Yine müthişti. Yürüyen vikipedi ile entelektüel harika bir Türkçe'nin bileşimi olarak anlatımın bizi bizden geçirmesi bir yana yeni şeyler öğrenmenin bu kadar zevkli olması. Her dakikasından ayrı keyif alıyorum.
Adana'da yol kenarlarını süsleyen turunç ağaçlarının marifetlerine bak sen... Vedat Bey yine turunçtan girdi, piramitten çıktı ama konuyu toparladı. Helal olsun hocam. :)
Vedat bey o kadar iyi bir anlatıcı ki 10 saniye aynı şeye odaklanamayan ben, gözümü ayırmadan bir solukta izliyorum videolarını. Çok keyifli bölümdü tebrikler.
RUclipsda izlediğim hocalardan sonra vardığım kanaat: ben aslında bir davarmışım. Adamlar medeniyetin temsili kesinlikle. Verdikleri bilgileri hayretle dinliyorum.
RUclips'da ve genel olarak seyircisi olduğum herhangi bir platformda gelmesini özlemle beklediğim tek yayın (Cemalettin Nuri Taşçı konuşmaları ile beraber). Lütfen devam edin Vedat bey, severek takipteyiz..
Vedat bey gene döktürmüşsünüz. Sezonun en iyi bölümüydü diyebilirim. Teşekkürler. Ağzınıza sağlık. Hocam birde şu; Eau de toilette Eau de parfum Eau de cologne ayrımını izah etseniz. Bunun fiyatlandırmada etkisi vs. aydınlansak.
Promter yok dimi efendim. Eğer yoksa müthiş ve en az videoyu 5 kez izlemem gerek ki tam anlıyamalıyım . Acaib tarihi bilgileri resmen notalayarak konuşuyor. Çok çok etkilendim .Saygılar sunarım.
Cesur Yeni Dünya kitabındaki kokulu org bu bölüm için harika bir detaydı. Diziden de burada haberim oldu. Videoyu durdurup diziyi 2 bölüm izleyip geri geldim. Kitapla neredeyse alakasız olduğunu bilmenizi isterim. Günümüze uyarlanması doğru bir yaklaşım ama konudan tamamen sapılmış. O yüzden bu güzel ütopya-distopya harmanı kitabı okumanızı da hararetle tavsiye ederim.
Biraz tembel hissettim. Çünkü nota bazı yerlerde alfabe, yazı yerlerde do-re-mi. Çok mu zor şunu araştırmak... Araştırmamışım. Sağolun sayın Vedat Bey.
Yogun bir bilgi bulutuna giriyor izleyen, aklimizda tutmakta zorlanacagimiz kadar detay türbülansa sokuyor insani, kendi adima söylemem gerekirse son derece keyifliyim bu durumdan. (cehaletin mutluluk oldugunu iyi bilen comarlar ise telasla dislike tusuna basiyor ki onlarda hakli )
Sayın hocam selamlar :) Katıldığınız bir programda, parfümlere verdiğimiz paranın ancak %2-3'lük kısmının parfüm sıvısının parasal değeri olduğunu söylemiştiniz. Şu konuyu biraz daha açarak, bu sektörün verilen paranın karşılığı olarak 'gerçekten' ne olup ne olmadığından etraflıca bahsederseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler, hürmetler :)
Paranın karşılığı somut olmaktan ziyade soyut. Dolayısıyla sıvıdan ziyade sizin onu kullanmanız halinde kendinizi nasıl hissettiğiniz, nerede, kimlerle beraber, hangi kimlik şemsiyesinin altında gördüğünüz esas parayı alan : ) Anlatırız bunu da bir yayında inşallah devam ederse program.
Vedat Hocam bir sonraki videomuzda eğer konuyla da alakalıysa öd ağacı yağından bahsedebilir misiniz çok pahalı ve tüm dinlerde (Misk gibi) geçen bir yağ deniyor.
Bir, hatta iki sonraki videoda kesin olamaz maalesef ama ileride işlenecek konuyla bağlantısı denk gelirse tabii ki paylaşırım. Bilginiz için, öd ağacı hiçbir dinin kutsal kitabında geçmiyor. Misk öyle değildir mesela, Kuran'da ismen zikredilir. Ancak öd ağacının Yahudilikte bahsine rastlamadım, Hristiyanlık ve İslamda ise inanç sistemine dair kitap haricindeki kişi ve öykülerin içinde yer alıyor.
