Hoi Jan, mout is gedroogd gerst. Er zijn drie ingrediënten. Dat zijn (doorgaans) water, mout/gerst en hop. Als je gist meetelt dan zijn er wel 4. Groet van een bierbrouwer.
Heyy Jan, je vind dit “wit” bier wel lekker omdat het geen witbier is maar weizen. Weizen is Duits graan bier en witbier is België’s met allemaal troep
Toppie Jan ik zuip het al jaren en blijft 1 van de beste bieren ooit. In een Renault scenic 1 kunnen onder de stoelen achter bijna een hele tray bier geweldig als je gaat vissen heerlijk hahaha mazzel he ouwe test piloot
Jan: de enige reden dat ik snap dat je het drinkt is omdat je zo snel mogelijk dronken wil worden. Ook Jan: ik houd van dat waterige bier wat je naar binnen kunt kletteren. Liters na liters na liters. 😂😂
Door Jan staat deze weizen van Schultenbrau nu bij mij op de kaart. Hahaha en de reacties zijn echt fantastisch!!! Jan, held. Door jou kunnen mensen nu bij mij op het terras/restaurant een serieus goede weizen drinken (0,5ltr - voor 3,-) voor een normale prijs. Thanks baas
Ik was zo benieuwd hoe Jan dit witbier zou waarderen .. toen ik de eerste keer deze bij iemand dronk, was mijn ervaring precies zo .. witbier is meestal een muffig zeiig biertje, maar deze is geweldig. Die blauwe van 8% nooit geprobeerd, dus die gaan we ook eens testen.
@@ivogiesen2407 Weer wat geleerd. N.a.v. deze review gehaald en gedronken en ik vind hem ook verrassend lekker. Die blauwe is ook zeker niet slecht. In plaats van die blauwe kun je ook Landerbrau strong, Bavaria 8.6 of Dors sterk nemen.
Spijtig om de droom stuk te prikken: Reinheitsgebot betekent dat er slechts vier ingrediënten in het eindproduct mogen zitten (water, mout, hop en gist). Er worden tegenwoordig allerlei troepjes gebruikt om bijvoorbeeld het bier te klaren, de kleur te behouden of het bier langer houdbaar te maken. Die troepjes gaan in je bier en weer uit je bier voordat het in het blikje komt, waardoor het geen ingrediënt is. Bijvoorbeeld Bentoniet (een soort modder) of pvpp (een soort plastic) gaan in grote kuipen bier om het te klaren en verkleuring tegen te gaan, en als dat klaar is wordt er weer afgeheveld. In Nederland hebben we geen Reinheitsgebot en is het inderdaad toegestaan bepaalde stabilisatoren in je eindproduct te hebben. Reinheitsgebot betekent dus wel dat er in je eindproduct bijvoorbeeld geen steen en plastic zit. Reinheitsgebot betekent niet dat je bier nooit met troep in aanraking is geweest. Reinheitsgebot betekent bijvoorbeeld ook dat je geen fruitbieren mag maken, zoals de Belgen witbier met sinaasappelschil maken, of kersenbier. Of de Ieren die lactosepoeder of zelfs chocola gebruiken bij bepaalde stouts. Dan is het namelijk een ingrediënt. Een andere leuke is dat sommige ingrediëntenlijstjes "brouwwater" bevatten en niet gewoon "water", dat is een aanwijzing dat een brouwer niet zijn eigen bron gebruikt maar bijvoorbeeld een bron die dichtbij is en daar zelf brouwmineralen aan toevoegt waardoor het bier beter hoppige smaak behoudt of juist beter moutige smaken. Dus zelfs met waterbewerking, en dus strikt genomen meer ingrediënten dan volgens het Reinheitsgebot mag, kun je nog steeds kwalificeren voor het Reinheitsgebot.
Nou ik vind dit allemaal behoorlijk kut maar kun je misschien dan nog wel met een positieve noot eindigen door ons te vertellen wat wel "schoon" bier is (om te zuipen)?
