Sevgili üstadım sizlere aydınlatıcı bilgi için teşekkürler bahsingecen cihaz Sinbo Stm5830 adlı cihazdir ürün alt taban ile çaydanlık olan üst kısım suanki vaziyeti yapışık halde ve erimiş resmen tabiri caizse yapışık ısidan dolayı yasa gereği sinbonun belirttiğim model ile ilgili wp iletisim hattına mesaj geçtim de ortalama 44 gün olmuş alinali normal şartlarda garanti kapsamına geçilip ürünu deisimi yada tamir yönüne mi gecilmesi gerek yoksa. Kullanıcı hatası denilip sıyrılma yönüne mi geçilecektir onu zaman gostericek benim öğrenmek istegidim ama yasa bu konuda çözüm odaklı olarak neyi sonkullanica layık goruyor ürününbedelsiz deisimi yoksa ürünün firmayı haklı görerek ücretli bir şekilde tamirini mi şayet ürünün kullanıcı hatası olarak nitelendirilirse. Bu çok garib olur zira ürün şuanda yapışık birsekilde duruyor. Siz olsanız ne yapardınız Selamlarımla ellerinizden öper saygılarımı sunarım
3 года назад+5
İşin gerçeği, NORMALDE bu durum kullanıcı hatası diye geçer lakin enteresan olan konu ise bu modellerin SUSUZ ÇALIŞTIRMA EMNİYETLİ diye geçmesidir. Elinizdeki kullanım kılavuzunun tahminimce 5 veya 6 ıncı sayfasında bu bilgi olması lazım. Dolayısı ile bu cihazın susuz çalışma emniyeti ÇALIŞMAMIŞ ve eviniz yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bu makine yüzünden. Bu nedenlerle siz firmaya durumu iletip değişim talebinizi dile getirin. Eğer ürünü değiştirmezler ise lütfen kargo ile bana gönderin, ben o ürün ile birlikte firmanın adını da vererek bununla ilgili bir video çekip insanları bu ürünü almamaları yönde uyarayım. Hatta benim selamımı iletin yetkililere, ürün değişimi yapılmaz ise üzülerek ama halkı bilinçlendirmek ve SİNBO markasının insanların evini yakmaya zemin hazırlayan üretimler yaptığını ve bunun ne derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ilan etmek zorunda kalacağımı belirtin. Neticede biz burada haksız bir talepte bulunmuyor ve kimseyi tehdit etmiyoruz lakin SUSUZ ÇALIŞMA EMNİYETLİ olarak üretilmesi gereken bir ürünün bu emniyetlerden yoksun üretilmesi de, bu sistemin var olup çalışmaması neticesi tüketicinin mağdur edilmesini de elbette kabullenemeyiz bilinçli tüketici derneği olarak. Gerekirse bu mesajımı direkt olarak kendilerine iletebilirsiniz. Firmanın kendi takdiri artık.
@ "Platin" diye ifade ettiğiniz (bimetal = iki metalli) pulcuk çok ilginç gelir bana. Tam bir zeka ürünüdür. John Harrison efendiye, 300 sene evvel bunu icat ettiği için şükranlarımızı sunuyoruz. Yoksa nasıl çay demlerdik? Bu bir "teneke" parçası sadece. Ama iki ayrı metalden oluşmuş. Metallerden biri ısındığında çok genleşen, biri az genleşen bir metal. Bakır ve çelik örneğin. Hatta çok hassas olanlarda bir tarafa ısındıkça genleşen, diğer tarafa soğudukça genleşen malzeme konur. Isındıkça çok genleşen, kubbenin çukur yüzündedir. Pulu ısıttığımızda bu taraf genleştiğinden artık "yerine sığmaz" olur ve kubbe tersine döner. Yanı çukur tarafı tepe, tepe tarafı çukur olur. Bu olay bir anda "şak" diye olur. Kimi zaman pul değil de dikdörtgen plaka (örneğin 3mmx8mm boyutlarında) olarak da kullanılır. Otomobil motor soğutma sıvısını kontrol eden termostatta örneğin bu bimetal plaka bir vanayı kapatıp açarken, ütü ya da kettle gibi cihazlarda bir elektrik düğmesini açıp kapatır. Yani kontrol ettiği şey değişik de olsa, kahramanımız, "bimetal"
@ Dün size mesaj attığım anda bir kaç dakika sonra hepsi burada aracılığı ile kendilerine ve meil attım daha geri dönüş yok. Biraz karmaşık her zamanki gibi yazdım ama işin özünü haliyle çalışma mantığını dile getirerek. İfade ettim nazik bir dille zira sonucu bekleyip gorecez ondan sonra ama ben sonuçtan pek ümidli deyilim zira sonucu ne olursa olsun. Cihazı sizin bana ulaştıracağız adrese. Yollayabilirim yani eti de sizin kemigide kolay gelsin herkeze selamlar
@ hocam bu tarz durumlarda firma şunu iddia edebiliyor. Diyor ki sen bu makineye klavuzda yazılmasına rağmen max çizgisinin üzerinde su koymuşsun. Bu koyulan su fazla olduğu için kaynayarak çeşitli aksamlara temas edip korozyona sebep olup makinenin görevini yapmamasına sebep olmuş diyebiliyorlar. Bunun gibi yüksek akım çeken ve aşırı ısıya maruz kalan ve suyla temas eden makinelerde 2 emniyet değil gerekirse 5 emniyet koymaları gerekir. Kettle arızalarının %90 ı düğme kısmındaki anahtarın içerden erimesi yada korozyon dolayısıyla kendini kapat(a)maması yüzünden oluyor. Evdeki en riskli alet bunlar bence.
