"falan filan alayi zirrrvvaaa. Sen gramer bilmeden tarzanca konusursun kelime bilmezsende a2de takilip kalirsin kendinizi kandirmayin ve vermeyin su adama para israf.
Haklısınız, 3-5 günde yeterince dil öğrenilmez ama Ferhat Yıldız'ın dil öğrenme sisteminin yararlı olduğunu düşünüyorum. Dile karşı ön yargım, Ferhat Yıldız'ın sistemiyle kırıldı.
Merhabalar hocam. Çok faydalı bir video olmuş, ellerinize sağlık. Speaking için gerekli gördüğünüz 4 madde bende mevcut (temel haliyle). Ama sanırım kendime güven konusunda biraz eksiğim var ve akıcı şekilde konuşamıyorum, konuşurken sürekli duraksıyorum. Sanırım bu İngilizce konuşurken Türkçe düşündüğüm için oluyor ama elimde değil malesef. O bahsettiğiniz pratik bana şimdi gerekiyor sanırım?
Sayın Hüseyin Demirtaş bir sualim vardı. Herbir hikaye kitabını 3-5-7-10 defa okumak ve yazmak mı yoksa 1'er kere okuyarak ve yazarak mümkün olduğunca daha fazla hikaye bitirmek mi daha iyidir?
talha askar bende bu soru üzerine çok uğraştığım için cevap vermek istedim . genişlemektense derinleşmek daha mantıklı.. bir kitaptaki yapıları kelimeleri iyice öğrenene kadar okuyun sonra diğerlerine geçmek daha mantıklı . okuduğum kitapları yeğenime okutuyorum ve ona okuturken şöyle kelimeler(asla kelime ezberi yapmıyorum oturup ,okuduğum kitap makalelerden kelime haznemi artırıyorm) yapılar aklımda olduğunu görüyorum ahh yapabildim işte bu kitabı veya paragrafı anladım deyip kendime güvenim artıyor ve o yapılarla sonra tekrar karşılaşınca hemen hatırlıyorum (1 defa gelip geçince üstün körü geçmiş oluyorum gibi hissediyorum ve tam öğrenemiyorum bu sefer bir daha karşılaşınca ama görmüştüm unutmuşum bak gördün mü olmuyor işte diyor zihnim ve motivasyonum kırılıyor) bence sağa sola kol atlmaktansa derine kök salmak daha sağlama almak oluyor benim tercihim bu ve işe yarıyor)umarım size de faydalı olur diye yazdım
Hocam thanks a lot now I have began process that you mentioned
6 лет назад
Merhaba, ben de grameri ve kelimeleri pek fazla bilmeden bir çok yabancı ile iletişime geçtim anlaşmaya çalıştım ancak konular ilerleyince tıkanmaya başladım. Şimdi Hüseyin Hoca'nın hangi dersi ile eğitime başlamalıyım sizin öneriniz nedir arkadaşlar veya hocam siz ne dersiniz? Thanks!
Hocam cevaplarasanız sevinirim Çoğu insan diyoki bunu yotubedede çok gördüm Sadece ingilizce film dizi izleyerek dil öğrendim ilk 6 ay birşey anlamadım sonra zihnimde oturmaya başladı diyolar Bi insan film dizi izleyerek ne kadar ne öğrenir..
Tayyip Dalkıran açıkçası ben o şekilde öğrenmediğim ve o kadar uzun süre o şekilde çalışmadığım için bir şey söylemem zor. Telaffuz ve dinlemeye kesinlikle katkısı olur ama ne kadar öğretir bilmiyorum
Sıfır bir ingilizceden bahsetmiyorum ama minimum b1 seviyesinde bir kişi dizi ve film izleyerek, kulak dolgunlugunu çok iyi sağlıyor. Hani şey var ya, ben ingilizce çok iyi biliyorum gramer on numara ama yabancı bir kişi karşımda konuşurken anlamıyorum diyen kişiler. ( ki asla gramerde on numara değil )Yabancı dilde dizi ve film izlemek size bunun önünü açıyor. Ayrıca bazı cümle kurma kalıplarını otomatik duya duya yerleştiriyorsunuz. Eğer bilinçli bir izleyici ve dinleyici iseniz. Ama tabiiki tek başına dizi izleyerek kimse sıfır bir ingilizceyi mükemmel seviyelere cekemez. Eğer cekiyorsa o kişinin yeteneğidir.
Selamlar Hocam, İngilizce yazışabileceğimiz kişileri nereden bulabiliriz? Malum var olan sitelerde sıkıntı olabiliyor, bu konuda önerdiğiniz siteler var mı?
Abi ben A2 yi bitirdim.B1 ' e gidiyorum. Grammar,writing reading vs baya iyi ama listening biraz kötü speaking ise cümle kuruyorum ama yavaşım.Listening'İ geliştirmeye başladım yalnız speaking daha hızlı konuşabilmem için en etkili yöntem nedir? kısaca yazabilir misiniz?
9.sınıf öğrencisiyim, çok hevesliyim ingilzice öğrenmeye hatta okulumda ingilizce hazırlık sınıfları var ama yarım puanla kaçırdım onları, şimdi ise kendim yapayım diyorum nereden başlayacağımı nasıl devam edebileceğimi hiçbi şekilde bilmiyorum, elbette gösterdiğim ciddi emek sonuçsuz kalmıyo ve geliştiğimi gözlemliuorum ama bunun bu kadar sistemsiz olması içime sinmiyor açıkçası, İnternetten RUclips 'dan sizinkiler başta olmak üzere ingilizce öğrenmek işin onlarca video izliyorum, sürekli ingilizce bi şeyler dinliyorum ve her gün telaffuzlarıyla birlikte en az 50 kelime öğrenip bunları belirli aralıklarla tekrar ediyorum ama bazen bir arpa boyu yol alamıyormuşum gibi geliyor, pek sanmıyorum ama eğer görürseniz bana en azından nereden başlamam gerektiğiyle ilgili seviyeme uygun bir iki ufak tavsiye verebilir misiniz?
Hergün 50 100 kelime öğrenmek yerine, 20 30 cümle kurmaya çalış. Her cümlede farklı bir kelime ancak günlük hayatında kullanacağın şekilde. Benim tavsiyem bu kardeşim. Tabii hocamız daha iyi bilir.