@@VN1X Het klonk misschien negatiever dan bedoeld ;) Als het niet helemaal zuiver is betekent dat nog niet dat het slecht voor je is, of dat er iets mis is met het bier of niet lekker zou zijn. Sterker nog, het bier wordt er bijvoorbeeld wat mooier of beter houdbaar van, of kan een hoger alcoholpercentage krijgen (bij toevoegingen van bijvoorbeeld kandij). En dat resulteert dan weer in een ruime voorraad van die prachtige gouden pretcilinders die ernaar smachten om getapt en wel in onze kelen te mogen verdwijnen om zich aldaar te verenigen met hun vriendjes. Veel Belgische bieren zijn bijvoorbeeld ook niet volgens Reinheitsgebot gebrouwen, maar die trappistenbieren vind ik toch echt hartstikke lekker! Als je per se echt schoon bier wilt drinken omdat je dat belangrijk vindt is er natuurlijk maar één echte oplossing, en dat is zelf je bier brouwen. Dan kun je uitsluiten dat zelfs de kleinste sporen van onzuiverheden niets met je bier te maken hebben. (Ik zeg maar zo: 't kan goedkoop beginnen, 't kan een prijzige hobby worden, maar je krijgt aan het eind wel gratis bier.) Enfin, nog een goudgele rakker op de uwe!
Dat witbiertje is inderdaad een vondst. Leuk voor de afwisseling. Ijskoud. Maar als je dat alleen maar in je koelkast hebt staan proeft t op een geven moment te zuur/bitter en wil je weer bier zonder toevoegingen. Beetje hetzelfde verhaal als radler, eerste keer denk je. ‘Héy lekker fris’ maar daarna heb je het idee dat je oude doodgeschudde 3s Fanta aan het wegwerken bent… brrr
Hahaha zat al te wachten op deze review. Nu alleen nog de plastic Hartman stoelen, kratje voor in de tuin flikkeren en de Frikandellen in de frituur en het beeld is compleet
was sollen wir trinken 7 tagen lang was sollen wir trinken was ein durst. Er ißt genug für iedereen trotzdem trinken wir samen jetzt nicht alleen. ruclips.net/video/7m6cNjmT5CE/видео.html
Zo ist , maar op het blik staat Weißbier , en niet Weizen , dus wat ist nou ? Ff opgezocht en idd ziet het eruit als Weizen , dus die ga'k zeker proberen... 🍻
@@koen8185 Weißbier is Beiers dialect voor Weizenbier. Weit is in het Nederlands een archaïsche benaming voor tarwe. Het heeft dus niet echt iets met de kleur te maken, maar dat er minstens voor de helft tarwemout ipv gerst wordt gebruikt. Qua stijl is Witbier anders omdat witbier een van oorsprong Belgisch recept is waarin ook bijvoorbeeld korianderzaad of sinaasappelschil mag worden gebruikt. (En doorgaans maximaal 50% tarwemout gebruiken) Weizenrecepten vallen van oorsprong onder het Reinheitsgebot en mogen geen toevoegingen hebben. Het verschil is dus meer historisch uit te leggen dan dat het qua woordgebruik overzichtelijk is gebleven. Maar dat is dan ook weer het leuke aan wonen op een continent met lang teruggaande biercultuur.
@@feralfeline6137 12% bier heeft een van de beste alcohol/euro percentage, beter dan wijn van 2 euro. Persoonlijke aanrader; Atlas Export bier bij de Jumbo. 14% (500ml) voor 1.30/1.40€, paar maanden geleden 1.15€
@@feralfeline6137 De normale varianten zijn prima te pruimen, zal zo ff langsgaan voor een blikkie of 2 als ze voor 90centjes zijn 👌🏻👍🏼 behalve de Weiss variant. Had hele zoete na tonen van Banaan en een rare afdronk, die zou ik achterwege laten bij je volgende proef ronde.
Grappig, meer dan twintig jaar geleden ook eens zo’n 12% kanon biertje op en vond het ook niet lekker. Maar de grap is dat ik het ook letterlijk omschreef als “alsof er een scheut jenever in je bier is gegooid”.
