Foarte frumos explicat, păcat că mulți instructori nu au răbdare, și vor mulți elevi dar puțin iau carnetul. Le convine să facă conducere cu cei căzuți, mai câștiga o grămadă de bani.
Felicitari pentru videoclip, chiar mi-as fi dorit sa fi avut un asemenea instructor cand am facut scoala de soferi. Un instructor care te ia pas cu pas fara sa te grabeasca si sa puna presiune asupra ta si sa te faca sa intelegi pas cu pas cum trebuie sa conduci corect ca sa poti avansa cat mai repede posibil si sa devii un sofer de nota 10! Bravo! Personal, am facut scoala de soferi in Luxemburg, iar acolo ai posibilitatea sa conduci si cu masina ta personala, in afara cadrului scolii de soferi, cu o persoana care are permisul de minim 5 ani. Acest lucru m-a ajutat mult, mai ales cu parcarile laterale. Mi se pare pacat ca nu exista acest lucru si in Romania.
Buba ziua ! Interesant ce spuneți, dar am o observatie: Sa schimbi la 2000 de ture nu este practic. Benzinarul nu trage dar consuma iar dieselul trage foarte puțin, consuma si in timp scurt apar probleme la motor in sensul că se cam infunda egr, dpf , iar injectorele nu lucrează cum trebuie si astea costa foarte mult. Am permis din 93 si conduc zilnic din 2000. Din experienta mea intre 2500 si 3000 de turații motorul trage, intra bine frana de motor si masina functioneaza mai bine. Peste 3000 de ture o dai in pilotaj sub 2500 de ture omori motorul. O sugestie a mea ar fi sa le explicati celor interesati cum sa foloseaaca turatiile motorului corect, nu cum sa doarma cu mașina in curbe. In rest folositoare explicațiile dvs. :).
Nicolina, sa nu cumva sa-ti vina in minte sa inchizi ochii la depasiri, aglomeratii . Dar sa nu privesti in dreapata spre masina depasita, ci privesti tot inainte . O sa vezi ca merge . Bafta!
Nu e asa usoara scoala de soferi...unii invata teoria mecanic,invata pe de rost pozele sau intrebarile ,si uite asa iau examenul de teorie...si treaba cu condusul ,mai stiu poate unii sa conduca pe drumul de la tara ,dar daca ii bagi pe mai multe benzi ,semafoare etc se pierd...conteaza foarte mult sa ai un instructor bun,intelegator ...
Mi se pare mai greu să conduci la țară unde întâlnești multe intersecții nesemaforizate decât la oraș unde vezi semaforul de la distanță! Dacă nu cunoști bine regulile de circulație, la o intersecție nedirijată stai și te uiți pentru că nu știi dacă să stai pe loc sau să pleci
În primul rând țin să vă felicit pentru toate videoclipurile! Aveți o modalitate de a explica foarte eficientă. Aș dori să primesc răspuns la o întrebare: dacă am carnetul de mai bine de 4 ani, dar nu am condus de mai bine de 2 ani și nu mă simt sigură pe mine în trafic... mai port purta lămâia? Țin să precizez că circul cu automobilul în București... Pot să primesc amendă că am pe parbriz și pe lunetă semnul distinctiv pentru începători? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
@@PuiutzNebunatic, am întrebat un polițist și nu este contravenție purtarea ”lămâii”. Dacă știi tu articolul din lege care specifică posibilitatea unei amenzi, te rog, să dai un paste aici.
Buna Petronela. Pentru inceput fixeaza-ti scaunul astfel incat sa stai cat mai lejera. Incordarea mai poate veni si de la emotii. Nu uita condusul trebuie sa fie o placere, relaxeaza-te, asculta sfaturile instructorului si incet incet o sa scapi de incordarea de care ne spunea-i. Te rugam sa ne mai scrii sa ne povestesti cum merge cu orele de condus in urmatoarele saptamani.