Ben speaking rehberi kitabını bitirdim ama farklı cümlelerle karşılaşınca ifade edemiorum hocam bi de listening i speaking rehberi üzerinden geliştirebilir miyim
Murat Bey eğer kitap içeriğini bitirdiyseniz ama her şey oturmadıysa bir tur daha tekrar öneririm. Ama her şey yerli yerinde öğrenildiyse bu defa bolca okuma ve dinleme ile hakim olduğunuz alanı geliştirmek gerekir. Bu açıdan gazete, dergi, VOA, TED takip etmeniz sizi ilerletir.
Hüseyin Demirtaş ile İngilizce Çok teşekkür ederim hocam tekrar bitireceğim tabiki bi de bilinmiosa öğrencilerde faydalanabilecek voscreen diye bi uygulama var belki diğer arkadaşlarda faydalanır diye sizinde bilmenizi istedim siz tabi ne kadar yarar sağlıyacağını daha iyi bilirsiniz
hocam cevap verirseniz çok sevinirim internetten 2-3 test çözdüm B1-B2 düzeyinde bir yer çıkıyor ingilizceden de 87 aldım en fazla azim gösterdiğim ders ingilizce 10.sınıftayım sizce dil seçmeli miyim?
Tesekkur ederiz hocam, konuyu yine her zaman olduğu gibi çok net anlatmissiniz, bir önceki yorumumda bahsettiğim RUclips linkini de buraya ekleyim, sizin videonuzla tutarlı görünüyor çünkü; ruclips.net/video/o9azjiIMbN8/видео.html Speking kursları için söylediklerinize gelince ; birkaç dakikalık konuşma pratiği ile öğretmeyi vaadeden kurslara ben de inanmıyorum. Bu sırada ne kadar ifade , kelime , bilgi öğrenilebilir ki, zaten öğrenme işinin tamamlanabilmesi için , bu konuşma pratiğinin yeniden ele alınıp bir sözlük eşliğinde çalisilmasini gerektirir, telaffuzunu duyacaksiniz ama nasıl yazıldığını bilmediginizden öğrenmeniz gerekecek çünkü. Böyle bir kurs olsa olsa insana kendine güven konusunda bir artı sağlayabilir. Diğer , yine reklamları çikan başka konuşma ağırlıklı bir kurs için , bizzat kendim deneyip gördüğüm için, biraz daha olumlu yorum yapabilirim .Çünkü eğitim materyalinde kılavuz bir kitapçık da gönderiyorlar. Burada zahmetsizce yeni ifadeleri görebilme, telaffuzlarini defalarca dinleyebilme mümkün oluyor. Asıl kısım ise yaklaşık 30 dk lik soru_cevap şeklinde ilerliyor. Bu yine de iyi olarak nitelendirilebilir. Ama nasıl bir handicapi var.aterual içindeki içerik ne olursa olsun , sürekli farklı kaynakları falan okumadan yine de yetersiz kalacaktır. Bu arada şu an sizin essay rehberinize çalisiyorum, bir sürü örnek yazı ve ifade var, bana çok katkı saglayacagini görüyorum. Hem böyle güzel bir kaymak ve hem de bugünkü faydalı dersiniz için yeniden çık teşekkür ederim
Hüseyin hocam; hakikatları açıklıyorsunuz. Hocam şu anda bir dil kursuna gidiyyorum. Ancak; sizin eğitimlerinizi de takip etmek istiyorum. Bazen verdiğiniz eğitimler mailime geliyor. Verdiğiniz eğitimlerin listesini nihat.tozman@gmail adresine gönderirmisiniz.Orta düzeyde bir ingilizce dil bilgisine sahipim.Akamedik düzeyde iyi bir ingilizceye sahip olmak istiyorum. Bu konuda sizden yardım bekliyorum.
Hüseyin Hocam, Şahsi fikrim bu videonuzun olmadığı olaya çok yanlış yaklaştığınız yönünde. Genel olarak kişisel gelişiminizi baz alarak, Türkiye'deki milyonlarca insanın İngilizce öğrenme şeklini, sadece Türkiye'deki değil tüm dünyadaki insanların farklı bir dil öğrenme sürecini yanlış yorumlamışsınız. Şimdilik kısa yorumum bu olsun, ilerleyen zamanda daha uzun yazacağım görüşlerimi.
Bu milyonların yaptığı bir şey. Modüler öğrenme. Bir beceriyi altdallarına ayırıp ilerleme. Bu zaten videoda dediğim gibi genel doğru, herkes böyle yapsın diye bir ders değil. Açık açık belirttim, sohbet, tecrübe, bilinç ve bakış açısı
14:19 "Hiç gramer bilmiyorsan, kaliteli feed-back almıyorsan, kelime bilgin yoksa, cümle kuramıyorsan
konuşarak sadece bildiğini daha hızlı söylemeyi öğrenirsin".
kaliteli feed-back ten kastınız nedir hocam? bu arada teşekkürler video için.
@@mystery28806 geri-bildirim
Oh be sonunda Cambly reklamı olmyan bir video, çok teşekkürler deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için :)
Dilin temel altyapı zenginliği, o dili kullanabilme yeteneğine yardımcı olan önemli faktörlerdendir. Bu, videoda vurgulanan önemli prensiplerden biridir. Dil öğrenimi dışında da bu zenginlik, diğer sahalarda da önemli bir faktördür.
Video konusu, dili öğrenmenin kriterleri bakımından muhatabını kontrol yükümlülüğüne sokarak, bu probleme ufuk açıcı bir çözüm yolu üretmeye yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle teşekkür ederim.
Çok mantıklı gerçekten, Helal olsun. Nokta atisi bir degerlendirme. Kesinlikle katılıyorum. Videoyu izlemeden ben de "Hadi canim" falan demiştim açıkçası ama izledikten sonra gerçekten hemen hepsine katildim. Ve ornek de gerçekten çok iyi geldi yorumu yazarken :D :D Benim de Ingilizce konuşma becerim ayni sekilde gelişti. Yurtdisina kendini atmak çare degil, yeterli degil dili öğrenmek için. Erasmus ile Portekize geldim ve bunu tecrübe ettim bu dediklerinizi kesinlikle.
Hocam cok iyisiniz ya . Masallah , ulkemizin boyle degerlere ihtiyaci var
Bu ilginç bir sohbet/ders olacak. Siz de video bitince yorum ve tecrübelerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşın.