Net als bij de andere B-merken van Swinkels Family Brewers wordt als extra ingrediënt maltose toegevoegd, waardoor het gistingsproces sneller verloopt. De kortere doorlooptijd leidt tot lagere kosten. Door de toevoeging voldoet het bier niet aan het Duitse Reinheitsgebot.
jan heeft het over 4 igredienten, water, hop, mout en gerst. Maar de mout is van gerst, haha. Dus het zijn 3 ingredienten: water, gerstemout en hop. Eigenlijk moet je ook nog ( bier) gist vermelden. Maar goed, het is pils met een Duitse naam, maar niet gebrouwen in Duitsland, maar door Bavaria. Best te drinken hoor, de pils, lekker koud.
Jan, even voor de duidelijkheid. Het is een Weizen bier en geen witbier. Witbier komt van oorsprong uit België en is flets geel van kleur en vaak ook zurig van smaak (wordt ook vaak gedronken met een citroentje). Weizen is Duits en heeft een meer oranje kleur en is ook zachter van smaak. Weizen betekent overigens tarwe en niet wit. Enige overeenkomst is dat het beide troebel bier is.
Het bier wordt voor de Nederlandse filialen van Aldi bij Bavaria in Lieshout gebrouwen. Daarvoor werd het gebrouwen bij Feldschlößchen A.G. te Braunschweig (Duitsland), bij Brouwerij Martens te Bocholt (België) en bij Brasserie de Saint-Omer in Sint-Omaars (Frankrijk).
Schultenbräu wordt gewoon bij Bavaria gebrouwen. Niks Reinheitsgebot want er wordt zoetstof (moutsuiker) aan toegevoegd. Bagger dus. Daarnaast; je zou toch in glazen uitschenken voor de kleur?
Het wordt nu op dit moment gebrouwen door "Brasserie de Saint-omer te strasbourg in frankenrijk" het is dus geen Bavaria meer of Martens (kan flesje tonen die ik heb) de gewone pilsener, de andere waarschijnlijk bavaria/martens.
Hoi Jan Weizenbier is geen witbier. Weizen is de Duitse benaming voor tarwe , dit tarwe maakt het bier zoeter. Wit bier heeft ook een ander brouwproces. Maar allebei zijn zeer goed te drinken. Ik ga trouwens op je stemmen voor de televizierrotzooi.
Als je nou eens bier drinkt uit een glas wat bij dat betreffende bier hoort zal het ook beter smaken en neem het bier op de temperatuur die er bij staat dus niet alles op 5 graden en je schultenbrau komt weg bij de Bavaria uit Lieshout
5:55 Eureka! 😄 geniet ervan Jan, hoorde net dat mijn familie in de tuin zit met alcoholische versnaperingen een verjaardag vieren, lekker toch, ik zit voorlopig ff binnen vanwege tante Corona, fijn weekend!
Ik mis de doorzichtige glazen jan! we hebben van jou geleerd dat we die moeten gebruiken bij een review om de kleur te kunnen bestuderen.
Hij heeft de afwas nog niet gedaan.😜
Jammer inderdaad.
Eens maar Schultenbrauw hoor je toch wel als een echte tokkie uit het blik te drinken.
@@y.g24 er was eens een schoffelaar uit wassenaar en die zei dat ook.
Allerergste blijft nog dat die hoogwaardige animaties weg zijn bij de cijfertjes. Toch zonde.
@@spitcoat8331 eeuwige zonde tromgeroffel en de sterretjes... om vervolgens die vegetarische kip een 3 te geven
Schültenbrau wordt gewoon door ons Bavaria in Lieshout gebrouwen Jan. Toch bedankt voor de cursus.
Hahah dit
haha klopt helemaal. Vroeger werd het wel in Duitsland gebrouwen voor de Nederlandse markt btw. Jan is al wat ouder natuurlijk ;)
Export vind ik beter te drinken
Bavaria is ook niet te zuipe
Bavaria is echt pisbier
Hoi Jan, mout is gedroogd gerst. Er zijn drie ingrediënten. Dat zijn (doorgaans) water, mout/gerst en hop. Als je gist meetelt dan zijn er wel 4. Groet van een bierbrouwer.