Bergamot, laden reçinesi (rock rose) ve meşe yosunu (oakmoss), şipr akorunun (cyphre) temelidir. Bu "üçlü"ye çoğu kez paçuli ve ıtır (geranium) ilave edilerek "beşli" hale getirilir. Sonrasında da başka notalarla zenginleştirilir. Videoda gördükleriniz armeo.net'den edindiğim hammaddelerdi.
çok ilginç ve dikkat çekici bilgiler ...Emeğinize sağlık 👍keyifle izliyoruz ..👏Vedat bey sadece ... şarj çihazı mezara konuyor dediniz ??? anlayamadım ( yanlış lık mı )
Hiçbir markanın kolonyası sabit değil, üç-dört yılda bir hafif değişiyorlar. Bu nedenle standart bir cevap veremiyorum. Bir dönem biri öne geçebiliyor, başka dönem diğeri. Genelde hep elimde bulundurduğum bir şişe 4711 oluyor ama, her ne kadar Türkiye imalatı olmasa da.
Vedat Bey, şarap, kahve vs. tadım notlarında retronazal kokular ve lezzet tanımlarken 'nota' teriminin kullanıldığını görüyoruz. Bununla ilgili yorumunuzu merak ediyorum.
Doğru, parfümlerde veya diğer kokulu ürünlerde olduğu gibi tekil karakteri ile tanıdığımız kokular, ortonazal veya retronazal, nota olarak isimlendirilebilirler.
Hanımlar beyler, o sağ alt köşedeki 4 cilt var ya. Alın, aldırın! Doğum günlerinde sevdiklerinize ölüp gidecek çiçek vs almak yerine bu kitaplardan hediye edin! Canınızın yarısı kişilere 4 cilt takım, olmazsa olmaz kankinize 3 cilt, ev arkadaşınıza 2 cilt, ayıp olmasın dediklerinize (elti, görümce, bacanak vs) 1 cilt alın hediye edin! O ciltlerde sadece koku değil, derin bir tarih, sosyoloji, psikoloji antropoloji, bil-umum -oji var. Çiçekler ölüyor, bikaç gün sonra çöp... Kıyafet desen, bir kaç ay hadi bilemedin yıl sonra çöp... Ama kitap öyle mi? Di mi ya?...evet.
Okul, Roure. Bugün artık yok zira okulu kuran şirket birleşmelerle başka bir isim aldı; artık Givaudan Okulu diye biliniyor. Okulu kuran parfümör de, Jean Carles. Lineer parfüm akımının önemli ismi olan parfümör ise Sophia Grojsman.
Bir sürü internet dükkanında satılıyor diye biliyorum? İmkanınız varsa, yani giden-geleniniz, Fransa'dan kendiniz de getirtmeyi deneyebilirsiniz tabii.
@@vedatozan2239 cevap için teşekkürler. Çocukluğumun en benzersiz kokusu olan revedore'u yakın zamanlarda intermetten edindim ama maalesef çakmasıyla karşılaştım. Bu kolonya eskiden güneyde kızların çeyizine konacak kadar değerliydi. Adeta sosyal olguydu. Konuşmalarınızda buna yer vermeyi düşünür müsünüz?
@@seyyahseyyaha2362 Sentekikler/aldehitler falan gibi bir program yaparsak, onun içinde bir cümle ile de olsa ismini anarım tabii. Şu an öyle bir plan yok ama yakın dönemde. Bilginiz için, Reve d'Or, formülünde aldehit kullanılan ilk parfümdür, Chanel No. 5'ten yaklaşık on yıl önce üstelik. Kokular Kitabı - Parfümler kitabımda anlatmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
sizden bir futbol tarihi dinlemek, böyle taa M.Ö. 3000 Japonya'dan M.Ö. 300'lerde Çin'e "cuju" olarak uzanıp 1840'ların İngilteresinden günümüze evrimini, modernize oluşunu ve endüstriyelleşmesini dinlemek isterim, umarım gerçek olur bu proje 🙏🏻
Takip etmesi zor bağlantılar nedeniyle "aşırı dikkatle" izlediğimiz, doğrusu dinlediğimiz bir akış içerisinde firavun mezarına şarj aletini ciddiyetinizden 10/1 gr. ödün vermeden dahil etmeniz beyinlerimizde ufak kara delikler yaratmıştır. Bir an için standartlar dayatılmış hayatımızın dışına itmeniz nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz :))
@@vedatozan2239 Vedat bey çok değerli bilgiler veriyorsunuz çok teşekkürler, Videoda 12:20 den sonra kokuların notasından bahsediyorsunuz, göstermiş olduğunuz görsele nasıl ulaşabiliriz, bir koku sever olarak benim için gerçekten çok ama çok kıymetli bir bilgi olacak.
