Alayli Yazilimci, Okullu Yazılımcılara Laflar Hazirlamis

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 фев 2025

Комментарии • 109

  • @baveryarenli
    @baveryarenli 8 лет назад +24

    Bence arkadaşlar üniversite okumadanda yazılımcı olunabili ama, ben yazılım okudum bize okulda birşey öğretmiyorlar matematik ve sadece teorik bilgiler... Kendinizi geliştirmek sizin elinizde, ama üniversite okumanın şöyle bir güzelliği var. O ayrı mesele, birde o verilen matematik ve integral, fizik gibi dersler sizin beyninizin açılmasına ve mezuniyetten sonra daha hızlı yol almasına neden oluyor burası güzel işte...

    • @suleymancakr-sl8yo
      @suleymancakr-sl8yo 4 года назад

      reis yazılımdan farklı bi bölüm okuyup kendimi yazılımda geliştirsem iş bulabilir miyim burada veya yurtdışında

    • @wickedsnuk3812
      @wickedsnuk3812 4 года назад +2

      kötü bi eğitim almışsın, yoksa say say bitmez okulun kattıklarını :)

    • @darkblue5571
      @darkblue5571 3 года назад

      @@suleymancakr-sl8yo Kanka ne yaptın genelde mühendis değilsen sponsor olma olayları dahada zor oluyor ama iyi bir proje yapmışsan neden almayasinlar

  •  11 лет назад +14

    Bilgisayar mühendisi olarak fikre katılıyorum. Amstrad'da GWBasic'den yazılıma başlayan biri olarak, ben bu kadar ilgiliyken, (hatta elektroniği kazanıp bir sene bilgisayar için bekleyen biri olarak), tıp geldiği halde bu bölümü seçen biri olarak şunu söylemek isterimi ki;
    ""Benim dönemimden(devremden) "" Tıptan aşağı,eczacılık,...sıralayıp tesadüfen bizim bölüme düşen birçok arkadaşın yüzünden, sadece dersi geçme mantığıyla okuduğu için bu videodaki arkadaşın bahsettiği tipler doğmuştur.
    Bununla birlikte bu ülkede "mühendislik" yapmak her mühendise nasîb olmuyor. Bilgisayar müh. çıkışlı olduğum için beni doğrudan ITci(Bilişimci) olarak ele alıyorlar. Donanım ve teorideki yetilerimizden de faydalanılmadığı için , "iyi sağılmadığımızdan" onca emek hebâ olabiliyor.
    Konuşacak çok şey var aslında ama,,,Bu ülkede çok yanlışlar yapıldı. Hâlâ da yapılıyor. Okul bir kültürdür, o kültürü alırsanız çok güzel. Ama sizi başarıya ulaştıran asıl unur tutkunuzdur.
    Şunu da eklemeden edemiyeceğim. Alaylı yazılımcı olunur ama alaylı mühendis olunmaz. Yaptığınız iş mühendislik gerektirmeye başladıkça okul ön plana çıkıyor. Onun dışında IT'de çalışmanız yönünde bir engel yok.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 8 лет назад

      +Davut GÜRBÜZ Bu bir sorun değil hocam,üniversite her zaman okunabilir,ve diploma alınır.

    • @ZeroSilenc3
      @ZeroSilenc3 6 лет назад +1

      Çünkü insanlar ilgi alanlarına göre değil yaptığı çözdüğü kimya sorularına matematik sorularına göre yerleştiriliyor sıkıntı burda başlıyor adam istemediği bölümü okuyor.

    • @barskdrt6840
      @barskdrt6840 3 года назад

      it de okuyorum hocam sizce brakıyım mı ? yani ülke olarak , para konusunda veya mesleki olarak beni sıkıntıya çıkarırı mı ? bilgisayar mühendisleri bende daha önde oluyor galiba diploma olarak sıkıntı çıkarır mı yoksa yazılımcı olmak için emek verirsem hangi bölümü okudugumun hiç bir önemi kalmaz mı ?

  • @ulfetdmr7782
    @ulfetdmr7782 8 лет назад +13

    5 bin lira maaş hayalleriyle okula başlayan biri ne öğrenebilir ?

  • @R4RealMalfunctor
    @R4RealMalfunctor 10 лет назад +5

    Sadece bilgisayar/elektronik icin degil, herkese akildan cikmamasi gereken ogutler veren bir video, icerigiyle ters orantili siglikta esprili bir baslikla yayinlanmis.

