İNSAN NEDEN ADLİYE BASIP BİRİNİ VURUR? | ÇOK HIZLI GÜNDEM S2B63
HTML-код
- Опубликовано: 8 фев 2025
- RUclips katıl üyelikleri iptal edilen şövalye ruhlu TamgaTürk'ün gelirsiz kalmaması için bizi destekleyin ve üyelere özel içeriklerimizin tadını çıkarın!
Aylık 200 lirayla destek olmak isteyen izleyicilerimiz için:
app.sipay.com....
--
Aylık 100 lirayla destek olmak isteyen izleyicilerimiz için:
app.sipay.com....
TamgaDükkan'ı ziyaret edip ürünlerimizi satın almak için:
www.shopier.co...
TamgaTürk ailesine Discord'da katılın!
/ discord
TamgaTürk TikTok'ta!
/ tamgaturk
TamgaTürk'ün tüm linklerine erişmek için:
linktr.ee/tamg...
"Hukuk insanın normal duygu ve reaksiyonlarına göre yazılmalı, devlet için değil."
app.sipay.com.tr/dplLink/A7bxpqr4
Şehit olan arkadaş ile aynı lisede okudum bir ait dönemden arkadaşım idi ve gerçekten gerçekten çok iyi bir insandı Mekanı Cennet Olsun ❤
Şehit değildi
@mehmet_coban Neydi birader?
Geçen hafta Antalya'da zengin bir ailenin çocuğu alkollü halde iken,işinden evine giden 35 yaşların da,bir garibana çarpıp kaçıyor,ölen şahsın 5-6 yaşlarında bir çocuğu var,eşinin çığlıklarını unutamıyorum.Adalete güvenmiyorum o zengin adamın çocuğu 2-3 sonra dışarı çıkar, çünkü örneklerine çokça görüyorum.Adaleti artık kişilerin kendisi arayacak gibi bu ülke de.
Elinize sağlık; felsefeden hukuka, siyasete uzanan kısa ama dolu dolu bir video olmuş.
Suçluyu cezalandırmayı iyi beceremiyor ama suçluya müdahale edeni cezalandırmayı çok iyi beceriyor. En çok da kendisi hakkında yorum yapanları cezalandırmayı iyi beceriyor. (Bu sebepten dolayı özneyi bilerek gizli tuttum…)
Yüzde yüz katılıyorum. Toplumsal tepki geliştirilmediği sürece adalet tahsisnedilmesi mümkün değil. Ülkede mafya terörü, taksici terörü, minibüscü terörü, trafiknde maganda terörü, sporda hakem terörü ....her yerde gruplar, güçlülüler dilediğince hareket edebilirken toplumun en büyük kısmı sessizce çekinerek yaşamak zorunda bırakılıyor. Adaleti devlet tahsis eeemiyorsa toplum yeniden tahsis etmek zorunda.
Bence Devletten beklentimiz şu olmalı:
Devlet, yasaları ile birlikte suçlara karşı önleyici rolünde olması ve yasaların da buna göre kurgulanması gerekiyor ki aslında devletin asıl amacı da budur zaten. Güven içinde yaşamanın sağlanmadığı ve birlikten sinerji yaratılmayan bir devlet çalışmıyor veya yanlış kurgulanmış demektir ve olumsuz bir durum yaşandı zaman “Kanun” ile tanzimi ne kadar tatmin edicidir?
Sun Tzu üç doktordan bahseder. Birinci doktor, hastalık vücuda girmeden insanları tedavi eden birisidir ve ünü kendi köyünün dışına çıkmamıştır, ikinci doktor ise hastalık ilk emarelerini gösterdiği zaman tedavi eder ve ünü kendi bölgesinin dışına çıkmamıştır, son doktor ise hastalık ilerlediği zaman tedavi eder ve ünü bütün ülkeye yayılmıştır.
Sun Tzu’nun ana fikri, en iyi komutanın savaşmadan zafer kazanan komutan olduğudur ve bu örnek ile anlattığı gibi hastalık vücuda yayıldığı zaman, kesip biçerek onu tedavi eden doktorun ününün yanında, asıl maharetin hastalığın olumsuz sonuçlarına maruz kalmadan tedavi eden doktorun kıymetidir.
