Teşekkür ederim, ben N11'den almıştım ama maalesef her şey gibi bunun da fiyatı 3 kat artmış. Şu linkteki hala kabul edilebilir durumda. www.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/derby-vejetal-kenar-duzeltme-vaksi-deri-zanaatkar-100-ml_pdp_524159147
Merhaba, Eğer vaketa deri veya bir kaç farklı renkte deriyi üst üste kullanacaksanız ve yaptığınız ürünün kenarlarında renkli dokular elde etmek istiyorsanız ya sadece kenar vaksı ile parlatın ya da önce kenar verniği ile renk verin ardından vaks ile parlatın. Aradaki farkı görmeniz için iki tane fotoğraf ekliyorum. Bu kenar kenar verniği ve vaks ile yapılmış: cdn.shopify.com/s/files/1/0501/0021/products/Niwa_Leathers_Tokonole_Smooth_Edge_Finish_Burnishing_Rub_Wax_1400x.png?v=1568687852 Bu ise sadece vaks ile: imgur.com/XsPCuc9 Eğer tek renk bir deriniz varsa ve kenar dokuları çok da güzel görünmüyorsa bence önce kenarları iyice zımparalayarak düzeltin, ardından su ile ıslatıp şimşirleyin. Düzgün bir kenar elde ettikten sonra kenar boyası ile boyayabilirsiniz. Kenar yapma konusunda verebileceğim en iyi tavsiye ise; ne kadar çok zımparalarsanız, o kadar düzgün kenarlar elde edersiniz, ne kadar çok şimşirlerseniz o kadar parlak kenarlar elde edersiniz. Zımpara için de olabildiğince ince zımpara kullanmanızı tavsiye ederim.
@@teklerhobby cevabınız için çok teşekkür ederim, güneşli kenar verniği boya gibi renkli acaba daha önce kullandınız mı nasıl olur? Bir de son tavsiyenizdeti kenar boyasına istinaden silikonlu kenar boyası mı kastınız, silikonlu kenar boyasını tavsiye edermisiniz, benim gördüıüm çoğu videoda pütürlü ve kenarlara taşan bir yapısı var gibi, yabancıların yaptığı kenar boyası işlemi o karar zahmetliki o karar işlem yapacaksam sizin ilk ve ikinci resimledeki gibi bir görüntüyü tercih ederim Yani silikonlu boya alırsam işim bittiğinde kenarı biraz perdahlayıp sonra da boyayı sürüverdim bitti olmuyor anladığım kadarıyla değil mi
@@ksa4979 Rica ederim, ne demek. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :) Kenar vernikleri renkli ama kenar boyası kadar renk vermez, sadece hafif bir renk değişimi olur ama derinin dokusunu ortaya çıkarır. Ahşap verniği gibi düşünün. Güneşli verniklerinde kahverengiye çalan kırmızı bir renk var. Ben onu taba renginde de kullanıyorum, siyahta da çok güzel sonuç veriyor. Bu yüzden cüzdan, kartlık, saat kordonu gibi küçük parçalarda hep kenar verniği kullanıyorum, çünkü çok estetik ve doğal bir görüntü elde ettiğimi düşünüyorum. Çantalarda kenar boyası kullanıyorum. Kenar boyası konusunda silikonlu olanı öneririm hem esnek hem daha düzgün bir yapısı var. Yine de kenarları olabildiğince düzgün bir şekilde zımparalayın ve perdahlayın. Kenar boyasını ise olabildiğinde ince sürün. Mümkünse kenar boyama aparatları var ondan kullanmanızı tavsiye ederim. Fırça yada pamuklu çubukla sürerseniz sağa sola taşma riski daha fazladır. Kenar boyasını kalın sürerseniz bir süre sonra parça parça kalkacaktır.
Merhaba çok güzel bir video olmuş teşekkür ederiz. Bende bu işe yeni başladım ve crazy deri kullanıyorum. Kenarlarda düzeltme sanırım böyle vax veya dolgular olmadan düzgün olmuyor. Güneşli kenar verniği aldım ama yine güzel bir sonuca ulaşamadım. Bu ürünlerden en çok hangisini önerirsiniz ipliksi yapının gitmesi ve düzgün bir kenar için?
