Dijital Çağda Avukatlık

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • TBB Online Staj Eğitim Programı 2. Hafta 2. Eğitim
    Dijital Çağda Avukatlık
    Eğitmen: Av. Atalay Aksay
    Moderatör: TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Veysel Kırıcı

Комментарии • 5

  • @av.mehmetbaki
    @av.mehmetbaki 2 года назад +1

    "Reddedilmek ne kadar yaptığımız işin bir gereği, zorunlu sonucu olursa olsun, bunu kabul etmek, buna alışmak, bir yaşam biçimi haline dönüştürmek kolay değildir. Ben başaramadım, hala ne kadar umursamaz görünmek istersem isteyeyim yine etkilenirim, hiç değilse "hiç birşey olmamış gibi", öyle görünmeye çalışsam da, davranamam.
    Romanlarda, filmlerde daima kazanan avukatlar vardır. Oysa her kazanan avukatın karşısında bir kaybeden, her davası "kabul edilen" yanında, bir davası "reddedilen" muhakkak bulunur. Aslında ender olan kazanmaktır, çoğu zaman avukat reddedilen kişidir. Ama reddedilmenin, anlatılacak, ilgi çekici bir yanı yoktur.
    ...
    Bu gün yine bir davam reddedildi, bu kaçıncı bilmiyorum... Yine kendimi yalnız ve güçsüz hissediyorum, ne yapmaya çalışsam, hangi işi tutsam elimde kalacak. Çok yorulduğumu bu işten bıktığımı kimbilir kaçıncı defa tekrar edeceğim
    ...
    Ama ne yaparsam yapayım, yine de "reddedilme" gerçeğini değiştiremeyeceğimi, sarsılan kendime güven duygumu, en azından kazanılacak bir başka davaya kadar, onaramıyacağımı biliyorum.
    ...
    Bir avukatın günlük yaşamını dolduran sayısız redlerden örnekler göstermeğe gerek yok. Gerçek olan şudur; reddedilen her isteğin, her davanın, her savunmanın arkasında bir fikir, bir insan vardır, bu avukatın kendisidir. Avukatın bütün reddedilmelere rağmen kişiliğini kendine güven duygusunu koruyabilmesi, mümkün olsa bile bir hayli zordur. zamanla katlanmasını, reddedilmek ile "birlikte yaşamayı" öğrenecektir o kadar.
    Avukatlıktan başka hiçbir iş hiçbir meslek birşey isteme ve isteğinin reddedilmesi üzerine kurulu değildir. Reddedilmek avukatın yaşam biçimidir. Hemde kabaca, "açıkça" ve "yüzüne karşı"."
    Av. CENGİZ İLHAN

  • @avukatgurselozturkantalyab6824
    @avukatgurselozturkantalyab6824 4 года назад +2

    Değerli Hocam, Kıymetli Üstadım;
    Hukuk eğitimi;
    1970: Anfi,
    2000: Anfi
    2020: Anfi
    2021: İnşallah sayenizde eğitim simülatöründe...
    Lütfen bunu gerçekleştirerek hukuk eğitiminde sadece farkındalık yaratmayın aynı zamanda öncülük ve liderlik de yapın.
    Bunu yapabilirsiniz. Biz size inanıyoruz.
    En derin saygılarımla.

  • @franklindelanobluth1806
    @franklindelanobluth1806 4 года назад

    Teşekkürler, ufuk açıcı bir sunumdu.

  • @elifarslan4106
    @elifarslan4106 4 года назад +1

    Öncelikle emeğinize sağlık. Benim fikrim de şu ve elimizdeki teknolojik imkanlarla dahi yapılabileceğini düşünüyorum :Keşifle ilgili olarak, gerçekten hem zaman kaybı hemde ekonomik açıdan sıkıntı olduğunu düşünüyorum bunun yerine mahkeme salonlarında keşfe gidilecek yerin bir simülasyonu oluşturulup hakim, avukat ve tanıklarında bu simülasyonun içinde sanki gerçekmiş hissiyatını oluşturan gözlükleri olsa ve keşifler bu şekilde yapılsa.

  • @nihatkavramaz8501
    @nihatkavramaz8501 4 года назад

    Beyfendi nerede yaşıyor acaba ?