  • @AbdullahCekin
    @AbdullahCekin 9 лет назад +4

    Helal olsun doğru konuşmuş. ne acıki türkiyede bu işler böyle. hiç bir şey bilmeyen adam üniversitede hoca oluyor. mühendislik bitiren başarılı öğrenciler kpss girip en fazla gelebileceği yer milli eğitim veya benzeri bir yerde bilgi işlem sorumlusu olmak.yazık gerçekten yazık.

  • @cemolcay
    @cemolcay 6 лет назад +2

    "dil bilimcidir" yorumuna katılıyorum. orada bir yanlış anlaşılma olmuş, "dil bilimcisi olan insanlar genelde kod yazar" gibi. öyle demek isemiyor Barış, kod yazanlar da bir yerde dil bilimcisi, yeri geldiğinde filozof, yeri geldiğinde mühendis, yeri geldiğinde matematikçidir diyor. (yanlışsam düzeltin lütfen)

  • @CemilPars
    @CemilPars 3 года назад +1

    Dogru soyluyor adam bazi seyleri bilmeme hakki va4dir ama ogrenme hakkinda vardir.

  • @undencem
    @undencem 5 лет назад +1

    Bilgisayar Mühendisinin web developer olası saçma zaten . Daha büyük projelerde çalışmalılar . Web Development'ı küçüksemiyorum ama işin sistem kısmında da büyük paralar dönüyor. Gerçekten C'de desktop app yazabilen adam gerçek programcıdır , kardeşlerim .Diğerleri yancıdır. Bizim gibi .

  • @alpolcaymis
    @alpolcaymis 8 лет назад +6

    Bu genç abimin saçları yazılım yüzünden mi beyazlamış?

  • @muratroad6808
    @muratroad6808 10 лет назад

    bende bir yazılımcı olarak,düşünce adamı olarak arkadaşa katılıyorum.heyecan duyulmayan işler başarılamaz.

  • @dogukanbayraktar5352
    @dogukanbayraktar5352 10 лет назад +13

    Bu alanda herşeyden önemlisi meraklı ve istekli olmak. Türkiye'deki eğitim sistemi o kadar saçma ki, adam sırf C# biliyor diye öğrencilere C# öğretmeye kalkıyor. Bir tanesi neden C# öğreniyoruz diye sorduğu zaman, çünkü ben bu dili kullanıyorum ve siz de bu dili kullanacaksınız diyor. Tabi öğrencilerin de bu alan hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı için, eğitim veren hoca onların gözünde sanki bir profesörmüş gibi gözüküyor. Çoban-koyun mantığı. Koyun gibi, hoca ne derse onu yapıyorlar. Hiç birisi, sınırların dışına çıkıp farklı şeyler keşfetmeyi denemiyor. Okulda ne öğretiyorsa onunla sınırlı kalıyorlar.
    Tüm okullar değil ama bazı okullar gerçekten öğrencilerin yaratıcılığını öldürmekten başka birşey yapmıyor. Okuldaki öğrenciler, iyi bir programcı olmanın hangi adımlardan geçtiğini bilmiyorlar. Pratik yapmıyorlar, araştırmıyorlar, hazıra konuyorlar, kendilerini geliştirmeye ihtiyaç duymuyorlar çünkü okulda öğretilenlerin yeterince yeterli olduğunu düşünüyorlar, yeni diller öğrenmeye kalkışmıyorlar, bu işi sevdikleri için değil, çabuk para kazanmak için yapıyorlar.
    Genelleme olarak algılanmasın, gerçekten iyi eğitim veren okullar var, fakat ben dünyaya baktığım zaman, alaylı programcıların okullu programcılardan daha meraklı, azimli, kendini geliştirmiş ve başarılı olduğunu görüyorum. Sanki bilgisayar bilimi/mühendisliği alanını seçen öğrenciler sırf popülerliği için o bölümü seçmiş gibiler.

  • @kemalyildiz89
    @kemalyildiz89 8 лет назад +1

    Dediğin gibi sorun "EGO" ana tema bu ağzına sağlık :)

  • @ismailozgenel9476
    @ismailozgenel9476 4 года назад +3

    Bill Gates ve arkadaşları Windows işletim sistemini geliştirdiklerinde üni mezunumuydu? Yada Jobs ?

