İyi de bu söz zaten videoda anlatılanın tam tersi. Sözde yine sonucun ödül olduğu vurgulanıyor. Fakat videoda ödülün aslında sonuç değil tamamen süreç olduğu anlatılıyor. Okuduğunu, dinlediğini anlama sorununun güzel bir örneği olmuş yorumun.
Ağlayarak Rusça çalışıyordum, en sonunda gerizekalı olduğuma karar verip kalemi fırlatıp videoya geldim. Şimdi tekrar Rusça çalışmaya dönüyorum, teşekkürler hocam.
Carol Dweck bu fikrin önemli hocalarından birisi. Kitabi “Mindset” herkese öneririm. Orada da söylediği gibi “becoming is more important than being”. Kazanım sonuçta değil süreçte. Hem kendi kafa yapımı 38 yaşında olmama rağmen buna yontmaya çalışıyorum hem de çocuğumun ufacık denemelerini bile nasıl överim diye hesap yapıyorum. Seçtiğiniz konuyu çok beğendim, müthiş incelik, doğruluk ve içtenlikle anlatmışsınız. Teşekkürler.
deneme cesareti bile çok büyük bir güç. sırf denedi diye bile ona hayran olman gerek. çünkü yaşı çok daha büyük olup yine de deneme korkusu ile istediğini deneyemeyen insanlar çok. o örneklerden biri de benim. deneme cesareti önemlidir
Annem YKS ye hazırlanırken hep sonuca değil sürece odaklan yanlış yapıyorsun diyordu. Sonucunda da kazanamadım ve mezuna kaldım. Bu sene de annemin dediğine daha çok önem verdim sonuçtan değil süreçten sorumluyum diyerek yoluma devam etmeye çalıştım. Zorlandığım zaman oldu elbette gerek zorlu sınav sürecinde gerekse o zor sınav kitapçığıyla uğraştığım süreci düşünecek olursak. Çok şükür bu sene Diş Hekimliği fakültesini kazandım. Bu videoda da bunları duymak garip bir duyguydu açıkçası..
@@yokyok3415 başarıyı şansa bağlamak, çalışmalarla ortaya koyulan emeği görmezden gelmekten başka bir şey değil. kör cahil yorumuna giriyor bu yaptığın.
Ailenin maddi durumu ve eğitim durumunun yanında onemli bir şey daha var. Anne ve/veya babanın hırslı karaktere sahip olup çocuğundan hep somut başarı-derece beklemesi. Çocuk yaptığı işi ezbere yapar, kendini parçalar, iyi sonuçlar elde eder fakat bir yerde tıkanır kalır.
@@hasankisiselvlogvb.9497 Türkiye de İyi Üniversite yok.Türkiye den kalkıp dünyanin en iyi üniversitelerinden birine gidebiliyorsan o zaman kisıtlanamazsin zaten.
Hocam şahsen ben 3 yaşında istiklal marşını ezberlemiş insanım ama 10 yaşımdan beri sürekli neden başarısız oluyorum diyerek depresif bir çocukluk dönemi geçirdim şimdi 20 yaşındayım ve şimdi anlıyorum neyin tam olarak olması gerektiğini aynen anlattığınız gibi zor olanı seçebilecek özgüvene sahip olup süreçten keyif almak asıl olan böylece gerçek zorluk olan başlayamamaktan kurtulup sürekli bir macerada yolcu oluruz .
Türev bir değişkenin zamana göre anlık değişim oranıdır. Bu bağlamda başarı sorumluluk fonksiyonun türevidir diyebiliriz. Yani birim zamanda sorumluluklarına verdiğin önem zaman ilerledikçe artıyorsa başarılısın azalıyorsa başarısızsın. Bu ise "başarı sonuç değildir süreç ile alakalıdır" iddiasının matematiksel ispatıdır.
Yıllardır profesyonel hayatta bulunan biri olarak şunu söylemek istiyorum: Malesef sonuca değil sürece odaklanmak profesyonel hayat için geçerli değil. Bir şirketin karlılığı, satışlarının yüksek olması önemlidir. Kar ederken, satış yaparken ne yaptığı değil. Bir avukatın davayı kazanıp kazanmadığı önemlidir. Kazanırken nasıl kazandığı değil. Bir finansçının parayı ne kadar karlı şekilde yatırdığı önemlidir, nasıl yatırdığı değil. Malesef hiçbir iş sahibi süreçle ilgilenmez, herkes sonuçla ilgilenir. Ama bu söylediğiniz akademik hayat için çok doğru olduğunu düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim..
eğitim sistemimizde gençlere farkındalık adına çok güzel bir içerik sunmuşsunuz. gençlerin potansiyellerinin farkına varması ve muhakeme becerilerinin erken gelişmesi toplumumuzu ileriye taşıyacak.ben bu farkındalığı 45 yaşında kazandım ama 3.üniversitemi çocuk gelişimi olarak okuyorum şimdi bizim gibi acı çekmesinler diye. 3 sene sonra topluma farkındalık için tek kişiye bile katkıda bulunsam fark yaratırım inancındayım.sevgiler
Aga beee benim babam bana hep ben işin sonuna bakarım der. Dil kursuna giderken nasıl gidiyo dediğinde ne dersem diyim ben işin sonuna bakarım derdi, yks ye hazırlanıyorum yinr aynı şey, hep böyle büyümüş biri olarak yıkıldım şu an
Ne kadar hayatın acı gerçekleri de olsa bu tür konuşmalar beni çok daha fazla motive ediyor. Ne kadar şakasın bizi üzmeyin desek de çok müthiş bir etkiniz bulunuyor üzerimizde hocam cansınız✨
Uzun zamandır ilk defa iyimser bakış açısı ile video çektiginizi gördüm. Kötümser bakış açısı ile çekilmiş videolarınız da çalışma azmini yükseltiyor da iyimser videoların tadı bir başka oluyormuş.
İşin trajikomik yanı çağımızda gençlik arasında yaygın hakim kültür istikrar ve çalışmayı, faydalı günlük rutinleri değil tembelliği, vakti boşa harcamayı ve her fırsatta çalışmaktan kaytarmayı özendiriyor. Toplumsal intihar için daha iyi bir yol olamazdı.
Çok doğru bir tespit. Azimli, düzenli çalışan öğrencilere inek diye lakap takıp onlarla dalga geçmek ve onlara gerizekalı muamalesi yapmaya çalışmak; vasat bir sonuç ortaya koymuş olsa dahi ben bunu 2 gün çalışarak elde ettim diyerek çalışmamayı zeki olmanın bir belirtisi olarak sayan birçok öğrenci maalesef bu yaptığınız tespitin vahim sonuçlarıdır. Bu yönden gerçekten çok sıkıntılı bir kültüre sahibiz.
Son yüzyıllarda durum tam tersi. İnsanlar çalışmaya özendiriliyor. Bunun sonucunda çalışma sonucu alınan ödüle kestirme yol arayanların çıkması normal değil mi?
Maddi durum konusundaki asıl şey bence beklentiler, fakir doğurur çünkü genleri devam etsin, çocuk belki zengin olur onlara da bakar. O yüzden en hızlı şekilde işe girip güzel para kazanmak amac, ama zengin, mesela celal Şengör ün calismaya ihtiyaci yoktu, hani oyle bir sorumluluğu yoktu. O da istediğini yapti(kendi anlatımı)
5:46 Tüm sistemlerde... Kitap okumayı seven bir insan olarak kitaplığımı gördüklerinde ayda kaç kitap okuyorsun??? Kaç sayfa ? Kaç kaç kaç ... Nitelik değil nicelik dediğimiz sürece kaybedeceğiz gibi görünüyor.
Bence ne kadar kolaya, kısa yola kaçarsanız, hayat size daha çok veriyor. Örnek: Pet bardak üreten firma sahibi veya lastik bayisi, genel cerrahtan daha fazla para ve imkana sahip oluyor. Benim kuzenlerim okumadılar ama hepsinin saçı yerinde ben okudum (yüksek mühendisim) saçım bembeyaz ve gözlerim miyop. Gözlük kullanıyorum. Ayrıca hepsi benden daha iyi imkanlara sahipler.