Efekan bey merhaba, deriye başlamakla çok eğlenceli bir hobi edindiniz diyebilirim ve başarılar dilerim. Size şunu söylemek istiyorum, eskiden kenar waxı yoktu insanlar perdahlama ve şimşirleme yapıyorlardı. Bunum için de bal mumu kullanıyorlardı, önce derinin kenarına bal mumu sürüp derinin liflerinin yönüne doğru perdahlama yapıyorlardı, bunu genelde şimşir ağacından yapılan bir ahşap parçası ile uzun süre derinin kenarına sürtüyordı. Bir süre sonra bal mumu oluşan ısıda eriyip derinin liflerinin arasına doluyordu. Bu sayede sert be parlak bir kenar elde ediliyordu. Dolayısıyla ipliksi yapıyı bal mumu veya herhangi bir kenar waxı ile düzeltebilirsin. Asıl kilit nokta perdahlamayı olabildiğince uzun ve eşit baskıyla yapmaktır. Umarım aklındaki soruya cevap olur. Sevgiler.
kenar waxı için izledim ama açınız çok kötü olduğundan bitmiş kenar şeffaf bir parlama yaptı mı benim aradığım gibi yoksa beyazımsı bir renk mi oluştu orada çözemedim, ürün işe yarıyor mu cevap alamadım.
Selam, kamera açısı için çok üzgünüm daha sonra bir video daha çekip dikkatlice göstermeye çalışırım. Buradan yine cevap yazıp video linkini koyarım. Beyazımsı bir renk oluşmadı eğer şeffaf parlama istiyorsan ilk önce kenarları olabildiğince düzgün kesmelisin. Daha sonra iyice zımparalaöan lazım,zımparalamada ne kadar ince işçilik yaparsan o kadar güzel kenar elde edersin. Daha sonrası için waks sürüp uzun uzun şimşirlemek kalıyor.
emeğinize sağlık , kanalı yeni farkettim umarım devamı gelir , bende yeni sayılırım kenar düzeltme konusunda eksiklerim var , videodan anladığım kadarıyla kenar vaksı yeterli olucaktır boya ve kenar dolgu astarına gerek var mı sizce ? bu arada tokonole yi toker deri getirmiş geçenlerde gördüm 120gr ı 120 TL iyi çalışmalar : )
Teşekkür ederim Ergün Bey, bence Tokonele kullanmaya gerek yok, Derby markasınınki çok çok daha uygun ve birbirine yakın malzemeler. Ama kenar yuvarlama spatulası almanızı tavsiye ederim. Özellikle sert derilerde çok iyi sonuç veriyor.
@@teklerhobby evet haklısınız , sert ve kalın derilerde iyi sonuçlar almaya başladım , ince derilerde biraz daha zaman ayırmak gerekiyor ve kesimde bir o kadar önemli tabi Kolay gelsin 👋☺️
Merhaba, ayakkabı boyası ile olmaz. Ayakkabı boyasının tutunma özelliği düşüktür. Sürekli elinizde leke bırakacaktır. Ürününüz ıslandığında ya da mesela kolonyalı elinizle dokunduğunuzda elinize bulaşacaktır. Kenar boyası ve deri boyası akrilik veya vejetal özellikli olur. Ayakkabı boyası bir süre sonra çatlama yapabilir, akrilik boya çatlama yapmaz. Vejetal ise ikisinden de farklı olarak boyama işlemini sürüldüğü yüzeyi kaplayarak değil, sürüldüğü yüzeye renk vererek olarak yapar.
@@teklerhobby ilgili yanıtınız için çok teşekkür ederim, internette bulamadığım bir bilgiydi çok faydalı oldunuz sağolun, son olarak her hangi bir akrilik boya alsam olur mu derby mi önerirsiniz?
@@ksa4979 Rica ederim, ne demek. Ben Derby marka kenar boyalarını tercih ediyorum. gayet iyi sonuç veriyor. Kullandığım deriye bağlı olmak üzere, çoğu zaman sadece kenar verniği kullanıyorum. Kenar verniği derinin dokusunu öne çıkardığı için bence çok daha güzel bir görüntü elde etmemi sağlıyor. Çok net görünmüyor ama kenar verniğinin sonucu için şu paylaşımıma bakabilirsiniz. instagram.com/p/CVi441YMH-M/
Video için teşekkürler emeğinize saglik derbyleri nereden aldiniz?