Începătoare. Am condus până la Băile Herculane spre Timișoara , aveam 30- 40-50 km în curbele deosebit de periculoase de acolo și chiar și între curbe ca erau f aproape una de alta și nu avea rost să măresc viteza pentru a o încetini în jumate de minut. Mai erau și în rampă curbele… 2 șoferi de tir efectiv mi-au făcut viața un calvar în acele curbe, cred ca s au și anunțat pe stație. Mă flashuiau, mă claxonau, stăteau foarte aproape de mine. Efectiv mă împingeau spre moarte! Întrebarea mea e ce poți face în astfel de situații? Eu tot puneam pe avarii să înțeleagă ca nu îmi e în putință să măresc viteza. Am început să claxonez și eu când am văzut ca nu mă lăsau în pace. Sincer la un moment M am pierdut și nu mă mai simțeam în stare să fac față și curbelor și presiunilor șoferilor de tir. Oare poți chema poliția în astfel de situații? Mă gândesc să îmi mai pun și camere…
In aceasta seara am descoperit acest canal. Desi am permis de multa vreme, nu ezit sa aflu eventuale noutati. Pe vremuri existau doua cartie pe care le-am studiat inainte de a incepe scoala de soferi. Una era despre partea tehnica a masinii si indrumari despre pornirea, mersul si oprirea masinii. A doua, era despre modul de condus pe sosea, cu insistenta pe conducerea preventiva(preventiva!!!, NU defensiva, aceasta fiind un englezism fara intelegere deplina(in limba romana) a problematicii. Adevarat, schimbarea treptelor de viteza NU trebuie facuta in functie de turatie. In opinia mea, in curba fara vizibilitate trebuie ca masina sa aiba o traiectorie mai degraba exterioara decat pe milocul benzii. De ce? Pentru a evita o coliziune cu masina din sens opus in cazul in care aceasta este apropiata de axul drumul(cazul vehiculele mari: autocare, TIR-uri, etc.) Cat priveste frana de motor, cred ca nu trebuie exagerat. Daca panta nu este prea mare si daca se simte ca motorul " sufera", atunci trebuie schimbat in treapta superioara. Prefer ca in ambuteiaj in rampa sa trag frana de mana (dupa ce ma asigur ca cel din spate a oprit in urma mea) Se pare ca nu ati observat ca la 15 min. a disparut sonorul! In video, uneori, s-a insistat pe aparatura si nu se observa traseul. Ledul aprins " lipsa benzina" mi-a lasat o impresie... nu prea buna... In vreo doua locuri s-a spus rampa in loc de panta. Ar trebui ca lectia ce urmeaza a fi predata sa fie mai bine pregatita. Succes in activitate! P.S. Pentru interesul propus de initiator ar trebui sa dati raspunsuri la intrebarile puse in comentari.
Foarte pertinent raspunsul dumneavoastra. Sper sa nu fie cu suparare faptul ca imi permit o completare. Titlul corect al acestui filmulet ar fost mai bine sa sune asa: "CUM CONDUCI IN PANTA, RAMPA SI CURBE PERICULOASE IN PRIMELE DOUA SAPTAMANI LA SCOALA DE SOFERI." In opinia mea a conduce preventiv presupune in primul rand a fi capabil sa-ti distribui atentia la ce se intampla in trafic nu la fi capabil sa mergi cu 20-30km/h acolo unde se poate merge cu 50-60km/h. In opinia mea, multe necazuri se intampla si din cauza celor ce nu sunt capabili sa asigure fluiditatea traficului si merg mult prea incet. In mod normal in clipa in care ai luat carnetul de conducere trebuie sa fi capabil sa conduci conform vitezei legale pe acel tronson de drum , nu cu 20-30 km/h mai incet. Fara suparare dar cel putin in oras mie mi-se pare inadecvat sa traversezi cu masina o intersectie cu o viteza mai mica de 10km/h asa cum fac multe masini de scoala. Nenorocirea e ca dupa ce isi iau carnetul tot asa se misca prin intersectii sau pe sosele, la fel ca la inceputul scolii de soferi. Imi veti spune ca si eu am fost elev la scoala de soferi. Asa este. Dar instructorul meu mi-a spus ca nu ma baga in examen pana nu ajung sa conduc aproape cu aceiasi viteza ca cea admisibila legal.
Cum ar trebui sa procedez când cobor o panta abrupta la coborâre în dreapta a 4 a cum sa procedez sa nu mai prindă masina viteza sa nu mai facem asa des sa o țin la viteza indicata de drum?
