Değerli hocam, paylaşımlarınız ve deneyimleriniz bizler için çok kıymetli. C programlama serinizden tutalım, arm programlama serinize, stm32 programlama serinize, sektör incelemesi ve bu alandaki uzman kisilerle yaptiginiz söyleyişiler serisine kadar her bir paylasiminiz çok çok faydalı. Sitenizde ve RUclips’da aslında siz de bu alanda kendi ekosisteminizi oluşturdunuz, eğitimlerinizi kendimiz bizzat notlar alarak takip ediyoruz ve çok memnun kalıyoruz, teşekkürlerimi iletirim tüm arkadaşlar adına. İyi çalışmalar.
@@coskuntasdemirRUclips Sıklıkla istenilen yetenekleri, ilanlarda göze çarpan teknolojileri belki de kendiniz iş bulurken işinize yarayan yetenekler aklıma gelenler.
Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar, Kontrol, Mekatronik, Matematik mühendisliği gibi alanlardan mezunların kendilerini yetiştirdikleri taktirde farklı pozisyonlarda çalışabilmesi iyi bir avantaj olmasının yanında eğitim sürecinde belirli bir alana odaklanamama gibi bir dezavantaji da beraberinde getirebilmektedir. Bunun için mezun olmadan farklı alanlarda yapılanları takip ederek hatta mümkünse küçük projeler/uygulamalar yaparak kişinin hangi alana ilgisinin olduğunu tespit etmesi ve o alana daha erkenden yönelmesi iyi bir yol olabilir. Bunun yanında çalışma hayatına başladıktan sonra da yakın alanlara geçiş yapmak olasıdır, günümüzdeki açık kaynaklar da bu geçiş sürecini daha da mümkün kılmaktadır.
Benim sana tavsiyem Bilgisayar mühendisliğini veya elektrik elektronik mühendisliğini seç. Ben elektrik elektronik mezunuyum misal. Fakat elektronigin çok bana göre olmadığını anlayıp son sınıfta biraz daha elektrik ağırlıklı dersler alarak elektrige yanaştım. Suan da da elektrik alaninda calisiyorum ve gayet mutluyum. Ama tabii is alanı biraz dardır elektriğin bu da bir gerçek. Bir elektronik, yazilim kadar geniş değil. Mühim olan sana hitap eden ne? Onu keşfetmek sana kalmış. Ama bilgisayar ve elektronik okuman alternatiflerini arttirir tabii. Sana bi çok kapı açar. Yonelebilcegin çok alan var. Ama mutlaka iyi bir üniversite okumaya çalış. Odtu bogazici itü hacettepe yildiz marmara 9 eylul gazi ankara gibi.. vakifta okuayacaksanda Bilkent ve tobb harici vakıf universitelerinden bence uzak dur. Yoksa 4 yılını heba etmiş olursun (Ankara daki vakıf unileri için konusuyorum İstanbul daki vakif unilerinin kalitesine çok hakim değilim)
@@oguzunal3823bende Şuan eem 2. Sınıf öğrencisiyim sanırım elektronik devrelere ilgim olduğunu farkettim proteus kitabı alıp kendi bilgisayarımda proteus uygulamaları yaparak baskı devreler yapmaya çalışıyorum. Ama çalışmak istediğim sektör havacılık havayolu şirketleri havalimanı gibi yerler sizce gelecek yıllarda ne yapmalıyım?😊
Merhaba bir şey sorabilir miyim? Ben tercih yapmadan önce de bilgisayar mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği arasında kalmıştım fakat daha sonra bilgisayar mühendisliği daha ağır bastığı için onu seçtim. Şimdi kafamda birtakım projeler var: Işte mesela ben yürüdükçe beni takip eden küçük bir robotik araç, buzdolabında yumurta çürüğü kokusunu algılayıp telefondan uyarı veren bir sistem, yangın çıkınca sesli alarm veren bir akıllı yangın alarm sistemi veya beyin dalgalariyla hareket eden araç gibi projeler var kafamda. Aynı zamanda nesnelerin interneti, yapay zeka, gömülü sistemler ve robotik, görüntü işleme gibi konularda da çok fazla