Kardeşim olmaz değil olur.ama trafodan faz notur degistirirlerse ne olacak?oda termostat yanar.çünkü tetikleme yerine faz gelir.oda termostat tetikleme yerine faz bağlanmaz.!
Bu sistem yerine daha basit ve garantili olan bağlantı şekli; kombi karttan kombi ana pompaya giden kablodan yine kontaktor bobin bacaklarına giriş yapıp, güç elektriğini de harici kontak güç uçlarına bağlamak daha garantili olur.saygilar
Anlatımınız için teşekkür ederim. Ben son kısımda anlattığınız "kombi kartına komut vermek için giden iki kablo"nun, kontaktöre nasıl giri çıkış yaptığını, bu her iki ucu nereden aldığınızı anlamadım. Bilgi verirseniz sevinirim.
termostatdan kombiye giden 2 kablo (faz ve nötr) e kopru atip kondaktor a1 ve a2 girisine birini birine digerini digerine baglasak zaten anahtar acilmayacakmi termostat kombiye akimi verdiginde. faz a da sebeke elektrigi girip cikisinada pompayi taksak calisacak. ben mi yanlis biliyorum.
Merhaba, Modülasyonlu termostatın giriş ucu kombi de farklı oluyor, ve on/off tarafındaki köprüyü de sökülüyor. Modülasyonlu da, pompayı çektirmek için ne yapabiliriz?
Hayırlı işler. Kardeş güzel anlatmışsım ama termostat tetikleme kablosuna nötr verip bobine bağlamak doğru olmaz.çünkü bazan elektrik trafo arizalarda dikkat etmiyorlar ve nötr faz yer değişe biliyor .ozaman termostat yanar.ama beyinden kendi pompasina gelen kablodan kontaktor bobinine bağlantı yaparsanız daha Garantili olur.(bu şekilde yaptığım çok var ve yıllardır hâlâ çalışıyor hiç bir şikayet almadım. Saygılar iyi çalışmalar.
termostat kullanmadan kombi içinden klamens ve kontaktör ile bu işlem yapılır mı kısacası kombi motoru çalıştığı anda çalışmasını istiyorum sonuç olarak böyle bir işlem olmaz mı
Murat bey çok güzel bir paylaşım olmuş. Tebrikler benim anlayamadığım şey şu.bu bağlantı ile sıcak suyu açınca harici pompa kapanıyormu. Yoksa çalışmaya devam mı ediyor. Yada kombi yazlık modda çalışırken harici pompa duruyor mu çalışıyormu?
Güzel iyi bir düzenek yapmışsın eline sağlık ancak bu kadar karışık olur. Arapsaçı gibi kablo bağlantıları olmuş. Düzenek iyi ancak bağlantılar çok karışıktır. Bağlantıların kablo uzunlukları fazla olduğundan görüntü arapsaçı gibi olmuş, oysa ölçülü uzunlukta olsaydı daha anlaşılır ve iyi olurdu. Plastik kelepçe kullansaydın daha sade olurdu.
merhaba burada yapmış olduğum bağlantıların nereye gittiğini daha iyi anlaşılır diye . kabloları toplamadan video çektim. panoyu topladıktan sonra kabloların hepsini toparladım. öyle kutuyu kapattım. ben bu panoyu 13 yıldır yapıyorum. bilmeyen arkadaşlar devamlı bana ulaşıp panoyu nasıl yapıyorusunuz diye sorular sordukları için ve telefonla bu bağlantıları anlatamayacığım için böyle bir video çekme ihtiyacı hissettim. bilmeyen ve öğrenmek isteyen arkadaşlara bir hayırım olsun istedim...