@@peul11 la mers normal se schimba intre 2500 și 3000 de ture la un motor pe benzină.. ....sub 2000 de ture este subturat.... și apar alte probleme depuneri in egr, catalizator,bujiile se incarca cu calamină etc.....daca înveți mașină să meargă numai economic nu faci nimic .....mai rău o strici din când un când dai blana să ardă depunerile,desfunzi injectoarele daca nu.....dai bani la decarbonizare......nu se strica mașină că o turezi se strica daca mergi subturat.....
Evident ca ai voie cu frana de mana sa faci pornirea din rampa, asa ar trebui sa si fie executata in mod corect ca sa eviti orice fel de problema intr-o rampa mai abrupta. Decizi in functie de situatie daca preferi sa pleci doar cu frana de picior sau si cu frana de mana. Uite de exemplu acum 2 saptamani, desi am stat la vreo 1m in spatele cuiva intr-o rampa de vreo 10% (adica nah, totusi o inclinatie destul de mica), aceasta persoana din fata mea tot a reusit sa alunece in spate pe masina mea fiindca nu a folosit frana de mana, iar domnul respectiv a fost un sofer cu experienta. De aia cel mai corect este intr-o rampa mai abrupta sau unde nu te simti sigur pe tine, sa folosesti frana de mana. Nu te lua dupa marii smardoi care zic ca pot sa controleze masina numai din ambreaj in panta, da, poti, dar in primul rand nu este ok pentru masina pentru ca pui foarte multa presiune pe ambreaj si acesta risca sa se strice mai repede in timp.
@@alexander.frisch La școala de șoferi nici nu s-a pomenit de posibilitatea porniri din rampă cu frâna de mână... De aceea m-a interesat dacă se admite sau nu la examen folosirea ei. Mulțumesc pt. răspuns.
Asta e greseala instructorilor ca isi invata elevii sa mearga subturat. Un cursant care abia a trecut examenul practic auto ar trebuii sa fie stapan pe masina in curbe, pante, rampe....adica traseu montan. Ceea ce nu se intampla...nu stiu sa controleze o subvirare, supravirare etc.
Nu se recomanda sa cobori cu mașina pe liber, coboară în frana de motor eventual frana de serviciu (pedala)cat despre consum nu consuma daca o ai in treapta și nu accelerezi.
Nu se recomanda. Scade consumul, dar si aderenta si stabilitatea masinii inclusiv la franare, asadar pentru siguranta dvs si a participantilor la trafic, nu mergeti "pe liber".
Dacă frânez cu frâna de motor reducând treapta de viteză din a 5-a în a 2-a pe o pantă abruptă în coborâre, ce se întâmplă? Se strică ceva la mașină dacă sar peste niște trepte de viteză?
Nu este in regula, risti sa strici cutia de viteze. Daca esti in treapta a 5a la o masina moderna, probabil ca mergi deja cu peste 80-90km/h. Treapta a 2a nu ar trebui folosita peste 50km/h in conditii normale de condus. Diferenta de la 90km la 50km/h e prea mare si risti sa duci turatia motorului de la 2000 ture/min la 6000 ture/min, respectiv sa treaca in red line si ai risca sa strici chiar si motorul facand asta. Cobora treptat treptele in concordanta cu viteza pe care o ai si cu numarul de turatii ale motorului
Treceți la subiect, ca nu sunteti la emisiune tv. Începutul este plictisitor. De la minutul 2.50 ( aproximativ), începe subiectul interesant. Sunteți prea bun profesionist, ca sa pierdeți vizionări. NU prea uit din cauza la pălăvrăgeală
Cred ca nu sunteti realisti totusi..cum sa foloseste 20 30 km pe ora ? Pai mergem sau dormim? trapta 1 in curba poate doar pe serpentinele de la munte..
unele modele de mașini nu permit să dai din 2 in 1 din construcție , efectiv nu are cutia sincroane pe 1 așa cum nu are sincroane pe marșarier astfel ești obligat să oprești mașina pe loc să poți băga în viteză
Glumim dragă Daniel, nu-i nimic. Nu te supăra. Urcăm cu treapta de viteză în care turația motorului se menține din pedala de accelerație și nu se reduce din cauza penții. Și aici depinde de la mașină la mașină, de puterea motorului, de turație, de cuplu, de greutatea încărcăturii din mașină. 60°este o rampă foarte grea, tir-urile încărcate ar patina și nu ar putea să o urce. Drumuri bune.