Teşekkür ederim, ben N11'den almıştım ama maalesef her şey gibi bunun da fiyatı 3 kat artmış. Şu linkteki hala kabul edilebilir durumda.
www.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/derby-vejetal-kenar-duzeltme-vaksi-deri-zanaatkar-100-ml_pdp_524159147
merhabalar tekrar, acaba güneşli kenar verniği mi tavsiye edersiniz, yoksa önce derby kenar waxı daha sonra derby silikonlu kenar boyası mı?
Merhaba,
Eğer vaketa deri veya bir kaç farklı renkte deriyi üst üste kullanacaksanız ve yaptığınız ürünün kenarlarında renkli dokular elde etmek istiyorsanız ya sadece kenar vaksı ile parlatın ya da önce kenar verniği ile renk verin ardından vaks ile parlatın. Aradaki farkı görmeniz için iki tane fotoğraf ekliyorum.
Bu kenar kenar verniği ve vaks ile yapılmış: cdn.shopify.com/s/files/1/0501/0021/products/Niwa_Leathers_Tokonole_Smooth_Edge_Finish_Burnishing_Rub_Wax_1400x.png?v=1568687852
Bu ise sadece vaks ile: imgur.com/XsPCuc9
Eğer tek renk bir deriniz varsa ve kenar dokuları çok da güzel görünmüyorsa bence önce kenarları iyice zımparalayarak düzeltin, ardından su ile ıslatıp şimşirleyin. Düzgün bir kenar elde ettikten sonra kenar boyası ile boyayabilirsiniz.
Kenar yapma konusunda verebileceğim en iyi tavsiye ise; ne kadar çok zımparalarsanız, o kadar düzgün kenarlar elde edersiniz, ne kadar çok şimşirlerseniz o kadar parlak kenarlar elde edersiniz. Zımpara için de olabildiğince ince zımpara kullanmanızı tavsiye ederim.
@@teklerhobby cevabınız için çok teşekkür ederim, güneşli kenar verniği boya gibi renkli acaba daha önce kullandınız mı nasıl olur?
Bir de son tavsiyenizdeti kenar boyasına istinaden silikonlu kenar boyası mı kastınız, silikonlu kenar boyasını tavsiye edermisiniz, benim gördüıüm çoğu videoda pütürlü ve kenarlara taşan bir yapısı var gibi, yabancıların yaptığı kenar boyası işlemi o karar zahmetliki o karar işlem yapacaksam sizin ilk ve ikinci resimledeki gibi bir görüntüyü tercih ederim
Yani silikonlu boya alırsam işim bittiğinde kenarı biraz perdahlayıp sonra da boyayı sürüverdim bitti olmuyor anladığım kadarıyla değil mi
@@ksa4979 Rica ederim, ne demek. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :) Kenar vernikleri renkli ama kenar boyası kadar renk vermez, sadece hafif bir renk değişimi olur ama derinin dokusunu ortaya çıkarır. Ahşap verniği gibi düşünün.
Güneşli verniklerinde kahverengiye çalan kırmızı bir renk var. Ben onu taba renginde de kullanıyorum, siyahta da çok güzel sonuç veriyor. Bu yüzden cüzdan, kartlık, saat kordonu gibi küçük parçalarda hep kenar verniği kullanıyorum, çünkü çok estetik ve doğal bir görüntü elde ettiğimi düşünüyorum. Çantalarda kenar boyası kullanıyorum.
Kenar boyası konusunda silikonlu olanı öneririm hem esnek hem daha düzgün bir yapısı var. Yine de kenarları olabildiğince düzgün bir şekilde zımparalayın ve perdahlayın. Kenar boyasını ise olabildiğinde ince sürün. Mümkünse kenar boyama aparatları var ondan kullanmanızı tavsiye ederim. Fırça yada pamuklu çubukla sürerseniz sağa sola taşma riski daha fazladır. Kenar boyasını kalın sürerseniz bir süre sonra parça parça kalkacaktır.
Merhaba çok güzel bir video olmuş teşekkür ederiz. Bende bu işe yeni başladım ve crazy deri kullanıyorum. Kenarlarda düzeltme sanırım böyle vax veya dolgular olmadan düzgün olmuyor. Güneşli kenar verniği aldım ama yine güzel bir sonuca ulaşamadım. Bu ürünlerden en çok hangisini önerirsiniz ipliksi yapının gitmesi ve düzgün bir kenar için?