Hayatı, kişileri, olayları anlamak için bu deneylere, teorilere hayranım.. Bu bilgileri öğrendiğinizde çok karmaşık gibi gelen kişileri ve olayları çözümlemekte ustalaşıyorsunuz. Ayrıca sosyolojik olguları daha net anlıyorsunuz. Sağolun hocam. Yine bilgilendik.
B.Y.Ö OSMAN Hocam çok şükür Türkiye'de Doktora yapan kardeşlerimiz hiç acı çekmeden , üzülmeden anında Doktora tezini yapıyor. Literatür taraması , index , içindekiler kısmı gibi şeyler ile Doktora tezi yapıp hoca olanlar var...Her şey dahil paket program 2- 3 yılda Doktora bitiren üstün yetenekliler var...
@@AkademikLink İlginiz için çok teşekkürler Hep takipteyim hocam , biraz arka sırlardaydım genç arkadaşlarımızın tercih dönemlerini sessizce izledik ama Bilkent ile geri döndük.😉🙃
İlkokul öğretmenimden öğrendiğim en önemli şey, sizin de anlattığınız gibi, sonucun değil sürecin değerli olmasıdır. Bizleri gösterdiğimiz çabayla değerlendirir, notu ön planda tutmazdı. Videolarınız için teşekkür ediyorum hocam; gerçekten çok yararlı, süreleri gereksiz uzun değil paylaşımlarınızın. Selamlar 🧡🧡👏👏🌸🌸
Daha iyi eğitim değil, daha hayata rahat bakıp kaygısız olmak ve risk alabilmektir, fakir çocuk hayatın stresi içinde para kazanma derdi varken nasıl gitsin doktora yapsın MBA yapsın ne para ile şirket kursun. Sizi başarılı yapan şey doğru yerde bulunmak doğru kişilerle iletişimde olmaktır.
iki kitap önerim var. birincisi ATOMİK ALIŞKANLIKLAR. bu kitap sana alışkanlıklarıını nasıl oluşturacağını detayıca, bunu nasıl eğlenceli hale getireceğini, bilimsel olarak, gerçek hayattaki örneklerle anlatıyor. bana çok faydası oldu. ikincisi ise DEEP WORK. çalışmada odaklanarak ve verimli olarak çalışmayı nasıl olduğunu anlatıyor. bu da bana çok katkı sağladı. isteyen ister satın alabilir isterse pdf olarak internetten ulaşabilir.
Hocam sizde bardağın hep boş tarafına bakıyorsunuz böyle de ömür geçmez ki kendi şansını elinden geldiği kadar yaratıcaksın ve bununla mutlu olmayı biliceksin her zaman daha fazlası vardır çünkü
Neredeyse herkes ama herkes başarılı mı değil mi ona bakıyor. Okullardaki hocalar olsun işe alım süreçleri olsun arkadaş çevre olsun... Kimse o kişinin o başarıya nasıl ulaştığını neler yaptığını nasıl fedakarlıklarda bulunduğunu yani süreci sorgulamıyor. Bu şu yüzden önemli hiçbirimiz bir değiliz geldiğimiz aileler de bir değil bu yüzden hepimizin başarıya ulaşmak için kaydettiği süreç farklı. Örneğin benim not ortalamam şu an olağanüstü yüksek değil sırf bu yüzden kendimi kısmen başarılı da görmüyorum. Kendimi bu konuda başarılı olarak nitelendirirdim evet not ortalamam aşırı yüksek değil ama yine kendime göre başarılıyım çünkü 1. sınıfı bitirdiğimde not ortalamam düşüktü. 2 yıllık süreçte şu anki not ortalamasını elde ettim. Başarısızlıktan başarıya ulaştığım için aradaki süreçte yaptıklarım için başarılı olarak nitelendiririm kendimi sadece not ortalamama bakarak değil.
aslında her çaba sana bir şey kazandırır. "sonucunda başarılı yola ulaşmasan bile!" çünkü başarılı denen o noktaya gitmek için geçilmesi gereken yollar var. başarısızlıkla yolları. bu yollardan geçmeden başarılı o son noktaya ulaşamayacaksin. bu yüzden başarıya doğru gidilen her başarısızlıkta ve zorlukta aslında başarının kırıntıları var. umarım bu yorumu görürsün
Tam aksini düşünüyorum. Sonuç odaklılık başarıyı getirir bence. Yanlış anlaşılmasın süreç te önemlidir ama esas önemli olan sonuçtur. Örneğin; benim yüksek lisans tezim yaklaşık 150 sayfaydı ama tüm tezi tek bir tablo ile özetleyebiliyordum. İşte o tezin özeti olan tablo esas önemli olan kısımdı yani sonuçtu. Diğer kısımlar ise dolguydu sadece.
Harika bir video her zaman ki gibi. Evet maddi durum bir çocuğun eğitimi için gerçekten önemli fakat çok zengin de olsanız kendinize göre değerlendirdiğiniz de vizyonu düşük bir ailede doğduğunuza inanıyorsanız hedefleriniz için çabaladığınız süreçteki hata ve başarısızlıklar onlara daha büyük yük oluyor ve sizi yıpratıyor. Bu nedenle onlar sizin belki de tekrar deneyip başaracağınız o atacağınız adımdan vazgeçirebilirler. Ama vizyonu ve eğitimi yüksek bir ailede yaşıyorsanız zaten sizin başarı potansiyelinizi onlar görecektir ve devam etmenizi sağlayacaktırlar. Konu yine iyi eğitimli ve vizyonlu aile = paralı aile ye geldi çıkmaz sokak...
12 yasindayim ve sizi izlerken kendimi yetiskin gibi hisediyorum gercekten sizin sayebizde hayata saglikli bakiyorum :) ben guney koreyi cok seviyorum siz o kadar iyi anlatiyorsunuzki bende ordaymis gibi hisediyorum tekraradan cok tesekkur edrim 🌸
Öncelikle bilgilendirici videolarınız için teşekkür ederim hocam. Bu video için değinmek istediğim bir konu var. O da genelde daha genç yaştaki insanlar için geçerli bir durum olduğuna değinmeniz. Elbetteki siz de bir bilim insanı olarak bilimsel gerçekleri ele almak durumundasınız ancak bu videoyu izleyen farklı yapıda bir sürü insan var ve belki bu söylem üzerine kendinden geçmiş olabileceğini düşünecek olan da... Elbette daha genç yaştaki bir insan kadar kolay olmayabilir ama istek ve azimle de imkansız olmayacağını düşünüyorum bazı şeylerin 😊
arttık her şeyden o kadar sıkıldım ki ailevi sorunlar bir yandan ülke sorunları bir yandan ekonomi bir yandan çalışcak moral motivasyon kalmadı....20 eylülde okulum açılacak ve yüksek lisans öğrencisi olacağım umarım toparlanırım. stresten bacaklarım uyuşuyor yaşlandık resmen daha 21 yaşındayım bezdim hayattan ya
@@mehmetkara8090 evet, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. hiç mezuna kalmadan dönem kaybetmeden ilerleyebildim istediğim alanda. darısı isteyen herkesin başına umarım ☺🙏🏼
Vayy ben de 21 yasinda sayilirim. Universite 2'ye gectim ve hala hayatım hakkında ne yapacağımdan emin değilim. Siz çok kısa sürede ilerleme kaydetmişsiniz.
Tam olarak bu konuya parmak basan New York Best Sellers kitaplarindan, James Clear'in yazdigi "Atomik Aliskanliklar" kitabi geldi aklima basligi görür görmez. Cok dogru, kitabi da kesinlikle tavsiye ederim, bir seylerden zevk almaya ve bazi seyleri degisme calisan arkadaslar icin.