Bedankt
Why tell me whyyyyyyyyyy. Het zit helemaal in mijn kop: beste cover ooit!!!!!!!
waai tel mie waai !
Jan zou je vgd keer de inhoud van de blikken in glazen willen gieten. Ben ook wel benieuwd naar de kleur van deze overheerlijke bieren. Groeten.
Het is echt bijzonder hoe Jan zonder moeite de Schultenbrau extra zwaar optilt. Mijn vrienden en ik lukte het niet.
Jan is beresterk😂
dat is gewoon hetzelfde gewicht als de andere biertjes hoor
@@ruudbakstra1805er staat toch extra zwaar. Die is dus ook veel zwaarder en bijna niet op te tillen.
@@ruudbakstra1805 You must be fun at parties
@@vreqrz2167 het is toch gewoon zo ja toch en hoezo praat jij engels broer
Het bier wordt voor de Nederlandse filialen van Aldi in Brouwerij Bavaria in Lieshout gebrouwen :) dus niet in Duitsland Jan:D
Idd, tijd voor het rectificatie blokje 😜
ja meeste huismerken wordt inderdaad gebrouwen in brouwerij bavaria echter wel minder diepe bron voor de water
@@Raiswars Één biertje ik gooi, helemaal leeg blikje, in de water.
Hoe weet je dat??
@@raymondhouppermans8485 nou dat kan je opzoeken:D
De eerste 20 seconden waren wel echt spannend! Wie had dat gedacht! WAUW!
Heyy Jan, je vind dit “wit” bier wel lekker omdat het geen witbier is maar weizen. Weizen is Duits graan bier en witbier is België’s met allemaal troep
Had ook al dit commentaar gegeven maar jij bent eerder. Nog een hefeweizen fan merk ik.
Fantastische positieve review Ome Jan! Fijn weekend!
Toppie Jan ik zuip het al jaren en blijft 1 van de beste bieren ooit. In een Renault scenic 1 kunnen onder de stoelen achter bijna een hele tray bier geweldig als je gaat vissen heerlijk hahaha mazzel he ouwe test piloot
Jan: de enige reden dat ik snap dat je het drinkt is omdat je zo snel mogelijk dronken wil worden.
Ook Jan: ik houd van dat waterige bier wat je naar binnen kunt kletteren. Liters na liters na liters. 😂😂
Wanneer komt de review van haze , wit soortje en kush?
🤣
Hij doet dit speciaal voor ons... jaja Jan,.je bent onze held🤪
Door Jan staat deze weizen van Schultenbrau nu bij mij op de kaart. Hahaha en de reacties zijn echt fantastisch!!! Jan, held. Door jou kunnen mensen nu bij mij op het terras/restaurant een serieus goede weizen drinken (0,5ltr - voor 3,-) voor een normale prijs. Thanks baas
Top!
Welke tent run je?
Ik was zo benieuwd hoe Jan dit witbier zou waarderen .. toen ik de eerste keer deze bij iemand dronk, was mijn ervaring precies zo .. witbier is meestal een muffig zeiig biertje, maar deze is geweldig.
Die blauwe van 8% nooit geprobeerd, dus die gaan we ook eens testen.
Goed te doen
Weizenbier is geen witbier maar tarwe ( weizen) bier. Vergissing wordt vaak gemaakt maar is een groot verschil.
@@ivogiesen2407 Weer wat geleerd. N.a.v. deze review gehaald en gedronken en ik vind hem ook verrassend lekker. Die blauwe is ook zeker niet slecht. In plaats van die blauwe kun je ook Landerbrau strong, Bavaria 8.6 of Dors sterk nemen.
Ik ga die Weizen ook eens proberen. En die van 8% is erg goed te doen.
@@ivogiesen2407 Kijk, dat is goed om te weten. Thnx voor de info.
Spijtig om de droom stuk te prikken: Reinheitsgebot betekent dat er slechts vier ingrediënten in het eindproduct mogen zitten (water, mout, hop en gist). Er worden tegenwoordig allerlei troepjes gebruikt om bijvoorbeeld het bier te klaren, de kleur te behouden of het bier langer houdbaar te maken. Die troepjes gaan in je bier en weer uit je bier voordat het in het blikje komt, waardoor het geen ingrediënt is.
