Casa O'Connor - Alcanar (Montsià)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 сен 2024
  • (Cat) Estem davant un edifici d'estil modernista que era l'habitatge d'una de les famílies de grans propietaris d'Alcanar en el segle XIX. Està situada a l'exterior del perímetre medieval, però dins el nucli urbà.
    La façana no destaca especialment, hi ha carreus simulats i originalment disposava de pintures serigrafiades que van desaparèixer al ser repintada. També podem veure al principal uns balcons amb baranes de ferro forjat ornamentats amb motius florals.
    A l'interior, que no conserva res del mobiliari original, podem trobar una bona profusió de pintures, tan de tipus estucat, com realitzades al foc en que representen vegetacions, paisatges exòtics i escenes quotidianes. Sembla ser que l'autor va ser un pintor valencià, que realitzava estàncies anuals per decorar la casa, del que se'n desconeix el seu nom.
    En conjunt, malgrat no disposar del mobiliari que li corresponia de la seva època i del fet que moltes estàncies han estat aprofitades per a usos comunitaris, al seu interior es pot veure reflectida l'hàbitat de la burgesia rural en aquelles contrades, si bé hem de tenir en compte que els propietaris sols hi estaven en època de vacances.
    En l'actualitat és propietat de l'Ajuntament, que va aprofitar el gran jardí que tenia la propietat, per fer-se la seva seu.
    (Cast) Estamos ante un edificio de estilo modernista que era la vivienda de una de las familias de grandes propietarios de Alcanar en el siglo XIX. Está situada en el exterior del perímetro medieval, pero dentro del núcleo urbano.
    La fachada no destaca especialmente, hay sillares simulados y originalmente disponía de pinturas serigrafiadas que desaparecieron al ser repintada. También podemos ver en el principal unos balcones con barandillas de hierro forjado ornamentados con motivos florales.
    En el interior, que no conserva nada del mobiliario original, podemos encontrar una buena profusión de pinturas, tanto de tipo estucado, como realizadas al fuego en que representan vegetaciones, paisajes exóticos y escenas cotidianas. Parece ser que el autor fue un pintor valenciano, que realizaba estancias anuales para decorar la casa, pero que del que se desconoce su nombre.
    En conjunto, a pesar de no disponer del mobiliario que le correspondía de su época y del hecho de que muchas estancias han sido aprovechadas para usos comunitarios, en su interior se puede ver reflejado el hábitat de la burguesía rural en aquellos parajes, si bien debemos tener en cuenta que los propietarios solo la ocupaban en época de vacaciones.
    En la actualidad es propiedad del Ayuntamiento, que aprovechó el gran jardín que tenía la propiedad, para hacerse su sede.

Комментарии • 16