Hocam siz anlattıkça iki yıllık sınav sürecinden sonra. Tam olarak anlattığınız sürece odaklanmayı istediğimi ama çevre baskısının beni önemli olan sürece odaklanmamı zorlaştırdığını fark ettim. Hatta vazgeçiyorum. Çok sağ olun artık önemli olan sürece odaklanacağım. Savaşacağım. İyi ki varsınız 💜
2 года назад
bunlar çok değerli bilgiler. farkında olmadan başarılı olduğunuz taraflarınızı sorguladığınızda tutarlı olduğunu görüyorsunuz. şimdi başarısız olduğunuz tarafları geliştirme zamanı
Hocam çok doğru söylüyorsunuz. Bazı arkadaşlarım yks surecinde çalıştıkları saatleri ve cozdukleri soruları ölçüt aldılar,ben ise bazı günler sadece 3-4 test çözüp onlarin çoğundan daha iyi bir sonuca ulaştım. Beni de kurtaran o kitabı yirtacak noktaya geldiğim sorular oldu.Bu videonun bana çok yararı oldu, teşekkür ederim. Lütfen böyle devam edin.
bu video bana şu soruyu sordurdu 'Bilgiye ulaşmanın bir amacı yoksa bende diğer en sevdiğim yolu seçerim .-mutlu cehalet-'. Bir önemli konu ise aslında birçok insanın bu saydığınız olayları başarmak istemelerinin temel sebebi daha çok para ve saygı kazanmak . Burada değiştirilmesi gereken sistem ; eğitim ve amaç farkındalığı. biraz farazi konuşuyormuşsunuz gibi geldi bana hocam.
Bu video benim hayatımın bir özeti... 15 yıldır şişmanlıkla mücadele ediyorum 15 yıl içinde enaz 10 defa ciddi anlamda zayıfladığım halde şimdi yine şişmanım videonun katkısıyla öğrendiğim zayıladıktan sonra salıyorum kendimi o yüzden galiba
bu videoyu daha iyi anlayabilmek için hergün izliyorum. bugün beşinci gün. iyice anladığım zaman bununla ilgili bir blog yazıp web sitemde paylaşıp buraya linkini atacağım. umarım doğru anlayabilirim. teşekkürler hocam. edit: 10 dakikalık videonun nesini anlamadın diyen olursa o iş öyle değil. video 10 dakikalık bir video değil ömürlük bir video.
Eğer ünv.doktora vs gibi kariyer yapacaksanız süreç kaliteyi belirliyor,Eger serbest piyasada çalışacaksanız çözüm sonuç odaklı olacaksınız.Süreci kaliteli üst seviyede tutmak yoğun saatler konsantrasyon bazi kişilerin katlanabileceği bir durum değil 40 kişilik bir sinif yapsanız 5 kişi zor bulursunuz,nedeni tam olarak aile yönlerdirme vs değil farklı dinamikler söz konusu.Yahut sınava odaklı çalışma bilgi kazanmak için çaliş mottosunu benimseyen çok azıdır.
Hocam çok kıymetli bir video. Şu aralar işimle ilgili övgü alamadığım için tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gelişim sürecimi kendi kendime övdüğüm kağıtları görünür yerlere yapıştırmaya karar verdim. Umarım beynimi bu şekilde kandırabilirim.
Zaten şu zamanın dünyasında çoğu insan nitelikten çok niceliğe önem vermekte. Örnek vermem gerekirse sınavlara hazırlanmak için “kaç” soru çözdüğümüz, “kaç” kitap okuduğumuz gibisinden sorular sorulmakta. Ben de böyle yetiştirildiğinden dolayı sınava hazırlanırken sorunun kalitesine bakmaz en basit soruları çözer ve hocalarımı memnun ederdim :)
Hocam tam ne kadar fakir ve başarısızım, hayatta hiçbir yere gelemeyeceğim gibi olumsuz düşünceler beynimi işgal ediyordu. Böyle bir videonun karşıma çıkması çok iyi oldu teşekkür ederim.
Eğitim fakültesi öğrencisi olarak şu yorumu yapabilirim. Teoride ve eğitim programlarında süreç değerlendirmeyi ele alan yaklaşımlar kabul görüyor aslında. Portfolyo vs gibi ancak uygulamada portfolyo dosyası hazırlayan yok. Bu hizmetiçi eğitimle de düzelmiyor eğitim bizim için bir bilim değil bence. Sadece gelenek ve geleneği devam ettiriyoruz
Ne okuyorsunuz acaba bende eğitim fakültesi tercih edicem bu sene ama sınıf öğretmeni ve pdr arasında kararsız kaldım bilginizden yararlanmak isterim memnun musunuz vs.
@@Islaksungerbob eğer devlet okullarına atanıp çalışmayı düşünüyorsanız sınıf öğretmenliği derim. PDR için çok sıkıntılı atama işi. Onun dışında eğitim fakültesinde okumak zevklidir. Hocalar çok yormaz genel olarak keyifli geçer.
James Clear'ın Atomik Alışkanlıklar kitabını önerebilirim. Bu konu ve daha nice bilmediğimiz konular, çok basit adımlarla hayatımızı değiştirebileceğimiz yöntemler var kitapta
yakladik olarak 55 gundur okulumun gemisinde stajdayim ve kole gibi sorgulamadan emir alan adamlara tilt olmustum. Sorgulama yok Neden Nasil Nicin sorulmuyor sacma istekler yapiliyor. Birilerinin keyfine sarki soylettoler bize birilerinin keyfine sacma sapan gorevler kitlediler gemicilerin bile yapmadigi o sebepten cok haklisin usta. Genel anlamda dusuk gelirlilerin sectigi bu meslekten bu sebepten uzaklastim.
Bir şey diyebilir miyim bu gerçekten çok doğru, üniversite 3.sınıfta ekip arkadaşlarımla bir destek aldık, 4 kişiydik. Şirket kurabilen tek kişi parası olan tek kişiydi. Parası olduğu için şirket kurdu demiyorum, çalışarak kazandı helal olsun ama 4 kişiden ben dahil 3ümüz memur çocuklarıydık :D Bu videoyu dinleyince şansıma gene sövdüm hocam teşekkür ederim...
Türkjiyede sonuca odaklı gitmeyen kimse özel sektörde yol alamaz. işin sunu ameleliğe kadar gider. siz çabalarken sizi maddi olarak destekleyecek bir kaynağınız yoksa patron/müdür lerınız ne diyorsa onu yapın.
Ben geleceğe umutla bakamıyorum. Hedefler koyuyorum bu uğurda çalışıyorum ama umutlu olamıyorum. Ülkem umutlu olmak için doğru bir yer değil gibi geliyor
Liseye kadarki tüm okul ve sosyal hayatımda süreçten keyif alan, sınavları değil bilginin kendisini önemseyen biriydim bu zaten sınav ve hayatta da başarıyı getiriyor. Hiçbir yazıyı başarılı olsun, birinci olayım diye yazmadım ve birincilikler ödüller art arda geldi. Ne zamanki sonuca odaklanmaya başladım lisede hiçbir yarışmada başarı sağlayamadım. Sınav benim için bir stres kaynağı oldu ve üniversite de dahil kendimi yıpratmaya devam ediyorum. Eskiden ders çalışmak keyifli bir süreçti, canım sıkılınca gider bi şeyler okur, yazardım, araştırırdım. Burslar, ortalamlar, hayatımızdaki her şeyi sayılara bağladığımız kısma geldiğimde 22 yaşında olmama rağmen yaşlanmış hissediyor, herkes gibi bir ortalama yapamadığım için başarısız hissediyor, ders ve sınavlar stres kaynağı olduğu için yeni şeylerden adeta kaçıyor ve merak duygusunun yerini endişe, stres aldığı için de yeni şeyler ortaya koyamıyorum. Bu durum gün geçtikçe mutumu aldı elimden, oysa yaşamak bir muttu ne yapacağımı bilmeden. Kendimi başarısız addettikçe başarısızlığıma bir yol çizdiğimi farkındaydım ama sebebinin sonuca odaklanmam olduğunu fark etmemiştim. Bir kitaba başlarken alacağı vakte karşılık bana ne sunacak, acaba değecek mi diye düşünmeye başlar oldum. Beni kitaplardan soğutan fikir daha kimlere neler yapmaz. Kurtulmanın yoluna bakacağım bundan, teşekkürler hocam
Doktorantım, muhtemelen ve planlarıma göre 7 ay sonra bitecek. Konumda zorlanmadım, doktora süresince 9 yayın yaptım. Ve onlarca dersler verdim. Aslında ülke de mi işler kolay yoksa başka yerlerde de mi böyle, ya da ben mi çok pratiğim bilmiyorum. Ama planlı bir çalışma ile zor işler çok kolaylaşıyor, doktora tezinde ve süresince hocama hemen hemen hiç iş düşmedi hepsini kendim hallettim. Sayfalarca makale okudum evet ama bu benim her zaman (günde en en az 3 makale ) yaptığım bir işti. Belki de sonuca kolayca bu götürüyor bilemiyorum ama sanırım ve sonuç olarak bizim ülkede işler çok kolay hele pratikseniz ve ikna kabiliyetiniz var ise. Not: Haftaya Eskişehir'e geleceğim (başka işlerim için) sizinle de tanışmak için uğrayacağım fakülteye. Saygılarımı sunuyorum.