Am si eu o intrebare , merg pe un drum judetean cu 90 km / oră , si imi apare o curbă deosebit de periculoasă , este normal să calc ambreiaj + frană ... sau calc doar frana
Deci am auzit.o si pe asta" - Cu frâna de motor am ajuns la consum zero!!!". Esti sigur despre ce vorbesti! Apoi se circulă cu 20km/oră și "ceilalti sunt obligați să stea în spatele tău " căci e banda continuă". Oare te gândești ce recolta de "gânduri bune" si claxoane va avea atunci cand va fi posibilă depășirea? Vor avea indicatorul ȘCOALĂ pe masina si atunci, ori semnul de începător va fi de ajuns?
Mai bine ati invata oamenii sa circule cu o viteza decenta, incat sa nu ii incurce pe ceilalti si sa aibe impresia falsa ca ar trebui toti sa stea toti cu 20 KM/h in spatele lor. La viteza asta esti mai degraba o caruta sau chiar un obnstacol pe drum, nu automobil.
Multumim domnilor instructori ,foarte bine explicat ,felicitari 💯👍👍👍👍👍👍👍
Va multumim pentru aprecieri si pentru ca ne urmariti.
Foarte frumos explicat, păcat că mulți instructori nu au răbdare, și vor mulți elevi dar puțin iau carnetul. Le convine să facă conducere cu cei căzuți, mai câștiga o grămadă de bani.
Clar asta urmaresc
Mulțumesc frumos pentru prețioasele informații pe care ni le-ați oferit cu generozitate!
Multumim pentru aprecieri si pentru ca ne urmariti.
Felicitări un video super pentru începători!❤
Felicitari si multumim tare mult ne bucuram tare noi incepatorii!!!
Super super bun videoul... mulțumesc...sănătate ...la cît mai mulți elevi ... drumuri bune...
Multumim Corina pentru aprecieri si pentru ca ne urmariti.
Va multumesc mult Domnule Instructor !
Si noi va multumim pentru aprecieri si pentru ca ne uramariti.
Foarte bine explica del.instructor.mii de mulțumiri pt materialele facute.calmul și răbdarea cu care explica e fantastic.
multumim pentru aprecieri
Foarte interesant Subiectul!
explicati foarte bine,va multumim !
Multumim si noi pentru aprecieri si pentru ca ne urmariti.
Felicitari pentru videoclip, chiar mi-as fi dorit sa fi avut un asemenea instructor cand am facut scoala de soferi. Un instructor care te ia pas cu pas fara sa te grabeasca si sa puna presiune asupra ta si sa te faca sa intelegi pas cu pas cum trebuie sa conduci corect ca sa poti avansa cat mai repede posibil si sa devii un sofer de nota 10! Bravo!
Personal, am facut scoala de soferi in Luxemburg, iar acolo ai posibilitatea sa conduci si cu masina ta personala, in afara cadrului scolii de soferi, cu o persoana care are permisul de minim 5 ani. Acest lucru m-a ajutat mult, mai ales cu parcarile laterale. Mi se pare pacat ca nu exista acest lucru si in Romania.
Multumim pentru aprecieri si pentru ca ne-ai povestit experienta ta din Luxemburg, foarte interesanta si utila.
Buba ziua ! Interesant ce spuneți, dar am o observatie: Sa schimbi la 2000 de ture nu este practic. Benzinarul nu trage dar consuma iar dieselul trage foarte puțin, consuma si in timp scurt apar probleme la motor in sensul că se cam infunda egr, dpf , iar injectorele nu lucrează cum trebuie si astea costa foarte mult. Am permis din 93 si conduc zilnic din 2000. Din experienta mea intre 2500 si 3000 de turații motorul trage, intra bine frana de motor si masina functioneaza mai bine. Peste 3000 de ture o dai in pilotaj sub 2500 de ture omori motorul. O sugestie a mea ar fi sa le explicati celor interesati cum sa foloseaaca turatiile motorului corect, nu cum sa doarma cu mașina in curbe. In rest folositoare explicațiile dvs. :).
Multumesc pt informatii❤
Multumesc pt sfaturi!
