Bilgisayar Mühendisliğini Uzatmak

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 окт 2024

Комментарии • 72

  • @mrarcticaaa1101
    @mrarcticaaa1101 7 лет назад +14

    bu hayat beni yoruyor, cidden. ortalama bir hayat surmenin bedeli bu olmamaliydi

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +11

      :) imkansız bir şey istediğiniz için olabilir. Ortalama hayat her geçen gün daha da imkansızlaşıyor. Giderek daha fazla vasıfsız işlere ihtiyaç artıyor ve aynı zamanda vasıflı işler giderek daha da zor girilen daha fazla bilgi ve yetenek gerektiren vasıflı işler haline geliyor. Bu açıdan bakılınca, çok uzun süredir başlamış olan orta seviye iş / hayat giderek hayatımızdan siliniyor (en azından benim gördüğüm kadarıyla böyle). Ne diyeyim, zor bir zamanda yaşıyoruz.

  • @yunuskucuk3366
    @yunuskucuk3366 7 лет назад +28

    hocam üniversitede hocaların gereksiz zorlaması, saçma sapan sınav okuyan hocalar, yoklama kağıdını dağıtıp sonra tek tek kim burda diye okuması.... üniversite bunlar mıdır? kaç yaşına geldik üniversiteyi gerçekten böyle beklemezdim. üniversitenin genel eğitiminden bahsediyorum. genel algıdan.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 7 лет назад +3

      Bizim hoca mazeret haftası ders işlemeyeceğim dedi,sırf yoklama aldırmak için başka hocaya yetki vermiş ders yok bir şey yok yoklama alındı.
      Başka bölüm dersinin hocası,yoklama kağıdını odasında unutmuş yoklama almadı,ertesi hafta 2 defa imza attırdı.
      Bir başka bölüm dersi hocası 7 hafta yoklama almaz,8. hafta 7 haftanın imzasını bir çırpıda attırır..
      Bölümden soğutuyorlar insanı.
      Bu yanlışlıkların sebebi bazı hocalarda Ahlak ve Vicdan kavramının tam oturmaması

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +5

      iyi üniversite var kötü üniversite var, arada fark var. Bütün üniversiteler böyle değil (veya iyi üniversitede bu tip sorunların oranı çok daha az diyelim). Yapacak bir şey yok ne yazık ki, ben elimden geldiği kadarıyla bunları dillendirmeye ve düzeltilmesi için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Siz de boş durmayıp kendinizi geliştirin derim : ruclips.net/video/VNZ2v9i2xa8/видео.html

    • @yunuskucuk3366
      @yunuskucuk3366 7 лет назад

      gelmişim 20 yaşına yaptıkları muameleye bak. bu nasıl hocalık allah aşkına. çocuk gibi yoklama almalar falan. hocasın diyeceksinki arkadaşlar çıkmak isteyen varsa çıksın yok yazmayacam yada gelmek istemeyen varsa... zaten gelmezse okulu sallarsa kendine yapacak sen niye zorluosun bizi.

  • @yavuz805
    @yavuz805 7 лет назад +11

    Bir başarının olabilmesi için hikayenin yaşanması gerekiyor,hiç yaşanmayan hikayenin başarılı veya başarısız olması üzerinden konuşamazsınız hiçbir şey yaşamıyorsanız başarılı olma ihtimaliniz de yok demektir...

  • @disfircasi00
    @disfircasi00 7 лет назад +1

    hocam size internette rastgele denk geldim ve bugüne dek tanıdığım dersime giren hocalardan daha değerlisiniz benim için :) sizi seviyorum, lütfen video çekmeye devam edin.

  • @fatihozdemir5535
    @fatihozdemir5535 5 лет назад +1

    3:35 Türkiye'de üniversiteden atılma 2014 'de geri geldi. 4 yıllık linans eğitimi için artık 7 yıl hak tanınıyor.

  • @furkan1503
    @furkan1503 6 лет назад

    Cok iyisiniz hocam verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkur ederim.