Bijvoorbeeld Bentoniet (een soort modder) of pvpp (een soort plastic) gaan in grote kuipen bier om het te klaren en verkleuring tegen te gaan, en als dat klaar is wordt er weer afgeheveld. In Nederland hebben we geen Reinheitsgebot en is het inderdaad toegestaan bepaalde stabilisatoren in je eindproduct te hebben.
Reinheitsgebot betekent dus wel dat er in je eindproduct bijvoorbeeld geen steen en plastic zit.
Reinheitsgebot betekent niet dat je bier nooit met troep in aanraking is geweest.
Reinheitsgebot betekent bijvoorbeeld ook dat je geen fruitbieren mag maken, zoals de Belgen witbier met sinaasappelschil maken, of kersenbier. Of de Ieren die lactosepoeder of zelfs chocola gebruiken bij bepaalde stouts. Dan is het namelijk een ingrediënt.
Een andere leuke is dat sommige ingrediëntenlijstjes "brouwwater" bevatten en niet gewoon "water", dat is een aanwijzing dat een brouwer niet zijn eigen bron gebruikt maar bijvoorbeeld een bron die dichtbij is en daar zelf brouwmineralen aan toevoegt waardoor het bier beter hoppige smaak behoudt of juist beter moutige smaken. Dus zelfs met waterbewerking, en dus strikt genomen meer ingrediënten dan volgens het Reinheitsgebot mag, kun je nog steeds kwalificeren voor het Reinheitsgebot.
Nou ik vind dit allemaal behoorlijk kut maar kun je misschien dan nog wel met een positieve noot eindigen door ons te vertellen wat wel "schoon" bier is (om te zuipen)?
@@VN1X Het klonk misschien negatiever dan bedoeld ;) Als het niet helemaal zuiver is betekent dat nog niet dat het slecht voor je is, of dat er iets mis is met het bier of niet lekker zou zijn. Sterker nog, het bier wordt er bijvoorbeeld wat mooier of beter houdbaar van, of kan een hoger alcoholpercentage krijgen (bij toevoegingen van bijvoorbeeld kandij). En dat resulteert dan weer in een ruime voorraad van die prachtige gouden pretcilinders die ernaar smachten om getapt en wel in onze kelen te mogen verdwijnen om zich aldaar te verenigen met hun vriendjes.
Veel Belgische bieren zijn bijvoorbeeld ook niet volgens Reinheitsgebot gebrouwen, maar die trappistenbieren vind ik toch echt hartstikke lekker!
Als je per se echt schoon bier wilt drinken omdat je dat belangrijk vindt is er natuurlijk maar één echte oplossing, en dat is zelf je bier brouwen. Dan kun je uitsluiten dat zelfs de kleinste sporen van onzuiverheden niets met je bier te maken hebben. (Ik zeg maar zo: 't kan goedkoop beginnen, 't kan een prijzige hobby worden, maar je krijgt aan het eind wel gratis bier.)
Enfin, nog een goudgele rakker op de uwe!
ik koop eigenlijk standaard HJ.. maar wordt nu toch wel serieus benieuwd!
Oh Jan, vergeet t bijna, Blik past waarschijnlijk in jouw bidonhouder 🚵
Dat witbiertje is inderdaad een vondst. Leuk voor de afwisseling. Ijskoud. Maar als je dat alleen maar in je koelkast hebt staan proeft t op een geven moment te zuur/bitter en wil je weer bier zonder toevoegingen. Beetje hetzelfde verhaal als radler, eerste keer denk je. ‘Héy lekker fris’ maar daarna heb je het idee dat je oude doodgeschudde 3s Fanta aan het wegwerken bent… brrr
Hahaha zat al te wachten op deze review. Nu alleen nog de plastic Hartman stoelen, kratje voor in de tuin flikkeren en de Frikandellen in de frituur en het beeld is compleet
Maar even serieus: alle bieren zijn niet te zuipen en goede wijn is uiteraard vele malen beter, maar de review's van Jan blijven top.