  • @kazimincebacak
    @kazimincebacak 6 лет назад +4

    anaa ilk insan konuşmayı öğrenmiş (bkz: Cro-Magnon)

  • @mustafab9843
    @mustafab9843 8 лет назад +8

    Okullu yazılımcılar okudukları sırada pratik bilgileri öğrenmesi daha zor çünkü bir sürü ders görüyor ancak teorik bilgileri aldıktan sonra mezun oldukları ilk yıldan sonra o teorik bilgileri pratikle harmanlar ve alaylıları sollar geçer ayrıca bilişim kültürünü temelden aldığı için olaylara bakış açısı daha geniştir.

    • @ArgeKumadan
      @ArgeKumadan 8 лет назад +1

      bilişim kültürünün temellerinin okuldan alındığı kanısı çok yanlış.

    • @mustafab9843
      @mustafab9843 8 лет назад +1

      Ali Göl benim için tamamen doğru temeller kesinlikle okuldan alınıyor ama iyi yazılımcı okul sayesnde olmuyor ama temel okuldan alınması lazım okuldan önce bildiğim doğru yandığım yanlışlar yüzünden o kadar zorlandım ki o eski bildilerden kurtulmak için

    • @ArgeKumadan
      @ArgeKumadan 8 лет назад

      Marmara Üniversitesi İngilizce bölümünde bilgisayar mühendisliği programında Programlama dersine 3. sınıflardan bir kız giriyordu. Asistan olmuş. Bana sen istersen bu derse hiç gelme ödevi yap demişti. Bu mu okuldan aldığın temel?

    • @mustafab9843
      @mustafab9843 8 лет назад

      Ali Göl senin üniversitenin,yetersiz ve bilim dışı eğitimini düşünemedim bu yorumu yazarken afedersin

    • @ArgeKumadan
      @ArgeKumadan 8 лет назад

      Mustafa babayiğit ya bi siktir git code'umun stajyeri

  • @muratkaplan963
    @muratkaplan963 11 лет назад +3

    katılıyorum kesinlikle okulda bir bok öğrettikleri yok zaten kendi kendinin geliştirme bilincinde olmalısın.

  • @cenkgul8755
    @cenkgul8755 6 лет назад +3

    Alayli ne demek? Okula gitmeden yazilimci olmak gibi mi?

  • @halilkarabulak7289
    @halilkarabulak7289 5 лет назад

    Bu soruları sorduğun adama nasıl ulaşırız

  • @fatihoguz2675
    @fatihoguz2675 9 лет назад

    Yararlı bilgiler vermiş olayın değişik yanlarını anlatmış...

  • @woxow
    @woxow 5 лет назад +1

    programcı olmak için diplomaya gerek yok ki, aynı şekilde donanımcı olmak için de gerek yok. aç oku, takip et, izle, kim ne yapmış bak, birilerine sor, dene, yanıl, değiştir, yap şeklinde, başladığın her bir projede yeni şeyler öğrenip zamanla kendin türetmeye, kombinasyon yapmaya başlıyosun. işin aslı okulda öğrenilecek şey değil zaten. asıl referans yapılan projelerin, öğrendiklerin ve bunları nasıl pekiştirdiğin, yetkinliklerin.
    yazılım işinde diplomanın hiçbir hükmü yok aslında. hiç kimse çatır çatır c++,c#, java vs yazıp, tasarlanan programdaki ihtiyaçları görerek ona göre düzenleyebilen, analitik düşünen biri varken kalkıp sadece diplomalı birisine bakmaz, vasıfsızdan farksızdır o diplomalı. kendi geliştirdiği hobi olarak olsa dahi iyi bir şeyi bak ben bunu yaptım diye göstermesi lazım.
    ben yıllar önce daha askere gitmemişken, donanımcıydım. orta 2'e giden, freelance takılıp arada işyerine gelen bir velet vardı. o yıllarda nispeten web tasarım yapanlar da azdı. bu ortaokullu velet şimşek hızıyla asp yazıp dünya para kazanıyodu. o zamanlar işler de pahalıydı tabi