Edebiyat dersi gibi olmadı mı hocam ?
Laz, Arap ve Kürt kökenli arkadaşlarımın çok kolay İngilizce öğrendiğine şahit oldum. Bence küçük yaşta anadilleri dışında Türkçe'ye de maruz kaldıkları için dil zekaları daha çok gelişiyor.
Her konu videolarını izledikçe ve sizin bizlere göstermiş olduğunuz yol ve çalışma yöntemlerini anlattıkça bu işin sizin dediğiniz gibi sabır, amaçtan ve hedeften vazgeçmemek, her gün tekrar ve pratik yapmak olduğu. İyi ki varsınız. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
bence bu video yu Meb ve özel ingilizce kursları iyi dinlemeli..sonuna kadar haklısınız hocam..emeklerinize sağlık..
sanırım benim hatam bir devamlılık sağlayamıyorum. belirli bir altyapım var birçok kaynaktan çalışmaya başlıyorum ancak bir anda bir şeyler engel oluyor ya da kendim engel olarak önüme koyuyorum. aslında görmeyi bilirsek o kadar güzel paylaşımlarınız var ki bize yardımcı olabiliecek...
teşekkür ederiz emeğinize saglık
Aynı durumu yaşıyoruz. Geçmişte aile modelimizin bize yetiştirme tarzından etkilenerek sorumluluk alıp birşeyi devam ettirememe sorunu var ve lçsel motivasyonumuzu sağlayıp düzenli bir program ayarlayıp başlamamız gerekiyor sanırsam.
Gördüğüm en mantıklı videolardan teşekkürler hakkınız ödenmez
My lecturer, You are an excellent person and You are right.
Hocam harika bir anlatma tarziniz var .Allah razi olsun sizden
Genel Bir Değerlendirme ve 3.Madde İçin Kaynak Tavsiyem Herkese merhaba. Sakarya'dan yazıyorum. Bu işe yıllarını vermiş uzman bir eğitimciden birkaç ay önce ingilizce eğitimi almaya başladım. Her ne kadar Hüseyin Demirtaş hocanın yayınladığı tüm video içerikleri takip edemesem de beğenerek izlemeye çalışıyorum. Temelde bu yabancı dil gelişimi herkesin bildiği gibi şu 3 çalışma egzersizlerinde düğümleniyor: "OKUMA-YAZMA-DİNLEME" Ve niteliksel olarak da "SEBAT/DEVAMLILIK" Haddim olmayarak kısa bir değerlendirme olarak bunları yazmak istedim.
Hikaye kaynak tavsiyesi olarak Engin yayınevi'nin hikaye kitaplarını biz eğitim programımızda vazgeçilmez bir çalışma olarak işletiyoruz. Stage 1 Stage 2 ... şeklinde 6 aşama toplam 30 kitap var. Stage 1 (temeli olanlar stage 1'i atlayabilir.) çok basit-temel hikaye kitapları. Ondan sonrakiler gayet öğretici. Bu kitapların en büyük ayrıcalığı kitapların son kısımlarında Glossary başlıklı hikayede geçen öğrenilen kelimelerin sözlükçesi olması. Ve ayrıca bu hikayelerin mp3 ses dosyaları bizde var. Bu da hikayeleri dinleme yapmamızı sağlıyor ki bu muhteşem. O bakımdan Engin Yayınevi'nin 6 aşamdan oluşan 30 kitaplı hikaye kitaplarını bizzat bunlara çalışan bir öğrenci olarak diğer tüm öğrencilere de tavsiye etmek istedim. (Mp3 dosyalarını nasıl temin edebilirsiniz bilmiyorum. Ben kendi hocamdamçn aldım. Siz de yayınevini arayıp öğrenebilirsiniz.) (Kitaplar için bknz.: www.kitapyurdu.com/yayinevi/engin-yayinevi/726.html)
Ayrıca bu şekilde sözlükçeli ve mp3'lü nitelikli hikaye kitabı tavsiye eden olursa çok iyi olur, istifade ederiz.
Herkese iyi çalışmalar.
Hüseyin hocaya da çok teşekkürler.
Merhaba emeğinize sağlık farkındalık oluşturmak anlamında hakkınızı ödeyemem. Yaklaşık 9 aydır metedolojiniz üzerinde çalışmaya devam ediyorum. En büyük hatam bildiğimi sandığım çoğu şeyi bilmediğimi farkettim sayenizde. Öncelikle Dilbilgisi kitabının en başından sindire sindire hem normal kitaptan hemde internette dersimizingilizce diye bir siteden faydalandım çalıştım. Duolingo uygulamasında neredeyse sona geldim. Duolingo hem Türkçe ing. İng Türkçe yazma inanılmaz faydasını gördüm. Bir diğeride memrise uygulamasının telaffuz ve kelime öğrenimi beni baya geliştirdi. Şu an İnternette cambridge sözlükten hergün memrise üzerinde öğrendiğim kelimeleri tekrarla örnek kelimeleri not alıyorum. Kelime defterini de drive üzerinde yazıyorum ki boş kaldığımda cep telefonumdan girip tekrar kelimelere bakıyorum. Araçla işe giderken voa learning sitesinden telefonuma gelen haberi dinleyerek gidiyorum. İşyerinde de okumaya gayret ediyorum. Son olarak Kindle e kitap okuyucu ile günlük amazon sitesinden ücretsiz hikaye kitaplarını okuyorum. Özellikle okurken bilmediğimiz kelimenin üzerinde dokununca oxford ing-ing sözlük açılıyor burada kelimenin yanında örnek cümlede veriyor reading konusunda bu şekilde aşmaya çalışıyorum ve çok faydalı oldu. Mesleki Türkiye de bulamadığım İngilizce kitapları da buradan okumaya başladım. Yıllardır boşa kürek çekmişiz. Sizin kitaplarınızı da şimdi sipariş vereceğim hakkınızı helal edin. Gecikmemin Sebebi zaten çok kaynaktan temeli geliştirmeye çalıştığımdan onu belirli bir zaman sonra yaparım diye düşündüğümdendir. Neyse özür dilerim benim gibi arkadaşlara ve size tecrübemin geribildirimini sunmak istedim. Başarılarınızın devamını diliyorum. İzmir den selamlar İstanbul a geldiğimde vaktiniz olursa yüzyüze görüşmek isterim. Tekrar selamlar.
