Πώς να επιλέξεις το σωστό ποδήλατο.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 дек 2024

Комментарии • 10

  • @mariaganos1656
    @mariaganos1656 2 года назад +1

    Πολυ σωστες οι οδηγιες σου Λεωνιδα μου!Αν αυτες τις ερωτησεις τις κανουμε στον εαυτο μας για την καθε αγορα μας ,θα περνομε τα πραγματα που πραγματι μας χρειαζονται και τα οικονομικα μας θα ειναι καλυτερα.Μπραβο για αλλη μια φορα!!

  • @spurosntsima9247
    @spurosntsima9247 11 месяцев назад +1

    Μπράβο.συο.κυριε.εχει
    Το.καλητερο.καναλι..συο.ευφχομε.γα.το.2024..τα.καλητερα..με
    υγεία.παναπολο.

    • @astikospodilatis
      @astikospodilatis  11 месяцев назад

      Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Καλή χρονιά με υγεία

  • @cipherpol9886
    @cipherpol9886 Год назад

    Πολύ ωραίο βίντεο

  • @kostasl5922
    @kostasl5922 Год назад +2

    Παίζοντας με τα λάστιχα μπορείς να αλλάξεις πολύ τα χαρακτηριστικά ενός ποδηλατου, ένα mountain bike με τα ανάλογα λάστιχα μπορεί άνετα να κινηθεί στον δρόμο. Όπως και ένα Gravel bike που περνει 38c λάστιχα είναι πολύ πιο άνετο από ποδήλατο δρόμου. Πολύ ενημερωτικό το βίντεο 🙂🙂

  • @panagiotiskrokos3723
    @panagiotiskrokos3723 2 года назад +4

    Αυτό το λίγο απ'όλα δυστυχώς δεν δίνει καλά αποτελέσματα. Ξεκινάει για οικονομικούς λόγους όποτε δεν μπορείς να πας μακρυά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ένα μέτριο ή φθηνό trekking τα κάνει όλα από μέτρια ως καθόλου, πολύ βαρύ για άσφαλτο , ανεπαρκές για χώμα , για πολύ μικρές διαδρομές γενικά κι στο τέλος αν συνεχίσεις να ποδηλατείς θα πάρεις κάτι άλλο και θα σου μείνει το trekking αποθήκη (καλή ώρα). Ίσως σε ένα καλό (ακριβό) trekking , να μπορείς να πάρεις ένα σύνολο με καλό groupset, ελαφρύ (κάτω από τα 12 κιλά) καλούς τροχούς (πολύ σημαντικό ως προς την ποιότητα κύλισης και την απαίτηση δύναμης από τον χρήστη αλλά και πάλι η έστω μέτρια χρήση σε χώμα απαιτεί διαφορετικά λάστιχα (άρα δεύτερο σετ τροχών). Αν όμως δε θέλουμε κάτι τέτοιο τότε μάλλον μας είναι και άχρηστη η ανάρτηση μπροστά, η οποία δυστυχώς προσθέτει πολύ σημαντικό βάρος (πάνω από 2 κιλά). Τι μένει; Κατηγορία gravel ή fitness , σκελετός δρόμου, τιμόνι κούρσας ή ίσιο (άλλη κουβέντα αυτό) και 30 με 32 λάστιχο σε καλούς τροχούς και βάρος ίσως κάτω από τα 10 κιλά με τα πάντα πάνω (φώτα φτερά κλπ) . Κάτι σημαντικό, ένα απαιτητικό σε ισχύ ποδήλατο μπορεί να σε αποτρέψει να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς.
    Επίσης όλα αυτά είναι σχετικά, αν τα δρομολόγια είναι της τάξης των 10 με 15 χλμ την ημέρα, τα παραπάνω δεν έχουν σημασία , τα δικά μου από όπου και τα βιώματα είναι 35 με 40 οπότε ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν είναι σημαντικός (για αυτό και η χρήση ποδηλάτου δρόμου για μένα ήταν μονόδρομος)