Kendi öz değerlerimizin ne zaman farkına varacağız Dün öldü, yarın bilinmez, o halde anı yaşa, ana odaklan Bu söz evliyadan Düne gidersin gam keder olur Yarın için telaş endişe hüzün olur
Matematik konusunda hiç temelim yok, sıfırdan matematik çalışmaya başladım. söylediğiniz gibi kendimi aptal gibi hissettiğim zamanlar yaşıyorum. ama yılmadan soru çözmeye ve çalışmaya devam ediyorum. umarım yaklaşık 1 sene sonra bu konuyu halletmiş, ve çalışmamın karşılığını almış olurum. çok güzel bir video, kendimden çok şey buldum. teşekkürler...
Yüksek lisansa başladığım zaman bir ders vardı ki her ders sonrası başım zonkluyordu düşünmekten. O yaşıma kadar beynimi kullanmadığımı o zaman anladım.
hocam söylediğinizin aksine; en basit işlerle para kazanılıyor, zaten bakarsanız hizmetler sektörü tüm istihdamın %70 inden fazlasını oluşturuyor, sektör sektör ayıracak olursanız, gıda, giyim, lojistik, enerji, gayrimenkul en büyük alanı kaplıyor, yani baktığınız zaman işlerin çoğunluğu basit, atla deve değil, ve bu basit işlerle zengin olmuş milyonlar var, nadide ve zor işlerle zengin olmuş insan gösterin desem çevrenizde yoktur bile belki, borsada bazı portföy yöneticileri şirketleri seçerken özellikle bir aptalı koyduğunda yönetilebilecek şirketleri seçerler :) günün birinde bütün şirketler mutlaka bir aptala maruz kalır :) burada ayrım organize edilmeyi bekleyen ve organize eden şeklinde insanları gruplandırmak daha doğru, organize edenler zengin olabiliyor, organize olanlar daha ziyade işçi olarak kalıyor,
Bu anlatımınız Mevlânâ'nın
"Çilesini çekmeye üşendiğin bir davanın, mükâfatına mı talipsin?" sözünü hatırlattı hocam, teşekkürler.
@Can ne alaka? Sözün kimin söylediğine değil,anlamına bakmak lazım. Dine karşı olan tutumlar gerçekten itici geliyor. Lütfen yapmayın böyle şeyler.
@@hsnmmmdov5070 31 tetik mode: on
Muhteşem
İyi de bu söz zaten videoda anlatılanın tam tersi. Sözde yine sonucun ödül olduğu vurgulanıyor. Fakat videoda ödülün aslında sonuç değil tamamen süreç olduğu anlatılıyor. Okuduğunu, dinlediğini anlama sorununun güzel bir örneği olmuş yorumun.
Ağlayarak Rusça çalışıyordum, en sonunda gerizekalı olduğuma karar verip kalemi fırlatıp videoya geldim. Şimdi tekrar Rusça çalışmaya dönüyorum, teşekkürler hocam.
Üniversiteyi rusyada rusça okudum, hazırlıkta kalmıştım çok uğraştım gerçekten zor dil kolay gelsin tavsiyem padejleri eksiksiz öğren
@@burakates9613 çok teşekkür ederim, dikkate alacağım :)
Almanca çalışırken bu video denk gelen ben aldkfksldlskska
Davay davay :)
insan bi sipasiva der yaw
Yemin ederim hayatta çektiğim şu acıları birden kabul ettim, garip bi rahatlama geldi :) Zihinsel fakirliğime bi zenginlik geldi.
Kolay yoldan kazanmanın sonucunu gösteren kısa bir replik rahatsız ettiysem özür dilerim. ruclips.net/video/lA-_WMhAeKs/видео.html
🤣🤣
Carol Dweck bu fikrin önemli hocalarından birisi. Kitabi “Mindset” herkese öneririm. Orada da söylediği gibi “becoming is more important than being”. Kazanım sonuçta değil süreçte. Hem kendi kafa yapımı 38 yaşında olmama rağmen buna yontmaya çalışıyorum hem de çocuğumun ufacık denemelerini bile nasıl överim diye hesap yapıyorum.
Seçtiğiniz konuyu çok beğendim, müthiş incelik, doğruluk ve içtenlikle anlatmışsınız. Teşekkürler.
deneme cesareti bile çok büyük bir güç. sırf denedi diye bile ona hayran olman gerek. çünkü yaşı çok daha büyük olup yine de deneme korkusu ile istediğini deneyemeyen insanlar çok. o örneklerden biri de benim. deneme cesareti önemlidir
"dahi oldugunuzun farkindaysaniz bu videolarla vakit kaybetmeyin" :)) yorumlariniz harika
Sus lan malkovski
Annem YKS ye hazırlanırken hep sonuca değil sürece odaklan yanlış yapıyorsun diyordu. Sonucunda da kazanamadım ve mezuna kaldım. Bu sene de annemin dediğine daha çok önem verdim sonuçtan değil süreçten sorumluyum diyerek yoluma devam etmeye çalıştım. Zorlandığım zaman oldu elbette gerek zorlu sınav sürecinde gerekse o zor sınav kitapçığıyla uğraştığım süreci düşünecek olursak. Çok şükür bu sene Diş Hekimliği fakültesini kazandım. Bu videoda da bunları duymak garip bir duyguydu açıkçası..
Hocam bizi şaşırttınız . Resmen içim açıldı, emerjim arttı fakirliğimi ve fakir kalma korkumu azalttınız 😅 teşekkürler
Bu hoşuma gitmedi Zeynep hocam :)
Sonunu düşünen kahraman olamaz hocam, ayrıca azdan az, çoktan çok gider
Doç. Dr. Osman RUclips'un sefiridir biat edin
Her zaman kendimden başarmamı değil başarmayı hak edecek kadar çalışacak sabrı isterim.
Tek yol çalışmak...
Hayır şans.
@@yokyok3415 Tek yol yok, ikisi hatta daha fazla şey bile lazım
aynen kardeş +1
@@yokyok3415 şans mı? hangi devirde yaşıyorsun?
@@yokyok3415 başarıyı şansa bağlamak, çalışmalarla ortaya koyulan emeği görmezden gelmekten başka bir şey değil. kör cahil yorumuna giriyor bu yaptığın.
Başarı için Babişko Asumanlar’a değil SSCI Osman’a odaklan 😂😂😂
Bunun sonucunda ancak başarısızlık olur gibi hocam :)
Kolay yoldan kazanmanın sonucunu gösteren kısa bir replik rahatsız ettiysem özür dilerim. ruclips.net/video/lA-_WMhAeKs/видео.html
@@AkademikLink niye sürekli maddi durumun öneminden bahsedip moralimizi bozuyorsun ?
@@hedefilkk. hayatın gerçekleri bunlar.
Harikasınız hocam
Ailenin maddi durumu ve eğitim durumunun yanında onemli bir şey daha var. Anne ve/veya babanın hırslı karaktere sahip olup çocuğundan hep somut başarı-derece beklemesi. Çocuk yaptığı işi ezbere yapar, kendini parçalar, iyi sonuçlar elde eder fakat bir yerde tıkanır kalır.
Bu tarz anne babaların çocukları bizim eğitim sistemimizde otlaşıyor maalesef.
iyi bir üniversitede tıkanacaklarını veya iyi bir üniversitenin onları tıkayacağını zannetmem (boğaziçi koç sabancı)?
@@itjustmemyselfandi .
@@hasankisiselvlogvb.9497 Türkiye de İyi Üniversite yok.Türkiye den kalkıp dünyanin en iyi üniversitelerinden birine gidebiliyorsan o zaman kisıtlanamazsin zaten.