@ değerli abim acaba bana bir televizyon önerirmisin 4000 5000 arası
3 года назад+3
Adem bey, ben elektrikçi ve otomasyoncuyum. Ben bile bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatımınız için. Gerçekten rehber niteliğinde olmuş.
3 года назад+1
Değerli Ustam bir gram faydam oldu ise ne mutlu. Bizler de sizlerden çok şey öğreniyoruz, mesela dünyanın en kolay İngilizcesi gibi :))) Biliyor musunuz, gerçekten hayat bu şekli ile çok daha güzel. O videodaki dostumuzun sıcaklığı ve çabası yetiyor, İngilizce bilmemesi aşılır da, insan olmayana insanlığı aşılayamıyorsun işte :)
3 года назад+1
@hocam, işim vesilesi ile dünyayı dolaşıyorum (beton santrali otomasyoncusuyum) şimdi de Gürcistan'dayım. O video da Nijerya'da çekildi. Buralardan bir ihtiyacınız olursa lütfen iletin. Elimden gelebilecek bir şey olursa memnuniyetle yaparım. Bu arada anti parantez olarak bunca ülke gezmeme karşın en çok insanlığı Afrika kıtasında gördüm. Bunu da belirtmek isterim.
3 года назад
@ Afrika kıtası? gerçekten mi hocam? 😯 Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi müsait zamanınızda edinmek isterim sizden.
Oldukça faydalı ve önemli bilgiler. Rezistans, kablo ve kaptan oluştuğunu düşündüğüm bir cihazın içinde ne teknoloji ve komplike sistemler varmış hayret.
3 года назад+1
Detaylar güzeldir. Çocukluğumda çok teyp söküp parçalamıştım mekanizmasının çalışma prensibini anlayabilmek için :)))
Sonu ne olursa olsun adem hocamı takdir ediyorum ben şahsen mağdur olacağım gibi gözüküyor. Kullanıcı hatası olduğu nü söyleyip çöpe atın vari mesaj gelebileceğini düşünerek. Esasen ümidi kestim ama işleyişin nasıl işlediği ni merak ettiğim için belki bir daha başımızı böyle farklı bir şey gelirse diye bilgi akışına herzamanki gibi bilene. Danışmak ve çok değerli bilgi birikime. İhtiyaç duyduğum ve tecrubelerine danışmak ve çok değerli bir insan olarak gördüğüm için akıl almak adına danışma gereği hissettim herkeze çok selam büyüklerimin ellerinden öperim surci lisan ettiysem şimdiden affola selam ve dua ile
Bravo hocam. Gene mükemmel bir anlatımla, tüm teknik detayları bizlere anlatmışsın. Hatta kelimenin tam anlamıyla konunun içinden geçip ciğerini sökmüşsün resmen. Teknik adamdan bu konuları dinlemek gerçekten bir başka oluyor. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Biraz da gülelim: Ben elektronik mühendisiyim. Bira ara İstanbul Teknik Üniversitesi haberleşme laboratuvarında çalıştım. Öğrenci yokken bir kahve çekti canım. Bir su ısıtıcımız vardı videodakine benzer. Su koydum, fişe taktım, açma düğmesine bastım, çalışmadı. Eh, burası laboratuvar. elektrik prizini ölçtüm, gerilim var. Bozuldu her halde diye tornavida pense aldım, cihazı söktüm. Sonra elime ölçü aletlerini alıp devreyi takip etmeye başladım: Alt tablaya elektrik geliyor. Tamam. Kettle'ı yerleştirince konnektörden kettle içerisine enerji de geliyor, burası da tamam. Sonra enerjiyi takibe başladım. Açma düğmesine (termostata) gidiyor. Orada bir neon lamba var, Diğer uca bakayım dedim. O da ne? Bir tane daha açma kapama düğmesi var. Ama kettele düğmesi gibi değil, aç-kapa anahtar. Onu da açmak gerekiyormuş. Bu güne dek o düğme hep açık olduğundan hiç ihtiyacımız olmamış. Muhtemelen işgüzar öğrencinin biri kapatmış. Neyse, dağıttığım ısıtıcının içindeki tozu pisliği temizledim bahaneyle ve tekrar topladım. Siz siz olun, bozuk diye bir aleti tamire yeltenmeden önce düğmesinin açık olduğuna emin olun. Ne demiş atalarımız? Bir cihaz çalışmıyorsa önce kullanma kılavuzunu okuyun. Halen çalıştıramadıysanız açma kapama düğmesine basın. Yine çalışmıyorsa fişini takın.