  • @brngylni
    @brngylni 3 года назад

    Evet bu kadar hayal kırıklığının sonucunda motivasyonumu kaybetmem normalmiş o zaman

  • @y01cu_yt
    @y01cu_yt 2 года назад

    Teşekkürler hocam.

  • @OFK09
    @OFK09 Год назад +1

    Sanırım şimdiden güz dönemini uzattım. Hedefim bahar dönemindeki tüm dersleri vermek ve yaz ayından itibaren çalışmaya başlamak. Böylece dersleri verdikten sonra iş bulmam daha da kolaylaşır.

    • @eraycem6234
      @eraycem6234 Год назад

      Ne yaptın kral

    • @zodiac5141
      @zodiac5141 11 месяцев назад

      Benim anlamadığım uzatsan da mezun olamasan da işe girersin boş

  • @yusufani8
    @yusufani8 7 лет назад +9

    hocam iyi günler öncelikle
    Yıldız Teknik Bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Akademik kadro ve piyasa içindeki durum açısından?
    2 yıl sonra gelen edit: Eğitim ve hocalar fena değil.Fakat kendini geliştirme kısmı tamamen kişinin kendine kalmış.Derslerde dersin %25 gibi bir kısmını anlayıp geri kalanını RUclips'dan öğreniyorsunuz.Sanırım az çok çoğu üniversitede de durum aynıdır.
    5 yıl sonra gelen edit : Kısaca kendi profilimi ve konumumu belirtetip ardından yorumumu yapayım. 3.45 ortalama ile mezun oldum.Sanirim ilk 5teyimdir. Sınavlarin ve ödevlerin hakkını verdigimi düşünüyorum. 2.sinif yazından itiraben bir şirkette çalışmaya başladım. 2. Sınıf başından itiraben de yapay zeka projeleri yapan MFA'nin grubunda projeler yaptım. Makaleler çıkardım. Şuan Hepsiburada'da data scientist olarak çalışıyorum. Herhangi bir algoritmayı uygularken, öğrenirken sorun çekmiyorum. Fakat bu durum ek çalışmaya bağlı olduğunu düşünüyorum. Ödevleri kopyala yapıştır yapan arkadaşlarımın bu konuda sıkıntılı olduğunu gözlemliyorum. Kendime eleştirim ise hocamızın da videolarında bahsettiği işin sosyallik tarafını yeteri kadar yaşayamadım. Bunun nedenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: 1- Iki senemiz covid nedeniyle uzaktan geçti. 2- Bizim dönemimizde ders başı 2 vize 1 lab 1 proje 1 Final olabiliyor. Klüp etkinlikleri, konserler, geziler vb. tüm etkinlikler kesinlikle Sınav haftasında oluyor :/ Bir süre sonra master düşüncesiyle akademiye yonelebiliyorsunuz. 3- Üniversitesiden bağımsız olarak bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileri çok asosyal olduğunu gözlemledim.( Kesinlikle bu genelleme, gayet sosyal insanlar da var)
    Çok fazla eksiği olmasına rağmen iyisiyle kötüsüyle üniversiteden memnunum diyebilirim. Benim için gerekli alt yapıyı verdiğini düşünüyorum. Yani 3 yıl önceki düşüncelerim çok değişmedi halen kişinin kendine kaldığını düşünüyorum.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +4

      ne düşüneyim, tanıdığım sevdiğim insanlar var, bir dönem öğrencisi oldum. Eski kampüsünde çok daha güzel bir ortamı vardı bence, klasik ve saray kültürünün hakim olduğu bir hava vardı :)
      Ama tabi siz muhtemelen bunları sormuyorsunuz. Eğitim almak için iyi bir üniversitedir mi sorusuna kişisel yorumlardan uzak, objektif olarak şu videoları izleyin diyorum: ruclips.net/video/zcyqrCgZEzQ/видео.html
      Kriterler belli, akademisyen olan birisi ile çok daha detaylı konuşulabilir ancak lise seviyesinde, tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olması açısından basitleştirerek bu videoları hazırladım.
      Yıldız için özel bir iki cümle daha ekleyeyim: her ne kadar ben eski kampüsünü sevsem de, yeni kampüse geçmeleri ve kadroya son yıllarda gelen çok sayıda yeni hoca ile, eskisine göre çok daha iyi yerlere geldiğini ve iyi yönde gittiğini düşünüyorum. Tek eleştirim (burada yazabileceğim tek eleştirim), eğitim dilinin ingilizce olması olabilir (böyle bir adım atarlarsa bölümün çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum). Ama tabi bu işler böyle dışardan/uzaktan yazarak olmaz, orada aklı başında çok sayıda insan var, düşündükleri, bildikleri bir şeyler vardır.
      Başarılar dilerim.