Efekan bey merhaba, deriye başlamakla çok eğlenceli bir hobi edindiniz diyebilirim ve başarılar dilerim. Size şunu söylemek istiyorum, eskiden kenar waxı yoktu insanlar perdahlama ve şimşirleme yapıyorlardı. Bunum için de bal mumu kullanıyorlardı, önce derinin kenarına bal mumu sürüp derinin liflerinin yönüne doğru perdahlama yapıyorlardı, bunu genelde şimşir ağacından yapılan bir ahşap parçası ile uzun süre derinin kenarına sürtüyordı. Bir süre sonra bal mumu oluşan ısıda eriyip derinin liflerinin arasına doluyordu. Bu sayede sert be parlak bir kenar elde ediliyordu.
Dolayısıyla ipliksi yapıyı bal mumu veya herhangi bir kenar waxı ile düzeltebilirsin. Asıl kilit nokta perdahlamayı olabildiğince uzun ve eşit baskıyla yapmaktır.
Umarım aklındaki soruya cevap olur. Sevgiler.
kenar waxı için izledim ama açınız çok kötü olduğundan bitmiş kenar şeffaf bir parlama yaptı mı benim aradığım gibi yoksa beyazımsı bir renk mi oluştu orada çözemedim, ürün işe yarıyor mu cevap alamadım.
Selam, kamera açısı için çok üzgünüm daha sonra bir video daha çekip dikkatlice göstermeye çalışırım. Buradan yine cevap yazıp video linkini koyarım. Beyazımsı bir renk oluşmadı eğer şeffaf parlama istiyorsan ilk önce kenarları olabildiğince düzgün kesmelisin. Daha sonra iyice zımparalaöan lazım,zımparalamada ne kadar ince işçilik yaparsan o kadar güzel kenar elde edersin. Daha sonrası için waks sürüp uzun uzun şimşirlemek kalıyor.
emeğinize sağlık , kanalı yeni farkettim umarım devamı gelir , bende yeni sayılırım kenar düzeltme konusunda eksiklerim var , videodan anladığım kadarıyla kenar vaksı yeterli olucaktır boya ve kenar dolgu astarına gerek var mı sizce ? bu arada tokonole yi toker deri getirmiş geçenlerde gördüm 120gr ı 120 TL iyi çalışmalar : )
Teşekkür ederim Ergün Bey, bence Tokonele kullanmaya gerek yok, Derby markasınınki çok çok daha uygun ve birbirine yakın malzemeler. Ama kenar yuvarlama spatulası almanızı tavsiye ederim. Özellikle sert derilerde çok iyi sonuç veriyor.
@@teklerhobby evet haklısınız , sert ve kalın derilerde iyi sonuçlar almaya başladım , ince derilerde biraz daha zaman ayırmak gerekiyor ve kesimde bir o kadar önemli tabi
Kolay gelsin 👋☺️
Merhaba, kenarları ayakkabı boyalarıyla boyasak olur mu sizce?
Merhaba, ayakkabı boyası ile olmaz. Ayakkabı boyasının tutunma özelliği düşüktür. Sürekli elinizde leke bırakacaktır. Ürününüz ıslandığında ya da mesela kolonyalı elinizle dokunduğunuzda elinize bulaşacaktır. Kenar boyası ve deri boyası akrilik veya vejetal özellikli olur. Ayakkabı boyası bir süre sonra çatlama yapabilir, akrilik boya çatlama yapmaz. Vejetal ise ikisinden de farklı olarak boyama işlemini sürüldüğü yüzeyi kaplayarak değil, sürüldüğü yüzeye renk vererek olarak yapar.
@@teklerhobby ilgili yanıtınız için çok teşekkür ederim, internette bulamadığım bir bilgiydi çok faydalı oldunuz sağolun, son olarak her hangi bir akrilik boya alsam olur mu derby mi önerirsiniz?
@@ksa4979 Rica ederim, ne demek. Ben Derby marka kenar boyalarını tercih ediyorum. gayet iyi sonuç veriyor. Kullandığım deriye bağlı olmak üzere, çoğu zaman sadece kenar verniği kullanıyorum. Kenar verniği derinin dokusunu öne çıkardığı için bence çok daha güzel bir görüntü elde etmemi sağlıyor. Çok net görünmüyor ama kenar verniğinin sonucu için şu paylaşımıma bakabilirsiniz. instagram.com/p/CVi441YMH-M/
@@teklerhobby nazik cevaplarınız ve önerileriniz için tekrar çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dinliycem
Кожу потолще надо было взять, плохо видно
Ок, попробую с более толстой кожей и сниму новое видео.