Bah wijn .
Jan: ik ben geen alcoholist maar gezzeligheidsdrinker. Jan 5 seconden later: ik hou van waterig bier liters na liters na liters.
Hahaha😂😂
🤣
Geniaal
Schultenbrau das ist mein bier, Schultenbrau das ist fur plesier! Das trinken wir aller tagen, das sullen wir alles sagen!
was sollen wir trinken 7 tagen lang was sollen wir trinken was ein durst. Er ißt genug für iedereen trotzdem trinken wir samen jetzt nicht alleen. ruclips.net/video/7m6cNjmT5CE/видео.html
Ik drink Schültenbrau al heel wat jaren, niks mis mee, prima te drinken op idd die 12% variant na. De andere 3 heb ik altijd in huis.
Probeer eens de Atlas Export van de jumbo, 14% pittig biertje
@@lillexus5589 lekker man
Die advocaat kosten hakken er zo te zien flink in.
Na de overwinning van het hoger beroep heeft Jan geld genoeg voor héééél veel dure biertjes...
Ik drink een Warsteinertje, terwijl ik naar deze review kijk. Mooie review weer, Jan! Prettig weekend.
Wederom weer een prima review!
Vette Jan, volgende keer iets beter je huiswerk doen. SchultenBräu voldoet niet aan het Duitse Reinheitsgebot.
Mooi omschreven, Jan!
Ik ga je voordragen voor de Nobelprijs!
En anders Prins Carnaval.
Wanneer ga je nou eens 3 soorten haze testen? Is er een goede coffeeshop in de buurt bij jou Jan?
Zag ik nou een kleine twinkeling in die oogjes van ome Jan bij dat slokje witbier🤩
Reken erop dat Jan zijn koelkast er vol mee pleurt.
ik mis de IPA variant en radler achmedje dus er zijn er 6 excuus en misschien wel meer soorten Schultenbrau
SchultenBräu dat is mijn bier, SchultenBräu is veel plezier
Zonder schultenbrau zit je in de kau
myn ook8
de new kids yesss (wat mis ik die)
Leuk man !! Ik ga dat wit bier halen man haha
Jan, Hefe Weizen is GEEN witbier!
Zo ist , maar op het blik staat Weißbier , en niet Weizen , dus wat ist nou ? Ff opgezocht en idd ziet het eruit als Weizen , dus die ga'k zeker proberen... 🍻
@@koen8185 Weißbier is Beiers dialect voor Weizenbier. Weit is in het Nederlands een archaïsche benaming voor tarwe. Het heeft dus niet echt iets met de kleur te maken, maar dat er minstens voor de helft tarwemout ipv gerst wordt gebruikt.
Qua stijl is Witbier anders omdat witbier een van oorsprong Belgisch recept is waarin ook bijvoorbeeld korianderzaad of sinaasappelschil mag worden gebruikt. (En doorgaans maximaal 50% tarwemout gebruiken) Weizenrecepten vallen van oorsprong onder het Reinheitsgebot en mogen geen toevoegingen hebben.
Het verschil is dus meer historisch uit te leggen dan dat het qua woordgebruik overzichtelijk is gebleven. Maar dat is dan ook weer het leuke aan wonen op een continent met lang teruggaande biercultuur.
Wat een onzin , het is duits witbier, Weissbier, wie heeft dat fabeltje verzonnen dat weizenbier geen witbier is?
@@L4wyrup dank voor de extra uitleg🤙🏽
Die zwaar(blauwe) Schültenbrau is best okey, als je snel lam wil worden kan ik die wel aanraden. 4 van die units in je mik en je bent wel even zoet 👌
@@feralfeline6137 12% bier heeft een van de beste alcohol/euro percentage, beter dan wijn van 2 euro. Persoonlijke aanrader; Atlas Export bier bij de Jumbo. 14% (500ml) voor 1.30/1.40€, paar maanden geleden 1.15€
@@feralfeline6137 De normale varianten zijn prima te pruimen, zal zo ff langsgaan voor een blikkie of 2 als ze voor 90centjes zijn 👌🏻👍🏼 behalve de Weiss variant. Had hele zoete na tonen van Banaan en een rare afdronk, die zou ik achterwege laten bij je volgende proef ronde.