Örneğimiz üzerinden konuşursak: Adam vurulmuş ve sakat kalmış. Bundan sonra hangi ceza bu durumu düzeltebilir veya memnun hissettirebilir? En üst kıyastan hapis yatsa ne olacak? Onu da sakat bıraksak ne olacak? Üçüncü şahısları tatmin edecek bir yasa, en iyi yasa olabilir ama sakat kalan için hangisi daha faydalı olandır? Sun Tzu ya dönersek Sakat kalan için en iyi doktor hangisi olur? Birinci doktor.
Sun Tzu savaşın yıkıcılığından bahseder. Galip gelmiş olsan bile bir sezon ve birçok toprak işçisini kaybettiğin zaman ortaya çıkan kıtlıkta ne kadar kazançlı çıkacağını sorgular. Aynı şekilde, suç işlendikten ve mağdur olduktan sonra cezaların konuşulmasının ne maması vardır?
Veya şöyle sormak daha doğru olur: suç daha işlenmeden değil ama işlendikten sonra takibe başlayan devlet kime hizmet eder? İnsanlık neden devlete ihtiyaç duyar? Zorbalara karşı duracak bir zorbaya, kendisinin zorbalaşmasına gerek bırakmadan, ufak bir haraç vermeye neden evet der?
Bireysel silahlanma meselesine de buradan bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Silahlı gücümüzü sokaklarda Josey Wales gibi takılmak yerine, devlete çıkarlarımızı koruması için baskı yapmak yönünde kullanmamız gerekir ki, yasaları ile silahımızı kullanmaya gerek kalmadan yaşayabilelim. Amerikalıların silah kutsiyeti buradan geliyor; bağımsızlıklarını ve istedikleri gibi bir devleti, bireysel silahları ile kazandıklarını savunuyorlar.
Son olarak Toyinbee alıntısındansa Platon’un anlatımı bana daha anlaşılır geliyor: Aşırıya kaçan ve bozulan demokrasi tiranlık yaratır, aşırıya kaçan tiranlar ise demokrasiyi ve bu döngü olarak devam eder. Yanlış kurgulanmış bir demokrasiden, tiranlığa kaymadan çıkmak gerekiyor.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Bu videonun altına imzamı atarım devlet beni korumuyorsa lazım degil
Bireysel silahlanma kesinlikle bu nevi rayından çıkmış sistemlerde gerekli. Bir insan ahlaklı ve işinde gücünde diye korka korka yaşamak zorunda değil.
Psikolojik portreleri çok değerli buluyorum. Sizin “Küçük insanı” yüceltmek fikrinizin de önemli ölçüde bir işletme sahibi olmanızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ben de siyasetçi olma hedefiyle ilerleyen bir insan olarak düşüncelerimi de o perspektiften yapıyorum. Dolayısıyla sizinle bu noktada zıtlıklarım doğuyor fakat hepsinden öte sıradan vatandaş için olması gerekenin şu olduğunu düşünüyorum: vatandaş devletin kendisidir. Böylece doğru yanlış her türlü uygulamaya kulluk etmeyecek ve devletin kendisinin olduğunu bilerek hareket edecektir. Yani “Devlet-Şirket-Vatandaş” üçlüsünde devlet pasifize edilmemeli. Devlet, vatandaşın kendisi olduğu için bile etkin olmalı. Tüm bunlar daha önemli bir noktaya götürüyor okları: toplumsal yapı anlayışına. Aslında bu söylediklerim bile oldukça kolektif söylemler. Toplumu nasıl bir yapı olarak gördüğümüz soruları da burada değerli. Benim kolektivist olduğum yargısı oluşmasın. Bireyi bireysel bağlamından koparmak doğru değil fakat toplumu da üst yapı olarak etkin kılmak gerekli. Yanlış bilmiyorsam, bu söylediklerime en yakın düşünceyi durkheim söylüyor solidarizm kavramıyla. Solidarizm anlayışı da toplumcu bir anlayış fakat diğer kolektivist anlayışlardan farkı bireyi bireysel bağlamından koparmamak, olarak belirtiyor. Ben de aynı şekilde düşünüldüğümü tekrar belirteyim. Ki, “Devlet-Şirket-Vatandaş” üçlüsünde de şirketlerin tamamen değil büyük ölçekli şirketlerin pasifize edilmesi gerektiğinden yanayım. Vatandaşların şirketleşmesi iyidir. Bunlar büyük ölçekli olmaya başladığı anda yozlaşma ve çöküş gerçekleşmeye başlıyor. Hepimizin de kendi iyiliği için otorite karşıtı veya otorite kulu değil otoritenin kendisi olduğunu fark etmemiz gerekiyor.