Buna,sunteti cei mai buni,tineti-o tot asa
multumim pentru aprecieri
Foarte utile demonstratiile pentru incepatori 👍
multumim si va invitam sa urmariti si celelate materiale video de pe acest canal
Cat de optimist e acest om😍
Bravo va ador faceți o treaba foarte buna tineți-o tot așa👍👍👍💪🏻💪🏻💪🏻
multumim
Mulțumesc din suflet 😇😇😇😇
Mulțumesc frumos 😊
Cum să depășești frica de condus. Mașinile mari și aglomerația sint problema. Mulțumesc
multumim ca ne urmariti. Este un subiect interesant acesta "frica de condus"o sa icnercam sa il discutam intr-unul din viitoarele episoade.
Nicolina, sa nu cumva sa-ti vina in minte sa inchizi ochii la depasiri, aglomeratii . Dar sa nu privesti in dreapata spre masina depasita, ci privesti tot inainte . O sa vezi ca merge . Bafta!
Îmi place că explicați cu calm deși nu demult am luat carnetul va urmăresc cu drag felicitări
Va felicitam pentru obtinerea permisului , va multumim pentru aprecieri si ca invitam sa ne urmariti in continuare.
Elon Musk de Romania 😂 folositor clipul ✌🏻
Utile sfaturi... Dar pe drum național dacă iau curbele cu 20km mă înjură toți ceilalți conducători din trafic..
Nu e asa usoara scoala de soferi...unii invata teoria mecanic,invata pe de rost pozele sau intrebarile ,si uite asa iau examenul de teorie...si treaba cu condusul ,mai stiu poate unii sa conduca pe drumul de la tara ,dar daca ii bagi pe mai multe benzi ,semafoare etc se pierd...conteaza foarte mult sa ai un instructor bun,intelegator ...
Mi se pare mai greu să conduci la țară unde întâlnești multe intersecții nesemaforizate decât la oraș unde vezi semaforul de la distanță! Dacă nu cunoști bine regulile de circulație, la o intersecție nedirijată stai și te uiți pentru că nu știi dacă să stai pe loc sau să pleci
În primul rând țin să vă felicit pentru toate videoclipurile!
Aveți o modalitate de a explica foarte eficientă.
Aș dori să primesc răspuns la o întrebare: dacă am carnetul de mai bine de 4 ani, dar nu am condus de mai bine de 2 ani și nu mă simt sigură pe mine în trafic... mai port purta lămâia?
Țin să precizez că circul cu automobilul în București...
Pot să primesc amendă că am pe parbriz și pe lunetă semnul distinctiv pentru începători?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Pune lamaia linistita pana cand prinzi incredere,; nu ai probleme cu politia
Ai carnet, ca demult nu se mai dau?!
lamaia semnul incepator este obligatoriu 1 an de zile dupa 1 an se da jos alt fel se amendeaza ca inseli participanti la trafic
@@PuiutzNebunatic, am întrebat un polițist și nu este contravenție purtarea ”lămâii”. Dacă știi tu articolul din lege care specifică posibilitatea unei amenzi, te rog, să dai un paste aici.
@@andrei3.0, mulțumesc pentru răspuns! Da, m-am interesat și este ok purtarea acesteia și după un an.
Să trăiți! De ce nu se folosește dublul ambreiaj la schimbarea vițelelor de la mare la mic?
De fel se folosește la mașini de tonaj
🙂 F bine! Multumesc
Buna seara! Cum este corect sa coboram acea panta f mare a unei parcari subtetane...si binenteles rampa de iesire?Va multumesc anticipat
La un începător auto dacă masina lui personală nu are servo directie cât timp durează să se obișnuiască cu direcția de la volan
Bună dimineața! Va urmăresc cu mare atenție și drag. Sunt incepatoare de 2 saptamani, și stau încordată...cum sa scap de acest lucru...ma dor mâinile.
Buna Petronela. Pentru inceput fixeaza-ti scaunul astfel incat sa stai cat mai lejera. Incordarea mai poate veni si de la emotii. Nu uita condusul trebuie sa fie o placere, relaxeaza-te, asculta sfaturile instructorului si incet incet o sa scapi de incordarea de care ne spunea-i. Te rugam sa ne mai scrii sa ne povestesti cum merge cu orele de condus in urmatoarele saptamani.
Începătoare.