    • @astikospodilatis
      @astikospodilatis  2 года назад +1

      Φίλε Παναγιώτη καταλαβαίνω τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σου σε ποδήλατο αλλά επέτρεψε μου να τις θεωρώ ως εξαίρεση. Ο οδηγός απευθύνεται κυρίως σε νέους ποδηλάτες. Ένας έμπειρος ποδηλάτης με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως εσύ δεν έχει ανάγκη τον οδηγό αγοράς αφού γνωρίζει ως επί τω πλείστον τι ζητά. Δεν μπορώ να προτείνω λοιπόν σε κάποιον νέο ποδηλάτη drop τιμόνι για μέσα στην πόλη. Επίσης δεν μπορώ να προτείνω ένα ποδήλατο με high end περιφερειακά που αν και δουλεύει τέλεια είναι πολύ ρίσκο να το κλειδώνεις σε κάθε πεζοδρόμιο. Για κάποιον που τώρα ξεκινά τα βήματα του στην μετακίνηση με ποδήλατο προέχει η άνεση όχι η ταχύτητα. Χρειάζεται λοιπόν ένα ποδήλατο με το οποίο θα κάθεται σε όρθια θέση με καλή ορατότητα και άνετη σέλα. Επίσης για τους δρόμους της Αθήνας που είναι γεμάτοι λακούβες μια μπροστινή ανάρτηση βοηθάει πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ίδιο και τα φαρδύτερα ελαστικά. Συμφωνώ σε όσα λες στις περιπτώσεις που πρέπει να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις και έχουμε το μπάτζετ και την εμπειρία να κινηθούμε με ποδήλατα όπως αυτά που αναφέρεις.

    • @panagiotiskrokos3723
      @panagiotiskrokos3723 2 года назад +1

      @@astikospodilatis δεν διαφωνώ , έχω και εγώ ένα φθηνό trekking ,που όταν ξεκίνησα να το βγάζω στο δρόμο για βόλτα αρχικά , μου έδειξε κάποια όρια όπου ναι μεν άνετο και ανθεκτικό , η φθηνια του έδειξε ότι για να πάμε πιο μακρυά θέλαμε πράγματα που θα τα βρίσκαμε πιο εύκολα σε ένα ακριβότερο ποδήλατο. Όταν κάποια στιγμή τα είδα κωλυόμενα στην πόλη με το αυτοκίνητο (τον Σεπτέμβρη του 21) και πήρα την απόφαση να βγάλω το ποδήλατο στον δρόμο διαπίστωσα ότι σε αυτή την φθηνή επένδυση δεν είχε νόημα να δώσω αλλά λεφτά και αποφάσισα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά το κουρσακι μου. Αν αρχικά είχα πάρει κάποιο καλύτερο τρεκινγκ ή ακόμα καλύτερα ένα fitness (χωρίς ανάρτηση) αυτό θα με πήγαινε στο δρόμο. Το φαρδύ λάστιχο όσο ναναι είναι ασφαλέστερο στην πόλη.
      Τώρα ο ρουχισμός άλλο θέμα , αν είσαι πάνω από μισή ώρα στο ποδήλατο τα καθημερινά ρούχα εργασίας δε θα αντέξουν στη τριβή της σέλας (εκτός αν μιλάμε για τζιν) . Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί περιορισμών που πρέπει να ληφθούν υπόψη . Σχετικά με το βάρος , περαν της δυσκολίας στην κίνηση που σε μια απόσταση πχ 7χλμ παλεύεται είναι και το θέμα της στάθμευσης. Αν πχ θες (και μπορείς) να το κλειδώσεις μέσα στον χώρο εργασίας και είσαι σε όροφο (πχ 5ο καλή ώρα) ε είναι άλλο πραμμα να ανεβαίνεις 5 ορόφους με 9 κιλά και άλλο με 14. Για αυτό και εγω αν αύριο έπρεπε να αγοράσω ποδήλατο για μετακινήσεις την ανάρτηση μπροστά την θυσίαζα εύκολα (με βάση το σύνολο περιορισμών και επιλογών που πρέπει να κάνω) . Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στην χαμηλή κατηγορία τιμής ποδήλατο χωρίς ανάρτηση δε θα βρεις και αν τελικά πρέπει να μείνεις στο 500αρικο για ποδήλατο και μόνο (συν φώτα συν κράνος συν γάντια συν ανακλαστικά κλπ) σε τρεκινγκ με ανάρτηση καταλήγεις.

  • @tsitsidakis
    @tsitsidakis 5 месяцев назад

    Πολυ ωραίες οδηγίες,αλλα δεν είπες μια κατηγορία τα cube.

  • @ΚαραμανηςΙωαννης
    @ΚαραμανηςΙωαννης 3 месяца назад

    Τά καλύτερα ποδήλατα είναι τού βουνού για εμένα