Enes Poyraz tecrübelerinizi buradan herkesle paylaştığınız için teşekkür ederim Enes Bey. Gelmeden birkaç hafta önce yazarsanız sizi bir görüşme ayarlamaya çalışırız. Selamlar
Emeğinize sağlık, çok faydalı.
Size sonsuz katılıyorum. Yerinde tespitleriniz ve bunları bizlerle paylaşmak için verdiğiniz emeğe de ayrıca gönülden teşekkürler. Özellikle yıllar önce online yazışma hususu beni kısa sürede çok ilerilere taşımıştı. Başlangıçta sadece 1 kişiye cevap vermede zorlanırken zamanla 6-7 kişiye eş zamanlı yetişir hale gelmiştim. Ayrıca benzer şekilde yazdıkları blogları okuyup anlama onlara cevap yazmakta gelişimime çok katkı sağlamıştı.
Pratik imkanı olmayanlar icin cok motive edici bir video olmuş hocam tesekkurlerrr 🤗🤗🤗
Teşekkürler.
Merhaba,bu kadar iyi izah duymamıştım.beni anlatmışsınız,alt boş olduğu için Amerikan arkadaşımla hiç birşey konuşamıyorum.çok dürüstsünüz,iyiki varsınız!
Kelimenin tam anlamıyla tamamen ezber bozan bir video. Hüseyin hocam harikasınız.
teşekkürler hocam biri de nihayet çıkıp açık açık gerçekleri söyleme cesaretini gösterdi bunun için size gerçekten teşekkür ederim dinlerken 20 dakıka su gıbı akıp geçti.
Gölge Felfecir hayat ilginç. Bakın siz ne güzel dinlemiş, değerlendirmiş medeni bir şekilde yorumunuzu tecrübelerinize dayandırarak yazmışsınız. Bir yandan da daha dersi anlamadan izlemeden ileri geri sallayanlar var.
Evet haklisiniz dogru.Ama baska dogrular da var:))
Yuzmeyi ogrenmek icin denize girmek lazim.(msjlasma orneginiz)
Yurt disinda bir kursa rastladim tabi ne kadar basarililar bilmiyorum.Soyle bir sistemleri vardi.Hic bi sekilde kitap veya grammer yok.Tamamen konusarak ogrenme.Derslerin disinda da kursta vakit gecirebiliyorsunuz vs.
Kaydolmadim ama bana gayet mantikli geldi.
Bir bebek once konusmayi ogrenir.dil bilgisini sonra ya gorur ya gormez.
Once konusmayi ogrenip sonra grammar ogrenmek lazim .
Bizim sistemimiz konusmaya yonelik degil.Teorik grammare yonelik.Sinav sistemlerimiz de bu sekilde.
Ben yurt disindayim .Karsilastigim insanlar native konusuyor ama grammare o kadar dikkat etmiyolar.Mesela he don't diyolar.doesn't kullanmiyolar.
Tesekkurler hocam cok iyi bir fikir birdahaki videoda gorusuz
Yani temelde aslında herşey ne kadar hızlı yazıp telaffuz etmek ve çok kelime bilmekte(günlük) bitiyo öyle mi. Bol bol yazı çalışması yapmalı ve yazıdan başlamalıyız o zaman ya da kelime bilgisi ya da ikiside. sizce hangisi
Hocam biraz daha kısa tutsanız videoları çok iyi olur teşekkürler
I think you recorded a very extraordinary video that causes to make clear how people can speak English. I just wanted to write this comment in English :) I'm grateful to you for your explanation.
Aslında bu müfredatın ve ortaokuldan liseye kadar olan bilinçsiz ingilizce ogretmenlerimizin de suçu.Sadece grammer ve test teknikleriyle bir yere gelinmez...Benim yaptigim hatalardan bahsedeyim biraz...Dizileri türkçe alt yazılı izlemek,son 1 senedir ingilizce alt yazili izliyorum ve bilmedigim kelimeleri ve kaliplari not aliyorum.Kelimeleri eş anlamlari ve zit anlamlarini da öğreniyorum ve ekstra olarak telaffuzunu(fonetigini de)yaziyorum not defterine ve bunu yapinca çok şaşırdım çünkü bu zamana kadar bildiğim çoğu kelimeyi aslında yanlış telaffuz ediyormusum.Ayrıca şu da var eğer alanınız ingilizce değilse yani birisi size rehberlik etmiyorsa ve belli bir tekniğiniz yoksa ilerlemeniz daha da yavaş olacaktır.Telaffuz icin linguistic diye bir ders var.Türkçede ki gibi ulama var her kelimeyi cikartmaniz gerekmiyor bazi kelimeler daha vurgusuz ve birbirine bagliyorlar bu sebeple konusurken daha hızlı konusuyorlar ve biz anlamıyoruz.Bunu aşmak için cok pratik yapmak lazim.Eğer her kelimeyi vurgularsaniz sizin sinirli olduğunuzu düşünürler.Ses bilim herkes öğrensin demiyorum ama temek seyleri bile öğrenmek size cok sey katar.Yaptığım ikinci yanlış ise;ingilizce bir hikaye okurken sürekli sözlüğe bakmak bu çok yorucu.Tavsiye etmiyorum ama ben kitabı ilk başta baştan sona sözlüksüz okuyorum.Sonra bilmedigim kelimelere bakıp tekrar okuyorum.Son olarak söylemek istedigim şey bence ilkokullar da,ortaokullar da ve liseler de sadece grammer egitimi değil bunun yani sıra kelime bilgisi,writing,listening ve reading olarak farklı gruplara ayirmalilar ve herbirine ayni öğretmen yerine farklı öğretmen girmeli ancak böyle daha iyi bir sonuç alırız.Ben lise de dil sinifinda olmama rağmen yaptığımız tek sey grammer kurallari bilmek,kelime calismak ve paragraf sorusu çözmekti.Kimse bize ingilizce alt yazili dizi izleyin demedi ya da herhangi bir tol gostermedi bazı insanlar o yolu kendileri buluyorlar bazilari da pes ediyorlar.Ve unutmadan bence derste ingilizce konusmalari lazım ama grammeri ingilizce konusarak anlatmak tabiki de faydali olmaz onun yerine reading ve writing derslerimiz olsa ve ingilizce öğretmenleri ingilizce konusarak anlatsalar daha iyi olurdu.Ben kendi donemimden bahsettim şuan liseler ve ortaokullarda ki ingilizce eğitimi nasıl bilemem..Bir kelimeye bakarken kaliteli bir sözlük alıp ondan bakın derim ben hocamizin da dedigi gibi.Internetten bakmak her zaman daha kolay gibi görünebilir ama cok faydali olduğunu düşünmüyorum eğer seviyeniz b1 ve ustuyse cambridge ve oxford'ın advance sozluklerinden birisini alabilirsiniz.Internetten sözlük icin yine cambridgete fonetigini gosteriyor ve merrriam webster var bu sözlüğü indirebilirsiniz internetiniz olmasa bile dışarda çalışıyor ama sözlük ing-ing onu söyleyim.Değinmeden geçemeyeceğim her konu da olduğu gibi dil öğrenmekte bir istikrar meselesi...Yaptığım diğer bir seyi söyleyim kaliteli kaynak bulmak zor o sebeple internette ücretsiz pdf kitaplari var ben 2 tane cikarttim ve çalışıyorum.Eger kaynak sıkıntısı çekiyorsanız internetten pdf kitaplari indirip bir kitapçıda cikartabilirsiniz gayet güzel oluyor..Çalışan herkese başarılar diliyorum..