@@TurkSavunmaSanayiiNET Piesse'nin kitabını bulabilirseniz içinde bu çizim var. Keza ben de Kokular Kitabı II- Parfümler'in içine de dahil etmiştim bu porte çizimlerinden birini, onu da edinip bakabilirsiniz.
Sizi dinlemek çok zevki Vedat bey ama bir konuyu düzeltmek isterim, mısırda mimari orta krallık döneminden sonra şahlanır ve öncesinde yapılmış piramitleri gölgede bırakıcak Abu Simbel, Deir El Bah , Karnak gibi eserler bırakırlar, ayrıca sözü geçen Tutankamon Yeni Krallık dönemindeki bir kraldı.
@@vedatozan2239 yorumlarımızı takip etmeniz çok hoş, çok teşekkür ederim. Biliyorum sizin odağınız değil fakat notlarınız arasında bulunmasını önereceğim Tutankamon'un babası Akhenateni de eklemenizi öneririm, bilmiyorum daha öncesinde biliyor muydunuz.
@@Javervoky Parfüm tarihi anlatırken, "... daha sonra tek tanrılı dinlerde, ama Akhenathen dönemini kastetmiyorum tek tanrılı derken..." diyebilecek kadar biliyorum ancak: ) Özellikle ilgilenmemi istediğiniz bir bölüm varsa hayatında, keyifle incelemek ve okumak isterim Ahmet Bey.
@@vedatozan2239 Harikasınız Vedat Bey, benim ilgim Akhenaten dönemindeki sanatsal duruş, bu sebeple o dönemki heykeller ve rolyrfler bugün "Mısır hiyogriflerinde uzaylılar" iddasının en büyük sebebi, baktığınızda kendilerini demigod olarak tasvir etmiş, ayrıca diğer dönemlerin aksine rölyeflerinde karısı olan Nefetiti'yi* de barındırıyor. Krallık dönemi ve sonrasındaki siyasi tarihini pek fazla yazmam doğru olmaz çünkü hatalı sözler söyleyebilirim ama şunu da eklemek isterim bugün Sami dinlerde Amen/Amin kelimesine, kendisinin halka empoze ettiği Aten tek tanrılı din kaynaklık eder.
@@Javervoky Heykel ve rölyeflere bakacağım, bariz bir farklılık hissettiğimi, sanki daha gerçeğe yakın gibi tasarlandıklarını düşündüğümü hatırlıyorum. Daha ötesi için bakmam gerekiyor. Ben hala Abu Simbel'i, Karnak'ı gezmiş, Edfu'da duvarlarda k-pet/kyphi formülü seyretmiş (okuyabilmem tabii ki mümkün değil, ancak seyredebilirdim) birisi olarak onları nasıl atladım ve çağları nasıl karıştırdım, nedendi bu acele, onun depresyonundayım. Hele bir çıkayım, araştıracağım : ) Akhenaten/Nefertiti/Tutankhamen ve ilgili sanatsal yaklaşım konusunda önereceğiniz, kompakt fikir verip derinine araştırmayı okuruna bırakan bir kaynak varsa, çok memnun olurum. Kitap olabilir veya onlayn site, pdf, makale vs
Vedat Bey, Emrah Safa Gürkan'ın yavaş, dingin ve sistematik hali gibi. Süper.
instablaster...
Merak etmedigim onlarca konuda hayatimi hicbir sekilde degistirmeyecek yuzlerce bilgi aldim ve bu beni cok mutlu ediyor🤔
Gerçekten vedat bey'i her izlediğimde ne kadar az şey bildiğimin farkına varıyorum. Harika bir video olmuş, umarım uzuuunca bir süre devamı gelir.
Yine müthişti. Yürüyen vikipedi ile entelektüel harika bir Türkçe'nin bileşimi olarak anlatımın bizi bizden geçirmesi bir yana yeni şeyler öğrenmenin bu kadar zevkli olması. Her dakikasından ayrı keyif alıyorum.