@@abradolphlincoler319 tamam sen okuma o zaman daha iyi yerlere öyle geliceğini düşünüyorsan zorla okutmuyorlar sonuç da dimi.
Hocam şahsen ben 3 yaşında istiklal marşını ezberlemiş insanım ama 10 yaşımdan beri sürekli neden başarısız oluyorum diyerek depresif bir çocukluk dönemi geçirdim şimdi 20 yaşındayım ve şimdi anlıyorum neyin tam olarak olması gerektiğini aynen anlattığınız gibi zor olanı seçebilecek özgüvene sahip olup süreçten keyif almak asıl olan böylece gerçek zorluk olan başlayamamaktan kurtulup sürekli bir macerada yolcu oluruz .
Türev bir değişkenin zamana göre anlık değişim oranıdır. Bu bağlamda başarı sorumluluk fonksiyonun türevidir diyebiliriz. Yani birim zamanda sorumluluklarına verdiğin önem zaman ilerledikçe artıyorsa başarılısın azalıyorsa başarısızsın. Bu ise "başarı sonuç değildir süreç ile alakalıdır" iddiasının matematiksel ispatıdır.
Yıllardır profesyonel hayatta bulunan biri olarak şunu söylemek istiyorum: Malesef sonuca değil sürece odaklanmak profesyonel hayat için geçerli değil. Bir şirketin karlılığı, satışlarının yüksek olması önemlidir. Kar ederken, satış yaparken ne yaptığı değil. Bir avukatın davayı kazanıp kazanmadığı önemlidir. Kazanırken nasıl kazandığı değil. Bir finansçının parayı ne kadar karlı şekilde yatırdığı önemlidir, nasıl yatırdığı değil. Malesef hiçbir iş sahibi süreçle ilgilenmez, herkes sonuçla ilgilenir. Ama bu söylediğiniz akademik hayat için çok doğru olduğunu düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim..
eğitim sistemimizde gençlere farkındalık adına çok güzel bir içerik sunmuşsunuz. gençlerin potansiyellerinin farkına varması ve muhakeme becerilerinin erken gelişmesi toplumumuzu ileriye taşıyacak.ben bu farkındalığı 45 yaşında kazandım ama 3.üniversitemi çocuk gelişimi olarak okuyorum şimdi bizim gibi acı çekmesinler diye. 3 sene sonra topluma farkındalık için tek kişiye bile katkıda bulunsam fark yaratırım inancındayım.sevgiler
Aga beee benim babam bana hep ben işin sonuna bakarım der. Dil kursuna giderken nasıl gidiyo dediğinde ne dersem diyim ben işin sonuna bakarım derdi, yks ye hazırlanıyorum yinr aynı şey, hep böyle büyümüş biri olarak yıkıldım şu an
Ambiyans için kullanılan aydınlatma ve yüksek gelen elektrik faturası gözlerden kaçmadı 👍
O mesajı tek fark eden siz oldunuz Rıdvan hocam :( kimse yazmadı şimdiye kadar
Ne kadar hayatın acı gerçekleri de olsa bu tür konuşmalar beni çok daha fazla motive ediyor. Ne kadar şakasın bizi üzmeyin desek de çok müthiş bir etkiniz bulunuyor üzerimizde hocam cansınız✨
Hocam 11 dakikaya ne çok bilgi sağdırmışsınız. Oldukça zengin örneklerle ve neredeyse anlam tekrarı olmadan anlatmışsınız. Teşekkürler.
Uzun zamandır ilk defa iyimser bakış açısı ile video çektiginizi gördüm. Kötümser bakış açısı ile çekilmiş videolarınız da çalışma azmini yükseltiyor da iyimser videoların tadı bir başka oluyormuş.
Hocanın durumu iyi bu aralar .
ben 43 yaşındayım 25 yaşından bu yana süreç odaklı yaşıyorum ancak bu tarz yaşam bizim ülkemizde anlaşılmıyor. herkes sonuç peşinde koşuyor.
Faydasını gördünüz mü diye soracaktım ta ki, benim sorumun da sonuç içerdiğinin farkına varana dek.
@@fenerlifaruk5870 yetiştirme tarzı ve rol modeller bu şekilde olunca soru kaçınılmaz oluyor
İşin trajikomik yanı çağımızda gençlik arasında yaygın hakim kültür istikrar ve çalışmayı, faydalı günlük rutinleri değil tembelliği, vakti boşa harcamayı ve her fırsatta çalışmaktan kaytarmayı özendiriyor.
Toplumsal intihar için daha iyi bir yol olamazdı.
Kolay yoldan kazanmanın sonucunu gösteren kısa bir replik rahatsız ettiysem özür dilerim. ruclips.net/video/lA-_WMhAeKs/видео.html
Çok doğru bir tespit. Azimli, düzenli çalışan öğrencilere inek diye lakap takıp onlarla dalga geçmek ve onlara gerizekalı muamalesi yapmaya çalışmak; vasat bir sonuç ortaya koymuş olsa dahi ben bunu 2 gün çalışarak elde ettim diyerek çalışmamayı zeki olmanın bir belirtisi olarak sayan birçok öğrenci maalesef bu yaptığınız tespitin vahim sonuçlarıdır. Bu yönden gerçekten çok sıkıntılı bir kültüre sahibiz.
Son yüzyıllarda durum tam tersi. İnsanlar çalışmaya özendiriliyor. Bunun sonucunda çalışma sonucu alınan ödüle kestirme yol arayanların çıkması normal değil mi?
Zor olan niteliklidir nadir bulunur.Kolay olan niceldir bol bulunur.
Tam ihtiyacım olduğu zamanda atmanız. Süpersiniz hocam. Bitmeyen bir tezle cebelleşiyorum :(
Tezler bitmez :)
Ne üzerine tez yazıyorsunuz ?
Aaa ben
Hocam keşke şey deseydiniz "40 yaşından küçük kardeşlerim"
:) yanardık
Kolay yoldan kazanmanın sonucunu gösteren kısa bir replik rahatsız ettiysem özür dilerim. ruclips.net/video/lA-_WMhAeKs/видео.html
😂😂😂
hocam başarı için düzgün morel lazım depresyon olamaması, bu moreli nasıl düzgün tutucaz? güzel video konusu bence
Başarı için moral arıyorsan gecmis olsun dostum moralin olmasada çabalamak zorundasın
Moral*
Mor el
@@Yzbnir motivasyonum 0 olunca adeta sürünüyorum gerçekten asla bi şey yapamıyorum bu bi hastalık gibi bi şey
@@oznur7034 Dostum yok öyle bir dünya. Ya devam ya da devam.
Yeni bir baba olarak anlattıklarının altından değerli hocam saygilar
Maddi durum konusundaki asıl şey bence beklentiler, fakir doğurur çünkü genleri devam etsin, çocuk belki zengin olur onlara da bakar. O yüzden en hızlı şekilde işe girip güzel para kazanmak amac, ama zengin, mesela celal Şengör ün calismaya ihtiyaci yoktu, hani oyle bir sorumluluğu yoktu. O da istediğini yapti(kendi anlatımı)
Ülkemin Sizin gibi NİTELİKLİ HOCALARIMIZA o kadar çok ihtiyacı var ki, Sayılarınızın artması dileğiyle Hoca'm.
Polat Alemdar'ın da dediği gibi,
"Sonunu düşünen kahraman olamaz."
5:46
Tüm sistemlerde...
Kitap okumayı seven bir insan olarak kitaplığımı gördüklerinde ayda kaç kitap okuyorsun???
Kaç sayfa ?
Kaç kaç kaç ...
Nitelik değil nicelik dediğimiz sürece kaybedeceğiz gibi görünüyor.
Ahmet hocam netler ne durumda?
@@AkademikLink şimdilik güzel geliyor hocam.
Daha da geliştireceğim umarım :)
Seneye röportaj yapacağız hocam :)
@@AkademikLink bu gazı verdiniz ya :) sırtım yere gelmez hocam
@@ahmetylmaz1345 hocam tercihlerde nereyi yazacaksınız
Bence ne kadar kolaya, kısa yola kaçarsanız, hayat size daha çok veriyor. Örnek: Pet bardak üreten firma sahibi veya lastik bayisi, genel cerrahtan daha fazla para ve imkana sahip oluyor. Benim kuzenlerim okumadılar ama hepsinin saçı yerinde ben okudum (yüksek mühendisim) saçım bembeyaz ve gözlerim miyop. Gözlük kullanıyorum. Ayrıca hepsi benden daha iyi imkanlara sahipler.