@@MuratDemir-eo1nuEline emeğine sağlık iyi düşünmüşsün, on üç senedir bu Panoyu yaptığını söylemişsin, çok iyi demek ki sorunsuz çalışıyor, ama bu videoyu yeniden daha düzgün karışık kuruşuk olmadan kablolar ölçülü, hiç fazlalık olmadan açık seçik bağlantılar görülür ve anlaşılır olarak görülecek şekilde yeniden yüklesem daha çok faydalı ve hayırlı bir iş yapmış olursun. Benim kombimin kartında ek pompa bağlantı yeri var, buna ihtiyaç yoktur. Fakat olmayan kombinler için çok iyi bir düzenek olmuş, eline emeğine sağlık. Daha önceki evim yerden ısıtma idi ve ek sirkülasyon pompası bağlamıştım, direk çalıştırıyordum, yani kombiyi kış boyunca kapatmadığım içim ayrı bir siğorta ile sirkülasyon pompasını da açıyordum. Kış bitene kadar durmadan çalışıyordu. Yaz konumunda sirkülasyon pompasını kapatıyordum. Yani 20 sene önceden bahsediyorum, o zaman kimse bilmiyordu. Kombin Buderus gb 022 tam yoğuşmalıydı, ev büyük ve yerden ısıtma idi. Ayrıca krom dan denge kabı yaptırmıştım sirkülasyon pompasını denge kabına kendim monte ettim ve pompayı ayrı bir siğorta ile açıp kapatıyordum. Bel ki bir kaç yüz lira elektrik harcıyordu fakat sorunsuz çalışıyordu. Ayrıca kablolu oda termostatım vardı. Kablosuz değil di. Kablo'lu oda termostatı olunca bu düzenek mümkün değil, o yüzden en kolay en basit şekilde kombinin yanına da bir siğorta ile pompa bağlantısını yapmıştım. Vesselam.
Год назад
Birde kontaktör kaç kW kaç amper olduğunun önemi varmı acaba
kombi banyoya mesfe olarak uzak ve sıcak su debisi düşuk olduğundan banyoya su aşırı sıcak geliyor bu sistem su hızını artış yaparmı yani sıcak su ayarladığım derecede banyoya ulaşır mı teşekkürler
Eğer ev girişinde su basıncı yoksa,özel otomatik çalışan su pompası var.o pompadan kombi altında ki su giriş borusuna bu pompadan montaj yaptırın çalışacaktır.(bir kaç sizin sorundan yaşayan kişiler vardı taktım şimdi çok verimli çalışıyor. )
Kolay gelsin emeğinize sağlık bende aynı sistemi kuruyorum evim dublekx üst kat için ayrı pompa alt kat için ayrı pompa ve ayrı şekilde termostat kullanmayı düşünüyorum ama yukarı ayrı aşağıyı ayrı çalıştırmak için kafamda tam olarak gerçekleştiremedim yardımcı olabilirmisin neler yapmam gerekiyor bağlantıları nasıl yapmam lazım
@@hakannuho2745 Ben Siemens Sirius 3RT2015-1PA01 Kontaktör kullandım. Gayet başarılı. Sıcak su kullanılırken 2.pompa çalışmasın diye ben çift kontaktör kullandım.
@@muratbozkurt3979 1. kontaktör A1 girişine bağlanacak olan sinyali kombi pompasının Faz kablosundan alınız, 1. kontaktörden çıkan faz ve nötr 2. kontaktörü besleyecek, 2. kontaktörden çıkan faz ve nötr ise ilave su pompa motoruna gidecek, 2. kontaktörün A1 girişine bağlanacak sinyali 3 yollu vanayı açık tutan Faz kablosundan alınız. ( 3 yollu vana elektrik soketinde kahverengi - siyah - mavi renkte 3 adet kablo vardır, bu kablolardan ikisi ( kahverengi ve siyah olan ) faz, biri ( mavi olan ) nötr dür. fazın biri 3 yollu vanayı açık tutarken devamlı akım vardır, diğerinde akım yoktur, sıcak su açıldığında 3 yollu vana kapanır, kalorifer peteklerine su gidişi kesilir, bu sefer vanayı açık tutan Faz hattında akım kesilir diğer faz hattımda akım oluşur bu akım vanayı kapalı tutar. 3 yollu vana açıkken, ya siyah olan kabloda da yada kahverengi olan kabloda da akım olacaktır, ikisinde birden akım olmaz, 3 yollu vana açık iken yani kalorifer peteklerine sıcak su giderken, kontrol kalemi ile hangi faz hattında akım olduğunu tespit edeceksiniz ve bu kablodan hat alıp, 2. kontaktörün A1 girişine sinyal girişi yapacaksınız. Her 2 kontaktör ün A2 nötr girişini ortak yapacaksınız. Bu şekilde, oda termostatı kullanıyorsanız, kombi molaya geçtiğinde kombi pompası durduğunda, 1.kontaktör devreyi kapatacak, 2. kontaktöre akım gitmeyecektir ve harici su pompası da duracaktır, kalorifer çalışırken ise sıcak suyu açtığınızda 3 yollu vana peteklere sıcak su akışını keseceği için, 2. kontaktör devreyi kapatacak ve yine harici su pompası da kapanacak, gereksiz yere suyu devirdaim yaptırmaya uğraşmayacaktır. Önemli bir konu daha : Kombiye ayrı , harici su pompasına ayrı sigorta kullanmayın, böyle yaparsanız, kombinin sigortası atarsa, kombi duracak harici su pompası çalışmaya devam edecek, harici su pompasının sigortası atarsa harici su pompası çalışmazken kombi çalışmaya devam edecektir. Birinin sgortası atarsa diğeri de devreden çıkmalı, bunun için C tipi 3 Amper Trifaze ( 3 yollu ) sigorta kullanınız. 1. yola şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen faz girip çıkan fazı, kombinin faz hattına bağlayınız, 2. yola yine şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen bir faz girip çıkışını 1. kontaktör faz girişine bağlayınız, 3. yola ise şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen nötr girişi yaparak, çıkışından 2 kablo çıkınız, 2 adet nötr kablo çıkışının birini direk kombi nötr girişi, diğerini 1. ve 2. kontaktörlere ortak nötr girişi yapınız. Harici su pompası için 3 amper sigorta fazlasıyla yeterlidir. Kombi için de 3 amper zaten yeterli. Böylelikle, kombi de sorun olduğunda da , harici su pompasında sorun olduğunda da her ikisinin sigortası nötr ü ile birlikte kapanacaktır. Umarım faydalı olur, Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım, umarım faydalı olur.