En nu, hup, op die racefiets! 🚲
Ri ra roeroe rara racefiets!
@@daffymore 🤣
Weizen is echt een prima biertje en vaak in de aanbieding.👌
Weer prima uitleg Jan.
Grappig, meer dan twintig jaar geleden ook eens zo’n 12% kanon biertje op en vond het ook niet lekker.
Maar de grap is dat ik het ook letterlijk omschreef als “alsof er een scheut jenever in je bier is gegooid”.
Net als bij de andere B-merken van Swinkels Family Brewers wordt als extra ingrediënt maltose toegevoegd, waardoor het gistingsproces sneller verloopt. De kortere doorlooptijd leidt tot lagere kosten. Door de toevoeging voldoet het bier niet aan het Duitse Reinheitsgebot.
jan heeft het over 4 igredienten, water, hop, mout en gerst. Maar de mout is van gerst, haha. Dus het zijn 3 ingredienten: water, gerstemout en hop. Eigenlijk moet je ook nog ( bier) gist vermelden. Maar goed, het is pils met een Duitse naam, maar niet gebrouwen in Duitsland, maar door Bavaria. Best te drinken hoor, de pils, lekker koud.
ik heb vandaag voor het eerst dat witbier van schultebrau geprobeerd , hij smaakt echt verrukkelijk
De Patronus Weissbier van de Lidl is ook aan te raden, in de halve liter glazen flesjes.
haha die zwaardere bieren zijn echt wel duurder hoor. maar inderdaad als je het bier van de aldi lekker koud hebt is het heerlijk te drinken
Fijn voor je.
Jan, even voor de duidelijkheid. Het is een Weizen bier en geen witbier. Witbier komt van oorsprong uit België en is flets geel van kleur en vaak ook zurig van smaak (wordt ook vaak gedronken met een citroentje). Weizen is Duits en heeft een meer oranje kleur en is ook zachter van smaak. Weizen betekent overigens tarwe en niet wit. Enige overeenkomst is dat het beide troebel bier is.
Het voelt altijd goed om mensen te corrigeren
Je gaat goed het weekend in Ome Jan. Lekker Toch!
Het bier wordt voor de Nederlandse filialen van Aldi bij Bavaria in Lieshout gebrouwen. Daarvoor werd het gebrouwen bij Feldschlößchen A.G. te Braunschweig (Duitsland), bij Brouwerij Martens te Bocholt (België) en bij Brasserie de Saint-Omer in Sint-Omaars (Frankrijk).
De basis voor de jeugd💪🏻🙌
Mijn schoonvader kocht dit altijd voor de visite en zelf dronk hij Grolsch bier haha
Ah, lekker gastvrij dus😂
Dag 48372 is Achmedje een beetje zwart??
Ik denk dat ik het voor mezelf toch maar bij mijn WeihenStephaner Hefe Weissbier zal houden voor wat lekkers op een warme dag.
Met meer harde boeren was de review nog beter geweest! 🙂
Mout oftewel gerstemout is gemaakt van gerst. Water, hop, gerst en gist zijn de vier ingrediënten van bier. 1:24
"heerlijke kouwe klets"!
3:47 En wat is ie dan alsnog met 3 halve liters buiten op een bankje gaan zitten opzuipen
Schultenbräu wordt gewoon bij Bavaria gebrouwen. Niks Reinheitsgebot want er wordt zoetstof (moutsuiker) aan toegevoegd. Bagger dus.
Daarnaast; je zou toch in glazen uitschenken voor de kleur?
Welk cijfer op Untappd, Jan?
Het wordt nu op dit moment gebrouwen door "Brasserie de Saint-omer te strasbourg in frankenrijk" het is dus geen Bavaria meer of Martens (kan flesje tonen die ik heb)
de gewone pilsener, de andere waarschijnlijk bavaria/martens.