Normalde bu kadar uzun uzun anlatılan videolar sıkıcı olur ama Vedat Bey o kadar güzel anlatıyor ki zamanın nasil geçtiğini anlamıyorum.
Adana'da yol kenarlarını süsleyen turunç ağaçlarının marifetlerine bak sen... Vedat Bey yine turunçtan girdi, piramitten çıktı ama konuyu toparladı. Helal olsun hocam. :)
Vedat bey o kadar iyi bir anlatıcı ki 10 saniye aynı şeye odaklanamayan ben, gözümü ayırmadan bir solukta izliyorum videolarını. Çok keyifli bölümdü tebrikler.
Harika.Sizi dinlerken kendimi iyi hissediyorum.Bugün sabahki gibi...Videoyu görünce çocuk gibi sevindim.Ne güzel bir enerjiniz var.Tşkler.
Çok keyifli bir sohbeti, yüreğinize emeğinize dilinize sağlık.
Çok güzel anlatım. Tarih, müzik, koku her yerden bilgi dolduk çok teşekkürler.
Konu seçimleri ve hitabet şahane, sonsuz teşekkürler.
Allahim bu adam aşırı derecede karizmatik. Saygılar sevgiler 💗 anlattıklarınız için sağ olun.
Tavsiye üzerine geldim. Açılıştaki O mükemmel Fransızca telaffuzu duyup çakıldım kaldım videonuza. Teşekkürler.
RUclipsda izlediğim hocalardan sonra vardığım kanaat: ben aslında bir davarmışım. Adamlar medeniyetin temsili kesinlikle. Verdikleri bilgileri hayretle dinliyorum.
Bende kendimi tokatlıyorum...
@@muratatasoy3504 bende :)
Hangi medeniyeti temsil ediyorlar peki
@@ontario77 bilginin, görgünün, erdemin, fikrin medeniyetini; karakterleriyle, hitabetleriyle, aktardıkları bilgilerle temsil ediyorlar. Şahsi düşüncemdir arkadaş: katılırsın, katılmazsın sen bilirsin.
Çok başarılı bir anlatıcısınız. Canı gönülden tebrik ederim.
Hocam videolarınız adeta bir genel kültür şöleni
Vedat bey programıniz çok iyi notlar tutarak izliyorum kitaplarınızı da temin ettim en kısa zamanda hepsini okumaya çalışacağım
Gerçekten müthiş. Video o kadar çok az editlenmiș ki, neredeyse hiç edit yok diyeceğim. Profesyonellik budur.
Vedat beyi daha sık görmek isterim, çünkü bu kalitede program bulmak çok zor gerçekten
Gayet incelikli bilgiler barındıran bir videoyla bizlere değer kattığınız için çok teşekkürler! Varolun hocam 👏👏👏
RUclips'da ve genel olarak seyircisi olduğum herhangi bir platformda gelmesini özlemle beklediğim tek yayın (Cemalettin Nuri Taşçı konuşmaları ile beraber). Lütfen devam edin Vedat bey, severek takipteyiz..
İzlemeden beğeni ve yorumu yapalım hocamıza. Teşekkürler hocam.
Çok derli toplu bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.
Sizi dinlemek çok keyifli.. detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler..
Yine yeşillendik. Aradaki espriler de insanı hikayede tutuyor.
Bu kanala sırf sizi izlemek için abone oldum. Her video birbirinden harika. Çok teşekkür ederim.
ne güzel anlattı hocam, kesintisiz dinledim. çok değerli bilgiler paylaşıyor, bravo👏
Elinize, dilinize sağlık. Teşekkürler.
Vedat bey gene döktürmüşsünüz. Sezonun en iyi bölümüydü diyebilirim. Teşekkürler. Ağzınıza sağlık.
Hocam birde şu;
Eau de toilette
Eau de parfum
Eau de cologne
ayrımını izah etseniz. Bunun fiyatlandırmada etkisi vs. aydınlansak.
Ağzınıza sağlık, sizi dinlemek çok keyifliydi
sadece parfümler üzerine ayrıntılı bir video gelirse süper olur. severek takipteyiz...
Ağzınıza sağlık hocam, harikasınız.
Hocam yüreğinize sağlık.
Her zamanki gibi muhteşem bir bölüm olmuş...