Bulunduğum bölgede olmaz diyen çok vardı iş başa gelince uğraştım yaptım. Teşekkürler video için. Öyle göründüğü gibi zor değil.
Kardeşim olmaz değil olur.ama trafodan faz notur degistirirlerse ne olacak?oda termostat yanar.çünkü tetikleme yerine faz gelir.oda termostat tetikleme yerine faz bağlanmaz.!
Bu sistem yerine daha basit ve garantili olan bağlantı şekli; kombi karttan kombi ana pompaya giden kablodan yine kontaktor bobin bacaklarına giriş yapıp, güç elektriğini de harici kontak güç uçlarına bağlamak daha garantili olur.saygilar
Güzel bi çalışma ve anlatım olmuş tebrikler
Anlatımınız için teşekkür ederim. Ben son kısımda anlattığınız "kombi kartına komut vermek için giden iki kablo"nun, kontaktöre nasıl giri çıkış yaptığını, bu her iki ucu nereden aldığınızı anlamadım. Bilgi verirseniz sevinirim.
hocam öğrenci için yaparken çekerseniz çok daha yararlı olacaktır.
Elinize saglik kombi kartinda harici pompa konektoru var, bu durumda nasil bir degisiklk yapmak gerekir semada
termostatdan kombiye giden 2 kablo (faz ve nötr) e kopru atip kondaktor a1 ve a2 girisine birini birine digerini digerine baglasak zaten anahtar acilmayacakmi termostat kombiye akimi verdiginde. faz a da sebeke elektrigi girip cikisinada pompayi taksak calisacak. ben mi yanlis biliyorum.
Merhaba,
Modülasyonlu termostatın giriş ucu kombi de farklı oluyor, ve on/off tarafındaki köprüyü de sökülüyor. Modülasyonlu da, pompayı çektirmek için ne yapabiliriz?
Sigorta siz ve termostat siz olsa motora ne gibi zarar veriyor isinma ve motoru yakmak gibi mi yani devamlı calissa neolur
son kısımda kombiye baglanacak kabloya voltaj akim nasil gelecek onu anlamadim. biri girise bagli biri cikisa.
Hayırlı işler. Kardeş güzel anlatmışsım ama termostat tetikleme kablosuna nötr verip bobine bağlamak doğru olmaz.çünkü bazan elektrik trafo arizalarda dikkat etmiyorlar ve nötr faz yer değişe biliyor .ozaman termostat yanar.ama beyinden kendi pompasina gelen kablodan kontaktor bobinine bağlantı yaparsanız daha Garantili olur.(bu şekilde yaptığım çok var ve yıllardır hâlâ çalışıyor hiç bir şikayet almadım. Saygılar iyi çalışmalar.
@abbaba5015 dediğiniz bağlantıyı ilave termostatsiz bir şekilde tam olarak nasıl yapabiliriz
Dediğin şekilde yapıldığında kombi yaz modundaiken pompa yine çalışmazmı
termostat kullanmadan kombi içinden klamens ve kontaktör ile bu işlem yapılır mı kısacası kombi motoru çalıştığı anda çalışmasını istiyorum sonuç olarak böyle bir işlem olmaz mı
Ustam slm kablolu oda termostatıyla da olurmu
Slm. Olur
Murat bey çok güzel bir paylaşım olmuş. Tebrikler benim anlayamadığım şey şu.bu bağlantı ile sıcak suyu açınca harici pompa kapanıyormu. Yoksa çalışmaya devam mı ediyor. Yada kombi yazlık modda çalışırken harici pompa duruyor mu çalışıyormu?