projeler var aklımda ve bu konulara da oldukça ilgiliyim. Mesela söyle ki: Avuç içine bakıp el falı çıkarımı yapan bir araç ve işitme engelliler için sesi yazıya çeviren bir akıllı gözlük geliştirmek istiyorum. Sizce bu tür projeler ve ilgi alanları için bilgisayar mühendisliği doğru adres mi? Çünkü bu tür projelerde asıl önemli olan şeyin yazılımları olduğunu düşünüyorum. Bu da bilgisayar mühendisliğinin alanı. Bir de bilgisayar mühendisliğinde temel elektronik ve sayısal tasarım gibi dersler de olduğundan dolayı bilgisayar mühendisliğinin iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum. Doğru mudur acaba? Siz hangi bölümü önerirsiniz? Bilgisayar Mühendisliği okurken bu alanlarda ve projelerde tatmin olucak eğitimi alabilir miyim? Veya siz hangi bölümü önerirsiniz? Cevap verirseniz çok sevinirim:)
Hocam günümüzde her koyulan hedef tutmuyoki özellikle türkiyede piyasada çoğu mezun istediği sektörde iş bulamıyo bırakın iş beğenmemeyi farklı sektörlere yönelip mutsuz bir kuşak geliyo ilerde aile ve eş dost çevresinde bi konuşmada mutsuz kalıcaz hepimiz
hocam merhaba size bu konuda bir şey sormak isityorum. ben bir öğretmenin 35 yaşından sonra sınava girdim ve çocukluk hayalim olan E.E.M bölümünü kazandım ve şuan okuyorum. 2 sınıf bitiyor. şuan yaşım gereği alan seçekrken çok daha dikkatli davranmam gerektiğini düşünüyorum. zira ben üniv bitirince 40 yaşında olacağım. ayrıca hali hazırda kamuda çalıştığım için belkide hiç istifa etmeden daha serbest çalışma şartlarına sahib bir alan varsa bu alana yönelmek bana daha cazip geliyor. şartlarımı göz önünde bulundurarak bana faydasını görebileceğim bir öneriniz veya tavsiye edebileceğiniz bir pozisyon var mıdır?
Bu konuda net birşey söylemek zor. Ama bizim alan genel olarak öyle part time yapılabilececek bir iş değil. Ancak farklı firmalar için tasarımlar yapmak vs... gibi işler belki yapılabilir ama bu seviyede işler yapabilecek durumda iseniz bu geçerli.
hocam stajla ilgili olarak küçük bir firmada staj yapsak (gömülü sistem alanında) kendimizi nasıl geliştiririz, büyük firmalarlardan farkı ne olur, ileriki kariyerimize etkisi çok büyük olur mu diye karşılaştırır mısınız? çok teşekkür ederim.
Staj yaparken teknik bilgimizi artırmak kolay olmayabilir. Çünkü okuld sadece belirli dersleri açmış oluruz. Burada önemli olan çalışma ortamını, alanı görüp o alanda çalışıp çalışamayacağımıza karar vermek, orada önemli konu başlıklarının ne olduğunu görmek. Büyük firmalardaki stajların da benzer faydası olabilir.
@@coskuntasdemirRUclips teşekkürler hocam. staja kabul alırken o zaman firmalar da teknik bilgiye çok fazla bakmıyor öyleyse değil mi? çünkü pic ve arduino dışında bi bilgim yok. ama ingilizce seviyeme güveniyorum datasheet okuyacak seviyede ingilizcem var diyebilirim. bunlar staja kabul almak için yeterli olur mu?
Hocam Türkiye'de işverenlerin işten anlayan adam bulamıyoruz diye ağlayıp da işi yapabilecek kişilere neden komik ücretler düşündüklerini açıklayabilir misiniz
Hocam gömülü sistem mühendisliği alanı için konuşuyorum, herhangi bir firmaya girmeden kendimizi nasıl geliştirebiliriz. Firmada çalışan birine göre dezavantajları nelerdir? Herhangi bir yere girmeden nasıl olur?
Kendi kendine projeler geliştirebilirsin. Bir işte çalışmanın avantajı birşeyi "yapmak zorunda kalmak". Kendin birşeyler yaparken aynı motivasyonu koruyamayabilirsin.