çok teşekkürler değerli bilgiler için bana tarihi sevdirebilecek bir gücünüz var gibi
Muhteşem muhteşem muhteşem 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Ufkun iki katı az kalır anlattıklarız yanında turnçtan piramitlere 👍👏❤👏❤
Yine bilge bir adam tarafindan bilgilendik. Varolun hocam. Şarj cihazi da harikaydi bu arada🙂
Vedat hoca ufkun milyon katı . 🤯
hocam gercekten mukemmel bir anlatim ile muthis bilgiler erdiginiz icin ben size tesekkur ederim
Yine muhteşem bir video tşkler
çok başarılı aktarımlar ..ağzınıza sağlık
zevkle izledim, cok tesekkurler
Vedat Bey parfüm konusuna biraz daha detaylı girmenizi beklerdim açıkçası ama genel olarak her zaman ki gibi bilgilendirici bir video teşekkürler
Şarj cihazı mühim hocam. Çok esprili birisiniz. Aralara ince ince dokundurmalarınız çok sempatik.
Muhteşem bir söyleşi olmuş
İlk alternatif akım'ın Tesla'dan daha önce Mısır piramitlarinde kullanıldığını duymuştum ama şarj cihazından haberim yoktu :D
Promter yok dimi efendim. Eğer yoksa müthiş ve en az videoyu 5 kez izlemem gerek ki tam anlıyamalıyım . Acaib tarihi bilgileri resmen notalayarak konuşuyor. Çok çok etkilendim .Saygılar sunarım.
Bu kadar alakasız görünen başlıkların aslında birbiriyle ilişki halinde olmaları çok acayip yav.
Saygılar efenim!
Sizi yeni keşfettim sizi dinlemek çok keyifli
Cesur Yeni Dünya kitabındaki kokulu org bu bölüm için harika bir detaydı. Diziden de burada haberim oldu. Videoyu durdurup diziyi 2 bölüm izleyip geri geldim. Kitapla neredeyse alakasız olduğunu bilmenizi isterim. Günümüze uyarlanması doğru bir yaklaşım ama konudan tamamen sapılmış. O yüzden bu güzel ütopya-distopya harmanı kitabı okumanızı da hararetle tavsiye ederim.
Ufkumuzu ikiye katladınız hocam. 🥳
EN İYİ PROGRAM
Mükemmel bir video ağzınıza sağlık Vedat bey
kesinlikle harikaaaa
VEDAT BEY, TURUNÇ AYDIN ÖZELLİKLE NAZİLLİ BÖLGESİNDE TAZEYKEN PIDELERİN ÜSTÜNE SIKILIR, YANINDAKİ SALATAYA SIKILIR 👍🏼
Hanımefendi yaman bir 'manipulatrice extraordinaire interdynastique' imiş. Saygılar.
Güzel video
Şarj cihazı çok iyiydi 🤣
Nefis bi bölüm
Biraz tembel hissettim. Çünkü nota bazı yerlerde alfabe, yazı yerlerde do-re-mi. Çok mu zor şunu araştırmak... Araştırmamışım. Sağolun sayın Vedat Bey.
Yogun bir bilgi bulutuna giriyor izleyen, aklimizda tutmakta zorlanacagimiz kadar detay türbülansa sokuyor insani, kendi adima söylemem gerekirse son derece keyifliyim bu durumdan. (cehaletin mutluluk oldugunu iyi bilen comarlar ise telasla dislike tusuna basiyor ki onlarda hakli )
Şarj cihazı mii ahahaha hocam yaa:))
Yalnız dikkatimi çekti, siz de bu belli belirsiz "bug"ların hiçbirini atlamıyorsunuz maşallah: )
Hocam seviyorsan, git konuş bence. Hayat kısa, firavun olsak bile başka fırsatımız olmayabilir :)
Ben de şaşırdım , ama kil kapta bulunan pilden bahsediyor sandım
Ben gene de hala en çok “was für ein könig bist du”yu tek geciyorum - farklı videolar arasından - efsaneydi bence 😂
bu videoları bi kaç kere izlemenizi tavsiye ederim şahsen ben öyle yapıyorum özümsemek için yoksa rap şarkılar gibi bilinç altına gidiyor kalıyor.