Başarının anahtarını sonuçta değil süreçte gören bendeniz İK mülakatından eleniyor :) Teşekkürler Osman Hocam :)
Osman hocayla bilimin gerçeklerine devam...
Hayatı, kişileri, olayları anlamak için bu deneylere, teorilere hayranım.. Bu bilgileri öğrendiğinizde çok karmaşık gibi gelen kişileri ve olayları çözümlemekte ustalaşıyorsunuz. Ayrıca sosyolojik olguları daha net anlıyorsunuz. Sağolun hocam. Yine bilgilendik.
19 yaşımdayım çok iyi oldu bu videoyu izlediğim. Elgmslgmsşlhj
B.Y.Ö OSMAN Hocam çok şükür Türkiye'de Doktora yapan kardeşlerimiz hiç acı çekmeden , üzülmeden anında Doktora tezini yapıyor. Literatür taraması , index , içindekiler kısmı gibi şeyler ile Doktora tezi yapıp hoca olanlar var...Her şey dahil paket program 2- 3 yılda Doktora bitiren üstün yetenekliler var...
Nerelerdesiniz. Siz hocam :) uzun süredir yoktunuz
@@AkademikLink İlginiz için çok teşekkürler Hep takipteyim hocam , biraz arka sırlardaydım genç arkadaşlarımızın tercih dönemlerini sessizce izledik ama Bilkent ile geri döndük.😉🙃
@@AkademikLink Aman Hocam 40 yaş , yoklama vs korkutuyorsunuz 🤣🤣 Sonraki videolarda sizde başlamayın Ehlivukuf oradamısınnnnn tamammm...
@@ehlivukuf694 hahahahaha hiç güleceğim yoktu valla abi :D
@@ehlivukuf694 Yaa dkvkdkfkxkdkfk
İlkokul öğretmenimden öğrendiğim en önemli şey, sizin de anlattığınız gibi, sonucun değil sürecin değerli olmasıdır. Bizleri gösterdiğimiz çabayla değerlendirir, notu ön planda tutmazdı. Videolarınız için teşekkür ediyorum hocam; gerçekten çok yararlı, süreleri gereksiz uzun değil paylaşımlarınızın. Selamlar 🧡🧡👏👏🌸🌸
Daha iyi eğitim değil, daha hayata rahat bakıp kaygısız olmak ve risk alabilmektir, fakir çocuk hayatın stresi içinde para kazanma derdi varken nasıl gitsin doktora yapsın MBA yapsın ne para ile şirket kursun. Sizi başarılı yapan şey doğru yerde bulunmak doğru kişilerle iletişimde olmaktır.
Başarı değil başarıya giden yolu iyi bilmek gerekiyor zaten bunun farkında olursak başarı gelecektir.
Başarısızlığın nedeni motivasyonunuzu düşüren insanlar..
iki kitap önerim var.
birincisi ATOMİK ALIŞKANLIKLAR. bu kitap sana alışkanlıklarıını nasıl oluşturacağını detayıca, bunu nasıl eğlenceli hale getireceğini, bilimsel olarak, gerçek hayattaki örneklerle anlatıyor. bana çok faydası oldu.
ikincisi ise DEEP WORK. çalışmada odaklanarak ve verimli olarak çalışmayı nasıl olduğunu anlatıyor. bu da bana çok katkı sağladı. isteyen ister satın alabilir isterse pdf olarak internetten ulaşabilir.
Hocam sizde bardağın hep boş tarafına bakıyorsunuz böyle de ömür geçmez ki kendi şansını elinden geldiği kadar yaratıcaksın ve bununla mutlu olmayı biliceksin her zaman daha fazlası vardır çünkü
Neredeyse herkes ama herkes başarılı mı değil mi ona bakıyor. Okullardaki hocalar olsun işe alım süreçleri olsun arkadaş çevre olsun... Kimse o kişinin o başarıya nasıl ulaştığını neler yaptığını nasıl fedakarlıklarda bulunduğunu yani süreci sorgulamıyor. Bu şu yüzden önemli hiçbirimiz bir değiliz geldiğimiz aileler de bir değil bu yüzden hepimizin başarıya ulaşmak için kaydettiği süreç farklı. Örneğin benim not ortalamam şu an olağanüstü yüksek değil sırf bu yüzden kendimi kısmen başarılı da görmüyorum. Kendimi bu konuda başarılı olarak nitelendirirdim evet not ortalamam aşırı yüksek değil ama yine kendime göre başarılıyım çünkü 1. sınıfı bitirdiğimde not ortalamam düşüktü. 2 yıllık süreçte şu anki not ortalamasını elde ettim. Başarısızlıktan başarıya ulaştığım için aradaki süreçte yaptıklarım için başarılı olarak nitelendiririm kendimi sadece not ortalamama bakarak değil.
aslında her çaba sana bir şey kazandırır. "sonucunda başarılı yola ulaşmasan bile!" çünkü başarılı denen o noktaya gitmek için geçilmesi gereken yollar var. başarısızlıkla yolları. bu yollardan geçmeden başarılı o son noktaya ulaşamayacaksin. bu yüzden başarıya doğru gidilen her başarısızlıkta ve zorlukta aslında başarının kırıntıları var. umarım bu yorumu görürsün
Tam aksini düşünüyorum. Sonuç odaklılık başarıyı getirir bence. Yanlış anlaşılmasın süreç te önemlidir ama esas önemli olan sonuçtur. Örneğin; benim yüksek lisans tezim yaklaşık 150 sayfaydı ama tüm tezi tek bir tablo ile özetleyebiliyordum. İşte o tezin özeti olan tablo esas önemli olan kısımdı yani sonuçtu. Diğer kısımlar ise dolguydu sadece.
Harika bir video her zaman ki gibi. Evet maddi durum bir çocuğun eğitimi için gerçekten önemli fakat çok zengin de olsanız kendinize göre değerlendirdiğiniz de vizyonu düşük bir ailede doğduğunuza inanıyorsanız hedefleriniz için çabaladığınız süreçteki hata ve başarısızlıklar onlara daha büyük yük oluyor ve sizi yıpratıyor. Bu nedenle onlar sizin belki de tekrar deneyip başaracağınız o atacağınız adımdan vazgeçirebilirler. Ama vizyonu ve eğitimi yüksek bir ailede yaşıyorsanız zaten sizin başarı potansiyelinizi onlar görecektir ve devam etmenizi sağlayacaktırlar. Konu yine iyi eğitimli ve vizyonlu aile = paralı aile ye geldi çıkmaz sokak...
12 yasindayim ve sizi izlerken kendimi yetiskin gibi hisediyorum gercekten sizin sayebizde hayata saglikli bakiyorum :) ben guney koreyi cok seviyorum siz o kadar iyi anlatiyorsunuzki bende ordaymis gibi hisediyorum tekraradan cok tesekkur edrim 🌸
06:25 desenize baştan kaybettik hocam
Beğendikten sonra izlemeye başlıyorum
işte sonuca odaklanan biri daha hocam süreci görmeden direkt sonuca gitmiş beğenmiş .))))
Öncelikle bilgilendirici videolarınız için teşekkür ederim hocam. Bu video için değinmek istediğim bir konu var. O da genelde daha genç yaştaki insanlar için geçerli bir durum olduğuna değinmeniz. Elbetteki siz de bir bilim insanı olarak bilimsel gerçekleri ele almak durumundasınız ancak bu videoyu izleyen farklı yapıda bir sürü insan var ve belki bu söylem üzerine kendinden geçmiş olabileceğini düşünecek olan da... Elbette daha genç yaştaki bir insan kadar kolay olmayabilir ama istek ve azimle de imkansız olmayacağını düşünüyorum bazı şeylerin 😊
Arkadaş her izlediğim videoda ayrı bir moralim bozuluyor. Ama yinede izliyorum.