Eigenlijk alles van de Aldi is perfecte Duitse kwaliteit🇩🇪
Meeste alcohol zit onderin, Jan... wel leegzuipen voor de echte afdronk :P
Onzin
@@ronaldvanleeuwen8337 joh..... 😂😂
Hoogtepunt van je carrière Jan
schultenbrau is prima te drinken alleen moet ijskoud zijn
Schulten Brau das ist mein bier, Schulten Brau das gibt plezier!!!
Dat wit biertje is wel opgegaan of niet Jan.
Jan waneer komen de xxl nutrition revieuws je bent nu aan het lijnen en sporten👋kan je de pre work outs amino en de lkkerste shakes 🤩
Goed bezig met je kanaal
Hoi Jan Weizenbier is geen witbier. Weizen is de Duitse benaming voor tarwe , dit tarwe maakt het bier zoeter. Wit bier heeft ook een ander brouwproces. Maar allebei zijn zeer goed te drinken.
Ik ga trouwens op je stemmen voor de televizierrotzooi.
Jan, we missen je
Als je nou eens bier drinkt uit een glas wat bij dat betreffende bier hoort zal het ook beter smaken en neem het bier op de temperatuur die er bij staat dus niet alles op 5 graden en je schultenbrau komt weg bij de Bavaria uit Lieshout
Hey jan. Hou je eigenlijk een beetje van aldi?
Schultenbrau is een functioneel biertje
Het Reinheitsgebot is niet van toepassing op schultenbrau sinds de fabriek niet meer in Duitsland staat.
Jammer dat je ze niet uitschenkt.ben dan toch ook wel benieuwd naar de kleur
Klopt, had ik ook...
Ja Jan bijna goed je huiswerk gedaan maar bier word gebrouwen inderdaad met 4 ingredienten maar met Water, Graan, Hop en Gist.
Holger Bier is nog veel goedkoper en ook best lekker, 4,30 per krat.
Er had schulten brau radler bij gemoeten die is echt lekker
Zit met een Gladiator op een bankje haha.. cheers
Schultenbrau heeft soms ook een ipa biertje die vind ik top.
“In de zomer drink ik graag witbier. Ja dat is nu eenmaal zo” 🤣
Vraagje Jan; Drink je ze gekoeld of kamertemperatuurtje?
Review de nieuwe Heineken Silver!!!
Schultenbrau 100% waar voor je geld
Export bier is net zo goor en goedkoop.
5:55 Eureka! 😄 geniet ervan Jan,
hoorde net dat mijn familie in de tuin zit met alcoholische versnaperingen een verjaardag vieren, lekker toch, ik zit voorlopig ff binnen vanwege tante Corona, fijn weekend!
Joan toch prima je eigen tuin of balkon zitten?
@@AlwaysConnected iedereen is ingeënt dus je kunt gewoon naar buiten hoor.
Dansen met Jansen!!!
Jij vindt al(di) bier lekker
Ik heb in mn studententijd literssssss daarvan weg geslobberd....goeie tijden
Wat dacht je van Pitt bier of Holger?😂
@@timo1218 hmmm die ken ik niet...wel Schutters hahaha
heb je dat bier ook alcoholvrij jan?
Ja, bij de Aldi, 0.33 cl blikjes bier 0.0,
6 voor 1.49 euro. Best lekker.
Wat moet ik hier mee ?
Waar is de IPA van Schultenbrau?
jan misschien tijd om lavish wodka mixdrank testen
Caramba die witbier is echt lekker
Schuuultebrau das ist mein bier!
Schuuuultenbrau dat is plezier
@@wootkwist8419
Ja jonguh.
👍 zelf ook groot fan van het witbier
Schultenbrau, das ist mein bier!
Schultenbrau is fur plezier!
Gewoon gebrouwen in Bocholt of Kaulille (België) 😀
Zou mijn auto hierop rijden?
Ijskoud is het inderdaad best te zuipen, maar dit wordt gewoon door Bavaria gemaakt dus dat verhaal gaat niet op.
WAAR ZIJN DE GLAZEN?! wel dat hele reinheitsgelul gezeik maar dan zelf vergeten om de kwaliteit te waarborgen... vind ik jammer!
👆👍 👆👍 👆👎🏿 👆👍