Kablolu oda termostatı ile de olur mu?
Olur
Güzel iyi bir düzenek yapmışsın eline sağlık ancak bu kadar karışık olur. Arapsaçı gibi kablo bağlantıları olmuş. Düzenek iyi ancak bağlantılar çok karışıktır. Bağlantıların kablo uzunlukları fazla olduğundan görüntü arapsaçı gibi olmuş, oysa ölçülü uzunlukta olsaydı daha anlaşılır ve iyi olurdu. Plastik kelepçe kullansaydın daha sade olurdu.
merhaba burada yapmış olduğum bağlantıların nereye gittiğini daha iyi anlaşılır diye . kabloları toplamadan video çektim. panoyu topladıktan sonra kabloların hepsini toparladım. öyle kutuyu kapattım. ben bu panoyu 13 yıldır yapıyorum. bilmeyen arkadaşlar devamlı bana ulaşıp panoyu nasıl yapıyorusunuz diye sorular sordukları için ve telefonla bu bağlantıları anlatamayacığım için böyle bir video çekme ihtiyacı hissettim. bilmeyen ve öğrenmek isteyen arkadaşlara bir hayırım olsun istedim...
@@MuratDemir-eo1nuEline emeğine sağlık iyi düşünmüşsün, on üç senedir bu Panoyu yaptığını söylemişsin, çok iyi demek ki sorunsuz çalışıyor, ama bu videoyu yeniden daha düzgün karışık kuruşuk olmadan kablolar ölçülü, hiç fazlalık olmadan açık seçik bağlantılar görülür ve anlaşılır olarak görülecek şekilde yeniden yüklesem daha çok faydalı ve hayırlı bir iş yapmış olursun. Benim kombimin kartında ek pompa bağlantı yeri var, buna ihtiyaç yoktur. Fakat olmayan kombinler için çok iyi bir düzenek olmuş, eline emeğine sağlık. Daha önceki evim yerden ısıtma idi ve ek sirkülasyon pompası bağlamıştım, direk çalıştırıyordum, yani kombiyi kış boyunca kapatmadığım içim ayrı bir siğorta ile sirkülasyon pompasını da açıyordum. Kış bitene kadar durmadan çalışıyordu. Yaz konumunda sirkülasyon pompasını kapatıyordum. Yani 20 sene önceden bahsediyorum, o zaman kimse bilmiyordu. Kombin Buderus gb 022 tam yoğuşmalıydı, ev büyük ve yerden ısıtma idi. Ayrıca krom dan denge kabı yaptırmıştım sirkülasyon pompasını denge kabına kendim monte ettim ve pompayı ayrı bir siğorta ile açıp kapatıyordum. Bel ki bir kaç yüz lira elektrik harcıyordu fakat sorunsuz çalışıyordu. Ayrıca kablolu oda termostatım vardı. Kablosuz değil di. Kablo'lu oda termostatı olunca bu düzenek mümkün değil, o yüzden en kolay en basit şekilde kombinin yanına da bir siğorta ile pompa bağlantısını yapmıştım. Vesselam.
Birde kontaktör kaç kW kaç amper olduğunun önemi varmı acaba
@ kontaktörün büyüklüğü küçüklüğü önemli değil. en küçük 3 kw kontaktör bile fazlasıyla yeterlidir.
Sessiz çalışıyor dediniz Kontaktörün modeli nedir acaba? Video için teşekkürler emeğine sağlık
Denge kabi olmassa olmazmi
Evet.Denge kabı olmadan 2. pompa uygulaması yapılamaz.
kombi banyoya mesfe olarak uzak ve sıcak su debisi düşuk olduğundan banyoya su aşırı sıcak geliyor bu sistem su hızını artış yaparmı yani sıcak su ayarladığım derecede banyoya ulaşır mı teşekkürler
Eğer ev girişinde su basıncı yoksa,özel otomatik çalışan su pompası var.o pompadan kombi altında ki su giriş borusuna bu pompadan montaj yaptırın çalışacaktır.(bir kaç sizin sorundan yaşayan kişiler vardı taktım şimdi çok verimli çalışıyor. )
Kolay gelsin emeğinize sağlık bende aynı sistemi kuruyorum evim dublekx üst kat için ayrı pompa alt kat için ayrı pompa ve ayrı şekilde termostat kullanmayı düşünüyorum ama yukarı ayrı aşağıyı ayrı çalıştırmak için kafamda tam olarak gerçekleştiremedim yardımcı olabilirmisin neler yapmam gerekiyor bağlantıları nasıl yapmam lazım
Kombin tek ise olmaz.!iki kombi varsa birisi aşağı için birisi de yukarı için ozaman olur.