İyi günler hocam Ben EE öğrencisiyim.1.sınıfım.2. döneme alan seçmemi istiyorlar. 1.alan=Mikroişlemciler 2. alan=Nesnel programlama Hangi alanı seçersem Kart tasarımı için daha iyi olur.Kendim kart üretmek istiyorum.
şuan makine müh. 1.sınıftayım alanımı belirlemek ve ona yoğunlaşmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kendim 1 ayda Autocad öğrendim bu alana ilgim olabilir ama kesin ne yapmam gerektğini bilmiyorum alanımı nasıl anlarım belirlerim , teşekkürler.
Aynı durumdayım maalesef kendini gelistir deyip duruyorlar fakat ne yapmam gerektiginj bilmiyorum. Surekli dil ogren diyorlar ingilizce zaten var daha neden dil ogreneyim ki ben muhendis olucam cevirmen olmuyacam. Fabrikaya staja gittim atolye tarzi biryerdi. Dedim acaba ben yanlis meslegi mi sectim die dusunmeye basladim. Akilda sunu yaparim bunu yaparim vardi ama maalesef tek yasasigim ustalarin kucuk gormesi ve metal talasi. Biz yuksek teknoloji imalat falan dusunuyoruz da makine okuyan arladaslara bir piyasaya girin gorun derim. Mezun olduktan sonra gec olabilir.
Hocam merhaba ben elektrik elektronik mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim ilerde kendimi Gömülü sistemler üzerine geliştirmek istiyorum göümülü sistemlere alanı kısıtlı dediniz ama çevremizde akıllı olmayan cihaz yok denecek kadar az vestel siemens gibi beyaz eşya firmaları araba fabrikaları çoğunlukla Gömülü sistemler üzerine çalışmalar yapmıyor mu bu sebepten çalışma alanımız aslında geniş değil mi ?
Umut merhaba, Ben çalışma alanı dar derken, Türkiye'de diğer çalışma alanlarına kıyasla (otomasyon, elektrik mühendisliği, yazılımın diğer kolları vs...) daha dar demek istiyorum. Yoksa dünyada halihazırda çok önemli ve giderek de büyüyen bir alan. Bahsettiğin gibi markalarımız var tabi sayarsan bir elin parmaklarını geçmeyecektir maalesef.
@@coskuntasdemirRUclips Ülkemizin bu durumunu gördükçe insanın içini karamsarlık kaplamıyor değil 20 yaşımda bunları düşünüyor olmak gerçektende çok erken ama gidişat bunu düşündürmeye zorluyor beni
Değerli hocam, paylaşımlarınız ve deneyimleriniz bizler için çok kıymetli. C programlama serinizden tutalım, arm programlama serinize, stm32 programlama serinize, sektör incelemesi ve bu alandaki uzman kisilerle yaptiginiz söyleyişiler serisine kadar her bir paylasiminiz çok çok faydalı. Sitenizde ve RUclips’da aslında siz de bu alanda kendi ekosisteminizi oluşturdunuz, eğitimlerinizi kendimiz bizzat notlar alarak takip ediyoruz ve çok memnun kalıyoruz, teşekkürlerimi iletirim tüm arkadaşlar adına. İyi çalışmalar.
Çok teşekkürler. Ben de böyle yorumlar alınca mutlu oluyorum.
Hocam bir videoyla da gömülü yazılım mühendisi iş ilanlarını inceleseniz, yorumlasanız çok güzel içerik olur.
Buna benzer bir video çekmiştim aslında. Tam olarak ilanlardaki neyi yorumlayalım peki?
@@coskuntasdemirRUclips Sıklıkla istenilen yetenekleri, ilanlarda göze çarpan teknolojileri belki de kendiniz iş bulurken işinize yarayan yetenekler aklıma gelenler.
Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar, Kontrol, Mekatronik, Matematik mühendisliği gibi alanlardan mezunların kendilerini yetiştirdikleri taktirde farklı pozisyonlarda çalışabilmesi iyi bir avantaj olmasının yanında eğitim sürecinde belirli bir alana odaklanamama gibi bir dezavantaji da beraberinde getirebilmektedir. Bunun için mezun olmadan farklı alanlarda yapılanları takip ederek hatta mümkünse küçük projeler/uygulamalar yaparak kişinin hangi alana ilgisinin olduğunu tespit etmesi ve o alana daha erkenden yönelmesi iyi bir yol olabilir. Bunun yanında çalışma hayatına başladıktan sonra da yakın alanlara geçiş yapmak olasıdır, günümüzdeki açık kaynaklar da bu geçiş sürecini daha da mümkün kılmaktadır.