    • @suleymancakr-sl8yo
      @suleymancakr-sl8yo 4 года назад

      reis bi şey sorcam ben farklı bölümde okurken yazılımda kendimi geliştirsem iyi bi yazılımcı olsam iş bulabilir miyim veya yurtdışında iş bulma ihtimalim var mı

    • @woxow
      @woxow 4 года назад +1

      @@suleymancakr-sl8yo iyisen her yerde iş bulursun, türkiyedeki gibi diploma falan sormazlar, yaptığına bakarlar. kendini kanıtlamak için güzel bir program yapıp sunarsan, ne bildiğini göstermiş olursun, ayrıca onu satarsın. iyi olmak için ingilizce çok önemli. 1 tane programlama dilini iyice öğrenip pekiştirirsen diğerlerini çok daha çabuk çözersin,. en iyi bir şeyler yaparak öğrenilir. hep yapıp hem öğrenirken kendini geliştirmiş olucan, sonra yaptığını tekrar buna göre değiştiricen zaten. kendini kaptırınca hep sabahlıyosun, aylar geçiyo, asosyal oluyosun, bu arada öğreniyosun falan. sonra derslerin kötü gidip sınıfta kalıyosun. önceden yapıp sattığım programı güncellemem lazım mesela başına oturamıyorum. yine evde aylarımı yicek. oyun oynamak gibi dalman gerekiyo, aylar sonra kaldırımda yürümek bile tuhaf geliyo

    • @suleymancakr-sl8yo
      @suleymancakr-sl8yo 4 года назад

      ​@@woxow sen ne okudun reis

    • @woxow
      @woxow 4 года назад +1

      @@suleymancakr-sl8yo çok alakasız. bi su ürünleri diplomam var, bi de iktisat diplomam var. hayatımda hiç işime yaramadılar

    • @suleymancakr-sl8yo
      @suleymancakr-sl8yo 4 года назад

      @@woxow peki şu an ne iş yapıyosun yani bi kurumda mısın yoksa kendi kendine mi takılıyosun

  • @muhammedyildiz6884
    @muhammedyildiz6884 3 года назад

    Okulda amerikayi nasil kesfedecegin anlatiliyor Amerika zaten kesfedilmis neyin kafasi bu okullar onu cozemedim...

  • @sevketyavuz3115
    @sevketyavuz3115 8 лет назад +1

    arkadaş wordpress site kuruyor galiba

    • @oguzk.5772
      @oguzk.5772 6 лет назад

      Üstad sen çok yanlış geldin :)

  • @IncredibleTurk
    @IncredibleTurk 10 лет назад

    Arkadaş çok iyi özetlemiş. Ama kendi şirketi olmadığı sürece ya da çalıştığı yerde en az 6-7 yıllık personel olmadığı sürece çok büyük şirketlerde proje yöneticisi olamaz. 40'ına geldiği halde sadece coder olarak çalışır. Türkiye'de bu işler iş hayatından itibaren en fazla 10-15 senedir. O saatten sonra aklı başında hiçbir adam coder olarak kalmak istemez.

    • @cakinci81
      @cakinci81 10 лет назад +7

      Neden? 40 yaşında kod yazmak ayıp mı?

    • @bigrebellions
      @bigrebellions 9 лет назад +1

      +IncredibleTurk Ciddi diyorum, sen bu mantıkla ciddi işler başaramayacaksın!Asla ve asla. Sürünün bir parçası olarak konuşmuşsun sadece.

  • @mehmetakyuz5290
    @mehmetakyuz5290 11 лет назад

    Yani ahlaklı ve öğrenme istekli olmak bu işi çözüyormuş beyler

  • @furkankeskin2614
    @furkankeskin2614 11 лет назад +5

    hocam hayatımı bilgisayara üzerine kurmayı planlıyorum lise 1 e gidiyorum html öğrendim java çalışıyorum sürekli yazıyorum

  • @-Engineering01-
    @-Engineering01- 8 лет назад +9

    Teknik dersini almadan iyi bir yazılımcı olunabilir,ancak bir mühendis olunamaz :)