Am condus până la Băile Herculane spre Timișoara , aveam 30- 40-50 km în curbele deosebit de periculoase de acolo și chiar și între curbe ca erau f aproape una de alta și nu avea rost să măresc viteza pentru a o încetini în jumate de minut. Mai erau și în rampă curbele…
2 șoferi de tir efectiv mi-au făcut viața un calvar în acele curbe, cred ca s au și anunțat pe stație. Mă flashuiau, mă claxonau, stăteau foarte aproape de mine. Efectiv mă împingeau spre moarte!
Întrebarea mea e ce poți face în astfel de situații?
Eu tot puneam pe avarii să înțeleagă ca nu îmi e în putință să măresc viteza.
Am început să claxonez și eu când am văzut ca nu mă lăsau în pace.
Sincer la un moment M am pierdut și nu mă mai simțeam în stare să fac față și curbelor și presiunilor șoferilor de tir.
Oare poți chema poliția în astfel de situații?
Mă gândesc să îmi mai pun și camere…
Ăia au fost puși de diavol sa va intimideze.
In aceasta seara am descoperit acest canal. Desi am permis de multa vreme, nu ezit sa aflu eventuale noutati. Pe vremuri existau doua cartie pe care le-am studiat inainte de a incepe scoala de soferi. Una era despre partea tehnica a masinii si indrumari despre pornirea, mersul si oprirea masinii. A doua, era despre modul de condus pe sosea, cu insistenta pe conducerea preventiva(preventiva!!!, NU defensiva, aceasta fiind un englezism fara intelegere deplina(in limba romana) a problematicii.
Adevarat, schimbarea treptelor de viteza NU trebuie facuta in functie de turatie.
In opinia mea, in curba fara vizibilitate trebuie ca masina sa aiba o traiectorie mai degraba exterioara decat pe milocul benzii. De ce? Pentru a evita o coliziune cu masina din sens opus in cazul in care aceasta este apropiata de axul drumul(cazul vehiculele mari: autocare, TIR-uri, etc.)
Cat priveste frana de motor, cred ca nu trebuie exagerat. Daca panta nu este prea mare si daca se simte ca motorul " sufera", atunci trebuie schimbat in treapta superioara.
Prefer ca in ambuteiaj in rampa sa trag frana de mana (dupa ce ma asigur ca cel din spate a oprit in urma mea)
Se pare ca nu ati observat ca la 15 min. a disparut sonorul!
In video, uneori, s-a insistat pe aparatura si nu se observa traseul.
Ledul aprins " lipsa benzina" mi-a lasat o impresie... nu prea buna...
In vreo doua locuri s-a spus rampa in loc de panta.
Ar trebui ca lectia ce urmeaza a fi predata sa fie mai bine pregatita.
Succes in activitate!
P.S. Pentru interesul propus de initiator ar trebui sa dati raspunsuri la intrebarile puse in comentari.
multumim pentru aprecieri si cu siguranta vom lua in considerare sfatul dumneavoastra
Foarte pertinent raspunsul dumneavoastra.
Sper sa nu fie cu suparare faptul ca imi permit o completare.
Titlul corect al acestui filmulet ar fost mai bine sa sune asa:
"CUM CONDUCI IN PANTA, RAMPA SI CURBE PERICULOASE IN PRIMELE DOUA SAPTAMANI LA SCOALA DE SOFERI."
In opinia mea a conduce preventiv presupune in primul rand a fi capabil sa-ti distribui atentia la ce se intampla in trafic nu la fi capabil sa mergi cu 20-30km/h acolo unde se poate merge cu 50-60km/h.
In opinia mea, multe necazuri se intampla si din cauza celor ce nu sunt capabili sa asigure fluiditatea traficului si merg mult prea incet.
In mod normal in clipa in care ai luat carnetul de conducere trebuie sa fi capabil sa conduci conform vitezei legale pe acel tronson de drum , nu cu 20-30 km/h mai incet.
Fara suparare dar cel putin in oras mie mi-se pare inadecvat sa traversezi cu masina o intersectie cu o viteza mai mica de 10km/h asa cum fac multe masini de scoala.
Nenorocirea e ca dupa ce isi iau carnetul tot asa se misca prin intersectii sau pe sosele, la fel ca la inceputul scolii de soferi.
Imi veti spune ca si eu am fost elev la scoala de soferi.
Asa este. Dar instructorul meu mi-a spus ca nu ma baga in examen pana nu ajung sa conduc aproape cu aceiasi viteza ca cea admisibila legal.