Kardeşim ben de sınava hazırlacam.Ancak hangi mühendislik dalını sececeğim konusunda kararsızım.Bu konuda Tecrubelerini paylaşırsan sevinirim.
Benim sana tavsiyem Bilgisayar mühendisliğini veya elektrik elektronik mühendisliğini seç. Ben elektrik elektronik mezunuyum misal. Fakat elektronigin çok bana göre olmadığını anlayıp son sınıfta biraz daha elektrik ağırlıklı dersler alarak elektrige yanaştım. Suan da da elektrik alaninda calisiyorum ve gayet mutluyum. Ama tabii is alanı biraz dardır elektriğin bu da bir gerçek. Bir elektronik, yazilim kadar geniş değil. Mühim olan sana hitap eden ne? Onu keşfetmek sana kalmış. Ama bilgisayar ve elektronik okuman alternatiflerini arttirir tabii. Sana bi çok kapı açar. Yonelebilcegin çok alan var. Ama mutlaka iyi bir üniversite okumaya çalış. Odtu bogazici itü hacettepe yildiz marmara 9 eylul gazi ankara gibi.. vakifta okuayacaksanda Bilkent ve tobb harici vakıf universitelerinden bence uzak dur. Yoksa 4 yılını heba etmiş olursun (Ankara daki vakıf unileri için konusuyorum İstanbul daki vakif unilerinin kalitesine çok hakim değilim)
@@oguzunal3823bende Şuan eem 2. Sınıf öğrencisiyim sanırım elektronik devrelere ilgim olduğunu farkettim proteus kitabı alıp kendi bilgisayarımda proteus uygulamaları yaparak baskı devreler yapmaya çalışıyorum. Ama çalışmak istediğim sektör havacılık havayolu şirketleri havalimanı gibi yerler sizce gelecek yıllarda ne yapmalıyım?😊
Teşekkürler çok faydalı bölüm olmuş.
Merhaba bir şey sorabilir miyim? Ben tercih yapmadan önce de bilgisayar mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği arasında kalmıştım fakat daha sonra bilgisayar mühendisliği daha ağır bastığı için onu seçtim. Şimdi kafamda birtakım projeler var: Işte mesela ben yürüdükçe beni takip eden küçük bir robotik araç, buzdolabında yumurta çürüğü kokusunu algılayıp telefondan uyarı veren bir sistem, yangın çıkınca sesli alarm veren bir akıllı yangın alarm sistemi veya beyin dalgalariyla hareket eden araç gibi projeler var kafamda. Aynı zamanda nesnelerin interneti, yapay zeka, gömülü sistemler ve robotik, görüntü işleme gibi konularda da çok fazla projeler var aklımda ve bu konulara da oldukça ilgiliyim. Mesela söyle ki: Avuç içine bakıp el falı çıkarımı yapan bir araç ve işitme engelliler için sesi yazıya çeviren bir akıllı gözlük geliştirmek istiyorum. Sizce bu tür projeler ve ilgi alanları için bilgisayar mühendisliği doğru adres mi? Çünkü bu tür projelerde asıl önemli olan şeyin yazılımları olduğunu düşünüyorum. Bu da bilgisayar mühendisliğinin alanı. Bir de bilgisayar mühendisliğinde temel elektronik ve sayısal tasarım gibi dersler de olduğundan dolayı bilgisayar mühendisliğinin iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum. Doğru mudur acaba? Siz hangi bölümü önerirsiniz? Bilgisayar Mühendisliği okurken bu alanlarda ve projelerde tatmin olucak eğitimi alabilir miyim? Veya siz hangi bölümü önerirsiniz? Cevap verirseniz çok sevinirim:)
Hangi bölümde okursan oku yine kendin tamamlaman gereken çok şey olacak. O yüzden seni en çok çeken bölümde okuman en iyisi olabilir
Hocam hocam hocam C dili ile bit işlemlerini öğretecektiniz hani lütfen tek kafamı karıştıran konu sizin anlatımınız çok iyi oluyor
Evet sıradaki konular arasında bu, yakında çekeceğim bunun videosunu inşallah.