@@abbaba5015 tek kombi ile yaptım hocam oluyor ikinci kombiye gerek kalmıyor farklı bir sistem kurdum
Kontaktör marka ve modeli nedir?
Marka fark etmez. Ben kalitesine güvendiğim icin Siemens kullandım
@@MuratDemir-eo1nu hangi model
@@hakannuho2745 Ben Siemens Sirius 3RT2015-1PA01 Kontaktör kullandım. Gayet başarılı. Sıcak su kullanılırken 2.pompa çalışmasın diye ben çift kontaktör kullandım.
@@hosmy240 Merhaba sıcak su kullanırken çalışmaması için 1. ve 2. Kontaktör bağlantısı nasıl yapılıyor?
@@muratbozkurt3979 1. kontaktör A1 girişine bağlanacak olan sinyali kombi pompasının Faz kablosundan alınız, 1. kontaktörden çıkan faz ve nötr 2. kontaktörü besleyecek, 2. kontaktörden çıkan faz ve nötr ise ilave su pompa motoruna gidecek, 2. kontaktörün A1 girişine bağlanacak sinyali 3 yollu vanayı açık tutan Faz kablosundan alınız. ( 3 yollu vana elektrik soketinde kahverengi - siyah - mavi renkte 3 adet kablo vardır, bu kablolardan ikisi ( kahverengi ve siyah olan ) faz, biri ( mavi olan ) nötr dür. fazın biri 3 yollu vanayı açık tutarken devamlı akım vardır, diğerinde akım yoktur, sıcak su açıldığında 3 yollu vana kapanır, kalorifer peteklerine su gidişi kesilir, bu sefer vanayı açık tutan Faz hattında akım kesilir diğer faz hattımda akım oluşur bu akım vanayı kapalı tutar. 3 yollu vana açıkken, ya siyah olan kabloda da yada kahverengi olan kabloda da akım olacaktır, ikisinde birden akım olmaz, 3 yollu vana açık iken yani kalorifer peteklerine sıcak su giderken, kontrol kalemi ile hangi faz hattında akım olduğunu tespit edeceksiniz ve bu kablodan hat alıp, 2. kontaktörün A1 girişine sinyal girişi yapacaksınız. Her 2 kontaktör ün A2 nötr girişini ortak yapacaksınız. Bu şekilde, oda termostatı kullanıyorsanız, kombi molaya geçtiğinde kombi pompası durduğunda, 1.kontaktör devreyi kapatacak, 2. kontaktöre akım gitmeyecektir ve harici su pompası da duracaktır, kalorifer çalışırken ise sıcak suyu açtığınızda 3 yollu vana peteklere sıcak su akışını keseceği için, 2. kontaktör devreyi kapatacak ve yine harici su pompası da kapanacak, gereksiz yere suyu devirdaim yaptırmaya uğraşmayacaktır. Önemli bir konu daha : Kombiye ayrı , harici su pompasına ayrı sigorta kullanmayın, böyle yaparsanız, kombinin sigortası atarsa, kombi duracak harici su pompası çalışmaya devam edecek, harici su pompasının sigortası atarsa harici su pompası çalışmazken kombi çalışmaya devam edecektir. Birinin sgortası atarsa diğeri de devreden çıkmalı, bunun için C tipi 3 Amper Trifaze ( 3 yollu ) sigorta kullanınız. 1. yola şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen faz girip çıkan fazı, kombinin faz hattına bağlayınız, 2. yola yine şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen bir faz girip çıkışını 1. kontaktör faz girişine bağlayınız, 3. yola ise şebekeden veya kombi voltaj regülatöründen gelen nötr girişi yaparak, çıkışından 2 kablo çıkınız, 2 adet nötr kablo çıkışının birini direk kombi nötr girişi, diğerini 1. ve 2. kontaktörlere ortak nötr girişi yapınız. Harici su pompası için 3 amper sigorta fazlasıyla yeterlidir. Kombi için de 3 amper zaten yeterli. Böylelikle, kombi de sorun olduğunda da , harici su pompasında sorun olduğunda da her ikisinin sigortası nötr ü ile birlikte kapanacaktır. Umarım faydalı olur, Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım, umarım faydalı olur.