3 года назад+3
Flowchart deen o arıza arama ağaçlarında ilk soru FİŞİ TAKILI MI? Sorusunun cevabı HAYIR ise FİŞİ TAKIN diye bu nedenle ilerliyor hocam demek ki :)))) Aynı konu anahtar açık mı diye devam ediyor ikinci adımda :))
Biz bir arkadaş çaycıyı açık unutmuş iş yerinde. Su bitince erimiş plastik çaycı kablolar yanmış, yangın çıktı dükkanda. En kötüsü de mini buzdolabı üstünde çaycı yangın çıkınca buzdolabının arka kısmında sac da yok, poliretan tutuşmuş. Hızlı büyümüş yangın. Bazı marka çaycılarda elektronik kart var. 2 saat hiç kullanım olmazsa tamamen kapatıyor kendini
3 года назад
Usta aynı markanın elektronik kartlı olanı geldi bir gün tamire. Triyak devre kurmuşlar, Triyak ark yapa yapa kendi plastiğini eritmiş :))))))) Yani biraz daha kıvılcım ve az daha oksijen olsa , Açıklamalarda Cenk ustanın başına gelen olay gelirmiş o vatandaşa da. ruclips.net/video/c-9QbKUnvUk/видео.html
Merhaba adem bey aynı çaydanlık termosdatını değiştirecem termostad aynı ancak yan düğmeden termostada gelen kablo bağlantısı yok ben anladığım kadar (-) soketine bağlamamı gerekli ?
Hocam selamlar. Adem hocam bize TSE kurumunu, görevlerini ve önemini anlatabilir misiniz. Daha önemlisi son kullanıcı ürünlerinde vatandaş üzerinde ki sorumluluğunu ne kadar yerine getiriyor. Yerli üretim yada gümrükten giren her üründe kullanıcı menfaatini gözetmesi gerekmez mi? Teşekkürler.
Kardeşim siz HANGİ KURUMun hangi GÖREVİnden bahsediyorsunuz? Tüik in ENFLASYON hesabına inanıyor musunuz? Vatandaş üzerindeki SORUMLUĞU olanlardan bir TEKinin bile son 20 yıl içinde BİNLERCE VATANDAŞ ÖLDÜ dere yatağına imar izni verilen hatta durduğu yerde ilk yağışla takla atarak yıkılan evlere YAPI ruhsatı İMAR İZNİ VERENLERİN hiç YARGILANDIĞINI GÖRDÜNÜZ DUYDUNUZ MU? Pınar BAŞTAN BULANIK!
Adem hocam yine bir istişare için kapınızı çalmış bulunmaktayım 😊 kurutma makinesi bakıyorum. Sizin ve çevrenizin tecrübelerinden, bilgilerinden yararlanmak isterim. İki model arasında kaldım. Grundig GDH 92 ve VESTEL KM 9701. 3500 3700 liraya kadar, başka marka model tabsiyeniz varsa almak isterim. Bir de 8 ve 9 kg arasında fark olmadığına ve sadece program farkı olduğuna dair yazılar okudum. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Değerli düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Ben vestel olanı km 9711 olanı kullanıyorum. Çok memnunum. Özellikle nem sensörü olması kıyafetlere hiç zarar vermiyor. Az nemli bir çamaşırı 45 dakikaya atsanız bile nemi ölçüp 15 dakikada kendini kapatabiliyor Enerji tasarrufu da oldukça iyi. 9 kilo olanda kapak yönü değiştirilebiliyor 8 kilo olanında değişmiyor. Hoş servis ve satıcı bile 9 kiloda kapak yönünün değiştiğini bilmiyor😃 Ben 9 kilo olmasını tavsiye ederim çünkü gerektiğinde yorgan vs atmak gerekiyor. Büyük olması avantaj. Diğer marka makineyi bilmiyorum.