Şimdi youtubedan takip ettiğim kanallari yazmak istiyorum umarim faydasını görürsünüz.
Learn English with Alex
Appuseries
Speaking English with Christina
Jack's English A
Espresso English
Cevabını çok merak ettiğim bi soruydu. Çok teşekkür ederim
Hocam inanılmazsınız :)
Çok yararı oldu şu 20 dakikalık videonun. Teşekkürler.-
Hocam bu videoyu keşke sizi görerek izleseydik.
hocayı ne yapıcan :D anlatıyor işte
Merak ettiğim bir konuydu çok teşekkürler hocam beni aydınlattınız😊🙏
Konuşmak için neler gerekli çok güzel anlatmışsınız. Ben, Speaky diye bir uygulama kullanıyorum. Native ingilizce konuşan pek çok kişiyle yazışabilirsiniz.Emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Linki buraya kopyalar mısınız?
@@parthianwarrior1901 yaz app'ye
@@kubradag6325 app ne?
@@parthianwarrior1901 play store ye speaky yaz çıkar. Ya da bu linke tıkla= play.google.com/store/apps/details?id=appli.speaky.com
@@parthianwarrior1901 Uygulama olarak Apple storedan ya da play storedan indirebilirsin
öncellikle çok teşekkür ederiz. çok faydalı oldu yine :)
Hüseyin Göze rica ederim
Hocam bir tanesiniz ya çok teşekkürler.
turkiye'de evrim anlatmak gibi, çok teşekkürler..
hüseyin hocam ağzınıza sağlık.çok faydalı oldunuz
süper, bakış açım genişledi :D
Selamünaleyküm. "Dilin nasıl çalıştığını bilirseniz" dediniz hocam, küçük bir çocuk dili nasıl öğreniyor?
Önce duyarak, sonra söyleyerek, daha sonra anlayarak değil mi?
hocam cambly hakkında ne düsünüyorsunuz? sıfırdan baslayan arkadaslarım var katılmak istiyor ne diyorsunuz?
Teşekkürler
Hocam çok haklısınız ♥️
Işık saçıyorsunuz.
Hocam bence çok güzel bir tespit yapmışşsınız. Benim de temel sıkıntım cümle kurma. Temel düzeyde cümleleri kurabiliyorum. Fakat daha kompleks Ielts academic için düzgün cümle kurmayı denediğimde çok zorlanıyorum. Bu sorunu aşabilmem için ne önerirsiniz.
szn szn kompleks İngilizce cümle kurma diye bir ders var kanalımda. Ona bakın
@@hdingilizce Çok sağolun hocam.
hocam daha yeni başladim inglizce ye, en az 1500 kelime ezberledim, ama cumle kuramiyorum.kurduyum cumlelerde yanliş, lutfen yardam edermisiniz nasil dogru cumle kurabilirim
Latin alfabesini dahi bilmeyen ülkelerden gelen insanlar, bulunduğum ülkenin günlük hayat dilini kullanıp,belki bin kelimeyi geçmez, çat pat yazmayı öğrenip, orta halli bir iş bulup hayatlarını devam ettiriyorlar. İş, tamamen dilden ne beklediğine bağlı. Amacın nedir? Dile olan zorunluluk dereceniz nedir? Konuşma dışında diğer becerilerden ne kadarı amacın için gereklidir? Sağlam adımlarla başlamak ve devam etmek isteyenin, hocanın verdiği yöntemi uygulaması gayet mantıklı.
Teşekkürler. Özellikle 14 - 17 dk arası çok güzel bilgi oldu kafamda.
Anlıyorum ama konuşamıyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz hocam?
Bir önceki yorumumda kısaca karşı çıktığımı belirtmiştim. Şimdi daha detaylı bir şekilde yazmaya çalışacağım neden ve neye karşı çıktığımı...
Öncelikle Hüseyin Hocam'ın dün akşamki mesajı şu şekildeydi:
"Şu an üzerimde çok ilginç bir hal var. Az önce İngilizce konuşma pratiği yapmadan nasıl çok iyi İngilizce konuşulur konulu 20 dakikalık bir ders çektim. Toplumun doğru bildiği yanlışları karşıma aldım. Başımdan geçenleri çok kişisel bir hikaye üzerinden adım adım anlatıp bu bahsettiğim şeyin nasıl mümkün olduğunu tek tek gösterdim. Bu dersin İngilizce eğitimi piyasasındaki pek çok kişiyi rahatsız edebileceğini düşünüyorum ama çekmezsem, paylaşmazsam size kötülük etmiş olduğumu hissedecektim çünkü uzun süredir çok önemli bir konu olarak aklımdaydı. Şu an içimde hem bu dersi çekmiş olmanın derin iç huzuru hem de ortaya çıkabilecek bir ton tartışmayla ilgili "ah ah" enerji lazım modu var. Dersi yayına aldığımda haberdar olmak için yorum ekleyin. İlginç bir hafta olacak."