  • @berkankurkcu1799
    @berkankurkcu1799 2 года назад

    Adam çok doğru konuşmuş. Başlık çok alakasız

  • @selimpy8105
    @selimpy8105 5 лет назад +1

    Atkin süpermiş abi

  • @mucahitbaser3412
    @mucahitbaser3412 8 лет назад

    abi web programcılar html css jqery php bunlar okulda size sadece en başını gösterip geçiyorlar işte şu şöyle olur bu böyle olur anlatıyolar teorikmen herkes düşünür ama iş pratikte bitiyo bunları ögrenmek isteyenler sadece pratik yapıp araştırsın hoca dinleyene kadar netteki videoları izlesin daha başarılı olurlar benim dediklerim sadece web site için digerlerini bilmem. günde en az 10 saat bu işlerle sürekli pratik yapan adamla okulda hocayı dinleyip akşamda o günki konunun örnegini yapan adamın aynı olacagı mantıklı bile degil :)

    • @Huxley.
      @Huxley. 3 года назад

      liseye gidiyorum ve her hangi bir yazlım dersi almadım evde kendi imkanlarımla 3 haftada HTLM ve CSS ögrendim, ve şuan javascript ile asp ögrenmeye çalışıyorum.

  • @TheFrostiness
    @TheFrostiness 8 лет назад +10

    Tek başına ikisi de yetersiz. Eğer burada alaylı yazılımcıdan kasıt github'da kodlar okuyan, stackoverflow'da sorular soran ve sürekli aktif olarak yazılımlar geliştiren biriyse bu tek başına yetersiz, evet gereklidir, istenilen şeyi büyük ölçüde hayata geçirir ama bir yazılım projesi yönetemez veya büyük bir yazılım projesinde çalışamaz bunun için yani mühendis olmak için eğitim gereklidir(scrum nedir, uml nedir). Okul şart değil tabii isteyen amazon'dan kitaplar alır, youtubedan üniversite yazılım derslerini izler(stanford uni vs) böylece eğitimli olabilir. Bu arada karşılaştığım çoğu alaylı yazılımcı, diploması olan çoğu sözde mühendisten daha mühendis. Bu gözler neler gördü model view controller, object pooling vs dediğinde trene bakar gibi bakan diplomalı işsizler.
    - 23 yaşında yazılım mühendisliği 1.sınıf öğrencisi(hobi olarak okuyor)

    • @mirnish4427
      @mirnish4427 6 лет назад

      22 olmak üzereyim, üni de bilgisayarla alakasız bir bölüm okuyorum, seneye yazılım müh. okumak gibi bir planım var, deneyimlerinden yola çıkarak verebileceğin tavsiyeler, öneriler vs. var mı?
      (HTML, CSS, JS, React ve Python la ilgileniyorum bir kaç aydır, İngilizcem ileri seviye, yabancı kaynak kullanıyorum hep)

    • @aliali732
      @aliali732 6 лет назад

      Kendine bir alan seç o alanda yoğunlaş. Web, mobile, oyun vb. Bir dil seç ve bu alanda bir şeyler yapmaya çalış. Temelin sağlam olunca öğrendiğin bilgileri diğerine aktarabilirsin. Ama yeniden üni okuyacaksan bir işte çalışmaya başlamak için okulun bitmesini bekleme. Part-time, staj vs ne bulursan hemen çalışmaya başla bir şekilde. 26 yaşında sıfırdan yazılıma başlayıp yurtdışında master yapmış birinin tavsiyeleridir bunlar :)

    • @sercanalnca1962
      @sercanalnca1962 6 лет назад

      İstanbul Teknik Üniversitesi- Bilgisayar Mühendisliği mezunu bir eleman , sırf diploması yüzünden işe alındı. İç içe iki for döngüsü kurmayı beceremedi. Okul size ipin ucunu uzatır, sizin yaratıcı zekanız o ipten ne yapmanız gerektiğine karar verir. Bu yüzden azim ve öğrenme isteği sürekli olmalıdır

    • @eren8528
      @eren8528 4 года назад

      @@sercanalnca1962 iç içe for dögüsü kurmayı beceremedi hikayesi gerçek mi

    • @sercanalnca1962
      @sercanalnca1962 4 года назад

      Eren ne yazıkki gerçek 😞 hatta o derece ki bir kod bloğu vardı ve onun ne işe yarayacağını bile anlamadı.