@@talipozturk7487 Markaya biraz önyargılı olduğumdan ve RUclips da 9701 e dair bir video bulamadığımdan tereddütte kaldım. Grundigin modelinin videoları paylaşılmış mesela ama vestelle arasında 300 lira oynuyor. Vestelin kazanı çelik grundigin galvaniz falan diye biliyorum. Bakalım @Adem Helvacı hocam ne diyecek 😊 Teşekkür ederim yorumunuz için 😊
3 года назад
Merhaba sevgili Emre :) Kurutma makinesinden ziyade kurutmalı çamaşır makinesini kullandım vestel efendinin. Başarılı bir ürün değildi kesinlikle. Kurutma makinesi farklı biliyorum lakin beyaz eşya konusunda ben markadan ziyade arkasında duran kuruma bakarım. Koş grubu varken ve onun beyaz eşya sektöründe bilinen köklü başarısı varken riske girip de Vestelden ürün almak istemem. Bu kişisel yaklaşımımdır profesyonel görüş olarak almayın lütfen. Bu güne kadar kurutma makinesinde BEKO ürünleri ön plana aldım ve tüketicilerden öyle ''Pişman oldum'' vs tarzı bir geri dönüş hiç almadım. Grundig özelinde ise Beko dan bir tık daha yukarı alabilirim önerilebilirlik durumunu. Teknik detay kısmı biraz uzun lakin istersen konuyu dallandırıp budaklandırabilirim :)
@ Hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için. Ben de Grundig'ten yanaydım lakin yakın fiyatta vesteli görünce yine de bir sorayım dedim 😊 dallandırıp budaklandırmayın vaktinizi çalmayım ama öğrenmek istediğim bir şey var. 8 kg ve 9 kg arasındaki tambur hacmi aslında aynı da sadece yazılımsal program olarak mı farklı ? Ona göre GDH 92 veya GDH 82 almayı düşünüyorum. 8kg da GDH 80 Y var bi tık da ucuz ama ona hiç bakmadım.
Merhaba, okadar merak ettiğim bir konu var ki, çok araştırdım ancak bulamadım. Bu çay makineleri, kattle su ısıtıcıları çok ısınmadan düğmesini manuel attırsak ve bunu tekrarlasak kattle'ın otomatik atmasını bozar mı? Belki 20. Kattle'ı aldık, ve bir süre sonra atmamaya başlıyor.
3 года назад+3
Üretimlerin ileri derece kalitesiz olmasından kaynaklanıyor. Sizinle ilgisi yok :)
@@TeufeLTr bozmaz aksine daha uzun ömürlü olur. Çünkü bu emniyet valflerinin kendiliğinden kapanması artık son raddedir. Kendiliğinden algilayıp kapanana kadar plastik aksam ve kablolar aşırı ısınmaya birkaç saniye de olsa devam eder. Bu da malzemenin ömrünü kısaltır. Hatta o birkaç saniye yüzünden daha fazla buhar alacağı için kablo klemensleri ve ve anahtar kısmı daha erken paslanir. Özellikle max çizgisinden fazla doldurulan su bu olayı hızlandırır.
adem abicim kaliteli bi urunse yangin cikmasi cik zor fakat o buyuk markasi belli olmayanlarda cikabiliyor. yangin nasil cikar yaz arat benim ismimin oldugu video
3 года назад
Abim selamlar. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle İzninle senin youtube video linkini bu videonun açıklamalar bölümüne örnek olsun diye ekliyorum :) ruclips.net/video/c-9QbKUnvUk/видео.html
Sevgili üstadım sizlere aydınlatıcı bilgi için teşekkürler bahsingecen cihaz Sinbo Stm5830 adlı cihazdir ürün alt taban ile çaydanlık olan üst kısım suanki vaziyeti yapışık halde ve erimiş resmen tabiri caizse yapışık ısidan dolayı yasa gereği sinbonun belirttiğim model ile ilgili wp iletisim hattına mesaj geçtim de ortalama 44 gün olmuş alinali normal şartlarda garanti kapsamına geçilip ürünu deisimi yada tamir yönüne mi gecilmesi gerek yoksa. Kullanıcı hatası denilip sıyrılma yönüne mi geçilecektir onu zaman gostericek benim öğrenmek istegidim ama yasa bu konuda çözüm odaklı olarak neyi sonkullanica layık goruyor ürününbedelsiz deisimi yoksa ürünün firmayı haklı görerek ücretli bir şekilde tamirini mi şayet ürünün kullanıcı hatası olarak nitelendirilirse. Bu çok garib olur zira ürün şuanda yapışık birsekilde duruyor. Siz olsanız ne yapardınız Selamlarımla ellerinizden öper saygılarımı sunarım
İşin gerçeği, NORMALDE bu durum kullanıcı hatası diye geçer lakin enteresan olan konu ise bu modellerin SUSUZ ÇALIŞTIRMA EMNİYETLİ diye geçmesidir. Elinizdeki kullanım kılavuzunun tahminimce 5 veya 6 ıncı sayfasında bu bilgi olması lazım.