Burada genel olarak uygulanan yöntemlere karşı çıkılarak farklı bir şeyden bahsedecekmiş gibi bir algı ortaya çıkıyor. Anlattığı şeylerde kimseyi rahatsız edecek bir şey yok çünkü genel olarak o eğitimi alan kişinin, konuşma konusunda motivasyonu olması halinde konuşmaması tuhaf olur zaten. Bahsettiği olay lise 2-3 dönemlerinde geçiyor. Kendisinin bu işe eğiliminin ve yeteneğinin olduğu çok açık. Bunu zaten kendi sitesinde şu sözlerle açık bir şekilde ifade ediyor:
"Lise son sınıfa geldiğimde ise İngilizce seviyem dünya standartlarına ulaşmıştı. Dünyanın dört bir yanından sürekli sohbet ettiğim İngilizce mektup arkadaşlarım vardı. Zaman zaman lisedeki hazırlık sınıflarının derslerine girer olmuştum."
Lise son sınıfa gelene kadar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde muhtemelen hazırlıkta 24 saat, lise 1'de 10 saat, lise 2 ve 3'te 20 saat civarı ders gördü sayın hocamız. Bu kadar eğitimi alan bir kişi, aynı zamanda istekli ve yetenekliyse "konuşma pratiği yapmadan, nasıl iyi ingilizce konuşulur?" diyemez. Konuşabilmesi için her türlü ortam ve şartlar uygun çünkü. Karşı çıktığım olay burası. Evet, kendisi ile aynı dönemde okuyan arkadaşlarının çoğu onun gibi değildi ancak aralarındaki fark, Hüseyin hocamın bu konuda hem yetenekli hem de istekli olması. O kadar temel oluşturduktan sonra, kelime öğrenimi ve güzel konuşma konusunda istekli olduktan sonra bunların olması normal. O ana kadar native yani ana dili İngilizce olan kişilerle pratik yapmamış olabilir ancak okulda dersleri İngilizce gördü, İngilizce kitaplar okudu, İngilizce sohbetler etti, yazılar yazdı. Kısacası dersler dışında sözlü olarak konuşmamış olsa bile yaptığı yazma çalışmaları, sohbetler ile zaten diline vurmasa da yüzlerce, binlerce saat o dile maruz kalarak beynine bunlar kodlanmış oldu.
Ancak günümüz şartlarında bu söylediklerinizi uygulamak pek mümkün değil. İnsanların ya da öğrencilerin istekli olmamasının dışında, kimse bu kadar saat İngilizce'ye kolay kolay maruz kalmıyorlar okullarda.
Önceden grammer bilgisi en üst düzeyde öğrencilere veriliyordu ve üstüne bir şey katanlar sayın hocam gibi güzel konuşmayı başarıyordu. Ancak artık ne eskisi gibi eğitimler veriliyor, ne de eskisi gibi öğrenciler çıkıyor. İngilizce ile Hüseyin Hocam kadar geçmişe sahip olmayan birisinin sadece grammer kurallarına odaklanarak bu şekilde konuşmasının mümkün olacağını düşünmüyorum.
Bu video, "profesyonel insanlar" için yani İngilizce alt yapısı iyi olup konuşamayan insanlar için çekilmişse katılıyorum ancak "genele hitap" ediyorsa işte katılmadığım nokta orası.
Abdullah Çelik fırsat bulunca daha uzunca yazacağım ama cevabınızı okuyunca bazı yerleri farklı anladığınızı bazı yerleri ise varsayıma dayandırdığınızı gördüm. Bu ders a kişisi ya da b kişisi için değil bu tecrübe paylaşımı, herkes anladığı ve istediği ölçüde yorumlasın diye. Bir diğer nokta dil sınıfına başlayana kadar öğretmen lisesi ve 24 saat hazırlık olsa da güçlü bir altyapı yoktu.
Bence siz hocanin ne dedigini ve ne demek istedigini anlamamissiniz. Sadece grammar kurallari degil kelime bilgisi , cumle kurma becerisi ,telafuz ve kendine guvenin konusma becerisini ortaya cikardigini anlatmis. Bir binayi nasil cesitli malzemeleri birlestirerek yapiyorsaniz konusma becerisinde bunun gibi yapi taslarina sahip oldugunu vurguluyor. Oyle ki bir cok ingilizce kitaplarinda -cambridge gibi- bir unitede kelime bilgisi, gramer, telafuz ve okumalar yapildiktan sonra konusmaya gecilir tıpkı huseyin hocanin vurguladigi gibi.
konuşmak çok farklı bir olay ve ben de konuşmak için konuşma pratiğinin şart olduğunu düşünüyorum. çünkü konuşma ile alakalı organ ve kaslar karşılıklı sosyal etkileşim ile tetiklenerek gerçek iletişime yol açıyor. demek istediğim sadece iyi derecede grammar ve kelime bilmek, hayal kurmak kendi kendine konuşmak dışında onu bir araç olarak da kullanabilmek gerekiyor.
Hocam, bilgiler muhteşemdi çok teşekkürler. Kendi adıma, kelimeleri hatırlamakta ve cümleye başlayacağım sözcükleri bulmakta zorluk çekiyorum; ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Günlük tut.turkce günlük cümleler ingilizce günlük cümleler ve kelimeler dir
Hocam, dersinizi dinlemeye başlamadan önce yorumu atiyirum, bu sayede birkaç önce RUclips da izlediğim bir videoda söylenenlerin doğru olup olmadığını da teyit etmiş olacağım . Orada deniyordu ki, eğer herhangi bir dili konuşabilmek istiyorsanız ve etrafinizda bunu pratik yapacağınız uygun bir ortam yoksa, o zaman "YAZ" ın. Çünkü, bu faaliyetlerin her ikisi de beyinde benzer bölgelerde işlenmekte. Özeti buydu, bakalım siz de ayni şeyi mi söyleyecksiniz. Sonraki yorumumda video linkini de atarim.
Ayy sonunda ya bütün dusuncelerimi anlatmisssiniz hocam çok tesekkur ederim. Millet ferhat yildiz gibi insanlara kaniyor"1 gunde ingilizce konusturuyoruz 3 gunde ispanyolca ogretiyoruz"falan filan alayi zirrrvvaaa. Sen gramer bilmeden tarzanca konusursun kelime bilmezsende a2de takilip kalirsin kendinizi kandirmayin ve vermeyin su adama para israf.
Haklısınız, 3-5 günde yeterince dil öğrenilmez ama Ferhat Yıldız'ın dil öğrenme sisteminin yararlı olduğunu düşünüyorum. Dile karşı ön yargım, Ferhat Yıldız'ın sistemiyle kırıldı.