    • @yusufani8
      @yusufani8 7 лет назад

      Ben de hazirliktayim verdiğiniz cevaplar herkese acik olduğu için doyurucu oldu acikcasi tesekkur ederim

    • @justahumann810
      @justahumann810 2 года назад

      hocam lab derslerinde ödevlerin niteliği nasıl ? ne sıklıkla ödev veriliyor ?

    • @yusufani8
      @yusufani8 2 года назад

      @@justahumann810 Donanım tarafında genelde lablarda fiziksel olarak deniyoruz. Önceden çalışmak gerekiyor. Yukarıda editledigim gibi oldukça fazla ödev lab var . Ödevlerin niteliği hocadan hocaya çok değişiyor. Bir standart yok maalesef. Bazıları çok öğretiyor bazıları çok eski kalmış.

  • @brngylni
    @brngylni 3 года назад +2

    Hocam okul mu okuyoruz hocalarımızın kaprisleriyle mi uğraşıyoruz anlamıyoruz ki gerçekten öğrenciden kurtulmayı istiyorlar çok garip bi ortam

  • @emirhanozylmaz4863
    @emirhanozylmaz4863 3 года назад

    bir yıl uzatınca ok ama iki yıl çok kötü oluyor.
    aslında boost yapıp üç yılda bitireceğim okulu altı yılda bitirdim bu yüzden ben biraz pişmanım. uzatmayı kafanızdan çıkarın mutlaka iş bulursunuz arkadaşlar.
    herkese iyi çalışmalar ✊✊

    • @ebedig
      @ebedig 2 года назад

      uzatmayı kafanızdan çıkarın derken 6 sene okumak yerine işe girmeyi mi öneriyorsun?

    • @zodiac5141
      @zodiac5141 11 месяцев назад

      Anlatım bozukluğu

    • @aaaa-if4on
      @aaaa-if4on 10 месяцев назад

      hocam okulu uzattığınız süre içerisinde yani örneğin okulu uzattığınız 2. yılda(6.yılınızda) çalışıyor muydunuz eğer o zaman diliminde çalışıyorsanız çalıştığınız yerden aldığınız maaş miktarı öğrenci olduğunuz için düşük bir maaş(asgari ücret gibi) mıydı yoksa pozisyonunuzdaki ortalama bi üniversiteden mezun olmuş çalışan maaşı kadar mıydı acaba

  • @qZoneful
    @qZoneful 7 лет назад

    hocam başarısızlıktan dolayı değil ama not ortalamasını yükseltmek için dersleri tekrar almaktan dolayı okulu uzatmanın akedemik olarak devam etmek isteyen biri için sıkıntısı olur mu? 2. bi sorum da yazları değerlendirmekle ilgili atıyorum cb olan calculusu yazın yaz okulunda alıp aa ya da ba olarak vermek, farklı bi ünide hocanın yanında staj yapmak ingilizce dışında 3. bir dil üzerine çalışmak ya da bir tatil beldesinde otelcilik sektöründe çalışmak gibi seçeneklerim var. Yazları değerlendirmekle ilgili bir video çekebilirsiniz belki, yüksek lisansla ilgili yurt dışı planlarım var ama ülke konusunda özel bir fikrim yok hangi üniversitelerden kabul/burs alcağıma göre şimdi almanca ya da japoncada kendimi geliştirebilirim üniversitemde de ücretsiz japonca dersi var ama belki akademik hayatımda orta vadede(master-doktora) hiç japoncaya gitmicem ? sizce harcadığım zaman ve enerjiye değer mi başka daha optimum alternatifler mevcut mu çok kişisel sorular ve geleceğin ne getirceği de çok belirsiz ama önemli sorular olduğunu da düşünüyorum hocam. iyiki varsınız :)

