Комментарии •

  • @catalinanghel5399
    @catalinanghel5399 2 года назад

    Bravoo felicitări cu respect

  • @reagierewieeinpferd9719
    @reagierewieeinpferd9719 10 лет назад

    Exact, sport! Si caii nu sunt decat instrumente ale acestui sport... stie cineva de cata miscare are nevoie un cal intr-o zi? De cat spatiu? Ca trapul si galopul sunt mersuri care in libertate sunt mai putin folosite decat pasul? Ca in gura calului nu este loc decat pt limba lui? Ca un cal mananca aprox 18 ore pe zi in mers cantitati mici de iarba si plante care ajuta la digestie, pt sistemul imunitar etc. Un cal nu este facut sa ne care, dar daca nu are de ales noi (oamenii) suntem responsabili sa o faca "sanatos" .Asta se face prin exercitii pe jos la coarda cu caveson, seretta sau kappzaun sau la darlogi lungi.... pt a ne cara,calul are nevoie de muschi antrenati (aici as putea scrie o carte).... problema este, nu numai in romania, ca totul trebuie facut repede, calaretul Nu are o baza ( cum se facea pe vemea copilariei mele) . Din cand in cand imi fac timp si ma mai uit aici la filme cu ce mai e nou in calaria din romania SI MA INGROZESC! Calareti (nu numai la treaba) care atarna in gura cailor (mana trebuie sa fie inependenta de corp), cai care " dau din coada", evident ca-i doare ceva, sa nu mai spun de privirile lor... cai deselati cu spatele care il tarasc serpuitor ( aici exagerez in pic, dar incearca sa vezi si alte filme, astazi exista asa multa informatie...) . Din pacate, am chinuit si eu multi cai (mai ales in romania) pentru Ca asa ne-a fost aratat ( nu vrea calu', ia cravasa sau pintenii sau daca nu sare de ajuns, ia bara de fier) arata-i cine-i sefu'.... cu caii am de-a face de cand ma stiu, sa-i torturez am inceput acum 24 de ani, Dar de 7 ani am inceput sa lucrez alfel cu ei si rezultatele sunt extraordinare... am obervat Ca in romania acum incepe frenezia, calul a devenit obiect de prestigiu si multi isi cumpara cai de parca si-ar cumpara un Porsche... in fine, mai dureaza cateva secole Sa se schimbe omenirea...daca ne mai rabda planeta ;-)

    • @lyannastoica3975
      @lyannastoica3975 10 лет назад

      cine ti-a zis ca noi calaretii si lucratorii cu caii nu stim sa ii intelegem . Si ca tot ai spus ca totul se face repede iti demonstrez ca nu peste tot . Eu aveam pe vremea cand aveam 7 ani un cal acum am mai multi . Ok bun cand m-am dus la prima lectie am incalecat pe ea desi era naravasa dl doctor ( veterinar ) mi-a spus sa fiu atenta la urechile calului si NICIODATA sa nu o fortez . Am inceput cu pasul si am stat la pas 1 luna fara cravasa , pinten sau alte minuni . Ok am trecut la trap saltat 3 luni iar la trap asezat din nou 3 luni iar pt galop 5 luni . Un an pentru a nu forta calul ( 2 ore pe zi ) apoi inca un an pt a se obisnui cu sariturile .
      Domnul doctor cand a vazut ca nu il fortez , ca nu folosesc ,,minunile,, de tortura cum spui tu , m-a certat ca de ce am stat atat de mult dar m-a felicitat ca am reusit sa inteleg calul cu adevarat .

    • @reagierewieeinpferd9719
      @reagierewieeinpferd9719 10 лет назад

      Lya Liana ...se pare ca ti-am scris de pe 2 conturi, Dar nu conteaza, numai sa sti ca e una si aceeasi persoana...

  • @kleinralu5720
    @kleinralu5720 10 лет назад +1

    Draga Liana, acum 10 ani am avut "onoarea" (timp de 12 ani) sa practic echitatie in Romania (nu cum se face acum Ca pe banda, ci la voltija, apoi la coarda cu saua, sarituri la culoar fara scari si darlogi, trap fara scari cu monede de bani intre genunchi si sa etc...) ( am fost si Eu candva la pubertate si stiu ca e o varsta critica- la varsta asta nu vrea nimeni sa fie invatat de catre altcineva pt ca oricum "stim tot"). De 10 ani antrenez cai si calareti in Germania si am si eu caii mei, pe care din fericire pt ei mai ales, ii antrenez altfel decat pe cei din Romania (din pacate exista si in Germania destule cazuri negative, in ciuda informatiei...)
    Se pare ca imi pierd timpul de pomana, ca nu ai inteles nimic din ce am scris... calaria in Romania este superficiala si vor trece multi ani pana vom avea rezultate pe Plan international Ca d-nul Mihalcea care a fost in anii '60 campion in Aachen
    Acum inteleg si de ce Monica Theodorescu (Antrenoarea de dresaj a nationalei germaniei) nu se amesteca in dresajul romaniei... si daca Nu sti cine este, gasesti raspunsul pe net...
    Ai invatat deja cele 6 puncte din scala antrenamentului calului? Daca in Romania nu se vb despre, le gasesti pe site-ul federatiei internationale ecvestre (FEI)
    Si caii pe care i-am vazut pana acum pe RUclips la "concursuri" n-au facut cunostinta cu bazele antrenamentului.... Nu vreau Sa dau nume, dar daca fac o comparatie, calaretii romani nu ajung nici macar la nivel de amatori in Germania, cu exceptia catorva (2-3) mai vechi (de pe vremea cand eram eu mica... si carora le multumesc pt Ca am avut mult de invatat de la ei)
    O sa-ti trimit niste filmulete, poate intelegi mai bine
    Si crede-ma, totul numai pentru cai (daca un cal ar avea sunete pentru durere, ar umbla multi cai urland...)

  • @reagierewieeinpferd9719
    @reagierewieeinpferd9719 10 лет назад

    Vai de ei! Cai amarati!

    • @lyannastoica3975
      @lyannastoica3975 10 лет назад

      de ce ? eu sunt experta in acest sport il fac de mica pitica ( 4ani acum am 17) si vreau sa stiu de ce crezi ca sunt amarati .

    • @ariel.-.1499
      @ariel.-.1499 6 лет назад

      Lyanna Stark exact și eu la fel sunt îngeri pt noi

  • @reagierewieeinpferd9719
    @reagierewieeinpferd9719 10 лет назад

    Pe Google ...

  • @reagierewieeinpferd9719
    @reagierewieeinpferd9719 10 лет назад

    ausbildungsskala video