Sayın hocam selamlar :) Katıldığınız bir programda, parfümlere verdiğimiz paranın ancak %2-3'lük kısmının parfüm sıvısının parasal değeri olduğunu söylemiştiniz. Şu konuyu biraz daha açarak, bu sektörün verilen paranın karşılığı olarak 'gerçekten' ne olup ne olmadığından etraflıca bahsederseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler, hürmetler :)
Paranın karşılığı somut olmaktan ziyade soyut. Dolayısıyla sıvıdan ziyade sizin onu kullanmanız halinde kendinizi nasıl hissettiğiniz, nerede, kimlerle beraber, hangi kimlik şemsiyesinin altında gördüğünüz esas parayı alan : ) Anlatırız bunu da bir yayında inşallah devam ederse program.
Çok fazla. haa demek ki o işe yarıyormuş dekor sanmıştım :D
O masadaki yelpaze dekorunu nereden bulabiliriz ya
çok kaliteli
Tebrikler
Vedat Hocam bir sonraki videomuzda eğer konuyla da alakalıysa öd ağacı yağından bahsedebilir misiniz çok pahalı ve tüm dinlerde (Misk gibi) geçen bir yağ deniyor.
Bir, hatta iki sonraki videoda kesin olamaz maalesef ama ileride işlenecek konuyla bağlantısı denk gelirse tabii ki paylaşırım. Bilginiz için, öd ağacı hiçbir dinin kutsal kitabında geçmiyor. Misk öyle değildir mesela, Kuran'da ismen zikredilir. Ancak öd ağacının Yahudilikte bahsine rastlamadım, Hristiyanlık ve İslamda ise inanç sistemine dair kitap haricindeki kişi ve öykülerin içinde yer alıyor.
vedat hocam videoda olan gösterdiğiniz ham maddelerin ismini veya linkini rica edebilirmiyim sizlerden
ağzınıza sağlık
Bergamot, laden reçinesi (rock rose) ve meşe yosunu (oakmoss), şipr akorunun (cyphre) temelidir. Bu "üçlü"ye çoğu kez paçuli ve ıtır (geranium) ilave edilerek "beşli" hale getirilir. Sonrasında da başka notalarla zenginleştirilir. Videoda gördükleriniz armeo.net'den edindiğim hammaddelerdi.
Artık neden yoksunuz hocam
Program 20 bölümlüktü ve 20. bölümle beraber sonlandı.
Firavunların öteki hayatlarında ihtiyacı olan şeyleri sıralarken 19:45'de şarj cihazı mı diyor yoksa ben mi uyduruyorum ahahhha
Lafın gelişi, ne lazımsa o diyor 😊
çok ilginç ve dikkat çekici bilgiler ...Emeğinize sağlık 👍keyifle izliyoruz ..👏Vedat bey sadece ... şarj çihazı mezara konuyor dediniz ??? anlayamadım ( yanlış lık mı )
Dedim ama yanlışlıkla değil tabii: )
@@vedatozan2239 teşekkürler
@@dilekayyucell1875 Estağfurullah, aşağı yukarı her bölümde böyle küçük bir espri bırakıyoruz fark edenleri eğlendirmesi için : )
@@vedatozan2239 dikkat diyorsunuz !!!:)))
Yandaki zaman çizgisine göre dakikalara bölmek mi? siz nasıl bir kralsınız ehehehe (hocam anladı bence kıps)
Vedat Bey, sizce Türkiye'deki en iyi limon kolonyası hangi markaya ait? Ya da sizin kullanmaktan keyif aldığınız bir kolonya var mıdır? Sevgiler...
Hiçbir markanın kolonyası sabit değil, üç-dört yılda bir hafif değişiyorlar. Bu nedenle standart bir cevap veremiyorum. Bir dönem biri öne geçebiliyor, başka dönem diğeri. Genelde hep elimde bulundurduğum bir şişe 4711 oluyor ama, her ne kadar Türkiye imalatı olmasa da.
24:51 de ilk defa ciddiyetimi kaybettim
Bir de, saatler üzerine söyleyşi ola bilir mi acaba?! Teşekkürler.
Ben bu adamdan hoşlanıyorum
Vedat Bey, şarap, kahve vs. tadım notlarında retronazal kokular ve lezzet tanımlarken 'nota' teriminin kullanıldığını görüyoruz. Bununla ilgili yorumunuzu merak ediyorum.