Dolayısı ile bu cihazın susuz çalışma emniyeti ÇALIŞMAMIŞ ve eviniz yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bu makine yüzünden.
Bu nedenlerle siz firmaya durumu iletip değişim talebinizi dile getirin. Eğer ürünü değiştirmezler ise lütfen kargo ile bana gönderin, ben o ürün ile birlikte firmanın adını da vererek bununla ilgili bir video çekip insanları bu ürünü almamaları yönde uyarayım. Hatta benim selamımı iletin yetkililere, ürün değişimi yapılmaz ise üzülerek ama halkı bilinçlendirmek ve SİNBO markasının insanların evini yakmaya zemin hazırlayan üretimler yaptığını ve bunun ne derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ilan etmek zorunda kalacağımı belirtin.
Neticede biz burada haksız bir talepte bulunmuyor ve kimseyi tehdit etmiyoruz lakin SUSUZ ÇALIŞMA EMNİYETLİ olarak üretilmesi gereken bir ürünün bu emniyetlerden yoksun üretilmesi de, bu sistemin var olup çalışmaması neticesi tüketicinin mağdur edilmesini de elbette kabullenemeyiz bilinçli tüketici derneği olarak. Gerekirse bu mesajımı direkt olarak kendilerine iletebilirsiniz.
Firmanın kendi takdiri artık.
@ "Platin" diye ifade ettiğiniz (bimetal = iki metalli) pulcuk çok ilginç gelir bana. Tam bir zeka ürünüdür. John Harrison efendiye, 300 sene evvel bunu icat ettiği için şükranlarımızı sunuyoruz. Yoksa nasıl çay demlerdik?
Bu bir "teneke" parçası sadece. Ama iki ayrı metalden oluşmuş. Metallerden biri ısındığında çok genleşen, biri az genleşen bir metal. Bakır ve çelik örneğin. Hatta çok hassas olanlarda bir tarafa ısındıkça genleşen, diğer tarafa soğudukça genleşen malzeme konur.
Isındıkça çok genleşen, kubbenin çukur yüzündedir. Pulu ısıttığımızda bu taraf genleştiğinden artık "yerine sığmaz" olur ve kubbe tersine döner. Yanı çukur tarafı tepe, tepe tarafı çukur olur. Bu olay bir anda "şak" diye olur. Kimi zaman pul değil de dikdörtgen plaka (örneğin 3mmx8mm boyutlarında) olarak da kullanılır. Otomobil motor soğutma sıvısını kontrol eden termostatta örneğin bu bimetal plaka bir vanayı kapatıp açarken, ütü ya da kettle gibi cihazlarda bir elektrik düğmesini açıp kapatır. Yani kontrol ettiği şey değişik de olsa, kahramanımız, "bimetal"
@ Dün size mesaj attığım anda bir kaç dakika sonra hepsi burada aracılığı ile kendilerine ve meil attım daha geri dönüş yok. Biraz karmaşık her zamanki gibi yazdım ama işin özünü haliyle çalışma mantığını dile getirerek. İfade ettim nazik bir dille zira sonucu bekleyip gorecez ondan sonra ama ben sonuçtan pek ümidli deyilim zira sonucu ne olursa olsun. Cihazı sizin bana ulaştıracağız adrese. Yollayabilirim yani eti de sizin kemigide kolay gelsin herkeze selamlar
@ hocam bu tarz durumlarda firma şunu iddia edebiliyor. Diyor ki sen bu makineye klavuzda yazılmasına rağmen max çizgisinin üzerinde su koymuşsun. Bu koyulan su fazla olduğu için kaynayarak çeşitli aksamlara temas edip korozyona sebep olup makinenin görevini yapmamasına sebep olmuş diyebiliyorlar.
Bunun gibi yüksek akım çeken ve aşırı ısıya maruz kalan ve suyla temas eden makinelerde 2 emniyet değil gerekirse 5 emniyet koymaları gerekir. Kettle arızalarının %90 ı düğme kısmındaki anahtarın içerden erimesi yada korozyon dolayısıyla kendini kapat(a)maması yüzünden oluyor.
Evdeki en riskli alet bunlar bence.
@ değerli abim acaba bana bir televizyon önerirmisin 4000 5000 arası
Adem bey, ben elektrikçi ve otomasyoncuyum. Ben bile bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatımınız için. Gerçekten rehber niteliğinde olmuş.