Fizik ve matematik dersleri en yoğun elektirik elekteonik mühendisliğindemi yoksa makinedemi abi ?
Genelde mühendislik bölümlerinde ilk iki sene hemen hemen aynı dersler vardır. Makine bölümünü bilmiyorum ama her ikisinde de vardır diyebilirim.
Hocam günümüzde her koyulan hedef tutmuyoki özellikle türkiyede piyasada çoğu mezun istediği sektörde iş bulamıyo bırakın iş beğenmemeyi farklı sektörlere yönelip mutsuz bir kuşak geliyo ilerde aile ve eş dost çevresinde bi konuşmada mutsuz kalıcaz hepimiz
Evet şartlar zorlu kabul ediyorum ama yine de çabalamaktan vazgeçmemek gerekiyor.
Tesekkurler coskun abi
Abi iyiki varsın : D
Argede ilerlemek isteyenler kendini hangi yonlerde geliştirmeli hocam?
Hangi alanda ve iş kolunda çalışmak istiyorsan onların ilanlarını inceleyerek neler istendiğini görebilirsin.
hocam merhaba size bu konuda bir şey sormak isityorum. ben bir öğretmenin 35 yaşından sonra sınava girdim ve çocukluk hayalim olan E.E.M bölümünü kazandım ve şuan okuyorum. 2 sınıf bitiyor. şuan yaşım gereği alan seçekrken çok daha dikkatli davranmam gerektiğini düşünüyorum. zira ben üniv bitirince 40 yaşında olacağım. ayrıca hali hazırda kamuda çalıştığım için belkide hiç istifa etmeden daha serbest çalışma şartlarına sahib bir alan varsa bu alana yönelmek bana daha cazip geliyor. şartlarımı göz önünde bulundurarak bana faydasını görebileceğim bir öneriniz veya tavsiye edebileceğiniz bir pozisyon var mıdır?
Bu konuda net birşey söylemek zor. Ama bizim alan genel olarak öyle part time yapılabilececek bir iş değil. Ancak farklı firmalar için tasarımlar yapmak vs... gibi işler belki yapılabilir ama bu seviyede işler yapabilecek durumda iseniz bu geçerli.
hocam stajla ilgili olarak küçük bir firmada staj yapsak (gömülü sistem alanında) kendimizi nasıl geliştiririz, büyük firmalarlardan farkı ne olur, ileriki kariyerimize etkisi çok büyük olur mu diye karşılaştırır mısınız? çok teşekkür ederim.
Staj yaparken teknik bilgimizi artırmak kolay olmayabilir. Çünkü okuld sadece belirli dersleri açmış oluruz. Burada önemli olan çalışma ortamını, alanı görüp o alanda çalışıp çalışamayacağımıza karar vermek, orada önemli konu başlıklarının ne olduğunu görmek. Büyük firmalardaki stajların da benzer faydası olabilir.
@@coskuntasdemirRUclips teşekkürler hocam. staja kabul alırken o zaman firmalar da teknik bilgiye çok fazla bakmıyor öyleyse değil mi? çünkü pic ve arduino dışında bi bilgim yok. ama ingilizce seviyeme güveniyorum datasheet okuyacak seviyede ingilizcem var diyebilirim. bunlar staja kabul almak için yeterli olur mu?
@@ahmet05ac Bilmiyorum. Bu firmadan firmaya değişebilir.
teşekkürler
@can naptin hocam ne durumdasın
Hocam Türkiye'de işverenlerin işten anlayan adam bulamıyoruz diye ağlayıp da işi yapabilecek kişilere neden komik ücretler düşündüklerini açıklayabilir misiniz
Ben de bilmiyorum ama şu aralar vermek isteyen de verecek durumda değildir muhtemelen.
Hocam gömülü sistem mühendisliği alanı için konuşuyorum, herhangi bir firmaya girmeden kendimizi nasıl geliştirebiliriz. Firmada çalışan birine göre dezavantajları nelerdir? Herhangi bir yere girmeden nasıl olur?