Cum ar trebui sa procedez când cobor o panta abrupta la coborâre în dreapta a 4 a cum sa procedez sa nu mai prindă masina viteza sa nu mai facem asa des sa o țin la viteza indicata de drum?
Franez **
trebuie sa schimbi intr-o treapta inferioara
În curbe nu se poate și cu treapta a3a/a4a??
La un motor pe benzina nu schimba viteza la 2000 de ture....treibuie sa ai peste 2500
Zice Cătălin,mare șofer de bicicleta
@@peul11 prima mașină am avut-o în 2006 iar bicicleta in 2016.....
@@catalinsima8695 Înseamnă că habar nu ai sa conduci la consum
@@peul11 la mers normal se schimba intre 2500 și 3000 de ture la un motor pe benzină..
....sub 2000 de ture este subturat.... și apar alte probleme depuneri in egr, catalizator,bujiile se incarca cu calamină etc.....daca înveți mașină să meargă numai economic nu faci nimic .....mai rău o strici din când un când dai blana să ardă depunerile,desfunzi injectoarele daca nu.....dai bani la decarbonizare......nu se strica mașină că o turezi se strica daca mergi subturat.....
👍👏
La examen este acceptată pornirea de pe rampă cu ajutorul frânei de mână sau trebuie neapărat efectuată din ambreiaj?
Evident ca ai voie cu frana de mana sa faci pornirea din rampa, asa ar trebui sa si fie executata in mod corect ca sa eviti orice fel de problema intr-o rampa mai abrupta. Decizi in functie de situatie daca preferi sa pleci doar cu frana de picior sau si cu frana de mana. Uite de exemplu acum 2 saptamani, desi am stat la vreo 1m in spatele cuiva intr-o rampa de vreo 10% (adica nah, totusi o inclinatie destul de mica), aceasta persoana din fata mea tot a reusit sa alunece in spate pe masina mea fiindca nu a folosit frana de mana, iar domnul respectiv a fost un sofer cu experienta. De aia cel mai corect este intr-o rampa mai abrupta sau unde nu te simti sigur pe tine, sa folosesti frana de mana. Nu te lua dupa marii smardoi care zic ca pot sa controleze masina numai din ambreaj in panta, da, poti, dar in primul rand nu este ok pentru masina pentru ca pui foarte multa presiune pe ambreaj si acesta risca sa se strice mai repede in timp.
@@alexander.frisch
La școala de șoferi nici nu s-a pomenit de posibilitatea porniri din rampă cu frâna de mână... De aceea m-a interesat dacă se admite sau nu la examen folosirea ei. Mulțumesc pt. răspuns.
Frana de mana este frână de ajutor și frână de motor e de motor la coborâre sau la polei sau la diferite cazuri.
Domnu instructor, pe cand mai treceti pe la pompa, ca se usuca rezervorul?!
mai multe chestii pentru incepatori cu era SOC ul etc
Daca mai mergi tot asa cu becul aprins pe rosu cedeaza pompa de benzina se blocheaza injectoarele si conductele de alimentare.....😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Frina de motor e cumva pe liber!?adica in ,,fole,,cum se zice in italiana.
Asta e greseala instructorilor ca isi invata elevii sa mearga subturat. Un cursant care abia a trecut examenul practic auto ar trebuii sa fie stapan pe masina in curbe, pante, rampe....adica traseu montan. Ceea ce nu se intampla...nu stiu sa controleze o subvirare, supravirare etc.
Daca mergem pe liber la vale nu consuma mai putin se recomanda sau nu
Nu se recomanda sa cobori cu mașina pe liber, coboară în frana de motor eventual frana de serviciu (pedala)cat despre consum nu consuma daca o ai in treapta și nu accelerezi.
Nu se recomanda.
Scade consumul, dar si aderenta si stabilitatea masinii inclusiv la franare, asadar pentru siguranta dvs si a participantilor la trafic, nu mergeti "pe liber".
Dacă frânez cu frâna de motor reducând treapta de viteză din a 5-a în a 2-a pe o pantă abruptă în coborâre, ce se întâmplă? Se strică ceva la mașină dacă sar peste niște trepte de viteză?