Değerli Ustam bir gram faydam oldu ise ne mutlu. Bizler de sizlerden çok şey öğreniyoruz, mesela dünyanın en kolay İngilizcesi gibi :)))
Biliyor musunuz, gerçekten hayat bu şekli ile çok daha güzel. O videodaki dostumuzun sıcaklığı ve çabası yetiyor, İngilizce bilmemesi aşılır da, insan olmayana insanlığı aşılayamıyorsun işte :)
@hocam, işim vesilesi ile dünyayı dolaşıyorum (beton santrali otomasyoncusuyum) şimdi de Gürcistan'dayım. O video da Nijerya'da çekildi. Buralardan bir ihtiyacınız olursa lütfen iletin. Elimden gelebilecek bir şey olursa memnuniyetle yaparım. Bu arada anti parantez olarak bunca ülke gezmeme karşın en çok insanlığı Afrika kıtasında gördüm. Bunu da belirtmek isterim.
@ Afrika kıtası? gerçekten mi hocam? 😯 Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi müsait zamanınızda edinmek isterim sizden.
Oldukça faydalı ve önemli bilgiler. Rezistans, kablo ve kaptan oluştuğunu düşündüğüm bir cihazın içinde ne teknoloji ve komplike sistemler varmış hayret.
Detaylar güzeldir. Çocukluğumda çok teyp söküp parçalamıştım mekanizmasının çalışma prensibini anlayabilmek için :)))
Sonu ne olursa olsun adem hocamı takdir ediyorum ben şahsen mağdur olacağım gibi gözüküyor. Kullanıcı hatası olduğu nü söyleyip çöpe atın vari mesaj gelebileceğini düşünerek. Esasen ümidi kestim ama işleyişin nasıl işlediği ni merak ettiğim için belki bir daha başımızı böyle farklı bir şey gelirse diye bilgi akışına herzamanki gibi bilene. Danışmak ve çok değerli bilgi birikime. İhtiyaç duyduğum ve tecrubelerine danışmak ve çok değerli bir insan olarak gördüğüm için akıl almak adına danışma gereği hissettim herkeze çok selam büyüklerimin ellerinden öperim surci lisan ettiysem şimdiden affola selam ve dua ile
ustam gelişme var mı?
Bravo hocam. Gene mükemmel bir anlatımla, tüm teknik detayları bizlere anlatmışsın. Hatta kelimenin tam anlamıyla konunun içinden geçip ciğerini sökmüşsün resmen.
Teknik adamdan bu konuları dinlemek gerçekten bir başka oluyor. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Harun hocam faydam dokunuyor ise ne mutlu :)
@ Dokunmaz mı hocam. Sayende bu konunun uzmanı olduk ☺️☺️
MERHABA ADEM ABİ VALLA TAM DA MERAK ETTİĞİM KONUYDU ŞU KETTEL LARIN ELEKTRİK AKŞAMI EMEĞİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Mustafa'm ne demek abim yaaaa, fırsat buldukça söker parçalar anlatırız nolcek :)))
@
Zahmet olmasın abi :)
Teşekkürler Adem abi sayende yeni bir şey öğrendim iyi geceler.
Ben teşekkür ederim abim ne demek. Seve Seve yine başka konuları da anlatırım.
Biraz da gülelim:
Ben elektronik mühendisiyim. Bira ara İstanbul Teknik Üniversitesi haberleşme laboratuvarında çalıştım. Öğrenci yokken bir kahve çekti canım. Bir su ısıtıcımız vardı videodakine benzer.
Su koydum, fişe taktım, açma düğmesine bastım, çalışmadı.
Eh, burası laboratuvar. elektrik prizini ölçtüm, gerilim var.
Bozuldu her halde diye tornavida pense aldım, cihazı söktüm.
Sonra elime ölçü aletlerini alıp devreyi takip etmeye başladım:
Alt tablaya elektrik geliyor. Tamam.
Kettle'ı yerleştirince konnektörden kettle içerisine enerji de geliyor, burası da tamam.
Sonra enerjiyi takibe başladım.
Açma düğmesine (termostata) gidiyor. Orada bir neon lamba var,
Diğer uca bakayım dedim. O da ne?
Bir tane daha açma kapama düğmesi var. Ama kettele düğmesi gibi değil, aç-kapa anahtar. Onu da açmak gerekiyormuş.
Bu güne dek o düğme hep açık olduğundan hiç ihtiyacımız olmamış.
Muhtemelen işgüzar öğrencinin biri kapatmış.
Neyse, dağıttığım ısıtıcının içindeki tozu pisliği temizledim bahaneyle ve tekrar topladım.