  • @ZumaGaming
    @ZumaGaming 7 лет назад +1

    hocam yaşim 16. lise 2 proglama dillerini cok seviyorum ve ogrenmeye yeni basladim c# phytone ve java basladim. ilerde bu dallarda bir yere gelmek istiyorum sizce napmam lazim.

    • @umutavkran735
      @umutavkran735 3 года назад

      naptın :)

    • @ZumaGaming
      @ZumaGaming 3 года назад +1

      @@umutavkran735 Selam dostum 4 yıl geçmiş... Gelişmeleri aktarayım. Siber güvenlik alanına yöneldim, üniversiteye başladıktan kısa bir süre sonra Ankara merkezli bir firmada staja başladım, staj sonrasında da firma bünyesine siber güvenlik uzmanı olarak dahil oldum. Bu sıralar kendimi tehdit istihbaratı alanında geliştirmeye devam ediyorum.

  • @EmreStoneTV
    @EmreStoneTV 7 лет назад +3

    Hocam bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim akademik kariyer yapmayı düşünmüyorum ancak yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Sizce bu benim için bir zaman kaybı olur mu aksine daha mı yararlı olur?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад

      ne istediğinize (kariyer planınıza) ve nerede (üniversite / program) ve hangi konuda yapacağınıza göre çok değişen bir durum.

    • @EmreStoneTV
      @EmreStoneTV 7 лет назад

      Üniversitede daha ilk yılım belkide bunun kararını vermek için biraz daha beklemek ve görmek gerekiyor. Yardımınız için teşekkürler. :)

    • @hddoso6139
      @hddoso6139 3 года назад

      Ne yaptınız? Ben de aynı durumdayım

  • @tanercihan9270
    @tanercihan9270 7 лет назад

    ben lise Anadolu Teknik bölümünde bilişim teknolojileri - veri tabanı 3.sınıf ogrencisim simdi bilgisayar üzerinden devam etmek istiyorum fakat bilgisayar muhendisligimi yoksa bilgisayar ogretmenligimi 2 si arasında kararsız kaldim öğretmenlik düşüncem su bi meslek lisesine geçip orada görev yapmak yani meslek lisesinde daha avantajlı oluyor bölüm öğretmeni olmak sizin düşünceniz nedir ? yardimci olabilirseniz sevinirim çünkü seneye ygs lys var malum

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +1

      sorunun cevabı basit, öğretmen olmak istiyorsanız öğretmenliğe, sektörde yazılım geliştirici, sistem yöneticisi vs. olmak istiyorsanız da bilgisayar mühendisliğine gideceksiniz. Sorunun cevabı tamamen sizin ne olmak istediğiniz ile ilgili.
      Başarılar dilerim.

    • @tanercihan9270
      @tanercihan9270 7 лет назад

      BilgisayarKavramlari teşekkür ederim saolun

  • @furkanyuksel143
    @furkanyuksel143 7 лет назад

    hocam ben bilgisayar programcılığı okuyorum 1.sinifim önümde dgs var ve 2.sinifimin büyük çoğunluğunu dgs ye calisarak gecirmeliyim fakat bi yandanda programlara ağırlık vermek ve baya ilerlemek istiyorum bu 1 sene dgs calistim ve insallah kazanırsam 3.sınıfta göreceğim derslerde cok geride kalmis olurmuyum uzun lafin kisasi ikisini bir arada götürmek istiyorum fakat dgs den istediğim hedef cok yüksek yani kendimi olabildigince dgs yede vermem lazim sizce napmaliyim şimdiden teşekkürler