Doğru, parfümlerde veya diğer kokulu ürünlerde olduğu gibi tekil karakteri ile tanıdığımız kokular, ortonazal veya retronazal, nota olarak isimlendirilebilirler.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Hanımlar beyler, o sağ alt köşedeki 4 cilt var ya. Alın, aldırın!
Doğum günlerinde sevdiklerinize ölüp gidecek çiçek vs almak yerine bu kitaplardan hediye edin!
Canınızın yarısı kişilere 4 cilt takım,
olmazsa olmaz kankinize 3 cilt,
ev arkadaşınıza 2 cilt,
ayıp olmasın dediklerinize (elti, görümce, bacanak vs) 1 cilt alın hediye edin!
O ciltlerde sadece koku değil, derin bir tarih, sosyoloji, psikoloji antropoloji, bil-umum -oji var.
Çiçekler ölüyor, bikaç gün sonra çöp...
Kıyafet desen, bir kaç ay hadi bilemedin yıl sonra çöp...
Ama kitap öyle mi? Di mi ya?...evet.
İsimleri nedir?
@@edasa9196 Kokular Kitabı - Veda Ozan ;)
Muy bien
hadi bakalım kim bilir nerede bağlanacak bu 3 konu
Emrah hocanın videoları gelmiyor mu artıkk
Videonun başında bahsedilen kişi Marie Anne de la Trémouille.
Sayın hocam parfüm ile ilgili kitap önerebilirmisiniz
Kokuar Kitabı II-Parfümler / Vedat Ozan :- )
@@vedatozan2239 teşekkür ederim
ESG HOCAA NEDEN GELMİYOR ÖZLEDİKK
Bir sonraki esg videosu ne zaman?
Hocam o Tuttukamonun naletinin Kobrası kuşu yemişmi ? Yoksa kuş catlayip ölmüşmü korkudan?😀🙏🐞🐞🐞
Mükemmel bir video olmuş ama parfümörlerin isimlerini, okulun ismini anlayamadım ve bulamıyorum da. Ruh okulu şeklinde duydum sanki ben fksdfseg
Okul, Roure. Bugün artık yok zira okulu kuran şirket birleşmelerle başka bir isim aldı; artık Givaudan Okulu diye biliniyor. Okulu kuran parfümör de, Jean Carles. Lineer parfüm akımının önemli ismi olan parfümör ise Sophia Grojsman.
Bir de Sepitmus Piesse'den bahis vardı parfümör olarak, George William Septimus Piesse. Başka da parfümör ismi geçmedi sanıyorum.
@@vedatozan2239 Çok teşekkür ederim 🌼
Hocam gerçek revedore kolonyasını nasıl bulabilirim.
Bir sürü internet dükkanında satılıyor diye biliyorum? İmkanınız varsa, yani giden-geleniniz, Fransa'dan kendiniz de getirtmeyi deneyebilirsiniz tabii.
@@vedatozan2239 cevap için teşekkürler. Çocukluğumun en benzersiz kokusu olan revedore'u yakın zamanlarda intermetten edindim ama maalesef çakmasıyla karşılaştım. Bu kolonya eskiden güneyde kızların çeyizine konacak kadar değerliydi. Adeta sosyal olguydu. Konuşmalarınızda buna yer vermeyi düşünür müsünüz?
@@seyyahseyyaha2362 Sentekikler/aldehitler falan gibi bir program yaparsak, onun içinde bir cümle ile de olsa ismini anarım tabii. Şu an öyle bir plan yok ama yakın dönemde. Bilginiz için, Reve d'Or, formülünde aldehit kullanılan ilk parfümdür, Chanel No. 5'ten yaklaşık on yıl önce üstelik. Kokular Kitabı - Parfümler kitabımda anlatmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Kablosuz mu?
sizden bir futbol tarihi dinlemek, böyle taa M.Ö. 3000 Japonya'dan M.Ö. 300'lerde Çin'e "cuju" olarak uzanıp 1840'ların İngilteresinden günümüze evrimini, modernize oluşunu ve endüstriyelleşmesini dinlemek isterim, umarım gerçek olur bu proje 🙏🏻
esg nerde 1 ay oldu goremiyoz!!!!!!!!!