Siz siz olun, bozuk diye bir aleti tamire yeltenmeden önce düğmesinin açık olduğuna emin olun.
Ne demiş atalarımız?
Bir cihaz çalışmıyorsa önce kullanma kılavuzunu okuyun.
Halen çalıştıramadıysanız açma kapama düğmesine basın.
Yine çalışmıyorsa fişini takın.
Flowchart deen o arıza arama ağaçlarında ilk soru FİŞİ TAKILI MI? Sorusunun cevabı HAYIR ise FİŞİ TAKIN diye bu nedenle ilerliyor hocam demek ki :)))) Aynı konu anahtar açık mı diye devam ediyor ikinci adımda :))
Biz bir arkadaş çaycıyı açık unutmuş iş yerinde. Su bitince erimiş plastik çaycı kablolar yanmış, yangın çıktı dükkanda. En kötüsü de mini buzdolabı üstünde çaycı yangın çıkınca buzdolabının arka kısmında sac da yok, poliretan tutuşmuş. Hızlı büyümüş yangın.
Bazı marka çaycılarda elektronik kart var. 2 saat hiç kullanım olmazsa tamamen kapatıyor kendini
Usta aynı markanın elektronik kartlı olanı geldi bir gün tamire. Triyak devre kurmuşlar, Triyak ark yapa yapa kendi plastiğini eritmiş :))))))) Yani biraz daha kıvılcım ve az daha oksijen olsa , Açıklamalarda Cenk ustanın başına gelen olay gelirmiş o vatandaşa da.
ruclips.net/video/c-9QbKUnvUk/видео.html
hergün yeni bir bilgi teşekkürler abi
Mustafa'm izlediğin için asıl ben teşekkür ederim :)
Adem hocam ağzına sağlık, keşke lisede üniversitede hocam olsaydın diyorum🥰 Senin gibi anlatan hocalarımız oldu da biz mi ders dinlemedik.😔😁
Sevgili Mert Selamlar; Seviyorum anlatmayı :))))
@ 🥰
teşekkür ederim
Merhaba adem bey aynı çaydanlık termosdatını değiştirecem termostad aynı ancak yan düğmeden termostada gelen kablo bağlantısı yok ben anladığım kadar (-) soketine bağlamamı gerekli ?
Hocam selamlar. Adem hocam bize TSE kurumunu, görevlerini ve önemini anlatabilir misiniz. Daha önemlisi son kullanıcı ürünlerinde vatandaş üzerinde ki sorumluluğunu ne kadar yerine getiriyor. Yerli üretim yada gümrükten giren her üründe kullanıcı menfaatini gözetmesi gerekmez mi? Teşekkürler.
Kardeşim siz HANGİ KURUMun hangi GÖREVİnden bahsediyorsunuz?
Tüik in ENFLASYON hesabına inanıyor musunuz?
Vatandaş üzerindeki SORUMLUĞU olanlardan bir TEKinin bile son 20 yıl içinde BİNLERCE VATANDAŞ ÖLDÜ dere yatağına imar izni verilen hatta durduğu yerde ilk yağışla takla atarak yıkılan evlere YAPI ruhsatı İMAR İZNİ VERENLERİN hiç YARGILANDIĞINI GÖRDÜNÜZ DUYDUNUZ MU?
Pınar BAŞTAN BULANIK!
Amacım marka karalamak değil ama Sinbo marka su ısıtıcımız 2 kere üst üste çalıştırınca bozulmuştu. Açtıktan sonra toplayamadığım için çöpe gitti. :D
Abi ona benzer ne markalar var zaten çöpe atın diye gözünüzün içine bakıyorlar :))
@ alayı aynı :) Denersem bir Xiaomi deneyeceğim bakalım. :D
Adem hocam yine bir istişare için kapınızı çalmış bulunmaktayım 😊 kurutma makinesi bakıyorum. Sizin ve çevrenizin tecrübelerinden, bilgilerinden yararlanmak isterim. İki model arasında kaldım. Grundig GDH 92 ve VESTEL KM 9701. 3500 3700 liraya kadar, başka marka model tabsiyeniz varsa almak isterim. Bir de 8 ve 9 kg arasında fark olmadığına ve sadece program farkı olduğuna dair yazılar okudum. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Değerli düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Ben vestel olanı km 9711 olanı kullanıyorum. Çok memnunum. Özellikle nem sensörü olması kıyafetlere hiç zarar vermiyor. Az nemli bir çamaşırı 45 dakikaya atsanız bile nemi ölçüp 15 dakikada kendini kapatabiliyor Enerji tasarrufu da oldukça iyi. 9 kilo olanda kapak yönü değiştirilebiliyor 8 kilo olanında değişmiyor. Hoş servis ve satıcı bile 9 kiloda kapak yönünün değiştiğini bilmiyor😃
Ben 9 kilo olmasını tavsiye ederim çünkü gerektiğinde yorgan vs atmak gerekiyor. Büyük olması avantaj.