Cok önemli konulara deginir Bahadir bey. Baya iyi.
Saç ve bıyık ideal şeklini bulmuş, bence çok yakışmış.
Güzel bir program olmuş, yaşlılık ile ilgili programınızdan sonraki tüm içerikleriniz best of kalitesinde devam ediyor. Emeğinize sağlık.
Arada bir uzman çavuş da şehit olmuş. Evet babanın durumunu anlıyorum ama bu işler böyle giderse 5. Dünya ülkesi bile olamayız.
Toplumu zerre umursama olsa, meseleyi analiz eder ve hukuktan eğitime , sağlıktan ticarete her alanda ne yapılabilir düşünülebilir. Ama bizde kanun yapma refleksi sadece seçim öncesi çalıştırılan bir mekanizma olarak hatekete geçiriliyor. Daha yenice dünya kadar insanı birbirine düşüren %25 kira saçmalığı yaşandı, bunla ilgili kaç insan öldü çok merak ediyorum. Peki kimin umurunda oldu? Ve yine hemen aklıma gelen nafaka olayı; çok mu zor bununla ilgili hatekete geçmek. Kadın cinayeti dediğimiz alanın içinde soruna benzin döken şeylerden biri de bu; var mı en küçük hareket? Hangi mevzuyu ele alsak en fazla çaresizliğimizle yüzleşiyoruz. Açıkçası yasayı beklersek magandanın, zorbanın zırtopozun oyuncağı olacağız. Ufaktan herkes zulasına emaneti alacak gibi bu gidişle..
Bahadırhan Bey , bireysel silahlanmaya çok güzel bir açıdan değindiniz gerçekten tebrik ederim. Nedense bu ülkede yasal silahlanmanın özellikle önü kesiliyor , halbuki bir denge unsuru böyle bir işlevi var bunun yanı sıra yasal bireysel silahlanmanın yasal zemine oturtulması da bu işlevin gayri resmi yürütülmesinin de önü kesilecektir düşüncesindeyim. Ve umarım mevcut hukuk bir gün doğal reaksiyonları bir gün gündemine alır. Yine düşüncelerimize ve fikirlerimize tercüman olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
ağzınıza sağlık. yalnız şunu belirtmek isterim ki bireysel silahlanma makul çözümlerden biri gibi görünse de okul katliamları ve benzeri olayların da artmasına sebep olan istenmeyen sonuçlar yarattığı yadsınamaz
Teşekkür ederim
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
👍
bireysel silahlanma ve kısas uygulaması insani ve dini doğal olarak insan doğası gereği gerekli değil zorunludur hayata geçirilmemesi ve engellenmesi kul ve vatandaşlık hakkına aykırıdır.
Bireysel silahlanmanın ne kadar faydalı olduğu ABD'nin suç istatistiklerinden belli
Bireysel silahlanma dışında katılıyorum.
Abi iyi konuşuyon hoş konuşuyon da, "kellim kellim la yerfah"
la yenfa
@balbalproduction2863 doğrudur pederden duyduğum cinsi buydu
1
Maalesef bu video özelinde söylediklerine pek de katılamadım. Saygılar
Başlığa bak yarım saat konuştuğu konuya bak!la havle allahım sabır ver
Sen anlamıyorsan yapacak bir şey yok
👍