Nu este in regula, risti sa strici cutia de viteze. Daca esti in treapta a 5a la o masina moderna, probabil ca mergi deja cu peste 80-90km/h. Treapta a 2a nu ar trebui folosita peste 50km/h in conditii normale de condus. Diferenta de la 90km la 50km/h e prea mare si risti sa duci turatia motorului de la 2000 ture/min la 6000 ture/min, respectiv sa treaca in red line si ai risca sa strici chiar si motorul facand asta. Cobora treptat treptele in concordanta cu viteza pe care o ai si cu numarul de turatii ale motorului
@@alexander.frisch
Bănuiam că nu-i în regulă, motiv pt. care am preferat să întreb, decât să încerc. Mersi pt. răspuns.
Dai 4 sau 3 mai bn
C'è inseamna ,,frina de motor,,!?Ca eu am facut sc de sofer in Italia si nu stiu multe pe romana.
Treceți la subiect, ca nu sunteti la emisiune tv. Începutul este plictisitor. De la minutul 2.50 ( aproximativ), începe subiectul interesant. Sunteți prea bun profesionist, ca sa pierdeți vizionări. NU prea uit din cauza la pălăvrăgeală
Cred ca nu sunteti realisti totusi..cum sa foloseste 20 30 km pe ora ? Pai mergem sau dormim? trapta 1 in curba poate doar pe serpentinele de la munte..
Domn instructor treapta 1 se da cand pleci cu masina nu si din mers treapta 1 ....eu sugerez cand masina se afla in mers se foloseste treapta 2
unele modele de mașini nu permit să dai din 2 in 1 din construcție , efectiv nu are cutia sincroane pe 1 așa cum nu are sincroane pe marșarier astfel ești obligat să oprești mașina pe loc să poți băga în viteză
La școală ce'a făcut doamna sau a dat ceva pentru permis?!
Salut.
O rampa cu o inclinatie de 90° cu ce treapta de viteza trebuie urcata?
Cu viteza dricului😨
Recomand Mig-ul
Adică pe peretele exterior al blocului cu zece etaje, cu ce viteză plecăm în sus?
Scuze ,o rampa cu inclinatie de 60°.
Glumim dragă Daniel, nu-i nimic. Nu te supăra. Urcăm cu treapta de viteză în care turația motorului se menține din pedala de accelerație și nu se reduce din cauza penții. Și aici depinde de la mașină la mașină, de puterea motorului, de turație, de cuplu, de greutatea încărcăturii din mașină. 60°este o rampă foarte grea, tir-urile încărcate ar patina și nu ar putea să o urce. Drumuri bune.
Domul instructor, aveți grijă că rămâneți fără benzină... :)
Seamana cu Ilon Mask!
Am si eu o intrebare , merg pe un drum judetean cu 90 km / oră , si imi apare o curbă deosebit de periculoasă , este normal să calc ambreiaj + frană ... sau calc doar frana
Deci am auzit.o si pe asta" - Cu frâna de motor am ajuns la consum zero!!!". Esti sigur despre ce vorbesti! Apoi se circulă cu 20km/oră și "ceilalti sunt obligați să stea în spatele tău " căci e banda continuă". Oare te gândești ce recolta de "gânduri bune" si claxoane va avea atunci cand va fi posibilă depășirea? Vor avea indicatorul ȘCOALĂ pe masina si atunci, ori semnul de începător va fi de ajuns?
asa cu adoua dai boss. da sa fie pe la 6000 de ture, uuuuuu =)
Dik bossu
Si eu vreau coboriri
Domnu instructor mai baga benzina ,nu mai circula pe rosu ......😂😂😂😂😂😂
Domnul instructor cred că stă cu mașina personală doar in service.......
Nu-mi dau seama ca stau încordată...ajutati-mă.
Mai bine ati invata oamenii sa circule cu o viteza decenta, incat sa nu ii incurce pe ceilalti si sa aibe impresia falsa ca ar trebui toti sa stea toti cu 20 KM/h in spatele lor. La viteza asta esti mai degraba o caruta sau chiar un obnstacol pe drum, nu automobil.
Nu frână de picior frână de servici profesoreee
Explica puțin cum se abordeaaza o curbă deosebit de periculoasă
Măi nene, asa se circula pe polei sau cand esti masochist si vrei sa-ti iei bataie de la un camionagiu care are "program" de respectat.
Ăștia ne omoara
Aveți grija Sa nu rămâneți în pana prostului