Diğer marka makineyi bilmiyorum.
@@talipozturk7487 Markaya biraz önyargılı olduğumdan ve RUclips da 9701 e dair bir video bulamadığımdan tereddütte kaldım. Grundigin modelinin videoları paylaşılmış mesela ama vestelle arasında 300 lira oynuyor. Vestelin kazanı çelik grundigin galvaniz falan diye biliyorum. Bakalım @Adem Helvacı hocam ne diyecek 😊 Teşekkür ederim yorumunuz için 😊
Merhaba sevgili Emre :) Kurutma makinesinden ziyade kurutmalı çamaşır makinesini kullandım vestel efendinin. Başarılı bir ürün değildi kesinlikle. Kurutma makinesi farklı biliyorum lakin beyaz eşya konusunda ben markadan ziyade arkasında duran kuruma bakarım. Koş grubu varken ve onun beyaz eşya sektöründe bilinen köklü başarısı varken riske girip de Vestelden ürün almak istemem. Bu kişisel yaklaşımımdır profesyonel görüş olarak almayın lütfen.
Bu güne kadar kurutma makinesinde BEKO ürünleri ön plana aldım ve tüketicilerden öyle ''Pişman oldum'' vs tarzı bir geri dönüş hiç almadım. Grundig özelinde ise Beko dan bir tık daha yukarı alabilirim önerilebilirlik durumunu.
Teknik detay kısmı biraz uzun lakin istersen konuyu dallandırıp budaklandırabilirim :)
@ Hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için. Ben de Grundig'ten yanaydım lakin yakın fiyatta vesteli görünce yine de bir sorayım dedim 😊 dallandırıp budaklandırmayın vaktinizi çalmayım ama öğrenmek istediğim bir şey var. 8 kg ve 9 kg arasındaki tambur hacmi aslında aynı da sadece yazılımsal program olarak mı farklı ? Ona göre GDH 92 veya GDH 82 almayı düşünüyorum. 8kg da GDH 80 Y var bi tık da ucuz ama ona hiç bakmadım.
Merhaba, okadar merak ettiğim bir konu var ki, çok araştırdım ancak bulamadım. Bu çay makineleri, kattle su ısıtıcıları çok ısınmadan düğmesini manuel attırsak ve bunu tekrarlasak kattle'ın otomatik atmasını bozar mı? Belki 20. Kattle'ı aldık, ve bir süre sonra atmamaya başlıyor.
Üretimlerin ileri derece kalitesiz olmasından kaynaklanıyor. Sizinle ilgisi yok :)
@ Yani erken attırmak bozmaz doğrumu hocam?
@@TeufeLTr bozmaz aksine daha uzun ömürlü olur. Çünkü bu emniyet valflerinin kendiliğinden kapanması artık son raddedir. Kendiliğinden algilayıp kapanana kadar plastik aksam ve kablolar aşırı ısınmaya birkaç saniye de olsa devam eder. Bu da malzemenin ömrünü kısaltır.
Hatta o birkaç saniye yüzünden daha fazla buhar alacağı için kablo klemensleri ve ve anahtar kısmı daha erken paslanir.
Özellikle max çizgisinden fazla doldurulan su bu olayı hızlandırır.
@@talipozturk7487 Hiç bu açıdan bakmamıştım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Süperr
Eyvallah
👏👏👍
Eyvallah
Usb kaplo mu o gördüğüm?
adem abicim kaliteli bi urunse yangin cikmasi cik zor fakat o buyuk markasi belli olmayanlarda cikabiliyor. yangin nasil cikar yaz arat benim ismimin oldugu video
Abim selamlar. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle
İzninle senin youtube video linkini bu videonun açıklamalar bölümüne örnek olsun diye ekliyorum :)
ruclips.net/video/c-9QbKUnvUk/видео.html
Adem abi 4 bin 4500 arası paran olsa evine hangi televizyonu alırsın?
01:09 böyle olduğunda elektrik yakmaya devam eder mi
Hayır 👍
👍👍👍👍👍👍👍🌙🌟
Eyvallah :)
Gövde emniyeti olmaması idamlık suç olmalı bence.
Aaaah ah
Karaca konuşan çaycıda var kapanıyor Arçelik Tiryaki ve Beko Çay keyfi'n de de var bazen açık unutuyorlar Karaca'nın ki otomatik kapanmalı.