Merhabalar hocam. Çok faydalı bir video olmuş, ellerinize sağlık. Speaking için gerekli gördüğünüz 4 madde bende mevcut (temel haliyle). Ama sanırım kendime güven konusunda biraz eksiğim var ve akıcı şekilde konuşamıyorum, konuşurken sürekli duraksıyorum. Sanırım bu İngilizce konuşurken Türkçe düşündüğüm için oluyor ama elimde değil malesef. O bahsettiğiniz pratik bana şimdi gerekiyor sanırım?
Cold water evet
Hasan hocaya selamlar burdan ozaman. Araklı Anadolu öğretmen lisesi gerçekten çok güzel bir okuldu
Sayın Hüseyin Demirtaş bir sualim vardı. Herbir hikaye kitabını 3-5-7-10 defa okumak ve yazmak mı yoksa 1'er kere okuyarak ve yazarak mümkün olduğunca daha fazla hikaye bitirmek mi daha iyidir?
talha askar bende bu soru üzerine çok uğraştığım için cevap vermek istedim . genişlemektense derinleşmek daha mantıklı.. bir kitaptaki yapıları kelimeleri iyice öğrenene kadar okuyun sonra diğerlerine geçmek daha mantıklı . okuduğum kitapları yeğenime okutuyorum ve ona okuturken şöyle kelimeler(asla kelime ezberi yapmıyorum oturup ,okuduğum kitap makalelerden kelime haznemi artırıyorm) yapılar aklımda olduğunu görüyorum ahh yapabildim işte bu kitabı veya paragrafı anladım deyip kendime güvenim artıyor ve o yapılarla sonra tekrar karşılaşınca hemen hatırlıyorum (1 defa gelip geçince üstün körü geçmiş oluyorum gibi hissediyorum ve tam öğrenemiyorum bu sefer bir daha karşılaşınca ama görmüştüm unutmuşum bak gördün mü olmuyor işte diyor zihnim ve motivasyonum kırılıyor) bence sağa sola kol atlmaktansa derine kök salmak daha sağlama almak oluyor benim tercihim bu ve işe yarıyor)umarım size de faydalı olur diye yazdım
Hocam selamlar saygılar neden konuya giremiyorsunuz uzattıkca uzatıyorsunuz
Hocam thanks a lot now I have began process that you mentioned
Merhaba, ben de grameri ve kelimeleri pek fazla bilmeden bir çok yabancı ile iletişime geçtim anlaşmaya çalıştım ancak konular ilerleyince tıkanmaya başladım. Şimdi Hüseyin Hoca'nın hangi dersi ile eğitime başlamalıyım sizin öneriniz nedir arkadaşlar veya hocam siz ne dersiniz? Thanks!
Teşekkürler hocam
Hocam cevaplarasanız sevinirim
Çoğu insan diyoki bunu yotubedede çok gördüm
Sadece ingilizce film dizi izleyerek dil öğrendim ilk 6 ay birşey anlamadım sonra zihnimde oturmaya başladı diyolar
Bi insan film dizi izleyerek ne kadar ne öğrenir..
Tayyip Dalkıran açıkçası ben o şekilde öğrenmediğim ve o kadar uzun süre o şekilde çalışmadığım için bir şey söylemem zor. Telaffuz ve dinlemeye kesinlikle katkısı olur ama ne kadar öğretir bilmiyorum
Sıfır bir ingilizceden bahsetmiyorum ama minimum b1 seviyesinde bir kişi dizi ve film izleyerek, kulak dolgunlugunu çok iyi sağlıyor. Hani şey var ya, ben ingilizce çok iyi biliyorum gramer on numara ama yabancı bir kişi karşımda konuşurken anlamıyorum diyen kişiler. ( ki asla gramerde on numara değil )Yabancı dilde dizi ve film izlemek size bunun önünü açıyor. Ayrıca bazı cümle kurma kalıplarını otomatik duya duya yerleştiriyorsunuz. Eğer bilinçli bir izleyici ve dinleyici iseniz. Ama tabiiki tek başına dizi izleyerek kimse sıfır bir ingilizceyi mükemmel seviyelere cekemez. Eğer cekiyorsa o kişinin yeteneğidir.
Günlük ne kadar çalışılmalı nasıl bir çalışma izlenmeli
Selamlar Hocam, İngilizce yazışabileceğimiz kişileri nereden bulabiliriz? Malum var olan sitelerde sıkıntı olabiliyor, bu konuda önerdiğiniz siteler var mı?
ben yıllar önce kullandığımda pen friends diye aradığımda karşıma çıkan ilk bir iki site üzerinden bulmuştum arkadaşlarımı
Speaky diye bir program var. Indirim bence
Interpals kardeşim. Çok iyi bir site. Ayrıca android için uygulama mevcut.
Hellotalk
Hocam yds ye baştan başlayanlar için çalışma programı videosu istiyoruz
Hocam çok güzel video olmuş elinize sağlık peki temel gramer dediğiniz şeyler tam olarak nedir ?
Temel gramer, zamanlar, relativeler, pasivler, if cümleleri, modallar, sıfat zarflar, bağlaçlar ve prepositionlar
@@hdingilizce Teşekkür ederim hocam dediğiniz her şeyi yapacağım :)
Thanks a lot.
Cambly bunu beğenmedi. :D
Abi ben A2 yi bitirdim.B1 ' e gidiyorum. Grammar,writing reading vs baya iyi ama listening biraz kötü speaking ise cümle kuruyorum ama yavaşım.Listening'İ geliştirmeye başladım yalnız speaking daha hızlı konuşabilmem için en etkili yöntem nedir? kısaca yazabilir misiniz?
Durumun ne bro 1 yıl olmuş
Ben bunların aynısını facebooka yazmıştım 😂
9.sınıf öğrencisiyim, çok hevesliyim ingilzice öğrenmeye hatta okulumda ingilizce hazırlık sınıfları var ama yarım puanla kaçırdım onları, şimdi ise kendim yapayım diyorum nereden başlayacağımı nasıl devam edebileceğimi hiçbi şekilde bilmiyorum, elbette gösterdiğim ciddi emek sonuçsuz kalmıyo ve geliştiğimi gözlemliuorum ama bunun bu kadar sistemsiz olması içime sinmiyor açıkçası, İnternetten RUclips 'dan sizinkiler başta olmak üzere ingilizce öğrenmek işin onlarca video izliyorum, sürekli ingilizce bi şeyler dinliyorum ve her gün telaffuzlarıyla birlikte en az 50 kelime öğrenip bunları belirli aralıklarla tekrar ediyorum ama bazen bir arpa boyu yol alamıyormuşum gibi geliyor, pek sanmıyorum ama eğer görürseniz bana en azından nereden başlamam gerektiğiyle ilgili seviyeme uygun bir iki ufak tavsiye verebilir misiniz?