Takip etmesi zor bağlantılar nedeniyle "aşırı dikkatle" izlediğimiz, doğrusu dinlediğimiz bir akış içerisinde firavun mezarına şarj aletini ciddiyetinizden 10/1 gr. ödün vermeden dahil etmeniz beyinlerimizde ufak kara delikler yaratmıştır. Bir an için standartlar dayatılmış hayatımızın dışına itmeniz nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz :))
Takip etmesi zor bağlantılar nedeniyle yorumunuzu "aşırı dikkatle" okudum Murat Bey, nazik sözlerinize teşekkür ediyorum : ))
@@vedatozan2239 Vedat bey çok değerli bilgiler veriyorsunuz çok teşekkürler, Videoda 12:20 den sonra kokuların notasından bahsediyorsunuz, göstermiş olduğunuz görsele nasıl ulaşabiliriz, bir koku sever olarak benim için gerçekten çok ama çok kıymetli bir bilgi olacak.
@@TurkSavunmaSanayiiNET Piesse'nin kitabını bulabilirseniz içinde bu çizim var. Keza ben de Kokular Kitabı II- Parfümler'in içine de dahil etmiştim bu porte çizimlerinden birini, onu da edinip bakabilirsiniz.
Bir daha o turunçları israf etmeyim, çaya çorbaya sıkayım.
Abi ufkumu her 2 haftada bir 10 katina cikariyorsun
Şarj cihazı
1 aydır o sağcı osmanlıcı burjuva tarihçiyi çıkarmadınız bekleyip duruyorum.
Sizi dinlemek çok zevki Vedat bey ama bir konuyu düzeltmek isterim, mısırda mimari orta krallık döneminden sonra şahlanır ve öncesinde yapılmış piramitleri gölgede bırakıcak Abu Simbel, Deir El Bah , Karnak gibi eserler bırakırlar, ayrıca sözü geçen Tutankamon Yeni Krallık dönemindeki bir kraldı.
Düzeltmeler için müteşekkirim. Not alıyorum, bu anlatımın tekrarlarında düzelteceğim.
@@vedatozan2239 yorumlarımızı takip etmeniz çok hoş, çok teşekkür ederim. Biliyorum sizin odağınız değil fakat notlarınız arasında bulunmasını önereceğim Tutankamon'un babası Akhenateni de eklemenizi öneririm, bilmiyorum daha öncesinde biliyor muydunuz.
@@Javervoky Parfüm tarihi anlatırken, "... daha sonra tek tanrılı dinlerde, ama Akhenathen dönemini kastetmiyorum tek tanrılı derken..." diyebilecek kadar biliyorum ancak: ) Özellikle ilgilenmemi istediğiniz bir bölüm varsa hayatında, keyifle incelemek ve okumak isterim Ahmet Bey.
@@vedatozan2239 Harikasınız Vedat Bey, benim ilgim Akhenaten dönemindeki sanatsal duruş, bu sebeple o dönemki heykeller ve rolyrfler bugün "Mısır hiyogriflerinde uzaylılar" iddasının en büyük sebebi, baktığınızda kendilerini demigod olarak tasvir etmiş, ayrıca diğer dönemlerin aksine rölyeflerinde karısı olan Nefetiti'yi* de barındırıyor. Krallık dönemi ve sonrasındaki siyasi tarihini pek fazla yazmam doğru olmaz çünkü hatalı sözler söyleyebilirim ama şunu da eklemek isterim bugün Sami dinlerde Amen/Amin kelimesine, kendisinin halka empoze ettiği Aten tek tanrılı din kaynaklık eder.
@@Javervoky Heykel ve rölyeflere bakacağım, bariz bir farklılık hissettiğimi, sanki daha gerçeğe yakın gibi tasarlandıklarını düşündüğümü hatırlıyorum. Daha ötesi için bakmam gerekiyor.
Ben hala Abu Simbel'i, Karnak'ı gezmiş, Edfu'da duvarlarda k-pet/kyphi formülü seyretmiş (okuyabilmem tabii ki mümkün değil, ancak seyredebilirdim) birisi olarak onları nasıl atladım ve çağları nasıl karıştırdım, nedendi bu acele, onun depresyonundayım. Hele bir çıkayım, araştıracağım : )
Akhenaten/Nefertiti/Tutankhamen ve ilgili sanatsal yaklaşım konusunda önereceğiniz, kompakt fikir verip derinine araştırmayı okuruna bırakan bir kaynak varsa, çok memnun olurum. Kitap olabilir veya onlayn site, pdf, makale vs