Amaç bu zaten Baykal hocam :)
arttık her şeyden o kadar sıkıldım ki ailevi sorunlar bir yandan ülke sorunları bir yandan ekonomi bir yandan çalışcak moral motivasyon kalmadı....20 eylülde okulum açılacak ve yüksek lisans öğrencisi olacağım umarım toparlanırım. stresten bacaklarım uyuşuyor yaşlandık resmen daha 21 yaşındayım bezdim hayattan ya
21 yaşında yl öğrencisİ olmuşsun maşallah, tebrikler.
@@mehmetkara8090 evet, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. hiç mezuna kalmadan dönem kaybetmeden ilerleyebildim istediğim alanda. darısı isteyen herkesin başına umarım ☺🙏🏼
@@ST-rg7tg ne okuyorsun
@@zeynademir014 radyo televizyon ve sinema lisans mezunuyum aynı alanda yüksek lisansa başlayacağım
Vayy ben de 21 yasinda sayilirim. Universite 2'ye gectim ve hala hayatım hakkında ne yapacağımdan emin değilim. Siz çok kısa sürede ilerleme kaydetmişsiniz.
Tam olarak bu konuya parmak basan New York Best Sellers kitaplarindan, James Clear'in yazdigi "Atomik Aliskanliklar" kitabi geldi aklima basligi görür görmez. Cok dogru, kitabi da kesinlikle tavsiye ederim, bir seylerden zevk almaya ve bazi seyleri degisme calisan arkadaslar icin.
Hocam siz anlattıkça iki yıllık sınav sürecinden sonra. Tam olarak anlattığınız sürece odaklanmayı istediğimi ama çevre baskısının beni önemli olan sürece odaklanmamı zorlaştırdığını fark ettim. Hatta vazgeçiyorum. Çok sağ olun artık önemli olan sürece odaklanacağım. Savaşacağım. İyi ki varsınız 💜
bunlar çok değerli bilgiler. farkında olmadan başarılı olduğunuz taraflarınızı sorguladığınızda tutarlı olduğunu görüyorsunuz. şimdi başarısız olduğunuz tarafları geliştirme zamanı
Varmak değil yolda olmak önemli sözünü bilimsel araştırmalar da kanıtlamış sizde çok güzel anlatmışsınız hocam sağolun şimdi çok daha iyi anlıyorum
Hocam çok doğru söylüyorsunuz. Bazı arkadaşlarım yks surecinde çalıştıkları saatleri ve cozdukleri soruları ölçüt aldılar,ben ise bazı günler sadece 3-4 test çözüp onlarin çoğundan daha iyi bir sonuca ulaştım. Beni de kurtaran o kitabı yirtacak noktaya geldiğim sorular oldu.Bu videonun bana çok yararı oldu, teşekkür ederim. Lütfen böyle devam edin.
Siralaman neydi bro
@@yusufesmer4133 Kanalima bakabilirsin kanka
bu video bana şu soruyu sordurdu 'Bilgiye ulaşmanın bir amacı yoksa bende diğer en sevdiğim yolu seçerim .-mutlu cehalet-'. Bir önemli konu ise aslında birçok insanın bu saydığınız olayları başarmak istemelerinin temel sebebi daha çok para ve saygı kazanmak . Burada değiştirilmesi gereken sistem ; eğitim ve amaç farkındalığı. biraz farazi konuşuyormuşsunuz gibi geldi bana hocam.
Bu video benim hayatımın bir özeti... 15 yıldır şişmanlıkla mücadele ediyorum 15 yıl içinde enaz 10 defa ciddi anlamda zayıfladığım halde şimdi yine şişmanım videonun katkısıyla öğrendiğim zayıladıktan sonra salıyorum kendimi o yüzden galiba
bu videoyu daha iyi anlayabilmek için hergün izliyorum. bugün beşinci gün. iyice anladığım zaman bununla ilgili bir blog yazıp web sitemde paylaşıp buraya linkini atacağım. umarım doğru anlayabilirim. teşekkürler hocam.
edit: 10 dakikalık videonun nesini anlamadın diyen olursa o iş öyle değil. video 10 dakikalık bir video değil ömürlük bir video.
Eğer ünv.doktora vs gibi kariyer yapacaksanız süreç kaliteyi belirliyor,Eger serbest piyasada çalışacaksanız çözüm sonuç odaklı olacaksınız.Süreci kaliteli üst seviyede tutmak yoğun saatler konsantrasyon bazi kişilerin katlanabileceği bir durum değil 40 kişilik bir sinif yapsanız 5 kişi zor bulursunuz,nedeni tam olarak aile yönlerdirme vs değil farklı dinamikler söz konusu.Yahut sınava odaklı çalışma bilgi kazanmak için çaliş mottosunu benimseyen çok azıdır.
Başarısızlığımın 3 nedeni var 2 çocuğum ve kocam.ama onları çok seviyorum🤣❤️beni çok yordular çookk
iki iyi insan yetistirmek basarinin zirvesidir
Sondaki konuşmanız gizli ama güzel bir ideolojik eleştiriydi hocam,teşekkürler.
Hocam çok kıymetli bir video. Şu aralar işimle ilgili övgü alamadığım için tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gelişim sürecimi kendi kendime övdüğüm kağıtları görünür yerlere yapıştırmaya karar verdim. Umarım beynimi bu şekilde kandırabilirim.
Zaten şu zamanın dünyasında çoğu insan nitelikten çok niceliğe önem vermekte. Örnek vermem gerekirse sınavlara hazırlanmak için “kaç” soru çözdüğümüz, “kaç” kitap okuduğumuz gibisinden sorular sorulmakta. Ben de böyle yetiştirildiğinden dolayı sınava hazırlanırken sorunun kalitesine bakmaz en basit soruları çözer ve hocalarımı memnun ederdim :)
Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın uşağı olmak gerekir.
This point was important. Teacher, thank you for your descriptions.
Hocam emeğine sağlık. insan süreç içinde neticede her daim rahatlacak bir şeyler arıyor. Tam destek oldu 😊👍🏾
Hocam tam ne kadar fakir ve başarısızım, hayatta hiçbir yere gelemeyeceğim gibi olumsuz düşünceler beynimi işgal ediyordu. Böyle bir videonun karşıma çıkması çok iyi oldu teşekkür ederim.
Çoğu videonuz kafamda bir şeyler oluşturabiliyo.(20) Elinize sağlık
Eğitim fakültesi öğrencisi olarak şu yorumu yapabilirim. Teoride ve eğitim programlarında süreç değerlendirmeyi ele alan yaklaşımlar kabul görüyor aslında. Portfolyo vs gibi ancak uygulamada portfolyo dosyası hazırlayan yok. Bu hizmetiçi eğitimle de düzelmiyor eğitim bizim için bir bilim değil bence. Sadece gelenek ve geleneği devam ettiriyoruz
Ne okuyorsunuz acaba bende eğitim fakültesi tercih edicem bu sene ama sınıf öğretmeni ve pdr arasında kararsız kaldım bilginizden yararlanmak isterim memnun musunuz vs.
@@Islaksungerbob okul öncesi Öğrt. mezunuyum
@@Islaksungerbob eğer devlet okullarına atanıp çalışmayı düşünüyorsanız sınıf öğretmenliği derim. PDR için çok sıkıntılı atama işi. Onun dışında eğitim fakültesinde okumak zevklidir. Hocalar çok yormaz genel olarak keyifli geçer.
@@ahmetbayrak9517 atanmak isterim tabi ama 4sene sonrası nasıl olur bilmiyorum cevabınız için teşekkür ederim bu arada
@@Islaksungerbob evet orasını bilemiyoruz. Rica ederim
Hocam selamunaleykum
Sizi her izlediğimde çok şey öğreniyorum sizi bulcam hocam 🤗😄
Kışilik bozukluğuna boğulmuş 82 milyon.Tavsiye ve bilgi ile tedavi edilemez.Terapistlerde bu grupta.Çıkış üremenin durdurulması.