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад

      her durumda dikey geçiş sonrası bir kısım dersleri alttan almanız faydalı olur (ya da bazı durumlarda zorunlu olur). Önceliği DGS'ye vermek daha mantıklı, iyi bir üniversite kazandıktan sonra belki 1 sene gecikmeli de olsa iyi bir eğitim alıp mezun olursunuz, ancak programlama bilginizin 2 - 3 yıl sonra ne kadar işe yarayacağı çok tartışmalı.
      Kişisel görüşüm, bu alanda kariyer yaparken onlarca yılı planlıyorsunuz. Belki 30 yıl sonra bu sektörde olacaksınız. 30 yıl sonra geri dönüp mezun olduğunuz üniversiteyi değiştiremezsiniz ama bu tip programlama bilgileri kısa sürede öğrenilecek şeyler.

    • @furkanyuksel143
      @furkanyuksel143 7 лет назад

      +BilgisayarKavramlari cok teşekkürler hocam dediginiz gibi 30 yil sonra üniversitemi degistiremem fakat programlama bilgilerimi iki kati calismaylada kazanabilirim dgs ye oncelik vericem yorumunuz icin cok teşekkürler

    • @furkanyuksel143
      @furkanyuksel143 3 года назад

      @Burhan Bektaşoğlu şu anda ytüde pc müh okuyorum dgs ye ağırlık verip kesinlikle üniversiteyi iyi bir yerde kazanmalısın

    • @furkanyuksel143
      @furkanyuksel143 3 года назад

      @Burhan Bektaşoğlu 2019da girdim ve memnunum sana da tavsiyem sıkı çalışıp fırsatı değerlendirmen işine yarayacağına şüphem yok :)

  • @hazararcan3429
    @hazararcan3429 7 лет назад

    Abi " ceng.ogu.edu.tr " sitesinde bu universitenin diplomanin yaninda ek belge verdiği ve bunun yurt dışında önemli olduğunu söylüyor. Bu belge veya bu tarz belgeler hakkinda bilgi verebilir misin ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад

      evet mavi diploma diye bir şey var, ben kişisel olarak çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Daha önemlisi akreditasyon olabilir ( şu videoda bahsediyoruz: ruclips.net/video/ULEKojsqQS8/видео.html )
      Başarılar dilerim.

    • @hazararcan3429
      @hazararcan3429 7 лет назад

      Çok teşekkür ederim

  • @selimtoprak4551
    @selimtoprak4551 7 лет назад

    hocam siber güvenlik alanında ilerlemek istiyorum hangi dilleri öğrenmeliyim?
    saygılarımla

    • @mehmetdinc4316
      @mehmetdinc4316 7 лет назад +1

      assembly

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +1

      yazılım güvenliğini kast ediyorsanız (çünkü programlama dili daha çok orada önemli), yazılımın geliştirildiği programlama ortamını biliyor olmanızda fayda var. Yani java yazılan bir ortamda java, csharp yazılan bir ortamda csharp, c++ yazılan bir ortamda c++ bilmek fayda sağlar.
      Hangi ortamda çalışacağınız belli değilse, herhangi bir dili çok detaylı şekilde öğrenin, sonra diğerlerine geçiş daha kolay olur. Ve tabi yazılım güvenliği için, iyi derece derleyici teorisi bilmekte de fayda var.
      Ağ güvenliği gibi alanları düşünüyorsanız, programlama dilinin çok önemi yok, betik dilleri (scripting) gibi dillere önem verebilirsiniz.

  • @hazararcan3429
    @hazararcan3429 7 лет назад +1

    Abi bilgisayar mühendisliği genelde ingilizce ögreniliyor. İngilizcem iyi ama türkçe okursam ne fark eder ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад

      çok şey fark edeceğine emin olabilirsiniz. Belki öğreneceğiniz konular açısından kağıt üzerinde bir fark olmayacak gibi gelebilir ancak gerçekte fark eder. Şöyle anlatayım, istanbulda, oldukça saygın bilinen bir üniversitede Türkçe eğitim yapıldığı için ingilizce bilmeyen hocaların çalışabildiğini ve bu hocaların dünya literatüründen ve anlattığı dersten haberi olmadığını, o dersin kitabını alıp bir kere bile okumamış olduğunu söyleyebilirim.
      Bu işleri anlatırken, çok fazla detay veremiyoruz, genel olarak, söylenen şeylerin arkasında çok fazla sebep oluyor ve lise seviyesinde üniversite tercihi yapacak genç arkadaşlarımızın anlayacağı basitliğe olayı indiriyoruz, o yüzden belki ilk bakışta anlamsız gibi gelebilir ama emin olun üniversitede yıllarınızı geçirdikten sonra bir şeyler söylediğinizde en az onlarca sebebi oluyor. O yüzden, imkan varsa, ingilizce eğitim veren iyi bir üniversitede (bunun altını bir iki kere çiziyorum, iyi bir üniversite) okuyun. İmkan olmayabiliyor ve farklı sebeplerden daha düşük üniversitelere gidilebiliyor, o zaman da, en azından bu eğitiminizde sorunlar olduğunu bilin ve farkı kapatmak için gayret edin.
      Tercih öncesinde, şuradaki videoları izlemenizde büyük fayda var: ruclips.net/video/zcyqrCgZEzQ/видео.html
      ingilizce konusunda da şu video faydalı olabilir: ruclips.net/video/Xq9LYTSaruA/видео.html
      Başarılar

    • @hazararcan3429
      @hazararcan3429 7 лет назад

      Gerçekten çok teşekkür ederim.İlerde işimde güzel biyerlere gelirsem bilinki sizin bunda çok katkiniz var.

    • @hazararcan3429
      @hazararcan3429 7 лет назад

      Abi birde universitenin akademisyen kadrosunun iyi olup olmadığını nasil anlayabilirim ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад

      hocalara bakın, öncelikle mezun oldukları eğitim geçmişlerine bakın. Mümkünse eğitimini verdikleri konuda eğitim almış kişiler olmasına dikkat edin (örneğin bilgisayar mühendisliğinde eğitim veren bir hocanın lisans + doktorasını bu alanda almış olması tercih sebebidir), nerelerden mezun olduklarına bakın, elbette farklı alanlardan hocalar olması iyi bir şeydir ve bölümlere hareket katar ancak bilgisayar mühendisliği için en az 6 adet bu bölümün hocası olan kadro yoksa, o bölümde sıkıntı olma ihtimali yüksektir. Ardından hocaların endüstri ile işbirliği yapan projeleri var mı? Buna bakabilirsiniz, yayınlarına bakın (scholar.google.com adresine girip hocayı aratın, h-index veya i10 indeksleri vardır, bu puanlara bakabilirsiniz (yüsek olması iyidir, ve tabi aratıldığında çıkmaması kötüye işarettir :) )), yine özgeçmişlerine bakın, yurt dışı tecrübeleri var mı? Sanıyorum lise seviyesinde birisi olarak yapabileceğiniz en iyi şeyler bunlar, bunun dışındaki şeyler için biraz akademik bilginizin olması gerekiyor.
      Başarılar dilerim.

    • @hazararcan3429
      @hazararcan3429 7 лет назад

      Teşekkürler

  • @ayseozavci5007
    @ayseozavci5007 7 лет назад +1

    Hocam 1. sınıftan itibaren mi is aramaya başlayalım?

    • @gargameltons
      @gargameltons 7 лет назад +3

      aynen hocam, gerekirse bedava olarak. para almadiginizdan, gorunurde kayip zaman gibi gorunse de oyle degil. isinizi yerinde ogrenerek tecrube kazaniyorsunuz. akademi dusunseniz bile yapin. meslekdaslarimizdan uzak kalmamak gerek. son olarak sadi hocamin dedigi gibi: okurken calisin, calisirken okuyun.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 лет назад +2

      evet doğru, ilk fırsatta çalışmaya başlamanızı tasvsiye ederim.

  • @alipusati
    @alipusati 7 лет назад +2

    aa ben :)))) DGS'den dolayı uzadı ve aslında memnunum :)