  • @pcmaniakkk
    @pcmaniakkk 10 лет назад +14

    Bence boş konuşuyor. Okudugumuz süre içerisinde bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağları, otomatlar, biçimsel diller ve bilgisayar organizasyonu, MYSQL öğrenip aynı anda java ve php öğreniyoruz. (Toplamda okul sezonunda) Sizin gibi oturup sadece tek dille uğraşmıyor dolayısıyla her şey anlattığın kadar basit değil. O kadar ders arasında zamana da ihtiyacımız olmalı dediklerini yapmamız için. Başımızda bir sürü ders var. Bİr yandan haklısın. Bu tarzda boş öğrenci çok fazla ama bunun genel olarak anlatılması çok yanlış. Görmediğin ortam hakkında değerlendirmeler yapıyorsun. Eminim okusan bu söylediklerini sen de yapmazdın.

    • @pcmaniakkk
      @pcmaniakkk 10 лет назад +1

      ismail KARACAOĞLU
      O kadar şey sıraladım orda ben. C ve C++'tan tutta Matlab, Bilgisayar Ağları, Mimari, Organizasyona kadar. Android programlama, Java, İşletim sistemleri ve sistem programlama, Mikroişlemciler de dahil olmak üzere daha aklıma gelmeyen bir sürü ders var gördüğümüz. Takıla takıla bir tek "otomatlar" dersine mi takıldın? Vallahi işinize nasıl geliyorsa öyle cevap yazıyorsunuz tebrik ederim.

    • @pcmaniakkk
      @pcmaniakkk 10 лет назад +1

      Belkide ben kendimi sadece yazılım değil, donanım alanında da geliştirmek istiyorum? Sen benim ilgil alanımın ne yönde olacağını nereden biliyorsun? :) O yüzden kendi adına konuşmalısın dostum. :)
      Ayrıca, ilgilenecek olsam da ilgilenmeyecek olsam da bu dersler bölümün ağır dersleri ve bunlara çalışmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu sebeple de video'daki adam boş konuşuyor dedim ben ilk yorumumda. Yani demek istediğim şey öyle yada böyle "BİZİM İLGİLENMEMİZ GEREKEN DAHA ÇOK KONU VAR" kendisi gibi tüm gün evde boş boş oturup tek bir konuya yoğunlaşmıyoruz. O sebeple "OKULLULAR BİLMİYOR" derken yada "LAF ATARKEN" 2 defa düşünsün istiyoruz. "HER ŞEY ONUN DÜŞÜNDÜĞÜ" gibi basit değil. Benim ilk yorumumda bahsetmek istediğim tek şey bu. Lütfen konuyu başka yerlere saptırmayalım. Eğer buraya kadar yazdıklarımı okuduysan şimdi şu ilk yorumumu tekrar oku :
      "
      Bence boş konuşuyor. Okudugumuz süre içerisinde bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağları, otomatlar, biçimsel diller ve bilgisayar organizasyonu, MYSQL öğrenip aynı anda java ve php öğreniyoruz. (Toplamda okul sezonunda) Sizin gibi oturup sadece tek dille uğraşmıyor dolayısıyla her şey anlattığın kadar basit değil. O kadar ders arasında zamana da ihtiyacımız olmalı dediklerini yapmamız için. Başımızda bir sürü ders var. Bİr yandan haklısın. Bu tarzda boş öğrenci çok fazla ama bunun genel olarak anlatılması çok yanlış. Görmediğin ortam hakkında değerlendirmeler yapıyorsun. Eminim okusan bu söylediklerini sen de yapmazdın."
      Ne demek istediğimi anlarsın!

    • @sabriozgur4843
      @sabriozgur4843 9 лет назад +1

      pcmaniakkk Çok iş olması bir bahane değil. Sınavı geçtikten sonra o çalışılan şeyler bile hemen unutuluyor. Sadece sınava oynamış oluyorsun. Ekstradan bir şeyler yapılması gerekiyor. Diplomanın her şey olduğu bir bölüm değil Bilgisayar Mühendisliği. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği donanım bölümüdür. Ülkemizde Computer Science adı altında açılmış iyi üniversitelerde bölüm yok. Bölümü okumak çok zaman yiyor ama tembelliği hiç affetmeyen bir alan

    • @pcmaniakkk
      @pcmaniakkk 9 лет назад +1

      İlerde kullanırsın yada kullanmazsın ama sonuç olarak okuduğun süre boyunca çalışman gereken ağır donanım dersleri olduğu gerçeği var. Yazılıma haftanın 7 günün ayıracakken donanım dersleri de olunca yazılıma sadece 2-3 gün ayırabiliyorsun demek istedim.