Güzel bilgi ve deyim edinip aktarıyorsunuz.sizin videolarınızı izleyen Üniversitenizin yetkilileri ne kadar iyi pazarlama yaptığınızı görmeli😀
Her türlü aile ve çevreye çıkıyor hocam :(
James Clear'ın Atomik Alışkanlıklar kitabını önerebilirim. Bu konu ve daha nice bilmediğimiz konular, çok basit adımlarla hayatımızı değiştirebileceğimiz yöntemler var kitapta
yakladik olarak 55 gundur okulumun gemisinde stajdayim ve kole gibi sorgulamadan emir alan adamlara tilt olmustum. Sorgulama yok Neden Nasil Nicin sorulmuyor sacma istekler yapiliyor. Birilerinin keyfine sarki soylettoler bize birilerinin keyfine sacma sapan gorevler kitlediler gemicilerin bile yapmadigi o sebepten cok haklisin usta. Genel anlamda dusuk gelirlilerin sectigi bu meslekten bu sebepten uzaklastim.
Hocam tebrik ederim. Herşeyden evvel bu kadar akıcı ve anlamlı konuşup fayda sağlamanız taktire şayan.Emeğinize sağlık .
Tskler. Ayrica Piskolog Izzet Güllü öneririrm. Onun bakis acisida cok güzel
"Yaptığınız mesleği anneniz tam olarak anlıyorsa o işten para kazanamazsınız."
Hocam 20 yaşındakiler için geç kalınmış bir şey yoktur umarım..
Bu eğitim sistemi var olduğu müddetçe sürece odaklanmak hayal ötesi...
Acı motivasyondan daha çok motive olduğumu fark ettim.
Türkiye de iyi eğitim almış ailelerin maddi durumu daha iyi demeyelim ,artık o kural değişti hocam.Uyandırayım...
Kolay yoldan kazanmanın sonucunu gösteren kısa bir replik rahatsız ettiysem özür dilerim. ruclips.net/video/lA-_WMhAeKs/видео.html
@@vidarhelios6570 Hocam sadece bir ironi .Eğitimin artık değersizleştirildşğine dikkat çekmek istemiştim.
Yine tarih yazdın Türkiye'nin en iyi doçenti
"Eğer, yaptığınız mesleği annenize anlattığınızda anneniz bu mesleği tam olarak anlıyorsa o meslekten para kazanamzsınız."
💯
Yine kaliteli bir video olmuş hocam.
Sürece odaklanabilmemiz dileğiyle :))
Bizden geçti artık Esra hocam :)
Bir şey diyebilir miyim bu gerçekten çok doğru, üniversite 3.sınıfta ekip arkadaşlarımla bir destek aldık, 4 kişiydik. Şirket kurabilen tek kişi parası olan tek kişiydi. Parası olduğu için şirket kurdu demiyorum, çalışarak kazandı helal olsun ama 4 kişiden ben dahil 3ümüz memur çocuklarıydık :D Bu videoyu dinleyince şansıma gene sövdüm hocam teşekkür ederim...
Gerçekten ailelerin çocuklarını sonuç odaklı değil süreç odaklı yetiştirmeleri gerekiyor.
Türkjiyede sonuca odaklı gitmeyen kimse özel sektörde yol alamaz. işin sunu ameleliğe kadar gider. siz çabalarken sizi maddi olarak destekleyecek bir kaynağınız yoksa patron/müdür lerınız ne diyorsa onu yapın.
Ben geleceğe umutla bakamıyorum. Hedefler koyuyorum bu uğurda çalışıyorum ama umutlu olamıyorum. Ülkem umutlu olmak için doğru bir yer değil gibi geliyor
Umut hep var hocam
Her gün,karşıma çıkan dirençler ile farklı bir raunt âdeta.Yarın yeneceğim.
Liseye kadarki tüm okul ve sosyal hayatımda süreçten keyif alan, sınavları değil bilginin kendisini önemseyen biriydim bu zaten sınav ve hayatta da başarıyı getiriyor. Hiçbir yazıyı başarılı olsun, birinci olayım diye yazmadım ve birincilikler ödüller art arda geldi. Ne zamanki sonuca odaklanmaya başladım lisede hiçbir yarışmada başarı sağlayamadım. Sınav benim için bir stres kaynağı oldu ve üniversite de dahil kendimi yıpratmaya devam ediyorum. Eskiden ders çalışmak keyifli bir süreçti, canım sıkılınca gider bi şeyler okur, yazardım, araştırırdım. Burslar, ortalamlar, hayatımızdaki her şeyi sayılara bağladığımız kısma geldiğimde 22 yaşında olmama rağmen yaşlanmış hissediyor, herkes gibi bir ortalama yapamadığım için başarısız hissediyor, ders ve sınavlar stres kaynağı olduğu için yeni şeylerden adeta kaçıyor ve merak duygusunun yerini endişe, stres aldığı için de yeni şeyler ortaya koyamıyorum. Bu durum gün geçtikçe mutumu aldı elimden, oysa yaşamak bir muttu ne yapacağımı bilmeden. Kendimi başarısız addettikçe başarısızlığıma bir yol çizdiğimi farkındaydım ama sebebinin sonuca odaklanmam olduğunu fark etmemiştim.
Bir kitaba başlarken alacağı vakte karşılık bana ne sunacak, acaba değecek mi diye düşünmeye başlar oldum. Beni kitaplardan soğutan fikir daha kimlere neler yapmaz. Kurtulmanın yoluna bakacağım bundan, teşekkürler hocam
Doktorantım, muhtemelen ve planlarıma göre 7 ay sonra bitecek. Konumda zorlanmadım, doktora süresince 9 yayın yaptım. Ve onlarca dersler verdim. Aslında ülke de mi işler kolay yoksa başka yerlerde de mi böyle, ya da ben mi çok pratiğim bilmiyorum. Ama planlı bir çalışma ile zor işler çok kolaylaşıyor, doktora tezinde ve süresince hocama hemen hemen hiç iş düşmedi hepsini kendim hallettim. Sayfalarca makale okudum evet ama bu benim her zaman (günde en en az 3 makale ) yaptığım bir işti. Belki de sonuca kolayca bu götürüyor bilemiyorum ama sanırım ve sonuç olarak bizim ülkede işler çok kolay hele pratikseniz ve ikna kabiliyetiniz var ise. Not: Haftaya Eskişehir'e geleceğim (başka işlerim için) sizinle de tanışmak için uğrayacağım fakülteye. Saygılarımı sunuyorum.
Yaş geçti demeyelim hocam bence nadir bile olsa mücadele edenler olabilir
Kendi öz değerlerimizin ne zaman farkına varacağız
Dün öldü, yarın bilinmez, o halde anı yaşa, ana odaklan
Bu söz evliyadan
Düne gidersin gam keder olur
Yarın için telaş endişe hüzün olur
03:28 Teşekkürler Hocam. Videoyu kapatıp çıktım. 👍
Matematik konusunda hiç temelim yok,
sıfırdan matematik çalışmaya başladım.
söylediğiniz gibi kendimi aptal gibi hissettiğim zamanlar yaşıyorum.
ama yılmadan soru çözmeye ve çalışmaya devam ediyorum.
umarım yaklaşık 1 sene sonra bu konuyu halletmiş,
ve çalışmamın karşılığını almış olurum.
çok güzel bir video, kendimden çok şey buldum.
teşekkürler...
Merhaba, ne yaptınız?
Nasıl sonuç aldınız ?
Yüksek lisansa başladığım zaman bir ders vardı ki her ders sonrası başım zonkluyordu düşünmekten. O yaşıma kadar beynimi kullanmadığımı o zaman anladım.
hocam söylediğinizin aksine;
en basit işlerle para kazanılıyor,
zaten bakarsanız hizmetler sektörü tüm istihdamın %70 inden fazlasını oluşturuyor,
sektör sektör ayıracak olursanız, gıda, giyim, lojistik, enerji, gayrimenkul en büyük alanı kaplıyor,
yani baktığınız zaman işlerin çoğunluğu basit, atla deve değil,
ve bu basit işlerle zengin olmuş milyonlar var,
nadide ve zor işlerle zengin olmuş insan gösterin desem çevrenizde yoktur bile belki,
borsada bazı portföy yöneticileri şirketleri seçerken özellikle bir aptalı koyduğunda yönetilebilecek şirketleri seçerler :) günün birinde bütün şirketler mutlaka bir aptala maruz kalır :)
burada ayrım organize edilmeyi bekleyen ve organize eden şeklinde insanları gruplandırmak daha doğru,
organize edenler zengin olabiliyor,
organize olanlar daha ziyade işçi olarak kalıyor,