Kendi kendine projeler geliştirebilirsin. Bir işte çalışmanın avantajı birşeyi "yapmak zorunda kalmak". Kendin birşeyler yaparken aynı motivasyonu koruyamayabilirsin.
@@coskuntasdemirRUclips teşekkürler
İyi günler hocam
Ben EE öğrencisiyim.1.sınıfım.2. döneme alan seçmemi istiyorlar.
1.alan=Mikroişlemciler
2. alan=Nesnel programlama
Hangi alanı seçersem Kart tasarımı için daha iyi olur.Kendim kart üretmek istiyorum.
Hangi üniversitedesin
@@meteoktem tau
teşekkürler
şuan makine müh. 1.sınıftayım alanımı belirlemek ve ona yoğunlaşmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kendim 1 ayda Autocad öğrendim bu alana ilgim olabilir ama kesin ne yapmam gerektğini bilmiyorum alanımı nasıl anlarım belirlerim , teşekkürler.
Aynı durumdayım maalesef kendini gelistir deyip duruyorlar fakat ne yapmam gerektiginj bilmiyorum. Surekli dil ogren diyorlar ingilizce zaten var daha neden dil ogreneyim ki ben muhendis olucam cevirmen olmuyacam. Fabrikaya staja gittim atolye tarzi biryerdi. Dedim acaba ben yanlis meslegi mi sectim die dusunmeye basladim. Akilda sunu yaparim bunu yaparim vardi ama maalesef tek yasasigim ustalarin kucuk gormesi ve metal talasi. Biz yuksek teknoloji imalat falan dusunuyoruz da makine okuyan arladaslara bir piyasaya girin gorun derim. Mezun olduktan sonra gec olabilir.
@@roseasia3624 hayırlısı artık
Ben de tam tersi AutoCAD dersinde sorun yaşıyorum makine 1.sinifim kararsızım ne yapacağım konusunda sen ne yaptın
Gömülü yazılım bile kendi içerisinde ayrışıyor.
Hocam plc, hmi ve scada öğrenmek istiyorum bu alanda iş bulmak ne kadar mümkün?
Kendi alanım olmadığı için net birşey diyemiyorum. Ancak otomasyon alanındaki iş imkanlarının daha geniş olduğunu söyleyebilirim.
Cevabınız için teşekkürler hocam.
İşsiz olduğumdan yazamamıştım :')
İnşallah yakın zamanda bulursun
inşallah her şey gönlünce olur
iş buldunmu acaba merak ettim
Hocam merhaba ben elektrik elektronik mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim ilerde kendimi Gömülü sistemler üzerine geliştirmek istiyorum göümülü sistemlere alanı kısıtlı dediniz ama çevremizde akıllı olmayan cihaz yok denecek kadar az vestel siemens gibi beyaz eşya firmaları araba fabrikaları çoğunlukla Gömülü sistemler üzerine çalışmalar yapmıyor mu bu sebepten çalışma alanımız aslında geniş değil mi ?
Umut merhaba,
Ben çalışma alanı dar derken, Türkiye'de diğer çalışma alanlarına kıyasla (otomasyon, elektrik mühendisliği, yazılımın diğer kolları vs...) daha dar demek istiyorum. Yoksa dünyada halihazırda çok önemli ve giderek de büyüyen bir alan. Bahsettiğin gibi markalarımız var tabi sayarsan bir elin parmaklarını geçmeyecektir maalesef.
@@coskuntasdemirRUclips haklısınız hocam teşekkür ederim.Yurtdışında iş bulmak ile ilgili bir mühendis olarak video çekermisiniz ?
@@umutturfan6168 Daha bunu düşünmen için erken değil mi? :)
@@coskuntasdemirRUclips Ülkemizin bu durumunu gördükçe insanın içini karamsarlık kaplamıyor değil 20 yaşımda bunları düşünüyor olmak gerçektende çok erken ama gidişat bunu düşündürmeye zorluyor beni
@@umutturfan6168 Şurada hepsinden bahsetmiştik izleyebilirsin: ruclips.net/video/Uz3sTO4R2qo/видео.html