    • @onurkaya8225
      @onurkaya8225 6 лет назад +2

      pcmaniakkk
      😂once bi kahkaha attim su yazdiklarini okuduktan sonra,
      Yazdigin butun terimler zaten bu islerle ugrasan kisilerin bildigi seyler,
      Uni. de gordugun 1-2 siradan ders ile gelip burada "ben uni de o kadar ders goruyorum, tabi ki senden daha bilgiliyim" kafasina girme.

  • @l0rdkingggg
    @l0rdkingggg 4 года назад +1

    İyi konuşmuşsunda çok felsefik konuşmuşsun bro..

  • @CihanZengin
    @CihanZengin 9 лет назад +1

    Hem kitap okumak la olmaz diyosun hem okusunlar herseyi diyorsun knjdkjdnkjdnjld

    • @berkkiras
      @berkkiras 9 лет назад

      Kitap okumak tan kastı sadece kitap okumak sanırım çünki kitap sadece teorik bilgi içerir dediği gibi ama pratikte önemli

    • @barscankurt2156
      @barscankurt2156 8 лет назад

      +Cihan Zengin Galiba şey demek istiyor, sadece kitap okumakla olmaz, kitap okuyun ama yanında pratikte yapın.

    • @muhammedyasinhanyasar539
      @muhammedyasinhanyasar539 3 года назад

      teknik açığı kapamak için kitap okuyun diyor, pratik açık kapanmaz diyor sadece okursan.

  • @erdemayaz1103
    @erdemayaz1103 6 лет назад

    Bu konuda yazılımcılık ile programcılığın karıştırıldığını düşünüyorum. Yazılım geliştirme program geliştirmeyi de kapsayan tamamıyla mühendislik gerektiren bir iş. Yani siz tüm programlama dillerine, kütüphanelere, bunları çalıştıran teknolojilere hakim olsanız bile yazılımcı değil programcı olursunuz. Okullar öğrencilerin iş hayatlarında kazanacakları tecrübelerden dolayı zaten doğal olarak bir programcı olacağını biliyor ve okulda onu yazılımcı yapmaya çalışıyor. Bu durumda yeni mezun mühendis büyük bir ivmelenmeyle formal eğitim almayanı kapasite olarak katlayabiliyor. Ülkemizde birçok iş pozisyonunda programcı vasfında pozisyon olduğu için formal eğitim almışlar ilk aşamada şanssız olabiliyor. Özetle diyebilirim ki programcılar yüzebiliyor, yazılımcılar da su üzerinde koşabiliyor. Su üzerinde koşmak için taşların nerede olduğunu bilmek gerekir, bunun için 4 yıl kafa patlatıp saç döktükleri doğrudur.

  • @shabobey
    @shabobey 6 лет назад +1

    yazılımcı problem çözer. mühendis, programcı, alaylı, hobici... herkesin amacı aynı. diploma, eğitim kalitesi, sayısal zeka vs. vs. bizi birbirimizden ayırıyor.. ben programlama mezunuyum sayısal derslerde çok kötüydüm ama soruna uygun algoritmayı(ileri düzey sayısal sorunlar hariç) kendi tarzımda rahatça kurup kodlayabilen biriyim ama bir mühendisin yazacağı algoritmanın yanından geçemeyeceğimin de farkındayım :)

  • @muskose
    @muskose 11 лет назад +4

    Madem bu kadar çok okumak lazım. Keşke biraz da matematik, fizik, kimya, biyoloji, türkçe, sosyal bilgiler okusaydın da ÖSS de ilk 20.000 e girip bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okuyabilseydin be arkadaşım. Bok atmak ne kadar da kolay böyle, senin forumlarda, bloglarda harcadığın zamanı bir başarı elde etmek için okullarda harcayan insanlara bu ne insafsızca bir yaklaşım. Bak bakalım google, microsoft, facebook, aol, amazon v.b. firmadalarda hangi okulardan mezun adamlar çalıştırılıyor

    • @eminkaya5033
      @eminkaya5033 5 лет назад +4

      lisans eğitimi şartını kaldırdılar bile :d

  • @mehmetceylan2730
    @mehmetceylan2730 6 лет назад

    adam haklı