Merhaba,
Öncelikle eğer okumadıysanız huseyindemirtas.net/ingilizce-ogrenmeye-nereden-baslamak-gerekir/
@@hdingilizce ciddiye alıp cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim 😊
Hergün 50 100 kelime öğrenmek yerine, 20 30 cümle kurmaya çalış. Her cümlede farklı bir kelime ancak günlük hayatında kullanacağın şekilde. Benim tavsiyem bu kardeşim. Tabii hocamız daha iyi bilir.
Hocam müthişsiniz, size sorum yabancı arkadaşımız yok yazma imkanım da yok cümle kurmayı nasıl geliştirebilirim
engin Fırat güzel bir soru bu konuda bir ders çekmeye çalışacağım
Ben speaking rehberi kitabını bitirdim ama farklı cümlelerle karşılaşınca ifade edemiorum hocam bi de listening i speaking rehberi üzerinden geliştirebilir miyim
Murat Bey eğer kitap içeriğini bitirdiyseniz ama her şey oturmadıysa bir tur daha tekrar öneririm. Ama her şey yerli yerinde öğrenildiyse bu defa bolca okuma ve dinleme ile hakim olduğunuz alanı geliştirmek gerekir. Bu açıdan gazete, dergi, VOA, TED takip etmeniz sizi ilerletir.
Hüseyin Demirtaş ile İngilizce Çok teşekkür ederim hocam tekrar bitireceğim tabiki bi de bilinmiosa öğrencilerde faydalanabilecek voscreen diye bi uygulama var belki diğer arkadaşlarda faydalanır diye sizinde bilmenizi istedim siz tabi ne kadar yarar sağlıyacağını daha iyi bilirsiniz
@@muratozatalay1709 dinleme için güzel bir uygulama
Təşəkkürlər əla😊😊
Arsin' den selamlar hocam
Selamlar Arsin
hocam cevap verirseniz çok sevinirim internetten 2-3 test çözdüm B1-B2 düzeyinde bir yer çıkıyor ingilizceden de 87 aldım en fazla azim gösterdiğim ders ingilizce 10.sınıftayım sizce dil seçmeli miyim?
bu arada cambrige english'te normal dilim b2 okula uyarlanmış hali b1 neden acaba
FRCS bu sevmekle alakalı. Hayat boyu bu alanda çalışmak istiyorsanız evet
Destek yorum
👍👏👏👏
Tesekkur ederiz hocam, konuyu yine her zaman olduğu gibi çok net anlatmissiniz, bir önceki yorumumda bahsettiğim RUclips linkini de buraya ekleyim, sizin videonuzla tutarlı görünüyor çünkü;
ruclips.net/video/o9azjiIMbN8/видео.html
Speking kursları için söylediklerinize gelince ; birkaç dakikalık konuşma pratiği ile öğretmeyi vaadeden kurslara ben de inanmıyorum. Bu sırada ne kadar ifade , kelime , bilgi öğrenilebilir ki, zaten öğrenme işinin tamamlanabilmesi için , bu konuşma pratiğinin yeniden ele alınıp bir sözlük eşliğinde çalisilmasini gerektirir, telaffuzunu duyacaksiniz ama nasıl yazıldığını bilmediginizden öğrenmeniz gerekecek çünkü. Böyle bir kurs olsa olsa insana kendine güven konusunda bir artı sağlayabilir. Diğer , yine reklamları çikan başka konuşma ağırlıklı bir kurs için , bizzat kendim deneyip gördüğüm için, biraz daha olumlu yorum yapabilirim .Çünkü eğitim materyalinde kılavuz bir kitapçık da gönderiyorlar. Burada zahmetsizce yeni ifadeleri görebilme, telaffuzlarini defalarca dinleyebilme mümkün oluyor. Asıl kısım ise yaklaşık 30 dk lik soru_cevap şeklinde ilerliyor. Bu yine de iyi olarak nitelendirilebilir. Ama nasıl bir handicapi var.aterual içindeki içerik ne olursa olsun , sürekli farklı kaynakları falan okumadan yine de yetersiz kalacaktır. Bu arada şu an sizin essay rehberinize çalisiyorum, bir sürü örnek yazı ve ifade var, bana çok katkı saglayacagini görüyorum. Hem böyle güzel bir kaymak ve hem de bugünkü faydalı dersiniz için yeniden çık teşekkür ederim
Ben test etmedim ama izleyicilerimizden Mehmet Bey şöyle bir site önermiş. www.interpals.net/
Hüseyin hocam; hakikatları açıklıyorsunuz. Hocam şu anda bir dil kursuna gidiyyorum. Ancak; sizin eğitimlerinizi de takip etmek istiyorum. Bazen verdiğiniz eğitimler mailime geliyor. Verdiğiniz eğitimlerin listesini nihat.tozman@gmail adresine gönderirmisiniz.Orta düzeyde bir ingilizce dil bilgisine sahipim.Akamedik düzeyde iyi bir ingilizceye sahip olmak istiyorum. Bu konuda sizden yardım bekliyorum.
Hüseyin Hocam,
Şahsi fikrim bu videonuzun olmadığı olaya çok yanlış yaklaştığınız yönünde. Genel olarak kişisel gelişiminizi baz alarak, Türkiye'deki milyonlarca insanın İngilizce öğrenme şeklini, sadece Türkiye'deki değil tüm dünyadaki insanların farklı bir dil öğrenme sürecini yanlış yorumlamışsınız. Şimdilik kısa yorumum bu olsun, ilerleyen zamanda daha uzun yazacağım görüşlerimi.
Bu milyonların yaptığı bir şey. Modüler öğrenme. Bir beceriyi altdallarına ayırıp ilerleme. Bu zaten videoda dediğim gibi genel doğru, herkes böyle yapsın diye bir ders değil. Açık açık belirttim, sohbet, tecrübe, bilinç ve bakış açısı